Saisi ostettua/hankittua suomenkielen...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Saisi ostettua/hankittua suomenkielen kirjaimet tunnistavat Workbench ja Kindwords-emulaattoriin? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

HeliMH
Käyttäjätunnus: rautahaukka

Rekisteröity: 4-2013
Lauantaina, 23. maaliskuuta, 2024 - klo 21.44:   
Hei! Asensin PC-koneeseen vanhan Amiga Forever-emulaattorin ja yritin saada muutettua Workbenchista kieliasetukset tunnistamaan ääkköset, mutta se ei onnistunut.

Tarvitsen myös KindWords-ohjelman, jossa ä,ö ja å toimii. Mistä Suomesta saa emulaattoriin tällaisia ohjelmia? Netissä pyörii versioita, jotka ei tunnista ääkkösia, mutta tarvitsen ääkkösiä tunnistavat versiot ja mielellään Amiga 500 versioon, jota haluaisin käyttää.

Minulla oli vanha alkuperäinen Amiga 500 kone ja siihen alkuperäiset levykkeet, mutta ne katosivat varastosta, jossa ne olivat muuton ajan, joten valitettavasti joudun nykyään turvautumaan emulaattoriin.

Mikäli joku voisi auttaa ja neuvoa, keneltä saisi hankittua ko. levykkeiden suomalaisia tai ruotsalaisia kirjaimia ymmärtävät ohjelmat Amiga emulaattoriin, niin olisin kiitollinen avusta.

 

HeliMH
Käyttäjätunnus: rautahaukka

Rekisteröity: 4-2013
Sunnuntaina, 24. maaliskuuta, 2024 - klo 11.27:   
Lisäys aiempaan viestiin, niin minulla olisi hakusessa myös piirustus-ohjelman ja musiikki-ohjelmien Amiga forever emulaattorissa toimivat versiot. Siis sellaiset, jotka pyörivät Amiga 500 emuloinnin avulla Workbench 1,3 systeemissä.

Anteeksi virheet aiemmassa viestissä, mutta näppis jumittaa. Joka tapauksessa, tarvitsen neuvoja, mistä saa hankittua Amiga Forever emulaattoriin Workbench 1,3 ja Kindwords ohjelmat, jotka tunnistavat ääkköset sekä musiikki ja piirustus ohjelmat emulaattoriini?

Kiitos avusta jo etukäteen.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 25. maaliskuuta, 2024 - klo 10.16:   
Kyse on siitä, onko ko. fonteissa ÄÄkköset. Ei pitäisi isompaa ongelmaa olla. Kokeile fontiksi TOPAZ ja näppäimistöksi SWE

 

Pekka Sippola
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 25. maaliskuuta, 2024 - klo 12.43:   
Amiga Foreverissä pitäisi olla Workbench 1.3. Ja ääkköset löytyvät shell-komennolla setmap s .

 

HeliH
Käyttäjätunnus: rautahaukka

Rekisteröity: 4-2013
Torstaina, 28. maaliskuuta, 2024 - klo 15.31:   
Ä ja ö toimii nyt Amiga500 ja Workbench järjestelmissä, kiitos. Joudunko joka kerta laittamaan shell-käskynä sen ”setmap s”-käskyn, kun käynnistän 1,3 emulaattorin ja haluan ä ja ö:n?
Emulaattorissa on muita mielenkiintoisia alustoita, joita myös haluaisin käyttää. Amikit-käynnistyy toisinaan ja yleensä ei, vaikka emulaattori ohjelma on korjaus-asennettu pari kertaa ja Amikit-on asennettu monta kertaa uudestaan. Onko minulla liian vanha Amiga Forever- emulaattori, kun se on hankittu joskus 2014? Käyttis on Windows 10.
Amikit ei tosin kiinnosta minua niin paljoa kuin emulaattorissa oleva AmigaSYS-käyttöjärjestelmä. Haluaisin käyttää sitä, mutta sormi meni heti suuhun, kun käynnistin sen. Onko se, kuten se Amiga OS4? Vai mikä sen käyttöjärjestelmä versio on? Onko jossakin uudemmassa Amiga Forever- emulaattorissa AmigaOS4:ista uusin käyttöjärjestelmä?
AmigaSYS kiinnostaa siis kovasti, kun se taitaa olla uusimmasta päästä emulaattorini sisältämistä käyttöjärjestelmistä, jonka saan käynnistymään. Siihen sain muuten äsken helposti ääkköset eli Amiga Writer-ohjelmassa ääkköset toimii.
CD-asema ei toimi AmigaSYS-järjestelmässä. Pitääkö asetuksia muuttaa jostakin, vai miten AmigaSYSin saisi tunnistamaan ulkoisen CD-aseman?
En valitettavasti muista, että miten lha-loppuisia ohjelmia asennetaan. Voisitteko neuvoa siinä?
Voiko AmigaSYS-järjestelmään emulaattorissa asentaa Abiword, Gimp ja Sketchblock sekä Celestia-ohjelmat? Jos voi, niin miten ne saa asennettua ja toimimaan?
Toinen asia on se, että miten AmigaSYS-käyttöjärjestelmän teeman vaihtaa emulaattorissa, sillä värimaailma on siinä nyt harmahtava? Yritin vaihtaa teemaa, mutta teeman valitsin ilmoittaa vain, että siinä on AmigaOS4-teema. Pitääkö netistä etsiä lisää teemoja? Haluaisin vain muuttaa teeman värimaailmaa.
Vaikka Amiga0S4:n kanssa oli aikoinaan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, niin haluaisin sellaisen käyttöjärjestelmän uudemman kerran nyt, kun on aikaa värkätä koneiden kanssa. Enkä luopuisi siitä enää.
Amigan käyttäjäksi on tarkoitus palata lopullisesti. On aika ryhtyä joko pelkän Amiga-emulaattorin tai sekä Amiga-emulaattorin ja Amiga OS4,0 tai AmigaOS4,1 –käyttöjärjestelmien päivittäiseksi käyttäjäksi, mutta pitää nyt aloittaa pelkän Amiga Forever-emulaattorin kanssa, kun A500 Amigaa on ollut ikävä, mutta en aiemmin itse saanut emulaattorissa ääkkösiä toimimaan. Harmittaa, että minulta hävisi paljon levykkeitä, niin alkuperäisiä ja niiden varmuuskopioita sekä omien juttujen tallennuslevykkeitä samalla kun kone katosi. Niistä olisi saanut emulaattorissa toimivia adf versioita. Mutta mennään nyt emulaattorin kanssa, kun vain tietäisin, että pitääkö minun ostaa uusi emulaattori, kun entinen on niin vanha.
Sori, että tässä tuli paljon asiaa, mutta yritin laittaa tähän mahdollisimman paljon asioita, joihin kaipaan neuvoja.

 

HeliH
Käyttäjätunnus: rautahaukka

Rekisteröity: 4-2013
Torstaina, 28. maaliskuuta, 2024 - klo 19.06:   
Ä ja ö toimii nyt Amiga500 ja Workbench järjestelmissä moitteetta. Kiitos vielä kerran.

Joudunko joka kerta laittamaan shell-käskynä sen ”setmap s”-käskyn, kun käynnistän 1,3 emulaattorin ja haluan ä ja ö:n? En ole saanut asetuksia pysymään Workbencissä, vaikka olen yrittänyt muuttaa asetuksia.

En tiedä, onnistuiko aiempi viestin lähetys tänään, joten kiitän vielä neuvoista tässä viestissä ja aloitan toisen viesti-ketjun, jossa kyselen muistakin emulaattorin sisältämistä käyttöjärjestelmistä etc.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 28. maaliskuuta, 2024 - klo 20.13:   
HeliH: Amigassa komentoja voi laittaa S:Startup-Sequence -tiedostoon ainakin, ne ajetaan aina bootissa. http://www.amigalog.com/amigados-part-two-startup-sequences/

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: