THEA500 Mini

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » THEA500 Mini « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2021 - klo 18.31:   
Suosittujen minikokoisten uusiokoneiden jatkoksi saadaan mini-Amigakin. THEA500 Mini näyttää pienikokoiselta Amiga 500 -koneelta, mutta tukee myös AGA-graffoja.

Näppishän näissä ei toimi, epä-Amigamainen pädi tulee mukana ja ohjaukset todennäköisesti lagaavat jonkin verran näissä ARM:n päällä pyörivissä emulaattoreissa. Kivan näköinen hiiri kuitenkin, mukavia pelejä mukana ja lisää voi tuupata WHDLoad-muodossa. Helppo kuljettaa ja kytkeä myös.

Lisätietoja https://retrogames.biz/thea500-mini

Julkaisu on vuoden 2022 puolella, mutta näitä on nyt tullut ennakkotilattavaksi suomalaisiin kauppoihin.. (googleta).

 

SunDwn
Käyttäjätunnus: sundwn

Rekisteröity: 6-2015
Torstaina, 16. syyskuuta, 2021 - klo 23.09:   
Tuo toimimaton näppäimistö on kyllä aika downer, tuleekohan tästäkin sitten myöhemmin paranneltu versio jossa on toimiva näppis?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2021 - klo 20.15:   
Melkein hävästykseltä tuntuu että A500 saa AGA graffat, mutta tuli tämä tilattua silloin kun Verkkokauppa.commin ilmestyi ennakkotilattavasti. On aina mukava tilata paikoista joissa ei lunastuspakkoa ole vaan voi katsoa sitten kun tulee, onko itselle sopiva tehdä ostos.

Jännää miten mekin voidaan nähdä asiat eri tavalla. Itse en kyllä näe mitään kivan näköisyyttä tank-hiiressä vaan tulee kauhisteltua tuota ergonomian irvikuvaa joka olisi enemmänkin syy olla hankkimatta tuota. :-)

Luulisi että tämän minin myynnillä pyritään kattamaan ison kotelon muotin suuret aloituskustannukset eli iso malli tuotetaan tulee jos tämä myy tarpeeksi. Vaikea uskoa kuitenkaan, että tulisi edes täysin saman kokoisena. Pelkkä paketti on logistisesti kallis.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2021 - klo 21.09:   
Näillä kuitenkin tavoitellaan nostalgiaa ja jonkinnäköistä autenttista ilmettä, niin siihen tuo suuren yleisön tuntema tankkihiiri sopii mainiosti. Aika harvat kohdeyleisöstä ovat esim. A1200:n hiirtä saati A3000:n "pregnant"-hiirtä käytelleet :-) Ja kyllä mulla menee vielä nykyäänkin pelikäytössä ihan ok perinteinen tankkihiiri, kunhan on vaan toimivassa kunnossa.

Itselleni tuo peliohjaimen irvikuva meinasi pistää stopin koko projektin harkitsemisellekaan... miksi ihmeessä ei voi joikkaria tulla kuten mini-nepassakin tuli. Kukaan ei A500:n kulta-aikoina pädillä pelannut Amiga-pelejä... eikä sillä luultavasti voi kovin monia Amiga-pelejä nykyäänkään pelata kunnolla, kun pelit nojaavat sujuviin viisto-ohjauksiin. Onneksi tähän kuitenkin käynevät standardit USB-joikkarit, joilla voi paikata tilannetta, mutta ikävä kun ei paketin mukana tule käypää ohjainta.

Ristiriitainen tunne itsellä tähän.. vähän vastustaa puutteiden ja toteutuksen osalta, mutta toisaalta olisi hyvä saada myyntiä tällekin, jos tulisi jatkossa muutakin... oishan tuo sinällään ihan kiva koristekin, jos ei muuta :P

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2021 - klo 21.42:   
Olet oikeassa. Kyllähän tankki kuuluu A500 tunnelmaan ja tuo sitä nostalgiaa. Itse kai siirryin niin nopeasti Amigoista toisin eli A500 koneesta A2000B malliin sekä hankin 3rd party hiiriä, että olen päässyt vieraantumaan tankista.

Toivon kuitenkin että tämä tankki on modernisoitu optiseksi hiireksi ja mikrokytkimille.

Niin tosiaan en ajatellutkaan että joikka tosiaan puuttuu vaikka The C64 molemmissa versioissa tuli joikat.

Taitaa vaan olla joikan omakustanne jo isompi kun näppäimistöttömän mini koneen ja sitten kun minien mukana tulevat joikat oli vielä speedlinkkejen mekaniikkaan verrattuna epäonnistuneita natisevia hökötyksiä, niin eivät ehkä olleet itsekään tyyviväisiä siihen.

The C64 malleista luki jossain että pelejä on muokattu tarpeen mukaan. Jospa tässä olisi laitettu usemman napin tukea ja siksi pädiä. Toiveajatteelua kai. Vaatisi liikaa devaus resurssia.

Joikat myös vaatii paljon korkeampaa pakettia kuin itse minin kiilamalli ehkä siksi tuo päd.

Onneksi eivät sentään A500 PSU:n näköispainosta tee nostalgian nimissä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 19. joulukuuta, 2021 - klo 17.29:   
https://www.v2.fi/uutiset/pelit/35203/Odotettu-Amiga-500-minikonsoli-THEA500-Mini-sai-julkaisupaivan-ja-listasi-kaikki-25-mukana-tulevaa-pelia/

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 10. huhtikuuta, 2022 - klo 16.58:   
Nyt tätä sitten tosiaan saa, enkä malttanut olla itsekin tilaamatta kuitenkin, heh. Tuleehan siinä noita ohjaimia mitä voi käyttää muidenkin koneiden kanssa ja ilmeisen laadukas tuote paketoinnista lähtien. Näytti varastosaldot (jo? vielä?) tyhjää useassa paikassa, mutta VPD:ltä ainakin lähti samantien matkaan.

Tässä vielä hyvä video miltä tuote näyttää:
https://m.youtube.com/watch?v=igEpW8QJFQ4

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 17. toukokuuta, 2022 - klo 19.00:   
Pari firmware-updatea pukannut:
https://retrogames.biz/support/thea500-mini/upgrade/

Ilmeisesti joku kolmannen osapuolen modaus ei toimi upgraden jälkeen, mutta josko niihin tulisi päivityksiä myös...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: