MorphOS 2.2 + OWB + Flash plugin?!?...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » MorphOS 2.2 + OWB + Flash plugin?!? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Kimmo
Tiistaina, 4. elokuuta, 2009 - klo 10.57:   
Tervehdys kaikille! Onko MorphOS:ää saatavana flash pluginia nettiselaimeen? tms. Käytän OWB:tä. Vai onko jotain parempaa selainta mikä tukee flashiä? Esim nordean ja youtuben sivut ei toimi.

 

jPV
Tiistaina, 4. elokuuta, 2009 - klo 11.21:   
Mitäs vattua? Nordean sivulla flashia? Jo on aikoihin eletty... mut kyllä se mulla on toiminu IBrowsellakin.

Selaimeen upotettuna flashia ei tällä hetkellä saa toimimaan kovin hyvin. OWB:lle se on kuitenkin tulossa lähiaikoina. Vanhassa kunnon IBrowsessa on jo plugini, mutta se näyttää toimivan vain hyvin yksinkertaisille flasheille.. on siitä kuitenkin joskus hyötyä.

Flash-videoiden katsomiseen on sitten kiertoteitä. Esim youtuben, ylen areenan jne katsominen onnistuu erilaisten scriptien + mplayerin avulla. Ne saa konffattua kaikkiin selaimiin esim siten, että oikealla napilla youtube-sivua tai -linkkiä klikkaamalla videon saa talletettua kovalevylle tai striimattua suoraan mplayerillä. Nykyään noissa saa jo valita videon laadut ja formaatitkin. Hommaan löytyy useita vaihtoehtoja kuten GetVideo, Flashless ja erillinen youtube client Tubexx.

 

Kimmo
Tiistaina, 4. elokuuta, 2009 - klo 21.25:   
Voi olla et meikän owb vattuilee tai tms... En pääse sputnikillakaan nordean sivuille. Lataa vain mutta ei ilmesty mitään ruudulle. Muutenkin kun selailee tolla sputnikilla nettiä niin kun hiirtä liikauttaa niin webbiselain "välkkyy". esim. bay where ....... goes sivut. Voi olla et käyttiksen asetukset on myös päin prinkkalaa.

 

jPV
Tiistaina, 4. elokuuta, 2009 - klo 21.51:   
No eipä kyllä lataudu Nordea OWB:llä tosiaan... hyvin todennäköisesti olen joskus aiemmin testannut silläkin ja toiminut silloin, mutta en varmaksi muista, kun käytän yhä IBrowsea pääselaimena. Ne on kyllä uusineet sivustoa viimeaikoina ja yleensä aina uusimisessa menee homma huonommaks. Ei se kyllä flashistä ole tuossa tapauksessa kiinni... ois kyllä kiva selvittää, mutta yhtäkkiä en keksi mitään...

Sputnikki on kyllä melko välkkymistautinen joillain sivuilla.. pahempi vielä hitailla koneilla kuten Peg1:llä... OWB on syrjäyttänyt sen aikalailla käytettävyydessä toistaiseksi.

 

jPV
Tiistaina, 4. elokuuta, 2009 - klo 21.58:   
Näköjään kuitenkin Nordean verkkopankki toimii suoralla osoitteella OWB:llä.

 

Kimmo
Keskiviikkona, 5. elokuuta, 2009 - klo 6.46:   
Jees. No täytyy käyttää owb:llä tota osotetta suoraan ja heittää toi sputnikki mäkeen. Onkos toi IBrowse hyvä selain?

 

jPV
Keskiviikkona, 5. elokuuta, 2009 - klo 9.09:   
IBrowse on hyvä perinteinen selain, mutta koska se ei osaa CSS:ää, niin valitettavasti useiden sivujen ulkoasu näkyy ihan miten sattuu sillä nykyään... yhä lisääntymässä määrin. Monet sivut ovat silti käytetttäviä kosmeettisista ongelmista huolimatta.

IBrowsen valttikorttina on kuitenkin hyvä käyttöliittymä ja ihan järjetön nopeus verrattuna noihin uusiin selaimiin. Siihen tottuneena noiden uusien selainten käyttö on itselleni ainakin pikkaisen liian tuskaista...

Kun selaimet eivät ole ihan valtavirtaa, niin sitä joutuu hieman luovimaan eri selaimilla eri sivustoille tai eri asetuksia käyttäen. Itse olen konffannut IBrowseen oikean napin valikkoon mahdollisuuden avata nykyinen sivu tai hiiren alla oleva linkki suoraan toiseen selaimeen, joten jos joku sivu ei vaan toimi riittävän hyvin IB:llä, niin sen saa näppärästi näkymään OWB:llä tai Sputnikilla.

 

Kimmo
Keskiviikkona, 5. elokuuta, 2009 - klo 10.52:   
Täytyneekin koittaa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: