Mikä näistä kannattaisi ostaa?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Mikä näistä kannattaisi ostaa? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Kimmo
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 7.00:   
Olen lukenut paljon eri palstoja ja olen hieman sekaisin mikä kannattaisi näistä ostaa. Tarkoitus olisi päästä tästä puucee raudasta pois.
Pegasos 1,Pegasos 2,Efika,Sam440, Joku muu mikä? Ja mistä kannattaa tilata noita? Saatavuus?
Kiitos vastauksista.

 

Jape
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 8.57:   
No ainakin sam440 saatavuus on tällä hetkellä hyvä.
http://www.acube-systems.biz/

Loput varmaan löytyy käytettynä jostain...

 

Jakodemus
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 10.32:   
Pegasos 1 löytyy myyntiosastolta. Tehokkaampi ja halvempi kuin yksikään sam440-lauta.

 

Kimmo
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 10.43:   
Jakodemus: Mailattu

 

jPV
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 10.48:   
Efikaakin löytyy vielä uutena esim.
http://www.directron.com/efika.html
http://www.directron.com/efikakit1.html
http://www.axiontech.com/prdt.php?item=79327
http://ausppc.blogspot.com/

Sam440:n kohdalla kannattaa huomioida, että MorphOS ei toimi sillä (Genesi-alueella kun ollaan).

Pegasos2 on vaihtoehdoista nopein, ajaa sekä MorphOS:ia että OS4:sta, sille löytyy useampia Linux-jakeluita ja on osoittautunut toimivaksi raudaksi. Sanoisin sen olevan omassa kastissaan näistä vaihtoehdoista.

Pegasos1 on käypä MorphOS-kone, jos halvalla löytää eikä Peg2:een ole mahdollisuutta. Hitaus tosin vaivaa esim DVD-katseluun ja muutamia pikkujuttuja täytyy hyväksyä Peg2:een verrattuna. Kannattaa kuitenkin etsiä April(2)-fiksattu versio isommilta ongelmilta välttyäkseen.

Efika on todella halpa, mutta aika rajoittunut. Muisti ei riitä ihan kaikkeen ja muutenkin tehoja saisi olla enemmän. Vaikea sanoa sen sopivan ainoaksi koneeksi, mutta riippuu tietysti käyttötarkoituksesta. Useilla käyttäjillä tuntuu myös olevan kaikenlaisia rautaongelmia sen kanssa. Mutta jos kokeilumieltä riittää, niin eihän se paljoa maksa, että pääsee saaman jonkinlaista makua MorphOS:iin.

Yksi vaihtoehto on odotella vielä hieman Mac Mini versiota MorphOS:sta. Se tulee olemaan selkeästi nopein uuden sukupolven amigasysteemi. Mac Mini G4:t ovat kohtuu hinnnoissa ja suht helposti löytyviä käytettyinä. Huonona puolena niissä on heikko laajennettavuus, mutta peruskäyttöön niissä on vakiona tarpeelliset varusteet.

 

Kimmo
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 11.01:   
Täytyykö Mac minin olla g4 versio vai toimiiko os4/morphos intel macilla?

 

Jakodemus
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 11.04:   
Pegasos2 hinta on kyllä ikävästi noussut sen jälkeen kun AOS4.1 sille julkaistiin. Koneena se ei mielestäni ole sen 500e arvoinen mitä siitä nykyään vähintään pyydetään.

DVD:n katselusta tuli mieleen, että minkälaiset erot tiedonsiirtonopeuksissa jPV:n mainitsemissa koneissa mahtaa olla. Sam440 varmaan nopein Sata-väylänsä ansiosta ja Efika hitain, mutta minkälaisiin nopeuksiin muut koneet pystyvät?

 

jPV
Maanantaina, 6. heinäkuuta, 2009 - klo 11.08:   
Kimmo: täytyy olla G4-versio.

 

Tohtori AivoTurmio
Tiistaina, 7. heinäkuuta, 2009 - klo 4.07:   
Tuossa ihan vastikään pari päivää sitten tulin Boogien kanssa asiasta pikaisesti jutelleeksi ja Boogie avasi parikin varsin hyvää näkökulmaa asiaan.

Eli ihan ensiksikin on tietenkin että mitä meinaat sillä koneella tehdä.

Pegasos 2 on tuon ryhmän raakatehoisesti (CPU) kaikkein kovin kone.

Mutta ilmeisestikin Sam440 Flex (etenkin 800 Mhz versio) on kuitenkin käytännön tasolla monessakin kohtia kuitenkin pätevämpi.

Lisäksi näkökulma jonka Boogie toi esille on että kun tuo Flex versio on siis sellainen pakettiratkaisu että on tietty näyttökortti jne. niin se myöskin tarkoittaa että todennäköisesti näin ollen näille kyseisille korteille on oleva parempi tukikin.

Joten ytykkäämpi näyttökortti ei välttämättä pärjää vähemmän ytykkäälle optimoidulle näyttökortille.

Flex on siis lähimpänä tällaista vanhempien Amigoiden ideologiaa että on kone joka on täysi paketti ääni- grafiikka-piireineen jne.

Lisäksi näyttäisi kovalevyn käyttö olevan huomattavasti nopeampaa kanssa Flexillä verrattuna Pegasos 2:een ainakin Amiga Future lehden numeron 78 sivun 36 perusteella artikkelissa jossa Samanthaa katsastetaan.

Boogie on yksi jolta aiheesta voi lisää kysellä ja jolta Samanthan voi tilatakin. Ottaa toki välistä hintaa, mutta palvelu maksaa ja lisäksi jos tulee koneen kanssa ongelmaa niin takuu on sitten Suomesta käsin eikä tarvitse itse ulkomaille sohlata.

Boogieen voi ottaa yhteyttä:

http://www.gentle-eye.fi

 

itix
Perjantaina, 10. heinäkuuta, 2009 - klo 15.22:   
SAM:ssa ei ole muuta nopsaa kuin kiintolevyliitäntä ja aina voi käyttää levycachea jos 50 MB/s ei riitä. Pegasos II G4 on vaihtoehdoista ehdottomasti paras. Kellotaajuus 1GHz ja ainoa noista missä on AltiVec joka auttaa varsinkin videodatassa.

SAM 733/800MHz mallit on ylikellotettuja eikä niissä ole L2 cachea. Jo ihan normi Pegasos 1/2 G3 (600MHz) on nopsempi vähänkään raskaammassa tehtävässä.

Efika on aika vähätehoinen (400MHz, ei L2 cachea, paska 60x väylä) tosin ei sitten hinnallakaan pilattu.

 

Kimmo
Perjantaina, 10. heinäkuuta, 2009 - klo 20.50:   
Jeps. Hommasin täältä foorumilta pegasos 1:sen. Tarvittisin enää toimivan Morphos:än. Latasin 2.2 timelimited version morphos kotisivulta. Muuten hyvä mut ei voi kauaa käyttää. :-(

 

itix
Perjantaina, 10. heinäkuuta, 2009 - klo 21.44:   
MorphOS 2 täytyy ostaa tai sitten vaihtoehtoisesti käyttää ilmaista MorphOS 1 - versiota. Ykkösversiollakin pystyy tekemään paljon, esimerkiksi OWB toimii siinäkin.

 

Kimmo
Lauantaina, 11. heinäkuuta, 2009 - klo 0.20:   
Mistä sen 1 version saapi? En ole löytänyt kuin 1.4.5 for classic. Vai toimiiko sama ppc koneella?

 

itix
Maanantaina, 13. heinäkuuta, 2009 - klo 23.48:   
MorphOS 1:stä voi imuroida ainoastaan FTP:ltä eikä sitä ole enää periaatteessa levitetty. Jos annat sähköpostiosoitteen voin heittää FTP-palvelimen tiedot millä pääsee imuroimaan ISO-imagen Pegasoskelle.

 

itix
Maanantaina, 13. heinäkuuta, 2009 - klo 23.49:   
...Pegasokselle jopa :-)

 

Kimmo
Tiistaina, 14. heinäkuuta, 2009 - klo 0.48:   
x82@kapsi.fi Kiitän.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: