Freescale MPC7447

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Freescale MPC7447 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Frn
Tiistaina, 10. maaliskuuta, 2009 - klo 22.58:   
Onko tietoa, onko Pegasos 2:ssa käytettyjen MPC7447:n jäähdytinelementti kuparia vai mitä?

 

Frn
Tiistaina, 10. maaliskuuta, 2009 - klo 23.32:   
Tarkennan vielä, etten tarkoita siihen kiinnitettyä jäähdytinelementtiä, vaan nimenomaan prosessorin pintaa.

 

Frn
Keskiviikkona, 11. maaliskuuta, 2009 - klo 21.41:   
Eiko kukaan tiedä tuota MPC7447:n dien kuorimateriaalia? Freescalen spekseistä ei ollut juurikaan apua, muuten kuin että 603/604 die on ilmeisesti alumiinia. Kyselin jo Freescaleltakin tuota, mutta eipä ole vielä vastattu.

 

Frn
Perjantaina, 13. maaliskuuta, 2009 - klo 15.25:   
Itse itselleni vastaten, purin koneen ja näytti ainakin alumiinilta. Kysymyksen merkitys on siinä, voiko käyttää nestemäistä metallia lämmönjohteena. Eipä siis voi, koska elektrolyysi korrosoi alumiinin.

Taustana sen verran, että kone alkoi sekoilemaan isommilla kuormilla, näyttöön ilmestyi häiriöitä ja lopulta ruutu sekosi täysin. Syynä oli ilmeisesti CPU-tuulettimen väsyminen. Se pyöri kyllä, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi. G4:n omistajien kannattanee harkita sen röpötuulettimen vaihtamista muutenkin. Samalla selvisi, että tahnat oli alunperin levitetty miten sattuu.

Eipä auttanut muu, kun hopeatahnaa väliin ja modattu Zalman VF1000 vanhan viipperän tilalle. Lämmöt pysyvät about 31C:ssa 100% kuormalla.

 

itix
Lauantaina, 14. maaliskuuta, 2009 - klo 12.47:   
Sen jäähdytyksen kanssa saa kyllä olla oikeasti tarkkana. G3 oli paljon kivempi kun se ei tarvinnut tuuletinta lainkaan.

 

Joanna
Sunnuntaina, 15. maaliskuuta, 2009 - klo 0.34:   
Ainakin aikoinaan oli ongelmia läytää toimivia ja kestäviä 4cm tuulettimia.. Ei Amigaan tosin mutta yhteen embedded härveliin, siinä oli aina ongelmaa siitä että tuulettimet eivät kestäneet käyttöä, vaan laitteita tuli liikaa huoltoon tuuletinten hajottua.

Loppujenlopuksi totesimme että kyseinen laite toimi paljon varmemmin ilman tuuletinta, kun himpun muuti muuta rakennetta että ilmankierto oli Ok.. Tämä tuskin onnistuu Amigassa, mutta noin yleisesti..

 

Frn
Sunnuntaina, 15. maaliskuuta, 2009 - klo 4.43:   
No tän Zalman VF1000:n on joku (morphzone.org) kuulemma saanut toimimaan ihan passiivisenakin. Voin sana ettei toimi. Ainakaan mulla. Kokeilin ja CPU alko kiehua. Hassua sinäänsä kun anturi näytti 33C ja alkoi samat ongelmat kun ennenkin.

Kuitenkin on parempi kun se orkkistuuletin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: