Näyttö(kortti)säätöä...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Näyttö(kortti)säätöä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Thematic
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 13.42:   
Pegasos on varustettu (ATI muistaakseni) Radeon 7000VE -kortilla, mutta näytössä on 1280x1024 pikseliä ja jos yritän käyttää tällaista näyttötilaa, kuva näkyy oikein jne. mutta katoaa välillä hetkeksi. En muista toisessa koneessa ja käyttiksessä hieman erilaisella kortilla tällaista tapahtuneen. Molemmat ovat AGP-kortteja, mutta MOS:ssa oli käytössä digitaalinen liitäntä ja vertailukoneessa analoginen (VGA).

Kannattaisiko vaihtaa tähän toiseen sinänsä yhtä "köyhään" korttiin, eihän tuo nyt mitenkään liian iso tarkkuus pitäisi olla? Toistaiseksi olen vain jättänyt kuvan alareunan mustaksi, eli Ambient on leikattu nips naps. Mutta ehkäpä en ole tullut ajatelleeksi jotakin mahdollista syytä tms.

 

jPV
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 23.37:   
No mulla on/oli just samanlainen ongelma Mac Minillä. Eli DVI:n kautta kytkettynä halpaan Benq:n monitoriin kuva katoili satunnaisesti välillä tiheämpään ja välillä harvempaan. Monitori näytti siis vaan mustaa, mutta ei sinällään mennyt pois päältä tms. Aluksi epäilin sen johtuvan kuormituksesta tai liikkeestä ruudulla tms, mutta alkaa tuntumaan, että se voi olla kuitenkin ihan satunnaista. Käytössä oli 1280x1024 resoluutio... Mac antoi valita sekä 60Hz että 75Hz tilat, mutta kumpikin pätki. VGA:n kautta kuva taas EI pätkinyt. Pegasos on taas toiminut jo pitkään samalla monitorilla DVI:n kautta samalla resolla ihan hyvin. Ja useammilla näytönohjaimilla.

Itselläni on BenQ:n 17" ja 19" monitorit ja ongelma oli sama kummallakin ja useammalla DVI-kaapelilla, mutta sitten taas kaverin erimerkkisellä monitorilla kuva ei pätkinytkään!

Netistä löysin pienen vinkin, että ongelma voisi johtua näyttötilan moodien yhteensopivuudesta monitorin kanssa. Macille löytyi SwitchResX-niminen sharewaresofta, jolla pystyy säätämään käyttiksen oletustiloja erilaisiksi. Tein itse oman 1280x1024 tilan ja äkkiseltään se näyttikin auttavan. Nyt vaan vaatisi pidempää testiä, mutta en ehdi hetkeen :). MorphOS:llahan noiden moodien säätäminen on paljon helpompaa suoraan systeemiasetuksista, joten kokeilisin leikkiä niiden arvojen kanssa. Vaikka pixel clockia muutella ja sellasta.

Eli en sanoisi ongelman olevan itse graffakortissa vielä, mutta mitä tuohon 7000VE:hen tulee, niin muista syistä sen vaihtaisin parempaan ;) Mikä tahansa tuettu graffakortti olisi selkeästi nopeampi Pegasoksessa kuin se. Sekä 2D:ssä että 3D:ssä. Jopa 9200-sarjan rutkut :). 7500/8500/9000/9100 ois niitä nopeimpia sitten...

 

Thematic
Lauantaina, 17. tammikuuta, 2009 - klo 3.23:   
Niin, aivan. Ei tullut mieleen tuo näyttötila vaikka aikoinaan, kun halusin todentaa näytön minimiarvoja (Flatron 782LE menee jonkin verran alle 60 Hz) niin ilmiö oli kutakuinkin samannäköinenkin...

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 7. lokakuuta, 2009 - klo 21.11:   
Hah, BenQ yllätti ja toimii 44-51, 59-61, 74-75 Hz!

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: