MOS + SAM ?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » MOS + SAM ? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 13.11:   
Onko tietoa kuinka paljon MOS tiimiä kiinnostaa tai ei kiinnosta portata MOS SAM:lle?

Onko ideaa kuinka monta SAM emoa pitää olla markkinoilla jotta MOS porttauksesta alettaisiin MOS tiimissä kiinnostua?

1000?
2000?
10000?
100000? :O :O (== never?)

(SAM:n tuotannossa näkyy olevan vaikeuksia toimittaa tuotetta niin paljon kuin mitä kysyntää on. Eikä vika liene siinä että kysyntä olisi liian huikeaa vaan siis siinä että tuotannon volyymit on peevelin pienet. Ilmeisesti sikapaljonpienemmät kuin mihin esim phase5/bplan on pystynyt.)

 

Jakodemus
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 14.26:   
Oma mielipiteeni on, että parempi kun keskittyvät Mac-porttaukseen ja mahdolliseen uuteen ja suhteellisen tehokkaaseen rautaan. SAM on kuitenkin niin ikävän tehoton ja kallis. Vertaa esim. 1,5ghz Powerbook n.500e ja Mac minit vielä halvemmalla.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 15.26:   
Nykyajan kannettavien hinnoilla viissataa vanhasta kannettavasta on kyllä aivan posketon hinta.

 

KimmoK
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 15.31:   
Totta kai ensin Mac porttaus ja sitten muita.

Mutta se Mac on kuitenkin "dead end" joten jotain muutakin toivottavasti on mielessä.

Mielestäni sulautetut PPC:t sopii hyvin pöytäkoneiden "malliston" alapäähän ja G5 pohjaiset IBM:n koneet malliston yläpäähän.

(IBM G5 koneethan on Amigamaisuuksien mittapuulla halpoja)

 

Jakodemus
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 16.00:   
hooligan: Olen samaa mieltä, mutta ikävä kyllä mac-käyttäjillä on kumma harhakuva, että rauta säilyttää hintansa. Esim G5 iMacitkin maksaa sen 500 euroa, vaikka samalla rahalla saa oikeasti tehokkaita koneita. Samoin, jostain 5 vuotta vanhasta 17" intel-imacistä pyydetään pahimmillaan yli 600e.

Pointtinani oli se, että pistän 500e ennemmin Powerbookkiin, kuin 600mhz emolevyyn jonka saatavuus näyttäisi olevan aika heikkoa. Paras vaihtoehto olisi tietenkin laittaa se 500e uuteen ja nykyaikaiseen rautaan.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 16.17:   
@Jakodemus

Näinhän se menee. Niin kauan kun torspot ostelee niitä pyydetyillä hinnoilla ei hinnat tule alas sille tasolle missä sen kuuluisi olla. Itsekin halajan takaisin MorphOS:n pariin vaikka sitten käytetyllä kannettavalla, mutta puolta tonnia en siihen uhraa, varsinkaan kun ei ole mitään takuita että sen akku kestää kahta kuukautta kauemmin ostohetkestä.

 

Jakodemus
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 17.32:   
Vielä hetken jatkan jauhantaani. Eikös AmigaOnet ja Pegasos ollut uutena n. 600 euron hintaisia? Tyhmempi voisi luulla, että kahdeksan vuoden kuluttua pienillä amiga-markkinoillakin saisi 600 eurolla muutakin kuin saman tehoisen koneen, usb 2.0:n ja sata-väylän? No, ainakaan rauta ei ole kallistunut...

 

Marq
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 17.50:   
G4-iBookeja saa parilla satasella ja nekin olisivat ihan jytytavaraa edelleen, suhteutettuna A1- ja Pegasos-emoihin. Akkukestoa on turha paljon odottaa kylläkään ja monenlaista muutakin pikkuvikaa voi olla jo tuonikäisissä koneissa.

 

Joanna
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 19.05:   
Eikös noissa vanhemmissa mäkkiläppäreissä kumminkin ollut vaihdettavat akut, eli niihin voisi saada varaosan suunnilleen siedettävään hintaan?

Sen huomasin, että ihan uusimmassa mallissa taisi olla akku jota ei voi vaihtaa purkamatta konetta kokonaan... :(

 

KimmoK
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 19.31:   
@jakodemus

Taisi A1+AOS4 olla vieläkin kalliimpi vaikka mukana ei ollut ääniä, näyttökorttia ja tuskin ideäkään...

Nähdäkseni betatester hintoihin ei enään kannata haaveilla.

SAM emon hankaluus on se että siinä on kamalasti ihme himmeleitä joista ei monellekaan ole oikeaa käyttöä mutta ne pitänee hinnan korkeahkona ikuisesti.

btw. Muinoin kehuin tuota MacMiniG4 rautaa hiljaiseksi. En enään. Se huutaa melkoisesti heti jos vaikkapa surffaa mtv3 sivulle. :(

 

jPV
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 19.55:   
Kaikki Amiga-lätkällä varustetut laitteet ovat toki olleet pilvissä (myös A1), mutta Pegasos2 oli oikeasti aika kilpailukykyinen hinnaltaan ilmestyessään, jopa mainstream-mittapuulla. Ja vielä toimivaa rautaa toisin kuin muut yritykset (Peg1, A1:t jne).

Mä en kyllä ole varma olisiko se Sam yhtään sen vähemmän "dead end" kuin Mac:kaan. Ei ole mitään takeita, että noin pieni firma pystyy jatkamaan tuotantoa välttämättä kovin kauaa ja "ulkona" olevien koneiden määrä tuskin saavuttaa Macien määriä. Ainakin ominaisuudet pitäis ensin saada paremmiksi kuin muissa vaihtoehdoissa.

KimmoK: kohiseeko se vaan kovaa vai onks joku pahempi ääni? Täällä ei vähäisellä käytöllä kovin pahalta ole kuulostanu... pikkusen enemmän kohisee esim DVD:tä enkoodatessa, mutta ei mahdottomasti. Hukkuu taustaääniin jos esim. tv on normaalisti päällä. Amiga, korjaan MorphOS, käytössä kuormitusta ei välttämättä tule niin paljoa että tuulettimet kovin kovilla kierroksilla kävisivät normaalikäytössä...

 

KimmoK
Torstaina, 15. tammikuuta, 2009 - klo 21.45:   
@jpv

Kohisee. Pienellä kuormalla, esim puuhapete DVD, heh, se ei äännä ollenkaan (silloin kovalevytön ja puhalliton digiboxi pitää enemmän ääntä!!!!). Mac minin DVD asemakin tuntuu hiljaisemmalta kuin Samsungin DVD soittimen pyöritin.

Mun arvaus on että pelkällä CPU kuormalla puhallinnopeudet ei nouse mahdottomiin, mutta jos 3D piiri on kuumennettu niin kova humina jatkuu sen jälkeisessä surffauksessakin. Flash animaatiot tuskin näyttispiiriä kuumentaa.

Jos/kun MOS tulee niin minulla voi toki nousta motivaatio alkaa rakentamaan macminille passiivijäähdytys & micro kokoinen koppa.

 

Jupp3
Perjantaina, 16. tammikuuta, 2009 - klo 11.33:   
>Onko tietoa kuinka paljon MOS tiimiä kiinnostaa tai ei kiinnosta portata MOS SAM:lle?

Käsittääkseni tasan saman verran kuin esim. Efikalle.

Tiimi ehdotti (ainakin hinnan osalta) vastaavaa sopimusta mikä Efikan osalta tehtiin, ja tähän ei vastapuoli suostunut.

 

KimmoK
Perjantaina, 16. tammikuuta, 2009 - klo 12.40:   
@Jupp3

Ahaa. Eli käyttäjien maksaman lisenssihinnan lisäksi pitää myös valmistaja maksaa rahaa ?

(eihän Applekaan ole maksanut...)

No jospa joskus. (SAM ois rajusti äänettömämpi olohuoneen lelu kuin macmini.)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: