OS4Emu 2.0 julkaistu

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » OS4Emu 2.0 julkaistu « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Piru
Sunnuntaina, 13. heinäkuuta, 2008 - klo 23.09:   
Amigazeux on julkaissut uuden OS4Emun.

Tärkeimpinä uusina ominaisuuksina mm:

- Paranneltu newlib.library
- OS 4.1 64bit DOS-toteutus
- OS 4.1 Exec-funktioiden toteutus
- OS 4.1 Picasso96-funktioiden toteutus
- Paranneltu yhteensopivuus
- Korjattu ELF-loaderi

Lue koko tiedote (englanniksi)
OS4Emu-sivusto

 

TSK
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 2.02:   
Ensinnäkin tuo kaikki on ihan paskapuhetta. Tuon ilmoituksen ainoa tarkoitus on pilkata Hyperion:ia ja heidän tuotteitaan. Mm. AmigaWorld.net:in henkilökunta miettii parhaillaan mitä heidän vastaavanlaisensa viestiketjun kanssa tehdään suojellakseen eri osapuolia.

Pieni ystävällinen neuvo Piru. Eiköhän kannattaisi ottaa koko tämä viestiketju pois. Eiköhän sillä ehditty aiheuttaa jo ihan tarpeeksi pahaa verta, loukattu muiden ihmisten yritystoimintaa sekä loukattu heidän tuotteitaan.

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 2.55:   
TSK: naurettavaa.
ps. ostaisin minäkin amigaonen jos sais uutena (takuu) ja rahaa olis et olisi tilaa nytkin ahdasta totta puhuen pegasosta en silti myy vaikka lisä tilakin olisi kivaa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 3.07:   
TSK: jos tarkoitit tuota linkitettyä pätkää niin siitä olen samaa mieltä tätä ketjua en niinkään sillain mielellä.
ps. itse olisin amigaonen ostanut mielummin mutta näin pieni tuloisena otettiin lähin tuote et kaiken lisäksi se jonka tulevaisuus vaikutti alkuaikoina valoisemmalta.:(

 

Britelite
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 9.03:   
TSK: Eli muita käyttiksiä ja yrityksiä saa vapaasti haukkua ja mollata mielensä mukaan, mutta missään nimessä ei saa vitsailla pyhän OS4/Hyperionin kustannuksella?

Olen itsekin sitä mieltä että amigazeux-porukka vois suosiolla jättää tuollaiset piruilut väliin, mutta on se kyllä kans ihme että porukka jaksaa joka kerta vetää hernettä niin ihmeen syvälle nenäänsä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 9.30:   
Britelite: Luulen että tuo mainitsemasi on yksi OS4-emun uusien versioiden julkaisun pointeistakin (nykyään). Siis oikeastihan OS4:lle ei juurikaan tehdä mitään muuta softaa kuin niitä iänikuisia linux-SDL portteja ja semmoisia vartenhan ei mitään kirjasto-tason emulaattoria tarvittaisi. (ja ennenkuin tästä tulee sanomista lausumani puolueellisuudesta, ei tilanne Mos-puolella ole kummallisempi)

Mutta. Toisaalta tuo TSK:n (ja AW.netin) reaktio osoittaa miten herkkiä aiheelle ollaan. Tietenkin ihmiset voisivat olla kohteliaampaa ja olla tökkimättä toisten arkoja kohtia, mutta ... Toisalta taas on tilanteita joissa järjettömyyksistä on pakko mainita ääneen toiveilla että asiat paranesivat ja ihmiset jonain päivänä tulisivat tolkkuihinsa (tätä ollut puolin&toisin).

Mitä tulee TSK:n tässä ketjussa mainitsemaan 'tuotteiden tai yrityksen loukkaamiseen' niin ainakin minun näkemykseni on että Hyperion (ja Friendenit) ovat perustellusti ansainneet tuon ja paljon enemmänkin, omalla vuosia kestäneellä peeloilullaan ja egotrippeilyllään.

 

tomazkid
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 20.04:   
@Joanna

Suuret egot on se suurin ongelma ;)

Aw.netin puolesta voin sanoa että ketju on tällä hetkellä poistettu näkyviltä, mutta kun olemme saanet muutamille lähetetyille kysymyksille vastauksen, se tulee takaisin.

Herkkiä ja herkkiä muuten, viimeisten pari vuoden aikana tapahtuneet "kohtaukset" selittäneet kai miksi nykyisin olemme aika varovaisia aw.netissä. :p

 

.........
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 20.31:   
Koko tuo OS4Emu touhu on yksi suuri syy siihen miksi en MorphOS:n koske pitkällä tikullakaan. tavotteena on nimenomaan pilkata ja vahingoittaa OS4:aa. Ei siitä ole mitään epäilystä, vai voitko muka toditaa toisin piru? Äläkä nyt sano ettei sun tarvitse todistaa, kyllä tarvitsee jos muka asia ei ole noin.

 

..........
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 20.46:   
Koko tuo OS4Emu touhu on kusipäiden puuhaa. Mitä siitäkin nyt tulisi, jos esimerkiksi linux jakelut alkisi kampittaa ja sabotoida toisiaan samaan tapaan kuin MorphOS porukka yrittää joka välissä? Linuxpuolella sellaseen ei onneksi sorruta.

 

jPV
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 20.49:   
Miksi tuomitset koko käyttöjärjestelmän jonkun yksittäisen koodausprojektin takia? Eihän se tule edes käyttiksen mukana. Sama kuin sanois ettei AmigaOS 3.x:ää voi käyttää, koska sille on saatavilla Win95-vitsejä laukova ohjelma.

Nykyään maailma on täynnä kaikenlaisia wrappereitä, joten en nyt oikein jaksa ymmärtää tämän softan ympärillä pyörivää turhaa kohua. Tämäkin softa jäisi hyvinkin pian unholaan, jos sen julkaisuihin ja pieniin provosointeihin ei tartuttaisi niin ärhäkästi. Itse käyttelin aikoinaan Viceä os4emun avulla, mutta siitäkin on nykyään MorphOS-versio, joten itselle ei ainakaan ole koko softasta mitään hyötyä. Päivityksiäkään ei ole jaksanu asennella.

Eipä ois uskonu, että tämä turhanpäiväinen vauhkoaminen tulisi tänne meidän foorumillekin... yleensä suomalaisilla ollut sentään jonkinlainen järki mukana ja ulkomaan foorumien kaltaisilta sodilta ollaan vältytty.

PS. omalla nimelläkin voisi mielipiteensä julkaista.

PPS. taisin langeta vanhanaikaiseen trollaukseen, mutta ihan oikeesti ei tänne tällaista kaivata ;)

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2008 - klo 22.39:   
......: no sanotaan amigaos aito mutta morphos ööh toimii halvemmalla raudalla ja pidän molemmista en vaan voi molempia omistaa näillä tiloilla ja varoilla.
ps. sitä paitsi tais olla morphos warpperi amigaosillekkin vai sekoilenko.

 

Ibe U
Torstaina, 17. heinäkuuta, 2008 - klo 8.38:   
NOh lähinnähän uutisointi tai julkaisu ilmoituksen muotoilu on ihan suoraa ilkeämielistä vittuilua

 

jPV
Torstaina, 17. heinäkuuta, 2008 - klo 9.08:   
JPQ: muistelisin samaa, että joku "morphosemu" oli os4:lle, mutta ei siitä kukaan vetäny hernettä nenään.

Ibe U: AmigaZeux:lla on ollut aina omalaatuinen huumorinsa uutisoinneissaan. Samanlaista siis muidenkin heidän ohjelmiensa kanssa. Jos tuossa nyt onkin kuittailua OS4.1:n mielenkiintoisesti ajoitetun "julkaisun" suhteen, niin pitääkö sitä niin vakavasti kaikkea ottaa. Ihan yhtä hyvin MorphOS-käyttäjät voisivat sanoa OS4.1:n julkaisuajankohdan julkaisun oleen suoranaista vahingontekoa juuri julkaistun MorphOS2.0:n myynnin suhteen, koska siinä on yllättäen samoja ominaisuuksia mitä MorphOS2.0 juuri esitteli. Jos nyt jotkut osapuolet heittävätkin kuittailua toiselle puolelle, niin ei meidän muiden käyttäjien tarvisi välttämättä lähteä heittämään lisää bensaa tuleen, vaan jättää ne omaan arvoonsa.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 17. heinäkuuta, 2008 - klo 11.14:   
@Ibe U

"NOh lähinnähän uutisointi tai julkaisu ilmoituksen muotoilu on ihan suoraa ilkeämielistä vittuilua"

Sitä se on, ja olihan helvetin hauskakin vielä kaupan päälle.

 

Jupp3
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2008 - klo 0.08:   
>Koko tuo OS4Emu touhu on yksi suuri syy siihen miksi en MorphOS:n koske pitkällä tikullakaan. tavotteena on nimenomaan pilkata ja vahingoittaa OS4:aa.

Myös joidenkin OS4-käyttäjien & devaajien kommentit ovat monesti varsin ala-arvoisia, ja vielä nykyäänkin näkee joskus esim. epämääräisiä väitteitä siitä, että MorphOS muka pohjautuisi varastettuun lähdekoodiin (jos tällaiset jatkuvat perusteettomat syytökset eivät tee vahinkoa, niin mikä sitten tekee?)

Kuten myös AmigaZeux, nämä ovat lähinnä yksittäisten käyttäjien (tai käyttäjäryhmien) mielipiteitä, ja en näe mitään järkevää syytä sille, miksi niiden perusteella muodostuva mielikuva pitäisi laajentaa kattamaan koko OS4-community?

>Koko tuo OS4Emu touhu on kusipäiden puuhaa. Mitä siitäkin nyt tulisi, jos esimerkiksi linux jakelut alkisi kampittaa ja sabotoida toisiaan samaan tapaan kuin MorphOS porukka yrittää joka välissä? Linuxpuolella sellaseen ei onneksi sorruta.

Kyllä eri linux-distrojenkin ylläpitäjät parantavat yhteensopivuutta muiden distrojen kanssa, mutta tuskin kovinkaan moni sitä ongelmaksi kokee, ja miksi pitäisi kokea?

 

Piru
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2008 - klo 0.19:   
No voi kauhea.

 

Kaaleppi Kyynäräkeppi
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2008 - klo 10.51:   
Hurja paikka! Nyt meni yöunet taas kun jää miettimään millasia kauheuksia käyttöjärjestelmän API emulaatio on saanut aikaan. Pitänee hakea ammattilaisten apua että tämän tapauksen yli elää.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2008 - klo 15.48:   
Ohoh, pitkästä aikaa vilkasta viestittelyä foorumilla. :-D Tuon emun laillisuudesta tai sen vaikutuksesta markkinoihin en tiedä, mutta tulee mieleen, että onhan se Linuxillekin olemassa Wine, eikä sille käsittääkseni voida mitään, kun kerran se ei sisällä Microsoftin koodia(?).

 

JPQ
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2008 - klo 18.27:   
Kaaleppi Kyynäräkeppi: kannattanee vaihtaa konetta. ps. samanlaiset lapsellisuudet pistää sadattelemaan miksen sittenkin ostanut Pentaxia digijärkkäriksi.
Jarmo Piippo: näin on käsittääkseni kuhan koodia ei lainata laillista olis.

 

TSK
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2008 - klo 23.36:   
Lyhyesti sanottuna kolme asiaa joissa tuo pilkanteko meni pieleen ja hyvän maun rajan yli: Ajoitus, lähes suorat lainat Hyperionin ilmoituksesta ja os4emun tarpeeton käyttö pilkanteon välikappaleena.

Neljäs asia on että tässä on mukana MorphOS:n koodareita. SpaceDruid yritti AmigaWorld.net:issä opettaa DiscreetFX:n hemmoja olemaan tekemättä pilkkaa toisesta yrityksestä (A.inc) joka on mukana samassa bisneksessä. MOS-yhteisöllä olisi hyvinkin opittavaa SpaceDruid:ilta. Esim. Genesi ja Bill Buck ovat kiinnostuneita saada OS4:n heidän raudalleen. Silloin ei ole varaa sanoa että se toinen käyttöjärjestelmä samalla raudalla ja samalle kohdeyleisölle "on paska". Silloin on parempi tyytyä kilpailemaan ominaisuuksilla ja oikealla paremmuudella. (Johon MorphOS-yhteisö ei näköjään kykene.)

Olisi ollut ehkä eri juttu tehdä tuo puolen vuoden - vuoden kuluttua. Ja jättää os4emu koko pilkanteosta kokonaan pois. Eikä lainauksia muiden virallisista ilmoituksista.

Näköjään MorphOS-kehittäjillä ei ole kykyjä kehittää/portata omalle käyttikselleen vastaavia ominaisuuksia kuin OS4:ssa niin että joutuvat yrittämään kalastella suosiota omalle käyttöjärjestelmälleen muita pilkaamalla ! Kateus se kateus !

Kukaan ei tehnyt pilkkaa MorphOS:ista silloin kun versio 2.0 julkaistiin. Päin vastoin kaikki mukaanlukien OS4-fanaatikot olivat mukana hurraamassa ja kehumassa. Toisista ihmisistä löytyy aikuisuutta ja toisista näköjään taas ei.

Ja kuten olen sanonut koko asialla ei ollut mitään tekemistä itse os4emu:n kanssa !

Yksi asia ainakin tuli varmaksi. Jos OS4 tapetaan tuossa oikeudenkäynnissä tai jotenkin muuten niin itse alan käyttämään mieluummin vaikka Winblowsia kuin MorphOS:ää tämän jälkeen.

@Britelite

Quote:

Eli muita käyttiksiä ja yrityksiä saa vapaasti haukkua ja mollata mielensä mukaan, mutta missään nimessä ei saa vitsailla pyhän OS4/Hyperionin kustannuksellaTästä ei ole kyse. Vaan kuten sanoin ajoituksesta ja tyylistä miten kyseinen asia tehtiin.

 

Jakodemus
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2008 - klo 10.46:   
Joo provosointi on rumaa, mutta kannattaisi muistaa tällainenkin viisaus:"Ei pidä provosoitua, vaikka provosoidaan." Ei kai tämä amiga-harrastus voi noin totista olla kenellekään? Jos on niin suosittelisin kyllä harrastuksen vaihtoa tai siirtymistä takaisin 68k amigoihin.

Jossain foorumilla(olisko aw.net) vaahdottiin, että OS4emu vie OS4:ltä uudet käyttäjät. Mitenkähän tuollainenkin olisi mahdollista? Kummallakaan käyttiksellä ei ole käytännössä yhtään ohjelmaa, jonka takia kukaan haluasi liittyä jompaan kumpaan leiriin. Ainoat "killer apit" ovat käyttöjärjestelmät itsessään. Taitaa aika harvaa "tavista" kiinnostaa amigayhteensopivaPPCkäyttis68kJITemulaattorilla5dleijjereilläjaläpinäkyvyyksillä?

 

Jupp3
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2008 - klo 11.01:   
@TSK
>Lyhyesti sanottuna kolme asiaa joissa tuo pilkanteko meni pieleen ja hyvän maun rajan yli:

>Ajoitus,

En tiedä toimiiko tuo uusin OS4emu edes 2.0:aa vanhemmilla versioilla, joten käytännössä se oli pakko ajoittaa käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen, kuten myös OS4.1:n julkistuksessa tehtiin. Ehkäpä tämäkin tehtiin välittämään viestiä potentiaalisille käyttäjille "Älkääs nyt hötkyilkö, meiltä on tulossa tällainen tässä ihan just... Samoja featureja löytyy, ja paljon muuta!" :)

>lähes suorat lainat Hyperionin ilmoituksesta

No osa noista uusista featureista löytyi myös MorphOS 2.0:n feature listasta (ja on ollut foorumeita seuraavien tiedossa jo vuoden) joten ehkä ne vain kopioitiin OS4.1:n kautta takaisin :)

Bisnestähän tämä on, en minä siitä OS4-kehittäjiä syytä...

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2008 - klo 12.20:   
@Jakodemus

"Jossain foorumilla(olisko aw.net) vaahdottiin, että OS4emu vie OS4:ltä uudet käyttäjät. Mitenkähän tuollainenkin olisi mahdollista? Kummallakaan käyttiksellä ei ole käytännössä yhtään ohjelmaa, jonka takia kukaan haluasi liittyä jompaan kumpaan leiriin."

Ironista on myös ettei kummallakaan ole hardista millä ne pyörisi. Muutama Efika on ilmeisesti vielä jossain varaston perillä mutta se on siinä sitten. Siinähän lisää käyttäjiä :)

 

Jakodemus
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2008 - klo 12.44:   
@hooligan/dcs

"Ironista on myös ettei kummallakaan ole hardista millä ne pyörisi. Muutama Efika on ilmeisesti vielä jossain varaston perillä mutta se on siinä sitten. Siinähän lisää käyttäjiä"

Kukapa sitä uutta rautaa viitsisi edes tehdä, kun uusia käyttäjiä ei merkittävästi tulossa lisää. Samat vanhat naamat ostaisivat kuitenkin koneet. Jos raudalle olisi kovasti kysyntää, niin kyllähän sitä joku tehdas Kiinassa sylkisi kovaa tahtia ulos.

Vanhoilla käyttäjillä ei mielestäni pitäisi edes olla mitään huutavaa tarvetta uudelle ja tehokkaalle raudalle. Mihin AmigaOnen 800mHz tai PeggyII 1GHz prosessorit ei riitä?

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2008 - klo 12.57:   
Tuo hardiksen puute-kommenttini liittyi ihmettelyysi "että OS4emu vie OS4:ltä uudet käyttäjät. Mitenkähän tuollainenkin olisi mahdollista?"

Se hardiksen puute lienee olevan aika helvetin paljon isompi ongelma kuin se että OS4emua mainostetaan sarkastisella pressitiedotteella.

 

MarkoS
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2008 - klo 2.20:   
Perse mitä teeskentelyä. Ollaan niin ollakseen. O4Emulla ei tee yhtään mitään. Sokea Reettakin tietää että sen tarkoitus on vain ja ainoastaan ärsyttää. Piste. Pisukin heittää Amiga.org:ssa jotain väsynyttä variaatiota Humen giljotiinista asian tiimoilta. Niiden pohjalta Itkux on valehtelija. Sou wot, minulla ei ole mitään itkuxia vastaan, ihmetyttää vain tämä seura (amigazeux), jonka logo aina tuo mieleen uusnatsit. Hankkikaa hyvät ihmiset elämä.

 

itix
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2008 - klo 3.44:   
Tuo OS4Emu piti julkaista nyt koska sitä ei voinut enää yhtään viivyttää. Edellisestä julkaisusta oli kuitenkin kulunut jo pari vuotta.

Alkuperäinen tarkoitus oli julkaista se aikaisemmin keväällä (ja ihan normaalina 4.0 API wrapperina), mutta MorphOS 2 kiireiden ja työn kanssa matkustamisen takia siihen ei ollut mahdollisuuksia.

Nyt sitten juuri samalla viikolla kun olin pistämässä uutta OS4Emu versiota pakettiin niin Hyperion laittoi nettiin tiedotteen OS 4.1:stä. Se oli kyllä myös siitä erikoinen tiedote että OS4Emu 2.0 vaikutti jo sisältävän kaikki OS 4.1:n API-laajennukset. Ja jos julkaisua olisi vitkutellut niin se olisi aikataulun suhteen ollut melkein aikaan kun 4.1 tulee myyntiin. Oli ajoitus mikä hyvänsä niin aina jonkin varpaat jää alle.

AmigaZeuxin pressitiedote on minusta kyllä aika kiltti.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2008 - klo 11.38:   
@MarkoS

"(amigazeux), jonka logo aina tuo mieleen uusnatsit"

Suosittelen hankkimaan apua. Et ole selvästikään täysin terve päänupista.

http://amigazeux.org/themes/BlueZeux/images/logo.png

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2008 - klo 14.30:   
Jättäkääs please henkilökohtaisuudet väliin, jookos. Asiat tappelevat, eivät ihmiset.

 

MarkoS
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2008 - klo 15.05:   
hooligan/dcs: "Suosittelen hankkimaan apua. Et ole selvästikään täysin terve päänupista."

Kiitos huolenpidosta. Kaukaa haettuahan toi "samankaltaisuus" on, mutta kyllä esittämästäsi logosta löytää kolme seiskaa. ;-)

http://www.allstates-flag.com/fotw/flags/za%7Dnaz.html

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2008 - klo 15.39:   
No joo, näyttäähän strutsikin kalkkunalta kun käyttää tarpeeksi mielikuvitusta. Molemmilla on siivet, kaks jalkaa ja pää :)

 

TSK
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2008 - klo 12.04:   

Quote:

No osa noista uusista featureista löytyi myös MorphOS 2.0:n feature listasta (ja on ollut foorumeita seuraavien tiedossa jo vuoden) joten ehkä ne vain kopioitiin OS4.1:n kautta takaisinTurha kenenkään itkeä että AmigaOS4:ään olisi kopioitu mitään ominaisuuksia MorphOS:ista. Eiköhän ne kaikki uudet ominaisuudet MorphOS:issa ole kopioitu Winblowsista ja Macistä.

 

TSK
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2008 - klo 12.11:   
Ja MorphOS:iin näkyy olevan kopioitu jotain meikäläisen softistakin. Tosin en tiedä minkälaisia vastaavia on ollut joskus classic 68k:lla.

 

jPV
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2008 - klo 15.25:   
Ambientiin on kopioitu hyvin paljon DOpus Magellan 2:sta, mistä olen varsin tyytyväinen. Se on se oikea (tm) suunta käyttöliittymän kehitykseen Winblowsin ja Macin sijasta, IMHO :). Sietäis OS4:nkin ottaa mallia ;)

MUI on taas jatkanut kehitystään omaa ominaistaan polkua. Siinä on mielestäni aina ollut uusia kekseliäitä ominaisuuksia, joita muista GUI-systeemeistä ei löydy.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: