Debian kaatuilee

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Debian kaatuilee « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Frn
Torstaina, 17. huhtikuuta, 2008 - klo 22.32:   
Pelkkiä ongelmia tuntuu taas kasautuvan. Käytössä Debian Etch (2.6.18-4-powerpc #1). Koneena Pegasos 2, 750CXe 600MHz. Muuten tuntuu toimivan hyvin (paitsi että levykryptausta en ole vieläkään saanut toimimaan..), mutta jonkin aikaa verkkoliikennettä aiheuttaa pomminvarmasti kaatumisen. Kernel panic - not syncing. Tracessa on ilmiselviä viittauksia verkkotoimintaan, eli se lienee syypää. Kokeiltu sekä VIA:n että Marvell:in verkkoadapterit. Syy löytynee itse tuosta Linux-installaatiosta / verkkoadapterien ajureista? Onko tämä jokin tunnettu ongelma?

Ennen kuin alan kokeilemaan eri asennuksia, olisiko kellään heittää vinkkiä varmasti toimivasta suht uudesta Debian distrosta, tai vaihtoehtoisesti korjausehdotuksia tuohon? Mieluiten ehkä sellainen, jonka voisi toteuttaa jyräämättä koko systeemiä.

Alkaa kyrsiä, kun muuten tukeva käyttis kaatuu yli 10 kertaa/vrk.

 

Debian
Perjantaina, 18. huhtikuuta, 2008 - klo 11.10:   
Eiköhän vika ole ihan sun Pegasoksessa itsessään. Mulla ainakin PC:llä Debian Etch toimii kuin junan vessa, ei mitään ongelmia.

 

Debian
Perjantaina, 18. huhtikuuta, 2008 - klo 11.16:   
Niin ja sen huomasin, että sulla on kernelistä versio 2.6.18-4. Etchissä on tuon lisäksi uudempikin, 2.6.18-6. En tiedä auttaisiko tuohon kerneliin vaihtaminen sua, mutta kannattanee silti asentaa se.

 

Frn
Lauantaina, 19. huhtikuuta, 2008 - klo 3.24:   
On toki mahdollinen tuo mainitsemasi rautavika. Tiedossa on, että monella alustalla iso D toimii kuten tuo mainitsemasi vessa, vuosikausia. Kuitenkin rauta tuntuu olevan kunnossa ja noin muuten toimivan, joten päätyisin kuitenkin johonkin ajuriongelmaan juuri Debianin kanssa. Viimeiseksi testailin muistin, joka oli kunnossa. Vaikea kuvitella, että molemmissa (eri valmistajien) piireissä olisi sama vika, joskin ei ole mahdotonta, että jokin (muu) vika ilmenisi näin.

Kukaan ei ole törmännyt ilmeisesti tähän ongelmaan? Kai jollain on kuitenkin Debania käytössä Pegasoksella? Olisi kiva tietää versioista, jotka varmasti toimii. Jopa imageista. Jos jollakin on ehdotuksia korjaamiseksi, voi vääntää vaikka rautalangasta, en ole mikään Linux-guru, vaikka kokemusta hieman "sinnepäin" olevista onkin.

Nimim. Debianin ohje otetaan onkeen, mikäli ei muuta tietoa tule ja ehkä muutenkin. Kiitos tästä.

 

Wizor
Maanantaina, 21. huhtikuuta, 2008 - klo 8.20:   
Hemmetti kun muistaisin, mutta juurikin alkuaikoina oli hieman ongelmia tuon verkkokaatuilun kanssa.

Gentoota käyttelen nykyään ja siinä toimii kaik ihan ok.

Pitää koittaa kaivella jotain vanhoja foorumiviestiejä vaikka ppczonelta jos se on vielä olemassa.

 

Wizor
Maanantaina, 21. huhtikuuta, 2008 - klo 8.29:   
Noniin... Löytyi jotain muistien ja ppczonen foorumilta. pasteilen suoraan...:

http://www.powerdeveloper.org/forums/viewtopic.php?t=1388

I had the same on my Peg2 with 1GB RAM, running Debian Etch. I upgraded to 2.6.21.4, and that fixed it. But 2.6.18 kernel was highly unstable for me, even without the use of the GBit eth. I changed, and all problems gone:

Myös jos muistia oli koneessa vaikkapa 1.5Gb niin saattaa tulla ongelmia. Eli jos käytät kahta muistikampaa niin kokeiles jättää vain toinen isompi koneeseen.

 

Frn
Maanantaina, 21. huhtikuuta, 2008 - klo 11.03:   
[SOLVED]

Kiitti Wiz! Myös Mr. Debian oli sekä oikeassa, että väärässä. Pegasoksessa sinäänsä ei ollut vikaa, vaan käytössä ollut kernel oli todella kuraa.

"So it seems like the some kernel versions (most probably versions between 2.6.15 and 2.6.20?) has serious stability issues on a Pegasos 2..."

Ja allekirjoitan täysin. Kokeilin muutamaa kerneliä ennen kuin huomasin tuon saman, mitä Wizor tuossa pointtaa. Vasta backports.org:n kernel 2.6.20+ on toiminut tuossa jo melkein 10 tuntia. Mekoinen ero, koska edellinen kernel pysyi pystyssä hädin tuskin 10 min.

Vaikka kukaan ei vastausten huimasta määrästä päätellen Debiania Pegasoksella käytä, suosittelen 2.6.20+ kernelin käyttöä jatkossa, välttääksesi todella v*maisen häslingin.

 

Wizor
Maanantaina, 21. huhtikuuta, 2008 - klo 14.23:   
Juh hyvä että lähti wörkkimään. Onhan noi v:mäisiä jos ei vaan millään keksi etsiä jotain vanhempaa infoa jostain netin syövereistä.

Mitäs sit ratkaistaisiin? :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: