Efika $99

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Efika $99 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jupp3
Maanantaina, 21. toukokuuta, 2007 - klo 16.38:   
press release

 

Joanna
Maanantaina, 21. toukokuuta, 2007 - klo 19.40:   
Okei.. Nyt ainakin mielestäni on laite siinä hintaluokassa että puhutaan asiaa ja sen ansentaminen vaikka Linuxipurkiksi alkaa tuntua järkevältä..

Olikos MOS:in osuudesta tietoa, ainakin joskus luin (luulen lukeneeni) jostain että siitä pitää maksaa erikseen jokunen kymmene euroa (50-100?)

 

Zabi
Maanantaina, 21. toukokuuta, 2007 - klo 21.54:   
Minä ainakin sain sen käsityksen kun lueskeli efikan tarkempia tietoja, että MOS on ilmainen efikalle.

"MorphOS can be downloaded by all PegasosPPC/ODW and Efika owners after registration. MorphOS provides 3D support for a number of graphics cards."

 

Joanna
Maanantaina, 21. toukokuuta, 2007 - klo 22.48:   
Zabi: Löysin tuon (linkki olisi helpottanut) http://www.morphosppc.com/ ... Olisi kiva tietää onko kyseinen sivu ajan tasalla?

Ainakin "MorphOS EFIKAssa, 3d Layerit" ketjussa antaa ymmärtää että mos on erillinen ostettava lisuke. Minä en tiedä mikä on totuus, tuo tieto on jostain puolalaisesta tapahtumasta jossa Mos2 oli demottu Efikalla.

"JacaDcaps and his Efika soon grounded under the flood of questions. He couldn't ansfer about the est. price of MorphOS 2.0 because it's still not set. But should be between 50 and 100 Euro (but closer to 100). "

 

itix
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2007 - klo 5.41:   
Olisiko niin että imurointi on ilmainen, rekisteröinti ei ;-)

 

Joanna
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2007 - klo 10.42:   
Tai vaikkapa että ne aiemmin olleet kalliimmat Efikat sisältivät MOS:in ja nämä sitten eivät.. :)

Tuskin tuo Mosin hinta innostuneita ihmisiä karkoitttaa, kunhan asia osataan selittää selkeästi ettei ihmisille tule pettymyksiä. Paljon tärkeämpää olisi että se Mos2 tulisi joskus käyttäjille saakka eikä jäisi sisäpiirileluksi, edellisestä kunnon julkaisusta on vuositolkulla.

 

JPQ
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2007 - klo 10.44:   
Halpa on.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2007 - klo 15.33:   
Onpas nätti pikku kortti, ja halpa. Ihmettelen tosin, miten tuolla kulmakappaleella saadaan muutettua PCI-väyläpaikka AGP:ksi?

 

JPQ
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2007 - klo 15.35:   
Jarmo Piippo: enpä tiedä mutta tosi nörtit rautavelhot tekee vaikka mitä kummallista tosin agpeen ideaa tuntien mulla on käsitys että sen väylä härdelli olis karumpi kuin pcin joten siksi mäkin ihmettelen.

 

itix
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2007 - klo 18.11:   
AGP on ainoastaan hitusen viritelty PCI.

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 24. toukokuuta, 2007 - klo 21.39:   
Kylläpä tekis mieli ostaa tuollainen ... onko kenelläkään noita vielä?

 

itix
Torstaina, 24. toukokuuta, 2007 - klo 23.20:   
Minulla on, mutta enpä ole käytellyt kun ei ole ollut rahaa ostaa osia. Nyt olisi rahaa, muttei niin aikaa :P

Pinta-alaltaan se on DVD-koteloa pienempi, korkeutta enempi.

 

satunnainen lukija
Torstaina, 24. toukokuuta, 2007 - klo 23.44:   
"ja sen ansentaminen vaikka Linuxipurkiksi alkaa tuntua järkevältä.."

Eikä tunnu. Tuon teholuokan PC koneita saa kutakuinkin ilmaiseksi. Sitäpaitsi kone, jossa on 400Mhz PPC ja vaivaiset 128MB muistia on aivan alitehoinen mihinkään vakavampaan työpöytäkäyttöön. Palvelinpurkkina se voisi mennä, mutta kuten sanottua tuon teholuokan koneita saa ilmaseksikin.

 

Joanna
Perjantaina, 25. toukokuuta, 2007 - klo 0.31:   
Ilmaiseksi saa toki antiikkia PC-rautaa, mutta vaikka niiden toimivuus ja luotettavuus riittää kotikäyttöön niin ei sellaisia saa menemään maksullisille asiakkaille. Lisäksi kaikkiin käyttöihin ei täysikoinen PC romppeineen todellakaan sovi edes ilmaiseksi.

Pienistä laitteista Via Epiat lienevät yleisimmin tunnettuja, ne kelpavat moneen ja usein paremminkin kuin nykyinen Efika. Mutta on olemassa sovelluksia joihin tuo Efika olisi ihan kelvollinen kompromissi. Ja kyllä, tiedän käyttöjä joissa PPC on parempi kuin X86.

(taustatietoa siltävaralta ettei satunnainen kulkija sattuisi tietämään)

Aikoinaan (n vuotta sitten, silloin kun Pegasos ilmestyi) oli tarkoitus sen aikasen firman (jossa olin töissä, en omistanut) alkaa kauppaamaan Pegasoksia ihan oikeaan käyttöön, eli asiakkaille jotka olisivat maksaneet laitteista, asennuksista, ohjelmankehityksestä ja käyttöttuesta. Ne jotka olivat siihen aikaan läsnä muistavat firman sivuilla olleet suomenkieliset Pegasivut (juu, yhteydenottojakin tuli ihan kivasti).

Tuo projekti kaatui mm. siihen että siinä vaiheessa kun Pega2 alkoi olla myynnissä niin Thendic/Genesin ongelmat iskivät päälle eikä sitä laitetta uskaltanut kaupitella bisnesmielessä. Olisihan niitä se kymmenen/kymmeniä myynyt (liki nollakatteella) harrastajille, mutta se ei ollut riittävä perustelu alkaa maahantuontiin kun toimitusvarmuus ei ollut riittävä vaativammille (ja paremmin maksaville) asiakkaille.

 

TSK
Perjantaina, 25. toukokuuta, 2007 - klo 0.38:   
Joanna: Lainaus: "tiedän käyttöjä joissa PPC on parempi kuin X86"

Voitko kertoa tarkemmin ?

 

Joanna
Perjantaina, 25. toukokuuta, 2007 - klo 2.19:   
Jos puhutaan ihan puhtaasti ydintasolla ja desktopkäyttäjän maailmasta, niin silloin etuja on vaikea löytää. Mutta jos otetaan huomioon saatavilla olevat IO:t ja integrointi niin on sovellusalueita joissa PPC pesee X86:det edelleen. Tämmöisiä on mm tietoliikenteessä, autotekniikassa yms. 32-bittisissä Arm suunnalta tulee nykyään kova paine muutta Arm-core on aika aneeminen verrattuna PPC:hen silloin kun tarvitaan kohtuullisen realiaikaista laskentatehoa.

Tuo Pegasoksen myynti tähtäsi siihen että siitä olisi tehty natiiviCPU:lla oleva kehitysympäristö sulautetuille systeemeille. Ajaessaan samaa (tai liki) identtistä käyttistä kuin loppusovellukset se olisi juhevoittanut joitakin kehitysvaiheita verrattuna ristikäännöksiin.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 25. kesäkuuta, 2007 - klo 6.58:   
Selvisi tuo radikaalin hinnanalennuksen syy: Efika valmistetaan tätä nykyä Kiinassa. BBRV puhui asiasta eilen Amigawebin irkki-haastattelussa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 27. kesäkuuta, 2007 - klo 15.19:   
hooligan/dcs: joten halpuuskin katos saman tien.

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. kesäkuuta, 2007 - klo 17.17:   
jpq: Logiikka hukasssa..

Kannattaa muistaa että käytännössä *kaikki* tietokonesälä tuotetaan nykyään tuolla alueella, joko mannerkiinan puolella tai sitten taiwanissa. Emolevyt, kiitolevyt, näytönohjaimet kotelot yms yms.. Kaikki tulee sieltä koska missään muualla niiden tekeminen ei ole teknisten/hintasyiden vuoksi mahdollista kilpailukykyisesti.

En sano etteikö olisi kivaa että niitä tehtäisiin euroopassa, mutta jos se tarkoittaa hinnan pitämistä kaksin/kolminkertaisena on hyäksyttävä lopputulos ettei senhintaista rautaa osta kuin muutama hullu Amigafani (anteeksi vaan), ja semmoisen myyntimäärän varaan ei mitään sarjatuotantoa tai kaupallisesti perusteltua toimintaa saa järjestettyä.

 

Tohtori Aivoturmio
Keskiviikkona, 27. kesäkuuta, 2007 - klo 23.32:   
Joanna: Minä tuossa itsekin mietin tuota kummallista logiikkaa aiempien puheissa kun Kiinastahan ne kaikki atk vermeet jokatapauksessa tuppaa tulemaan. Ja taisi se jo jossain A500 sessa ja Tac-2 vehkeissä jne jo lukea jotain tyyliin. Made in Hong Kong, Taiwan tai China. Jos en väärin muista.

 

JPQ
Perjantaina, 13. heinäkuuta, 2007 - klo 23.25:   
Joanna: logiikka on se että kiinalainen työ ei välttämättä ole hyvää ja kuten tiedät kiinassa työ halvempaa kuin saksassa.
PS. kaikki kolme maata eri tasoisia kuten koreakin.

 

itix
Lauantaina, 14. heinäkuuta, 2007 - klo 1.23:   
Ei niitä tavaroita tee siellä ihmiset vaan koneet. Ihmisiä tarvitaan vain valvomaan ja säätämään koneita. Kun tuotanto on saatu kohdilleen sieltä tulee länsimaiden veroista tavaraa.

Eipä ainakaan suomalainen elektroniikkatuotanto ole laadulla pilattu. Sutta tulee enemmän kuin laki sallii.

 

JPQ
Lauantaina, 14. heinäkuuta, 2007 - klo 19.25:   
itix: just niin silti vähän epäilyttää ja en mä kehukkaan suomalaista tokikin myös suunnittelun tekomaa vaikuttaa.

 

rrebel
Maanantaina, 16. heinäkuuta, 2007 - klo 21.49:   
Otetaanpa käteen sellanen kiva Made in Paras Länsimaa -tuote ja luetaan piirien päältä "Made in"-tekstit.

Montako sellaista löytyy jossa ei lue "Made in Taiwan", "Made in Singpore", Made in Philippines", "Made in Japan" tahi vaikka "Made in China"? Extravinkki: Näiden selvittämiseen voi käyttää myös piirien tunnistenumeroiden koodausta.

Seuraavaksi voi vaikkapa vilkaista missä päin maailmaa suurimmat elektroniikkafirmat ja niiden piiritehtaat sijaitsevat.

Sitten voidaan pyöritellä peukaloita ja miettiä miten se oma laatukäsitys menikään valmistusmaan mukaan.

Hauska iltaharraste!

 

rrebel
Maanantaina, 16. heinäkuuta, 2007 - klo 21.52:   
Joo, ilosaaren jälkimaininkeihin mahtui tällä kertaa tällainen Joannan tekstien toisto. Sori.

 

Bud
Sunnuntaina, 12. elokuuta, 2007 - klo 18.10:   
Genesin Efikan paketti jossa kovalevy ja XGI näytönohjain valmiina mukana. Toimiikos siinä sitten kaikki VGA näytöt adapterin kanssa

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: