TV-kortin äänet

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » TV-kortin äänet « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Frn
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 22.33:   
Sain käsiini Hauppaugen jonkun analogisen TV-kortin. Piirisarja näytti olevan Conexant Fusion 878A, joten löin kortin Pegasos 2:een kiinni. Visionary vaikutti tunnistavan kortin ja kuvaa alkoi näkyä kytkettyäni antennikaapelin TV-liittimeen.

Ongelma onkin nyt äänet. Ilmeisesti tarkoitus olisi viedä äänet tv-kortin Line out:sta Pegasoksen Line in:iin? Kortin mukana ei tullut kaapelia, joten ostin tavallisen 3,5mm liitinkaapelin. Äänet eivät silti kuulu. Mikseristäkin otettu mutet pois. Olisiko Visionaryn jokin asetus? En ole koskaan virittänyt tv-korttia, joten en tiedä näistä mitään. :/

 

Ibe U
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 13.51:   
Ei siinä mitään ihmeelistä ole, saatat joutua tekemään piuhan itse jos tv-kortti on mono, sekin vain aiheuttaa suhinaa siis jos käytät stereo plugeja.

Tulevaisuudessa nuo analogiset tv-kortit saattavat olla kullan arvoisia niillä saa kohtuullisen hyvän kuvan retro koneista PC:n monitoriin ja DeInterlcekin toimii.

Yrittänyt etsiä scart -> s-video adapteria toisin päin kyllä löytyy mistä vain.

 

JPQ
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 17.13:   
Ibe U: hyvä huomio tosin sais joku tehdä tv kortin johon sais rgbeetäkin sisään...

 

Frn
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 17.18:   
Mutta eikös monoliittimestäkin saisi jotain pihinää ulos, siis jotain oikeaa ääntä? Tv-kortin line out on aivan mykkä. Line in kuuluu todella hiljaa, mutta lienee vain läpivuotoa. Olisiko audiodecoder alustamatta?

 

itix
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 20.38:   
Muistaakseni se on luonnostaan todella hiljainen...

 

Frn
Sunnuntaina, 6. toukokuuta, 2007 - klo 23.36:   
Testasinpas huvikseni AmithlonTV:lla ja sillä toimii äänetkin. Overlay taas kaataa koneen.

Johtopäätös: Visionary ei alusta audiodekooderia laisinkaan tai sitten pitää sen mutella. Mahdollisesti en vaan osaa. Ideoita?

 

jPV
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 16.50:   
Hmmm.. tulipa nyt mieleen, että mulla on Peg1:llä silleen, että emolevyn line-in:iin syötetty signaali kuuluu, mutta soundblasterin line-in:iin taas ei. Siis esim suoraan buutin jälkeen, kun mikään softa ei ole vielä käyttänyt ääniä. Soundblasterin kanssa ratkaisu on, että käyttää jotain ohjelmaa ensin päällä, joka avaa äänikanavat. Esim mp3-playeriä tai vaikka MorphOS:n system settingsejä. Eli kannattaa kokeilla Visionaryä vielä sen jälkeen kun jollain muulla softalla on soittanu jotain.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: