Pegasos-2 buutti CF:ltä yms. selostus...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » Pegasos-2 buutti CF:ltä yms. selostusta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

mkl
Keskiviikkona, 22. marraskuuta, 2006 - klo 7.48:   
Smartfirmware 1.2 tunnistaa 1GT:n ja 16MT:n CF-kortit IDE-väylässä. MorphOS 1.4.5 CD ei kuitenkaan tunnista tuota pikkukorttia, ei näy millään tools-kansion työkaluilla. Iso kortti kyllä näkyy, ja voin asentaa Mosin sille. Buuttaamisen kanssa silläkin on ongelmia. CF:llä on yksi SFS-osio, jolta voin buutata smartista sanomalla "boot hd:0 boot.img" Tulee perhonen, mutta useimmiten siihen jämähtää. Jos DVD-asemassa on Morphos-CD, niin hd:0:lta ladattu boot.img jatkaa buuttia nimenomaan CD:ltä. Näyttäisi siltä, että jos avaan ILMAN CD:TÄ DVD-aseman luukun ennen, kuin kirjoitan "boot hd:0 boot.img", niin silloin tulee perhonen, DVD-asema vetää kelkan sisäänsä mutta nyt buutti jatkuukin CF-kortilta. (Jossa siis oli SFS-partitio, ja sama ongelma tuli myös, kun kokeilin ensiksi FFS-formaatissa oleva partitiota, ja partition nimi oli aina DH0:)
Jos yritän täsmentää alussa näin:
boot hd:0 boot.img bootimage=dh0
niin käyttäytyminen on ihan samanlaista, eli CD:ltä kovasta haluaisi buutata, mutta buuttaus CF-kortilta onnistuu siis, jos avaan DVD-aseman kelkan tyhjänä ulos ensin. IDE-CF adapteri oli 80-johtoisen kaapelin päässä. DVD-asema toisen liittimen ja 80-johtoisen piuhan päässä.

Kysymyksiä:
Miksi 16 megan kortti ei tunnistunut? Onko se niin säälittävän pieni, ettei MorphOS sitä huoli? Vai johtuuko se DMA-siirtomoodien puuttumisesta tältä vanhalta kortilta? Tukeeko Mosin ide.device IDE-laitteita, joissa ei ole tukea DMA-siirtomoodeille? Käytin jotain kiinalaista IDE-CF-adapteria.
Kokeilin myös mun poropietari IDE-CF adapteria, jossa DMA-signaalilinjoja ei ole lainkaan kytketty adapterissa. Sillä adapterilla tuo isompikaan CF-kortti ei toiminut kuin firmwaressa, mutta Mos jämähti. Luulisin, että boot.img yrittää käyttää CF-kortin DMA-siirtoa, mutta kun adapteri DMA:n käytön estää, niin Mos:in ide.device jää jumiin odottamaan DMA:n alkamista. Onko niin, että boot.img:lle EI voi antaa optiota, jossa disabloidaan DMA:n käyttö? (Kuten monesti esim. Linux-kerneleille voidaan antaa optio.)

 

mkl
Keskiviikkona, 22. marraskuuta, 2006 - klo 7.52:   
Tämä meni ihan väärin:
"boot hd:0 boot.img bootimage=dh0"
siis tietenkin:
boot hd:0 boot.img bootdevice=dh0
eli dh0: niminen partitio annetaan boot.img:lle boottipartitioksi.

Nostin myös kortin SFS-osion boot prioriteettia 10:neen, mutta se ei muuttanut mitään.

 

mkl
Keskiviikkona, 22. marraskuuta, 2006 - klo 7.54:   
IDE-CF adapteri ja CF-kortti siis masterina IDE0-väylän liittimessä, ja DVD-asema masterina toisessa Pegasoksen IDE-liittimessä. Molemmat 80-kontaktin johdoissa.

 

Britelite
Keskiviikkona, 22. marraskuuta, 2006 - klo 11.57:   
Muistaakseni tuon boot.img tiedoston pitäisi olla ffs-formatoidulla partitiolla.

 

mkl
Keskiviikkona, 22. marraskuuta, 2006 - klo 12.57:   
Näin monissa oppaissa kerrotaan, mutta uskoakseni tämä johtuu siitä, että aiemmat firmwaren versiot eivät osanneet lukea boot.img:ea muulta kuin ffs-formaatin osiolta. Ensin minulla oli yksi osio ffs-muodossa, mutta aivan ihmeellisen hidasta oli kirjoitus sille, noin yksi tiedosto sekunnissa.

 

mkl
Keskiviikkona, 22. marraskuuta, 2006 - klo 18.02:   
Alkaa selviämään...?
Kuvittelin homman olevan kiinni siitä, että käytin CF-korttia IDE-levynä. Sitten laitoin oikean kovalevyn (Samsung 120GT), ja silti samalla tavalla kävi.
Vaihtelin ATA-kaapeleita, ja sitten keksin kopioida vanhemmalta MOS 1.4.3 CD:ltä boot.img:n kovalevylle, ja nyt bootti lähtee käyntiin joka kerta, ainakin tuolta Samsungin levyltä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: