MorphOS-artikkeli OSNews.comissa

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » MorphOS-artikkeli OSNews.comissa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

hooligan/dcs
Tiistaina, 18. heinäkuuta, 2006 - klo 12.40:   
Fulvio Beruggi kirjoitti upean artikkelin MorphOS:sta, suosittelen lukaisemaan:

http://www.osnews.com/story.php?news_id=15209

 

Esa Haapaniemi
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 10.31:   
Lukaisin pikaisesti, eikä tuo minusta niin upea ollut. Olipahan jonkinlainen mainos, joka suurimmaksi osaksi ratsasti Amigan alkuperäisellä maineella ja ominaisuuksilla.

Yrittihän kirjoittaja esitellä myös MorphOSin puutteita, mutta korjauset niihin olivat lähinnä samanlaisia kuin nykyiset "kuinka saada Amigan pelit siirrettyä PC:lle" vastaukset. Tietotaitoa ja toisia tietokoneita tarvitaan. "Helmi" noissa oli minusta tuo "MorphOS has no TCP/IP stack.
Well, go to Aminet and download MOSNet..." (rautalangan vääntöä: Miten menet Aminettiin, jos sinulla on _vain_ MorphOS kone?)

Ei minulla sinällään mitään MorphOSsia vastaan ole, mutta toivoisi joidenkin hyvien koodaajien huomioivan toisenkin, virallisemman AmigaOSsin olemassaolon ja koodaavan kummallekin.

Oulusta oon, ja uskallan sanua!

 

Piru
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 13.39:   
Niin, nuo Oululaiset o vähän outoja... ;-)

 

Joanna
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 14.01:   
Haiskahtaa tahalliselta trollaukselta ('virallisempi AmigaOS' on arvokkaampi joten sitä pitäisi kaikkien tukea).. Mutta..

Esa: Eiköhän ole jo aika hyväksyä se että jokainen tekee konehankinnoissa ja harrastuskoodauksissaan omat valintansa ja se että Hyperion+Ainc ovat toiminnallaan (puheillaan yms) karkoittaneet paljon päteviä koodereita (ja tehneet OS4:stä lammasmaisen fanilauman IHQ-tuotteen) on jo aikaa sitten tapahtunutta eikä tulne muuttumaan ihan vähällä.

Eli.. olet aikoinaan ostanut tuotteen (toivoakseni muutenkin kuin vain kauniiden markkinapuheiden ja 'virallisuuden' takia), ja käyttänyt sitä ja tähänmeneessä jo nähnyt sen todellisen kehityksen nopeuden ja suunnan.

Jos laitteen, OS:n ja ohjelmistojen nykytila ja tulevaisuusden suunta ja kehitystahti ei miellytä, sen voit myydä pois ja ostaa jotain muuta tilalle. Tietääkseni on vielä ihmisiä jotka haluaisivat tuollaisen, joten saatava hinta lienee kohtuullinen.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 14.48:   
>Miten menet Aminettiin, jos sinulla on _vain_ MorphOS kone?

Sama ongelmahan tulee myös vastaan, jos ostat uuden (tai käytetyn) Pegasos 2:n, ja sille pitäisi saada MorphOS asennuslevyn iso-image (ei tule aina mukana, tai vanha versio). Ei se "toisenkin levyn polttaminen" ole mielestäni ylitsepääsemätön ongelma.

>toivoisi joidenkin hyvien koodaajien huomioivan toisenkin, virallisemman AmigaOSsin olemassaolon ja koodaavan kummallekin.

Kuten myös esim. OS4:n TCP/IP:n tekijä huomasi myös epävirallisemman AmigaOS:n olemassaolon? :)

(ok, huono esimerkki, koska käsittääkseni tässä tilanteessa on esteenä Hyperionin kanssa tehty sopimus... Mutta päätin pistää kuitenkin, kun kerran TCP/IP:stä ja sen puutteesta "vakiona" puhuttiin. Parempia esimerkkejäkin toki on)

 

Jupp3
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 14.50:   
>eikä tuo minusta niin upea ollut.

Saa toki kirjoittaa upeamman artikkelin siitä virallisesta AmigaOS4:stä, tämä olisi jopa suotavaa :)

(Tosin en ole varma, menikö tuossa artikkelisarjassa jo deadline umpeen...)

 

Jon
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 15.03:   
Jupp3: eikö ehtona ollut "julkaistu" käyttöjärjestelmä, vai muistanko väärin? En tiedä käykö "pre-release statuksessa" oleva AmigaOS 4.

 

itix
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 16.11:   
RoadShow:n osalta ikkuna on jo umpeutunut... 1.5:n mukana tulee integroituna NetStack tai sitten voi käytellä MOSNettiä jos kokee Miamin jostain syystä liian hitaaksi.

 

sloxa
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2006 - klo 23.28:   
onkos mossista juilkaistu "jokin" täys versio?
jos on niin missä?

 

Joanna
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 4.10:   
sloxa: Tuo lienee tulkintakysymys koska jokainen määrittelee 'täyden' version eri tavalla ja raja vedetään tapauskohtaisesti siihen missä se tuntuisi olevan kokonaisuuden kannalta otollista.

Muistaakseni MOS:ista 1.0:aa (syksyllä 2002?) pidettiin ja mainostettiin jo kokonaisena versiona, eli se ei enää ollut betajulkaisu. Tosin itse kyllä olisin ennemmin laittanut valmiin rajan jonnekkin 1.3:n paikkeille joka tuli silloin aikoinaan Pegasos1 April2: aikaan pihalle.

OS4 osalta on ymmärtääkseni julkaisun virallisetaminen on ollut kinni halusta/tahdosta/politiikasta, eli nykyinen beta-kauden venyminen ja esim classix-version myynnin viivytys on ihan tietoista venkoilua..

Tosiasia on että kummassakin on töitä, eikä se riipu siitä onko versionumero 0.jotain vai 1.jotain..

 

Esa Haapaniemi
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 7.46:   
Johanna: aiskahtaa tahalliselta trollaukselta ('virallisempi AmigaOS' on arvokkaampi joten sitä pitäisi kaikkien tukea)...

Tuo voi olla sinun tulkintasi lukemastasi tekstistä. Toivoakseni olet huomannut, että minä en ole osallistunut trollisotiin ennen, enkä aio sellaista aloittaa nytkään.

Johanna: Eiköhän ole jo aika hyväksyä se että jokainen tekee konehankinnoissa ja harrastuskoodauksissaan omat valintansa ja se että Hyperion+Ainc ovat toiminnallaan (puheillaan yms) karkoittaneet paljon päteviä koodereita (ja tehneet OS4:stä lammasmaisen fanilauman IHQ-tuotteen) on jo aikaa sitten tapahtunutta eikä tulne muuttumaan ihan vähällä.

Minä hyväksyin tuo oman konehankintani rajoitukset ym. verrattuna silloin suositumpaan Pegasokseen jo kauan sitten. Oma valintani oli ja on edelleenkin pysytellä siinä mikä on kaukana MicroSoftista ja X86 virtasyöpöistä. Pegasos hävisi minun omissa arvioissani pelkästään tuon vihamielisen asenteensa ja valloitushalunsa (vrt. M$) takia.

En minä olisi ostanut ensimmäistä A500 konettanikaan, jos olisin "parempaa" halunnut.

Johanna: Eli.. olet aikoinaan ostanut tuotteen (toivoakseni muutenkin kuin vain kauniiden markkinapuheiden ja 'virallisuuden' takia), ja käyttänyt sitä ja tähänmeneessä jo nähnyt sen todellisen kehityksen nopeuden ja suunnan.

Eipä tuo kehityksen nopeus ole edes M$:llä toivomusteni mukaista. Eivätkä ominaisuudet sellaisia mitä minusta tarvittaisiin. Edelleenkin Amiga on se suosikkini, vaikka sitä saa vieläkin odottaa.

Johanna: Jos laitteen, OS:n ja ohjelmistojen nykytila ja tulevaisuusden suunta ja kehitystahti ei miellytä, sen voit myydä pois ja ostaa jotain muuta tilalle. Tietääkseni on vielä ihmisiä jotka haluaisivat tuollaisen, joten saatava hinta lienee kohtuullinen.

Haluaisitko _sinä_ kenties ostaa tuon minulta? Minä kun en myy. Eihän minulla varsinaisesti ole tarvetta luopua edes A500 tai A1200 koneistani, saati C64 kokoonpanostani, vaikkei niille tule edes niin paljoa uutta.

Ja AmigaOnessa minulla pyörii kaikki itselleni tärkeimmät softat, joista on tullut myös uusia versioita. Ainoastaan jonkinlaista videoeditointisoftaa vielä toivoisin, mutta sitä ei ole MorphOSissakaan.

Peace and Prospect!

 

Jon
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 10.14:   
Joanna: OS4:sta puuttuu luvattuja asioita ja koska siinä on tiedossa olevia bugeja jäljellä, en ainakaan itse toivoisi että se lyötäisiin "kultaan" semmoisenaan. Tulihan tosin jo pre-releasen mukana ihan kiva CD-kuori joten kai sekin jonkinlaiseksi julkaisuksi voitiin laskea.

Mitä tulee classic-versioon niin se on matalalla prioriteetilla. Olisi toki mukavaa jos se julkastaisiin joku päivä (sikäli kun turbokorteissa vielä virta kulkee).

 

itix
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 10.14:   
sloxa & joanna: Mielestäni MorphOS 1.4 oli ensimmäinen "kunnon" täysversio. JIT, HW-kiihdytetyt gradientit, alphablendaus jne...

Samaten 1.4 on ensimmäinen PowerUp Amigoille julkaistu täysversio.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 12.39:   
@Esa

Ok näin jälkiviisaana olisin voinut jättää tuon sanan "upean" pois, koska se oli oma mielipiteeni.

Tosin aika moni näyttää olevan kanssani samaa mieltä että artikkeli ON asiallinen ja hyvin kirjoitettu.

 

Joanna
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 14.04:   
Esa: Palatakseni ensimmäisen postauksesi herättämään peruskysymykseen.. *Miksi* jonkun koodaajan tai ryhmän pitäisi tukea OS4:ää, nähdä ylimäräistä vaivaa ohjelman muuttamiseksi sillä toimivaksi jne.? Siis perusteluna käyttämäsi

"toivoisi joidenkin hyvien koodaajien huomioivan toisenkin, virallisemman AmigaOSsin olemassaolon"

osoittaa että asetat käyttämäsi systeemin muita *paremmaksi* perusteluilla jotka eivät muita liikuta. Samaan aikaan kun Hyperion on vuosia (kumppaneineen) loukannut näitä 'muita tahoja' syyttäen laittomuuksista, uhkaillut oikeustoimilla, toistuvasti loukanneet ihmisiä foorumeilla jne jne. Eli miksi heitä *nyt* pitäisi auttaa, kun he ovat omalla itserittoisuudellaan ja tyhmyydellään kaivaneet kuoppansa jossa he (ja OS4:n käyttäjät) nyt nyhjöttävät?


Selvyyden vuoksi laitettakoon oma kantani tilanteeseen. Kumpikaan noista laitteista (Pega+Mos tai A1+OS4) ei luultavasti tule pöydälleni lähivuosina koska niille ei saa (eikä nähdäkseni tule saamaan) niitä ohjelmia joita minä katsoisin tarvitsevani. Käyttiksenä itsenään Mos 1.4 oli minulle riittävä, mutta nykyaikaisten ja muun maailman kanssa yhteensopivien (ja vertailukelpoisten) sovelluksien puute esti siitä tulemasta kokopäiväistä käyttökonetta minulle. Jos joku tietoisesti haluaa jättäytyä 'suuren' maailman ulkopuolelle olemalla ilman Linuxin tai M$:n mahdollistamaan ohjelmatarjontaa (tiedostoyhteensopivuutta, verkkopalveluita jne jne) niin se on niiden valinta jotka semmoista haluavat.

Itix: Hmm.. Mos:in 3D-tuesta en muista minulle olleen koskaan mitään iloa, mutta jit on kyllä senerran hyödyllinen (ja aikaa sitten luvattu) että tuo 1.4;n valinta sen vuoksi on ihan perusteltu. Sitä en muista missä vaiheessa Overlay-tuki tuli ajureihin?

 

itix
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 17.19:   
Eikös overlay ollut alusta asti...? Tosin siihenkin on tullut parannusta (doublebuffering)..

3D sen sijaan... noh, ei voi kertoa :)

 

Jupp3
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 18.30:   
>Eikös overlay ollut alusta asti...?

Taisi olla, mutta se ei toiminut kaikilla Radeoneilla ennen kuin ajurit päivitettiin.

3D oli 1.4:ssä suht. rajoittunut, koska se toimi vain Voodoo-näytönohjaimilla. TGL:stä puuttui myös ominaisuuksia (mikä näkyi lähinnä siinä, että joistain peleistä (mm. Neverball) ei ollut julkisia porttauksia, törmäsin itsekin muutamaan ongelmaan koodatessa)

 

Joanna
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 20.40:   
Itix: Niinpä niin.. Kaippa minäkin olisin sen sisäpiiriversion halutessani saanut, mutta tuo jo ilmoitettujen ominaisuuksien panttaaminen vuositolkulla teki aika pahaa hallaa MOS:in ja sen kehitystiimin uskottavuudelle. (samoin kuin esim Northlandin ja Divine Divinityn tasoisten pelien peruuntuminen)

Odotuksesta tuli mieleen.. Katselin sattumoisin semmoista sivustoa kuin http://www.linuxgamepublishing.com/ . Oli aika jännä huomata että he myyvät tämän kesän uutuutena peliporttia viime vuosituhannella julkaistusta pelistä.. Alkujaan pelin piti tulla vuosia sitten (sopimus porttauksesta tehty 2003, ja sivuston mukaan peli oli silloin Beta-asteella) mutta porttaajalla ei ole ollut hiurmuista hätää.

Peli on Gorky17 ja porttaaja Hyperion. :)

 

MarkoS
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2006 - klo 20.53:   
Jonna: "...toistuvasti loukanneet ihmisiä foorumeilla..."

Näitä loukkaamisia on ollut puolin ja toisin. "Uneducated american", "those morons in thread" ja muut klassikot joiden aiheuttama pahennus lähinnä hymyilyttää tänä päivänä. Nooh, on niitä kai pahempiakin ollut, mutta kyllä näistä on otettu kaikki irti ja joskus vähän enemmän. Ei nyt varsinaisena puolustuksena, mutta molemmat puolet ovat myös joutuneet sietämään käsittämättömän asiattomia hyökkäyksiä, enkä ihmettele niistä seuranneita ylilyöntejä.

Jonna: "...osoittaa että asetat käyttämäsi systeemin muita *paremmaksi*..."

Eiköhän toi ihan kiva artikkeli osoita että MorphOS:sta puhuttaesta on melkeinpä pakko mainita AmigaOS ja mitäpä muutakaan AOS4 on kuin AmigaOS vaikka kuinka sen tekeminen on ulkoistettu.

Empä tiedä, mutta ehkäpä samanlaista kahtiajakautumista ei olisi nykyisessä mittasuhteessa tapahtunut, jos morphOS:n kehityksessä olisi ABoxin sijasta panostettu QBoxiin. Minulle ainakin QBox olisi se juttu ja ABox "ihan kiva", tosin UAE:kin riittäisi vanhojen ohjelmien ajamiseen.

 

itix
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2006 - klo 0.24:   
Joanna: Divine Divinityn porttaamisessa on se huono juttu että porttaaminen maksaa enemmän kuin se tuottaa, ainakin sille yksinäiselle porttaajalle... Mulle tuon pelin porttausta tarjottiin (en ollut ensimmäinen, enkä toinen enkä varmaan viideskään...) ja periaatteessa suostuin... Sopimukseen tosiin kuuluu että pitää portata Macille ensin. Bleh.

 

itix
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2006 - klo 0.42:   
MarkoS: "Empä tiedä, mutta ehkäpä samanlaista kahtiajakautumista ei olisi nykyisessä mittasuhteessa tapahtunut, jos morphOS:n kehityksessä olisi ABoxin sijasta panostettu QBoxiin. Minulle ainakin QBox olisi se juttu ja ABox "ihan kiva", tosin UAE:kin riittäisi vanhojen ohjelmien ajamiseen."

MorphOS lähti alunperin siitä että Ralph Schmidt kirjoitti ensin 68k emulaation PPC:lle ja ajoi AmigaOS:ia PowerUp-kortilla ilman 68k-prosessoria. Alunperin MorphOS:ssa olikin vain ExecPPC ja joitain natiiveja komponentteja, kaikki muu tuli Kickstart ROM:sta. Yksi vaihtoehtoinen kehityssuunta olikin että kehityksessä keskityttäisiin Quarkiin ja ABoxin ulkopuolisiin komponentteihin ja ABox toimisi lähinnä alkuperäisen Kickstart ROM:n turvin. Tuloksena olisi ollut eräänlainen riisuttu WinUAE ilman chipset emulaatioita.

Tarvitseehan se UAE:kin Kickstart ROM:n... eli ei oikein kelpaa vanhojen ohjelmien ajamiseen.

 

Joanna
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2006 - klo 0.50:   
MarkoS: En ainakaan tarkoituksella aikonut väittää että *kaikki* ilmassa ollut sonta olisi esim Hermanssin tai muiden hyperiomissa toimivien käsistä lähtöisin (vaikka BH moneen ehtikin sotkeentua), vaan haluan painottaa sitä että tässä vaiheessa on loppukäyttäjän aika turha toivoa että vuosia sitten 'leiristä' pois karkoitetut harrastaja- ja ammattikooderit enää koskaan palaisivat noin marginaalisen laitteen pariin ja innostuisivat sille tekemän ohjelmia.

Eli A1/OS4 laite ja ympäristö (ohjelmistotarjontoineen) on mitä on, ja jollei mitään todella radikaalia tapahdu (=useamman kymmenen miljoonan lahjoitusta ja pätevän henkilökunnan ilmestymistä tyhjästä yms..) tilanne taantuu nykyisestä rapistuen pikkuhiljaa olemattomiin. On luultavaa että OS4 edelleen itsessään kypsyy pikkuhiljaa, mutta esim kaupallisesti saatavilla olevaan ohjelmistotarjontaan on aika turha odottaa parannusta tulevaisuudessa.


MorphOS:n osalta en tiedä mikä olisi ollut parasta, koska itse kuvittelin siinä olevan huomattavasti enemmän potentiaalia (mm Qbox) kuin mitä on näiden vuosien aikana tullut ilmi. Se yhteistyö BBRVn/Thendicin/Genesin kanssa oli taloudellisista syistä välttämätön paha (ja samaan aikaan monien mielestä radikaali virhe) Pegasosten saamiseksi markkinoille järkevissä määrin ja siedettävällä aikataululla.. Jos Bplan olisi yrittänyt toimia yksin olisi tilanne kaatunut ensimmäisten dev-sarjojen Articia-piirien käpyilyjen aiheuttamiin takuuvaihtoihin tai valunut Eyetech-tyylisiin ihmisten huijauksiin eikä Pegasos2:sta olisi koskaan tullut markkinoille... Bplanilla itsellään ei tasan olisi riittänyt täpäkkää valmistaa kahta emolevyversiota (+ 2 eri april patchia) ja antaa koneita ilmaisina vaihtoina developereille ja edullisina päivityksinä loppukäyttäjille.

Eli vaikka voidaan aiheellisesti sanoa että BBRV (ja heidän myöhemmät thendic-sotkunsa palkanmaksuongelmineen) söivät paljon laitteen ja MOSn uskottavuutta niin on kumminkin tosiasia että ilman tuota yhteistyötä ei Mos:illa olisi ollut läheskään niin paljon devejä kuin sillä on. Enkä puhu pelkästään os-puolesta vaan myös sovellusten teosta.

Ja juuri tuossa Devi/käyttäjäsuhteessa on se Mos:in vahvuus ollut koko ajan.. Suuri osa A1:n hankkineista ei ymmärrä tekniikasta mitään (= nähty mm eri foorumeilla) vaan toimivat ensisijaisesti nimiuskon varassa.. En sano että se usko sinällään olisi huono asia koska sen varassa voi selvitä huonoista ajoista yli, mutta se ei yksinomaan riitä jos porukasta ei löydy osaavia tekijöitä tuottamaan uutta.


Mielestäni: Vanhojen 3.X ohjelmien ajamiseen Amihtlon tai win-UAE ovat aivan riittäviä jos joku vielä niitä haluaa ajaa ja elää uudelleen historian kulta-aikoja... Että näistä uusista systeemeistä olisi oikeasti johonkin (realistisen rahaneteisesti, eli massamarkkinointiin saakka), pitäisi niille olla kohtuullinen määrä uusia ja innovatiivisia ohjelmia..

 

jPV
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2006 - klo 17.40:   
Njaa.. minusta ainakin on kiva ajella 3.x ohjelmia Pegasoksella (ja varmaan olisi sama tilanne A1:lläkin). Hiljainen, vähävirtainen ja viileä kone on mukava pidempiaikaisessa käytössä :). Toisin oli kun piti päivän irkkiä päällä WinUAE:ssa.. PC hurisi tuskissaan ja kuumeni melkoisesti :). WinUAE on varmasti kätevä pieniin testailuihin, mutta ei siitä varmaan ole pidempiaikaiseen käyttöön...

 

JPQ
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2006 - klo 21.43:   
jPV: ja toisekseen Windows on epävakaa joten ei aitoon amy tunnelmaan pääse tosin eipä mun Pegasos2 jostain johtuen sekään täysin vakaa ole.

 

Joanna
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2006 - klo 23.16:   
Itix: tuo Divine Divinitys tilanne on aika ilkeä. Siis ymmärtääkseni se olisi ollut ihan hyvä peli ja sen kanssa olisi aika kulunut kivasti useammankin illan ajan, mutta jos sen saamiseen MOS:ille on edellytyksenä että sama henkilö tekee myös OSX portin niin ei kuulosta kovinkaan kivalta välikädeltä.

Toisaalta ymmärrän että Mos portti ei olisi mikään miljoonamyyjä, eli julkaisijan pitäisi löytää joku väylä kulujensa peittämiseen.

 

Frn
Lauantaina, 22. heinäkuuta, 2006 - klo 3.52:   
JPQ: Ehkä nielaisen tässä täkyjä, mutta: every OS is unstable - by definition.

 

itix
Lauantaina, 22. heinäkuuta, 2006 - klo 8.16:   
Ei mun A1200 ollut vakaa sekään. Vähiten on kaatunut tuo Windows 95 joka hyrrää tuossa klassikkokoneessa (Pentium).

 

JPQ
Lauantaina, 22. heinäkuuta, 2006 - klo 10.45:   
Frn: Tuo kaatuilu on vaan joskus tosi luokatonta vieläpä kun softat kuin toisin kuin classic amigalla vetää usein muut samalla.:( Epäilen kökköjä sovelluksia en niinkään että MorphOS tai Pegasos2 olisi se ongelma. Koska monet taas taas toimii loistavasti kuten Ambient,MorphEd ja hyvin FXPaint Lite myös. Ja ImageFXänkin ongelmat on pieniä mutta sitten SimpleMail ei todellakaan ongelmat ole pieniä...

 

itix
Sunnuntaina, 23. heinäkuuta, 2006 - klo 4.41:   
Mun mielestä SimpleMail ja YAM kelpaavat ainoastaan vesilintujen lahtaamiseen.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 23. heinäkuuta, 2006 - klo 12.39:   
Hyvinkin pitkälti samaa mieltä Itixin kanssa. Kyllähän kumpaakin käyttelee, mutta kummastakin puuttuu tärkeitä featureita.

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. heinäkuuta, 2006 - klo 15.29:   
itix: ahaa.
Minusta taas vakautta puuttuu SimpleMailista YAM riittäis täysin ominaisuuksien suhteen jos toimis tosin sehän ei saa auki varmasti SimpleMailin arkistoa eikä enään YAMkaan omaansa edes kovis ongelmien jälkeen josta olen kyllä täällä ennenkin sanonut.
PS. ImageFXässä on siis noin yksi toiminto mitä ei pidä käyttää olikohan se kuvan näyttö koko ruudulla ja truecolor kuvan lataus datatypellä (superbundlen imagefx siis ainakin) jollet halua kuvaa ditheroituna tietylle paletille valmiiksi.:)

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 23. heinäkuuta, 2006 - klo 16.39:   
@JPQ

Yamista puuttuu kunnon HTML-tuki, noin kilometrin pituinen miinus. Joku html-plugari oli mutta se oli aivan avuton. Ja eipä se Yam osaa tunnistaa ja näyttää kyrillisiä aakkosiakaan.

 

jPV
Sunnuntaina, 23. heinäkuuta, 2006 - klo 20.05:   
Hyi, HTML:ää maileissa. Spämmikansioon sellaiset menevät onneksi.

Itse käyttelen Pineä posteihin. Simplemailia ja YAMmia vain lähinnä liitetiedostojen lähettelyyn tai toisarvoisten mailboxien lukemiseen. Niissä kumpikin on toiminut moitteetta.
 
_
ASCII ribbon campaign ( )
- against HTML email X
..and news, dammit / \


 

Piru
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 0.06:   
Pine käytössä jo 10v, ja en ole keksinyt siitä mitään kriittistä vikaa vielä ;-)

 

TSK
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 2.10:   
Lainaus: "Yamista puuttuu kunnon HTML-tuki"
Käytä simplehtml-datatypesia tai tallenna html-postit ensin ja avaa ne selaimeen.

Lainaus: "Pine käytössä"
Eikös Pine ole pelkästään merkkipohjainen jollaista minä taas en huoli pitkällä kepilläkään.

Lainaus: "Hyi, HTML:ää maileissa"
Joo ei se sinne kuulu.

Lainaus: "1.5:n mukana tulee integroituna NetStack"
Tämä minua ärsyttää suunnattomasti. Jokos se mos1.5 on jaettu kaikille tavallisille pulliaisille ? Mun mielestä semmoisen version ominaisuuksia ei pidä käyttää viitteenä ollenkaan jota ei ole jaettu vielä kaikille käyttäjille.

 

JPQ
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 5.14:   
HTML tuen puute ei minua haittaa eikä kyrillisten aakkostenkaan tuen
puute. Vaan mainitut ongelmat lisäksi pine tosiaan lienee komentorivi
johon en näin arkisessa hommassa en halua monestakaan syystä koskea no
ensinnäkin vanhojen mailien arkisto on Simplemailin tukemassa muodossa
ennen jo sanottua ongelmaa Yam muodossa jonka simplemail sai auki
ongelmankin jälkeen toisin kuin Yam.
PS. ei minustakaan kaikille käyttäjille jakemattoman ominaisuuksia ei
pidä viitteenä käyttää. Tosin en viitteen sijaintia löytänyt...

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 6.23:   
@TSK

>Lainaus: "Yamista puuttuu kunnon HTML-tuki"
Käytä simplehtml-datatypesia tai tallenna html-postit ensin ja avaa ne selaimeen.

Jos tuolle linjalle lähdetään niin sitten voisi vissiin samalla vaivalla käytellä Thunderbirdiä RDesktopin kautta. Olen samaa mieltä ettei html kuulu sähköpostin sisään, mutta muu maailma haraa vastaan.

 

Jupp3
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 8.57:   
>Lainaus: "1.5:n mukana tulee integroituna NetStack"
>Tämä minua ärsyttää suunnattomasti. Jokos se mos1.5 on jaettu kaikille tavallisille pulliaisille ? Mun mielestä semmoisen version ominaisuuksia ei pidä käyttää viitteenä ollenkaan jota ei ole jaettu vielä kaikille käyttäjille.

Natiivi TCP/IP pino on ilmaiseksi "tavallisten käyttäjien saatavilla", mutta 1.5:n mukana tulee (oletettavasti) parempi sellainen.

Onkos OS4:n uusimmassa pre-releasessa uusi muistijärjestelmä? Entä täysi MESA-pohjainen OpenGL-tuki? Ehkä nuokaan ominaisuudet eivät vaan yksinkertaisesti ole tarpeeksi valmiita tavallisille käyttäjille. Puhutaanko niistä kuitenkin julkisuudessa? Kyllä. Saako niistä puhua? Mielestäni saa. Saako olla eri mieltä? Kyllä saa.

 

jPV
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 9.42:   
Juu, Pine on merkkipohjainen, mutta en ymmärrä mitä se haittaisi posteissa ja uutisryhmissä jne, joissa käsitellään pääasiassa merkkipohjaista dataakin :). Mielestäni paljon nopeampi avata ja käyttää kuin noita graafisia ohjelmia.

 

Jon
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 10.01:   
Asetun riviin jPV:n ja Pirun kanssa. Pine käytössä vuodesta 1998, ketterä, lukee myös newssit. Töissä yleensä jotain ThunderBirdiä...

 

itix
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 10.16:   
Pine rules.

 

Joanna
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 10.26:   
Jupp3: niinpä. Puhuttavaksi saakka on tullut paljonkin eri toimittajilta viimeisen viiden vuoden aikana, käyttöön saakka ei niinkään runsaasti.

 

Marq
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 11.16:   
Yksi pine-käyttäjä lisää listaan :)

 

JPQ
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 21.27:   
Sanotaan totuus on makunsa kullakin. Entäs saako pineällä maili arkiston ? lähteneistä ja saapuneista...

 

TSK
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2006 - klo 21.44:   
Lainaus: "Onkos OS4:n uusimmassa pre-releasessa uusi muistijärjestelmä?"

Mä arvasin etukäteen että tämä otetaan puheeksi. Amigassa on kuitenkin alunalkaen joku muistijärjestelmä olemassa joten se ei tällähetkellä puutu kokonaan joten toi uusi vaan on parannettu uusi versio. Joku grafiikkakirjasto lähinnä hyödyttää pelaajia. Taasen internetin käyttömahdollisuus on mielestäni paljon tärkeämpi asia tänäpäivänä kuin joku 3D-kirjasto. Ja kuten sanoin muistijärjestelmähän ei puutu kokonaan.

Unohdin laittaa edelliseen viestiini että kaippa sillä Miamin demoversiollakin sentään saa puolessa tunnissa ladattua Aminetistä ton MosNetin. Että ei sinänsä nyt niin toivoton puute loppujenlopuksi. Olen jo unohtanut toimiikos se AOS3.5:n Genesis Mossissa ?

@Joannalta tekee mieli kysyä että mitä sovelluksia kaipaat näiden itsestäänselvyyksien lisäksi Amigalle/Mossille ?

@Kaikille: Minä ajattelen että kaikki merkkipohjainen sai jäädä sinne 80-luvun alkupuolelle. :-) ;-)

Enkä minäkään sitä artikkelia ihan upeaksi sentään kehuis. Enemmän olis voinut olla asiaa.

Aiheen ulkopuolelta eli "engl. offtopic":
Lainaus: "OS4 osalta on ymmärtääkseni julkaisun virallisetaminen on ollut kinni halusta/tahdosta/politiikasta"
Minä ainakin olen samaa mieltä Hyperionin kanssa että Amiga tarvitsee julkaisuhetkellä kaiken mahdollisen huomion mitä ikinä voi saada. Eli ei julkaista mitään ennenkuin kaikki hommat natsaa. Ja ovathan he sanoneet että heillä on takaraja asetettu ja sen jälkeen siirrytään varasuunnitelmaan jos ei rautaa silloin ole vielä kaupassa.

 

Joanna
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 0.04:   
TSK: Tästä kauan sitten luvatusta julkaisusta (joka sinällään kuuluisi ihan toiselle osastolle jos siitä yleensä on paljonkaan keskuteltavaa enää jäljellä): Ihan selventävänä lisätietona haluaisin sinulta oman ja mielellään perustellun mielipiteen. Eli kysymys kuuluu; Jos kerran OS4:ää ei nyt (tai 2005, tai 2004) kannata 'julkaista' niin milloin sitten? Mikä on se *ISO* asia joka saa aikaan sen että OS4:stä tulee kannatettava, kannattava ja oikean julkaisun arvoinen kaupallinen tuote. Onko sellaista asiaa yleensä teoreettisesti olemassa, tulossa, tekeillä tai suunniteilla?

Jos oletetaan että (peesaten näitä suuria ajatusjohtajia) ajat takaa mahdollista uutta A1;n korvaavaa laiteta (Ack/troika tai joku muu taas parin vuoden päästä) niin paljonko kuvitellun laite/käyttismyynnin vuositasolla pitäisi olla että tuo toteutuu? (kymmenen? sata? tuhat?)

Minun nähdäkseni OS4:n etsikkoaika oli 2001-2003, koska silloin Amigasta vielä kiinnostuneet ihmiset ainakin osin jaksoivat uskoa hypetykseen.. Sen jälkeen homma on mennyt alamäkeä, kiinnostuneiden ihmisten määrä on vuodesta toiseen vähentynyt. Oma arvioni on että kaikkiaan tuhannen uuden (ack-troika hinta/laatuluokan) laitteen myyminen olisi pieni ihme, ja niidenkin osalta valtaosa menisi A1 käyttäjille (+entisille, joiden kone on hajonnut) joten uusien käyttäjien ja etenkään osaajien määrä ei merkittävästi nouse.

Voi olla että olen väärässä mahdollisten myyntimäärien suhteen, mutta ennekuin laitejulkaisua (OS4 kanssa) tulee emme voi tietää. Spekulaatioita voi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta vuodesta toiseen jatkuvat trendit eivät puhu massamenestyksen puolesta.


Ohjelmista: Ensinnäkin, *jos* pitäisin Mos/OS4 konetta ns. kakkosleluna työpöydällä (tai sen alla) ei tilanne olisi niin kriittinen, mutta olen tullut siihen tulokseen että yksi kone/käyttis kerrallaan sopii minulle paremmin ja on täysin turha pitää montaa konetta (*) jos niitä ei kumminkaan tule käytettyä edes päivittäin tai viikoittain. Eli kohtuudella toimivien ohjelmistojen pitäisi nykyisten lisäksi kattaa ainakin allamainitut:
- Webbiselain (SSL, CSS, Java, Flash)
- PDF lukija (ainakaan vuoden 2004 Apdf ei ollut riittävän vakaa)
- Office.formaatit osaava teksturi+taulukkolaskin
- Hyvä kuvankäsittelyohjelma 8mpix jpeg/raw valokuville + väriprofilointi + kunnon 24-bit tulostus
- Virtuaalisyntikka-pohjainen musiikinteko-ohjelmisto (ei midi-antiikkia)

On varmaan muitakin, joita tulisi ikävä mutta en nyt enää muista mitä ohjelmia silloin 2004 aikoihin eniten jäin kaipaamaan. Pelejä tietty saisi olla, mutta jos kumminkin pidän tuon PS2:n niin sille saa suunnilleen ne mitä tarvitsee (+ mitä on SDL-portteja tehty).


(*) Palvelimia, reittimiä tms ei lasketa.. sen tyylisiä käytetään remotena tarpeen mukaan. Puhun vain ns. jatkuvasti käytössä olevasta henkilökohtaisesta koneesta.

 

sloxa
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 0.36:   
täällä yksi jatkuvasti käytössä oleva ykkös kone.. :) A1
ja kyllähän kaikki Amigisit tämän hetken tilanteen tietää/ymmärtää, ja ymmärtää myös että voihan nyt luovuttaa odottamisen,
mutta mitä sitten tilalle? jotkut 5vuotta konetta ja käyttistä odottanut ja nyt muka luovuttaisi?
No ehkä jotkut siirtyy puuseehen ja palaa takasin kun Amiga maailma Herää kunnola henkiin, mutta itse en puuseeseen pystyisi ikinä siirtymää/macciin ellei OLISI TODELLA PAKKO!

Joten vain tätä tilannetta jotkut jaksaa jankata ja jankata!! aivan turhaa... tämä tilanne joku muuttuu tai ei muutu,
mitä sitä narista mitä on ja mitä ei, siirtyy sitten Gatesin leiriin mässäilee Massa tuotteesta jos ei Amiga meno kiinnosta.

ja kaikkihan me tavallaa ollaa Tietokone harrastajia tavalla tai toisella..
peesee/maccistit ovat Kaikki lähinnä käyttäjiä.

 

Jupp3
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 10.10:   
>Lainaus: "Onkos OS4:n uusimmassa pre-releasessa uusi muistijärjestelmä?"
>
>Mä arvasin etukäteen että tämä otetaan puheeksi.

No en minä sitä "millään pahalla" tarkoittanut. Totesin vaan, että kyseessä on ominaisuus, joka ei ole vielä käytössä loppukäyttäjille, enkä näe mitään pahaa siitä keskustelemisessa.

Ja siihen, onko kyseessä uusi vai päivitetty ominaisuus... Mielestäni Mosnet vs MOS1.5:n integroitu stack on vastaava tilanne. Meillä on MosNet. Tulevaisuudessa meidän pitäisi saada parempi ratkaisu samaan asiaan.

>kaippa sillä Miamin demoversiollakin sentään saa puolessa tunnissa ladattua Aminetistä ton MosNetin.

Jotenkin se MiamiDX:kin täytyy koneelle saada, mutta eikö samalla voisi skipata tämän turhan välivaiheen, ja ottaa suoraan MosNetin? :)

>Olen jo unohtanut toimiikos se AOS3.5:n Genesis Mossissa ?

Kyllä toimii. Kyseessähän on siis AmiTCP (johon siis MosNet ja MOS1.5:n TCP/IP pohjautuvat), Genesis on vain "graafinen käyttöliittymä"

 

jPV
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 10.23:   
>Olen jo unohtanut toimiikos se AOS3.5:n Genesis Mossissa ?

OS3.5:n mukana tuli rekisteröimätön Miami. 3.9:n mukana taasen tuli täysversio Genesiksestä. Itse käytän juuri Genesistä MOS:lla.

>Entäs saako pineällä maili arkiston ? lähteneistä ja saapuneista...

Kyllä saa, Pine on varsin monipuolinen ohjelma. Itselläni saapuneet ja lähtevät viestit menevät kuukausittain omiin kansioihinsa. Toki ne voisi pitää kaikki yhdessä isossakin kansiossa tms. Lisäksi Pinessä on hyvät filtterit, joilla maileja voi lajitella eri kansioihin.. itselläni on jokaiselle postituslistalle oma kansio ja viestit menevät niihin automaattisesti. Myös viestien selauksen saa varsin helpoksi, mun ei tarvi yleensä käyttää kuin nuolinäppäimiä selaillessani eri kansioita ja viestejä. Ja mikä tärkeintä, kun ajaa Pineä serverillä, niin posteja pääsee käyttämään mistä päin maailmaa tahansa ja milloin tahansa.

 

jPV
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 10.30:   
>@Kaikille: Minä ajattelen että kaikki merkkipohjainen sai jäädä sinne 80-luvun alkupuolelle. :-) ;-)

Miksi tehdä väkisin vaikeata asioista, joihin vanhat keinot saattavat toimia paremmin :). Uutisryhmiinkin Tin on paljon jouhevampi kuin yksikään näkemäni graafinen kilkutin, webin kautta käyttämisestä puhumattakaan :)

 

Jupp3
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 11.39:   
Myönnän, että mulla on Pegasos 2 kakkoskoneena.

...Mutta vain sen takia, että mulla on niitä 2kpl! :)

 

itix
Tiistaina, 25. heinäkuuta, 2006 - klo 22.26:   
@TSK: No kun ei YAM tahi SimpleMail osaa IMAPia niin ei sitä voi käyttää.

@Joanna:

"Minun nähdäkseni OS4:n etsikkoaika oli 2001 -2003, koska silloin Amigasta vielä kiinnostuneet ihmiset ainakin osin jaksoivat uskoa hypetykseen.."

Ehkä sama muuten MorphOS:llakin... hardware-ongelmat (Pegasosta ei voinut yhteen aikaan edes ostaa) ja muutenkin... Amiga jokseenkin koki lopullisen romahduksen vuoden 2000 paikkeilla ja kaiken entisen Amiga-softan kehitys on lopetettu.

 

Frn
Keskiviikkona, 26. heinäkuuta, 2006 - klo 14.53:   
"No kun ei YAM tahi SimpleMail osaa IMAPia niin ei sitä voi käyttää."

Samasta syystä jouduin luopumaan mailien lukemisesta Amigalla jo ainakin kolme vuotta sitten, tai taisi olla lähempänä vuotta 2000. Silloin kaikki mailboxit luopuivat POP3-tuesta. Tilanne ei näytä parantuneen, vaikka oletin IMAP tuen olevan kohta tarjolla. Ihmeellistä kyllä, sillä noiden mailereiden tekijät filtteröivät suuren joukon potentiaalisia käyttäjiä pois kokonaan.

No, Pine ja Horde toimivat, joten en ole ollut tuskissani asiasta.

 

jPV
Keskiviikkona, 26. heinäkuuta, 2006 - klo 15.37:   
Hmm.. mun käyttämistä mailboxeista loppui salaamaton POP3-tuki aikoinaan, mutta salattuna toimii yhä kaikki. SimpleMailissa sekä joissain YAM:n developer versioissa on tuki salatuille yhteyksille.

 

itix
Keskiviikkona, 26. heinäkuuta, 2006 - klo 16.56:   
Ainakin YAM tukee POP3-protokollaa salattuna (vaatii AmiSSL3:n) mutta se tosiaan ei ole sama kuin IMAP.

 

TSK
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 2.31:   
Vastataanpas tänne nyt viimeinkin ja tämä sitäpaitsi tosiaan kuuluisi tonne yleiselle osastolle:

@Joanna + kaikki muutkin
- Joo parempi webbiselain sais olla. Siinä yksi syistä miksi Amigaa/klooneja ei voi omille kavereille suositella ollenkaan.

- AmiPDF toimii hienosti ainakin mitä minä olen sitä tarvinnut.

- Sitten office-paketista olen sitä mieltä että ellei ole kirjoittamassa yli 100 sivun romaania niin mihin ihmeeseen tarvitsee bloattiteksturia jne. Jos taas työnantaja vaatii tekemään töitä kotona vapaa-ajalla niin siinä tapauksessa työnantaja saa luvan antaa firman läppärin työntekijälle käyttöön jossa sitten on kaikki officet sun muut. Ja omat yksityisasiat hoitaa sitten omalla kotikoneellaan. Tämä siis oma mielipide.

- Sitten eikös Amigan yksi perinteisistä vahvuuksista ollut ainakin ennen juuri kuvankäsittely. Eikö Amigalle/Mossille/AROSille tosiaan saa nykyään riittävän hyvää kuvankäsittelysoftaa. No se printtaaminen on vielä sitten oma juttunsa.

- Heh virtuaalisyntikka olis kyllä ihan mukava juttu. Pitäis vissiin itse alkaa kyhäämään.

Ja sitten tohon sähköpostijuttuun. Minä ainakin olen pärjännyt YAM:illa kokoajan. Tossa SimpleMail:issa on näköjään mahdollista valita IMAP4. Mikä on IMAP ja mitä erityistä siinä on ?

 

Joanna
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 10.12:   
Tsk: Ehkä se suurin syy miksi asetan vaatimukset omasta käyttökoneestani korkeammalle on että minulla ei ole koskaan ollut sellaista 'normaalia' 8-16 konttorityötä vaan olen aina tehnyt hommat kotona. Siis tämä PC jota käytän vielä nykyäänkin on sama Athloni jonka itse kasasin työkäyttöön vuonna 2002 kun kokopäivätyönä suunnittelin PPC-embedded kortteja ITI:lle ..

Sama kone on kestänyt sekä työkäytön että vapaa-ajan surffaukset aivan hyvin ... ja toivoakseni kestää edelleenkin, koska minua ei yhtään innosta tehdä asennusrumbaa uudelleen.

Tilanne voisi hyvinkin olla toinen jos, kuten monet täälläkin, työpäivän ajan kiroaisin kehnosti asennettuja (ja vielä huonommin ylläpidettyjä) systeemejä jossain konttorikuutiossa. Silloin mikä tahansa vaihtoehtoinen laite olisi helpotus kotiin päästessä. Tosin luultavimmin ostaisin silloin kotikoneeksi Macin koska sille saisi ohjelmia (mm. webbiselaimen).

AmigaOS/MorphOS ohjelmien nykytilasta näkisin mielelläni uuden ketjun. Semmoisen johon ihmiset laittaisivat mitä päiityksiä on tullut esim 2-4 viimevuoden aikana. Käsittääkseni kovinkaan moni (esim piirto-) ohjelma ei ole enää aktiivisen korjaus tai kehitystyön alla vaan ihmiset käyttävät ohjelmia joiden teko loppui viime vuosituhannella.

 

jPV
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 10.22:   
Olen TSK:n kanssa suurinpiirtein samaa mieltä. Paitsi virtuaalisyntikalle en keksi mitään käyttöä ;)

APDF on toiminu mulla ihan hyvin, siitä muuten tuli uus versio tossa pari kuukautta sitten, joten Joannan kokemukset eivät välttämättä ole enää ajantasalla ;)

Mikä sitten on riittävän hyvä kuvankäsittelysofta? Mulle ainakin riittää mainiosti Amigan perinteiset softat, joista osasta on myös MorphOS-versiot. FXPaint2:lla on kätevä käsitellä digikuvat ja tehdä albumit omalle koneelle sekä webbiin. ArtEffectiä tulee käyteltyä muuhun ja PPaint on edelleen hyvä pikselin nypläykseen :-) Vaihtoehtojahan on Amigan kuvankäsittelysoftissa makuun kuin makuun.. ei kai se välttämättä ohjelmaa huononna, vaikka sitä ei enää päivitettäisikään :-) Vertailuna esim Gimp tuntuu minusta kovin kömpelöltä peruskuvankäsittelyyn mitä itse teen... pikselintarkasta editoinnista puhumattakaan ;)

IBrowse on riittänyt minulle toistaiseksi, mutta tokihan Amigan selaimien käyttö vaatii oikeanlaisen asenteen :-) Kunnon selain tosiaan pitäisi saada ennen kuin voi ummikoille käyttöä suositella...

 

hooligan/dcs
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 10.39:   
@JPV

ShowGirlsissä on myös paljon hyviä työkaluja digikuvien muokkaamiseen, ja se on huomattavasti jouhevampi käyttää kuin FXPaintit etc.

 

jPV
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 10.40:   
Joanna: no ehkä ei nyt sentään viime vuosituhannella (esim. isoista kaupallisista softista ArtEffect, FXPaint ja ImageFX ovat päivittyneet tällä vuosituhannella ;), mutta totta kyllä, että aika hiljaista tuo uusien versioiden tuleminen nykyään.

 

jPV
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 10.44:   
hooligan: pitääpä testailla sitäkin muuhunkin kuin kuvien näyttämiseen :-) Mutta lähinnä digikuvien käsittelyyn haluaa kunnon batch-toimintoja. Usein kun käsittelee kerralla kymmeniä jollei satojakin kuvia :-)

 

hooligan/dcs
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 11.31:   
@JPV

Toistaseks ei ihan tuohon taivu, mutta yksittäisiä kuvia sillä kyllä muokkaa ihan mukavasti. Ja ainahan Kierolle voi pistää lisää ehdotuksia todo-queueen :)

 

JPQ
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 11.41:   
jPV: Toisekseen noista uupuu paljon ominaisuuksia. Olisipa MUI GUI koodaus kivaa niin asiat olis pitkälti toisin sen minä voin teille luvata. PS. Siis tosi kivaa.

 

cahva
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 1.54:   
@TSK
POP3 ja IMAP:n eroavaisuuksia:
- IMAP:lla haettaessa posteja, haetaan vain viestien headerit. Kun klikataan itse viestiä dowloadataan viesti kokonaisuudessaan.
- IMAP säilyttää viestit palvelimella toisin kuin POP3 oletuksena.
- IMAP:lla voit luoda kansioita suoraan postipalvelimelle joita voit sitten käyttää missä ikinä oletkin. POP3:lla on ainoastaan yksi kansio palvelimen päässä(INBOX) jota luetaan.
- IMAP soveltuu monen yhtäaikaisen käyttäjän käyttöön. Jos yksi vastaa johonkin viestiin, näkyy se kaikilla että viestiin on vastattu. Viestejä voi myös merkata eri prioriteeteille joka näkyy sitten kaikilla samaisen postilaatikon käyttäjällä.

Monia muitakin asioita on etuna IMAPIssa. Meillä se toimii erittäin hyvin helpdeskissä jolloin näemme aina onko johonkin viestiin vastattu sekä sen että jos on joku viesti merkattu kiireelliseksi yms.

Yömyöhään en jaksa nyt enempää kertoa eduista ja haitoista eli googleta loput :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: