Httpd MorphOS:lle

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 asti » Httpd MorphOS:lle « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Frn
Keskiviikkona, 20. huhtikuuta, 2005 - klo 0.53:   
Tarkoitus oli heittää jokin http-palvelinohjelmisto MorphOS:n päälle. Löysinkin natiivin Apache 1.3.33:n, joka kaiketi edustaa uusinta mallia, ainakin se on uusin 1.x.x sarjaa. Olen joskus konffannut moisen AmigaOS-puolelle käsin, tosin tästä on jo aikaa.

Paketissa oli siis natiivi httpd exe ja muutamia esimerkkikonffeja. Dokkeja ei pahemmin ollut. Netissähän näitä on ollut, mutta näyttävät hävinneen. Kun en enää muista, miten Amiga-ympäristöön tämän tein, muutama kysymys heräsi kun sivut eivät alkaneet aukeilla.

Tarvitseeko Apache vielä GeegGadgets-ympäristöä ja mitä sieltä? Muistelisin aikoinaan tarvinneen minimaalisen GG-ympäristön.

AmiTCP tarvitsi konffausta, näin muistelen. Ainakin portti 80 auki, oma grouppi jne. Yritin muistella, mutta ilmeisesti kaikki ei mennyt ihan kohdalleen...

Toimiiko MorphOS-ympäristössä konffitiedostoihin tehtävät *NIX-tyyliset hakemistomäärittelyt suoraan? Muistaakseni AmigaOS-puolella tarvittiin kaveriksi UnixDirs tms. ohjelma.

Jos joku osaisi auttaa tässä tai osoittaa eteenpäin, olisi hienoa. Netistä oli kaikki hienot mummo-ohjeet hävinneet, eikä enää muista ihan tarkkaan, mitä piti tehdä. Apachen konffaus varmaan luonnistuu, sitä kun on tullut joskus tehtyä ja ohjettakin varmasti löytyy online, jos vaan saisi http-pyynnöt vastattua...

 

itix
Keskiviikkona, 20. huhtikuuta, 2005 - klo 1.21:   
"Toimiiko MorphOS-ympäristössä konffitiedostoihin tehtävät *NIX-tyyliset hakemistomäärittelyt suoraan?"

Ei normaalisti. Yleensä Unix-portit kelpuuttavat unixpolut, toiset eivät. Jotkut taas toimivat pelkästään unixpoluilla.

Todennäköisesti Apache haluaa myös GeekGadgets-ympäristön joten MOS SDK olisi hyvä olla.

Kannattaa yrittää SnoopDossilla/Snoopiumilla tutkailla mitä Apache tekee kun yrität ladata jotain sivua.

 

Frn
Keskiviikkona, 20. huhtikuuta, 2005 - klo 1.56:   
itix:

Muistaakseni Apache käytti vain noita nix-polkuja konffeissaan. Tarkoitin, että tarvitaanko mos-apache -väliin jokin unixdirs tms.

SDK on asennettu, mutta ei oikein muuta GG-kamaa. En ole varma onko siinä tarpeelliset.

Tällä hetkellä ongelma tuntuu olevan AmiTCP:ssa. Selain heittää connection refused välittömästi localhostiin yrittäessä, netinfo sanoo samaa, eikä apachen logeihin asti kirjaudu mitään. SnoopDos toki käytössä, mutta Apache ei tee mitään = pyynnöt jäävät pinon filttereihin luultavasti. Hassua tosin, että myöskään pinon lokeihin ei tuntuisi jäävän merkintöjä portin 80 käytöstä.

Veikkaan, että toi mun tcp/ip-pinon konffi on ainakin vähän reisillä, vaikka sanoisin, että on se "sinne päin". Harmi, että sillä ei saa sikaria.

Mistään varmaa tietoa mitä pinon asetuksista pitää muuttaa, kun en nähtävästi tunne AmiTCP:n notaatioita tarpeeksi.

 

Fabio
Keskiviikkona, 20. huhtikuuta, 2005 - klo 7.48:   
Muistaakseni piti säätää "$ allow" jostain tcp/ip pinosta että sai toimimaan classicissa, siis siellä missä näitä "*.*.*.* allow" juttuja on .

 

Frn
Torstaina, 21. huhtikuuta, 2005 - klo 0.48:   
Fabio: Jotenkin näin muistelin AmiTCP:ssa olevan. En tosin saanut siltikään toimimaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: