MorphOS:n loppu?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 asti » MorphOS:n loppu? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

itix
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 4.56:   
18_01_05_when_morphos_finally_died.log

Se voipi sitten olla MorphOS:n loppu. Tai ainakin pöytäpuolella, Ralph Schmidt on kovasti kiinnostunut sulautetuista :) Mutta näin saattaa olla että MorphOS 1.5:sta ei saada koskaan ulos.

 

Joanna
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 5.33:   
Niin.. No, tuo kannattanee lukea niiden joilla on aikaa ja jotka haluavat tietää enemmän mitä oli tekeillä. Ainakin minulle osa asiasta oli aiemmin kuulematonta, ja asioiden järjestys selkeni jonkinverran.

Sen että mitä tuosta sitten tulee, sen näyttänee aika.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 7.11:   
No hyvä että asialle saatiin piste. On tässä nyt jo jahkailtukin iät ja ajat.

 

Jope
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 8.33:   
Sääli. :-(

 

Janne
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 10.07:   
Kiitos linkistä. Poimin tähän jotain laire-kommentteja niille jotka ei jaksa seuloa koko lokia:

[17:57:56] why panic now ?..panic was justified in november with morphos.net
[17:58:17] when you're dead there's no sense in panic anymore:-)
...
[18:13:55] jacad: first of all..the most important question morphos core developers should have asked themselves...do i wanna create an OS which ready to be released and hopefully also be licenced by others....that interest wasn't there.
...
[18:14:21] jobbo: the issue went far far beyond "bbrv" for me
[18:14:34] bbrv was a nice warmy excuse for some people
...
[18:16:28] where is a future for morphos without commercial contacts and *nobody* can seriously doubt that bill was a big assit here
[18:16:31] asset
...
[18:16:12] laire: the thing you seem not to notice is that nobody works on anything that bbrv could benefit on
[18:16:44] jacad: and in what does bbrv benefit from that ?
...
[18:17:09] laire: if he doesn't then why didn't you kick him out?
[18:17:15] he might benefit when there's a real contract with other companies and then everybody else working for that would have benefited also
...
[18:18:13] jobbo: without buck and my contacts there wouldn't have been a peg2
...
[18:21:33] look..how many people here have any clue about HW/SW development...know how big companies tick [18:21:54] as sadly as it is..almost nobody inside the morphos team had that experience besides frank and myself
...
[18:26:12] miky060: if the old way didn't work out anymore and actions were done by some important member of the team which completely destroyed the trust it's not possible to work that way anymore
[18:26:23] and so i decided to work with stuff i can control
[18:27:16] magnetic: if somebody changes the copyrights of your work without asking...then that's an unexcusable breach of trust
[18:27:33] laire: i understand but you have to know zapek was not in his "right mind" at the time
[18:27:49] magnetic: sorry..but that's his mental state since april 2004
[18:29:03] magnetic: i talked by ears off with him the last 2 months
[18:29:16] the time is just over for talks
[18:29:58] magnetic: the damage there is already terminal
[18:30:07] he pissed on the name frank and i invented

 

Joanna
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 11.01:   
Janne: se jatkui erinäisten sivujuonteiden kautta koko illan, mutta ainakaan minä en pitänyt logia siitä ajasta kun olin paikalla (noin 23-05??).. En näiden vuoksien aikana koskaan muista Lairen kirjoittaneen lähellekkään noin paljon tuonne avoimelle irc-kanavalle.

Sen toki ymmärrän että MUI on tärkeä Mos:issa mutta nähdäkseni tilanne kaatui sen osalta siihen että Laire halusi yksinoikeuden MUI:n tuleviin laajennuksiin.. Tämä yhdistettynä siihen ettei Laire/BBRV ollut halukas/kyvykäs maksamaan olemassaolevia palkkasaatavia aiheutti sen ettei Stuntz sallinut uuden MUI:n levitystä... => mistä seurauksena uusia osia käyttiksestä (jo tehtyjä) ei voinut antaa jakoon koska ne oli tehty riippuvaisiksi MUI:n laajennuksista. (jos olen ymmärtänyt väärin, voisiko vaikka Piru korjata ???)

Magnetic:ia Irc:ssä ja Genesin suljetuilla sähköpostilistoilla seuranneena.. Ei olisi mikään ihme jos hänen 'keskustelusa' Zapek:in (David Gerber, Ambient yms) olisi osasyy tilanteen kärjistymiseen. Magnetic ärsyttää hyvin monia ihmisiä tuolla, enkä vielä ole nähnyt/kuullut syytä miksi hänet päästettiin 'tiimiin myymään koneita'.. Luultavimmin hän oli (nyttemmin eronnut/erotettu) yksi niistä ihmisistä joille BBRV teki työtarjouksen sen suuremmin miettimättä seurauksia. (se lista on pitkä :( )

Koetin saada selvyyden siihen pitikö laire niitä mainittuja palkkasaatavia aiheellisina.. Sen perusteella mitä käsitystä jäin niin hän ei niitä kieltänyt (kuten BBRV) vaikka hän onkin (ymmärrettävästi) sitä mieltä että Zapekin Wwww.sivu-temppu oli tuhoisa tälle projektille.

Omasta mielestäni tuo Zapekin esillelaittama WWW.sivusto oli hyvin selkeä osoitus siitä etteivät projektissa mukanaolleet ihmiset enää jaksa elää tyhjillä lupauksilla. Ja pidän kohtuullisena ihmeenä että asianomaiset antoivat tilanteen roikkua (ainakin?) vuoden ennenkuin edes tekivät siitä julkisen.


Summa Summarum.. Nyt se sotku sitten ilmeisesti on enimmäkseen pöydällä, kaikkien ihmeteltävänä. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta ainakin tuo auttaa ymmärtämään menneisyyttä hieman paremmin.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 12.07:   
Plan B alkaa sitten olla RIP. Valinnan vapaus vähenee... vaikka ei kait sitä tiedä vaikka AOS3.1 tyyliin MOS saa lisukkeita/päivityksiä vielä vuosikausia.

Saapa nähdä minnepäin developerien effortit valuu jatkossa. AROS? joku non-Amiga?

Tsemppiä developereille. Jos/kun projektissa on ollut mukana koko sydämellä ja kohtaa moisen pettymyksen, on tulevaisuudessa entistä hankalampi innostua yhtään mistään.

 

ytrewq
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 12.48:   
Asiaan ei niin liittyvänä kommenttina, mitä tämä MorphZone:lta poimittu linkin takana oleva paketti sisältää?

[Edit: Linkki poistettu. --Moderaattori]

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 13.08:   
Viruksen.

 

TK
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 13.19:   
Ja kuka sanoi että Amiga tai MorphOS oli kuollut, tuleehan tänne softaa :)

 

Piru
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 13.45:   
Tuosta paketista. Kyseessä on jonkun vuotama omatekoinen "päivitys" joka on koottu sekalaisista betakomponenteista. Tämä ei ole virallinen päivityspaketti, eikä se sisällä kuin murto-osan komponentteja, ja nämäkin vanhoja. Kyseessä on laiton materiaalin levitys, ja levittäjiä vastaan on käyty toimenpiteisiin.

Tämän paketin asentaminen rikkoo MorphOS asennuksen, tai ainakin osia siitä.

Muistuttaisin vielä että Copyright ja IP oikeudet eivät katoa mihinkään, onkoot tilanne mikä tahansa. Mutta tokihan "ytrewq" tietää tämän, koska kirjoittaa anonyyminä.

...Mutta kuten perinteeseen kuuluu, toki maassa makaavalta pitää potkia kylkiluutkin sisään.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 14.24:   
Valitettavasti ehdin poistamaan kyseisen ketjun vasta kun vahinko oli tapahtunut ja tieto siitä levinnyt muille foorumeille. Tosin, eiköhän se olisi levinnyt sinne joka tapauksessa.

Valitettava tapaus.. toivottavasti sekoittaa sen hakeneitten Mosset.

 

Joanna
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 15.13:   
KimmoK: Eihän tuo päivityksiä/korjauksia estä.. Tekee vain uusien isojen versioiden teon hemmetin hankalaksi.. Tosin, tämä tilanne on ollut 'päällä' ties kuinka kauan .. (Piru tiennee, mutta kertooko?)

Hooligan: Tuota samaista piraattipakettia mainostetaan tällähetkellä Ann.lu:ssa.. Ihmettelen mitä ihmiset siitä saavat. Näyttäisi olevan ainakin Nickin perusteella sama tollo joka sitä mainosti MorphZonessa .. tiedä sitten kuka lienee.

TK: ainakin eilen vielä oi Morphos-news.de:n ohjelmiin tullut uusia ohjelmia.. En usko että väki ihan heti on lopettamassa asian suurelle yleisölle julkitulon vuoksi.

Morphos-news.de:n liittyen .. Ainakaan minä en huomaa tämän uutisen tavoittaneen heitä.. Ilmeisesti eiliset tapahtumat eivät ylittäneet uutiskynnystä :)

 

itix
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 15.19:   
MorphOS on siirtynyt Commodoren konkurssin jälkeiseen tilaan. Porukka odottaa ihmettä peläten pahinta. Eihän tuo MorphOS mihinkään kävellyt ainakaan minun koneelta eli voihan sille koodata edelleenkin vaikka ei ihan niin intensiivisesti kuin ennen.

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 15.57:   
itix: niinpä ja toivoa että vähintään käyttäjien parannus paloin
jatkuu kehitys. jos käy pahimmat onhan olemassa nykyään ok hintainen
vaihtoehtokone joka tuskin kuolee.(Vihje siinä on PowerPC)

 

miksuh
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 15.59:   
Toi logi on niin pitkä, etten jaksanu sitä kokonaan lukea, lähinnä luin lairen, pirun ja parin muun kommentit ja vastaukset.

Melkosia sisäsiä ristiriitoja näköjään ollut MOS-teamissa. Sääli, että homma kaatuu siihe ettei porukka osaa tehdä töitä yhdessä tiiminä, sehän tossa ilmiselvästi se suurin syy on ollu epäonnistumiselle. Kaikilla enemmän tai vähemmän oma lehmä ojassa ja enemmän ajateltu itseään kuin tiimiä. Itsekkäät palkkavaatimukset kyllä ymmärrän, mutta muutenkin tuntuu että vähän on ollu tiimityöskentelytaidot hukassa useammalla kuin yhdellä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 16.02:   
JPQ: Siinä on vaan se huono puoli, että ilman keskitettyä kehitystä kohta MOS on samassa tilassa kuin m68k AmigaOS, patchia patchin päällä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 16.07:   
Olematta mitenkään vahingonilonen tai mitään, pitää kyllä sanoa että tuli ilmeisesti valittua oma kiinnostuksen kohde oikein.. Muuten hommaha olis näköjään tyssänny heti alkuunsa ennenkun on edes varaa uuteen koneeseen.

 

itix
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 16.57:   
miksuh: Lyödäänkö vetoa? :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 17.28:   
miksuh: tiedän minäkään en tykkää patcheista.

 

Janne
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 21.24:   
Tosiaan. Sääli. MOS voi jatkaa Ralphin kautta ratkaisuna jossain
sulautetuissa järjestelmissä tms., mutta voi olla että sen päivät
desktop-systeeminä (ja siten Amiga-yhteisölle kiinnostavana
asiana) ovat nyt luetut. Vielä kerran: sääli.

Se on oikeasti paljon parempi ja mageempi systeemi kuin mitä
usein parjattiin "klooniksi", "wannabeeksi" tai milloin miksikin...

 

Harry Sintonen
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 22.35:   
Ei peitetä kuoppaa, ihan vielä.

Ehkä jotain järjestyy vielä (ei tästä enempää tässä, jonkinasteista lähentymistä on kuitenkin tapahtunut, ja keskustelut ovat käynnissä). Ehkä keskustelut eivät johda mihinkään konkreettiseen (en haluaisi herättää valheellista toivoa), mutta jaksan yhä toivoa jonkinlaiseen jatkoon, jossain muodossa.

Osaltaan lopullisen tuntuisiin tunnelmiin on varmaankin vaikuttanut Tiimin sisäinen "rankka" huumori ja keskustelutapa, jossa ei todellakaan ole vältelty mustaa huumoria, naljailua ja joskus peräti suoranaisia tappeluita. Kuitenkin (mielestäni) olemme aina säilyttäneet keskinäisen kunnioituksemme myös vakavaltakin näyttäneiden yhteenottojen jälkeen.

Tämän sisäisen rankan suorapuheisuuden kultturiin pulpahtaminen julkisuuteen - varsinkin perinteisen julkisen hiljaisuuden ja salaperäisyyden jälkeen - varmasti aiheitti eräänlaisen shokkivaikutuksen, ja järkytti varmasti monia. Toki jos IRC-logia lukee kirjaimellisesti tuntematta kaikkia tapahtumien taustoja, henkilöiden persoonia ja aiempia tunnelmia, niin siitä ei voi kovin paljoa toivoa löytää.

Epäilisin kuitenkin että monen tiimiläisen mielestä (ainakin näin hieman jälkeenpäin ajatellen) tilanne on nyt kuitenkin parempi mahdollisen jatkon kannalta, koska nyt voidaan mahdollisia suunnitelmia tehdä ilman menneisyyden tai tilanteen salailun painoa. En tietenkään voi väittää edustavani kaikkien mielipidettä.

Tämä yllä kuulostaa varmaankin typerältä tunteilulta, mutta päätin kuitenkin lopulta hieman selostaa tuntojani, ja myös hieman raottaa verhoa aina ah-niin-salaperäisen Tiimin osalta.

Ja tilanne on tosiaan ollut hyvinkin pitkän päällä (eräät tahot sen tietävätkin, heidän kanssaan käymieni yksityisluontoisten keskustelujen perusteella :) ).

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 23.14:   
Harry Sintonen: en minä ainakaan peitä vaikka jos menee
vain sulautettuihin niin luultavasti tilaan oman multakuorman.:)

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 19. tammikuuta, 2005 - klo 23.28:   
@Piru

Mikäs meillä.. odotellaan. Ollaan siihen tässä jo totuttu ;-)

 

Joanna
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 4.54:   
Harry: tuossa on ollut niin paljon kiinni ihmisillä, että on vain hyvä välillä vähän päästää irti.

 

Joanna
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 7.09:   
Hooligan: Totta, ei ne päivitykset yms ennenkään ole kovin säännöllisiä olleet. Ja siltäosin kun se toimii se tulee toimimaan tästä eteenpäinkin.

Ajankohtaisena ajatuksena: Nyt on kiinnostuneille erinomainen aika ostaa Pegasos-rautaa. Näiden asioiden julkaisu on saanut herkimmät pistämään laitteet pikamyyntiin, jolloin voi olettaa hintojen olevan alle kohtuullisen käyttöarvon.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 13.45:   
Janne: Miten niin parjattiin klooniksi? Sehän on klooni, ei siinä mitään parjaamista tarvita. Eikä klooni välttämättä tarkota mitään huonoa.

 

Jupp3
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 14.54:   
>Sääli, että homma kaatuu siihe ettei porukka osaa tehdä töitä yhdessä tiiminä, sehän tossa ilmiselvästi se suurin syy on ollu epäonnistumiselle.

Niin, eikä pelkästään yhteistyö morphos-developerien välillä...

AmigaOS4 olisi voinut pohjautua MorphOSiin ja Pegasoksesta olisi voinut tulla AmigaOne. (Tässä tapauksessa OS4 olisi julkaistu jo ajat sitten)

Syytä voi hakea kummaltakin puolelta, mutta pohjimmiltaan siinäkin oli mielestäni kyse lähinnä yhteistyön puutteesta.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.17:   
Jupp3: Just tyypillkistä, heti aletaan syytteleen OS4:aa jne. Kyllä ihan tasan tarkalleen saatte hakea syytä ihan oman MOS porukkanne sisältä. Toi on täysin MOS:n sisänen juttu.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.20:   
Tarkotan siis, että tuskin yksikään OS4 developeri jne olis voinu vaikuttaa siihen, jos kerran MOS-tiimin sisällä homma repeili.

 

Joanna
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.37:   
Miksuh: jos vaihteeksi lukisit Jupp3:n tekstin uudelleen.. ei tarvitsisi sinun tuhlata niin paljon aikaa asian ohi kirjoitteluun.

 

Jupp3
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.43:   
miksuh:
Kehoittaisin lukemaan viestini uudestaan.

Ja se "OS4 tiimi" siihen aikaan, johon viestissäni viittaan oli vain ja ainoastaan Amiga inc.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.44:   
Joanna: no ton voi kyllä ymmärtää niin, että MOS:n nepäonnistumisesta syytetään sitä kun OS4 on olemassa ja AmigaOne on olemassa.

Minä puhuin siitä nykysestä MOS tilanteesta, enkä ymmärrä mitä tekemistä OS4:lla ja AmigaOnella on sen kanssa.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.45:   
Jupp3: Mutta eihän sillä niin kaukasella historilla varmaankaan ton nykysen tilanteen kanssa ole mitään tekemistä.

 

Uuno Rautakauppias
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.53:   
*ROUDAA KILOMETRIN RAUTALANKAA JUPP3LLE*

 

Jupp3
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.54:   
miksuh:
>Mutta eihän sillä niin kaukasella historilla varmaankaan ton nykysen tilanteen kanssa ole mitään tekemistä.

Ei, mutta nykyinen tilanne voisi olla "kummaltakin puolelta" (red/blue) katsottuna parempi, jos aikoinaan olisi päästy yhteisymmärrykseen.

(Tai sitten ei - ja sitähän emme saa koskaan tietää)

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.56:   
Jupp3: No sitä tuskin kukaan kieltää.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 15.59:   
On vaan aika paha jossitella jälkikäteen. Tapahtunu mikä tapahtunu. Kun aikakonetta ei ole keksitty, niin sen kanssa pitää vaan elää.

 

tohvelisankari
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 16.11:   
Aina hieman ihmetellyt, mitä järkeä on kehittää saman yhteisön sisällä rinnakkain kahta enemmän tai vähemmän yhteensopivaa systeemiä. Lyömällä ns hynttyyt yhteen olisi mahdollista saattaa edes yksi OS oikeasti hyväksi järjestelmäksi ja suurempaan tietoisuuteen.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 16.24:   
Joo mutta nyt se on vähän epärealistista enää ajatella et toi onnistus. Siis ihan jo sen takia, että kummallakin puolella on jo tehty niin paljon työtä, että yhteen pakettiin homman lyöminen tarkottas käytännössä väistämättä sitä, että jo tehtyä työtä menetettäs, kun kaikkea ei kuitenkaan voi yhdistää. OS4:n ja MOS:n sisänen rakenne on kuitenkin erilainen monilta osin.

Pahimmassa tapauksessa toinen osapuoli menettäs enemmän kun toinen ja siitä ei hyvä seurais kun toinen tavallaan "kaappaisi" toisen. Jo sen tasapainon löytäminen et mitä ominaisuuksisa otettas mistäkin käyttiksestä vois osottautua vaikeeks.

Ehkä se yhdistäminen olis käyttäjän kannalta hyvä, mutta molemmat käyttikset on jo lähteny omille teilleen eli mä en usko tommosta tapahtuvan. Nyt on lian myöhästä jo.

Sitäpaitsi ensin pitäs hävittää epäluulot puolin ja toisin ennenkun tommosta vois edes ajatella.

 

zz
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 16.27:   
No, egot, motivaatiot, politiikka yms. maalliset asiat eivät aina kohtaa.

Vrt.

P96 vs. CGX
Mediator vs. Prometheus vs. G-Rexx
MUI vs. Reaction
NetBSD vs. FreeBSD vs. OpenBSD vs. DragonflyBSD
...

Siitä olen tietenkin samaa mieltä että sillä kehittäjäpoolilla, joka Amigan ympärillä liikkuu , ei ole varaa kehittää 3 eri systeemiä. Mutta tokihan esim. AROSissa on kyse aivan eri asioista kuin AmigaOS4:ssa ja MorphOSissa.

Tämä kuuluu Amigan perinteeseen, onhan reppanaa revitty välillä joka suunnasta ja yritetty muokata vaikka miksi.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 16.40:   
Ja onhan siinä tietty sekin, että tulevaisuuden suunnitelmat on eronnu jonkin verran. MOS:n puollela on selkeästi painotettu taaksepäin yhteensopivuutta enempi, OS4:ssa taas on lähdetty siitä, että taaksepäinyhtensopivuus ei ole kaikki kaikessa, vaan sen voi aikanaan uhrata esim muistinsuojauksen tieltä tulevissa käyttisversioissa. Toi näkyy jo siinä, että WUP/PUP tuki on niitä viimeisinä toteutettavia juttuja ennenkun OS4 on valmis.

 

mui
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 18.15:   
http://www.sasg.com/mui/mui-mos-statement.txt

 

Janne
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 19.27:   
mui:

Stunzille respectiä siitä miten esittää asiat iloisesti ja ilman turhaa flametusta. :)

 

hooligan/dcs
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 19.46:   
Strutzille on tehty uusi ehdotus, katsotaas miten käy.

 

miksuh
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 19.49:   
Janne: Vielä ku toi kelpais lairellekin (miltä ei oikeen vaikuta), niin olis yks ongelma vähemmän. Musta on hölmöä lyödä kapuloita rattaisiin tollaselle. Mä en oikeen ymmärrä sitä lairen asennetta, että MOS:n identitetti katoaa, jos uusimman MUI:n saa OS4:kin. Kai se MOS nyt on muutakin kuin MUI? Kaikenlisäksi laire näkyy vastustavan nimenomaan sitä, että OS4 sais sen, esim Windowsille stunzi sais sen tehdä. Typerää sanon minä.

Ilman AmigaOS:a koko MUI:ta ei olis edes olemassa, eli jo sen takia toi on omituista touhua.

Lisäksi maailmalla on vaikka kuinka eri käyttöliittymäkirjastoja, ja ei esim GTK:n käyttöä rajoteta tollalailla.

 

Joanna
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 20.55:   
Janne: Hmm.. Kuinkahan paljon se Mui on sitten parentunut.. Ilmeisesti jonkinverran kun siitä kerran edes jaksetaan riidellä?

Miksuh: Tuota Lairen näkemystä minäkin ihmettelin... No se on hänen mielipiteensä, ja hän on kumminkin päättämässä siitä mitä MOS:ille tapahtuu on se sitten muitten ihmisiten mieleen tai ei.

 

JPQ
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 21.06:   
miksuh: minusta kun kyse alunperin shareware softasta niin sen
tekijällä minustakin täysi oikeus tehdä se sinne minne lystää.
PS. onnistuukos mukawindowsille muka oma gui kirjasto ? siis helposti
käyttis palveluin???

 

tohvelisankari
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 21.49:   
> zz: No, egot, motivaatiot, politiikka yms. maalliset asiat eivät aina kohtaa.

Egojen törmäämisiin halusin hieman viitatakin. 90-luvun alkupuolta lukuunottamatta olen pyörinyt niin vähän aikaa Amigan scenessä, että tietäisin millainen meininki siellä nykyään on. Muissa ympäristöissä on kyllä tullut huomattua, miten rasittavia persoonia monet guruiksi luokiteltavat henkilöt saattavat olla. Tekniset taidot ovat loistavat, mutta tiimityöskentely -ja asioiden junailutaidot olemattomat.;|

 

KimmoK
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 23.05:   
en tiiä onko tää kirjoitus jo jossainni täällä linkitettynä, mutta kumminkin.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 23.13:   
flyingmice.com

Myös aika kiinnostava.

 

Joanna
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 23.22:   
tohevelisankari: Juuh.. kuulostaa kumman tutulta... Itse olen ollut alalla 10 vuotta ja törmännyt aika monennäköisiin neroihin (oikeastikkin :) ) matkan varrella.

Jpq: Kotitekoisia Gui kirjastoja on wintoosalle tehty varmaan tuhansia..

 

JPQ
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 0.33:   
Joanna: on vai? onko esimerkkiä ja miten hyviä?
PS. kyllähän quicktimesäskin customi ja hyvin tahmea sellainen on.

 

Joanna
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 0.56:   
jpq: Kannattaisi varmaan kysyä jossain muualla, vaikka jossain wintoosa-ohjelmointipalstalla.

 

Palle
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 7.51:   
Onhan noita gui-kirjastoja winkkarille näkyny. Tunnetuin lienee Qt, joka on cross-platform libbi. Tosin winkkarin oma gui-sydeemi on sen verran pätevä (ja työkalut kunnossa) että omiin virityksiin ei ole normaalisti tarvetta.

 

JPQ
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 11.30:   
Palle: pätevä tahmea kuin mikä ja ruma yöööh. Jopa Amigan gadtoolsin
nähden.

 

Palle
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 11.37:   
Makunsa kullakin.

 

JPQ
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 12.32:   
Palle: niin on. joten ole mitä mieltä vain.

 

Jupp3
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 14.02:   
miksuh:
>MOS:n identitetti katoaa, jos uusimman MUI:n saa OS4:kin. Kai se MOS nyt on muutakin kuin MUI?

Tämä on tietenkin vain oma näkemykseni, mutta mielestäni se, miten MUI vaikuttaa MorphOSin identiteettiin on se, että kaikki mahdolliset käyttöliittymät (käyttöjärjestelmän asetukset, mukana tulevat ohjelmat...) tehdään MUI:lla. OS4:llä käsittääkseni reaction säilyisi virallisena ratkaisuna, vaikka sille uudempi MUI saataisiinkin.

Joanna:
>Janne: Hmm.. Kuinkahan paljon se Mui on sitten parentunut.. Ilmeisesti jonkinverran kun siitä kerran edes jaksetaan riidellä?

Onhan sitä julkisuudessa monesti esitelty. Uutta mm. parempi värivalitsin, "reaaliaikaiset" asetukset ym.

 

miksuh
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 15.36:   
Kupp3: Joo, mutta eihän tohon vaikutta mitenkään se onko MUI4 satavilla muille kuin MOS:lle vai ei.

 

miksuh
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 15.37:   
Jupp3: jopa :)

 

Jupp3
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 15.46:   
> Joo, mutta eihän tohon vaikutta mitenkään se onko MUI4 satavilla muille kuin MOS:lle vai ei.

Ja enhän minä sellaista väittänytkään :)

"The future is what you make of it"

 

KimmoK
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 16.07:   
Stunzin lausunto: @ www.sasg.com

Jos ei joku ollu jo bongannut.

 

miksuh
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 16.11:   
Ju tuola se on aikasemmin ketjussa jo, mut eipä toi kertaus haittaa :)

 

itix
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 23.39:   
No humm, Amiga-maailmassa sattuu ja tapahtuu. Ehkä joutuu sittenkin kaivamaan sen Pegasoksen naftaliinista.

 

Jon
Lauantaina, 22. tammikuuta, 2005 - klo 12.33:   
Amigismi on krooninen sairaus. Se voi hellittää hetkeksi mutta sitten se tulee takaisin :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: