Genesi ei maksa laskujaan II

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 » Genesi ei maksa laskujaan II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Moderaattori
Lauantaina, 20. marraskuuta, 2004 - klo 1.51:   
Keskustelua jatkettu edellisestä ketjusta.

 

Janne
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 8.17:   
gary_c vei jalat suustani:

"IMHO, Genesi would have at least a moral responsibility to do its best to pay debts owed by Thendic, if the work was on projects inherited by Genesi or that furthered Genesi in some way. Consider the KMOS/Amiga, Inc. parallel, and how we'd feel if KMOS tried to slip out from under the AI debts. But I'm just whistling in the wind here since I don't really know anything specific about the Thendic-France situation.

My general feeling is that Genesi should do its best to work out some arrangement for the unpaid wages no matter what choices are made about MorphOS development ahead (assuming Genesi will continue with it). Substituting contested components of MOS doesn't make the existing debts go away. Since they need to paid in any case, why not plan on paying them and just move forward on the current MOS roadmap? But maybe patience has run out and bridges have been burned. Certainly the public postings and counterattacks/workaround-strategies don't improve the chances for future cooperation (for current or future developers).

-- gary_c"

 

hooligan/dcs
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 11.27:   
Kerroin jo oman näkökantani MorphZonessa mutta kerrotaan nyt täälläkin niille ketkä ei MZonea lueskele.

1) Ne mitä ollaan pystyssä listassa oleville äijille pitäisi hoitaa pois päiväjärjestyksessä, ASAP. No ifs, no buts.

2) Buck puhuu liikaa josta olen useampaan otteeseen maininnut keskenäisissä email-vaihteluissamme (jos joku ei tiennyt niin BBRV kirjoittelee aika usein käyttäjille ja kyselee 'neuvoja' tai muuten vaan yrittävät selventää heidän näkemystään asioista). Eilen viimeksi totesin että paree olisi himmata viestittelyjä foorumeilla.. huoh, vielä kun menisi kaaliin.

3) Gerber voi mennä itseensä. Tämä stuntti aiheutti pelkkää vahinkoa sekä hänelle itselleen että MorphOS:lle. Ei tule mieleen yhtä ainoata asiaa mitä tällä voitettiin.

4) Iso osa porukasta unohti samantien monta hyvää asiaa jonka Genesi on saanut aikaan, yhden virheen vuoksi. Ilmeisesti porukan muisti on aika lyhyt tai muuten vaan selektiivinen. Muunmuassa toimitetut ODW:t jäivät aika huomiotta mikä on sääli.

Anyways.. katsellaan nyt mitä tapahtuu. Jonkun verran on tihkunut jo tietoa MorphOS:n tulevaisuudesta. Scalos ja MUI ainakin ovat mainittujen listalla.

 

Joanna
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 11.47:   
Ainakin Henes:in kommenteista MZ:ssa päätellen BBRV ei edes tiedä (tai usko tai halua tietää) kaikkea mikä on mennyt pieleen sen Thendic-Francen kanssa. Näyttäisi siltä että joku on matkalla valehdellut pariinkin kertaan suuntaan jos toiseen. Tosin ei mikään ihme, semmoinen sotku tuo kaikkiaan varmaan on että ihme on jos siitä kaikkia tyydyttävä sopu joskus tulee.

"@bbrv

> Bertrand, [...] The last three months were not been paid by us, but you did get paid by the Government (as we did not default on our responsibilities there)

Due to his status, the french state didn't have to pay him. He never got a single euro.

> Mark, [...] You were left with 3000 Euros unpaid (not included in the previous number), which was paid to you by the Government.

In an illegal move, the manager of Thendic-France faked his signature on a legal paper claiming he was fully paid. As a consequence, the french state never paid him.

It's possible to believe you didn't know and you were fooled yourself. But, in any case, you should never write this sort of message in a public forum. Just my opinion."

 

Janne
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 12.17:   
BBRV on valinnut ihmisiä töihin täysin väärin ja puutteellisin perusteluin. Tämä on suuri ongelma paitsi kun ongelmia ilmenee (on kaikenlaista kuumakallea ja epäammattimaista käytöstä), myös ongelmien taustasyynä. Asioita yksinkertaisesti on hoidettu paikoitellen todella huonosti ja BBRV aivan varmasti maksaa hintaa myös muiden virheistä - mutta oma mogansa kun palkkasi ja ryhtyi touhuihin kaikenlaisten kanssa. Pitäisi olla tarkempi.

Mutta en usko että BBRV on se iso paha joka pitäisi hirttää ja heittää hunningolle. BBRV toi mukanaan paljon hyvääkin yhteisöön joka eli tosi köyhää aikaa 2001-2004... samaan aikaan Amiga Inc. vain imi rahaa kuponkiskeemoillaan ja lupaili suuria tyhjiä. hooligan on ihan oikeassa että nopeasti se unohtuu.

 

itix
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 13.15:   
BBRV:llä on onneksi esittää jotain oikeita tuotteita eikä pelkkiä kauniita sanoja. Mutta aika vaikea on suosittaa Pegasostakaan täss tilanteessa vaikka eihän tämä jupakka bPlanin vika ole.

 

Joanna
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 14.02:   
Janne: mietin pitkään että millä periaatteella BBRV/Genesi palkkaa väkeä.. Tähänmentinen näkemykseni on se että kuka tahansa joka ottaa häneen yhteyttä ja on suostunut johonkin virkaan on hommaan otettu.

Yleinen ongelam on ollut organisaatio.. tai sen puute. Väkeä on ollut vaikka mihin, mutta kun vastuullista pitäisi löytää niin kaikki kiertää aina siihen että asiat pitää kysyä BBRV:ltä itseltään.

Mutta totta on sekin että ilman heitä homma tuskin olisi edennyt tuollakaan tahdilla, rahoitus on kumminkin tullut tarpeeseen...

 

itix
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 14.31:   
Olihan siellä rahaakin vaikka kuinka paljon kun Pretory oli vielä pystyssä... Muistan vielä kun kesällä 2002 naureskeltiin rutiköyhän Amiga Incin kuponkikampanjalle... ei naureskella enää :/

 

Seppo
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 14.49:   
Janne:
"Edelleenkin tuntuu siltä, että vaikka kyseessä on erittäin inhimillinen ja virheitä tekevä yksilö, minun on vaikea nähdä Buckia sinä evil-incarnatena mitä monet mielellään tuntuvat tekevän."

No sinä oletkin liian sinisilmäinen ;)

Vakavasti puhuen, kyllä Buck kylvi vihan siemenet itseään kohtaan jo taannoisella (minusta vastuuttomalla) huseeramisellaan erinäisillä Amiga-foorumeilla - silloin paloi poikki useampikin silta aivan tarpeettomasti. Silloin moni sellainenkin amigisti joka koetti pysyä neutraalina asiassa sai niskoilleen sellaista lokaa että asenne muuttui kuin huomaamatta Buck-kielteiseksi.

Tämä on siis henk. koht. mielipide, olkaa ihan vapaasti eri mieltä...

"Hassua kyllä että NYT sitä ollaan yhteisössä sitten porukalla niin innolla MOS Teamin puolella kaikkien niiden vuosien jälkeen kun jengi parjasi MOSia ja sen tekijöitä... :) Oh the irony. And the hypocricy."

Älä viitsi. Valtaosa MOS/AOS porukasta on tullut nämä vuodet ihan hyvin toimeen keskenään, paitsi nämä muutamat riidankylväjät jotka tietoisesti pitää 'verivihaa' yllä (koska luultavasti ovat kaivaneet poteronsa jo liian syviksi eivätkä enää osaa elää rauhassa "vihollisen" kanssa).

Valtaosa MOS-käyttäjistä (kuten OS4-käyttäjistä) on tavallisia ihmisiä jotka ovat laittaneet toivonsa (ja rahansa) kiinni omaan platformiinsa - eikä tarvi olla mikään fakiiri ymmärtääkseen millaista ahdistusta tämä nykysotku heissä aiheuttaa. Ei tästä nyt niin kauaa ole kun Amiga Inc:n omat ongelmat aiheutti vastaavaa ahdistusta OS4-puolella. Eli onko aidon myötätunnon esittäminen niin mahdoton ajatus vai tykkäätkö vaan nähdä mörköjä joka asiassa?

 

hooligan/dcs
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 14.52:   
>Muistan vielä kun kesällä 2002 naureskeltiin rutiköyhän Amiga Incin kuponkikampanjalle... ei naureskella enää :/

Nooh.. ei nyt sentään.. kyllä se vieläkin naurattaa aika lailla :)

 

Janne
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 14.57:   
itix:

"Muistan vielä kun kesällä 2002 naureskeltiin rutiköyhän Amiga Incin kuponkikampanjalle... ei naureskella enää :/"

En muista Genesin kuponkikampanjaa... :)

Mutta molemmilla firmoilla on yhteinen ongelma: maksamattomat palkat. Amiga Inc.:llä tietysti vielä paljon vanhempi ongelma, mutta silti molemmilla kyllä.

 

Seppo
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 15.01:   
hooligan/dcs: Meinaatko että pitäisi sitten nauraa tälle MOS-sotkullekin samalla lailla? :)

No täältä löytyy lohtua pahimpaan ahdinkoon.

 

Janne
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 15.10:   
>Eli onko aidon myötätunnon esittäminen niin
>mahdoton ajatus vai tykkäätkö vaan nähdä
>mörköjä joka asiassa?

Eli vakavasti: olet sitä mieltä että Buck on kaiken sen vihan arvoinen mitä häneen kohdistuu? Missä on sinun myötätuntosi? Kaikki ansaittua?

Mielestäni Buck ansaitsee paljon kritiikkiä, jota on mielestäni esim. hooligan ja Joanna tässäkin ketjussa hyvin kiteyttänyt. Toisin kuin Amiga Inc.:stä aikoinaan puhuttaessa monilla oli, minulla ei ole mitään halua hyssytellä tai olla puhumatta näistä asioista. Mogat mitkä mogat.

Mutta sellainen julkinen lahtaaminen mitä nykyisin tuntuu olevan muodissa, ei myöskään mahdu päähäni. Ei vain tunnu oikealta.

En tiedä mitä tekemistä tällä on myötätunnon kanssa, mutta kerro sinä kun toit asian esiin.

 

KimmoK
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 15.29:   
@Janne
"Don't you just looooooove to hate Buck?"

Tuskin se rakkautta on, mutta ehkä jotain sinne päin. :( :(

@MOS community

Siellä missä on tahtoa, siellä on myös tie.

(työpaikalta pöllitty sanonta)

 

Seppo
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 15.57:   
Janne: "Eli vakavasti: olet sitä mieltä että Buck on kaiken sen vihan arvoinen mitä häneen kohdistuu?

Samalla lailla kuin se toinen Bill (McEwen). Eli ei.

"Missä on sinun myötätuntosi?"

Jossain täällä vanhan kyynikon sisuksissa, tulee esiin vain tarvittaessa :)

"Kaikki ansaittua?"

Itse me kannamme seuraukset (ja vastuun) siitä mitä teemme. Miten me ne kannamme on toinen asia.

"Mielestäni Buck ansaitsee paljon kritiikkiä, jota on mielestäni esim. hooligan ja Joanna tässäkin ketjussa hyvin kiteyttänyt. Toisin kuin Amiga Inc.:stä aikoinaan puhuttaessa monilla oli, minulla ei ole mitään halua hyssytellä tai olla puhumatta näistä asioista. Mogat mitkä mogat."

"Mutta sellainen julkinen lahtaaminen mitä nykyisin tuntuu olevan muodissa, ei myöskään mahdu päähäni. Ei vain tunnu oikealta."

Ei minustakaan. Valitettavasti sitä vaan tapahtuu, molemmilla puolilla.

"En tiedä mitä tekemistä tällä on myötätunnon kanssa, mutta kerro sinä kun toit asian esiin."

Koetan esittää asian selkeämmin :)

Lainaus viestistäsi:
"Hassua kyllä että NYT sitä ollaan yhteisössä sitten porukalla niin innolla MOS Teamin puolella kaikkien niiden vuosien jälkeen kun jengi parjasi MOSia ja sen tekijöitä... :) Oh the irony. And the hypocricy."

Sinusta siis myötätunnon osoitus MOS-jengiä kohtaan (mitä esim AW.netissä on eri OS4-jengiläisten taholta ilmaantunut) on jotenkin tekopyhää? Vai ymmärsinkö viestisi väärin...?

 

MarkoS
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 16.25:   
Janne: "Mutta sellainen julkinen lahtaaminen mitä nykyisin tuntuu olevan muodissa, ei myöskään mahdu päähäni. Ei vain tunnu oikealta."

Mikä ihmeen nykyisin? Tämä ei ole yhtään mitään verrattuna siihen mitä Amiga Inc. & al. on vuosia saanut osakseen.

 

KimmoK
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 16.31:   
En usko Buck:n sanaan edelleenkään.
Odottelen uusia tekoja joilla hyvitetään tehdyt synnit.

Jos maailmassa noudatettaisiin Buck periaatetta:
"No one person should be allowed to hold a group hostage, particularly when the group has individually and collectively dedicated so much effort and time to bringing MorphOS to where it is today. "

ei suomessakaan nyt lakkoiltaisi.


@itix

Moni edelleen puhuu kuin MOS, bplan ja Genesi olisivat kaikki toisistaan erillään olevia "yrityksiä". Onko jossain mitään todistetta siitä ettei MOS tiimi, bplan ja Genesi olisi yksi ja sama yhtiö?


Tässä on tiedot jotka on minun haaviin sattuneet:
http://www.genesi.lu/corporate.php
"The engineering team that originally developed the Pegasos and MorphOS are actively involved in deciding the Company's activities and future."

And:
http://www.genesi.lu/contact_info.php
"bplan (Genesi Germany)
Attention: Thomas Knäbel
Adenauerallee 10
61440 Oberursel
Germany "

And:
http://www.genesi.lu/strategy.php
"Genesi owns MorphOS and develops and modifies it internally."

And
"I'm a partner in bPlan and so MorphOS is a part of bPlan"

And:
"Paris, France - November 23, 2002 Thendic-France SARL and bplan GmbH of Frankfurt, Germany have reached an agreement to merge and form a new company. "

OS News by BBRV (15.11.2004):
"MorphOS is still very much owned by Genesi/bplan. Ralph Schmidt is still very much a part of the Company and Ralph *is* MorphOS."

 

hooligan/dcs
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 18.04:   
@Seppo

>hooligan/dcs: Meinaatko että pitäisi sitten nauraa tälle MOS-sotkullekin samalla lailla?

Anna palaa jos siltä tuntuu. naurattaahan muakin koko sotku aika ajoin.

 

Seppo
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 18.29:   
hooligan/dcs: Ehkäpä me (toivottavasti) joskus pystytään nauramaan näille kaikille sotkuille, ehkä joku päivä nämä vastoinkäymiset Amiga-maailmassa on pahaa unta vain...

...ehkä... :(

 

itix
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 19.02:   
KimmoK:

"Moni edelleen puhuu kuin MOS, bplan ja Genesi olisivat kaikki toisistaan erillään olevia "yrityksiä". Onko jossain mitään todistetta siitä ettei MOS tiimi, bplan ja Genesi olisi yksi ja sama yhtiö?"

No jaah, vaikeapa tuota on todistaa että olisivat eri firmoja. Mutta Genesi ei tietääkseni _omista_ bPlania, tosin ei bPlanikaan tee itse hardwarea vaan ne tehdään DCE:llä (?). Tjsp... moninaiset ovat suhteet.

 

Amigisti
Torstaina, 18. marraskuuta, 2004 - klo 23.42:   
Pakko sanoa, että KMOS on mallikkaasti hoidellut taustalla Amiga-käyttiksen kehittämisen ohjailua ja rahoitusta.

Jotenkin on rauhoittavaa, ettei www.kmos.com -sivulla vieläkään ole mitään. Edes AmigaOS 5.0:sta ei ole mitään tietoa ;) Siis ihailen suunnattomasti kykyä olla sanomatta mitään kun ei ole mitään sanottavaa. Se on Amiga-maailmassa hirmuisen suuri taito.

 

Joanna
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 0.33:   
Amigisti: Vanha virkamiesssanonta.. Kun ei tee mitään niin ei ainakaan tee virkavirhettä. :)

 

Frn
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 2.58:   
KimmoK: "Moni edelleen puhuu kuin MOS, bplan ja Genesi olisivat kaikki toisistaan erillään olevia "yrityksiä". Onko jossain mitään todistetta siitä ettei MOS tiimi, bplan ja Genesi olisi yksi ja sama yhtiö?"

Eihän kukaan estä samoja jamppoja perustamasta vaikka kymmentä eri yhtiöitä eri toimintoihin, jotka nivoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Aika usein tällainen menettely on järkevää esim. riskienhallinnan kannalta. Voi hyvin olla, että ko. yritykset esimerkiksi toimivat samoissa tiloissa.

Joanna: "Vanha virkamiesssanonta.. Kun ei tee mitään niin ei ainakaan tee virkavirhettä."

...vaan syyllistyy virkatehtävien laiminlyöntiin. Joskus noin kyllä voi olla paremikin. :)

Mutta toivottavaa on, että otsikon tilanne ratkeaa jollain tavalla mahdollisimman pian ja voidaan keskittyä taas olennaiseen. Mielestäni tällaisia asioita ei muutenkaan tarvitsisi välttämättä puida julkisilla foorumeilla. Toisaalta antaahan tämä piristysruiskeen hiljentyneille foorumeille...

 

KimmoK
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 10.30:   
@Amigisti
"Pakko sanoa, että KMOS on mallikkaasti hoidellut taustalla Amiga-käyttiksen kehittämisen ohjailua ja rahoitusta. "

Heh! Tuo oli kait sarkasmia?

Vai tarkoititko että:
1) KMOS ei ole tehnyt mitään AOS:n suhteen
2) Tiedät jotain mitä minä en tiedä

"... Siis ihailen suunnattomasti kykyä olla sanomatta mitään kun ei ole mitään sanottavaa. Se on Amiga-maailmassa hirmuisen suuri taito."

Heh! Niinpä! (olen iloinnut samasta asiasta, "Amiga" PR kun oli *Inc aikana kovin negatiivista PR:ää.)

On kyllä aika yleistä että suuri osa raa-an työn raatajista ei hihhuloitse foorumeilla yms. AOS4 porukassa lähinnä vain friedenit on olleet julkisuudessa, miltei kaikki muut on pakertaneet vaan omaa työsarkaansa. MOS porukassa julkisuudessa on hihhuloitu vieläkin vähemmän. Poislukien bBuck, joka ei MOS:iin teekkään tietystikään mitään, niinkuin ei BälleHermannikaan.

 

Janne
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 10.59:   
Seppo:

>Janne: "Eli vakavasti: olet sitä mieltä että
>Buck on kaiken sen vihan arvoinen mitä häneen
>kohdistuu?
>Samalla lailla kuin se toinen Bill (McEwen).
>Eli ei.

Tokkopa moni McEweniä vihaa samalla tavalla kuin Buckia tunnutaan vihaavan. Jälkimmäistä vihataan siksi että käyttäytyy paikoin kuin ääliö, vaikka saa myös paljon aikaan. Ensimmäistä lähinnä pidetään säälittävänä koska... on.

Harva McEweniä hirteen on ehdottanut, toisin kuin tässäkin ketjussa Buckia.

Mielestäni on edelleen ironista että MOS-yhteisö saa nyt myötätuntoa kun löytyy yhteinen vihollinen ja toisen puolen syy olla iloinen toisen vahingosta... MOS oli yksi Amiga-yhteisön parjatuimmista asioista jo kauan ennen kuin Buck tuli kuvaan.

 

Pah
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 14.19:   
"toisen puolen syy olla iloinen toisen vahingosta..."

Janne: joko sä olet täysin sokea tai siten en tajua. Missä sä näet OS4 tyyppien olevan ilosia tosta ?

Ota nyt vihdoinkin ne umpisiniset lasit päästäs ja lakaa syyllisrtämästä OS4 porukkaa silläkin, että myötätuntoa löytyy riistetyjä developereita kohtaan.

 

KimmoK
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 15.31:   
@Janne
"Harva McEweniä hirteen on ehdottanut, toisin kuin tässäkin ketjussa Buckia."

/me / priest ilmoittautuu.

Herätti minussa tähtietieteellisen suurta inhoa ja vihaa kun McEwen suolsi sontaa ahterin täydeltä (en enään muista kenen tekemässä) haastattelussa.

Itse asiassa, McEwen on syypää siihen että vihaan myös Buckia. Samaa skeidaa eriväisessä paketissa.

( ja kumpikaan p*skat välittää AOS käyttäjäyhteisöstä )


Itse asiassa... Buckin olen laittamassa vain köysiin (Rope the man!) / suukapuloimassa ilmastointiteipillä ... aika kevyttä.

 

KimmoK
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 17.25:   
bbrv:
"To be clear, MorphOS is owned by the shareholders of bplan/Genesi. The components included in the current distribution are either owned or licensed by Genesi/bplan. The release is currently locked and fully paid for through the July 2003 release. Developers that have released third party applications own the respective developments.

Genesi/bplan has passed through a difficult period, but it has not "died" and this option is currently not in consideration. What is under consideration is whether or not we continue to develop core features of MorphOS beyond the July 2003 release. We have established terms with Stefan Stuntz. We have not with David Gerber. We will not conclude an agreement with Stefan at this moment if we do not have a desktop. Further, if we do not have a target date for a 1.5 release then it does not make sense to make these license payments.

For the record, we have no intention of paying David Gerber for anything unless he re-joins the effort. We have made this clear to him, before and now.

In the meanwhile, MorphOS will be ported to other hardware targeted at the embedded market. We have potential customers interested in a MorphOS solution for this market.

Those are the facts."

 

itix
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 19.09:   
*köh*

"established terms with Stefan Stuntz" voidaan käsittää monella eri tavoin. Tuo voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.

Mutta tuo embedded: www.mobilegt.com

 

Joanna
Perjantaina, 19. marraskuuta, 2004 - klo 20.58:   
itix: Tuo MPC5200 on hyvä prosessori (nimim. pari korttia asiakkaille suunnitellut) ja ehdin jo joskus keväällä ehdottaakkin semmoisille MOS:in porttaamista.

Tuohon sotkuun suhtaudun niin että uskon kun RS jotain sanoo.. (tai Piru), BBRV:n puheiden varaan en enää mitään jättäisi.

 

Janne
Sunnuntaina, 21. marraskuuta, 2004 - klo 11.42:   
>joko sä olet täysin sokea tai siten en tajua. Missä sä näet OS4
>tyyppien olevan ilosia tosta ?

En minä tiedä kumpi meistä tässä sokea on... :) Mielestäni tuon
toteamiseen ei tarvitse kuin katsella maailmalle.

Mutta asian vierestä:

Moni tässäkin ketjussa joka nyt kritisoi Genesiä (ja vertaa
tilannetta Amiga Inc.:iin) ei ollut valmis kritisoimaan Amigaa
taannoin kun se oli ajankohtaisinta (onhan se sitä edelleenkin
kun samat ongelmat on ratkaisematta). Ketjut löytyvät tästä
foorumista kyllä jos haluaa kaivella... Amiga Inc. sai monenlaista
puolustuspuheenvuoroa ja ilmeisiä faktoja yrityksen tilasta
yritettiin kiistää, peitellä yms. Eikä tainnut monikaan pahoitella
väärässä oloaan kun faktat lopulta tulivat kiistatta julki.

Minulla ei ole mitään ongelmaa puhua Genesin ongelmista aivan
kuten Amigankin. Hei, mogiahan tässä on enemmän kuin yksi
ihminen jaksaa listata - palkkoja maksamatta, se niistä tärkein.
Genesin hölmöt oikeussaliseikkailut, se niistä virheistä se
kaikkein turhin. Ja Buckille tekisi hyvää saada vähän
käytöskoulutusta. Ja olen samaa mieltä kuten aikoinaan
Amigankin kohdalla, että Genesi voisi hyötyä johtohenkilön
vaihtamisesta. Buck on menettänyt luottamusta myös ihan
aiheellisesti.

Mutta en silti voi olla unohtamatta kaikkea sitä parjausta mitä
MOS sai osakseen jo kauan sitten (ennen Buckiakin), tai sitä
puolustelua jota Amiga Inc. sai osakseen vaikka totuus siitä oli
paljon pahempi (ja on edelleen) kuin Genesistä koskaan (kahdet
kuponkikampanjat jossa otettiin rahaa kuluttajilta,
maksamattomia laskua ja paljon maksamattomia palkkoja,
kilpailijan syyttäminen laittomasta tuotteesta ilman perusteluja
yms.). Moni näihin osallistuneista henkilöistä on nyt innolla
hirttämässä Buckia täällä ja maailmalla unohtaen samantien
kaiken sen mitä Genesi myös teki hyvää... (Koska eivät koskaan
arvostaneetkaan sitä, eihän sillä ollut Nimeä.)

Mielestäni tärkein ero on: Amiga Inc. ei koskaan tehnyt mitään
ansaitakseen kunnioitustamme, teki vain paljon menettääkseen
sen. Silti moni kunnioitti, koska heillä oli Nimi. Genesi ja MOS
ovat mielestäni alusta saakka saaneet tehdä ihan helevetisti
ansaitakseen kunnioitusta, eivätkä silti ole saaneet sitä kovikaan
helpolla. Mutta ovat tehneet PALJON. Ovat tehneet myös virheitä,
mutta ovat sentään tehneet myös niitä hyviä asioita - toisin kuin
se Amiga Inc. johon usein verrataan. Siksi minun on vaikea
allekirjoittaa niitä hirttomielialoja ja Genesin iskemistä samaan
kastiin Amiga Inc.:n kanssa mitä täälläkin näkee.

No, kai se historia on vain niin helppo unohtaa.

Mikäs siinä, mutta I call it like I see it. Saa pitää tai olla
pitämättä.

 

Janne
Sunnuntaina, 21. marraskuuta, 2004 - klo 12.23:   
bbrv: "TreeBeard, neither David or Stefan are employees. We
license their developments. Can you see the difference?

R&B"

 

Janne
Sunnuntaina, 21. marraskuuta, 2004 - klo 12.37:   
bbrv Ambientista:

"Where is the work Michele? Have you seen it? How about the
CVS logs? How about a work report. We have not seen any of
that in over a year. Let's see the code and what actual progress
has been made. Stefan has willingly done this, but we don't think
that is what this thread is about. Some one has a Pegasos to sell.
Isn't it great there is an after market.

R&B"

 

MarkoS
Sunnuntaina, 21. marraskuuta, 2004 - klo 17.07:   
"Moni tässäkin ketjussa joka nyt kritisoi..."
"Eikä tainnut monikaan pahoitella väärässä oloaan..."
"Moni näihin osallistuneista henkilöistä on nyt..."
"Silti moni kunnioitti, koska..."
"...kanssa mitä täälläkin näkee"

Janne, tällaiset epämääräiset vihjailut ovat varsin ikäviä. Sano suoraan kenestä puhut ja mihin aikaisempiin keskusteluihin viittaat, niin asianomaiset voivat vastata syytöksiisi.

 

Janne
Sunnuntaina, 21. marraskuuta, 2004 - klo 17.20:   
MarkoS: Saatatpa hyvinkin olla oikeassa - varmaan pitäisi. Mutta
väitänpä että loukkaisin sillä tavalla enemmän ihmisiä kuin
haluan. Reilua tai ei, valitsen olla nimeämättä henkilöitä.

Tai kenties nimeän yhden: Janne. Minäkin uskoin oman aikani
Amiga Inc.:n tyhjiin puheisiin ja ylenkatsoin MOSin effortteja.
Sittemmin on ollut pakko avata silmät Genesin ja kumppaneiden
suurille ponnistuksille, samalla kun Amiga Inc. vain käytti
yhteisön intoa ja kulutusvimmaakin hyväkseen.

Genesi nousi siihen tietoisuuteen melkoista ylämäkeä, vain siksi
että tekivät niin paljon oikein - ei siksi että olisivat saaneet
erityisen paikan sydämessä omistamalla jonkin tavaramerkin.
Itseasiassa Genesi nousi siihen tietoisuuteen VAIKKA eivät
omistaneet tavaramerkkiä. Se on aika suuri vaikka. Sitä efforttia
minun on vain mahdoton olla kunnioittamatta, etenkin kun
vertaan Amiga Inc.:n onnettomaan suoritukseen ja kaikkeen
siihen puolusteluun mitä se silti sai osakseen.

Ei tätä mitenkään muuta se, että vuoden 2003 kesän jälkeen
Genesi kompuroi pahemman kerran ja joutuu nyt kärsimään
virheistään ja korjaamaan ne jos meinaa saada kaiken entisen
kunnioituksen takaisin.

 

miksuh
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.13:   
Janne: "Mutta en silti voi olla unohtamatta kaikkea sitä parjausta mitä
MOS sai osakseen jo kauan sitten (ennen Buckiakin"

Mutta kun ihmiset, jotka sanoo noin ei IKINÄ muista, että myös MOS porukka on parjannut OS4 käyttäjiä Hyperionia jne vähintäänkin yhtä paljon. Komeasti unohdetaan se, ja tehdään "siusnistä" muka jotain uhreja ja marttyyreja.

Sitä paitsi Janne, jos luet AW.net:a, niin et todellakaan juuri näe siellä ihmisten olevan ilosia tosta. En tiedä mitä sivua olet lukenut, muta siellä et sitä näe ja AW.net nyt kuitenkin on tärkein OS4 site.

 

miksuh
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.18:   
Janne: Sitäpaitsi tolla asenteella väliti ei ikinä korjaudu sinisten ja punasten välillä. "punaset" sentään on osottanu myötätuntoa siitä huolimatta paljon heitä on haukuttu sinisten puolelta. Eli nyt olis kyllä ton sunkin kommentin perusteella sinisten korka aika katsoa peiliin, ja tajuta että myös heissä on ollut vikaa vähintään yhtä paljon.

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.25:   
>Mutta kun ihmiset, jotka sanoo noin ei IKINÄ
>muista, että myös MOS porukka on parjannut OS4
>käyttäjiä Hyperionia jne vähintäänkin yhtä
>paljon.

Ja siellä meni pointtini parin kilsan päässä... :) Two wrongs don't make a right. Hyperioniin on kohdistettu myös erittäin aiheellista kritiikkiä, jota he eivät ole olleet halukkaita ottamaan vastaan. Mutta tottakai siihen on kohdistunut myös täysin älytöntä suunaukomista - myös sinisten suunnalta.

Mutta Hyperion ei kyllä liittynyt omaan pointtiini mitenkään. Hyperion on perinyt osan Nimen tuomasta kärsivällisyydestä, mutta ei toki ole hyväksikäyttänyt sitä muutoin kuin two more weeks -tyylillään joka söi markkinoita kilpailijalta kun porukka oletti tuotteen tulevan ihan just... vaikka tuli vasta vuosia myöhemmin. Ben Yoris -episodit yms.

Se pointtini oli: Genesi ja kumppanit mielestäni ansaitsee paljonkin kunnioitusta juuri siksi, että he nousivat nimettömyyden suosta nimenomaan saavutustensa ansiosta - tekivät paljon hyvää yhteisössä joka kärsi suunnattomasti Amiga Inc.:n törttöilystä ja Hyperionin viivästyksistä. Pari vuotta Genesi oli ainoa asia joka tuntui menevän jonnekin. He ansaitsivat paljonkin kunnioitusta mielestäni.

Amiga Inc. ei koskaan ansainnut mitään, mutta silti moni kohteli heitä paremmin kuin Genesiä. Ennen kuin mitään tällaista nykypäin kamaa oli tapahtunut. Se oli pointtini.

 

miksuh
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.27:   
Musta on suorastaan loukkaavaa se, että siniset ei pidä yhtään minään sitä paskanheittoa mitä itse ovat harrastaneet siitä lähtien kun OS4 projekti alko. Ihan alusta asti sekä OS4:a, Hyperionia, että OS4:sta kiinnoistuneita on haukuttu on sitten tehty tai sanottu mitä tahansa.
Kun MOS oli ekana, niin se ilmeisesti on antanut jonkinlaisen oikeutuksen muka siihen ? Ja sitten syytetään OS4:sta kiinnostuneita kaikesta, todella tekopyhää mun mielestäni.

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.27:   
miksuh:

>Sitäpaitsi tolla asenteella väliti ei ikinä
>korjaudu sinisten ja punasten välillä.

Jos olet lukenut kirjoitteluani, niin en oleta että kukaan meistä nykyisistä niitä onnistuu korjaamaan. Se vaatii ihmisiä jotka ovat kaiken tämän ulkopuolella ja siten yläpuolella, jos se ikinä on tapahtuakseen. Uutta porukkaa.

Minä esitän asiat sellaisina kuin ne näen. Siitä vaan väittelemään.

>"punaset" sentään on osottanu myötätuntoa siitä
>huolimatta paljon heitä on haukuttu sinisten
>puolelta.

Ja tällainenkö asenne sitten korjaa ne välit?

 

miksuh
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.32:   
"Ja tällainenkö asenne sitten korjaa ne välit? "

No se on ainakin alku, jos siniset ei ymmärrä sitä niin sitten asialle ei voi mitään. Tollaset tilanteet voi olla tilasuus jonkinlaiselle parantumiselle edes jossakin muodossa, mutta jos sitä tilasuutta ei osata tai edes haluta hyödyntää niin sitten se toki on yksi tai sama.

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.33:   
miksuh: Minun mielestäni Hyperion ansaitsee paljonkin respektiä saavutuksistaan. Mutta on sielläkin paljon korjattavaa asenteessa (kuten Genesillä) ja Hyperionkin on kohdellut mielestäni kilpailijoita asiattomasti (mm. laittomuusväitteet) sekä johtanut yhteisöä harhaan toistuvilla aikatauluennusteilla jotka heidän olisi pitänyt tietää vääriksi.

Lisäksi Hyperionin paikoin suojeleva suhtautuminen Amiga Inc.:n touhuihin (se että osallistuivat niihin niinkin paljon) ja MAIn ongelmiin eivät lisää kunnioitustani. Etenkin Amigan touhuista olisi pitänyt selvästi sanoutua irti - mutta ihminen on heikko ja vaikeaa se varmasti olisi ollut inhimillisesti. Hermans on mielestäni vähintään yhtä paha pelle kuin Buck.

Mutta mikään tämä ei tietenkään muuta sitä että he ansaitsevat silti paljonkin kunnioitusta siitä saavutuksesta joka on OS4. Tässä yhteisössä on kaksi tahoa jotka ovat saaneet jotain aikaiseksikin: Genesi/bplan ja Hyperion. Eyetech on jotain siltä väliltä, I guess.

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.42:   
miksuh:

Oletko koskaan seurannut lähi-idän (Israel + arabit) konfliktin taustasyitä? Se on mielenkiintoista luettavaa. Muistuttaa minua myös Amiga-yhteisöstä. :)

>No se on ainakin alku, jos siniset ei ymmärrä
>sitä niin sitten asialle ei voi mitään.

Ja lähi-itä viittaukseeni vedoten, kai ymmärrät että molemmat osapuolet ajattelevat että toinen ei ymmärrä/tekee väärin, luulevat/tuntevat itse olevansa oikeassa, oikeuttavat sillä myös tekemänsä vääryydet... ja kierre jatkuu?

Minä en väitä korjaavani väittelylläni mitään välejä, mutta en myöskään väitä että vika on vain siinä ettei toinen osapuoli tajua. Asia on paljon monimutkaisempi.

Se mikä minusta on kuitenkin selvää on, että Amiga Inc. sai yhteisön puolelleen vai ostamalla nimen sijoittajien rahoilla. Sen jälkeen eivät tehneet oikeastaan mitään olennaista oikein ansaitakseen kunnioitusta, päinvastoin. Silti se nimen ostaminen osti heille paljon aikaa ja paljon kunnioitusta. Genesi ei koskaan saanut sitä, sen sijaan he saivat sen kunnioituksen mitä saivat tekemällä paljon. Silti moni jatkoi Amiga Inc.:n kunnioittamista enemmän (ja puolusteli kunnes puolustelusta tuli mahdotonta, sitten vain lakaisi asian maton alle)... Siitä voisi joku sohvapsykiatri vääntää kirjan.

Se mikä meni kaiken tämän jälkeen vikaan, tai miksi yhteisön jäsenet "vihaavat" toisiaan niin on vielä sitäkin monimutkaisempi tarina.

Kirjavinkkinä Six Days. Hyvä kirja kuuden päivän sodasta. Selittää myös aika paljon mitä lähi-idässä tapahtuu nykyisin.

 

miksuh
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 8.54:   
Suurin syy kylläkin "punasille" olla sillä puolella on OS4. Ei pidä myöskään unohtaa, että AmigaDE:ta oltiin pitkään lisäämäössä osaksi uutta AmigaOS:aa, vaika jotkut alkuhöpinät antokin kuvan, että se korvaisi vanhan käyttiksen. Kuinka moni siihen korvaamiseen oikeasti muka usko ? Minua ainakin kiinnosti aina se lisäarvoi mitä AmigaDE olisi tuonut AmigaOS::n.

Mulla ja monella muulla oli kokoajan sellanen tunne Genesistä, että Amiga ei ole heille tärkeä alustana, nimestä se ei niinkään ole ollut kyse kuten siniset väittää.

Ja mitä BBRV sanokaan juuri nyt kun tuli tämä MOS sotku ? Noh sehän sano suoraan, että MorphOS ei ole Genesille se tärkein vaan Linux-puoli. Voisin sanoa, että sitähän minä epäilinkin. Heti kun tuli ongelmia oltiin puhumassa tommosia.

OS4 edustaa useimmille Amigan jatkuvuutta, Genesi ja MOS ei, vaihtoehtoa toki kyllä. Mutta kuten tämä konflikti on osottanut niin ainakin MOS:n tulevaisuus on epävarma jo sen takia, että Genesi saattaa koska tahansa lipsua enempi ja enempi Linuxin puolelle.

 

KimmoK
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 9.24:   
Offtopic, mutta...

"Tuo MPC5200 on hyvä prosessori..."

/me nyökyttelee päätään.

Vääntöä on ainakin enemmän kuin esim. 405:ssa, sikäli parempi alusta ajaa amigamaisuuksia.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 9.32:   
>Noh sehän sano suoraan, että MorphOS ei ole Genesille se tärkein vaan Linux-puoli.

Tuota, sitähän ne ovat tolkuttaneet pari vuotta jo. Ei kai kukaan nyt vakavasti usko että Amiga-piireissä liikkuu sellaiset rahat että sillä olisi oikeasti merkityksellistä tuottoa??? Ihan muilla mailla ne rahat, mm. Linux puolella.

Ja huom huom, Linux = Tärkein, MorphOS = Tärkeä
Jos Mossea ei pidettäisi kovinkaan tärkeänä niin uskoisin ettei bbrv vaivautuisi foorumeilla joka päivä kahtasataa riviä asiasta kirjoittelemaan.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 9.35:   
>Mutta kuten tämä konflikti on osottanut niin ainakin MOS:n tulevaisuus on epävarma jo sen takia, että Genesi saattaa koska tahansa lipsua enempi ja enempi Linuxin puolelle.

Henk koht näen asianlaidan niin että kummallakin on helvetin pieni mahdollisuus pysyä hengissä seuraavat pari vuotta. Sen kumpi loppujen lopuksi vie "voiton", Matti Nykäsen sanoin: tsäänssit ovat fifty/sixty

 

Ibe U
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 10.17:   
Ihan uteliaisuudesta mitä tunnettavuutta MOS on saannut, millä tavalla se on noussut tunnetuksi, muuta kuin pienen ja älyttömästi kiistelevan friikki joukon piirissä????

Amiga inc olisi luultavasti voittanut Genesin oikeudessa veikkaan, jos niistä laittomuus väitöksistä olisi lähdetty kiistelemään, siihen olisi luultavasti riittänyt Amiga OS yhteen sopiva lause perusteluksi.

Onneksi tuohon ei kuitenkaan lähdetty vähiä / olemattomia rahoja kuluttamaan.

Hämmästystä herättää myös hurja kriittisyys :-O ja asian kaivaminen tikusta. Tottahan toki a inc teki typeryyksiä mutta siihen yrittäjät ajautuvat usein kun rahat on loppu ja yritetään saada homma jatkumaan. Kysehän on kuitenkin yksityisistä ihmisistä joilla on omat rahat kiinni ei kasvottomista ylikansallisista yrityksistä.

Tuo tilanne on mahdoton yhtälö, toisaalta pitäisi säilyttää käyttäjien kunnioitus ja miellyttää mahdollisia rahoittajia.

Rahoittajien miellyttäminen ei onnistu jos ruvetaan kertomaan: rahat meni sori... tarkoitus ei ollut kusettaa, uskottin liian optimistisesti ettää kyllä se siitä nousee ehkä jo huomenna.

Tuollasilla kommenteilla OS4 ei olisi ikinä päässyt edes alkuun ja tuskin KMOS:kaan olisi ollut kiinnostunut.

Suoranaiseen kusteukseen en usko, mutta harrastelijamaisuuteen ja amiga uskovaisuuteen kyllä, tuolla takoitan sitä tautia mikä ihmisiä täälläkin vaivaa. ;-) mm allekirjoittanutta.

Genesi tuntuu nyt olevan samassa tilanteessa kuin a inc koko olemassa olon ajan. RAHAT LOPPU

 

Ibe U
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 10.23:   
Niin eihän tässä mistään miljoona bisneksestä ole kyse, kaikki rahat mitä siihen on pistetty on hävinnyt.

TS. Kukaan ei ole tainnut rikastua.

 

Frn
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 11.28:   
miksuh: Jos muutama pallopää jauhaa näppikset punaisena (tai sinisenä) foorumeilla jaskaa, niin ei kai siitä voi koko "leiriä" syyttää? Mulla on ainakin sellainen näppituntuma, että tietyt henkilöt ylireagoivat syystä tai toisesta tiettyihin asioihin aika rajusti. Enkä nyt puhu oikeastaan tästä foorumista, tällähän on homma pysynyt kohtuullisuuden rajoissa. Ei näihin henkilöihin tarvitse liiemmin aikaa tuhlata, kaikilla on oikeus mielipiteeseen, oli se miten tyhmä tahansa. :)

Toiset ovat vain katkeria johonkin suuntaan, syystä tai toisesta.

Kai sen nyt jokainen järkevä yksilö ja leiri tai whatever tajuaa, että näillä metsästysmailla mennään pitkälti vielä kauniisti (tai vähemmän kauniisti) käsi kädessä kuitenkin haluttiin tai ei.

Mut joo, kyllähän tuollaiset muistutukset hyvää tekee, peiliin voi katsastaa aina silloin tällöin itse kukin.

 

Frn
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 11.36:   
Ja vielä tarkennus edelliseen, ettei jää epäselväksi: en viitannut esim. Jannen kirjoituksiin tuossa edellä.

 

Frn
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 11.56:   
IbeU: "Ihan uteliaisuudesta mitä tunnettavuutta MOS on saannut, millä tavalla se on noussut tunnetuksi, muuta kuin pienen ja älyttömästi kiistelevan friikki joukon piirissä????"

MOS on saavuttanut iha oikeasti "jonkin verran" tunnettuutta. Jopa mainstreamissa, usko pois. Tosin 10-uutisista sitä tuskin löydät vuosiin, paitsi ehkä loppukevennyksestä.

"Amiga inc olisi luultavasti voittanut Genesin oikeudessa veikkaan, jos niistä laittomuus väitöksistä olisi lähdetty kiistelemään, siihen olisi luultavasti riittänyt Amiga OS yhteen sopiva lause perusteluksi."

Tuohon osannee vastata vain laillistettu oik.lis. Olen silti vähän eri mieltä sillä perustteela mitä olen kuullut. Ohjelmistojen kanssa asiat menevät joskus hieman eri tavalla kuin maalaisjärjellä voisi miettiä.

"Onneksi tuohon ei kuitenkaan lähdetty vähiä / olemattomia rahoja kuluttamaan."

Onneksi kai sitten.

 

Jon
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 12.21:   
Ibe U: oletko varma?

Käsittääkseni esim. reverse engineering on sallittu yhteensopivuuden takaamiseksi, ja mitä laitonta taas yhteensopivuudessa on?

 

itix
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 15.01:   
"Amiga inc olisi luultavasti voittanut Genesin oikeudessa veikkaan, jos niistä laittomuus väitöksistä olisi lähdetty kiistelemään, siihen olisi luultavasti riittänyt Amiga OS yhteen sopiva lause perusteluksi."

Niinpä kai. Anteeksi vain mutta sitten Frodo ym. emulaattorit ovat laittomia koska niissä on oma ROM joka jäljittelee alkuperäistä. Tuolla perusteella myös AmigaOS 3.9 olisi laiton koska se on PowerUp-yhteensopiva...

 

Ibe U
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 15.09:   
En käy asiasta kiistelemään, turhaa, eikä oikeuden käyntiä tullut / tule. Kyse oli omasta arviostani, mutta ei MorphOS / Frodo rinnastus ole sopiva.

 

Frn
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 15.47:   
itix: Ohjelmistojen yhteensopivuuden tavoittelussa ei ole mitään väärää saatika laitointa missään sivistyneessä maassa.

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 16.13:   
Tässä vähän infoa. Kommentoin itse keskustelua myöhemmin omalta osaltani.

bbrv copy-pastesi toisen käyttäjän viestin ja editoi siihen omat näkemyksensä mukaan:

"@azazlin -- That was a good attempt, but for the sake of accuracy we will now edit your post as appropriate:

So from reading lots of threads this is the situation sketch:

1) bplan had Pretory and Thendic-France (100% subsidiary of Pretory) to generate revenue through development contracts. Thendic-France was a customer of bplan and had an agreement to preform as the worldwide sales and marketing organization for the Pegasos. Thendic-France bought and resold Pegasos machines. Then, it is discovered by bbrv that Pretory appears through a sub-contractor to be funding illegal activity and potentially even terrorists. bbrv report their suspicions to the FBI and the French Police. bbrv take back over Pretory as they controlled the Board of Directors (this took time) and clean it. Unfortunately, the decision was still made by the French Government to close the Company. bbrv cooperated with the proper authorities as required. bbrv had started Pretory in 1997 after they left VisCorp and had funded it through Pretory USA since inception. They were two of the three founders of the Company. The plan was to have Genesi purchase all the assets of Thendic-France to compensate Pretory for the investment made in Thendic-France, but this became impossible because Thendic-France was also forced to close because it was part of Pretory.

2) After Pretory and Thendic-France there was little money generated to pay non-employees -- only the sale of Pegasos machines generated revenue and this was not even enough to fund the production of the Pegasos which must still be financed by bbrv. So where could funds be raised? From what entity? bplan? Genesi Sarl? Genesi-USA? bbrv were spending their personal money.

3) A choice was made to only keep the relevant parts of the business operational to prevent the whole effort from going bankrupt. Almost all external things are on hold (many people external to Genesi were still paid to do things or for things that had been done: Andre Siegel (now considered an insider), Martin Bloom, David Gerber, Jacek Piszczek, Andreas Magerl, Christian Kemp, OSNews, PPCNUX, Felix Schwarz, Treveur Bretaudiere, David Holm, Gunne Steen, etc.)

4) (No deals fell off -- this was before) A sale is finally made to one of the PowerPC producers. Their focus was on Linux. As expected in business, this requires investment (to produce machines) and payment comes 60-90 days AFTER delivery of the complete systems which also have to be assembled and financed. To make the machines (hard drive, memory, cases, PS, graphics cards, shipping testing, etc.) most of the money is used. There is not much money to pay external developers.

5) As of late last week, Genesi has been paid for 98% of all machines delivered. It took longer than expected because the customer made a small error in their accounting system. They took two weeks longer than expected on one payment and a few days on another.

6) External workers are waiting on their money. bbrv have made it clear since January 2004 that there may not be more money and that they would do the best they could. This was the only "promise" that they would do their best to pay any amounts owed -- even debts from Thendic-France -- but this depends on the survival of the company. bbrv continue to finance bplan and the team still working. The required amounts are STILL in excess of the profits made from the sale of machines.

7) Some external workers are unhappy about the situation and want money. "They have a family to support as well and bills to pay" (Which ones are those that have families to support? Most of the developers in question live with their parents, nevertheless, they still need to earn a living which is why we suggested everyone go find work in January 2004.). They have not shown CVS logs about their work though, so it is hard for Genesi to see what they have done. Also Genesi had been in survival mode, and deemed this to be a lower priority.

8) Comments were thrown first from ONE developer and then this created a need to respond. Of course this is not a good thing. I do not believe both parties want this, so a sense of calm would be best so the parties can still negotiate. We tried the first day afterwards and have terms with Stefan, but will not do anything until a 1.5 release date is set.

Resolve would be that as soon as Genesi has resources, that developers of MorphOS show their CVS log to Genesi, get paid in part and deliver binaries, get paid in full and deliver sources as well. Both sides should drop their claims once this is done and continue working on their projects professionally and forget what has happened and make clear appointments on how things like this will go in the future, and hopefully the interest in MOS 1.5 will attract more users. That sounds good, but Genesi will not pay for months of idleness. Genesi will only pay for results. There were no contracts and we have seen no proof that any work was done. Certainly, something was done from people like Jacek, Harry, Grzegorz, Michal and others. So we ask and have some reports. We want more and we want to set a release date for 1.5.

Note I am in no way affiliated with any of these people, but I read so many different threads I think it would be useful for others to have a summary. Note that most of my summary is one of statements by BBRV, I did not see many (any?) posts by the developers of MorphOS but tried to read between the lines. It was a good attempt. Nothing we are posting is without the complete knowledge of Ralph. He is trying to sort out a solution. We hope he finds one.

Hope it gets resolved professionally by both parties (forget any grudges and make clear appointments), because I want a nice Pegasos 3 with a dual core processor, MorphOS 1.5 and MUI/Ambient, not some other thing.

We do too!

[Edited azalin's post by bbrv]"

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 20.56:   
>Käsittääkseni esim. reverse engineering on sallittu
>yhteensopivuuden takaamiseksi, ja mitä laitonta taas
>yhteensopivuudessa on?

Juuri näin - pitää paikkansa ainakin EU:ssa (jossa MorphOS on
tehty). Jenkkilästä en tiedä.

 

Jupp3
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 21.26:   
Tuosta "paskanheitosta OS4 projektia kohtaan"...

Jokuhan voisi tulkita tuollaisiksi esimerkiksi epäilyt, ettei projektia saataisi valmiiksi (alkuperäisen) aikataulun mukaan, tai ettei siinä tulisi olemaan kaikkia mainostettuja ominaisuuksia (esim. täydellinen muistinsuojaus)

 

Ibe U
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 22.38:   
Hmm mitenköhän kävisi jos joku rupeaisi valmistamaan xboxeja tai playstationeita ;-) tietysti siis yhteen sopivia.

 

Ibe U
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 22.39:   
Xbokseja luulisi olevan helppo kloonata ilman alkuperäisiä koodeja...

 

Janne
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 23.16:   
>Hmm mitenköhän kävisi jos joku rupeaisi valmistamaan
>xboxeja tai playstationeita ;-) tietysti siis yhteen sopivia.

Tai miten kävisi jos joku alkaisi valmistaa Microsoft Office
-yhteensopivia toimisto-ohjelmistoja tai... Oho! Niinhän se jengi
jo tekee. Juuri siksi asiaa varten on aivan oma EU-direktiivinsä
joka koskee juuri MorphOS:n kaltaisia ratkaisuita ja sallii
tarkoitusta varten jopa reverse engineeringing.

API-yhteensopivuus clean room engineeringillä todettiin
lailliseksi Jenkeissä jo vuosikymmeniä sitten. EU:ssa erona on,
että yhteensopivuuden nimissä jopa ihan suora reverse
engineeraaminen on sallittua kielsi joku EULA sitä tai ei...

 

Joanna
Maanantaina, 22. marraskuuta, 2004 - klo 23.58:   
Palatakseni enemmän tähän asiaan...

MZ:sta poimittu linkki, lähettäjänä BigFoot, eli Mark Olsen. En tiedä onko tuo kuinka virallinen kannanotto, mutta osoittaa että mielipiteitä on liikkeellä ... Kopioin tekstin tähän siltävaralta että se katoaa jonnekkin.
http://bigfoot.morphos.net/test/pressrelease_20041123.html

"XXth November 2004
Contact: support@morphos.net

DRAFT

MorphOS dev hideout, ARCnet -- MorphOS developers announced today that they would no longer directly support Genesi or allow usurping of MorphOS development for embedded markets. "We will continue to develop MorphOS internally for desktop markets and specific projects using the 1.5 release," stated Mark Olsen, unofficial spokesman for MorphOS developers."

 

MarkoS
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 0.19:   
Hetkinen, eikös tässä keskustelussa olla aikaisemminkin päädytty siihen, että reverse engineering itsessään on oukkei, mutta siinä ei saa käyttää apuna lähdekoodia. Tämän jälkeen on kiistelty, että onko lähdekoodia ollut saatavilla ja onko sitä käytetty. Pointteina on ollut MorphOS:n kehittäjien Amiga-menneisyys ja toisaalta lähdekoodin aikaisempi leväperäinen hallinnointi ja Amiga Inc.:n todistustaakka lähdekoodin käytöstä. Ratkaisua puoleen tai toiseen ei tässäkään asiassa ole, ...eikä taida tulla.

 

itix
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 0.43:   
*öhöm*

 

Frn
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 9.53:   
IbeU: "Hmm mitenköhän kävisi jos joku rupeaisi valmistamaan xboxeja tai playstationeita ;-) tietysti siis yhteen sopivia."

En tiedä rautapuolen lainsäädännöstä tarkkaan, mutta villi veikkaus, jos patentteja ei rikota, olisi XB- tai PS-ohjelmistoja ajavien laitteidenkin valmistus ihan sallittua. Markkinoinnissa tulisi tietysti ongelmia tuotemerkkien kanssa. Kanaattavaahan tuo tuskin olisi kun laitteet taitavat olla kaikille konsolivalmistajille tappiollista.

Joka tapauksessa vertailet nyt omenoita ja appelsiineja. Ohjelmistot ovat oma maailmansa ja niille löytyy oma lainsäädäntönsä.

 

Janne
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 9.58:   
MarkoS:

>Hetkinen, eikös tässä keskustelussa olla
>aikaisemminkin päädytty siihen, että reverse
>engineering itsessään on oukkei

Ei se näytä siltä että siihen olisi päädytty? :) Moni ei tunnu ymmärtävän että se mitä MorphOS tekee periaatteellisesti on täysin OK. API-yhteensopivuus on OK kaikkialla sivistyneessä maailmassa ja ainakin EU:ssa myös reverse engineering tietyissä olosuhteissa.

>Tämän jälkeen on kiistelty, että onko
>lähdekoodia ollut saatavilla ja onko sitä
>käytetty.

Amigaa ohjelmoinut tietää, että rajapinnat on varsin hyvin dokumentoitu. Lähdekoodia ei tarvitsisi yhteensopivuuden toteuttamiseksi käyttää, joten mielestäni voi aika turvallisin mielin ainakin heittää väitteet siitä että MOSin sisällä olisi OS 3.x:n lähdekoodia mäkeen.

Vaikeampana kysymyksenä tietysti, ovatko MOSin tekijät nähneet lähdekoodia ja jos ovat, onko sillä jotain merkitystä. EU:ssa ei Jenkkilän kaltainen clean room engineering ole täysin vastaavalla tavalla välttämättä tarpeellinen mm. noiden edellä keskusteltujen lakipoikkeavuuksian vuoksi, mutta toisaalta sitä on vaikea tietää kun ei ole juristi - ja liekö asiasta paljoa ennakkotapauksiakaan.

Täytyy esim. muistaa että osia AOS:n lähdekoodista on ollut julkista ihan kirjoissa julkaistuna - tällaisen näkemisellä tuskin on mitään merkitystä. Enemmänkin voisi kysellä onko joku nähnyt jotain olennaisen salaista jota voisi pitää NDA:n tai jonkun muun sopimuksen rikkomisena... Mutta edelleenkään minkään sellaisen sopimuksen olemassaolosta meillä ei ole tietoa eikä todisteita mistään ole esitetty.

Suuri osa väittelijöistä lisäksi väittelee asiasta tunnepohjalta ja monille on vierasta se, kuinka MOSin yhteensopivuus on toteutettu ja kuinka se on periaatteellisella tasolla täysin laillista. Sitä voi olla vaikea ymmärtää jos ei asiaan ole kunnolla perehtynyt.

 

Frn
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 10.09:   
IbeU: "Xbokseja luulisi olevan helppo kloonata ilman alkuperäisiä koodeja..."

Raudan puolesta kyllä. Miksi luulet, että esim XB:n softat ovat suojattu erityisellä dokumentoimattomalla koodauksella? Tätä avaavaa järjestelmää ei tietenkään kukaan saa suoraan käyttää omissa laitteissaan tai saa lakimiehet niskaansa. Kukaan ei kuitenkaan suoranaisesti estä reimplementoimasta tätä järjestelmää, kunhan joku keksii, miten se toimii. Tässä tietysti tulee vastaan myös se, onko menetelmä onnistuttu jollain tapaa patentoimaan ja miten mahdollinen patentti pystytään kiertämään. Ohjelmistoissa on helpompaa, koska API:ja ei voida patentoida.

Eikös joku japanilainen tutkija dokumentoinut jokin aika sitten tämän toimintaperiaatteen, vai olikohan kyseessä jokin muu konsoli (PS2?)?

 

MarkoS
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 10.31:   
Ihan mielenkiintoinen FAQ. Tuolla mainittu Sega vs. Accolade on hieman sinnepäin kuin tuo pohdidiskelu Xboxista.

 

Janne
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 10.43:   
Frn: Niin, lisäksi on sitten nämä DMCA ja EU:n CD:t jotka kieltävät kopiosuojausten murtamisen...

 

Frn
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 11.52:   
Janne: Aivan. Homma menee kovin hankalaksi juridisesti. Toki voidaan aina kiistellä siitä, mikä oikeastaan on sitten kopiosuojausten murtamista. :) Lakimiehilla ja -naisilla riittää kyllä hommia.

Mutta kuitenkaan esim. MorphOS:n kannalta tällaista ongelmaa ei ole.

 

Ibe U
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 12.06:   
Frn: Perustuu mihin tietoon? Omissa mielipiteissäni käytän yleensä sanoja kuten veikkaisin, arvelisin tms jotta selväksi tulisi että en omaa tarpeellista tietämystä asian arvioimiseen asian mukaisesti.

 

Frn
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 12.24:   
IbeU: "Frn: Perustuu mihin tietoon?"

Mikä?

 

Ibe U
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 13.10:   
frn: "Mutta kuitenkaan esim. MorphOS:n kannalta tällaista ongelmaa ei ole."

 

Jupp3
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 13.38:   
>Perustuu mihin tietoon?

Jos MorphOSissa oltaisiin tehty jotain laitonta, niin olisi se varmaankin viety oikeuteen :)

 

Frn
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 13.40:   
IbeU: "frn: "Mutta kuitenkaan esim. MorphOS:n kannalta tällaista ongelmaa ei ole.""

Ok, tarkoitit tätä lausetta.

Jos pidetään asia kontekstissa, vastasin tuolla Jannen kommenttiin DMCA:sta ja sen varianteista. Anteeksi jos tämä jäi hieman hämäräksi. Näillä ei tietenkään ole samassa mielessä merkitystä, sillä AmigaOS:ssa ei ole kopiointisuojausta, eikä ole myöskään tarvetta se kiertämiseen. Tämä juontui tuosta hieman OT:ksi menneestä XB ja PS keskustelusta.

Sen sijaan ohjelmistojen API:t ovat reimplementoitavissa vapaasti, kuten MorphOS:ssa on tehty. Kyseessä on hyvin dokumentointu kokoelma erilaisia API:ja, joten on täysin mahdollista, joskin aikaavievää toteuttaa ko. API:t ilman suoranaista lähdekoodien tutkimista, joka olisi tässä tapauksessa joidenkin lakien vastaista.

Jos ko. ohjelmistojen oikeuksien haltia katsoo, että näiden toteutuksessa on käytetty suoranaista kopiointia ja/tai tietoa suojatusta lähdekoodista, voidaan vaatia rangaistusta. Tietysti jos lähdekoodi on käytännössa public domain-tyyppistä, ei tällaisia vaateita voida edes esittää, sillä julkisen materiaalin käyttöä omissa teoksissa ei kukaan voi kieltää.

Täytyy myös sanoa, että minulla ei ole tietoa, kuinka MorphOS:n API:t ovat lopulta toteutettu. Toisaalta minulla ei ole myöskään syytä olettaa, etteikö toteutus ole tehty laillisesti. Muunlainen toteutus olisi varsin typerää, koska laillisestikin voi hyvin toimia.

"Omissa mielipiteissäni käytän yleensä sanoja kuten veikkaisin, arvelisin tms jotta selväksi tulisi että en omaa tarpeellista tietämystä asian arvioimiseen asian mukaisesti."

Näin itsekin pyrin toimimaan. Kerroinhan esim, että järjestelmäpuolen menettely oli villi veikkaus. Mutta kuitenkin kaikki kirjoittamani ovat luonnollisesti omia mielipiteitäni, ei kai tarvitse erikseen disclaimeria jokaisen viestin perään laittaa? En ole lakimies, mutta työni puolesta tiedän jonkin verran ohjelmistojen ja sisällöntuotannon lainsäädännöstä. Totta kai, jos sammakoita loikii suusta, saa korjata ja seison korjattuna.

 

Frn
Tiistaina, 23. marraskuuta, 2004 - klo 14.23:   
Vielä tarkennan omaa lausetta: "Tietysti jos lähdekoodi on käytännössa public domain-tyyppistä, ei tällaisia vaateita voida edes esittää, sillä julkisen materiaalin käyttöä omissa teoksissa ei kukaan voi kieltää."

Viittaan nimenomaan public domainiksi luokitellun tiedon käyttöön ohjelmistojen osalta. Yleisesti teosten osalta tätä ei välttämättä voi käyttää.

Esimerkiksi vaikka olisit allekirjoittanut NDA:n jonkin tiedon osalta, joka kuitenkin on yleisesti tiedossa, saat vapaasti käyttää tietoa omissa ohjelmistoissasi, ellei muut sitoumukset muuta sano.

Kuten huomataan, tarkkojen määritelmien kanssa on oltava tarkkana. Mutta tämä menee taas jo lakiosastolle.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 24. marraskuuta, 2004 - klo 15.56:   
The latest tjsp:
"2004-11-24: a payment plan with a MorphOS 1.5 release date of 2005-01-31 was offered to Genesi who rejected it with empty threats "

 

Janne
Sunnuntaina, 28. marraskuuta, 2004 - klo 11.39:   
Wayne Huntin ja bbrv:n vääntöä:

amiga.org

Olenko minä ainoa jonka mielestä Buckin kannattaisi maksaa
Wayne Huntille aikanaan väittämänsä summa... riippumatta siitä
pitääkö sitä sopimuksen mukaisena vai ei. Waynen huutelut
keräävät väkisinkin paljon sympatiaa, olivat totta tai ei (en tiedä
ovatko - todennäköisesti ainakin hyvin yksipuolisia). Oma
mielipiteeni Waynesta on että hän on omanlaisensa ääliö, mutta
Buck jatkaa tässä tapauksessa omaa ääliönä oloaan...

 

Janne
Maanantaina, 29. marraskuuta, 2004 - klo 10.12:   
Wayne on lisätty tänne:

http://www.morphos.net/

"By popular request, here's a list of unpaid people not directly related with MorphOS development itself:

Wayne Hunt: 10000 USD
Sjoerd de Vries: 287 EUR"

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 29. marraskuuta, 2004 - klo 10.27:   
Toivottavasti Hunt ei saa senttiäkään, vastais palkkaa tehdyn työn laadusta =)

Mutta kukas tämä de Vries on?

 

Janne
Maanantaina, 29. marraskuuta, 2004 - klo 12.22:   
bbrv:tä vähän väliin:

"Hi bigbot, that is interesting news and bodes well for "amiga" if that is the case. We will be as surprised as anyone if that happens. We hardly think Eugenia knows anything about this or seriously doubt what you have suggested is true.

Hi Rockman, don't worry too much about what is said in the threads. There are two kinds of readers:

1. Those that have an opinion/interest and will not change it for whatever reason.

2. Those that do not have an opinion/interest and are open to new information or insight in helping them make decisions about products or issues.

What we call the "open source opinion generator" is what it is. You have to take the bad with the good. Genesi is doing just fine and alot better than it was. Every month we get a little stronger and step by step we are making progress. We might have been at rock bottom and some times will still lose some ground here and there, but the general trend has been up all year. As long as we have the three PowerPC makers interested in what we are doing that is a good sign we are doing well.

BTW, did you catch that? The three...

R&B"

morphzone.org

 

KimmoK
Maanantaina, 29. marraskuuta, 2004 - klo 18.32:   
(miltei) aivan sama minnepäin katsoo amigalandiassa niin tämä sama skeida puskee esille.

Blääh. Joku iso positiivinen uutinen olisi nyt paikallaan.

 

Ibe U
Tiistaina, 30. marraskuuta, 2004 - klo 11.05:   
Onko tämä tuotemerkin väärin käyttöä ? Amigahan on edelleen (tm)

"Hi bigbot, that is interesting news and bodes well for "amiga" if that is the case"

 

Janne
Tiistaina, 30. marraskuuta, 2004 - klo 11.48:   
Ibe U: bbrv:hän viittaa siinä bigbotin kyseisessä ketjussa mainitsemaan uutiseen (tai minun veikkaukseni mukaan mahdollisesti pelkkään väärään huhuun) liittyen Amiga Inc.:iin... En tiedä miten asiasta keskustelu voisi olla väärinkäyttöä, mutta kiitos valppaudestasi ja kansalaisaktiivisuudesta. Amiga Inc. varmasti arvostaa sitä. :)

 

Ibe U
Tiistaina, 30. marraskuuta, 2004 - klo 15.27:   
Janne ;-)

 

Janne
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 8.34:   
"*bbrv* David, this is our last warning. We will sue you for libel in Switzerland and begin this effort with the lawyers this week if you do not take down the site. This is not an idle threat. We have no legal contractual obligation to you or any one on you list. As for Wayne, this has been completely documented and Sjoerd NEVER returned the board to Genesi. I am sure your parents will not be happy this time for sure.
*bbrv* Instead of paying you anything we will use the money for the lawyers"

http://www.morphos.net/bbrvthreat.html

Milloin bbrv ymmärtää että ei välttämättä aina tarvitse todistaa olevansa oikeassa tai taistella sen puolesta mitä kokee olevan oikein... miksi ei vaikka kerrankin olla se bigger man, sopia Davidin kanssa jotain ja pistää loput hänen nuoren ikänsä piikkiin.

Sama Waynen kanssa... Maksaisi nyt vaan sillekin heti kun rahoja on ja antaisi bygones be bygones. bbrv voittaisi paljon enemmän yhteisön sympatiassa ja luottamuksessa jos ei aina olisi niin saamarin itsepäinen.

 

Janne
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 8.53:   
Tässä vielä lisää kommenttiani ANNista:

gary_c: "I see it as David Gerber not agreeing to take down his web page so that talks with Genesi can proceed, and Genesi replying that the money that could have gone to pay him will have to go to pay lawyers instead. Presumeably the morphos.net message is negatively impacting the Pegasos platform, so is it unreasonable for Genesi to make this request in order for talks to proceed? If he keeps the web page up and it hurts Genesi's business, then it would be reasonable for Genesi to take legal action, if direct requests are ignored. It seems that if he sincerely wants to work something out with Genesi regarding his pay (as is being worked out with other developers, as I understand it), then he would be willing to agree to that condition.

I don't know what the reference to his parents is all about, but it does show how little we know of the actual situations and all their details when these disputes come along.

-- gary_c"


Janne: "Gary, while I respect your opinion and rationale, I don't think we can chalk all of this up to "Genesi being reasonable". There may have been a pre-existing dislike against Genesi and all things not Name in the community, but a lot of the dislike towards bbrv has been generated by their rash and arrogant actions - and this is clearly adding to that.

Reasonable or not, it is very hard to like and trust bbrv (and therefore the entire Genesi operation) when they operate this way. Is it really that they have made so many bad recruitment and partnership decisions that leaves this wake of disgrunted ex-contractors and ex-partners behind, or could they perhaps be doing something wrong?

It clearly isn't all about money. No amount of reasoning would convince me of that with the exception that all said disgruntled people would agree that being the case. I believe manners, courtesy, decency, being the bigger man, not having to take an eye for an eye etc. have a lot to do with it. Those might not have shut up David or made him friends with Genesi, but at least some level of external support might have been easier to gather.

Now people will root for the little guy. With parents and all. This is just stupid PR. Plain and simple."

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 9.09:   
Itseasiassa olen Gary_c:n kanssa vähän samoilla linjoilla. Ei se sivusto ole paljon hyvää tehnyt tai auttanut Gerberin tilannetta. Jätkä ei häviäisi mitään ottamalla sen alas ja suostumalla keskustelemaan ongelmista.

Fiksuinta tietysti olisi maksaa hänelle kuuluvat rahat vaikken suoraan sanoen uskokaan että Ambient 1.5 olisi sen summan arvoinen.

 

Janne
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 9.17:   
>Itseasiassa olen Gary_c:n kanssa vähän samoilla
>linjoilla. Ei se sivusto ole paljon hyvää
>tehnyt tai auttanut Gerberin tilannetta.

Ei tietenkään sivusto ole hyvää tehnyt, eikä sellainen mielestäni millään tasolla ole hyvää käytöstä - varsinkaan kun sillä tosiaan korvattiin morphos.net, ei vain julkaistu tietoa jollain muulla saitilla...

Mutta pointti on: bbrv häviää paljon luottamuksessa ja sympatiassa sillä, että käy hyökkäyskannalle melkein aina kun joku asettuu häntä vastaan. Periamerikkalaista kaiketi. Ei ymmärretä että myötätunnolla, diplomatialla, keskustelulla, "being the bigger man", toisen posken kääntämisellä... :) voisi voittaa paljon.

Aina ei tarvitse kutsua tankkeja hätiin. Jenkit eivät kai ymmärrä miksi heitä maailmalla vihataan niin.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 9.22:   
"Mutta pointti on: bbrv häviää paljon luottamuksessa ja sympatiassa"

Eikö ne mennyt jo pari vuotta sitten? :)

 

Janne
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 9.27:   
hooligan: No, meni... samasta syystä. Mies kaivaa kuoppaa aina vaan syvemmäksi. :)

 

Janne
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 11.56:   
Yksi näkökulma kai tämäkin:

"Actually, he (David) has no case. Simple! He has not been employed but instead he has recieved license money for everything used in the MorphOS version currently shipped by Genesi. He is now claiming money for things that Genesi has never used, and he is doing this in a very evil way that damages so many people, with no sign or intention to stop. What could have (and should have) been a negotiation about what that sofwtware could have been worth, delivery dates, payment, continued development (or is it a DEAD END??), a discussion that could ACTUALLY HAVE BEEN SOLVED, was by David destroyed and turned into a hostage situation where he tries to force a deal with all conditions set by him and try to force this deal onto Genesi to accept them, and hurting Genesi, the developers and users on this platform while doing so."

""Not even Amiga Inc. was stupid enough to let a disgruntled developer run one of their corporate websites."

It's called trust. It's a nice human ability, probably the nicest of them all - trust in your fellow human beings, especially those who works (or at least did before jumping ship) for the same goals that you do yourself."

 

miksuh
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 16.03:   
hooligan: Kekustella ? Genesi ja BBRV ei selvästikään ole halunnu keskustella siitä, kun kerran noin pitkältä ajalta on palkkoja maksamatta. Kyllä tossa olis luullu olevan olleen ihan tarpeeksi aikaa keskustella ja etsiä ratkasuja. Ilmeisesti se ei kuitenkaan toimi Genesin kohdalla.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 16.22:   
@Miksuh

Eiköhän se keskustelu alkanut vähintäänkin samana päivänä kun morphos.net muuttui hate-saitiksi.
Stuntz pääsi yhteisymmärrykseen, joku voisi kuvitella että tämä oli neuvottelun tulosta, eikö? Jostain syystä Gerber ei päässyt minkäänlaiseen sopuun, syytä en tiedä eikä suoraan sanoen kiinnostakaan.

 

Janne
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 16.23:   
miksuh: Tässä Gerberin tapauksessa (eikä muuten Waynenkaan) ei ole kysymys palkasta. Käytetään oikeita sanoja. Gerber ei ole työntekijä. Hän on alihankkija/lisensoija.

Vaihtoehtoinen skenaario: Gerber sanoi my way or the high way. BBRV, itsepäinen aasi kun on, päätti riitauttaa homaan vastapainoksi ja tässä sitä nyt ollaan. Kaksi lapsellista osapuolta napit ja aseet vastakkain.

Jos joku kuvittelee että tässä on kumpikaan puoli enkeli niin näkee liikaa jonkunväristen lasien lävitse.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 16.37:   
Jees. Tuo irkkikeskustelun osa vei viimeisenkin sympatianrippeen gerberiltä.

En usko kyllä kummankaan osapuolen syyttömyyteen tässä kiistassa.

 

miksuh
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 16.51:   
Herää kyllä iso kysymys, että kuka ulkopuolinen kohta enää haluaa tehdä Genesin kanssa yhteistyötä, kun touhu on topmosta, vaikka vikaa tosiaan varmasti nyt on molemmissa osapuolissa.

BBRV tekee kyllä musta todella pahan virheen puhumalla aina mitä päähän pälähtää, koska kohta kukaan ei uskalla niiden kanssa tehdäö yhteistyötä, kun ei voi olla varma koska rahat jää tulematta, ja koska ollaan uhkaamasa lakimiehillä. Ton kokoseksi firmaksi Genesi on ollut aika ahkera polttamaan siltoja ja ajamaan ihmisiä pois luotaan.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 1. joulukuuta, 2004 - klo 17.24:   
Linux ja ppc ympyröissä näköjään aika monikin, jostain kumman syystä jota minäkään en käsitä :)

 

Moderaattori
Torstaina, 2. joulukuuta, 2004 - klo 2.56:   
Keskustelua jatkettu seuraavassa ketjussa.