BPlanilla MorphOS-klusteri?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 asti » BPlanilla MorphOS-klusteri? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 8.18:   
bbrv hehkuttelee omiaan:

Hi Ladies and Gentlemen!

Just do not miss this one:

The new SECRET WEAPON!

If you think the Pegasos II is good now, just wait...

R&B
bbrv@bplan-gmbh.de

>BTW, how many computers is that?

ONE!

http://www.morphzone.org/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=2354&forum=9#19142

Ja miehemme maailmalla, Piru, spekuleeraa:

Actually it's several (3 to my knowlege) G4@1000 machines.

Not even dual 970FX can crunch that many keys/s (...Or actually it might, not quite sure. Considering the clockrate and two cpus, it might be close. On the other hand G5 altivec is not as good as G4 one).

[EDIT]Just did some math. 2 x G4 @ 1.5GHz would do 644 blocks/day. So indeed, dual 970FX machine should be able to do this much work alone.[/EDIT]

bbrv jatkaa:

"Attention!

It is a cluster of three boards with one G4 each working as a single unit and running MorphOS. The surprise is that the computational power is both enhanced by AltiVec and that the three boards are working together with three times the ability of one board. There is no degradation in the performance when they are configured as a cluster. It could be four boards or forty (or alot more).

Keep an eye on those stats...

R&B"

Ja me otamme ison annoksen suolaa kuten tavallista. Ruokalusikalla. :)

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 8.49:   
Vielä kun pystyisi ottamaan todesta.

 

miksuh
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 9.30:   
"and that the three boards are working together with three times the ability of one board. There is no degradation in the performance when they are configured as a cluster"

Kyllä varmaan juu, jos muutkaan maailmassa ei tohon ole pystyny ni tuskin genesikään yhtäkkiä on keksassu jonkun ihme systeemin.

Toi on kyllä liian paksu väite uskottavaksi.

 

Janne
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 11.07:   
miksuh: Eiköhän tässä lähinnä mielenkiintoista ole se, että onko bPlanilla oikeasti joku klusteroitavissa oleva MorphOS-ratkaisu. Olisi aika villiä.

Itse veikkaan että siinä on kolme erillistä MorphOS-konetta ja dnetc:lle vain kehitetty joku yhteistyössä toimiva laskenta, jos edes niin hienosta on kyse.

Tokkopa quark jakaa kolmelle prosessille A/BOXin töitä saumattomasti niin että A/BOX-softa luulee että prosessoreita on vain yksi... :) Olisi tietysti aika villiä jos näin olisi, mutta vähän liian paksua minunkin makuuni. Tuskin siis.

Lähinnä tässä on mielenkiintoista se, mitä uutta siellä on mihin bbrv viittaa. Ei se mitä bbrv hypettää, koska se nyt on tavanomaista hypeä.

 

KimmoK
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 12.18:   
Mainostemppu. Ihan hyvä temppu.

Klusterointi on must meidän pikku PPC prossuillemme jos aiotaan isoa vääntöä saada aikaiseksi. Olen itse viljellyt esim ideaa irrallisten nano kokoisten laskurimoduulien tuottamista. Gigabitin ethernetillä ja mahdollisestio omalla flash/hdd muistilla varustettuna moiset olisi ihan käyttökelpoisia.

Klusterista saatava hyötysuhde riippuu klusterin toteutuksesta ja tehtävästä. Esim meillä on töissä klusterisovellus joka parhaimmillaan lähentelee 100% hyötysuhdetta per yksi lisäprossu. Huonoimmillaan klusterio on silloin kun gigabitin ethernetin yli pitää siirtää kaikki laskettavat datat "uudestaan".

Tässä on muuten taas yksi niche jossa Capacity Networks voisi olla jonkinasteinen guru.

 

itix
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 13.39:   
Klusteri... taitaa juju perustua siihen että distributed.net hoitaa työn jakamisen :)

 

Joanna
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 13.47:   
Pelkästään se että he olisivat edenneet sen aiemmin puhutun PPC-blade -laitteen kanssa olisi hyvä uutinen. Tiedä sitten onko siitä kyse vai onko tuo joku pikainen viritelmä vain ihmisten iloksi..

Mutta.. sen näkee sitten kun jotain valmista tulee esiin. BBRV:llä kun on omat tapansa ennakoida.

 

Janne
Tiistaina, 26. lokakuuta, 2004 - klo 15.55:   
itix: Tai sitten Genesin salainen ase on liuta re-badgeroituja häkkeröityä x86-bokseja jotka ajaa x86-clienttiä Windowsissa? :) Koneissa on Pegasos-tarrat, joten ne ovat Pegasoksia.

Vitsi.

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 2.46:   
No, ainakin Neko (jos joku sitä vielä kehtaa mennä ottamaan kovin tosissaan) on moobunnyssä kovasti sitä mieltä että niitä PegasosII+G4 blade-palvelimia tulee..

linkki ja linkki

Ei sinällään tuo Flops/Watti -tehokkuussuhde on G4:ssä ihan ok, vallankin kun on Altivec-vetoinen algoritmi. Giga-eetteri (tai pari) korteilla mahdollistaa kohtuullisen hyvän kytkettävyyden (+ levyttömät nettiboottaavat laskentakortit) joiden jäähdytys on helpompaa kuin G5 korttien jne..

 

Janne
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 7.59:   
Joanna: Noo, uskotaan kun nähdään. :) Mutta kiva että pojilla on suunnitelmia.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 9.36:   
@Joanna

Jos aikovat räkkikoneita tehdä niin CPU sloti täytynee muuttaa, ei ole hyvä jos CPU kortti törröttää pystyssä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 11.42:   
KimmoK: Toki, miten niistä mitään tiheää palvelinta tekee kun jokainen emo+cpu vie viiden tilan. Pitäisi sitä muutenkin miettiä ja optimoida sellaiseen käyttöön.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: