MorphOS 1.5 vasta ensi vuonna?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 09/2004 asti » MorphOS 1.5 vasta ensi vuonna? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

itix
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 1.03:   
BBRV lipsauttaa

 

Joanna
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 4.28:   
Toivon todellakin että tuo on vain huonoa huumoria.

 

Amigisti
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 8.47:   
Hah hah! Pakko muistuttaa, että MorphOS:n piti olla käyttis "joka on jo" ja kaikkea muuta upeaamahtavaa... Todellisuus alkaa paljastua, ei ihme vaikka BBRV on ollut hiljaa viime aikoina. Nyt voi hyvällä omallatunnolla suositella AmigaOS:n hankkimista, muille ja itselle.

 

itix
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 10.07:   
Jeps, Amiga 500 on jo hakusessa.

 

Jon
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 10.26:   
Amigisti: ei AmigaOS 4.0:aa voi hankkia vielä mistään, ja niille jotka eivät halua ostaa "sikaa säkissä", ei voi sanoa muutakuin että odottakaa virallista julkaisua.

 

Jupp3
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 10.45:   
Amigisti:

Milloinkas se AmigaOS5 pitikään olla tulossa? Viime vuonna? :)

 

hooligan/dcs
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 11.26:   
Ööö.. ei kai MOS1.5:lle ole mitään julkaisupäivää annetukaan. Siihen asti kun se tulee, 1.4 on enemmän kuin riittävä.

 

zipper
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 12.24:   
> Milloinkas se AmigaOS5 pitikään olla tulossa? Viime vuonna?

No eipäs liioitella! Eikös se ollut vasta toissa vuonna?

 

miksuh
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 14.32:   
Jon: kyllä AmigaOS 4.0:n pre releasen voi hankkia jokaisesta AmigaOnea myyvästä putiikista. OS4 pre-release tulee käsitääkseni myös niiden AmigaOnejen mukana jotka ostetaan vasta nyt.

Jupp3: Ei kukaan ole sanonut mitään vuotta millon OS5 julkastas. Ei nyt vedetä hatusta noita juttuja.

 

miksuh
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 14.36:   
Minkä takia se OS4:n julkasu aikatauklu ylipäätänsä piti vetää tähän threadiin ja alkaa sillä vinoilemaan ? Minkä OS4 väki mahtaa sille jos BBRV suunnittelee MOS 1.5:n julkasua vasta vuoden päähän ? Parantaako se jotenkin tyyppien itsetuntoa, että sitten heti vinoillaan OS4:sta ?

 

Jon
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 15.07:   
Miksuh: vastasin vain Amigistin trollaukseen. Olen AOS4-betatestaaja, jos se sinua kiinnostaa. AmigaOS 4.0 ei tietääkseni voi (erikseen) ostaa mistään. Pre-Releasen saanevat A1-koneen hankkineet.

Tiedä sitten mitä AOS-versiota Amigisti tarkoitti ;)

 

miksuh
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 15.27:   
Jon: Ei erikseen, mutta eikös jos AmigaOnen ostaa nyt niin eiks sen edelleen saa sen mukana ? noin ainakin olen käsittänyt.

Se on totta, että erikseen ei saa, mutta mitäpä sillä pelk'ällä CD:llä tekisi, halvempiakin frisbiitä ja tuopinalusia on :)

 

itix
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 15.34:   
No OS4:stakin saatiin odottaa vuositolkulla ennen kuin siitä tuli mitään versiota ulos tavallisille käyttäjille :)

Mutta eipä se auta MorphOS:n käyttäjiä tässä tapauksessa. Harmillista monellakin tapaa.

 

Jon
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 15.39:   
Jos ollaan itse aiheessa vaihteeksi, niin mitä on odotettavissa MOS 1.5:lta? En ole hirveän hyvin kärryillä.

 

miksuh
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 16.30:   
itix: Todennäkösesti se kuitenkin tarkotta sitä, että MOS:n tulee jotain mitä oli aluksi suunniteltu vasta myöhempiin versioihin.

 

itix
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 16.34:   
Altivec-tuki, 3D-ajurit Radeonille, natiivi TCP/IP-pino, tod. näk. JunGL, liuta uusia kirjastoja ym. isoja parannuksia.

Eipä nyt muuten haittaisi mutta MorphOS:lle on iso liuta 3D/SDL-porttauksia joita ei nyt käytännössä pääse pelaamaan. Tietysti ihan hyvä että nyt on aikaa parannella SDL:n 3D-tukea kaikessa rauhassa.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 20.01:   
@Itix

Nimenomaan. Nuo muut mainitsemasi asiat ovat aika pientä.. Radeon 3d-tuki olisi se mikä pitäisi saada mahdollisimman nopeasti.

Korjaan, se olisi pitänyt olla testissä tavallisilla beta2 tallaajilla jo kuukausia sitten.


Mulle tuli mieleen että tuollainen BBRV:n kommentti yhdestä vuodesta vetää aika rumasti mattoa alta niiltä muutamilta pikkulafkoilta jotka ovat suunnittelemassa tai/ja julkaisemassa MorphOS:lle softaa. Oletan että emailia on vaihtunut tänään niistä suunnista enemmän kuin tarpeeksi.

Mutta yksi hyvä pointti tässä on, minkä Amigistinkin kannattaa muistaa: BBRV:n sanaan ei ole luottamista.

 

JPQ
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 21.37:   
Jos kestaa vuoden voi ketku ja sitten kyllä saa olla ilmainen (niihän on luvattu...) ja TCP/IP ja 3d puoli (Vähintään Radeon7000:sella :)) saa olla kunnosssa toki muukin ja jotain muutakin. Ja huomasin jutussa parit hymiöt paikoissa jotka vitsiksi tarkoitettu siksi pelottaa (harmittaa kovasti) jos tuo yksi ei ollut vitsi. noh onneksi nykyinen aika vakaa sentään...

 

Joanna
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 0.50:   
Morphos-News.de:ssä oli tällainen ilmoitus.. Lienee jotain tekemistä tuon aiemman BBRV:n kommentin kanssa.

" 23-Jul-2004: Official MorphOS Team Announcement

During the last few weeks the MorphOS Team has recognized that there is a demand for an official MorphOS representative to communicate official MorphOS related topics in a coherent way.

From now on, any statements about MorphOS are only official and valid when they are made by official representatives of the MorphOS Team, and signed as such.

Official MorphOS representatives are:
Ralph Schmidt, Frank Mariak and David Gerber.

Thank you for your attention,

The MorphOS Team
"

 

JPQ
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 14.06:   
Joanna: onkohan tulkittavissa noin että bbrvän mielipiteet tai sanomiset ei merkkaa mitään kun puhutaan MorphOSista?
Kaikki Mahdolliset: Entäs onko muuten MorphOS kehitys tiimillä jotain muuta nimeä kuin tuo The MorphOS Team?

 

itix
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 14.46:   
On. MorphOS core gods :)

 

Janne
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 17.38:   
Mitämitä, ei kai täällä ole punaisia trollaamassa sinisten tontilla... eihän sellaista kuulemma satu koskaan? :)

Amigisti:

>MorphOS:n piti olla käyttis "joka on jo" ja
>kaikkea muuta upeaamahtavaa...

Mitä sinä höpäjät. MorphOS:han on selvästi jo. On ollut jo pari vuotta. Siitä vaan ostamaan oma kappale kaikki halukkaat.

Se on kyllä totta että Genesi-leiri, siis koko setti, pitäisi miettiä ja julkistaa toi kommunikaatiopolitiikkansa selkeämmin. Nyt ei tiedä muuta kuin että BBRV:n avoimeen brainstormaukseen ei kannata liiemmälti perustaa. Se on vain sitä - avointa stormausta.

 

Janne
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 17.40:   
Neko:

"Sigh, Bill, what did you say? :)

~

MorphOS 1.5 will not take a whole year to complete. Although with the obvious feature-creep of most development, it COULD take that long.

Imagine MorphOS going from Windows 3.1 to Windows XP level in that year..

I would personally hope for a release around Christmas, it depends on what features are done and what features are not done. So much of MorphOS (and MUI) is interconnected to make it efficient and fast, that it's hard to release one component without the other.

Please don't leave the platform just because Bill is being vague and ambiguous :) The mere fact that we may have MorphOS available to thousands of other potential users means that as software developers you will have thousands of new customers and testers.

The plan Bill outlined in his first post will not affect Pegasos sales as some people have speculated; more be a supplement to them. MorphOS at some point needs to start making it's own money on it's own terms, and driving to a place that it wants to be at (not where the hardware dictates it.. for instance, a MorphOS test on x86 may provoke an embedded systems company to commission a custom PowerPC board just to run MorphOS natively)

For a company, spending $1000 just to SEE MorphOS is a little expensive. The discovery/feasibility stage of software development is not meant to cost any significant money! What if they didn't like it? That's $1000 they wasted. That does not sit well with the people controlling money at most companies.

$1000 for a company DEDICATED to supporting MorphOS and developing MorphOS solutions is not expensive, but it would only be expected that they had chosen it BEFORE outlaying significant quantities of cash on it.

We are pushing MorphOS out to THOUSANDS more developers, and I don't mean in total, we could be talking per month or even per week! If they like what they see they will be encouraged to buy bPlan hardware for more efficient, native development.

It is sincerely NOT the plan to remake MorphOS as an x86-based system. PowerPC is our friend and ally, we are affiliated with Freescale for crying out loud. They are already in the embarrassing situation of owning Metrowerks which produces a compiler and IDE which doesn't even RUN on their own processors, what do you think they would say if we started hawking our products for running on Intel systems?

As a marketing tool, and as a hardware development testbed (for making hardware that runs MorphOS :) the x86 emulated PowerPC environment, which COULD be expanded commercially WELL beyond running MorphOS, this is an ideal solution for many, many situations.

I'm disappointed that so many people are against it. This is not the "end" of MorphOS. This is not the "end" of Pegasos. This is merely the beginning of the big-time.

Neko"

 

Janne
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 17.53:   
Faktahan on, ja tämän pitäisi IMHO olla riippumaton juttu siitä pitääkö MOSista vai ei, että BBRV on osan ajasta foorumeilla:

- ääliö
- liian rehellinen ja avoin omaksi parhaakseen
- sekava
- ristiriitainen
- riidanhaluinen
- jenkki ja ranskalainen

Ja välillä kaikkea tätä. Keskitytään enemmän niihin tuotteisiin ja katsotaan onko niistä mihinkään. Ei meillä ole sen enempää tietoa siitä milloin se OS4 fullkaan ilmestyy, kuin MOS 1.5... Kilpailu on jännittävää!

 

itix
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 17.59:   
Minulla tulee BBRV:stä mieleen yksi asia: naiivi.

 

itix
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 18.02:   
"Ei meillä ole sen enempää tietoa siitä milloin se OS4 fullkaan ilmestyy, kuin MOS 1.5... Kilpailu on jännittävää!"

UltraPessimismiä: ettei vaan käy niin että molemmat läkähtyvät ennen maaliviivaa.

 

itix
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 18.25:   
Mutta toisaalta: BBRV asialinjalla

 

Janne
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 22.15:   
>UltraPessimismiä: ettei vaan käy niin että
>molemmat läkähtyvät ennen maaliviivaa.

Sekin on täysin mahdollista.

 

Janne
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 22.29:   
miksuh:

>Jupp3: Ei kukaan ole sanonut mitään vuotta
>millon OS5 julkastas. Ei nyt vedetä hatusta
>noita juttuja.

No, McEwen kyllä antoi enemmän kuin ymmärtää asiaan liittyen. Heidän julkistamien aikataulutusten mukaan OS5 olisi jo ilmestynyt, kuten OS4:n lopullinen versiokin kauan sitten... Mutta eiköhän todeta vain, että Amiga Inc. ja niiden löpinät taitavat ainakin toistaiseksi olla aika irrelevantteja.

Utopiaa ne olivat. Suotta niitä silottelemaan tai selittelemään enää. Mogia mitä mogia.

Kuten myös BBRV:n lukuisat sammakot.

 

Joanna
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 22.40:   
Janne: niinpä..

 

itix
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 3.10:   
Yllättävää kyllä, näyttäisi siltä että Genesillä on ihan oikeasti joku firma tähtäimessä joka voisi haluta myydä MorphOS:ia.

 

JPQ
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 14.24:   
itix: no tuote jo nykyisellään vaikka onkin vajaa mukava bootti aika aivan sika nopea vaikka ostinkin 5400rpmän kiintolevyn... Lähimpänähän tämä nykyisistä on sitä cyberpunk tietokoneen käyttistä kuten konekkin eli hiljainen ja nopea...

 

Joanna
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 15.23:   
itix: kuten olen jossain maininnutkin.. Ihmettelen kyllä kuka sitä myisi ja kenelle.. No se selvinnee aikanaan. Tällähetkellä varmin ehdokkaani olisi Freescale koska se on heidän sivuillaan mainittuna.

 

Janne
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 16.06:   
Heh... "toistaiseksi" osoittautui aika lyhyeksi ajaksi kun puhuin Amiga Inc.:n irrelevanttiudesta. :)

 

itix
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 18.15:   
JoannaK: Tuskin Freescale. Idea näyttäisi olevan suurin piirtein sama kuin myydä Linuxia jossain PC Superstoressa. Raha ei haise :)

 

Joanna
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 20.27:   
Morphos Tiimiltä on näemmä tullut pidempi selitys tilanteesta.. Tuossa mainitaan PearPC joka on PPC emulaattori X86 koneille.. Ehkä sitä on aietty käyttää johonkin???

http://www.morphzone.org/modules/news/article.php?storyid=545

 

KimmoK
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 10.48:   
@Joanna

Eikös Genesi:llä ole ollut hommissa myös itse "Berniethlon". Jotain on ollut ainakin suunnitteilla...

 

KimmoK
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 15.13:   
Hmmm...

"We do not intend to announce or discuss new features in the public because
we cannot guarantee their ETA, and do not want to build up unwarranted
expectations or dependencies."

Jotenkin tulee mieleen:

"When it's done!"

Mutta parempi varmaan näin. Uskottavuus paranee.

 

KimmoK
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 15.51:   
Huhua klasikko Amigan versiosta:
"Posted by Miky060 (151.42.188.188) on 26-Jul-2004 12:46:13In Reply to Comment 3 (Kolbjørn Barmen):
I asked them to release MorphOS for PowerUP a lot of times too. Personally I really think it would be a good move, also because I'm sure this would bring a lot of new Pegasos buyers, (if you try MorphOS you wanna buy a Peg!) but they do not want to release it anymore.
This probably because they have not the possibility to give a support to Amiga Classic users with thousands of diffenrent hardware configurations..

The strange thing is that they already told this a lot of times, so I do not understand why you are still surprised by the fact MOS x PowerUP is not out."

 

Janne
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 18.51:   
Buck ei tee itselleen kyllä mitään palvelusta spekuloimalla niin avoimesti netissä kaikista aiheista. itixin analyysi "naiivi" alkaa tuntua yhä relevantimmalta koko ajan... Eikö mies vain tajua julkisuuden vaikutuksia vai eikö välitä?

 

KimmoK
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 21.34:   
Olen salaa vilkuillut hieman morphzonen suuntaan... :O
mielestäni sielläkin näkyy että porukka alkaa olla kyspynyt BB:n hihhulointiin.

(ei se omena sentään ole niiin kauas ole puusta pudonnut siellä sukulaisyhteisössä)

On erittäin tervettä että MorphOS Team pyrkii tekemään pientä "pesäeroa" BBRV:n kanssa.

 

itix
Tiistaina, 3. elokuuta, 2004 - klo 18.01:   
Asiaan löyhästi liittyen MorphOS-developerit ovat ainakin ehtineet vastata kyssäreihin: Pegasos.org.

Harmi vain että kysymykset ovat aika yleisluontoisia.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: