Linuxin asennus Pegasokseen

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Linuxin asennus Pegasokseen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 10.11:   
Okei.. Tuli eteen tilanne että pitäisi ensiviikolle saada Pegasos esille Linuxin kanssa. Kun en ole itse linukseja asennellut juurikaan niin kysäisen että miten se käytäänössä menee. Ja onko PegXlin:istä hyötyä?

Koneeseen tulee tilalle toinen 80GB Maxtor, omani ajattelin laittaa turvaan siksi aikaa kunnes saan Pegasoksen takaisin. Tämä on täysin uusi levy jota ei ole käytetty mihinkään. Pitääkö sinne asentaa ensin MorphOS vai meneekö Linux helpommin yksistään? Tähän saakka kokeilin pelkkää Linuxia.

Tällähetkellä homma on niin pitkällä että sain PegXlin:in boottaamaan CD:ltä (tosin install-ohjelman nimi oli eri kuin dokumentissa) ja saanut levylle RDB:n ja käsittääkseni sopivia partitioita. Mutta tuossa on pari ongelmaa..

Ensinnäkin.. isolla /-partitiolla kiintolevy alkaa naksuttamaan jotain kesken Inodejen teon. En ollut varma eteneekö homma, ei kuulostanut kovinkaan terveeltä..

Toisekseen.. Mitäs kaikkia tyyppejä OF tunnistaa partitioksi jolta ladata systeemi-image... Normaalistihan MorphOS käytössä sinne tehdään pienempi FFS partito mutta onko sama tarpeen Linuxin kanssakin?

 

Joanna
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 20.09:   
Menihän se kun aikansa yritti.. ihan niinkuin se PegXlinin mukana oleva partitiointiohjelma olisi jotenkin käpy.. siinä vaiheessa kun Mos:in mukana tuleva tuntuu paremmalta niin pitäisi alkaa huolestua.

/bin/hdinstall on lyhyt scripti josta näkee miteen itse fileitten kopioointi pitää tehdöä.. Ei mitään vaikeaa kunhan osaa muuttaa mountti-komennon niin että cdrommi oikeasti mouttaantuu ja saa sieltä sen filen moutattua cloopilla.

 

JPQ
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 20.46:   
Minkälainen muuten mosissa on ?

 

itix
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 23.47:   
MorphOS:ssa tulee scsiconfing.

Joka on ihan ok mutta aika epäintuitiivinen kun siinä ei näe kovalevyn partitiointia graafisesti... HDToolBox on siinä suhteessa paljon mukavampi.

Sitten vielä scsiconfig näyttää partition koot täysin väärin siinä alla olevassa listassa... Ei kovin iso juttu mutta ainakin minä jäin miettimään että meniköhän kaikki oikein.

 

Joanna
Sunnuntaina, 2. marraskuuta, 2003 - klo 0.31:   
itix: se toimii oikein kun ei tee liian isoja partitioita.. :)

Nojuu.. ei se silti minua innosta tuo Linuxi.. kai siitä on joillekkin iloa sitten.

 

JPQ
Sunnuntaina, 2. marraskuuta, 2003 - klo 0.32:   
itix: miten hitossa sillä sitten järkevästi varmistaa sen sitten että ne on oikean kokoiset.

 

itix
Sunnuntaina, 2. marraskuuta, 2003 - klo 1.05:   
JPQ: Kyllähän se siinä partitointiruudussa näyttää kaiken oikein. Ei siinä ole mitään ongelmaa.

Ikkunakaappaus:

http://www.lehtoranta.net/SCSIConfig.png

Listerissä:

Boot - 400MB (oikein)
DH0 - 2GB (oikein)
DH1 - 2MB (väärin, pitäisi näyttää 20GB)
DH3 - 98MB (väärin, pitäisi näyttää 12GB)

DH2 on 40GB ja noissa säädöissä se on kyllä ihan oikein. Mutta kun menee säätämään jotain toista partitiota niin siihen listaan sen koko on mitä sattuu.

 

Joanna
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 22.10:   
Ok.. Lisäuutisena senverran että Pegasos on nyt mukana Debianin vakioinstallaatiossa eli mitään erillisiä Pegasos-kohtaisia pätsejä tai boottiromppuja ei enää tarvitse.

http://www.debian.org/devel/debian-installer/index.en.html

Huomautettakoon kumminkin.. että kyseessä on beta-versio Debianin uudesta asennusohjelmistosta joten sen toimivuudesta ei ainakaan minulla ole tietoa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2003 - klo 2.35:   
Joanna: kuulostaa hyvältä niiden kannalta jotka hyötyy tuosta.
Nimimerkki ei vielä Linux kiinnosta.

 

Joanna
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2003 - klo 3.14:   
No, ei se minuakaan itseäni niin suuremmin innosta mutta pomoni on ollut ihan tyytyväinen Pegasokseen Debianilla. Voi hyvinkin olla että sillä puolellakin on merkittäviä markkinoita.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: