Peggy2 näyttötilat kuten CV/643d-tila...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Peggy2 näyttötilat kuten CV/643d-tilat « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JPQ
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 14.12:   
Eli jos haluan samoja näyttötiloja käyttää molemmissa
koneissa (eli Classic Amiga+CV/643D (nyt P96:sella) ja Pegasos2) niin mitenhän vaikeaa olisi ?
Nyt tosiaan käytössä Picasso96 ja voin tehdä uudet tilat ja siirtyä jos löydän kunnolla toimivan CGX:än niin sen käyttöön jos auttaa. Viimeksi testatussa mättää
se että kohdistin saa joskus väärät värit. Jollei mikään muu.
PS: Ei tilaa eikä varaa kahteen monitoriin josko edes Pegasos2:seen saa nyt nähdä.

 

itix
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 14.25:   
Noh, tuskinpa siitä on huolta koska Pegasos 2:sen saatuasi Classic Amiga menee myyntiin :-)

No okei, varmaan helpointa on käyttää molemmissa VESA-näyttötiloja.

 

JPQ
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 14.37:   
itix: eikä mene Pegasos2:sta en vielä voi kaikkeen käyttää kuten:
Täydelliseen AGA nautintoon tahdistuksineen.
Enkä tiedä voinko edes midisekvenserinä käyttää.:(
Plus tunne syyt.
tuossa ideassa mättää se että mulla ainakin 8bit ja 24bit,15/16bit yhdistelmät tulee eri kohtaan jos samoja synkkejä ja asetuksia käyttelen. Eli väri määrä vaikuttaa siihen miltä kuva näyttää eli kuvan sijainti pomppii. Noh 15bit tilojen tarve taitaa olla turha nykyään kun en voi kuitenkaan Classic Amigallani Mac emuapyörittää en saanut sitä vakaaksi.Ja 16bit tiloista tärkein lienee 1024x768 tila joka WB:eessä nytkin periaateessa melkein on. Tosin en tiedä
auttaisiko VESA Tilojen käyttö hymm.

 

itix
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 15.08:   
15bit näyttötilat kannattaa heittää roskikseen. Samoin 16bit jos käyttää WB:tä 24bit tilassa. Tai heittää sitten 24bit näyttötilat pois jos koneessa ei riitä potkua.

Onhan A1200 käyttökelpoinen vielä moneen mihin Pegasos ei pysty (vanhat pelit, monet musiikkisoftat) mutta viidentoista sekunnin boottiaika on kärsimys ;-(

 

JPQ
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 15.14:   
itix. minä en järki synkeillä plus nopeudella saa 1024x768 tilaa 24bittisenä kelpaisi toki muuten.
Entäs CV/643d 3d tuki sehän vaatii kait 15bit tilan mutta ai niin sehän tahmaa ja kait bugaakin ainakin vanhassa PayKBackissa enkä pelaa oikeastaan 3d pelejä. Siis kiihdyttyjä Doomi on erikseen.
Miten äkkiä "muka" sitten joku Pegasos2 boottaa 15sekunttia on liikaa ?

 

itix
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 15.31:   
No Payback muistaakseni (??) toimii myös Pegasoksessa mutta ilman ääniä (??). Kyllä noin yleensä Peg/A1 on paljon parempi 3d-pelien pelaamiseen.

Ja mitä boottiaikoihin tulee niin eiköhän se Peg2 boottaa siihen viiden sekunnin pintaan :) Tuskin se huonompi voi olla kuin Peg 1:llä.

 

miksuh
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 15.56:   
itix: "viidentoista sekunnin boottiaika on kärsimys ;-( "

No hui hirveetä :) Aivan KAUHEAN pitkä aika :)

Jos ei nyt ton aikaa ole kärsivällisyyttä venata ni mite sit on kärsivällisyyttä venata lagaavasta netistä jotain kamaa :)

Ja miten se nyt yhtäkkiä on kärsimys jos sitä ei viime vuosien aikana ole juuri edes huomannu. Koneen bootatessa voi vaikka käydä jääjkapilla tjsp ettei nyt mene vaan näppiksen naputteluksi. Ja vaikka se boottaus kestäs pari minuuttia, ni kyllä ny sen ajan jaksaa odottaa.

 

miksuh
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 16.03:   
Ei mun mielestäni se A1200:n jne käyttöarvo siitä mihinkää tipu vaikka uuden koneen hankkisikin. Jos sillä on voinu hommia tehdä tähänkin asti, niin ei se siitä hetkessä huononnu. Jos uudella koneella voi tehdä hommia nopeammin, niin ei se tarkota ettei vanhalla koneella vois tehdä hommia edelleen.

Jos laskentatehoa tarvii ni sit sen voi tehdä uudella koneella. Vanha kone voi edellen olla ihan hyvä siinä sivussa semmosiin hommiin mitkä ei nyt niin hirveästi tehoa vaadi.

Ei pidä antaa sen uuden koneen tehon sokasta, A1200:lla on voinu tähänki asti tehdä kaikenlaista miellyttävämmin kun gigahertsi pc:llä jne.

Ainakaan mä en aio A120=T:ta pois myydä, kyullä mä sille aivan varmasti käytöä löydän, ja muutakin kun vanhojen pelien pelaus.

 

itix
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 16.42:   
miksuh: No se oli vain puoliks huumorilla heitetty :) Jos on paljon kamaa Pegasoksessa niin alkaa siinäkin boottiaika venymään.

Tuossa A1200:sen kohdalla on vaan se heikkous että AmigaOnella/Pegasoksella saman asian tekee nopeammin ja samoilla ohjelmilla. Pegasoksella A.org:n etusivu latautuu sekunnissa - BPPC/040-koneella joutui sinne menemään ilman kuvia koska ei jaksanut odottaa tolkuttoman hidasta kuvien latausta. Joten surffaamiseen A1200:sta ei kannata käyttää.

Ohjelmoitaessa GCC jyysti isoja lähdekooditiedostoja 5-10 minuuttia. Pegasoksella vastaavan tiedoston käännösaika lasketaan sekunneissa. Joten koodaamiseen A1200:sta ei kannata käyttää (testaamiseen kylläkin).

Pegasoksella voi soittaa MP3:sia 16-bit äänenlaadulla. Pätkimisongelmasta huolimatta sitä kuuntelee mieluummin kuin vanhaa Paulaa. Joten silläkin saralla Pegasos vei voiton.

MOD:ien soittoon A1200 voisi olla hyvä mutta MorphOS:lle löytyy UADE joka ajaa saman asian... ilman bugisten playereiden (FRED, DW ym) aiheuttamia ongelmia.

Että enpä tiedä... Onhan A1200 kiva kone mutta jos A1/Peg ajaa samaa softaa nopeammin (UltraATA, nopea ethernet, USB ym ym) niin kummasti siinä mieli muuttuu.

 

itix
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 16.45:   
Ja ei se A1200:sen boottiaika mikään kamala ollut. Mutta olisi se A1200 hiukan jouhevampi kone jos siinä olisi nykyaikainen IDE tai 060/300MHz tai jotain...

 

miksuh
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 17.00:   
itix: Nii mutta sulla oliki vaan 040 25Mhz tjsp :) 060 auttaa paljon moneen noista ongelmista, kuten webbisurffaus, kuvien lataus, koodin kääntö, mp3 soitto jne :) Samaten ne graffalaudat, äänikortit ja muut kortit ei mystisesti lakkaa toimimasta uuden koneen hankinnan jälkeen :)

Eli varsinkin jos jo omistaa 060:lla ja Zorro tai PCI-korteilla varustetun classic Amigan, niin sen kohdalla koneesta luopumiseen on paljon vähemmän syytä kun 040+AGA koneen kohdalla.

Tarkotan siis sitä, että mä en ymmärrä miksi sitä vanhaa konetta ei voisi muka käyttää kakkoskoneena uuden trinnalla ? Kyllä mulle ainakjin voisi ihan hyvin olla käyttöä kahdelle Amigalle. Ja todennäkösesti tuleekin olemaan.

Ja tottkai se työnjako kannattaa miettiä. Toki se uusi kone olisi minullakin ykkös kone, ja sitä käyäsin ensisijaisesti. Mutta kyllä mä voisin luetella palhjonkin tilanteita, missä kaksi konetta voisi olla kiva olla.

Miksi pitäs luopua täysin hyvin toimivasta vanhasta koneesta, vain siksi että on hankkinut uuden. Yhtähyvin voi kehittää vanhalle koneelle käyttöä kakkoskoneena. Ei sen vanhan tarvii olla jatkuvassa ensisijasessa käytössä, mutta kyllä sille silti voi yhä käyttöä olla.

Jos Amigassa ei ole juuri laajennuksia,niin sillon asia on eri, mutta 060+Mediator yhdistelmällä käytettävyys on ihan eriluokkaa ja oikein riittävä kakkos koneelle.

Onhan sitä monilla muutenkin useampi kun yksi kone, miksi siis myös vanhalle Amigalle ei voisi järjestää töitä kakkoskoneena.

 

miksuh
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 17.01:   
Joha tuli typonja...

 

itix
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 22.30:   
No joo. Alunperin tarkoitus oli että A1200 ja Pegasos olisivat jakaneet saman monitorin. Mutta ei se oikein toimi. Monitorin vaihtaminen kahden koneen välillä on epäkäytännöllistä ja kahden koneen hiiret ja näppäimistöt olisi pitänyt saada jonnekin tungettua. Viimeinen niitti oli kun tuli pakollisia laskuja jotka oli pakko maksaa ja A1200:sta sai sopivasti oikean summan rahaa.

Suunnitelmissa kyllä oli että A1200:sen olisi pyhittänyt irkkaamiseen ja Pegasoksen koodaamiseen. Mutta möin sitten BPPC:n ja BVisionin pois enkä ole katunut - en kuitenkaan olisi jaksanut käytellä sitä. Se on vähän kuin päivittäsi A500:sta A1200:seen...

 

Thematic
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 23.37:   
Minullapa onkin monitorissa kaksi sisäänmenoa, oikein näppärää sitten
kun on uusi kone. Jota ihmetellä jokunen viikko, en alkaisi heti
ensimmäisenä asentamaan siihen YAMia, servereitä ja joitakin muita.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: