Pegasos 2 speksit

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Pegasos 2 speksit « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 0.44:   
Arvelen että tästä tulee kohtuullisen paljon puhetta joten laitan
omaksi threadikseen. IBM on Genesin yhtistyökumppanina julkaissusut
omilla sivuillaan tietoa Gensin tulevasta Pegasos 2 koneesta. En ole
ihan varma kaiken tiedon tarkkuudesta mutta ilmeisesti se on kumminkin
pääosin oikein.

(kopioitu IBM:_n sivulta)
Pegasos II Specifications:
MicroATX motherboard
Marvell Discovery II System Controller (MV64361)
VIA peripheral controller (VT8231)
CPU on daughter card Supports PowerPC CPUs from IBM and Motorola
DDR RAM PC 2100 / DDR266
2X Ethernet ports (1x1Gbit and 1x10/100Mb)
3 X Firewire
USB 1.1
2 X ATA 100 AC97 Audio (Line In / Line Out / Headphone Out) SPDIF Out
AGP x1 port
3 X PCI slots Riser connector for 1st PCI slot
Miscellaneous ports: Floppy Serial Parallel 2 X PS/2


Oletan että tämä yhteistyö-kuvio oli tarkoius julkaista hieman
virallisemmin jonkinlaisena press releasena mutta näemmä www-sivusto
on hieman edellä.

Ylläolevista ominaisuuksista sanoisin senverran että aika lähelle sitä
mitä kirjoittelin keväämmällä Saku lehteen :)


(linkki)
tässä

 

itix
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 1.40:   
Floppy on niin turha kuin ikinä mikään voi olla.

 

JPQ
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 2.25:   
itix: minulle se ei ole turha. Ei kaikkia koneita saa verkkoon tai ne ei lue romppuja ettäs tiedät paitsi kyllähän sinä sen varmaan tiedät.

 

mkl
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 5.23:   
Business case/benefits:
...Linux..., ...linux..., ...linux.. ja ...linux...
Iipeeämmä sux ok!

 

KimmoK
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 8.22:   
hehe, ei aleta taas jauhaan floppyjaskaa. (mutta minä en ainakaan tulisi toimeen ilman sitä, en töissä enkä kotona)

@Joanna
En olisi yllättynyt jos IBM ei sen isommin asiaa mainosta. Samoista syistä kun Nokiakaan ei paukutellut kovin isosti henkseleitä AmigaDE diilistä.

Olen hieman yllättynyt että AGP väylä toimii vain 1x nopeudella.

"Posted by bbrv (Trusted user) on 08-Oct-2003 21:07:31
Today's graphics card do not use the AGP bus to move texture data to the graphic core. The texures are stored inside the graphics card RAM. The only data that is transfered to the card are coordinates for the graphic core. For this task the current bus speed (AGPx1 = PCI66) is ok. This bus can transfer 266MB/s, that is about 40M coordinates for textured triangles. With a estimated size of 20 pixel per triangle you can draw 800M pixel/s on the screen. With a resolution of 1600x1200 this is about 400 frames per second. You will NOT find a monitor that is capable of doing this.

The initial idea of the AGP bus was using the main memory as graphics RAM to save some cost. As today's performance expections are going much behind the limit of this aproach, the cards are using there own local memory."

Lähde ANN. Entäpä modernit kortit kuten Parhelia512 ja uusimmat Radeonit joka vaativat AGP 2x:n (ainakin virallisissa spekseissä)???

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 11.19:   
Ne uudehkot kortit eivät vaadi AGP 2x:ää vaan AGP 2.0:n. Yleinen väärinkäsitys.

Quotetusta Matrox Perhelia(TM)-512 Feature Summary dokusta:

"Platforms

o AGP 4X, 2X and 1X

Industry compliance

o PCI 2.2, AGP 2.0 and AGP 3.0"

Huomaa, 1X ja AGP 2.0.

Peg2 AGP toteuttaa uuden speksin mukaisen AGP:n, mutta sen nopeus on rajoittunut AGP 1x:n. Eli kaikki kortit toimivat kuten ennenkin.

PS. Pegasos1 ja AmigaONE käyttävät AGP:tä myös 1x nopeudella.

 

Tero
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 11.56:   
AGP x1 ja USB 1.1 ???? hahah, ois voinu olettaa jotain hiukka enempi hypetyksestä päätellen

 

hooligan/dcs
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 12.43:   
Ihan sama millä nopeudella AGP toimii, kunhan näyttökortit toimivat, ja tulisi tukisi uudemmille Radeoneille (ja pakkohan ne on ennen pitkää tulla jos Pegasos3 pitäisi olla se mainstream tuote). Amigalle/Pegalle ei ole eikä ihan vähään aikaan tulekaan sellaista softaa mikä pistäisi AGP x1 kyykkyyn, saati x2.

Mutta ei se mitään.. unohdetaan ne kaikki positiiviset puolet niinkuin uudet verkkokortsut, halpa hinta, uusi NB...keskitytään vaan naureskelemaan tuolle AGP x1 nopeudelle.

"Heh Heh!"

 

itix
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 12.57:   
AGP 1x on riittävä nykyisillä näytönohjaimilla.

Eikä se Articiakaan taida pystyä AGP 2x nopeuteen.

 

Janne
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 13.26:   
On ilmeistä että AGP:n osalta speksit ovat hienoinen pettymys - se tuntuu näennäisesti askeleelta taaksepäin kun monet ehkä odottivat aikaisempaa nopeampaa.

Toisaalta sekä maailmalla että hieman tässäkin ketjussa näkee kuinka kommentit värittyvät sen mukaan mitä ihmiset haluavat ajatella. Jotkut tekevät suuren numeron haukkuen tuotetta "it is disaster". Toiset taas vähättelevät nopean AGP:n tarvetta. Jotkut väittää ettei articiakaan osaa 2x, ken tietää. Molemmissa leireissä on paljon halua uskoa johonkin ja todellinen totuus lienee jossain välimaastossa.

On ilmeistä että Genesi joutui kiireessä keskittymään vain northbridgen vaihtoon (siksi ei uutta usb:tä?), joten speksit ovat aika lähellä vanhaa. Jotkut kenties odottivat enemmän. Tästä lienee pettymystä ilmassa joka hälvenee tai ei riippuen siitä millainen lopullinen tuote on.

Minä odottaisin mieluummin varsinaisia suorituskyky- ja stabiliteettimittauksia kuin spekuloisin liikaa spekseillä. Lähinnä ddr:n vaikutus kiinnostaa.

Mutta jos joku tunsi iloa siitä että Pegasos 2 on vain pieni askel eteenpäin, kuten maailmalla tuntuu, suosittelen tarkistamaan asenteita. Annetaan tuotteiden kilpailla, ei asenteiden!

 

Tero
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 13.54:   
itix: MAI:n sivulla ainakin muistaakseni sanotaan, AGPx2.

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 13.55:   
"PS. Pegasos1 ja AmigaONE käyttävät AGP:tä myös 1x nopeudella."

Osittain totta, sillä tuo A1:n AGP 2x pystyy myös 1x:n nopeuteen :)

One AGP/PCI (66 MHz AGP 2X or 33/66 MHz PCI) slot on board

LÄHDE: www.mai.com

http://www.pegasosppc.com/tech_specs.php

# AGP slot.
# PCI subsystem with three 32bit, 33MHz slots, optional Riser Card.

 

Ron J
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.02:   
Jos amiga olisi julkaissut samoilla spekseillä varustetun emon, olisi kuraa lentänyt kilokaupalla.
Epäilyä tuleeko tuotetta koskaan, tuleeko os4:ää, onko amiga jo konkurssissa jne.
Hauskaa että ne jotka ennen näkivät vain tuotteiden huonot puolet ovat löytäneet uuden näkökulman asiaan ja osaavat löytää jotain positiivista.

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.22:   
Tero & Krusty: Eria asia mitä valmistaja lupaa ja mitä piiristä saa todella irti. Odotan yhä tuloksia joista näkyy että AmigaONE yltää AGP 2x nopeuteen (fastwritellä).

Ron J: Jos Amiga Inc joskus saisi jotain todella aikaiseksi niin kuranheitto olisi varmaankin vähäisempää. Amiga Inc:llä ei ole ollut mitään tekemistä raudan kanssa noin vuosikymmeneen.

Ja nykyisen Amiga Inc:n toilailusta, saamattomuudesta ja suunnanvaihdoksista ei saa kovin valoisaa kuvaa yrityksen johtoportaan toiminnasta.

 

miksuh
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.29:   
Ei hyvää päivää.. Hirvee hypetys oli siitä kuinka paljon parempi Pegasos-II tulis olemaan. Onhan tossa parannusta toki, mutta että AGP x1 ja USB1.1... ja missä ne paljon puhutut PCI-X slotit on ??? PCI-X:n piti olla AGP-korvike, mutta eipä näy mitään mainintaa tossa listassa. Meinaako Genesi, että kaikki kuitenkin ostaa sitten Pegasos-III:n ?

Okei AGPx1 voi menetellä aluksi, mutta se kyllä varmasti rajottaa käytettävää resoluutiota, siis niin että nopeus olisi mitenkään järkevä. Lisäksi voi kysyä kuinka kauan uudet näytönohjaimet edes tukee AGPx1 väylää, tukeeko kaikki nykysetkään edes enää.

Amigisteille toi voi olla ihan ok, mutta Genesillä on kyllä hirveä urakka selittää Linux käyttäjille miksi ihmeessä pitäs ostaa kone missä on AGPx1 eikä AGPx4 tai AGPx8 kuten uusissa koneissa nykyään. AGPx2:kin olisi jo paljon parempi.

Ihan vertailöun vuoksi kaistanleveyksiä:

AGP x8 2.1GB/s
AGP x4 1GB/s
AGP x2 528MB/s
AGP x1 264MB/s

Toinen ihmetyksen aihe on toi USB1.1... Miksi ihmeessä ?? Okei monet USB laitteet toimii USB1.1 ohjaimellakin, mutta se ei ehkä ole totta aina. Ja eikö uudessa koneessa pitäs nyt sentään edes yrittää laittaa litännät ajantasalle.

 

Joanna
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.38:   
KimmoK: No en minäkään suuremmin ylläty jollei tuosta ole paljon isompaa puhetta IBM:n suunnalta... Mutta tuo on kumminkin saatavilla olevaa tietona heiltä.. Ja on se kiva referenssi jokatapauksessa koska IBM suhtautuu positiivisesti avoimeen softaan (ainakin Linuxiin). Lisäksi referenssin arvoa nostaa se että IBM on tällähetkellä johtava PPC-prosessorien valmistaja.

Lisäksi tärkeä asia Pegasoksen Linux käytön ja näkyvyyden kannalta on se että seuraava Debian/sarge (joulukuussa?) sisältää jo vakiopaketissaan täyden Pegasos tuen.

Janne: No, ei se kaikille olisi kelvannut kumminkaan joten siinä mielessä asiassa ei ole mitään uutta. Yleisesti näyttää olevan niin että ne joila on jo Pegasos eivät ota sitä niin isona asiana koska laite kumminkin kehittyy eteenpäin.

Krysty, Muksuh: Kannattanee mitata ensin käytännön laitteella ja puhua sitten. Teoreettinen spekseissä ilmoitettu maksiminopaus kun yleensä on eri kuin todellinen.

Esimerkiksi samaisen Articia-S piirin SDram.väylän lukunopeus on parhaimmillaankin ollut vain noin *Neljännes* siitä mihin kyseisen väylän pitäiisi pystyä Miksuh-matematiikalla. Itse olen sitä mieltä että katson Agp-asiaa asiaa uudelleen sitten kun joku päivä löytyy joku hyvä syy (= sen arvoinen ohjelma) 3D-kiihdytinkortin tektuureille mennä koneen muistiin.. No, sitten katsotaan onko se niin hidas että haittaa.

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.48:   
miksuh:
Kaikki AGP näytönohjaimet tukevat AGP 1x:tä. Lukee tuon mun aiemman postauksen aiheesta. Ja miten ihmeessä AGP-väylän nopeus rajoittaa käytettävää resoluutiota?

Pegasos2 on alusta asti ollut Pegasos1 uudella northbridgellä (gigabit ethernet, huimasti nopeampi ja 100% toimiva väylä, taatusti toimivat muistit yms). Todelliset uudistukset tulevat Pegasos3:n.

Näillä ominaisuuksilla Pegasos2 on mielestäni hintaansa nähden hyvä laite.

 

Jupp3
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.49:   
miksuh:
>Okei AGPx1 voi menetellä aluksi, mutta se kyllä varmasti rajottaa käytettävää resoluutiota

Öh, itsellä on Pegasos 1:llä käytössä 1280x1024 (Eipä tällä monitorilla paljon isompaa saa...)

Ainakaan vielä ei ole tullut tarvetta "rajottaa resoluutiota", ellei softa itse halua pienempää (emulaattorit, pelit, videot fullscreeninä) enkä näe siihen mitään syytä.

3D-pelit eivät aiheuta paljoa liikennettä AGP väylässä (paitsi ehkä alussa hieman enemmän, kun tekstuurit siirretään grafiikkamuistiin), leffat ovat suht. pienitarkkuuksisia, niille AGP 1X riittää mainiosti (Näytönohjaimesta riippuen voi overlaylla skaalata vaikka mille resolle, eikä sekään hidasta)

Eli, missä loppuu vääntö?

 

miksuh
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.50:   
Piru: No tottakai sillä kaistanleveydellä on väliä siinä kuinkapljon dataa siirtyy väylän yli. Mitä isompi reso sitä enemmän dataa. Toki näytönohjaimen muistiin voi pistää kamaa ja käyttää pelkkää rautarendausta, mutta se ei aina ole ratkasu.

Mulla on yhdellä kaverilla prossun puolesta ihan ok PC, mutta vaan AGPx1, ja se ei kyllä oikeen nauti esim 3D pelien pelamisesta, ja videotkin tökkii välillä jos on isommissa resoissa.

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 14.54:   
Kiva referenssi :)
http://www-3.ibm.com/chips/products/rfit/mai_logic.html

@Piru
"Eria asia mitä valmistaja lupaa ja mitä piiristä saa todella irti. Odotan yhä tuloksia joista näkyy että AmigaONE yltää AGP 2x nopeuteen (fastwritellä)."

Hetkonen, oletko siis nähnyt mitään tuloksia vai spekuloitko tyhjästä?

"Todelliset uudistukset tulevat Pegasos3:n."

/me skips Pegasos 2

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.05:   
miksuh: miks ihmeessä pitäis kokoajan siirtää koko näytöllinen dataa? Normaalissa desktop-käytössä ei todellakaan päivitellä koko näyttöä per frame. Suuri osa operaatioista (scrollaus, lohkojen kopiointi yms) tapahtuu vain osalle näyttöä käyttäen GPU:ta ja sen sisäisiä operaatioita, jolloin väylää ei tarvitse sorkkia laisinkaan tai hyvin vähän.

Ja AGP väylän nopeus ei vaikuta juuri laisinkaan 3D-puoleen koska ainut siirrettävä tavara on itse vertex yms. tiedot. Texturet ladataan kerralla alussa.

Mutta eiköhän nyt odoteta varsinaista laitetta, että pääsee oikeasti testaamaan.

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.07:   
"Mutta eiköhän nyt odoteta varsinaista laitetta, että pääsee oikeasti testaamaan."

Ai Pegasos 3:sta? :)

"Normaalissa desktop-käytössä ei todellakaan päivitellä koko näyttöä per frame"

Magic word "Normaalissa" :)

 

Jope
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.19:   
Hohhoijaa täälläkin sama kitinä ku ann.lu:ssa..

Lukekaa monta kertaa toi Pirun toteama:

"Pegasos2 on alusta asti ollut Pegasos1 uudella northbridgellä (gigabit ethernet, huimasti nopeampi ja 100% toimiva väylä, taatusti toimivat muistit yms). Todelliset uudistukset tulevat Pegasos3:n."

Alkaa puuduttaa tää.. PPC-maailma on kuitenkin aika pieni kyynel tietokoneiden valtameressä. Ellei PPC:n työasemakäytön suosio kasva jotenkin räjähdysmäisesti, niin tämä juna ei saa x86-junaa kiinni ikinä.

Olkaa tyytyväisiä, että näinkin hyvää rautaa tarjotaan. Verratkaa vaikka Classic Amigaan.

 

miksuh
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.26:   
Jope: Pegasos-II:a kyllä hypetettiin siihen malliin superior-computerina, että aivan ymmärrettävää ettei ihmisistä noi speksit oikein vastaa hypeä.

Ja noista speksesitä, kuinka monella meistä on mahdollisuus hyötyä gigabitin ethernetistä ? Jokaisella varmaan on kotona riittävän nopea piuha nettiin :) jotenkin mä olisin kyllä arvostanu sitä nopeampaa AGP:ta ja uudempaa USB:ta enempi.

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.34:   
Krusty, AmigaONE hädintuskin kykenee AGP 1x nopeuteen keskusmuistin käsittelyssä (256 MB/s). Onko vika articiassa vai muualla, sitä en tiedä.

Sen tuosta voi kuitenkin päätellä että jossain on vikaa ja reilusti, tulokset ovat noin neljäsosa piirin teoreettisesta suorituskyvystä. AmigaONEn AGP ei todellakaan kykene AGP 2x nopeuteen.

Vahva ehdokas vian kohteeksi on Articia itse.

Articia on ollut joka suhteessa melkoinen susi: muistiväylä tukee vaan pientä osaa SDRAM muisteista, articia sisälsi (ja sisältää) useita bugeja jotka johtavat koko väylän (ja koneen) lukkiutumiseen (minulta on turha yrittää tivata tarkempia tietoja, en ole asiantuntija. Luotan kuitenkin Gerald Cardaan. Kyseinen henkilö siis löysi ensimmäiset viat Articiasta, jotka on korjattu myös AmigaONEn Articiassa). Lisäksi lopulliset suoritusarvot ovat vain murto-osa odotetuista.

Jo teknisten syiden vuoksi (puuttumatta tässä sen tarkemmin MAIn toimintaan yrityksena) kävi pian selväksi että Articiaa ei tulevissa Genesin laitteissa nähdä.

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.47:   
miksuh: GigaBit ethernet on LAN-käyttöön tietenkin. 10/100:lla nettiin. HUOM: Ei tarvitse erillistä PCI-verkkokorttia reititinkäytössä. Kyllähän sitä jotain positiivista löytyy. :)

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.48:   
@Piru
Onkos sulla referenssia näyttää, muuta kun oma sanasi?

 

itix
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.49:   
Ja samaten Pegasos 1:sen AGP ei pysty AGP 2x nopeuteen. Kun pelaa näitä Amigan nykyisiä hitech-pelejä (Duke Nukem, Doom, Quake 1/2) niin ihan hyvin näyttää puhti riittävän.

UT 2003 voi olla vähän hankalampi pala. Olisiko kenelläkään Amiga-porttia niin voisi testata :)

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.54:   
Verkkokorteista kun puhutaan, niin onkos tuossa Pegasos 2:ssa kenen valmistajan verkkokortit? *Jos* siinä on joku laadukas 3COM niin sen osalta näyttää hyvältä :)

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 15.59:   
Krusty: foorumeissa (mm. ann.lu), useiden itsenäisten AmigaONE-omistajien tekemät muisti-benchmarkit. Joku vois kaivaa ne threadit sieltä esiin...

Peg2 gigabit on NB:ssä, 10/100 on tämä sama kun peg1:n (eli via rhine). Tuota NB:tä käytetään reitittimissä, joten GigaBit eetterin suorityskyvyssä ja laadussa ei pitäisi olla paljoa valittamista. :)

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 16.08:   
@Piru
*Urlia* olisin halunut nähdä? Mielummin (!= ann.lu) :)

Muutenkin taitaa olla vähän MuTu periaatteella laukaistu tuo väite. Jos Pegasoksen kanssa on ollut ongelmia joissakin kohdissa...EI se automaattisesti tarkoita, että A1:ssä olisi niitä ongelmia enään.

Kyllähän tuo MAI:kin tuo uusia lättyjä / revisioita markkinoille.

Muutenkin vähän koomista seurata sinun väittelyä, kun olet Genesin palkkalistoilla. Sama kyllä pätee joskus muihinkin henkilöihin, mutta tämä tästä.

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 16.33:   
Krusty: Joudut tyytymään ann.lu urliin, tosin ensimmäisenä postaajana DaveP johon voinet luottaa(?) tulos1 ja tulos2.

Postaan ihan omana itsenäni, ja mielipiteet ovat ominani, ellen toisin ilmoita. Koomista tai ei, koen tarpeelliseksi korjata vääriä käsityksiä mm. AGP:stä. Olen kuitenkin ns. normaali pulliainen siinä mielessä että syyllistyn samoihin helmasynteihin kuin niin monet muutkin minua ennen.

Väitän yhä ettei Pegasos1 ja AmigaONE kykene AGP 2x nopeuteen Artician takia.

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 16.43:   
@Piru
Iso sekalainen läjä testeja. Voiko noihin nyt niin luottaa? Noihin saattaa vaikuttaa kääntäjien asetukset ja se mitä koneessa pyörii samanaikaisesti.

 

Thoriel
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 16.43:   
Kyyyllähän sillä gigaluokan eetterillä tekee vaikka ja mitä, ainakin jos on tämmöinen supermehu MTV3:n nettiliittymä... 8-)

 

Piru
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 16.59:   
Krusty, muilla laitteilla ajetut tulokset ovat linjassa (eli suurimmilla lohkokoolla näkee väylän nopeuden).

Testit on käännetty -O3 and -fomit-frame-pointer optioilla. Muuta kääntäjän asetukset eivät juurikaan vaikuta tuohon, käytännössä CPU odottaa koko ajan muistiväylää vaikka koodissa olisi kuinka paljon ylimääräistä pyörittelyä accessien välillä, CPU on niin paljon nopeampi kuin muisti.

Lisäksi testit on ajettu useaan kertaan jolloin satunnainen muiden prosessien aiheuttama hidastuma on karsittu pois.

Testaajia oli useampia kuin kaksi (muissa threadeissa), ja nekin tulokset ovat linjassa näiden tulosten kanssa.

 

KimmoK
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 17.22:   
Asialinjan yritystä.

Gardan kommentti siitä että jonkin AGP 4x:n tukeminen olisi järjetöntä rahan tuhlausta on kyllä rautaista faktaa.

Genesi:llä on jalat maassa ja realiteetit kunnossa, ilmeisestikin.

Jos emolevyn väylissä kellotaajuus tuplaintuu niin R&D kustannukset kasvanee eksponentiaalisesti. (tuohon odotan Joannalta asiantuntevan kommentin)

 

KimmoK
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 17.25:   
Ja sitten vielä... malttia Genesi:n miehet A1:n mollaamisessa. Antakaa oman tuotteenne puhua.

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 17.40:   
@KimmoK & muut
Tuossa on pointtia.Genesin miehet pitäköön turpansa kiinni ja tuokoon omat tuotteet markkinoille tasan 6 päivän päästä. Enkä yhtään välittäisi kuulla toisen puolenkaan selittelyä. Tekninen tieto omista tuotteista on toki tervetullutta.

Hmm...miksiköhän Pegasos 2:sta ei ole kuvia vieläkään ilmestynyt, PIRU??

Eri asia jos jotkut tappelevat foorumeilla...Ärsyttävintä siinä on se, että kilpailevien firmojen hemmot sotkeutuvat mukaan, varsinkin jos koodarit tai CEO:t sekoittavat itsensä politiikkaan ja *propagandaan* :(

 

Anu Seilonen
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 17.53:   
Pysytäänpä asialinjalla. Riippumatta kunkin ammatista tai työnantajasta, täällä on sana vapaa kaikille. Kenenkään en ole vielä nähnyt isommin propagandaa toitottavan, vaan keskustelu on ollut ulkomaiden foorumeihin verrattuna hyvin analyyttistä ja asiallista. Henkilökohtaisuudet ja turvantukkimistoitotukset saa heittää osoitteeseen NIL: tai mennä remuamaan ANN:iin. Kiitos!

--Moderaattori


 

MarkoS
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 17.54:   
Jope: "Hohhoijaa täälläkin sama kitinä ku ann.lu:ssa.."

Uskoisin kitinän syyn ann.lu:ssa olevan se, mitä viestistä 255 lukee:

"We" are making fun of the "superior" but now uncovered as higly hyped PegasosII.

I can remember all the laughing at Eyetech with their FPGA based AmigaONE when it had "only" AGP 1x while the Pegasos was supposed to have AGP 2x.....

The same people are now claiming that you won't notice any speed difference anyway :-)

...ja kuka muistaa vielä sen marmatuksen, kun AmigaONE SE:ssä oli CPU emossa kiinni, kun taas Pegasoksen pystyy päivittämään G4:ään. :-)

Varsinaiseen asiaan, eli ei tuo nyt niin huonolta vaikuta. Firewire tosin olisi minulle täysin turha ja USBille täytyisi hankkia hubi. Molemmille ethernet-porteille olisi käyttöä ja DDR on hinnan ja saatavuuden kannalta plussaa.

Vieläkö se Pegasos III on tulossa vuoden alussa (vai oliko se vuoden ensimmäisessä neljänneksessä)?

 

hooligan/dcs
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 18.19:   
@Krusty

Jos voisit lopettaa turhanpäiväisen trollauksen? Vaikket Pirusta pidäkään tai usko hänen esittämiin asioihin, niin aika turha alkaa päättömästi vittuilemaan. Tai jos vittuilet, niin tee se edes fiksusti antamalla kylkiäisiksi asiallisen vastakommentin joka todistaa eittämättä toisin.

Genesin miehet (tässä tapauksessa mies) nimenomaan PITÄÄ olla täällä esittämässä ja korjaamassa pointteja. Helvetistäkö me muut tiedämme minkälainen Pegasos2 on, miten se on tehty, tai miten se suoriutuu mistäkin?

 

Janne
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 18.30:   
Kuten sanottua... Sillä ei tunnu olevan väliä millainen pegasos 2 on... Vain sillä minkä mieltymyksen kukin on valinnut ja mihin haluaa uskoa. Tässäkin ketjussa näkee kuka haluaa haukkua genesia ja kuka uskoa.

Minä odotan mieluummin sitä lopullista tuotetta. Jos se on oikeasti paljon nopeampi ja stabiilimpi kuin aiemmat pegasos-revisiot niin hyvä. Jos ei, niin sitten flametetaan. :)

Hyvä idea?

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 18.44:   
@Thoriel
Anteeksi vaan tuo sanavalinta. Olin vaan KimmoK:n kanssa samaa mieltä että tuote markkinoille ja malttia. :)

@Hooligan samat sanat sinullekkin, sinunkin olisi syytä tarkistaa faktasi joissakin asioissa ja ennenkaikkea miettiä yön yli kannattaako lietsoa tulta tuolla ann.lu:ssa.

Ei minulla Pirua vastaan ole mitään henkilökohtaisesti, mutta haluaisin hänen olevan neutraalimpi tiettyihin asioihin ts. puhuisi vaan omista tuotteistaan ja jos tarvii puhua kilpailijoiden tuotteista, niin erittäin varovaisesti hyvin perustellen :)

Esim.En muista nähneeni Friedenien haukkuvan Pegasosta.

Mikä tulee Pegasos 2:een niin se kuva olisi kiva nähdä. Olihan aikaisemmastakin emolevystä kuvia aika aikaisessa vaiheessa.

 

Jon
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 18.59:   
En jaksa lukea tuota whineä, mutta heitän pari ropoani peliin.

Oltaisiin prkl iloisia että on edes AGP ja USB kohtuu hintaan, eikä tarvii maksaa jostain 3:n osapuolen kovalevynrikkojavirityksistä.

 

Janne
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 19.14:   
Hyperion puhuu genesin tuotteista. Genesi puhuu main tuotteista. Amiga on puhunut genesin tuotteista jne... Kaikki sitä tekee vaikka kieltämättä fiksumpaa olisi ollut olla tekemättä. Taas kerran porukka syyttää asiasta lähinnä sitä tahoa josta eivät pidä ja kehuvat omaansa - maailmalla etenkin.

Katsotaan mieluummin asian hyvää puolta. Kohta pegasos 2 ja amigaone lite ottavat mittaa toisistaan. Paras tuote voittakoon! Sama koskee os4 vs. Morphos-vääntöä... Unohdetaan ne uskonnot ja yritetään palauttaa se "talvis... Siis vuosikokouksen henki".

Me kaikki mahdumme saman katon alle. Ihan tosi.

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 19.27:   
@Janne

Voisitko kertoa missä Friedenit ovat puhuneet Pegasoksesta kielteiseen sävyyn? Minä olen ilmeisesti missanut ne artikkelit.

Minulla on sellainen mielikuva, että Friedenejä ei ole kiinnostanut Mossiin tutustuminen...kommentitkin Mossiin liittyen on ollut vähissä?


@Muut:

Kuten jo joku taisi sanoa, on hyvä että uusia tuotteita tulee markkinoille.

Itse toivoisin että OS4 toimisi Pegasoksella ja myös päinvastoin :)

BBRV näyttäisi oleva innoissaan, jos OS4:n saisi Pegasokselle...toivon mukaan tämä ei ole vaan hypeä. Toivotaan, että bbrv kirjoittaa nimensä kiltisti siihen lisenssipaperiin.

Yhtään aikaisemmin en kyllä Pegasosta osta, jos ei ole varma, että OS4 pyörisi sillä.

 

Janne
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 20.58:   
Krusty: En maininnut Friedeneitä nimeltä, vain Hyperionin. Ainakin Hermans on toistuvasti kommentoinut kilpailijaa.

Mutta kuten sanottua. Minua harmittaa henkilökohtaisesti lähinnä yksi firma ylitse muiden. Tiedätte kyllä mikä. :) Eyetech, Hyperion ja Genesi ovat toki nekin tehneet virheitä mutta ei mitään kovin vakavaa, ja heillä on tuotteita ulkona joita voi kunnioittaa. Sikäli toivotan hyvää onnea koko kolmikolle!

 

Krusty
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 22.40:   
@Janne
Antaa noitten pomojen haastaa, kunhan edes koodarit ja muu henkilökunta pidättäytyisivät noista kilpailijoiden mollaamisesta.

bbrv ja ben ovat kieltämättä laukoneet aika paljon asioita, jotka olisi voinnut jättää mainitsematta.

Tiettävästi McEweniä ei ole foorumeilla näkynyt, vai? :)

Mitä Pegasos 2:een tulee niin onnea yritykseen, varsinkin kun speksit ei todellakaan olleet hypetyksen arvoisia.

 

itix
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 23.29:   
No Pegasos 2 tuleekin vain korvaamaan Pegasos 1:sen. Ja kokonaisuutena Peg2 on huomattavasti parempi kuin Peg1.

- AGP 2x Pegasos 1:ssä on käytännössä AGP 1x, joten tuossa ei tule yhtään huononnusta. Itse asiassa AGP:n pitäisi olla Peg2:ssa hitusen nopeampi.
- USB 1.1 (1 kpl?) on huonompi kuin 2 x USB 2.0. Tosin tuolla ANN:n spekseissä sanotaan 3 x Firewire USB 1.1, mitä tuokin sitten tarkoittaa?
- DDR RAM vs SDRAM, sopivien muistien löytäminen Peg1:seen oli joskus hankalaa. SDRAM on myös kalliimpaa.
- 1 ylimääräinen gigabitin ethernet ei ole ainakaan haitaksi.

 

itix
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 23.33:   
@krusty

Muuten, millaisilla spekseillä Peg2 olisi sinun mielestäsi ollut hypetyksen arvoinen?

 

hooligan/dcs
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 23.40:   
@Krusty

Missäs threadissa minä nyt olen sotaa ja tulta lietsonut? :)

 

Joanna
Torstaina, 9. lokakuuta, 2003 - klo 23.48:   
Krusty: Tuo sinun hirveä jankutus hypetyksestä kyllästyttää
vallankaan kun näyttöjä ei ole sinulla esittää... Missä sitä on? Kuka
sitä tekee? Ymmärrän kyllä että se arsyttää kuulla jonkin toisen
laitteen edistyvän mutta se on normaalia arkipäivää tietotekniikassa.
Se mikä oli OK kolme vuotta sitten ei ole paljon kehumisen väärtti
nykyisellään.

Ainakaan minä (tosin en ole Genesin hekilökuntaakaan tms) en ole
mennyt väittämään mahdottomuuksia kyseisestä laitteesta. Jos luet
Saku-lehdestä artikelini Pegasos 1, 2 ja 1/2 niin huomaat että olin jo
silloin kokolailla oikeasssa laitteen speksien osalta.


AGP 1X on nykyaikana siinä mielessä huono että sillä ei ole
markkinointiarvoa, joku 2X (vaikka pieleen tehtynä) on myyvempi
puhumattakaan 4X tai 8X. Mutta itse rautaa suunnittlevanva
(lähiaikoina pitäsi tulla työn alle joko SDRam tai DDRam käyttävä
kontrollerikortti) tiedän mitä tuskaa on tehdä noiden kellotaajuuksien
laitteita

Valitettavasti PPC siltapiirreissä tilanne on heikko. Joten konetta
tehdessä Pitää tehdä valintoja. Tässä tapuksessa näkisin (ainakin
niiden tietojen valossa joita minulla on, mukaanlukien Marvellin
täydet (NDA alaiset datalehdet) Genesin tehneen hyvän valinnan.
Discovety 2 ei ole täydellinen piiri pöytäkoneeseen mutta sen tekniset
edut (DDRAM, Sram, ethernet) ylitsekäyvät Articia-S piirin AGP.2X.n ..

 

Krusty
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 0.17:   
@Itix "Muuten, millaisilla spekseillä Peg2 olisi sinun mielestäsi ollut hypetyksen arvoinen?"
PCI-X, PPC970 yms. Kuitenkin näyttäisi, että Pegasos 3 tulee mahdollisesti olemaan se kone...

@Hooligan
"Missäs threadissa minä nyt olen sotaa ja tulta lietsonut?" kumulatiivisesti ajateltuna aika monessa, mutta on siellä asiaakin ollut ja vitsejäkin! :)

@Joanna: " sinun hirveä jankutus hypetyksestä kyllästyttää"
Hah...Jos minä olen tasan 2 kertaa threadissä sanonut sanan... :)
Peiliin katsominen vois olla paikoillaan. Suosittelen jotain muuta harrastusta. Noh omapa on asiasi mitä teet, mutta turha puhua jankutuksesta.

Mutta positiivista jos saan sanoa, niin ilmeisesti tietämyksesi HW:sta on suhteellisen hyvä.

Tähän voisikin heittää kysymyksen. Onko DDR tuesta hyötyä, käyttääkö PPC arkkitehtuuri sitä?

Ainakin DDR muistikammat on nykyään halpoja, kuten on jo mainittu. :)

 

Joanna
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 1.34:   
Krusty: Ok. en jaksa laskea.. joten uskon..

Silloin kuin päämuistia ei käytä kuin CPU yksinään niin muistin +
ohjaimen toimisessa kunnolla SDR riittää hyvin pitkälle koska yleisin
PPC:n cpu väylännopeus on 133MHz. Mutta koska koneessa on paljon
muutakin käynnissä saaan aikaan pitää ottaa nuomioon sen tarvitsema
tiedonsiiron tarve. Esimerkiksi näytönpäivitys, kiintolevy siirrot yms
tehdään yleesä DMA:lla jolloin CPU: on edelleen vapaa toimimaan.

Ajatteleppa vaikka Divx-pakatun leffan katsomista koneen
kiintolevyltä.. Siinä on yhtäaiaa useita asioita käynnissä.
Kiintolevyn luku, CPU:lla tehtävä kuvan/äänen purku ja kuva ja
äänidatan siirto oikeisiin paikkoihin (näytönohjaimelle +
Sounthbridgelle tai erilliselle äänikortille.

Yllättäen samaan aikaan on menossa 6 samanaikaista operaatiota samaan
muistiin (olettaen että CPU:n cache pitää divx/ac3 purkuohjelman
itsessään)... Sen jälkeen aletaankin laskea kuinka isoa kuvaa ja hyvää
ääntä koneesta saa pihalle ilman että se takkuaa..

(joku virkeämpi voisi laskea bytemäärät sekuntia kohti.. nyt en minä
jaksa. :)

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 6.52:   
@Krusty
Ei millään pahalla, mutta olisi kiva jos kaivelisit urleja väitteiden pohjaksi.

En ole pitkään aikaan peitellyt suoranaista inhoa Amiga Inciä kohtaan ja totta kai se heijastuu kommentteihin.Mutta en nyt sentään laske itseäni "blue troll"-joukkioon ellet virkistä muistia pistämällä parit esimerkit :)

 

Ibe U
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 10.37:   
Kerrankin näin päin, yleensä tämän tasoiset keskustelut ovat olleet tuolla AOS4 osastolla.

Pidetäiskö nämä merkki kohtaiset osastot puhtaana ko. laitteen parjauksesta ja jatketaan sitä tuolla muualla, näin kaikki voi lukea sen mikä kiinnostaa ilman että tulee taas sitä parjataan fiilis.

Että sikäli kaikkilla on peiliin katsomisen aihetta.

Mä en oo postannut aikaisemmin tänne mitään koska MorphOS/pegasos ei ole mua kiinnostava tuote.

 

Krusty
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 11.13:   
@hooligan/dcs
En jaksa alkaa penkomaan urleja, mutta eräs uusimmista jutuista oli väite, että OS4 on epävakaa käytettäessä IBrowsea. Jutuistasi sai sellaisen kuvan, että se on OS4:n syy, varsinkin kun IBrowse ilmeisesti toimii sinun MOS:ssa.

Ainakin eräällä ulkomaisella irccikanavalla tuli ilmi, että IBrowsen kehittäjät tietävät ongelmasta ja ovat korjaamassa *Ibrowsea*. :)

Kyseinen ongelma esiintyy tietyillä softakokoonpanoilla, mutta OS4:n syy se järjestelmän kaatuilu ei ollut. Kyseessähän ei ole täysin suojattu käyttöjärjestelmä.

Ennen kun kukaan ehtii sanoa, niin OS4:ssa varmasti on bugeja, mutta missäpä käyttöjärjestelmässä ei olisi.Yllättävän vakaitahan ne A1:n alpha versiot ovat olleet.

Mutta kuten jo sanoin ei kaikki juttusi ole olleet perättömiä ja olen monta kertaa naureskellut niille hitusen satiirisella huumorilla varustetuille vitseille :)

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 11.33:   
@Krusty

IBrowse ei todellakaan TOIMINUT Sakun OS4 demottelussa, niinkuin kaikki näkivät. Ja aika laillahan vaikuttaa että jossain OS4:n osassa vikaa jos samainen IBrowse toimii Amithlonilla, UAE:lla ja MorphOS:lla, eikö? Kun pyydettiin kertomaan, niin minä kerroin mitä näin. Tässä kyseinen thread.. sori jos lietsoin sotaa :((((((((

Toisekseen, Hyperionin puolelta kerrottiin että IBrowse TOIMII OS4:lla, joten miksi IBrowsen tekijät sitten ovat korjaamassa sellaista mikä ei ole rikki?

http://amiga.org/modules/news/article.php?storyid=2758

Please...

 

Jontsa
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 12.09:   
Hooligan: Asia on kuten sanoin Sakuilla eli IBrowse on epävakaa minun koneessa ja pari muuta beta-testaajaa ovat ilmoittaneet saman. Ongelma on suurella todennäköisyydellä IBrowsessa eikä OS4:ssä ja IB:n tekijät ovat jo sen kimpussa. Kertomuksestasi ann.lu:ssa sai täysin sen käsityksen että kyseessä on käyttöjärjestelmän vika.

ps. Huomauttaisin että IBrowse on hyvin epävakaa myös MorphOS:ssa ainakin minulla jos javascript on sallittuna. En silti sanoisi että vika on MorphOS:in :) Vähemmän spekulointiin perustuvia väitteitä foorumeihin kiitos :)

OS4beta on vanhoja käyttöjärjestelmiä tarkempi siitä että ohjelmat toimivat sääntöjen mukaan. Esim. Payback jota testattiin Sakuilla. Siinä on bugi jonka os3.x antaa mennä läpi sormien mutta os4 antaa siitä virheilmoituksen. Tästäkin on lähtenyt ilmoitus tekijälle ja se korjataan.

Jos vielä kommentoin alkuperäistä juttua niin pakko myöntää että minäkin innostuin hieman liikaa pegasos2:sta kun ekat speksit julkistettiin. Itse taidan jättää Pegani vaihtamatta sillä vanhakin malli toimii vallan mainiosti. Mutta on se hienoa että tulee uutta rautaa mitä myydä että saadaan uusia käyttäjiä. Ei sovi valittaa :)

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 12.52:   
@Jontsa
Kun luet antamani ann threadin näet minun mainitsevan etten mielelläni kommentoisi keskeneräistä projektia. Kun sitä sitten irkistä amiga.orgin privamailiin asti hinguttiin niin päätin postata mitä näin ja koin.

Mitä tulee tuohon spekulointihommaan, niin minähän voin yksittäisenä ihmisenä spekuloida ihan niin paljon kuin haluan. Se on sitten asianomaisten asia korjata spekulaationi tai lukijan itsensä vähän funtsia mikä voisi mättää.

Spekulaationi osoittautui sitä paitsi vielä kaiken muun lisäksi oikeaksi. Veikkasin IBrowsen kaatumisen syyksi 68k-emulaatioa, ja kuten sinä ja Wentzler totesitte, OS4:n emulaattori nimenomaan oli se mikä sitä aiheuttaa.
Ihmeellinen kommentti tuo "korjataan softat OS4 yhteensopiviksi". Miksette korjaa emulaatiota enemmän 3.x yhteensopivaksi, vaan odotatte että kaikki softa korjataan OS4 yhteensovivaksi, joka ei tule koskaan tapahtumaan? Tuntuu vähän perse edellä puuhun-toiminnalta.

Anyways.. luin nyt uudestaan tuon ketjun, en kyllä näe kertomaani "reporttia" sen kummemmin negatiivisena kuin positiivisena.
Topic oli "OS4 esittely Sakuilla", ja siinä on se mitä tapahtui.

 

Jontsa
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 13.45:   
Hooligan: Joo luin threadin silloin aikoinaan. Mielipiteesi on näköjään monille tärkeä :)

Kyllä spekuloida saa ehdottomasti, mutta ilmaisit asian siten että monet olettivat vian olevan os4:ssä. Vika ei ole 68k emulaatiossa vaan ohjelmassa on bugi minkä vanhat käyttöjärjestelmät sallivat, mutta enään se ei käy päinsä.

"Miksette korjaa emulaatiota enemmän 3.x yhteensopivaksi, vaan odotatte että kaikki softa korjataan OS4 yhteensovivaksi, joka ei tule koskaan tapahtumaan?"
Miksi kirjoitat "odotatte" ?-) Minä en kehitä os4:ää, minä vain metsästän siitä bugeja.
Enivei.. Kukaan ei odota että kaikki ohjelmat muutetaan yhteensopiviksi eikä se ole tarpeen sillä suuri osa 68k ohjelmista toimii.

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 14.12:   
@Jontsa
No sori.. he, ei te :)

Ei näytä mielipiteeni kovinkaan tärkeä olla.. muutama hassu kommentti koko threadissa heh

Kuiteskin.. mun mielestä sen emulaation pitää toimia niin että se on mahdollisimman yhteensopiva vanhojen softien kanssa.
Tilanteesta josta OS4 lähtee "Suuri osa" ei riitä.. pitää olla "suurin osa" ja sen toimimattoman osan pitää prosentuaalisesti olla hemmetin pieni.

Mitäs haittaa sen emulaattorin saattamisessa mahdollisimman yhteensopivaksi on? MorphOS:lla ja Amithlonilla en nyt ainakaan ole törmännyt kummempiin ongelmiin, molemmilla mm. IBrowse toimii moitteettomasti.
Mutta mutta.. viikon parin päästä näemme miten Pegasos2 suoriutuu.. ja kolmen kuukauden päästä sama OS4:lle :) Palaillaan asiaan

 

Asialinja
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 19.14:   
Peg2:n ja A1:n välisistä eroista on turha kiistellä. Ne jotka haluavat AOS4:n joutuvat pakosta hankkimaan A1:n ja ne jotka haluavat MOS:n joutuvat pakosta hankkimaan Pegasoksen. Ainakin tällä hetkellä tietääkseni tilanne on näin. Eli noiden emojen ominaisuuksilla ei ole penninkään väliä koska muita vaihtoehtoja ei ole. Paitsi tietysti classic-koneet. Piste. Hyvä jos noita Pegasoksia ylipäätään alkaa jälleen tulla markkinoille monen kuukauden jälkeen. Näyttää siltä että suurin osa tämänkin foorumin käyttäjistä haluaisi kaikkein mieluiten Pegasoksen AOS4:llä.

 

Jupp3
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 22.03:   
>Tilanteesta josta OS4 lähtee "Suuri osa" ei riitä.. pitää olla "suurin osa"

En nyt sanoisi noinkaan... "Suurin osa" Amigan softista toimii vain korpuilta, ja käyttää hardwarea suoraan (vanhat pelit)

Ennemmin sanoisin, että tarvitaan muutama tunnetusti hyvä ohjelma, jotka toimivat...

Sama koskee toki myös MorphOSia, ja kyseiselle listalle pistäisin ainakin seuraavia ohjelmia; IBrowse, DeliTracker2, TVPaint, Lightwave, Photogenics, MakeCD, PSA...

 

itix
Lauantaina, 11. lokakuuta, 2003 - klo 4.10:   
99% Amigan ohjelmista on sellaisia joilla ei tee oikeasti mitään. Katelkaapa joskus Aminetin tarjontaa ja siellä on suunnaton määrä yli 500 viikkoa vanhoja ohjelmia. Kuinka moni noistakaan on enää käyttökelpoinen?

AmigaOS 3 on muuten pullollaan kaikenlaisia workaroundeja vanhoille bugisille/väärin tehdyille softille. Muun muassa Deluxe Paintia varten.

 

JPQ
Lauantaina, 11. lokakuuta, 2003 - klo 17.28:   
itix: jaa että sisältää bugi korjauksia "ohjelmiin" ja Deluxe Paintin ainoa ongelma jonka tiedän on OS2.04:ssa eli paletti editorin saa sekoamaan mutta toimii 2.05:sta lähtien ja 2.04:sta taakse päin ok. Ja Aminetissa tosiaan aivan liian paljon roskaa plus eräät ikivanhat softat olisi ok tavaraa jos ne saisi rekisteröityä jos ajattelemme Classic Amiga pyöritystä ja kestämme rumat GUIt. Ja tietenkin se ettei toimi näyttökortilla.:Nämä kait siis Deluxe paint 4:sen pohjalta.

 

Janne
Sunnuntaina, 12. lokakuuta, 2003 - klo 12.21:   
@Krusty

"Kyseinen ongelma esiintyy tietyillä softakokoonpanoilla, mutta OS4:n syy se järjestelmän kaatuilu ei ollut. Kyseessähän ei ole täysin suojattu käyttöjärjestelmä."

Hei, en nähnyt sinun puolustavan MOSia kun sitä syytettiin kaatuilusta... :)

Molemmissa systeemeissä on varmasti bugeja jotka ovat myös vaikuttaneet systeemien kaatuiluun julkisissa esityksissä. Vaikea vaan sanoa mitkä kaatuilut johtuvat mistäkin - tuntuu että ne johtuvat lähinnä siitä mihin ihmiset haluavat uskoa? :)

@Ibe U

"Pidetäiskö nämä merkki kohtaiset osastot puhtaana ko. laitteen parjauksesta ja jatketaan sitä tuolla muualla..."

No, jos merkkikohtaista parjaamista on, niin miksi ei sitten tehtäisi sitä oikealla alueella? Ei parjaaminen välttämättä ole pahasta. Minusta Pegasosta voi parjata täällä ihan mielin määrin, jos parjaukselle on todella aihetta. :)

 

JPQ
Sunnuntaina, 12. lokakuuta, 2003 - klo 17.05:   
Janne: olen samaa mieltä sananvapaus lain nojalla ja jos parjous on perusteetonta niin sille voi sitten nauraa itsekseen.

 

Krusty
Maanantaina, 13. lokakuuta, 2003 - klo 4.28:   
@Janne
"Hei, en nähnyt sinun puolustavan MOSia kun sitä syytettiin kaatuilusta..."

Hmmm...Et myöskään nähnyt minun naureskelevan ja tuulettavan sille! :)

Oliko kyseessä siis vain syytöksiä?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: