Genesi/Pegasos -> Atari?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Genesi/Pegasos -> Atari? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

itix
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 23.25:   
Niin mitä mieltä olette tuosta Atari-jutusta?

Ainakin minusta Atari brandi olisi ihan ok. Jos se auttaa markkinoinnissa niin mikä ettei?

Toisaalta varmasti monia arveluttaa kunniakkaan konemerkin hyväksikäyttö. Esimerkiksi monia harmittaa Amigan tahraaminen AmigaDE ym. tilpehöörillä jolla ei ole mitään tekemistä Amigan kanssa. Varmasti ei myöskään olisi kivaa jos joku Siemens alkaisi myymään kännyköitään nokialaisina. Nyt sitten jos Genesi alkaisi markkinoimaan Atari Pegasosta?

Mietteitä?

 

JPQ
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 23.33:   
itix: minusta aikas törkeää koska silloinhan melkein AmigaOne olisi huononmpi kun tuo "Atari". Eikä se käy laatuun.:( minusta Atari nimi pitäisi jättää rauhaan varsinkin kun Pegasoksella ei ole oikean Atarin kanssa mitään tekoa. Eli en suosittele missään nimessä.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 23.38:   
Kah. Pankaa päivä muistiin: 7. syyskuuta.

Olen JPQ:n kanssa 100% samaa mieltä.

 

itix
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 0.02:   
JPQ: Tehdäänpä hiukan vaikeammaksi: Eikö olisi hienoa ettei Atari tietokoneena unohtuisi historian hämäriin? Monethan meistä haluaisivat että Amiga muistettaisiin myös sadan vuoden kuluttua. Ja kuitenkaan Pegasos ei ole mikään viiden pennin halpakopio Taiwanista.

 

itix
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 0.14:   
JPQ: Tuo "AmigaOne ei saisi olla huonompi kuin Atari" oli aika hyvin sanottu. Kun sitä nyt miettii niin olisihan se nöyryytys jos pöydällä olisi ATARI. Ja itse rakennettu brandi on aina kaikkein puhtain.

 

JPQ
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 0.33:   
itix: olisihan eihän se unohdi sillähän on kait omat harrastajansa vieläkin yksikin kait tekee kaiken tarpeellisen Atarillaan eli surffaa netissä yms. Tuollainen tyyppi on siis oikeasti olemassa ainakin ollut. Ja Atari sana minusta rumakin ei voi mitään. Ja tyypistä löytyy tietoa tyypistä oliko se nt rautasen atk retro sivun atari vastaava.
PS. Eli Atarikaan ei ole kuollut. Eikä minulla ole Ataria vastaan.

 

Jon
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 0.41:   
Atarista tulee mieleen joku sissijärjestö :) Pegasos much cooler.

 

Joanna
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 1.47:   
Toisaalta atarin logo on ihan Ok.. :)

Mutta.. no, hmm... en minä tiedä. Ei se silti innosta.

Toisaalta eipä innostaisi Amigakaan, siis nykyinen AmigaInc on vienyt
Amiga nimeltä kaiken viimeisenkin hyvän fiiliksen ainakin minun
mielessäni. Ehkä se ei ole ulkopuolisille niin iso haitta jotka eivät
ole seuranneet viimevuosien kohelluksia...

Ehkäpä kumminkin ainakin minulle Pegasos ja MorphOS ovat sopivan
neutraaleja. Voi paremmin keskittyä itse asiaan kun ei ole nimen
taakikaa sillätavoin riesana.

 

miksuh
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 15.38:   
"Esimerkiksi monia harmittaa Amigan tahraaminen AmigaDE ym. tilpehöörillä jolla ei ole mitään tekemistä Amigan kanssa."

No ei sillä Atarillakaan ole mitään tekemistä Amigan kanssa :) Melkeimpä vähemmän kun AmigaDE:llä :)

Mä en henkilökohtasesti pidä tosta Atari jutusta.

 

miksuh
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 15.41:   
"JPQ: Tehdäänpä hiukan vaikeammaksi: Eikö olisi hienoa ettei Atari tietokoneena unohtuisi historian hämäriin? Monethan meistä haluaisivat että Amiga muistettaisiin myös sadan vuoden kuluttua"

Mutta eihän tossa Atari tapuksessa Amigaa muistettas vaan Atari. Kuten aikasemminki sanonu, ni ei tavalliset pulliaiset tajuaisi sen olevan jossain tekemisissä Amigan aknssa. Eli Amiga siinä unohtuisi ja Atari muistettas.

 

miksuh
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 15.55:   
Just oli tuola IRC-galleriassa gallupi, että Amiga vai Atari ? Vastanneita on tällähetkellä 936 ja 80% kannattaa Amigaa ja 20% Ataria.

Aina sanotaan, että Amigan tuntee nykyään tuskin kukaan, mutta Atarin kaikki. Toisaalta musta toi gallupin tulos osttaa sen, että suomesta löytyy yhä paljon enemmän niitä joilla Amiga tuo paljon paremmat muistot kun Atari. Ja kuten kaikki tietää niin tuola kalleriassa on vähän kaikenikäsiä, sekä nuoria että vanhempia tyyppejä.

Mä veikkaan, että maailmassa on edelleen paljon enemmän niitä, joille Amiga tuo mieleen positiivisen mielikuvan. Ataristeja selvästi vähemmän. Toi 80% vs 20% voi olla oikein realistinen suhde.

Amigainc:n sähellystä ei kuitenkaan kukaan tavallinen pulliainen tunne, Amigainc:n maine on mennyt lähinnä nykysten aktiivisten amigistien silmissä, ei niiden miljoonien entisten A500 käyttäjien. Ne ex amigistit, ja kaappiamigistit ei ole edes kuullut nykysestä Amigainc:stä eli miten se voisi siis vaikuttaa Amigan maineeseen niiden ihmisten mielessä ? Ei mitenkään.

Atari toisaalta tuo useimmille mieleen kolikkopelit, 8bit konet ja pelikonsolit. Toki niitä aktiivisia ataristejakin on, mutta musta kyllä näyttää että tietokoneena Amiga on yhä tunnetumpi kun Atari.

Ja ennenkun jojku nyt alkaa selittää jostain nimenplvomisesta niin.. Kaikki, ihan jokaikinen ihminen nykyaikasessa teollisuusmaassa tekee päivittäin erilaisia osotopäätöksiä pitkälti nimen takia. Sä olet tottunut siihen että jonkun tietynniminen on ollut hyvä ja olet pitänyt siitä ni ostat sitä jatkosskin. Ei se koske vaan tietokoneita. ostat vaikka makkaraa ni se näkyy siinäkin jo. Nykyaikasia mainoksia ei voisi olla olemassakaan jos noin ei olisi.

 

Janne
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 16.07:   
Brändit ovat tottakai tärkeä osa kuluttajan ostopäätöstä, useimmilla meistä.

Mitä Atariin tulee, on muistettava että Suomi on Suomi ja me kotitietokoneharrastelijat vain yksi poppoo täällä. Jenkeissä nimi Atari voi olla aivan eri tavalla arvossa, samoin kolikkopelinikkareiden keskuudessa. Eroja on.

Minulla ei ole mielipidettä Genesin Atari-touhuista. Aika näyttää, toistaiseksi pelkkää puhetta.

 

jansa
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 16.20:   
Itte en ole tätä nimijupakkaa pahemmin seurannut, mutta epäilen kyllä *todella paljon*, että Genesi/Pegasosta voisi myydä Atari-nimellä, jos se on tässä pointtina. Atarihan on nykyään Infogramesin (onko peräti maailman suurin pelifirma?) virallinen nimi ja Atarin nimellähän julkaistaan pelejä jatkuvasti. Enpä usko, että ihan helpolla irtoaa oikeuksia käyttää heidän nimeään jonkun PPC-tietokoneen yhteydessä.

Atarihan on/oli brändinä yksi maailman kuuluisimmista. 80-luvulla se paini samassa sarjassa kuin Coca-Cola ja McDonalds.

Ja Atari nimihän tulee tietysti GO-pelistä ja logo esittää Pong-peliä. Alkuperäinen logohan oli GO-lauta.

 

JPQ
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 16.20:   
miksuh: atari on oikeasti vähemmän tunnettu koettappa hakea aikasi kuluksi atari asiaa huomaat miten vaikea sitä on löytää.

 

jansa
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 16.31:   
Googlefight Amiga vs Atari, The winner is: Amiga
(Amiga 4 390 000 results, Atari 3 050 000 results)

Tosin se, kuinka monta osumaa Atari tuottaa Googlessa ei kerro Atarin tunnettuvuudesta käytännössä juuri mitään. Kattokaapa huviksenne esim kirjastossa jotain pop-kulttuuri yms teoksia, niin aikas monessa mainitaan myös Atari.

 

itix
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 16.35:   
Miksuh: Amiga on todennäköisesti tunnetumpi kuin Atari (ainakin mirc-galleriassa :) ) mutta jos listaan lisätään Pegasos niin se jääkin jonon hännille.

Eri asia on miten Atari brandin käyttö voisi olla mahdollista. Ehkä jonkun firman pomo poltti liikaa ruohoa ja kirjoittelee nyt foorumille pilvessä :) Jotain tässä kuitenkin tuntuu olevan takana. Ehkäpä joku toinen isompi firma?

 

JPQ
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 18.03:   
jansa: ja toiseksi atari oli kait japania. eli tuo testi on huono kun noi sanat tarkoittaa muutakin mutta spectravideo ei tarkoita kait kuin sitä mitä tarkoittaa. ja keksinkin siitä j. bond konnille tietokoneen spectrevideo. Spectrehän taisi olla bondissa konnien joku järjestö.

 

Janne
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 18.55:   
Uskonpa että Atari-nimellä on maailmalla paljon enemmän arvoa kuin me täällä Amiga vs. ST -ajatuspiiristämme osaamme ajatellakaan. Amiga oli vain liuta kotitietokoneita (kieltämättä hyviä sellaisia), Atari sentään PALJON muutakin.

Atari on mielestäni nimenä lähempänä "pop-ikonia" kuin Amiga, vaikka tietokonenäkökulmasta tämä vaikealta ajatukselta tuntuukin...

 

Lu0maska
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 21.03:   
Hmm, Infogrames tosin taitaa omistaa oikeudet Atari-nimeen(?)

http://www.atari.com/

 

Janne
Maanantaina, 8. syyskuuta, 2003 - klo 21.47:   
Lu0maska: Juu, ja kyllä bbrv sen tietää. Ken tietää mitä kaavailevat. :)

 

Jupp3
Tiistaina, 9. syyskuuta, 2003 - klo 19.57:   
Tuosta Atarista, kannattaa muistaa, että Atari on (oli) todela muutakin, kuin Atari ST (Joka oli Amigaa huonompi, useiden mielestä)

Eli kolikkopeleistä kaikki kai lähti... Josta siirryttiin pelikonsolipuolelle...

Ja molemmilla aloilla Atari oli todellakin menestynyt aikanaan.

Mutta myönnetään, useat muistavat parhaiten juuri Atari ST:n, johtuu kaiketi tietokoneharrastajien keski-iästä :)

Itselläkin toi "alkutaival" on ollut lähinnä oman tutkimuksen varassa...

 

Tuomo
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 22.52:   
ATARI ON POP!

Tuliskin joku kiva peli/hyötykone markkinoille, olkoonkin vaikka Amigan tai minkä lie tekniikka mutta kunhan ei Gatesin sormet ole pelissä mukana.

Brandina Atari on maailmanluokkaa kun taas Amiga on pienten piirien tunnistama merkki.

Ja sitäpaitsi, ST on parempi kuin Amiga (ok, no mitä nyt lapselliset demot joita Amigalle oli pilvin pimein ja pelit tais olla kans paremmat) mutta yhteenväliin ST oli todella suosittu pienyritysten julkaisumasiina ja popparit teki musaa ST:n musiikkisoftilla. Vaan antaapa menneiden olla joten rest in piece, nämä molemmat hyvät ja hienot tuotteet.

 

potkustart
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 0.04:   
Ja Atarin suosio muusikkopiireissä johtui siitä että siinä oli valmiiksi sisäänrakennettu midi-liitäntä. Muistan kuinka lehdissä mainostettiin Atari ST:tä muusikon koneena koska siinä oli midi-liitäntä valmiina. Enpä usko että musiikkisoftat oli tuon suosion takana. Tuon yksinkertaisen ja suhteelisen halvan midiliitännän kyllä sai Amigaankin. Ja käyttipä poppari Alice Cooperkin Amigaa miditarkoitukseen, eikä Ataria. Muistaakseni Ataria mainosti MikroBitin takakannessa Mikko Alatalo.

 

KimmoK
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 14.34:   
"Ja Atarin suosio muusikkopiireissä johtui siitä että siinä oli valmiiksi sisäänrakennettu midi-liitäntä."
IMHO: miltei yhtä tärkeä oli hires 640x400 MV näyttö

 

KimmoK
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 14.43:   
"Ja sitäpaitsi, ST on parempi kuin Amiga (ok, no mitä nyt lapselliset demot joita Amigalle oli pilvin pimein ja pelit tais olla kans paremmat) mutta yhteenväliin ST oli todella suosittu pienyritysten julkaisumasiina ja popparit teki musaa ST:n musiikkisoftilla. Vaan antaapa menneiden olla joten rest in piece, nämä molemmat hyvät ja hienot tuotteet. "

Ja **tut annetaan! ***kle!! :)

Amiga rules aikoinaan ja ruleaa edelleen. (ihan oikeasti muuten)

Molemmilla oli omia hyviä pointseja mutta A500 oli parempi kuin A520ST. Jokin Atari1040STe mahtoi omata mm. paljon ST:tä paremmat äänet mutta käyttis ei edelleenkään moniajanut ja Atari ei osannut myydä koneen uusia ominaisuuksia.
Falcon taas oli liian vähän liian myöhään. (vastaavasti A600 ja CD32 oli liian vähän ja/tai liian myöhään)

Siinä missä ST:n midi+mustavalkonäyttö ruletti paperijulkaisuun ja midi musaan niin Amiga ruletti videojulkaisuun ja tietokonemusaan.

 

JPQ
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 15.49:   
potkustart&KimmoK: molemmat syyt totta ja kyllä ne softatkin olen niin moneen amigan midisoftaan pettynyt. Vakuuttavimman nykyään kehitysessä versiossakin on yksi paha bugi. Eli B&P:een nyky version bugia edes kehittäjä ei omalla koneellaan saa toistettua.
KimmoK: Atarikin rules varsitkin 8bit ja kolikkopelit.
Toi Alice Coopper pitää lisätä amigan käyttäjien listaan. Ja Printissä ainakin oli keskivaiheilla joskus 87 Atari mainos.

 

KimmoK
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 16.43:   
Ohessa parannuksia jotka olisi mielestäni muuttaneet menestykseen.

Atarin suku: parempi käyttis ja moniajo jo 80 luvulla
Atari 520 ST: paremmat äänet ja grafiikka
AtariFalcon: 32 bittinen muistiväylä

Amigoiden suku: kovalevyn lisääminen (kaikkiin) koneisiin vuonna 90
AmigaWorkbench1.3: fiksummat värivalinnat
AmigaWorkbench3.1: fiksummat värivalinnat yms.
AmigaOCS: 640x480 non-interlaced tila
AmigaCDTV: SDK julkaisu paljon ennen konetta, muistia 2 megaa
Amiga3000+: julkaisu :)
AmigaCD32: edes 2M fast muistia
Amiga1200: IDE CD-ROM liitäntä vakioksi, 4M fast muistia + 100M kovalevy vakiona
Amiga4000D: A3k:n SCSI ohjain emolla, SCSI CD-ROM asema ja 300M kovalevy vakiona, järkevänpi hinnoittelu, parempi laatu
AmigaAGA: chunky mode, c2p/Akiko HW, 16 bittinen ääni
AmigaAAA: julkaisu :)
AmigaHombre: julkaisu :) :)

 

JPQ
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 18.23:   
KimmoK: AmigaOS3.1:den värivalinnat on oikein fiksut juuri yksi syy miksi amigasta pidän. Erottuuahan toi 102,136,187 ja 170,170,170 vähän heikosti mutta parempi kuin Windows migreeni sävyt. Ja 1.3:sen värit on TVeellä taasen todella hyvät uskoisin mutulla.
AmigaOCS: 768x576 tila noiden lisäksi intrrlaced tottakai. Ja OCS 8bit värit eli 256värinen paletti edes näin:
eli palettissa on 32väriä ja ylimmät kolme bittiä määrää väri komponentin/komponentit jonka arvo käännetään. Ja lisäksi tila jossa neljänneksi ylin bitti määräisi puolitetaanko niiden värikomponenttien arvo jota ei ole valittu negatiiviksi muunnettavaksi. Tästä näette että ideoita olisi lofipiirisarjoihin niistä teenkin ehkä saku jutun. Toi 8bit tila olisi vaatinut nopeampaa muistia ja olisiko toi sun 640x480 ollut kaksi vai moniko värinen tila ? minä sanon edes 16:sta väriä.
AmigaCD32: 4mb fast muistia.
Amiga4000D: A3000:sen SCSIa parempi SCSI tosin tuossakaan SCSIssa ei liene pahoja laatu pulmia.
AmigaAGA: chunkymode mutta sekin edelleen paletin modauksella keksen kuvan piirron. Ja tottakai chunky tiloihin myös 160x120 tyyppiset resot. Ja 16bit moodi jossa 5bit red,6bit green,5bit blue tai kaikki viisibittisiä plus bitti jolla saa puolitaisen läpinäkyydeen videosingnaalin tai toisen bittikartan kanssa joita molempia voi scrollata.
AmigaAAA: PCI väylä tai mielummiin ZorroIV eli ZorroIII täyteen ja yli speksattuna vaikka niin että korttien välille liikenne olisikin 666mhz eikä 400mhz. (PCIssähän se on 133mhz)
Näissä alla olevissa tottakai AAA:
Amiga5000: jossa kaksi 68060/50Mhz prossua.
Amiga6000: jossa neljä 68060/50Mhz peossua.
Amiga12000: jossa kuusitoista 68060/50Mhzin prossua. Käyttis tehty niin että ohjelmalle voi antaa oman prossun käyttöön.
Amiga15000,20000,40000,80000: PowerPCeellä tai useammalla.
AtariFalcon: myös tornimalli/pizzalaatikko malli. Kauniimpi GUI kuin TOSissa oli.
PS. Noniin tässä näitä ideoita Mineroin(tm).

 

miksuh
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2003 - klo 15.05:   
Tuomo: "Brandina Atari on maailmanluokkaa kun taas Amiga on pienten piirien tunnistama merkki.

Ja sitäpaitsi, ST on parempi kuin Amiga (ok, no mitä nyt lapselliset demot joita Amigalle oli pilvin pimein ja pelit tais olla kans paremmat) mutta yhteenväliin ST oli todella suosittu pienyritysten julkaisumasiina ja popparit teki musaa ST:n musiikkisoftilla. Vaan antaapa menneiden olla joten rest in piece, nämä molemmat hyvät ja hienot tuotteet"

Olipas suht paksua trollausta :)

Atari oli suosittu lähinnä muusikkojen parissa, koska siinä oli valmiina midi-portti. Tuossa käytössä Atari oli ihan ok. Mutta siihen se sitten kyllä jääkin. Yhdellä muusikko tutullani oli kerran AtariST ja tulipa sitä testittyä jonkin verran.

Atarin käyttis oli aina aneeminen verrattuna jopa ensimmäisiin AmigaOS versioihin, saati sitten uudempiin verrattuna. Esim kunnon moniajosta ei voinut juuri puhua Atarin kohdalla. Raudan puolella Atareissa oli jokaikisessä mallissa, jopa Falconissa, typeriä pullonkauloja väylissä jne. Noilla oli tehokkaasti tuhottu suuri osa koneen tehosta. Vaikka kuinka oli DSP-prossu falconissa tjsp, niin hyöty jäi suht pieneksi. Myöskään grafiikka puoli nyt ei mitenkään loistava ollut Amigaan verrattuna. Toki atarilla sai tarkan mustavalkotilan, joka varmaan oli joillekin hyötykäytössä hyvä, mutta graafiseen ja videotyöskentelyyn Amiga oli paljon houkuttelevampi.

Sanoit, että Ataria käytettiin paljon pienyrityksissä, noh niin käytettiin Amigaakin ja edelleenkin löytyy paikkoja, jotka käyttää Amigaa. Amigaa käytettiin todella paljon erilaisissa videopajoissa, tv-asemilla, infokioskeissa ja infosysteemeissä. Suomesta löytyy nykyäänkin paikkoja, joiden infotaulut pyörii Amiga + Scala yhdistelmällä. Amigaa käytettiin paljon grafiikan tekoon sekä perinteisillä tavoilla, että rendaamalla.

Kuulusia esimerkkejä siitä missä Amigaa on käytetty on Babylon 5 sarja, Disney ja NASA. Babylon5:n ekan esityskauden efektit ja rendaukset on tehty Amigalla. NASA taas käytti ihan viimevuosiin asti Amigoita sukkuloiden telemetriatietojen jne käsittelyyn. Kukatietää, saattaa sieltä nasalta vieläkin niitä Amigoita löytyä. Disney:n kohdalla en tiedä tarkemmin, mutta luin jokuaika sitten että sielläkin olisi Amigoita ollut.

Atari oli hyvä niille muusikoille, jotka tarvitsivat midiin pystyvää ietokonetta. mutta toisaalta jo A500:lle pystyi rakentamaan midi-portin, ohjeita on esim Aminetissa. Parilla kaverilani oli aikanaan A2000:ssa tuommoiset.
Musasoftaakin löytyy Amigalle kivasti aina trakereista Dr T's KCS-sekvensserisoftaan asti.

Mutta sitä en tosiaan kiellä, että musantekijöiden parissa Atari oli suosittu. Sekä Amigassa, että Atarissa oli omat hyvät puolensa. Atarin kehitys vaan pysähtyi kokolailla täysin, Amigan ei.

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2003 - klo 16.31:   
miksuh: minusta joku aika NASAn amigoiluille tuli kanssa n s. viitteitä että jaktkuu edelleen. yksi esimerkki lisää on kait missä oli/on amigoita oliko britannin puolutus ministeriön sotaharjoitus tantereen äänten ja räjähteiden tai tuon tapaisten ohjaus.
Dr'T KCS lienee minulla tuolla jossain ja eikä toiminut mitenkään nyky amigassani ja ohjeita lukien aika kamala. Kyllähän jos seuraat Atariin lisukkeita kait väännetään mutta piempää touhua on. Ja Ataria käytetään kait jossain studiossa vieläkin.
kaikki:
Mutta Pegaoksen rinnastus Atariin on paha juttu.

 

miksuh
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2003 - klo 16.36:   
JPQ: no heitin ton KCS:n siksi kun se muistaakseni oli aika suosittu Atarilla :) Onhan noita uudempiakin musa softia Amigalle toki :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2003 - klo 17.33:   
90 luvun alussa esim yhdysvaltain sotateollisuus valjasti Amigoita erilaisiin hilavitkuttimiin.
(itse testasin panssarintorjuntasimua joka oli A500 pohjainen)

 

Pete
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 11.49:   
http://amigaone.f2g.net/famoususesofAMIGA.html

Törmäsin netissä tuollaiseen luettelon Amigan käyttökohteista...

 

itix
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 12.01:   
Tuonne listaan pitäisi lisätä Jyväskylän Liikenne... Siellä se Forumin edessä näyttää bussiaikatauluja kansalle A500:sen voimin :-)

Mut joopa. Eikö Amiga vs. Atari jutustelu ole hiukan off topic tälle palstalle? :)

 

cahva
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 14.18:   
Eihän Ataria käyttänyt musiikintekoon kukaan muu kuin Mikko Alatalo :)

 

JPQ
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 15.16:   
itix: On siellä varmasti muitakin puutteita oliko kauan sitten teatteri pienensuomen valot,ja joskus oli/on elysee arenan systeemi,ja inforuutu myös eräässä mainitsemattomassa paikassa. Eli kyllä ainakin suomen osalta siellä on puutteita uskoisin ja jos tuo on sama lista minkä joskus löysin ei Alice Coopperiakaan ole tuolla mainittu.
Cahva: kyllä järkäle käytti oliko jopa Jean-Michel Jarre. Oli tosi tunnettu musa kone kyllä minä tuon :) merkin havaitsin mutta silti ärsyttää selkeä "Atari Viha"
PS. Ylläpito sensurointi ohje: Tuo järkäle on kirosana eli se pitää sensuroida.:)
Terveisin Vain Windows PC:tä vastaan.

 

cahva
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 15.37:   
JPQ: Tuo kommenttini oli tosiaan "kieli poskessa" kirjoitettu. Minä en ainakaan vihaa Ataria millään lailla.. Eikä varmaan muutkaan vihaa. Tosiasia nyt vaan on että Atari OLI huonompi kone siihen aikaan. Kyllähän sillä MIDIä komensi sisäänrakennettuna mutta esim. normaalisampleja et pystynyt samalla tavalla käyttämään kuin amigassa vaan ne oli enemmänkin sellaista "piip-piip"-tasoa(Tämä siis sen ajan Atari 520ST). Atari Falconissa olikin sitten jo kunnon äänipiirit..

 

JPQ
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 16.05:   
cahva: öhöm. ehkä parempi julkaisu käytössä ja midi että sillain. Siksi ehkä kun ei ole omia kokemuksia. Ja Atari 520ST:een äänipiiri oli kyllä myönnän yksi vitsi.
PS: Nimimerkki molempi parempi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: