MOS 1.4 julkaistu

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 » MOS 1.4 julkaistu « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Lauantaina, 9. elokuuta, 2003 - klo 16.07:   
linkki

 

Joanna
Lauantaina, 9. elokuuta, 2003 - klo 16.35:   
Yep. Ja kuten arvata saattaa ftp.palvelinkone on jumissa imuroijista.. Eli jos haluaa heti aloittaa saa varatutua noin 3-4h kestoon.. (nopeus selvästi alle 2 kilotavua sekunnissa)

 

Joanna
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 23.59:   
Hmm. hirvittävän hiljaista Mos1.4:n ympärillä ainakin suomessa. No toisaalta sen osin ymmärtää että kun puolet (tai enemmänkin) aktiiveista oli viikonlopun pörräämässä Assyillä niin kukaan ole jaksanut mitään kirjoittaa.

No, odotellessa tuossa on ihan hyvä FAQ jota varmaan läheskään kaikki eivät ole huomanneet.
linkki MorphZoneen

 

Jon
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 17.41:   
Kaikki varmaan käyttää innoissaan...Jep, saa kirjoitella.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 18.33:   
ovvat varmaan peruukkiostoksilla / etsivät kadonnutta "otsaläskiään" yms. :)

 

tohe
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 18.51:   
No kerrotaanpa hiukan kokemuksia:
-asennus meni todella helposti, isoin 'ongelma' oli hakea hakea makecd aminet:stä jotta sai poltettua iso-imagen cd-rw:lle :)
-'ulkokuori' oli hieman muuttunut, ainakin minusta paremman näköinen kuin aikaisemmin (window gadgetit jne.)
-sisälsi JIT:n eli nyt 68k softat 'lentää', 68k softat todellakin pyörivät aivan hurjaa kyytiä (testasin joitain omia pikkuefuja ja ku JIT pääsi vauhtiin ni olihan vain hurjaa kyytiä :)
-yhteensopivuus 68k softien kanssa oli parantunut, ainakin candyfactory toimi paremmin, lisäksi miami ei kaatunut exit:ssä kuten aikaisemmin :)
-mikäli softa jumahti (kuten esim. candy factorylla on tapana (myös minun a4k:ssani ei pelkästään pegassa)) nyt sai ikkunat tapettua eli ne ei jääneet kummittelemaan...

Mitäs vielä...oli Kaya MP3/OGG playeri mukana, lisäksi löytyi taskmanageria, amidock:n kaltainen 'launchbar', voyagerista uudempi versio (ainakin vähän vakaampi ku aikaisemmin) jnejne.

Tämän updaten jälkeen voisi jo ottaa pegasos+morphos:n päivittäiseen käyttöön, sen verran käytettävä tuo on...

Paljon on testaamatta vielä mm. warp3d emulaatio (tukea ei tosin radeonille ole), mutta onhan tässä aikaa pyöritellä :)

 

Jon
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 19.28:   
Mitäs uudistuksia MOSiin on tulossa sitten lähiaikoina? Ilmeisesti perustoiminnallisuus alkaa olla jo varsin hyvä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 20.03:   
jon: Kun katselen MorphOs fearuelistaa niin selkeitä näkyviä puutteita 1.4:ssä on vielä Radeon3D tuki, Arexx, Boottimenu ja TCP.stackki. Voi olla että muutakin on, mutta tuossa on ne mitä mieleen tulee..

1.4:ssä Ambient on saanut paljon uusia ominaisuuksia (kuten Lasso, Panelit) ja sen toimivuus on homattavasti parempi, mm. ohjelmien ikonit saa taustalle (+ paneliin) helposti vetämälllä ne sinne. Samaten mahdollisuus skaalata ikonit mieleseen kokoon on hyvä ominaisuus. Lisäksi mukana on 5 esimerkki skiniä (+ niiden vaihto onnistuu helposti ohjauspanelista) joten on kätevä nähdä mihin kaikkeen Ambient+Mui pystyy

Nyt systeemissä tulee valmiiksiasennettuna nippu Skaalautuvia fontteja jotka näyttävät vallankin Antialisoinnin kanssa oikein kivalta näytöllä. USB pino on nyt integroitu samoihin säätimiin muun käyttöjärjestelmän kanssa. Jit tuli mainittua (+ nätti apuohjelma jolla sen toimiintaa voi hieman seurata). Muita uusia apuohjelmia ovat zoom/lense, Laskin, Taskmanager ja Kaya.

Voyageristä voin sanoa että vaikkei se vielä(-kään) ole mikään täydellisyys niin ainakaan sitä ei saa äkkiä kaatumaan. Jopa osa Flash animaatoista toimii eivätkä toimimattomatkaan enää tunnu sitä kaatavan..

Printtausta en ole kokeillut, (Turboprintin pitäisi olla mukana 1.4:ssä) joten sitä en voi kommentoida. Samaten monet laitteiden ajurit (kuten TV kortit ja äänikortit) on kokeiltava niiden joilla kyseisiä on.

Juuh.. ja yksi lisäys. Näppisresetti toimii... :)

 

Amigisti
Torstaina, 14. elokuuta, 2003 - klo 13.38:   
Tärkeä kysymys kaikille MorpOS 1.4:n käyttäjille. Vastatkaa rehellisesti.

Tuntuuko MorphOS 1.4 käytössä valmiilta paketilta? Vai onko siinä jotain WinUAE tunnelmaa, eli joku ei toimi ja odotetaan versiota 1.5. Vähän siltä vaikuttaisi ylläolevista kommenteista.

Eli jääkö siitä valmiin ja täysverisen fiilis, tarkoittaen että sen käyttöönotto on helppoa? Onko esim. manuaalit hyvät ja onko yleensä mitään ohjeita?

 

Jupp3
Torstaina, 14. elokuuta, 2003 - klo 14.16:   
Amigisti: Paljon on kivaa, odotan kuitenkin innolla seuraavaa versiota :)

Itse käyttöjärjestelmä alkaa olla ok, mutta jotain on vielä kesken.
Esim. 3D toimii vain Voodoo-korteilla, oma arexx ei ole vielä valmis (68k-versio toimii)

Ikonieditoria ei ole, eikä tarvi; Superbundlen natiivi FX-Paint Lite:llä voi tehdä png-ikoneja helposti.

TCP/IP puuttuu vielä, natiivi AmiTCP tulossa. (Miami ja Genesis toimivat)


Kyllähän tällä jo Amigan korvaa, mutta pitää käyttää muutamia 68k-softia, ja mikäs siinä, nopeasti pyörivät...

 

cahva
Torstaina, 14. elokuuta, 2003 - klo 16.31:   
Ja sellainen lisäys vielä aiempiin mikä toimi jo 1.3:ssa.. Ikonien ei tarvitse olla PNG-muodossa vaan voi käyttää periaatteessa kuvatiedostoja mitä datatypet tukee.

 

Joanna
Torstaina, 14. elokuuta, 2003 - klo 17.07:   
Amigisti: Valmis? Merkitysksessä laitetaan muoveihin ja myydään miljoonittain massoille joilla ei ole (tai ainakin ole ollut) entistä Amigaa? Ei, ainakaan minusta.. En tiedä onko siitä koskaan edes mahdollista (tai aikomusta) tulla sellaista nykyisen Windows-monopolin aikana.

Mutta Amigaa käyttäneelle se alkaa minusta olla aikalailla sopiva. Siinä on hyvin vähän merkittäviä puuteita, vaikkakaan Dopuksen käuttäjille mikään muu ei tunnetusti olekaan riittävästi käyttöliittymästä puhuttaessa. :) Onneksi he voivat edelleen käyttää myös MorphOS:n kanssa. Tosin tietenkin olisi kiva jos joku päivittäisi sen(-kin) ohjelman nykyaikaan...

Asennus on Erittäin helppo. Päivitys tapahtui laittamalla CD asemaan ja boottaamalla. Sen jälkeen vain CD:llä ollut installeri.scripti ajoon ja kohtuullisen ajan kuluttua se pyytää poistamaan CD:n ja boottaamaan koneen uudelleen kiintolevyltä. Sen jälkeen pitikin enää keksiä mitä kaikkea uutta käyttikseen oli ilmestynyt.

Ah.. puutelistalla.. Firewire-ajureita en muista nähneeni mainitun. Tosin ei ole kyllä laitteitakaan joten ..

 

tohe
Torstaina, 14. elokuuta, 2003 - klo 18.01:   
Amigisti:

>Vai onko siinä jotain WinUAE tunnelmaa, eli joku ei toimi ja odotetaan versiota 1.5. Vähän siltä vaikuttaisi ylläolevista kommenteista.

Ilman custom-piirejä ja ilman custom-piirien emulointia ei nämä suoraa rautaa paukuttavat softat toimi...eli suurin osa demoista ja peleistä EI toimi...

Hyötysofta erikseen, lähinnä musasoftat on sellaisia jotka ei pyöri (paukuttavat Paulaa, AHI:ia tukevat erikseen), muut 68k amigasoftat kyllä pyörii riittävän hyvin...

Minusta MOS1.4:n olisi jo jälleenmyynti-kunnossa, mutta kuten Joanna sanoo aikaisempaa amiga-tuntemusta olla pitää, ei tämä mikään ensimmäisiä askeleita ottavalle sopiva alusta ole...

 

miksuh
Perjantaina, 15. elokuuta, 2003 - klo 13.10:   
Ihan kivalta se MOS+Pegasos systeemi tuntu kun nyt pääsi ekan kerran sitä kokeilemaan. Positiivinen kuva siitä tuli, tosin en mä sitä epäillytkäöän. Kyllä tavallaan alko tehdä mieli noita :) Mutta ei tuo silti mitenkään mun mielipidettäni muuttanut. Myös OS4 kiinnostaa edelleen. Eli aion edelleen odotella sitä OS4:aa ja miettiä käyttisvalintaa vasta sitten.

Minulla ei kuitenkaan ole varaa ostaa kumpaakaan poakettia nyt, MOS+Pegasos on sekin ihan liian kallis mulle tällähetkellä.

Muutenkin mä en oikein pidä hyvänä ideana sitä että lähtisin nyt vain tuon kokemuksen perusteella tekemään valintoja suuntaan tai toiseen. Mieluummin odotan ja katson kuinka hyvän saavat OS4:stä tehtyä. Sitten voi alkaa miettiä kumman hommaa. Mieluummin mä teen valinnan sen perusteella kumpi lopulta vaikuttaa paremmalta, kun sen perusteella kumpi on ensin saatavilla.

Mutta tosiaan ihan Positiivinen kuva MOS+Pegasos paketista jäi ton assyviikonlopun jäljiltä.

 

KimmoK
Perjantaina, 15. elokuuta, 2003 - klo 15.26:   
Musta alkaa tuntua että Hyperion on viivytellyt "kylliksi" antaakseen MOS:lle tukevan jalansijan.

MOS:lle on kerinnyt stabiloitua jo melkoisen upean näköinen käyttis, sovelluskehitys ja kommuuni. Myös developer sivusto näyttää paremmalta kuin *Inc puolen vastaavat.

Vaikka AOS4:ssa olisi paljon enemmän ominaisuuksia, on se jo monessa asiassa takaa-ajo asetelmassa.

MOS1.4 oli mielestäni melkoisen iso virstanpylväs.

Sitten kun minulla seuraavan kerran on mahdollisuutta harrastaa hieman enemmän, tuskin enään rappaan AOS3.9:ä A4k:ssa vaan hankin MOS yhteensopivan laitteen (ja/tai AOS4 laitteen mikäli se silloin on yhtä käytettävä). Samaten alkaa tuntua siltä että siviilipuolen softanteon kohdeplatformeja on nyt yksi uusi äärimmäisen houkutteleva platformi lisää.

Saapa nähdä jumiiko MOS AmigaOS API vaiheeseen vai saavatko rakennettua sen oikean MOS:n jossa AOS API imitaattori on vain yksi boxi muiden joukossa...

toisaalta ... olisiko parempi tyytyä siihen että AOS ja MOS jäisivät molemmat skabaamaan samalle tasolle & samat softat pyöris molemmissa ... poikisiko OS&HW kilpailu jotain hyvää??

 

cahva
Perjantaina, 15. elokuuta, 2003 - klo 19.23:   
Yhtään väheksymättä demottelijoiden panosta jäi mielestäni MOSsin potentiaalia näyttämättä kun ei sitä phukken nettiä ollut niissä koneissa :)

Ja jotkut appsit ei toimineet siinä videomicrowavessa ja sen vieressä olevalla koneella kun ei oltu instattu muutamia mui-säliä tai jotain libbejä. Esim. Mame ei suoraan toiminut kun se yksi mui-hommeli puuttui ja ImageFX ei pöhännyt kun puuttui se chooser.gadget ym. classact zydeemejä. :(

Mutta muuten tuo 1.4 on kyllä tosi hyvä update. Olis melkein voinu pumpata tota versiota isommaksikin :)

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 15. elokuuta, 2003 - klo 20.08:   
cahva: Netin puutteesta saa oikeastaan syyttää esittelypaikkaa, johon ei nettiä saanut. Tai varmaan olisi, jos olisi vetänyt kilometrin verran piuhaa jostain... Lisäksi koneet saapuivat Suomeen vasta perjantaiaamuna, joten asennuksiin ei ollut liikaa aikaa. Toivotaan että ensi vuonna homma menee paremmin Genesin puolelta, nyt oli vähän sellainen hätäinen meininki. Toisaalta AmiWest osui niin lähelle, että sekin aiheutti ylimääräistä häslinkiä heille. Meillä oma tiimi kyllä teki sen minkä ikinä pystyi, ja vähän paremminkin vielä. Ja emmeköhän me demoa Pegasoksia vielä jossain yhdistyksen kokoontumisessakin ennen Assembly '04:ää...

 

rRebel
Perjantaina, 15. elokuuta, 2003 - klo 23.49:   
Oli siellä hetken aikaa netti yhdellä koneella
"lainausoperaation" tuloksena...

 

Jope
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 9.54:   
Amigisti,

Eipä tuossa ole ongelmia olla rehellinen.. 1.4 ei ole vielä "massakäyttis".

Käytännössä kuitenkin suurimmat ongelmat tulevat vanhojen softien toimimaan virittelystä..

Jos joku täysin Amigaa tuntematon tulisi plattikselle ja käyttäisi vain MOS-natiivia kamaa, niin ongelmia ei tulisi niin paljoa, kuin mitä ihmisillä on ollut.

Se on vähän ristiriitainen juttu.. Ne, jotka tuota nyt voivat täysipainoisesti käyttää ajavat vanhoja Amiga-softia (aivan kaikkea ei saa MOS-natiivina vielä :-). Kuitenkin systeemin asennuksessa menee yhtä paljon aikaa, kuin oikean Amigan virittelyssä, kun pitää perata pois toimimattomat softat ja konfata toimivistakin kaatuvat ominaisuudet piiloon.

Kun homman saa pelittämään, on tuo Pega+MOS1.4 kyllä oikein miellyttävä käyttää.. Käytännössä se on paljon vakaampi, kuin mikään oikea Amigani.

Noh, Pegasos 2:sta odotellessa. Toivottavasti se on stabiilimpi rauta. Pegasos 1:stä ei todellakaan tule ikävä, on se sen verta nirso esim muistien ja IDE-laitteiden suhteen.

Paljonkohan saisi eBayssä tuosta Peg1+April2:sta.. Varmaan enemmän, kuin se 200e, mitä erotus Peg2-upgraden ja uuden Peg2:n välillä.. "ONLY 600 UNITS EVER MADE! RARE PPC PLATFORM! L@@K!".. Heheh.. ;-)

 

JPQ
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 11.26:   
Jope: saa siitä enempi ilman Ebaytakin uskoisin.
Nimimerkki Ei juuri nyt rahaa.

 

Jope
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 18.09:   
JPQ, enpä tiedä.. Noita kierrätyslautoja saa kuitenkin genesiltä sitten $99 hintaan, joten musta tuntuu, että on turha yrittää repiä riistohintaa niiltä, jotka asiasta tietää. :-)

eBayssä onneksi on niin paljon ostajia, joilla ei ole todellisuudentajua, joten tietyillä vehjeillä (harvinaisuuksilla) voi saada hyvätkin rahat.

 

Massi
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 18.47:   
JPQ: Eiköhän toi sun rahatilantees ole jo kaikille tullut selväksi, turha sitä on joka käänteessä toistaa.

 

JPQ
Sunnuntaina, 7. syyskuuta, 2003 - klo 22.30:   
Massi: jaa ? joskus se on parempi eli eipäs huolehdita. Eli asiolla on järjestyksensä eli ihmisen pitää saada investoinnit järjestykseen.

 

Joanna
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 17.28:   
Ah.. Genesin sivuile on tullut lista MorphOS1.4 muutoksista. No
parempi myöhään kuin ei millionkaan. Tai jos tämä on ollut siellä niin
en ole ainakaan aiemmin kuullut.

http://www.morphos.net/morphos_release1.4.php

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: