Pegasos III "julkistettu"

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 asti » Pegasos III "julkistettu" « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 7.34:   
http://amiga.org/modules/news/article.php?storyid=2460

Aikaisin 2004, PPC 970

 

Joanna
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 11.59:   
Lisää siitä ja muusta mitä on tekeillä..
http://www.morphos-news.de/comments.php?lg=en&cpp=1&nid=388&page=12

 

JPQ
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 14.34:   
Jaahas mitä hemmettiä on teikeillä ? En uskalla edes tällä puolella sanoa mielipidettäni asiasta. Olen meinaan sen verta järkyttynyt. No sano4taan salamyhkäisesti jotkut osaa jotkut ei. Kuka ei osaa ? no miettikää itse ,ja kun olemme tällä puolella voitte päätellä osaajan.

 

Janne
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 17.35:   
Tuntuvat kyllä edelleen vähän optimistisilta toimitusaika-arvioissaan... ja mitä tämä G4-juttu on. Tosta saisi sellaisen kuvan kuin eivät usko G4:n toimivan luotettavasti Pegasos II:llakaan?

linkki

Ehkä luen väärin, mutta silti tuntuu vähän oudolta. Ilmeisesti G4 ei ole kovin iso juttu noissa embedded-kuvioissa kun Marvellkaan ei ole siitä kiinnostunut? Genesillä voi olla haasteita edessään...

 

Janne
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 17.56:   
Rehellisyyden nimissä tässä voi olla pointtia. :-)

linkki

 

Joanna
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.45:   
Tunnustan etten ymmärrä miten ihmeessä ne tekee sen 970-koneen (pegasos III) silloin mutta uskoisin että Pegaos 2 tulee jäämään sen alle halvemmaksi tuotteeksi myös myyntiin. Mutta... sen näkee.

 

KimmoK
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 12.59:   
@Janne

G4:t on kuitenkin hieman turhan kuumia prossuja moniin embedded sovelluksiin ja Altivec:n hyödyntäminen on vielä sen verran lapsen kengissään että lisäwattendaalit jääköön pois.

Kyllä Nokiankin labroissa on Altivecin mahdollisuuksia tutkittu (on siinä potentiaalia), mutta toistaiseksi on pysytty turvallisessa peruskoodissa & prossuissa.

 

Joanna
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 13.13:   
Kimmok: totta, embeddediin ei saa tulla mitään hajoavaa cpu-cooleria.. ei kukaan juokse pitkin luontoa vaihtamassa semmoisia osia alvariinsa. Tai varsinkaan vaihtamassa uutta CPUa sulaneen tilalle kun flekti lakkaa toimimasta. Desktop on ihan eri asia...

Altivec on siitä hankala että se on hyvä vain hyvin rajalliissa sovellutiksissa. Ja niissäkin sen tehokkuutta rajoittaa PPC:tte väylän kapeus/hitaus.. siis jos dataa on niin paljon että se joudutaan raahaamaan edestakas G4 piirissä olevan 133Mhz/64bit väylän yli (altivec rekisterit ovat 128bittisiä, eli kaksi muistihakua /rekisteri) ei mistään tehokkuudesta voi puhua. Eli VAIN jos se data+koodi pysyy L1/sisäisessä L2 cachessa homma toimii hyvin.

 

Tero
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 17.38:   
Saisivat nyt edes sen Pegasos II:n joskus valmiiksi ennekuin alkavat levittää huhuja jostain vapour versiosta. Uskon kun näen.

 

Tero
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 17.41:   
Täähän on ihan kun Amigainc:n touhua, työnnetään ulos hirveesti speksejä uusista systeemesitä ilman et mitään konkreettista näkyy. Pegasos 1 on historiaa, Pegasos 2 pitäs olla kohtapuoleen valmis alkuperästen suunnitelmien mukaan, mut eipä kuulu mitään ja nyt aletaan jo puhuun pegasos 3:sta :P

 

Janne
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 17.52:   
Tero: Pegasos II:n release-date on aina ollut syyskuu. Vielä ei olla syyskuussa. :-) Optimistisilta vaikuttavat minustakin, mutta tyyliä on vaikea verrata Amiga Inc.:iin...

 

Joanna
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.18:   
Tero: well.. ei se nyt sentään *NIIN* samanlaista ole. Mutta tietty tuossa Genesiksen markkinoinnissa on hieman erikoisia piirteitä aina ajoittain. Mutta älä sure, on se huomattu ja siitä on huomautettu.. :)

Pegasos 3:sta senverran että se tulee olemaan jonkinlainen muunnelma Pehgasos 2:sta .. sitten en tiedä miten se toteutetaan käytännössä koska olin jäänyt käsitykseen että IBM970 väylä on ihan erilainen kuin aiempien G3/G4 prosessoreiden, eli sen ei pitäisi käydä siihen niinvaan. No, toisaalta nuo on samoja kavereita jotka saivat aikaan PPC-turbot Amigalle jo vuosia sitten joten kai heillä on jokin näkemys siitä miten se tehdään.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 11.25:   
Altivec:ä hyödyntäviä sulautetun puolen koodiesimerkkejä pitäis olla täällä: klikkaa jos kiinnostaa

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: