Pegasoksen tuleva hinnoittelu?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 » Pegasoksen tuleva hinnoittelu? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 21.49:   
Hey Mahen, don't let them put words in your mouth!

Great coverage!

In the meanwhile, we have had our first Darwin and OpenDarwin coders join the PhPegPort@phinixi.com mailing list.

Full steam ahead!

Pricing for the future...Pegasos Basic System (G3) 299 Euros, PegasosPower (G4) $499? Any more questions on pricing?

http://amiga.org/modules/news/article.php?storyid=2235

 

Joanna
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 1.01:   
Kappas.. No, ainakaan hinta ei ole hirveä, kun ottaa huomioon että tuohon kuuluu käyttis (tai siis kai useampiakin jos linuxeja yms jaksaa laskea), poseidonit, muit yms rekattuina.

Kassotaan nyt sitten milloin saavat aikaan laitteet markkinoille. Aika aikaisin ilmoittavat hintoja kun kumminkin laitteet on veikattu tuleviksi vasta syksyllä.

 

JPQ
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 2.58:   
Joanna: jopas jotakin vielä herkummalta kuulostaa jos poseidon juttu pätee ja on se softa mitä luulen eli USB pino ei muuten mutta CF adapteri amigassa olsi kätevä ettei tarttis PC:tä kuvien siirtoon ja kyllähän Amicamedia voisi kamerani kanssa toimia mutta hinta aika paha ja kun en jaksa sen tekijältä varmistaa toimiiko kamerani sen kanssa se täyttää kyllä sivulla luvatun tekstin ehdot eli on Olympus ja Sarjaväylä kamera. Ja sitä paitsi tuo siirto tapa ainakin valmistajan PC softassa armottoman hidas ja nykyisissä käyttikisssä vieläpä buginenkin.

 

Joanna
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 14.42:   
JPQ: Ehkä et ole huomannut mutta täysi versio Poseidonista on tullut mukana kaikissa nykyisissäkin Pegasoksissa joten se lienee aika selkeä asia.

Enempi virallisen näköinen ilmoitus hinnoista..
http://www.morphos-news.de/index.php?lg=en&nid=334&si=1

 

JPQ
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 1.21:   
Joanna: ei ole huomannut mutta vaikka tulisikin niin tekee niistä herkumpia.
PS. On liikaa seurattavaa.

 

mkl
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 5.26:   
CF-adapteriprototyyppi Nro2, (Nro1 ainakin toimi):
http://www.students.tut.fi/~leinone3/eng.html

 

Janne
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2003 - klo 16.20:   
Amiga.orgista:

"Thanks Alkis and Joanna, you are right.

If you add up the cost of the components and the cost of assembly -- even at 299 Euros -- we still make money (and Resellers can too). The SG&A (Selling, General, and Administrative expenses) are another subject. But, this is done with our discretion and with a certain budget in mind.

The Pegasos is NOT a loss leader.

The market has something in mind for the PPC because lots of *marketing* has put it there *and* IBM had a different strategy...

If there were PPC clones, the cost would be the same as the cheapest Win/Intel based solution you could find....think about it.

Have a nice evening.

R&B"

 

Joanna
Perjantaina, 13. kesäkuuta, 2003 - klo 23.51:   
Ellen ihan väärin tulkitse BBRV:n kommetteja alla on ilmeisesti jälleenmyyjile on annettu (annetaan?) ohje laittaa loput Pegasos-1 koneet nyt myyntiin Phoenix-jäsenyys -hintaan ..

http://www.morphos-news.de/comments.php?lg=en&nid=345

Eli jos jollakulla on juuri *NYT* tarve saada pegasos itselleen niin äkkiä kysymään Gunnelta jolla lienee lähinnä jokunen?

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 0.05:   
Jaahas, pitäisköhän ostaa vielä yksi moinen lisää tänne pohjolan perälle.. :) Toisaalta kyllä kutkuttaisi odottaa mielummin sitä tulevaa Pegasos-II:sta :)

 

Joanna
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 13.38:   
Tässä on kohta josta muut voisi ottaa oppia. BBRV kehtaa tunnustaa kenen sohlasta johtuu se että jälleenmyyjillä on varastossa kalliimpia koneita sen Phoenix-299 kampanjan jäljiltä. Ja vielä julkisella paikalla kuten Ann.lu.

Linkki
"Although, honestly the whole situation caught us a bit off guard. We did not know the Resellers still had stock or we not have announced the new pricing so soon. It was an error on our part, which is why we need to extend the Phoenix offer. We cannot leave the Resellers hanging... "

No, tottapuhuen... otti se aikaa aika kauan heiltä mutta silti. Iso suoritus julkisella paikalla.

 

Janne
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 15.39:   
Joanna: Ei kun luulen että syy mihin bbrv viittasi oli se että Genesi mogasi julkistamalla Pegasos II:n $299 hinnan kun kaupoissa oli vielä Pegasos I:tä hintaan $499...

Joka tapauksessa - reilua myöntää virhe ja ennenkaikkea korjata se tyylillä.

 

JPQ
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 15.42:   
Mikäs tuo Phoenix jäsenyys on ?
Poing Poing! täällä kun ei voi kirjoittaa tuota B kirjaimella.

 

Joanna
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 16.47:   
Janne: kumpi tahansa, tosin itse pidän ensimmäistä suurempana syypäänä + sitä julkisuusrumbaa jonka mukaan Pegasokset on loppu ...

Tuo $299 on kumminkin hemmetin paljon halvempi kuin se mitä Prgasos.1 hinta piti olla katukaupassa..

 

Janne
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 21.06:   
Joanna: Syypäästä voit hyvin olla oikeassa...

 

Jussi K
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2003 - klo 21.42:   
Kuinka nopeaa Ataria Pegasos vastaa, Falcon??

Mikä on päivän hinta

*** Ei Koskaan Amigaa Atari Rulez *****

Tosi hauskaa että nykyään Amiga sivuilla on Atari juttua :-)

 

KimmoK
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 9.07:   
Jos ajetaan vanhoja 68k Atarin ohjelmia, Pegasos (600Mhz) vastaa kait helposti 600Mhz Falcom030:aa...

Ja natiivina tehoa lienee ainakin 50% enemmän.

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 13.06:   
Falconhan on 030/16Mhz kone, vakiona, joten eiköhän tuolla Pegasoksen 68K emulla päästä vähintään 10x tuohon vauhtiin, JIT:llä enemmänkin?

 

itix
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 14.17:   
Jos kerran hitainkin BPPC JIT-emulaatiolla pääsee 060 @ 50MHz vauhtiin niin...

 

JPQ
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 16.14:   
Jussi K: Sun pitäis oikeasti tutustua Amigaan. Ja olla avoin mullakaan ei ole ataria eikä pegasosta vastaan vaikka olenkin Amigamies vain ainoastaan MS-DOS/Windows PC:tä vastaan.

 

vuohipukki
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 16.51:   
"JPQ: Ja olla avoin mullakaan ei ole ataria eikä pegasosta vastaan vaikka olenkin Amigamies vain ainoastaan MS-DOS/Windows PC:tä vastaan."

Teemalla vihaan rasisteja ja mustalaisia.

Kiteytettynä: Olen avoin kaikille käyttöjärjestelmille, paitsi niille jotka myyvät liikaa ja joita on trendikästä vihata, vaikka en ole niihin itse edes tutustunut.

 

JPQ
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 19.08:   
vuohipukki: olen windowsia kuule melkoisesti käyttänyt ja MS-DOSiakin. Ja lukenut tarpeeksi varsinkin jälkimäisen käytöön ohjeita eli kokonaisuus ei miellytä faktoja pohjalta. Ja just taas tänään WindowsME:tä ei tosin ehtinyt olla pulmia siirsin CF:ltä 32Megaa kuvia kiintolevylle. Ja toiseksi kokemusta Windows 2.03,3.11,95:sin jostain versioista,98. Eli en tosiaankaan hauku turhaan sitä tiedän ettei Amigakaan ole täydellinen eipä mikään kone ole,Amigan heikkous on markkoinoiden pienuus ja se ettei mipsi luvut ja muut sellaiset humpuukit ole "seksikkäissä lukemissa".

 

KimmoK
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 10.15:   
Paitsi että.... jos Falconia emuloidaan nippelin tarkasti, siis myös DSP ja graffapiirit, niin taitaa 600Mhz G3:lla tulla hiki....

@ALL

Vuosi sitten tein kertauksen siitä mitä 68k Atarin puolella on tapahtunut 90 vaihteen jälkeen... koneeseen on tullut tyrkylle mm. moniajo ja kunnon äänet. Ainoastaan grafiikoissa taisi Atari jäädä viimemetreilläkin klassikkoamigoista jälkeen. Itse olen ajatellut joskus hankkivani jonkin viimeisistä 68k atareista ihan vaan kokeilun vuoksi.

 

JPQ
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 10.44:   
KimmoK: graffapiirit on aika yksikertaiset muistaakseni (siis se mitä minä niistä tiedän eli oikeastaan kuin MB:een Falcon testin verran) ja varsinkin jos on chunky tilat käytössä. Ja Falcon kelpaisi minulle ja graffa puolella on korvikeena oliko ainakin 320x240 chunky tila ja 640x480 ehkä myös ja 65536 (voittaa jossain mielessä HAM8:sin) väri tila.Ja Classic amigalle näyttökortin ja Delfinan vaativa Falcon emu mitäs sanot ?
PS. Ei minulla ole ollut koskaan ataria vastaan.

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 10.55:   
Falconihan on kyllä ihan jees kone. MiNT on kai ihan ok käyttöjärjestelmä ja onpa Falconille jopa jokunen projekti mm. A1200:n turbokorttien sovittamisesta sille jolloin muistia ja tehoa saisi riittämiin myös sille vaikka onhan sillä jotain omiakin turboja (Afterburner tjsp) - Meinaa vaan olla todella harvinainen kone.

 

Frn
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 14.10:   
Itse käsitin Jussi K:n kysyvän natiiviohjelmien nopeuksia. Kyllähän tällöin 750CXe/600MHz vs. MC68030/16MHz vertailun tulos lienee aika selvä, väylänopeuksista puhumattakaan.

Muistaakseni Falconissa oli tuo väylä onnistuttu sössimään, olisiko ollut 16 bittiä leveä muistiväylä tai jotain. Paperillahan tuo Falcon oli muuten paljon parempi kuin esim. A1200, mutta käytäntö oli kai sitten jotain muuta. En ole omistanut Falconia, joten en käytännössä tiedä.

Kiinnostaisi kyllä hankkia tuollainen, mutta olivat aikoinaan niin suolaisen hintaisia, että niitä ehdittiin myydä melko vähän. Jotka tuollaisen omistavat, eivät siitä helposti luovu. Tunnen yhden jolta Falconin saa tod. näk. vain repimällä sen hänen kuolleita käsivarsiltaan vaikka ei olekaan aktiivikäytössä. :)

Päivän hinta Pegasokselle on 299USD ja hieman vähemmän euroja.

On tosiaan hauskaa, että myös Atareista on juttua. Ennehän puhuttiin paljonkin, joskin äänensävy oli hieman eri. :)

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 14.27:   
Jep, muistelen Mikrobitin artikkelista, että tuo 030 olisi tukehdutettu vain 16bit leveällä väylällä.. kummallisia säästö-keinoja ne harrastaa vain säästääkseen koneen hinnassa markan tai pari :/

 

Joanna
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 15.04:   
Jani: no sillä säästettiin aika monessa kohtaa ja aika paljon (muistipiireissä, väyläpuskureissa, piirilevysuunnittelussa yms.) käypää rahaa. Mutta ei se minusta mikään hirvittävän järkevä idea ole koska jossain 030 tehoisessa prossussa se satuu pahasti...

Tottapuhuen... En ole koskaan nähnyt Atarien Schemoja, joten en tiedä mitä niissä oli. Näyttöpiirit /näyttötilat oli alkujaan vallan huvittavia, mutta ilmeisesti ne sentään paranivat kanssa ajan myötä-

 

Tero
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 15.31:   
Jussi K: "*** Ei Koskaan Amigaa Atari Rulez *****
Tosi hauskaa että nykyään Amiga sivuilla on Atari juttua :-) "

Kannattaa nyt muistaa, että se Atari on tässätapauksessa *VAIN* nimi, mikäli Genesi nyt ylipäätänsä siitä lopulta on kiinnostunut.

Pegasos on tehty Amiga heppujen voimin ja se ajaa MorphOS käyttistä, joka on AmigaOS klooni ei Atarin TOS:n seuraaja jne. MOS (morphOS) ajaa tällähetkellä vain Amiga softaa, ei Atari softaa.

Eli Pegasos olis mahdollisesta Atari nimestä huolimatta Amiga-klooni, ei Atari klooni. Eli ataristit joutuisivat sitten vihdoinkin tekemään niin, kuin Amigistit on aina sanonut eli ajamaan AmigaOS tyylistä käyttistä :)

Mikäli siis todellista uutta Falconin seuraajaa haet, niin joudut pettymään. TOS ja Atari-ohjelmat ei Pegasoksella pyöri, paitsi joskus ehkä mahdollisesti UAE tyylisessä emulaatiossa.

 

Tero
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 15.46:   
Eli Atari pegasoksella ei olisi senkään vertaa tekemistä alkuperäsen Atarin kanssa, kun mitä AmigaOne:lla on tekemistä alkuperäsen Amigan kanssa. Pegasos on Amiga vaikka sille perverssisti lätkäistäisiinkin Atari nimi.

 

JPQ
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 16.07:   
Jani: samaa säästöä tietääkseni on monissa muissakin koneissa.
Joanna: Falconissa on onneksi paljon paremmat. Ja alunperinhän ne oli tietääkseni 320x200 16väriä,640x200 4neljäväriä,640x400 mustavalkoisena erikois näytöllä. (Huom. ilman lomitusta ja olio pysty synkki jopa 70hz).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: