Miten MorphOS-ohjelmointiasia tulee s...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Ohjelmointi » Viestit 2003 » Miten MorphOS-ohjelmointiasia tulee saataville? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JPQ
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 1.03:   
Millä tavalla MorphOS ohjelmointi asia tulee saataville ? eli tuleeko joskus ehkä CD on jossa materiaalit vai onko joku nettisivu josta löytyy Includet yms. viralliset julkaisun jälkeen. Eli tietääkö joku Guru tästä asiasta.

 

Piru
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 1.26:   
JPQ: http://www.morphos.net/fileslinks.php3

Ollut saatavilla jo vuosia.

 

Piru
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 1.30:   
JPQ: Lisäksi kannattaa lukea http://zapek.meanmachine.ch/morphos/morphos.html joka käsittelee eroja AmigaOS:n ja MorphOS:n välillä.

 

tomppa
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 9.13:   
Näin paksukalloisena on pari juttua Morphista jäänyt vaivaamaan, jos joku jaksaa vääntää rautalankaa? :-)
Miten MorphOS käytännössä eroaa esim. classic+ppc board combosta, onko se "vain" näkemys PPC AOS:sstä, ainoa ero AOS4:ään sandbox 68k emu?
Mikä MOS on "omana itsenään" jos unohdetaan AOS yhteensopivuus ja 68k emulointi? Kuinka vakaa, miten muistinsuojaus? Kun en oikein ole onnistunut löytämään mitään muuta kuin lähinnä classic softan porttausta koskevaa tietoa. Joku linkki josta selviäis miten se käytännössä on tehty olisi kiinnostava, mielellään paljon kaaviokuvia ja kirkkaita värejä ;-)

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 18.38:   
tomppa: tärkeitä kysymyksiä.

Piru: missäs tuolla Include filet koodin kehittämiseen ? vai onko ne VBCC/GCC paketissa ? ja ai niin missäs AutoDocit tms. Eivät nuo meinaan ainakaan pistä annetusta linkeistä silmille.

Radeonit kun mainittiin tuettujen listalla koskeekos mitä kaikkia radeoneja ? Tarkoitin tietenkin merkkejä en malleja (näistä on lista mutta valmistajista ei).

[Edit: Viisi peräkkäistä viestiä yhdistetty. -Thoriel]

 

Piru
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 10.54:   
tomppa: Käytännön ero on se että käyttöjärjestelmää on laajennettu, se on täysin PPC natiivi ja context switch viivettä PPC<->68k transitioiden välillä ei ole. Wanhat 68k softat saavat kaikki PPC natiivit libraryt käyttöönsä automaattisesti.

MorphOS:n sisuksissa on Quark mikrokerneli jossa täydellinen muistisuojaus yms ominaisuudet. AmigaOS yhteensovivuudessa näitä kaikkia ominaisuuksia ei voi käyttää. Myöhemmin on tarkoitus kehittää qbox loota, joka tarjoaa nämä ominaisuudet erityisille uusille softille (tämä Q-Box on sitten täysin irrallaan A-Box:sta, ts. APIt ovat täysin uusia jne).

A-Box ei sisällä muistinsuojausta, koska tälläistä ei yksinkertaisesti voi AmigaOS yhteensopivaan käyttöjärjestelmään lisätä. Tästä johtuen kaatuva softa voi kaataa koko A-Box:n. On huomattava että quark itse ei tässä tilanteessa kaadu, vain pelkkä A-Box.

Sisuskaluista on tarkoitus julkaista jotain kaaviota yms, ainakin joku jossain vaiheessa piirteli käppyröitä. Saas nähdä ilmestyykö jotain.


JPQ: includet pätsitään 3.1 includeista: morphosdev-150201.lha

Tuo paketti on ikävä kyllä vanhentunut aika reippaasti. Uudempi on tekeillä.

Kaikista uusista (julkisista) ominaisuuksista tulee olemaan autodoc-dokumentaatio. Tuossa tämänhetkisessä julkisessa dev kitissä niitä ei ole. Voit tällä välin käyttää OS 3.1 autodocceja.

Radeon ajurit toimivat kaikilla merkeillä.

 

JPQ
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 13.10:   
Piru: eipä hirveästi haittaa koska halusin tietää miten dokumentit tulee saataville jos siirryn/rupepan käyttämään rinnalla MorphOSia. ja ei julkiset tarkoittaa kait käyttiksen sisäisiä toimintoja kuten execissäkin on ainakin ollut rutiineja tyyliin execPrivate5. Jos eivät tälläistä tarkoita niin mitä tarkoittavat ? Hyvä kun radeon ajurit toimii kaikilla merkeillä helpottaa joskus ehkä valinnan tekoa välillä AmigaOS4.0 ja MorphOS pitää vain ne testata ennen valintaa kun nyt ei ole PPC turboa.. Jos olisi hakisin jos mahdollista MorphOSin vanhan version...

 

tomppa
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 13.53:   
Piru: Kiitosta tiedoista. Joku kaaviokäppyrä tosiaan saattais selventää asiaa, ja tietysti aito asia omalla pöydällä käpälöitävänä. Toi Q-Box taitaa olla se joka itseä eniten kiinnostaa. Alaspäin yhteensopivuus ei tunnu niin tärkeältä, api tasolla kuin muutenkaan, kunhan vain jonkilainen "amiga look-and-feel" säilyy(?).
AOS4 silti yhä odottaen..

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: