Pegasos ja Pegasos II

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » Pegasos ja Pegasos II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.31:   
http://www.morphos-news.de/index.php?lg=en&nid=222&si=1

 

Joanna
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 23.41:   
Jeps.. Ihan hyvä suunnitelma etsiä jotain muuta kuin Mai Articia-S. Siis niiden patchien kanssa se on OK, mutta noihin suurempiin määriin ja paremmille CPU:lle pitää löytää jotain muuta. Ja se mitä tuosta uudesta piiristä tiedän niin se näyttää ainakin paperilla paljon paremmalta kuin mikään mitä Mai on edes luvannut saada aikaan :)

Tietenkin tuo että ne uudet konesarjat luvataan vasta syksyksi on hieman huonoa koska minä ainakin kuvittelen että enemmänkin voisi olla ottajia tällä aikaa. Mutta toisaalta, ainakin se on sanottu joten pitänee varautua tilanteeseen.

 

Janne
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 23.58:   
Joanna: Siis huonoltahan tuo julkistus jopa tavallaan kuulostaa. Siis inhorealistiselta. Ei voi kun nostaa hattua rehellisyydestä ja avoimmuudesta. Tuohon ei kilpailija ole pystynyt. Toivottavasti eivät ole liiiian rehellisiä omaksi parhaakseen. :-)

 

Joanna
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 1.33:   
Minusta tuo on ainakin reilusti ilmoitttu, eli jos koneita ei ole kuin tietty määrä niin niitä ei ole ennenkuin seuraava erä saapuu syksyllä. Vielä kun saisivat nuo saksalaiset postimyyntibulvaanit (KDH ja Vesalia) olemaan ottamatta ihmisten rahoja ennenkuin laitteita on edes aloitettu tekemään.

Uskoisin että kehittäjät arvostaa sitä että sanotaan tuo tilanne avoimesti. Kilpailutilanteesta sitten osaa sanoa, uskoisin että he seuraavat toisten tekemisiä kohtuutarkkaan. :)

 

Janne
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 10.47:   
Joanna: Se on todella reilusti ilmoitettu. Pitää nostaa hattua. Ei mitään spinniä tai markkinointi-PR:ää. Kylmiä faktoja. Vähän turhankin kylmiä ehkä. :-) Täytyy nostaa hattua. Mihin tämä maailma menee jos yritykset oikeasti rupeaa noin rehellisiksi...!?! ;-)

 

Janne
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 10.48:   
Joanna: Tuli muuten mieleen että ilmoitus saatettiin tehdä myös siksi että se voisi myös laskea koneiden myyntimäärää vähän - ehkä laskelmoivat että 400 riittää syksyyn saakka jos koneita myydään rauhallisempaa tahtia? Toisaalta ehkä rajoitettu määrä voi kiirehtää ihmisiä?

 

KimmoK
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 12.42:   
Itse haluan kuulla kylmät faktat sille miksi vielä pari päivää myytiin CPU päivitettävää peg1:stä ja nyt päivityslupauksilta vedettiin matto alta.

 

Tero
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 13.42:   
Mielenkiintostra tässä on vaan nyt se, että nyt sitten AmigaOne XE on olemassa, kun taas Pegasos-II on vasta paperilla. Homma käänty kertaheitolla päälaelleen.

 

Joanna
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 16.06:   
KimmoK: Tuskin tuollaista faktaselitystä tullaan antamaan virallisesti (tajuat kyllä syyn miksei). Mutta mieti itse minkä takia joku firma parin erän jälkeen vaihtaa niin tärkeän osan kuin Northbridgen toimittajaa? Siis se kuitenkin tarkoittaa piirikortin uudelleensuunnittelua, boottikoodin laajentamista kokonaan toiselle piirisarjalle yms. Kovin montaa hyvää syytä siihen ei ole, eikä sellaiseen huvikseen ryhdytä.

Tero: No, me näemme milloin mitäkin tulee markkinoille. Itse en pidä AOne-XE:tä kovinkaan mielenkiintoisena tuotteena ennenkuin sille on OS4, Linuxikoneita saa paljon halvemmallakin. Ja mitä aikatauluihin tulee..

Nyt me ainakin tiedämme mitä Genesi tarjoaa. Eli jos Pegasos1+Mos kiinnostaa niin se on saatavilla samoihin aikoihin kuibn Aone-XE. eli tulee ilmeisesti ensi/seuraavala viikolla (= pitäisi.. kummastakaan tietenkään minulla voi olla 100% varmuutta). OS4 ja Pegasos-2 ovatkin ne jotka ovat tulevaisuudesssa.. Ja tässä kohtaa annan itse kunkin tehdä oman ennusteensa kumpi tulee ensin :)

 

Piru
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 11.28:   
Pegasos II käyttää Marvell northbridge:ä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 12.26:   
Onko jossain jo "julkistettu" miten ja minkälainen AGP väylä tulee olemaan?

Vai aikooko Peg2 olla ilman AGP väylää? (vois olla emolevyn kannalta kustannustehokasta yms.)

 

Piru
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.12:   
KimmoK: Ilman ei tule olemaan, tarkempaa tietoa myöhemmin. :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.21:   
Netissä on spekuloitu että AGP2x:n voi rakentaa 66Mhz 64bit PCI väylästä, ja AGP4x:n (tai jopa 8x?) ehkä 133Mhz 64bit PCI-X väylästä.

Insinöörinä sitä tietysti kaipais lisää "nippelitietoa" että miten homma hoituu.

Ja ajan myötä kun PCI-X pohjaiset näytönohjaimet tulevat markkinoille ongelma korjaintuisi "itsestään". Väliajalla minun mielestä riittäisi AGP2x, koska esim. AGP8x:ssä on lähinnä vain "markkinoimismerkitystä".

 

Piru
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.29:   
Tännekin PCI-X 2.0 Overview -linkki.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.29:   
Ehkä tietoa ANN:ssä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.32:   
Ehkä lisääkin tietoa samassa paikassa.

 

Piru
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.44:   
Hmm, kyseessä lienee 133MHz PCI-X tosin.. Tuo linkin juttu käsittelee vähän uudempaa versiota tuosta PCI-X:stä. Ei anneta sen häiritä :-)

 

miksuh
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.47:   
No eikös AGP-portti perustu PCI 2.1 tjsp standardin mukaseen tekniikkaan, eli ei sen pitäs periaatteessa olla mhdotonta. Mutta erojahan on AGP:n ja PCI:n välillä:

AGP siirtää dataa sekä kellon laskevalla, että nousevalla reunalla toisin kun PCI, AGP käyttää pipelineja jne -> Suurempi siirtonopeus. AGP-portti ei jaa väylää muiden laitteiden kanssa. Niin ja AGP-piirit voi käsitellä päämuistia suoraan (texture mapping jne) DIME (Diret Memory Execute) nimen muistaakseni nähny jossain. Tiedä sit mitä eroa tolla on DMA:n.

 

miksuh
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.53:   
mahdotonta = mahdollista, noin piti sanoa :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 17.54:   
eikun perkl :) No niin meen kotiin kohta tästä alkaa jo silmät harittaa, ihan oikein se oli aluksi :)

 

Janne
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 10.09:   
Uudesta northbridgestä:

By Nicholas Blachford (IP: ---.cache.pol.co.uk) - Posted on 2003-03-09 01:06:04
The NorthBridge is being changed because of the existing device was found to have a number of bugs which have been fixed with the addition of external components.

It is indeed true there was some legal wrangling over this, the company in question simply wouldn't accept there was a problem even when presented with evidence. Bugs in complex components are hardly a new thing but at least the manufacturer would acknowlege them. They eventually did this only after they were visited by Gerald.

A temporary external fix was developed but it could not run at full speed, more bugs were later found and a new fix had to be added which can run at full speed, we strongly doubt the new fixed version of the current Northbridge produced by the manufacturer will be up to the standard of the fix developed by bplan, consequently we fully expect relevant benchmarks to show this - (pure CPU benchmarks are not testing the differences).

The new northBridge is made by Marvell semiconductor and adds support for much more modern features. We have not at this point announced the exact part to be used.

We also have a very good deal to develop a STB using our technology I've just been to a big conference on the subject in fact, very interesting stuff.



http://www.osnews.com/comment.php?news_id=2983&offset=30&rows=38

 

Joanna
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 12.32:   
Janne: Voisin yrittää kirjoittaa Saku.lehteen juttua Articia-S -> DiscoveryII eroista. Siis valitettvasti minulla ei ole mahdollisuutta testata niitä luonnossa mutta pelkkien datalehtien vertailu kertoo aika paljon kun on niitä oppinut lukemaan.

Olisikohan tuollaiselle kiinnostusta?

 

KimmoK
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 13.49:   
Joanna: "Pegasos2 ennakko", jees, ainakin minua kiinnostaisi.

Säästyisipä minulta (edes) tuon vertailun vaiva... :)
(pengon ja vertailen yleensäkin aivan liikaa high tech materiaalia, joskus on mukava saada valmiiksi pureskeltuakin tietoa)

 

Janne
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 15.15:   
Joanna: Varmasti!

Vielä ehtii tällä viikolla jos thoriel@sci.fi:lle ehdit lähettää? Parissa päivässä kirjottaa varmaan aika hyvän jutun? Tee kaksiosainen vaikka jos haluat jatkaa ensi lehteen...

 

JPQ
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 17.44:   
Joanna: minuakin kiinnostaa ja juttujahan saku tarvitsee.

 

Tuomo Möller
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 20.15:   
Joanna: Lisää kiinnostuneita :)

 

Joanna
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 21.48:   
Janne: ovat muuten niin hiljaisia siitä kehityksestä etten voi kommentoida kuin piirisarjoja ja niiden vaikutusta. Mutta katsotaan mitä siitä saa irti kun ensin saa parempia datalehtiä Marvelliin.

 

Janne
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 20.51:   
http://snews.vim.hu/pages/200101/pegasoseng.htm

Pegasos-testiä...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: