299$ hintainen Pegasos

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » 299$ hintainen Pegasos « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 0.09:   
Ilmeisesti tuon perustella miten minä olen lukenut olisi muillakin kiinnostuneilla järjestöillä (esimerkiksi Saku?) mahdollisuuksia kerätä lista halukkaista ja lähettää se järjestön nimissä.

Niille jotka eivät ole seuranneet.. Aiemmin on esitetty tarjous jossa Phoenix:iin liittyville tarjotaan mahdollisuutta ostaa Pegasos (emolevy+CPU) tuohon 299$ hintaan.. Ilmeisesti ALV+postikulut tulisivat viellä päälle. Ymmärtääkseni nämä laitteet tultaisiin jakamaan siitä (kuulemma) viikon päästä tekoon menevästä tuotantosarjata (400kpl).

[Edit: Linkki siistitty. -Thoriel]

 

KimmoK
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 9.02:   
Tarkoituksena lienee saada vanhat artisiat ja 600Mhz G3:t pois jaloista kuleksimasta. Tuohon hintaan luulis tempun onnistuvan.

 

Joanna
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 15.18:   
Tietenkään en voi olla 100% varma mutta jos julkiseen (+ 1/2 julkiseen) tietoon on luottamista ne Chipit tulivat saataville kun Mai (tai heidän muu asiakas) ei niitä voinut/osannut käyttää. Eli niitä ei olisi aikanaan ollut Genesillä liikoja. G3/600-prossukortteja saattaa tietenkin olla ollut varastotavarana mutta se on vaihdettava kortti, eli jos ilmenee joku syy ettei se todella riitä normaaliin käyttöön niin sen voinee päivittää myöhemmin.

Käytännössä sanoisin että tuo prosessori on riittvän nopea kaikkeen normaalikäyttöön jos käyttis ei tule esteeksi (kuten MacOsX tai WindowsXP). Ainut joka nyt tulee rajatapauksena mieleen on mahdollisesti DVD soitto, mutta sekin on ongelma vain niinkauan kun soitto-ohjelma ei osaa hyödyntää Radeoneissa olevaa videopurkua vaan tekee kaiken CPU:lla. Sen jälkeen kun näyttökorttia käytetään kunnolla apuna tuo riittää helposti.

Itse uskon että tällä hinnoittelulla on ainakin seuraavia tavoitetta.
- Lisätä osaavien käyttäjien ja vallankin kiinnostuneiden kehittelijöiden määrää ja saada heidät paremmin kommunikoimaan keskenään ympäri maailmaa (yksi Phoenix:in päätavoite).
- Pistää hieman painetta Hyperionin&Eyetehin suuntaan. Ja tottapuhuen, tuolla julkaisutahdilla se on vain hyvä asia että joku koettaa saada heihinkin hieman liikettä :)

 

KimmoK
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 15.59:   
Joanna: En tarkoittanut että minitsemani varaston tyhjennys on ainoa syy.

Mutta kuitenkin: bbrv sanoi (sen jälkeen kun olivat ilmoittaneet että kaikissa seuraavissa pegasos koneissa on 800Mhz prossu) että heillä onkin varastossa G3/600 prossuja niin paljon että heidän on kannattavaa pistää ne ensin kortille & levitykseen ennen nopeanpia prossuja/kortteja.
Ja sittemmin he jo lupasivat sitä ~1Ghz G4 prossua, siitä syntyy mielestäni lisää hinnanalennuspaineita, ettei porukka jäisi odotteleen G4:sta.

DVD:
Perjantaina yksi työkaveri sangen vakuuttavasti väitti että 500Mhz P2 riittää DVD softapurkuun. Tokihan G3:sta puuttuu multimediakäskykanta joka P2:ssa on, mutta en epäile pätkääkään etteikö Amigakoodarit saisi revittyä riittäviä tehoja irti 600Mhz prossusta...

genesi taka ajatuksia:
- Jossain on sekin raja jolloin Hyperion ja AI KÄSITTÄVÄT että markkinoilla on niin paljon pegasos emolevyjä että AOS4:n porttaaminen myöskin sille on kannattavaa.
- Edelläolevasta syystä (ja parista muustakin) Genesin on puskettava markkinoille niin paljon koneita kuin se vain suinkin on mahdollista, vaikka ilmaiseksi, ennen kuin AOS4 julkaistaan.

 

Hooligan/DCS
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 17.04:   
Kuinkas moni tuosta on kiinnostunut... itseäni alkoi kiinnostamaan kyllä. Olisko joku vapaaehtoinen jopa valmis uhraamaan aikaansa ja vähän hoitamaan asiaa jos saataisiin suomesta enemmän tilauksia kasaan?

 

rRebel
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 17.24:   
_o/

 

Wizor
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 17.27:   
\o_

 

Anu Seilonen
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 17.58:   
Niin. Luetaanpas nyt:

"have the lead officer / organizer of the User Group send me a compiled list of names and email addresses" [...] "Any additional people, just have that officer send later emails with the same name at the top."

Lead officer voinen olla minä puheenjohtajan ominaisuudessani. Lähettäkää minulle sähköpostia nimenne ja sähköpostiosoitteenne kera, jos olette kiinnostuneita, niin lähetän noita eteenpäin greenboylle. Mitään en takaa omasta enkä yhdistyksenkään puolesta, mitä sitten tapahtuu, mutta ainakin voin välittää nimet. Kaikki muu tieto operaation toteutuksesta kun on vielä täysin auki.

 

JPQ
Maanantaina, 17. helmikuuta, 2003 - klo 18.56:   
Anu:Täytyy tarkkaan kyllä ruveta miettimään ja paljonkohan ALV ja tullit olisi tuohon päälle. Ei vain heti ole tuohon rahoja.:(

 

Teemu I. Yliselä
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 9.28:   
Tuo tarjous ei sitten ole tarkoitettu loppukäyttäjille, vaan "developereille". Developer voi tässä yhteydessä tarkoittaa ohjelmistonkehittäjien lisäksi myös esim. jälleenmyyjiä, teknisiä kirjoittajia, journalisteja, promoottoreita tai erilaisia yrittäjiä, joilla voisi olla bisneskäyttöä laitteelle. Sanalla sanoen siis ihmisiä, joilla on edellytykset tuoda jotain lisäarvoa platformille vielä sen $299:n lisäksi. Eli jos suunnitelmissa on lähinnä surffailla koneella Netissä, kannattaa siirtää osto toiseen kertaan. :)

 

Jon
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 9.46:   
Mitä se tulee maksamaan loppujen lopuksi, euroissa?

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 10.19:   
Teemu: Tarjous tehtiin erikseen käyttäjäryhmille myös. Siitä on ristiriitaista ja puutteellista tietoa mitä se tarkoittaa tarkalleen, mutta ks. Anun viesti yllä... Mielestäni käyttäjäryhmillä ei yritetty tavoitella developereita.

Thoriel: Hyvä lyijyupseeri oletkin. :-)

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 10.19:   
JPQ: ALVit tulee päälle, mutta tulleja ei jos EU:sta tilataan. Ja jos tilataan muualta kuin EU:sta tulee tullit mutta ei ALVeja.

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 12.23:   
"A few of you supplied lots of development and ID background. Bravo! Some didn't, but you will be needing to before this is a done deal. Better get to it - Genesi and Phoenix are both interested in development : } Some suggested info:

first and last name
primary email address
login/nick (same as IRC nick)
company (if representing one)
state or province, nation
development interests {remember the Phoeni definition of developer is broad : }
past projects if applicable
hopes for future development / participation"

Eli kyllä siellä selkeästi halutaan ("you will be needing to") lisää tietoa ja varsinkin tietoa siitä, mitä kehitystyötä aikoo koneella tehdä. Toisaalta sitten käsitys kehitystyöstä lienee varsin laaja. Ja vielä:

"The $299 US covers a Pegasos with CPU (most likely all will be G3@600) MorphOS and a number of titles, Debian Linux, and MaconLinux. Oh - and there WILL be a T-shirt included! No fooling! I am still not sure about printed docs, but I will be, later."

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 12.48:   
Janne: Jaahas. Paljonkos ALVit on ?
Ainakin jossain tavarassa ainakin ranskan ja saksan ALV on 16% ja
Ruotsin 25% ?

Kaikki: kyllähän minua alustalle esim. koodauskin kiinnostaa
mutta rahaa nyky taitotasolla vaikea tehdä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 13.18:   
Dollari ja eurohan on miltei saman arvosia, euro välillä jopa arvokaampi kun dollari eli kutakuinkin samoista hinoista puhutaan +ALV/tulli.

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 13.18:   
Anu: OK. Tuo selventää. Se ei mielestäni ollut alkujaan lainkaan ilmeistä - käsitin käyttäjäryhmät ja developerit kahtena erillisenä kohdeyleisönä. Ja minullahan on heti projekti MorphOS:lle:

a) Disketti-Sakun lukija PowerPC-aikaan (meillä on megahertsejä 37 kertaa enemmän kun värejä ruudulla)

b) Offline Orbit (mitä, miten niin purkkimaailma ei enää kihisekään virkeydestä!?)

:-)

 

miksuh
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 13.22:   
Tolla hintaa vois jo ostaakin :) Mut opiskelijapussista ilman töitä se ei kyl käy... Just lähetin taas ison läjän työhakemuksia Nokialle jne, mut vaikka saiskin paikan kesäksi niin se ei paljon tossa auta...

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 13.26:   
JPQ: En tiedä mikä ALV on relevantti tässä tapauksessa, mutta arvelisin että jotain 16-22% välillä?

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 15.24:   
Janne: entäs postikulut ? ja miten saan selville haltun summan korotettuna 22 prosentilla ? oliko näin helppoa kerron sen 1.22:sella ?
PS. Eipä liene noista 400:sta riittävän kaikille halukaille osalla kun on ns. hitaat tulot.

 

Jon
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 15.26:   
Onko moni laittanut hakemusta? Ihan tässä jo miettii että mitä hankintoja pitäisi tehdä sen emolevyn lisäksi (suosituksia, hintoja?) ?-)

 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 17.25:   
No en kun mun devaukset loppu jo pari vuotta sitten 68k:lle..eikä ole tarkoitus aloittaa uusiksi. Olis kyllä kiinnostanut, kieltämättä

 

Anu Seilonen
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 0.56:   
Aiheeseen liittyen (mm. kirjautuminen pegasos-usa.com:iin):

"If you login with the account you've already setup, you'll find the price has changed.

I keep changing you guys over as quickly as you sign up, so keep em coming. (now to figure out how to handle Europe, waiting to hear from bill there)"

Eli siellä selvitellään, mitä voitaisiin tehdä eurooppalaisten hyväksi, meille kun napsahtaisi aika kipeät alvit ja tullit noihin tilauksiin muuten. On ehdotettu toimitusta mm. Saksan tai UK:n kautta. Sivustolla on jo nyt valittavissa valuutaksi euro, jolloin hinnaksi näytetään ~293 euroa (hieman valuuttakurssien mukaan heiluen).

Postikuluista ei ole kuulunut uutta. Checkoutissa näytetään seuraavat vaihtoehdot:

Flat Rate
Best Way - 9.79EUR

United Parcel Service (1 x 6lbs)
Worldwide Express - 91.44EUR
Worldwide Expedited - 85.74EUR

Olemme kyselleet, voiko Flat Rate pitää paikkansa tänne meren taakse, mutta vielä emme ole saaneet tarkempaa tietoa. Lukekaa myös ketjusta Bbrv-watch III lisää aiheesta - tilanne on vähän kimurantti vielä. :)

 

JPQ
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 11.57:   
Anu Seilonen: pitää lueskella vaikka en voi tuota hankkia ellei tule lottovoittoa lottoamatta.

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 7.58:   
"I need a list of your group members that wish for a board, so that I can add them to the deal list once they've created themselves a login on pegasos-usa.com"

Eli ne yhdistyksen jäsenet, jotka ovat vielä Peggystä kiinnostuneita, lähettäkää sähköpostia minulle - tarvitsen koko nimen ja sähköpostiosoitteenne. Sen lisäksi täytyy siis rekisteröityä Pegasos-USA.com:iin! Sieltä ja VAIN sieltä tilaamalla saa itselleen tämän $299 tarjouksen (n. 293 eur). Menevät kovaa vauhtia.

Tällä hetkellä tieto on se, että Euroopan puolella laudat postitetaan joko Saksasta tai Englannista, jotta arvonlisäveroa ei tarvitsisi maksaa kaiken päälle. Tämä on kuitenkin vielä vähän kesken, bbrv ja Downix setvivät asiaa.

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 8.13:   
"ALVit tulee päälle, mutta tulleja ei jos EU:sta tilataan. Ja jos tilataan muualta kuin EU:sta tulee tullit mutta ei ALVeja."

Kyllähän homma on niin päin, että normaalitilanteissa (nettikaupassa jne.) ALV sisältyy EU:sta tilatessa hintoihin, eikä siitä tarvitse sen enempää huolehtia. EU:sta tilatessa ALVia ei tarvitse maksaa kahteen kertaan, eli jos se sisältyy jo hintaan, riittää että se on maksettu lähdemaahan, vaikka se olisikin alempi kuin kohdemaan ALV.

EU:n ulkopuolelta tilatessa taas saattaa päästä joissakin tapauksessa ilman tullia (jos EU:lla on tullietuussopimus ko. maan kanssa - Yhdysvallat ei kuulu näihin), mutta ALV täytyy ostajan maksaa käytännössä AINA. Verottoman lähetyksen arvoraja (VAT 22%) menee tällä hetkellä n. 38 euron kohdalla.

Se taas miten ALV tässä Pegasos-tapauksessa hoidetaan - tietäneekö edes bbrv tällä hetkellä, missä mennään... Postituslistalla on käyty kovasti jatinaa sen puolesta, että me EUlaiset säästyisimme ALVilta ja tullilta - Downix järkyttyi pahanpäiväisesti, kun mainitsin että kyseiset lisukkeet toisivat hintaan lisää lähes sata taalaa. Kirjoitan lisää heti kun tiedän tarkemmin. Tavoitehan meillä on se, että hintaan katsottaisiin sisältyvän ALV ja postitus hoidettaisiin EU:n sisältä, jolloin ei tarvitsisi maksaa muuta kuin postikulut päälle (aivan kuten usalaiset tilaajat nyt).

 

Janne
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 9.15:   
Anu: No tuota tarkoitin kyllä, mutta pointtini on että Genesin hinnoissa (kuten ei yrityshinnoittelussa yleensäkään) ALVia ei ole aina ollut.

 

KimmoK
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 10.11:   
Heips viitsiskö joku antaa (säännöllistä) tilannetietoa siitä miten nuo peg1:t hupenee?
Tai esim. infon siitä kun viimeiset 100kpl on menossa.

Jos tuolla maailman turuilla A1G4 häviää peg1:lle testeissä, niin tilannen itsekin peg1:n (vaikka käyttis olisikin vielä beta vaiheessa yms.).

 

Janne
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 10.17:   
Kimmo: Minäkin tilaan joka tapauksessa, jos hintaan saan...

 

Piru
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 10.51:   
Uusin päivitys ann.lu "Pegasos I, II, and upgrades" threadista:

"P.S. We arrived this morning to find two new bank transfer confirmations from buyers. There are now 195 Pegasos machines left to purchase...;-)"

 

Joanna
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 12.44:   
Okei.. Näemmä Downix ei ole saanut vielä lomaketta kuntoon :) No, sen näkee sitten milloin oppii. Olisi kiva jos joskus pian kumminkin.

 

Jon
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 14.10:   
No hei, minä myös, mutta miten maksu hoituu jos ei ole esim. Visaa?

 

Joanna
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 19.01:   
Jon.. tuo on se YKSI ongelma joka tuossa tilaustavassa on.. Toinen on se ettei maksu aina onnistu ja sitten kun se onnistuu (letti?) niin sitten he eivät muistaneet periä asianmukaisia ALV:tä .. No harjoittelua harjoittelua :)

Asiasta lienee lisää postituslistalla.. sille listalle pääsee kun joko liittyy phoenixiin tai jos on Sakun jäsen ja ilmoittaa halukkuudestaan puheenjohtajalle. Varoituksena kiinnostuneille.. lista on englanninkielinen..

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 20.42:   
"I've also added check/money order, where we'll process your order, but you will have to mail a money order or cashiers check to the site.

I'm in the process of adding the VAT for european customers as well. Need to know weither to use the de or susse rates, as we also have a branch in switzerland, so you guys in europe might want to wait till tonight."

Perintöä odotellessa...

 

JPQ
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2003 - klo 0.21:   
Tottakai silloin kun namia tarjolla ei ole mahkuja sitä hankkia tämä just sitä mun säkää. Noh liian monta säkää peräkkäin olisikin kummallista.

 

Janne
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 10.51:   
Syteen tai saveen, tilasin äsken omani. :-)

 

Piru
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 11.00:   
Uusin päivitys ann.lu "AMIGAplus 02/2003 - A wolf in sheep's clothing" -threadista:

"We only have 85 Pegasos I machines left to sell."

 

Janne
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 11.27:   
Luottokortlla on todella helppo tilata. Suosittelen että jos se Genesille vain mitenkään käy, että kaikki jotka voivat tilaavat tuotteensa erikseen (omalla kortilla tai kaveri tilaa puolesta tms.) eivätkä vaivaa ketään yhteistä tilausmiestä. Vuoden 1998 Amiga Technologies -ryhmätilauksen (ja sitä ennen Everybody's Girlfriend musa-CD:n) hoitaneena sanon että se on ISO homma heittää vapaaehtoisen harteille.

 

Janne
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 11.41:   
Hyvä idea tämä rajoitettu määrä. Massahysteria tulee kun jengi haluaa omansa, halusivat sellaista tai eivät. :-) Fiilis on mestoilla. Se on tärkeää.

Nyt tietysti viikon päästä julkistetaan diili Plexuscomin kanssa 1000000:sta uudesta levystä? ;-)

 

KimmoK
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 11.54:   
Njaah... menee kuin kuumille kiville nuo koneet... eikä A1G4XE:stä kuulu mitään...

taitaa anyway mennä käsistä nuo pe1:t ennen kuin oon tilaamassa, mutta saanee niitä sitten viimeistään syksyllä lisää, jos AOS4 vaihtoehto ei silloinkaan ole varteenotettava.

(jos/ja/tai/kun tilaan, niin ilmoittelen ouamiga listalle & voin vingauttaa visaa parille kaverille jne... jos ei siinä vaiheessa rautoja saa jo Boogienkin kautta ihan postiennakolla)

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 12.02:   
Mulla ei ole luottokorttia, eikä kyllä ole tarkoitus sellaista hommatakaan, arastelen jo bonus- ja kirjastokorttejakin :)

Olisiko joku ystävällinen sielu valmis tilaamaan kimpassa, maksan etukäteen rahat tilille postitus- ym. kuluineen jos sellaisia tulee.

Kun nyt eka tietäisi edes summan alveineen ja tulleineen...

 

Jon
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 12.18:   
Hooligan, samat sanat :) Laitoin Thorielille postia...

 

Janne
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 13.43:   
Kieltämättä vähän hassu fiilis kun viimein tilasi jotain. PC:stä on tullut niin tavanomaista että niistä ei oikein jaksa olla fiiliksissä (vaikka minulla ei ole mitään harhaluuloja niiden suorituskyvystä suhteessa Pegasokseen)...

Pitkästä aikaa tekee mieli rakennella konetta ja osallistua foorumeihin yms. :-) Toivottavasti tilaus menee läpi.

 

miksuh
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 14.16:   
Ei taida kyl nii nopeesti ehtii mistää töitä saada saati sit ekaa palkkaa et toho ehtis mukaa :) Noh mun a1200 toimii yhä ni saatte olla koekaniineja :)

 

Frn
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 16.11:   
Janne: Jep, melkoista trilleriä järjestävät. Rahat polttivat mullakin taskua sen verran, että pakkohan toi oli tilata. :) Order #7 (Pending). Vähän niikuin joulua odottelis. :)

Onko kellään jotain hyvää paikkaa, mistä saisi *tyylikkäitä* Mikro ATX-koteloita tiedätte-varmaan-mitä-varten? Asettaako Pegasos jotain erityisvaatimuksia kotelolle; joissain lukee, että vain "low profile" kortit käyvät. Tarkoittaakohan tämä sitä, että Pegasos + normaali näytönohjain esim. ei mahdu koteloon?

Joku tämän tyyppinen:
http://www.procase.co.nz/sub%20pccases14.htm
voisi olla passeli, mutta noita ei varmaan Suomessa näy... Joku tollanen pieni kotelo tai sitten hankin jonkun 3m korkean ATX:n. Joku alumiinipönttö olis ihan kiva.

Myös muisteilla oli jotain erityisvaatimulsia?

 

Janne
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 16.36:   
Frn: Muisti on varmaan se haastavin osa. Piru tai joku, osaatteko suositella mistä saisi hyvän muistikamman? Mikä koko toimi parhaiten?

Low profile tarkoittaa sitä että koteloon mahtuu emon kanssa vain low profile -kortit. Tämä asettaa rajoituksia esim. näytönohjaimen suhteen.

 

Anu Seilonen
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 16.45:   
Tarkennettakoon nyt vielä, että yhdistys ei järjestä kimppatilausta - ilmoitan vain halukkaiden nimet ja yhteystiedot Phoenixille, joka lisää heidät "alennuslistalle". Jos jäsenet haluavat keskenään sopia jonkinlaisesta kimpasta, jossa esimerkiksi yksi maksaa useamman henkilön tilauksen, meillä ei ole mitään sitä vastaan. Kannattanee kiirehtiä, sillä viimeisen saamani tiedon mukaan koneita on enää vajaa 80 jäljellä ja määrä hupenee kovaa vauhtia.

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 16.59:   
Sain oman koneeni tilaukseni tehtyä. Käytin tuota Anun mainitsemaa kimppaa jäsenien kesken. Nyt sitä sitten odotellaan kuin kuuta nousevaa.. hiki jo karpaloituu otsalle.. käsiä kylmettää.. varpaissa syyhyää... suuta kuivaa

menen suihkuun.

 

Jon
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 17.04:   
Oisko joku vielä tilaamassa Visalla tjsp?

 

Anu Seilonen (thoriel)
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 17.07:   
Kylläpä hyppäsi suolisto melkein kurkkuun, kun kävin sivustolla katsomassa tilauksen tilannetta... Ostoskorissa napotti viisi Pegasosta! Ilmeisesti ovat jääneet noilta aiemmilta käynneiltäni sinne - sentään tilauksissa oli vain yksi. Siinä menisi Visan luottoraja äkkiä kyykkyyn. :)

 

Frn
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 20.07:   
Osasivatko muuten laittaa jollekin nuo verot mukaan? Ainakin mulla on verojen osuus 0.00EUR (yht n 302EUR). Lisätäänköhän ne laskuun, vai miten noissa menetellään, vai sisältyvätkö hintaan?

 

Janne
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 20.24:   
Frn: Eivät varmasti sisälly hintaan. 16-22% on siis odotettavissa bonusta.

 

Pekka Nissinen
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 21.53:   
Janne: Esimerkiksi tuollainen Kingstonin KVR133X72RC3/512 (512 megan) kampa pitäisi olla käypä... Ainakin omassa A1:ssäni toimii kuin unelma ja Articia S:sä se on Pegasoksessakin! :) (mm. MAI:n joku suunnittelija suositteli juuri kyseistä kampaa) Tuon ostin Boogielta, 122 egeä siitä maksoin, oli itse asiassa halvempi kuin esim Verkkokauppa.com:issa...

 

Thoriel
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 7.05:   
Mitäs porukalla muuten lukee Pegasoksen tilaustiedoissa? Mietin tuossa, onko tilausnumero joku muuttuva systeemi, joka pienenee sitä mukaa kuin lautoja postitetaan... Itselläni napottaa Order Information -sivulla:

Order #13 (Pending)
Order Date: Thursday 27 February, 2003

Mites muilla?

 

Jontsa
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 8.11:   
Minulla siellä on lukenut siitä asti kun tilasin
Order Number: 10
Order Status: Pending
Order Date: Thursday 27 February, 2003

 

Janne
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 10.15:   
Pekka: Kiitos vinkistä! 512 megaa voisi olla aika passeli...

Mikäs se muistikampakoko oli Pegasoksessa joka oli kaikkein ongelmallisin? (Tai Articia S:n kanssa.) Muistaako?

 

Joanna
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 12.14:   
Janne: Riippuen siitä kuinka paljon totta kuulemissani tuosta April-2 korjauksesta on voi hyvinkin olla ettei mitään kalliimpaa ECC/REG erikoismuistia ollenkaan tarvita tuon pegasos version kanssa. Mutta, en uskalla luvata mitään ennenkuin olen edes itse kokeillut joskus. Eli varminta on sijoittaa se muutama kymmen euroa enemmän siihen muistikampaan kuin ottaa riskiä.

 

Frn
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 14.00:   
Janne: Ongelmallisin muistikoko oli juuri tuo 512MB. 256MB ja 1024MB ovat turvallisempia. Syy on kai se, että suurin osa 512MB muisteista ovat hyperpageja, joita ArticiaS ei niele... ainakaan ilman patchia.

Joanna: Mitä tuosta April2:sta on kerrottu?

 

Janne
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 15.34:   
"Short report: THE PEGASOS I production about to commence is SOLD OUT!"

http://amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=6710&forum=8&start=40&viewmode=flat&order=0

 

Janne
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 15.35:   
Kuulostaisi siis siltä että lautojen valmistus vasta alkaa...

 

itix
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 15.37:   
Taitaa Pegasokset loppua kesken... eilen torstaina niitä oli kuulemma kymmenen kappaletta.

 

KimmoK
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 15.59:   
itix: et tainnut huomata tuota "SOLD OUT" kohtaa, eli ne on jo loppu.

 

Joanna
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 16.07:   
Frn: Lähinnä se koskee juuri tuota muistiväylän toimintaan.. Mutta kun ei ole testikappaletta niin ei oikein tiedä mitä sanoa. Ainakin aiemmin luulin ymmärtäneeni että se uusi korjaus nopeuttaisi merkittävästi Pegasoksen toimintaa mutta lupaamaan uskalla mennä ilman testejä..

Janne: "To the morons that posted in the "I love Hyperion" thread and here.... Get a life!"
Okei.. tuon on ilmiselvästi kirjoittanut Buck yksin ja ilman konsultaatiota viisammiltaan ... Siis ei sinällään että olisin kovinkaan eri mieltä mutta tuon sanominen tuossa paikassa EI ole hyvä idea.

Itix jos muistan oikein niin niitä oli varattu talon sisälle + Demokoodereille erikseen. Mutta niiden saaminen onkin sitten eri juttu

 

TSK
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 18.14:   
Eipä tarvitse miettiä tuon ostamista kun on kerran loppu ja seuraavia ei tarvitse odotella pitkään aikaan.

 

Joanna
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 19.28:   
Ilmeisesti joillakin jälleenmyyjillä on koneita. Sitä en sitten tiedä mihin hintaan he niitä saivat joten en osaa sanoa mikä olisi oikea hinta ostaa.

 

Janne
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 22.51:   
amiga.orgista:

All Pegasos boards available at the $499 from Genesi and to regular distributors are SOLD OUT!*

The Developer boards ($299) are reserved, and will be available until 6 March 2003.

*Pegasos will be available from dealers shortly. So if you missed your chance for a direct order, your local dealer may have a Pegasos available.

Diilikoneita voi siis vielä yrittää tilata?

Joanna: Mitä tohon Buckin kommenttiin tulee niin mua ei jaksanut enää kuin hymyilyttää. Se oli oikeasti ihan veikeästi sanottu. :-) Ei tietysti mitään bisnesmeininkiä, mutta en jaksa oikein Buckin tyyliä ottaa vakavissani. Miehet teot puhuvat puolestaan enkä vieläkään näe valheita.

Vakavat ylilyönnit sen sijaan ovat asia erikseen. Toi oli ajattelematon heitto, mutta tajusi sen itsekin kuten "can't help myself" tms. itseironinen lausahdus totesi. Jätetään se turhantärkeily vaikka Ben Hermannille.

 

Joanna
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 23.28:   
Diilikoneissa on se hankaluus ettei ole mitään tietoa mihin hintaan /milloin/montako niitä saisi. Eikä semmoisiin tässä valtiossa ainakaan nyt vähään aikaan liene paljon tarvettakaan kun on noin moni ostanut 299 tarjouksesta.

 

JPQ
Lauantaina, 1. maaliskuuta, 2003 - klo 0.03:   
Joanna: olisi täällä ainakin lisää yksi ostanut mutta rahat eivät just nyte sallineet.

 

tohe
Sunnuntaina, 2. maaliskuuta, 2003 - klo 10.16:   
Douh,

Menipä koko juttu sivu suun ku oli reilun viikon ilman nettiyhteyttä...jos jollain on tietoa et noita vielä sais (varsinkin sellainen developeri joka tekis for sure 1 'demon' / vuosi tahtia :)
niin ilmoitelkaaha....

 

Hooligan/DCS
Sunnuntaina, 2. maaliskuuta, 2003 - klo 14.08:   
Tohe:
Sulla on mahdollisuus. Lähetän sulle postia osoitteeseesi.

 

tohe
Sunnuntaina, 2. maaliskuuta, 2003 - klo 18.15:   
Hooligan, kiitän!

 

Hooligan/DCS
Sunnuntaina, 2. maaliskuuta, 2003 - klo 19.18:   
Ei mitään. Ilmeisesti olit jotain tärkeääkin painottanut kun Buck sut eritoten mainitsi pari emailia sitten. Toivotaan että saat näin ens alkuun ilmaisen lainakoneen ja sit joskus sen g4 pegan ostettua kun valmiiksi saavat.

 

Thoriel
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 13.05:   
"I've started the process of handling everyone's credit cards manually through the server now. For those in europe, the VAT is 16%, which will make your total 349.35 euros."

ALV siis lisätään tilaukseen, ja se on Saksan 16% - parempi näin, kuin jos olisi pitänyt maksaa Suomen paljon kovempi 22%. Eurooppalaisten laudat postitetaan Saksasta. Oma tilaukseni on Processing-tilassa, Visa-tiedoissa sitä ei vielä näkynyt (se tosin kestää yleensä jokusen päivän).

 

Joanna
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 13.21:   
Thoriel: juu.. olin viimeyönä Irc:ssä sillä aikaa kun niitten käsittelyä aloitettiin. Tuolle Alv:lle ei voi mitään, onneksi tosin vain 16% ettei sitä suomalaista 22% riistoa. Tuosta maksusta pitäisi tulla myös ilmoitus sähköpostina annettuun osoitteeseen kaikille jotka ovat tilanneet sitämukaa kun korttien ajo edistyy.

Ihan kiva kuulla että homma etenee, tosin toimitusaika olisi erittäin kohteliasta ilmoittaa silloin kun kortilta rahaa otetaan. Toivotaan että ensiviikon alku tuo mielenkiintoisia paketteja moneen kotiin.

Mitähän sitä oli ostoslistalla.. kotelo+poweri ja Ati-radeon (dvi-lähdöllä).. Kaikki muu onkin tuossa kasaantunut pikkuhiljaa odotellessa.

 

JPQ
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 14.24:   
Joanna: kelpasiko mikä vaan ATI Radeon joka tulee PCI väylään ?

 

miksuh
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 14.29:   
JPQ: Miksi PCI väylään ? On Pegasoksessa AGP:kin :)

 

Jari
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 14.37:   
@Hooligan:

Olisin minäkin kiinnostunut ostoksille pääsemisestä. Vesalian tilaus ei todennäköisesti tule poikimaan mitään. Mut en oo kyllä developer tai muuten ansioutunut, mitkä on mahdollisuudet päästä pegasosksen syrjään kiinni?

Oisin vaan niin mielissäni kun lopultakin ois amigapuolella tehoa tehdä samat mitä PC:llä(koulussa).

 

JPQ
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 16.06:   
miksuh: Ai niin on joo ja ihan sama kumpaan. Ja syy miksi sanon PCI en muistanut että Pegasoksessa sellainenekin AGP väylä. Ja mietin tässä mahdollista tulevaisuutta.
Voisikohan tuossa MorphOsin Emulaatiossa joka siinä minusta oli jos en sekoile ajaa Bars&Pipesiä tai Octamed Sound Studiota eli tietäisi miten systeemi systävällinen midiliikenne noissa on?

 

Hooligan/DCS
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 16.57:   
@Jari

No nyt Vesalialle on lähdössä lautoja. Sen mistä Tohelle tiedotin ja jeesasin liittyi koneen lainaksi saamiseen, ei ostamiseen.(demoscenen suomia etuja :)

 

Janne
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 17.56:   
Minä sain order confirmationin tänään $299-laudalleni ja order status sanoo Processing.

 

Frn
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 19.05:   
Tuosta Pegasoksen oheiskamasta vielä. Tuo Kingstonin muisti oli hyvä tieto. Mitäs muuta meinaatte laittaa Pegasoksen ympärille?

Itse ajattelin hiljaista kiintolevyä, eli Seagate Barracuda ATA V tai IBM180GXPFluid olisivat kai hyviä. Onko noista tai muista hiljaisista levyistä kokemusta?

Näytönohjaimeksi ajattelin nurkissa pyörivää Voodoo3/3000PCI:ia, sen pitäisi toimia?

Kotelokysymys on vielä sitten auki. Ainakin Vesalialla oli myynnissä sellainen musta FlexATX-pystyyn sopiva torni (V30) mutta muualla samanlaisen tornin tiedoissa sanotaan, että vain low profile kortit käyvät siihen. Eipä taida olla yhtään low profile-korttia tuettuna? Onko mitään tietoa, mistä saisi normaalikortteja hyväksyviä siroja FlexATX-torneja? Tai sitten muita hienoja koteloita Pegasokselle? Vai aikooko kaikki laittaa Pegasoksen beigeen ATX-torniin? :)

 

Piru
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 19.54:   
Fm: Zuikkis tilas jostain riserin jolla se sai 2 x PCIn ja AGPn kenoon.. Tollai se sai kätsysti näydärin mahtumaan matalaan koteloon:

kuva1
kuva2

Ja nyt kyselemään Zuikilta mistä se ton pieras.. :)

 

Janne
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 20.09:   
Frn: Tässä kuvassa low-profile-ATI joka oli Sakun vuosikokouksessa Pegasoksessa kiinni.

Tässä suomalaisen MorphOS-kehitystiimin kermaa. Vasemmalla. Pöydällä.

Yeah, low profile indeed...

[Edit: Linkit. -Thoriel]

 

Piru
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 20.11:   
Grrrrr :D

 

KimmoK
Perjantaina, 7. maaliskuuta, 2003 - klo 22.17:   
;)

Tuossa jälkimmäisessä kuvassa olevien hemmojen peg1 omistusprosentti on aika huikea ... kohta lähentelee jo sataa... mikäli laskuni pitää paikkansa.

 

Thoriel
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 18.25:   
Pegasokset on suurimmalta osalta tilanneista veloitettu 7.3.:

07.03 USD 358,44 GENESI USA/702-896-4393 329,77

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 16.51:   
Classic-koneiden myymistä koskeva keskustelu siirretty tänne. -Thoriel

 

Frn
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 17.04:   
Piru & Janne: Kiitokset vinkeistä ja linkeistä. Ei taida Piru mahtua ihan pienimpiin koteloihin... :)

Alkoi tuo riser-optiokin kiinnostaa. Mitään tietoa, mikä tuo low profile-kordelli on merkiltään?

FYI: Jos jotakuta muutakin kiinnostaa FlexATX-kotelot, niin ainakin www.helpjet.com ja www.bdog.fi ovat paikkoja josta kannattanee katsoa. Esim niissä saattaa olla V30-tornia mitä Vesaliakin myy, mitäänhän en mainosta kuitenkaan. :)

Ei kukaan tietäisi Procasen maahantuojaa, kun niillä olis hieno Flex-torni, johon menee normaalimmatkin kortit...

 

miksuh
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 15.47:   
"Ei taida Piru mahtua ihan pienimpiin koteloihin... "

Joo sitä mäkin vähän epäilen :) Sorry en voinu vastustaa :)

 

KimmoK
Sunnuntaina, 19. lokakuuta, 2008 - klo 22.02:   
häähää & hehee

Joskus on mukeva lukea vanhoja ketjuja.

@miksuh

Piru on pöytämallia, eli pöydälle mahtuu ainaski.

 

Boogie Hö
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2008 - klo 0.10:   
Pannaanko se pystyyn vai pidetäänkö makuulla ?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: