Pegasos+MOS nähtävillä Alt-partyillä...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Pegasos+MOS nähtävillä Alt-partyillä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 13.07:   
Eilen illalla saamani tiedon mukaan saan ensiviikonloppua varten lainaan yhden kpl demokäyttöön koottuja Pegasos koneita. Olen luvannut järjestää sen nähtäville/kokeiltavaksi nyt viikonloppuna olevaan Alt-party tapahtumaan. http://www.altparty.org/

Tiedän että tämä tieto tulee hieman myöhään, mutta sain tiedon koneen saamisesta eilen illalla... Sen pitäisi lähteä tänään ja olla minulla johonkin aikaan huomenna. En ole halunnut kehuskella asialla ennen aikojaan, ja toivon nytkin että se kone todella tulee ajoissa ennen viikonloppua.

 

JPQ
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 15.01:   
tottakai tuolla päin suomea mun säkällä plääh..
Voi Yamahan MP3. (Älkäähän sotkeko asioita jos väitätte muuta kun en puhu tiedosto muodosta)

 

KimmoK
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 16.23:   
Hmmm... ei taida olla maailmalla vastaavia demokäyttöön kasattuja A1 koneita... :-(

(moista pitäisi ehkä jonkun muun kuin Joannan tiedustella Alan Redhouselta ... hetkittäin kun tuntuu että Alan ei meinaa kestää Joannan (yleensä täysin aiheellista) kritiikkiä A1 listalla....) 8)

Ootkos Joanna kysynyt Boogielta oisko sillä konetta moiseen käyttöön? juu, eihän siinä muuta ois kuin LinuxPPC, mutta kumminkin... ja toisaalta, taitaa olla yhdessäkin koneessa sulle kylliksi raahaamista.

 

jPV
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 17.05:   
Turhaapa niitä A1-koneita demoamaan, kun ei ole vielä käyttistä, jota demota. Ketään tuskin kiinnostaa Linuxin demoaminen. Ehkäpä joskus kesällä on OS4:kin siinä kunnossa, että voi alkaa esitteleen kaikennäköisissä tapahtumissa ;)

 

KimmoK
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 17.08:   
Niin... yhtä on oikestaan ajaa PPC linuxia pegasoksessa... siis jos välttämättä haluaa.

 

Joanna
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 17.32:   
Minulta kysyttiinkin tuo DemoPegasoksen toimitukseen liittyvästtä mailissa että kannattako tuohon laittaa Linux, sanoin että ennemmin sekin tila täyteen jotain kivaa demottavaa matskua. Alt-partyillä jokainen on varmaan jo nähnyt n+1 Linuxia ja muuta Unixiá joten semmoisen vieminen sinne on yhtä tyhjän kanssa. Mutta näkee sitten.. Toivoakseni tiedän huomenillalla jo enemmän asiasta.

Amiga-one.. Well.. ehkä sen demoaminen on parempi jättää muille. Minua pidettäisiin kumminkin liian puoluellisena :)

 

JPQ
Tiistaina, 7. tammikuuta, 2003 - klo 20.23:   
Joanna: Minkä taki puolueellisena ?

 

TK
Keskiviikkona, 8. tammikuuta, 2003 - klo 9.07:   
Joanna & jPV ovat kyllä ihan oikeassa, turhaan mitään Linuxia sinne kannattaa demoamaan lähteä, sehän on jo niin valtavirtaa kuin olla vaan...

Joanna, kerrohan kokemuksia siitä vermeestä ku kerran pääset käpisteleen rauhassa!

 

KimmoK
Keskiviikkona, 8. tammikuuta, 2003 - klo 9.39:   
Siis, mun alkuperäinen pointsi ois kyllä ollut näyttää myös A1 emolevyjä siellä alt partyissä, mutta se linux varmaan ois turhaa... Ja sen A1:n voi sitten näyttää vaikka valokuvasta. 8)

 

TK
Torstaina, 9. tammikuuta, 2003 - klo 8.50:   
Juu totta A1:n demoaminenhan onnistuu valokuvastakin, Joanna otahan joku jpegi mukaan ja nakkaa MorphOS:lla näytölle myös tuo toinen vaihtoehto... =)

 

Janne Sirén
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 11.44:   
Valokuvia demosta täällä:

http://saku.amigafin.org/yhdistys/tapahtumat/altparty2003/valokuvia.html

"Oikeita" digikamerakuvia saataneen tapahtuman jälkeen, ainakin moni on laitetta käynyt kuvaamassa.

 

Anu Seilonen
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 23.59:   
Lisäsin juuri uusia kuvia valokuvasivulle. Käykäähän katsomassa!

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 1.30:   
Anu: Kiitos kuvista vaikka kuvanlaatu ei ollutkaan kummoinen.

 

Piru
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 9.28:   
Lisää valokuvia by Timo Rossi:

http://www.nic.fi/~trossi/altparty-2003/

 

Joanna
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 11.21:   
Juuh.. Minullakin on kuvia mutta en ole vielä saanut aikaan omaa sivua. Ehkä myöhemmin tänään. Nyt väsyttää (sen siitä viikonlopusta saa) ihan liikaa etten jaksa alkaa tehdä pikkukuvia webbisitee.

 

Joanna
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 11.56:   
Niinjuu.. Kiitokset Sami (letti) Ylöselle laitteen Demoamisesta paikanpäällä Alt-partyillä ja Ilkka Lehtorannalle (Itix) laitteen säätämisestä torstai-iltana parempaan demokuntoon. Homma tuli erittäin lyhyellä varoajalla mutta hyvä kun onnistui, oli kumminkin kiva nähdä ihmisten olevan kiinnostuneita laitteesta.

Ainakin minulle tämä oli ihan mukava nähdä luonnossakin ja vaikka aina on parantamisen varaa näyttäisivät perusjutut olevan oikein ja homma etenee lupaavaan suuntaan.

Ja.. Kyllä ainakin minulle näyttäisi 600MHz prossullinen kone riittävältä. Ainahan nopeampiakin saa olla toki, mutta ei tuo tahmealta tuntunut :)

 

Tuomo Mölller
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 12.26:   
Joanna: Tuo 600 Mhz on vähän kuuloinen mikäli vertaa PC koneisiin, mutta siitä huolimatta en epäillyt hetkeäkään myydä 2.53 GHz konetta pois ostaakseni Pegasosksen :) Olen esitellyt Pegasosta PC:tä käyttäville tutuille ja jokainen hämmästelee Pegasoksen täydellistä äänettömyyttä :) Kyseinen seikka ei ole niin vähäpätöinen kuin mitä äkkiseltään tuntuu :)

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 13.20:   
Tuomo: Oho. No toisaalta Amigapa on amiga. Öö ja kait siis pegasos on pegasos. Amigaone tietenkin samalla logiikalla Amigaone.Mutta PC on lelu ettei sääntö muutu tylsäksi.

 

cahva
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 13.29:   
Deequn kanssa tuli tutkailtua Pegasosta oikein kunnolla ja kummallekin jäi pikkasen "halju" fiilis käyttiksestä. Olisi ollut hyvä jos koneeseen olisi asennettu muutakin kuin muutama peli,voyager,amirc,frogger,mp3-soittoohjelma ja joitain muita.

Kaikki muut paitsi Frogger oli suht vakaita ohjelmia. Frogger kaatuili vähän väliä. Frogger on kyllä esimerkki siitä miten softaa ei pidä tehdä

Olisi ollut kiva kokeilla joitain vähän vaativampia softia kuten photogenics, imagefx, wildfire ja ehkäpä vielä cinema4d. Olisi voinut verrata nopeutta vaikkapa Amithloniin. Vaikka taitaa toi Amithlon piestä nopeudessa ton MorphOSin 68k emulaation.

Graafisesti MorphOS on ihan ookoo. Ikonit on kyllä liian isoja tyyliin MacOSX. No näkövammaiset ei varmaan valita :) Prefsejä sai mukavasti muutella samasta ikkunasta, siitä pointsit kotiin.

 

Piru
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 14.11:   
cahva:

Halju fiilis ja roippehen puutos johtui osaltaan siitä että vain murto-osa lopullisessa versiossa mukana olevista komponenteista oli kyseisessä asennuksessa mukana. Lisäksi laajojen kaupallisten ohjelmien laittaminen demokoneen asennuksen mukaan ilman lisenssiä olisi vähän epäilyttävää.

Osaltaan tilanne myös selittyy sillä että Genesin päässä oli pieni informaatiokatkos ja tajuton kiire CES:n takia. Lähetettyllä levyllä ei ollut juuri mitään valmiina asennettuna. Tarkoituksena oli lähettää systeemi joka olisi ollut plug&play kunnossa, tilanne ei ikävä kyllä lopulta ollut tälläinen (suuri kiitos JoannaK:lle ja itix:lle virittelystä!-)

Amithlon hakkaa kyllä nopeudessa, lähinnä x86 raudan raa'an laskentatehon (cpu:n nopeus, nopeampi muisti) ansiosta. Toisaalta Amithlon JIT ei ole yhtä "älykäs" ja luottaa raakaan laskentatehoon enemmän kuin MorphOS:n vastaava. Siksi MorphOS hakkaa tietyissä operaatiossa Amithlonin reippaasti. Ja luonnollisestikaan Amithlon ei aja niitä PPC sovelluksia... ;)

 

KimmoK
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.03:   
Muistin hämäristä:

MorphOS JIT pystyy 1/2 - 2/3 060 nopeuteen natiivikellotaajuuteen verrattuna. Eli 600Mhz G3 pitäis vastata jotain 300Mhz 060 konetta.

Amithlon JIT pystyy kait 1/3 060 nopeuteen... Siten 600Mhz Pentium3 antaisi 200Mhz 060 nopeuden ja 1.2Ghz Athlon noin 400Mhz 060 nopeuden. Joissain benchmarkeissa näyttäisi että Amithlonin teho jäänee alle tuon 1/3.

Hassuksi homman tekee 3Ghz P4 jolla on taajuutta hukattavaksikin asti... esim. 1/4 kertoimellakin se vastaisi 750Mhz 060:aa...

...
No kun noita pegasoksia alkaa olla tavallisilla käyttäjillä, niin eiköhän nopeusvertailujakin ala tulla.

 

cahva
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.18:   
Ymmärrän hyvin ettei siinä valmiina ollut asennettuna mainitsemiani ohjelmia, mutta jos olisi ollut tiedossa niin olisin mielihyvin ottanut vaikka ImageFX:n himasta mukaan että olisi voinut testailla. Tottakai se olisi sitten pitänyt uninstalloida tapahtuman jälkeen...

Vai oliko joku kielto ettei siihen saanut asentaa mitään ylimääräistä?

Olen samoilla linjoilla tuosta Amithlon vs. MorpOS:n 68k emusta eli kyllä se raaka laskentateho näkyy. Ihan mielenkiinnosta kysyisin tuosta JIT:n "älykkyydestä", eli onko sulla piru jotain pientä esimerkkiä missä operaatioissa MorphOS:n emu loistaa?

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.20:   
Piru: Aha tuohon demo kone juttuun.
Cahva: Olisi ollut kiva nähdä edes tuo tavara määrä.
KimmoK: eli juurikin sellaista joka riittää aika pitkälle minusta.
Tuo siis 300Mhzin 68060 siis.

 

JoannaK
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 20.27:   
Cahva; Kannattaa muistaa että homma oli kokonaan auki torstaille saakka jolloin vasta sain itse koneen. Ja se oli sekä Itixille että minulle ensimmäinen kerta kun edes näemme Pegasoksen. Siis JOS olisi tiennyt että siellä on niin vähän tauhkaa niin toki olisi pyytänyt apue etukäteen.

No, toimipahan kumminkin.. Ja olsiihan sitä voinut ladata siihen jotain netistä mutta näemmä kukaan ei jaksanut paikanpäällä sitä paljon tehdä. Siis ainakaan minä ketään kieltänyt koneeseen koskemasta tai sitä käyttämästä.

 

Joanna
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 0.58:   
Kuvia.. Ei sen tarkemmin eriteltynä tai turhia kuvatekstejä
http://www.belymt.com/~jkurki/Alt2003/index.htm

 

Piru
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 8.52:   
cahva:

Teemu "Zuikkis" Suikki osaisi kertoa tästä tarkemmin koska hän on tuon JIT:n tehnyt, mutta sen verran osaan sanoa että MorphPS JIT osaa optimoida constantteja: eli siis jos johonkin rekisteriin heitetään vakioarvo joka ei muutu, se osataan sijoittaa tätä rekisteriä käyttäviin komentoihiin vakioksi (PPC komennoissa pienet vakioarvot "mahtuvat" helposti komentoon mukaan). Lisäksi JIT osaa optimoida pois operaatioita jotka eivät tee mitään.

Erinomainen esimerkki missä MorphOS JIT loistaa on SysSpeed 68k CPU testi.. Oma 603p@266:ni saa tulokseksi 1500 MIPS... ;-)

 

cahva
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 9.39:   
Joo, osaltaan toi MOS:n featurelista jo kertoikin tuon JIT:n eroavaisuuksista muihin. En tiennytkään että Zuikki on koodannut sen JIT:n. Hyvä Suomi! :)

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.36:   
AOS4 featurelista kirvoitti kysymyksen:
- Ajetaanko morphos:ssa eri scheduleria (eri prosessilista) 68k sovelluksille kuin PPC sovelluksille?
- Miten hallitaan itseään muuttavat koodit?

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.23:   
Piru: Pirun hyvän tuloksen sait! ;-)
Cahva: Niinpä eli hyvä suomi!
Kaikki: Alkaa yhä enempi Pegasos olla se mun seuraava ATK askel eikä AmigaOne. Jos ei ihmeitä tapahdu.

 

Piru
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 8.52:   
KimmoK:

- Ei ole eri scheduleri, elikkä prosessi on yksi ja sama, olkoon
sitten ppc tai 68k tilassa.

- Itseään muuttavat koodit toimivat ookoo, olettaen että muutetulle
koodille tehdään oikeaoppinen CacheClearE() tai CacheClearU() komento.
ts. JITattua koodia ei flushatu kuin tarpeen tullen (cachejen
tyhjäys, muistin loppuminen ja ottaminen tärkeämpään käyttöön).
CacheClearU() on muuten aika ikävä sillä se flushaa kaiken jitatun
koodin, elikkä jos omassa koodissanne pitää flushata vaan pieni alue,
käyttäkää ihmeessä CacheClearE():ä (sama pätee OS4:n ja Amithloniin
btw, elikkä CacheClearU() bänniin...)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 15.04:   
Piru: Kiitti infoista ... saadaan töissä kahvipöytäkeskustelut finaaliin tuon puitteissa ... ;-)

 

JPQ
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 16.23:   
KimmoK: Jaahas. On teillä kummat puheen aiheet vai onko joku töissä kiinnostunut Pegasoksesta ? joku ei amigisti tai entinen amigisti ?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 17.08:   
JPQ: Täällä on ihan hemputin paljon ex Amigisteja... monet ei vaan ole kuulleet Amigasta mitään sitten A500:n ...

Mutta tuo "JIT" emulaatio kiinnostaa yleisemminkin.

 

JPQ
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 17.42:   
KimmoK: niinpä ja hyvä kun tutkit yleissivitys aukon.
Kaikille:
Josta tulikin mieleen ettei kouluajoiltani PC:een käyttö mukavuus ole paljon kehittynyt. Silloin oli juuri eak 486 tullut kouluumme kun lopetin ja 386sxiä oli lisäksi.

 

KimmoK
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 10.34:   
Janne hoi, otitko sinä noi kuvat 7650:lla?

 

Joanna
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 12.46:   
Juuh.. otti ja lähetti ne paikanpäältä silloin viikonloppuna. Eli Saku:lla on paljon nopeampi uutispalvelu kuin mitä monilla muilla järjestöillä :)

 

KimmoK
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 13.15:   
Jeps... nuista kuvista saan esimerkkiä miten 7650 pelaa "epäsuotuisissa" valaistusolosuhteissa.

Seuraavaksi kun löytäis esimerkkikuvat päivänvalossa otettuna ...

... ennen kuin ostan moisen lelun. :-)

 

Janne
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 16.19:   
KimmoK: Joo, kuten Joanna sanoinin, 7650:lla ne otin. Suurin osa ihan tavallisella valotuksella mutta pari taisi olla yökuva-moodissa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: