Genesin suunnitelmat

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Genesin suunnitelmat « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Perjantaina, 20. joulukuuta, 2002 - klo 22.10:   
Bill Buck & Raquel kommentoivat Genesin suunnitelmia pitkällisestä täällä (täytyy sanoa, minä pidän heidän avoimesta tyylistään - ei mitään ei-saa-levittää-tätä-mailia-roskaa tai muuta peittelyä, avointa kommunikaatiota!):

Tässä pääkohtia:

- Gerald (Carda) ja Thomas (Knäbel) tekevät parhaillaan seuraavaa Pegasos-erää DCE:n tiloissa. Thierry (Velasco) hakee ne maanantaina ja lähtevät jälleenmyyjille vielä ennen joulua. Määrät eivät vielä vastaa heidän tavoitettaan, mutta homma etenee. Aprilin teko vaatii aikaa. He säästävät osan uudesta erästä CESiin, nyt heillä on vain yksi April-kone toimistolla Ranskassa.

- Osa uusista April-koneista on mennyt "no questions asked" vaihdossa betatestereille.

- Toistaiseksi käyttävät 600 MHz G3 -varastonsta loppuun. 200 on jäljellä. Ne myydään. Sitten he siirtyvät 1 GHz G4:ään. G3:n ostajat saavat 200 euron "trade up" -tarjouksen, G4-levyt maksavat noin 750 e + alv. Takaisin tulevat G3:t menevät sisäiseen käyttöön tai hyväntekeväisyysohjelmiin (eka Etelä-Amerikassa 2003).

- Maailmalla on yli 2000 "We have a present for you!" -paitaa.

- Genesin Luxemburgin toimisto avataan tammikuun 2003 loppuun mennessä. Nyt firma "sijaitsee" PriceWaterhouseCoopersilla (tilintarkastaja).

- CES:ssä, jonne Genesi osallistuu tammikuussa, julkistetaan tiedot ekasta Genesin DevConista. Se tulee olemaan Luxemburgissa ja kestää neljä päivää. Genesi aikoo ilmeisesti lennättää paikalle osan väestä omalla kustannuksellaan kuten tekivät Aachenissa.

- Genesillä on suunnitteilla ohjelmia lehdistölle, developereille ja käyttäjäryhmille.

- Crossbee-yrityskonsultointi (www.crossbee.com) on palkattu rakentamaan Genesin organisaatio 6. tammikuuta alkaen. Heidän tehtävänään on yhdistää Thedic, bPlan ja MorphOS-kehitysryhmä.

 

JPQ
Perjantaina, 20. joulukuuta, 2002 - klo 22.46:   
Hyvältä kuuloostaa jos luin oikein.

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 0.42:   
Samaa mieltä. Sen vähäisen perusteella, mitä olen asiaa sivusta seurannut, Genesi toimii ja etenee kuten olisin toivonut Amigan tekevän...

Btw, onko tietoa millä Genesi rahoittaa kehitysbudjettinsa, riskirahalla vai tulorahoituksella?

 

Janne
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 0.56:   
Pasi M: Sehän tässä se suuri kysymysmerkki on (ja huolenaihe). Mistä Genesis saa rahansa? bPlanilta ilmeisesti rahat alkoi keväällä loppua ja siksi Thendic otettiin kuvaan mukaan (huhu on kuultu Alan Redhouselta joten en tiedä onko oikea). Thendicin rahat lienevät Bill Buckin ja Raquel Velascon jostain mukanaan tuomia. Mistä?

Jos kuulet joskus vastauksen, haluaisin minäkin kuulla. :)

Ja miksikö huolenaihe? No, Genesi etenee aika uskottavasti. Mutta niin on moni ennenkin tehnyt, rahat voivat loppua ja arki koittaa. Toivottavasti ei käy huonosti. Mutta Amiga-maailmassa on nähty tarpeeksi monta kertaa miten on käynyt kun on alettu uskoa ja toivoa. :)

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 1.24:   
Kysyn kun en tunne Genesistä /sen takana olevia yhtiöitä: onko niillä muita tuotteita kuin MorphOS/Pegasos?

Entäpä onko lukuja siitä, minkä verran Pegasoksia on myyty/valmistettu?

Ehkäpä rahoituksen taustalla on joku rikastunut ex-Amigisti, joka on päättänyt elää lapsuutensa uudelleen rahoittamalla MorphOS:n/Pegasoksen kehityksen, senttejä laskematta? ;-)

 

Janne
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 1.29:   
Pasi M: Genesillä on ainakin mielestäni joku CashBoy-tuote jota he ovat kai jo myyneet (Petro ollut kauppaamassa niitä Intiassa? Jotain point of sales -tuotteita). CashBoy ja Pegasos integroituu jotenkin eclipsis-strategiassa joka on tuleva PDA/kännykkä/kaikkea joka ajaa MorphOSia.

Pegasosta on käsittääkseni myyty/valmistettu tällä hetkellä 200-1000 kappaletta.

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 1.50:   
Onko Pretory jonkin sortin emoyhtiö tai enemmistöosakas Thendicissä/bPlanissa? Täältäkö sitä rahaa tippuu?

http://www.pretory.com/US/Links/links.htm

Thendic, Cashboy, AmigaDE:
http://www.pretory.com/US/About/News/news.htm

Pretoryn osakkeet on kaupan NYSE:n OTC-listalla:

http://quote.bloomberg.com/analytics/bquote.cgi?version=markets99.cfg&view=extmult&ticker=prtu

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 1.57:   
Tätäpä en ensin huomannutkaan. Kyllähän Pretory näyttäisi olevan omistaja:

http://www.pretory.com/US/About/News/Press_Release/Pegasos/pegasos.htm

Mutta onkohan tuo uusi Genesiskin Pretoryn omistama?

 

Joanna
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 2.47:   
Käsittääkseni olen jossakin välissä lukenut että tämän B-plan/Thendic yhdistymisen myötä vuodenvaihteessa luotava uusi yhtiö Genesi irtaantuu samalla Pretorystä omaksi itsenäiseksi yhtiökseen (sama pääomistaja, eli Raquel Velasco, Chairman of the Board Pretoryssä).

En tiedä sen tarkemmin mutta käsittääkseni hän on suurin yksittäinen Pretoryn omistaja ja kun ottaa huomioon ettei se ole mikään ihan pieni firma. Eikä näemmä ihan merkityksetönkään omalla alallaan.
http://www.pretory.com/US/About/News/Press_Release/Ana/ana.htm

Rahoituksesta en sitten tiedä, sen olen kyllä kuullut että BB ja RV osaisivat liikkua oikeissa piireissä ja että heillä olisi omien säästöjen lisäksi kontakteja ihan oikeaan isoon rahaan. Saas sitten nähdä, mutta ainakin minusta CES_iin meno on hyvä osoitus halusta levittää asiaa.

Pega.Shush .. No, kaikkea ne keksii. vielä kun tietäisi varmaksi mitä se laite tekee :)

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 3.01:   
Jaaha, tuolla keväisessä haastattelussa kerrotaankin hieman Raquelin osuudesta.
"Kaikki" täällä ovat varmasti tämän lukeneet, mutta spämmäänpä kuitenkin:

http://www.amiga-news.de/archiv02/020417_interview_bb_pt.shtml
*************************
amiga-news.de: Bill, does Thendic-France have something to do with Thendic.de?

Thendic France: Yes, it is owned by the same shareholders although in different proportions (see Pretory about page). Raquel is the Pretory Chairman of Board and is the largest single shareholder.
*************************
Raquel on siis Pretoryn isoin yksittäinen omistaja?

No, minua nämä yo tiedot hieman rauhoittivat. Ainakin Pretory näyttäisi olevan oikea firma joka on tuottanut viime vuodet jopa voittoa :-)
http://www.pretory.com/US/About/about.htm

Mutta noiden Eclipsis-visioiden toteuttaminen maksaa kyllä maltaita.

Jokohan saisi unen päästä kiinni, tuli otettua vähän turhan pitkät päiväunet :-)

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 3.08:   
JoannaK:

Viestisi tuli sillä aikaa kun naputtelin omaani, siitä johtuu päällekkäisyydet :-)


Kunpa vain saisivat kasaan jonkinlaisen office-yhteensopivan paketin MorphOS:iin, niin se jo tekisi ostopäätöksen monelle helpommaksi..

 

Pasi M
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 3.12:   
Joanna:

Luin tänään Amiga.orgia ja sieltä sain päähän lisätä äskeiseen postaukseeni nimeesi K:n.

Kyseessä on kai sama henkilö kuitenkin? :-)

 

Janne
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 4.03:   
Itse uskon Pegasoksen mahdollisuuksiin paljon enemmän nyt kun Bill Buck on kuvioissa. Sanoivat pahat suut mitä tahansa, se mies on pistänyt markkinointikoneistoon todellista liikettä ja bPlanin hyvä R&D tuntuu saavan arvoistaan esillepanoa hiljalleen. Katsotaan miten käy...

 

Joanna
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 5.18:   
Pasi: Kyllä ne yleensä minun sepustuksia on ympäriinsä.. olen käyttänyt tuota JoannaK aika monessa paikassa irc:ssä, postituslistoilla, Ann.lu:ssa ja viimeisimpänä tuli rekisteröidyttyä Amiga.Org:iin. Mutta jostain syystä jossain vaiheessa täällä olen näemmä tullut laiskaksi sen k-kirjaimen suhteen. Ehkä se on sitä että luulen vähemmänkin riittävän tunnistukseen :)

Noista tuotanto ja kehtyskuluista onneksi iso osa ohjelmointipuolelta jo kuitattu, koska Eclipsis käyttää samaa käyttistä kuin Pegasos, jolle suuri osa tärkeistä asioista on jo olemassa ja ne on testattu käytännössä toimiviksi (mm usb, TCP/IP yms). Rautapuolesta en tiedä missä vaiheessa ovat menossa.

Lisäksi tuo mahdollisuus ajaa liki identtisellä systeemillä loppusovellusten kehitystä on merkittävä apu. Samoin kuin se että on olemassa kehittäjille vanhastaan tuttu kirjasto ja kutsuympäristö tekee sovellusten tekemisestä helpompaa. Onhan siellä vielä puuttuvia kuten Java ja natiivi Rexx, mutta eiköhän joku niitä askartele. Samaten näyttökorttien 3D tuessa on näemmä vielä työ kesken.

Sellainen jonka tuossa aiemmin olleessa Ces-ilmoituksessa
http://morphos-news.de/index.php?lg=en&nid=168&si=1
huomasin on tuleva tuki Langattomalle Ethernetille (802.11b=Wavelan).. En sitten tiedä kuinka montaa eri verkkokorttia he tulevat tukemaan mutta pelkästään sen saaminen on hyvä edistysaskel.. Sitä tosin ihmettelen että mitä Hand-held laitetta ne aikoo esitellä CES.issä (tuo edellinen linkki), jos siitä Eclipsestä ON joku versio olemassa niin sitten olen hemmetin yllättynyt.


Janne: Pari kommettia vielä tuosta jutusta jonka linkitit tänne.

Ensinnäkin ihan lopusta: "Finally, welcome to the new Management team in France. You will find them here: www.crossbee.com. The whole team is coming to Genesi and the Crossbee Management System is coming with them." Siis minusta tuntuu että ne olisi ostaneet koko firman eikä vaan palkanneet niitä, no se selviää aikanaan miten siinä kävi :)

Toisekseen.. Devcon.. oikea semmoinen? Ihan herää haikeita ajatuksia vuosien taakse.

 

Janne
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 5.35:   
Joanna: Eiköhän pistetä Billille mailia että piffaa meidät Luxemburgiin. ;)

 

Janne
Lauantaina, 21. joulukuuta, 2002 - klo 23.14:   
Lisää pitkällistä kommentointia Genesiltä:

http://amiga.org/modules/news/article.php?storyid=1512

 

JoannaK
Lauantaina, 4. tammikuuta, 2003 - klo 17.51:   
Yksi osa heidän suunnitelmiaan on näkyvä osallistuminen isoille messuille.

Tuossa on virallinen CES:in sivu joka on jo aika kattava ja kannattaa katsoa läpi. Linkki

Tietenkin CES on mainontaa, eikä sinällään todista paljoa mutta ainakin se minusta on merkki siitä että he ovat kiinnostuneita muistakin kuin Vanhoista (ex)Amigisteista ja valmiita sijoittamaan rahaa asian tekemiseksi tunnetuksi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: