Eclipsis, Genesi porukan "big plan". ...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Eclipsis, Genesi porukan "big plan". (?) « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 14.28:   
Täältäpä siitä voipii lukea lisää:
http://thendipo.alias.domicile.fr/us/eclipsis/eclipsis.htm

Äkkiseltään tuo kuullostaa konkreettisemmalta kuin mitä Amiga Inc on saanut aikaiseksi. Mutta aika näyttää mitä nuista jutuista lopulta tulee.

 

KimmoK
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 14.51:   
Oh hupsis:
http://thendipo.alias.domicile.fr/us/eclipsis/eclips_2_b.htm
"• OS – once the computer starts it can run Linux or the Amiga OS on top of the kernel. "

Tuosta taitaa tulla sanomista...

Vai onko se vaan taas tahallista kusetusta & väärän tiedon jakamista.
(nuille sivuille on linkit virallisilta pegasos sivuilta)

 

Janne
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 4.40:   
KimmoK: Aika kunnianhimoisilta vaikuttavat suunnitelmat. Rakesh Thediciltä selitti tuota vuosikokouksen jälkeisellä illallisella - minulle tuli silloin kuva PowerPC-pohjaisesta kämmenmikrosta joka olisi teholtaan jotain sangen riittävää...

Tossa voi olla Thedicillä aika ässä hihassa Amiga-markkinoita ajatellen jos tuovat ulos Amiga-ohjelmien kanssa yhteensopivan kämmenmikron. Tosin Eclipsis tuntuu olevan KAUKANA tulevaisuudessa vasta. Muistetaan nyt miten kävi monen Phase 5:n projektin... A\Box, Pre\Box...

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 7.34:   
Tuon laitteen perus-rauta ei sinällään ole lainkaan mahdoton toteuttaa tämän päivän tekniikalla, eli tehdä PPC-pohjainen kämmenmikro jossa on LCD-kosketusnäyttö yms hilkut. Sitä että miten siihen saa sitten jonkin G4 prossun sisälle onkin jo toinen juttu mutta joku 300MHz MPC8240 ajaisi Mos:ia ihan kivasti eikä siitä kortista tulisi edes minun nykyosaamisella mikään hirvittävän iso. Tarkkoja mittoja en tietenkään osaa sanoa, mutta senverran kumminkin voin mainita ettei Genesi ole ainut firma jossa tuon kokoista PPC-laitetta on mietitty. :)

Enemmän minua tuossa pelottaa kaikki nuo laajennukset. Puhelintoiminnot voisi mennäkkin samoin kun SMS viestit kun käytäisi GSM/GPRS modulia, mutta kamerat, multimediavimputukset, pelikonsoli -yhteensopivuudet yms yms. on sen kokoisia lupauksia että aika paljon saa tapahtua ennekuin se on valmis. Toisaalta, nykyinen MOS lienee aika pitkällä ja se toimisi luultavasti kätevästi tuossa laitteessakin joten sen päälle olisi hyvä rakentaa sovelluksia.

Ethernetti+USB olisi tietty kivoja. Ja li-ion akut tietty. Usbiin saisi hiiren ja näppiksen kiinni ja jos siinä on vielä VGA/TV lähtö (huuh.. aika urakka saada ne mahtumaan) niin olisihan se aikamoinen uuden sukupolven taskulaskin. :)

Realistisesti puhuen, siitä kolmannesta sivusta näkee selvimmin missä projekti on menossa.. eli ei vielä liene kovinkaan pitkälle käytännössä. Mutta ei sitä koskaan tiedä jos siitä vaikka ajan kanssa tuleekin jotain. Ainakin niillä on käyttis varsin pitkällä ja kehitysympäristöjä (pegasos+MOS) myydään ihmisille sitämukaan kun tuotanto antaa myöten.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 9.01:   
Yön yli nukkumisen jälkeen...

Tuolle eclipsis kämmenvärkille olisi varmaan kova kysyntä vuonna 2003 ja 2004 (3G:n lähtiessä vetämään) mutta vuonna 2005 se varmaan häviäisi kilpailijoiden massan.

Katsokaas kuinka kauan Sharpin kaltaisella jätillä on mennyt kämmen koneen tekemiseen, voi vain arvailla kuinka monta vuotta enemmän menee pienemmillä firmoilla.

Eikä siinä kämmenkoneessa voi tukeutua classic amigan softapohjaan emulaatiolla.

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 15.09:   
No, Sharpin (ja m$) ongelmana on se että ne on lähteneet takapää edellä puuhun.. Eli ottaneet Ison koneen systeemin ja yrittäneet saada sitä tungettua taskuun mahtuvaan laitteeseen. Hemmetisti turhaa työtä kun kaikki pitää tehdä uusiksi kumminkin.

Softapohjasta voi sanoa sen että jos edes 1/100 osan niistä peleistä toimimaan mitä Amigalle oli niin se puoli on kunnossa. Ja muut ohjelmistot pitää kumminkin thedä kaikki uusiksi kaikkien osapuolien. :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 16.05:   
Jonna: mutta sitten on taas olemassa PDA firmoja joilla on jo aika kattavasti nuita muita ohjelmistoja... esimerkkinä Symbian.

Eli kaikki ne vissiin on turhaan keksimässä kaikkea uusiksi, loppujen lopuksi.

Heh... Symbian boxi MOS:n niin kaikkihan on valmista. 8-P

btw. ei ole kuulunut Kyoceran Pocket Cosmostakaan mitään... josko sitä joskus saisi tälle puolen tellusta.

 

KimoK
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 16.47:   
Heeh... nyt täällä on ihmisten uudelleen nimeäminen in.

Liityn Janen ja Jonnan seuraan...

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 17.48:   
Sattuuhan noita ... Ainakin minä typotan ihan liikaa, joskus se onnistuu olemaa osuvaa useinmiten valitettavasti ei.

Itse katselin aiemmin mielenkiinnolla noita Handspringing tekemiä Treo-laitteita. Siis kumminkin kun olen tullut siihen tulokseen (palmV omistajana) että PalmOS on juuri sopiva systeemi tuonkokoiseen laitteeseen ja sille on saatavissa hemmetinmoinen valikoima hyvää softaa. Mutta ei ole vielä tullut hankittua kumminkaan, pitänee nyt miettiä kun ilmeisesti känykästä (nokialainen) alkaa aika loppumaan. Ainakin PDA puoli olisi kunnossa ja jos se toimii kännynä+GPRS härvelinä myöskin kohtuudella niin ei se olisi ehkä huono ostos hintaisekseen.

No, sen näkee sitten kun aika tulee. Ehkä tyydyn ostamaan halvan GPRS-puhelimen ja pitänään tuon PalmV:n pda:na..

 

KimmoK
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 17.55:   
Joko muuten PalmOS:ssä on pre-emptiivinen moniajo?
(vanhoissa taitaa olla co-operatiivinen tms.)

PalmOS on kyllä nopein kämmenkonekäyttis toistaiseksi.

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 19.42:   
En tiedä uusista, siis ei ainakaan niissä ollut mitä minä olen käyttänyt. Mutta suhteessa tehoon yms se on ollut toimivin ja luotettavin mitä olen törmännyt. Niissä WInCE laitteissa (vai onko ne PocketPC) on ollut ihan liikaa vakavia (=datat hukkaavia) bugeja käyttiksessä..

 

KimmoK
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 20.30:   
PalmOS toimii todella nopsasti jo 16Mhz prossulla, oli jännä nähdä kuinka järjetön nopea se oli about 133Mhz prossulla (Tungsten, http://www.palm.com/products/handhelds/tungsten-t/specs.html ).

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 20.51:   
KimmoK: Entäs mitähän 1Ghzin prossu saisi aikaiseksi apupiireillä ?

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 23.01:   
KimmoK Tugsten on siitä mielenkiintoinen laite että suurin osa sovelluksista on 68K koodia jota yllätys yllätys ajetaan emulaattorissa. Oikea prossu on sitten ARM.. eli jos se käyttis ei ole paljon hidastunut (eikä sovellukset) niin se pesee kivasti PoketPC:t .. Sekä nopeudessa että luotettavuudessa. :)

 

KimmoK
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 7.42:   
Joanna: Hmmm... saattoivat tuossa Oúlun Systema 2003 Expo:ssa demota minulle ARM -portattuja softia ja ne ainakin pelasi nopsasti. Ne näytti jotain taulukkojuttuja, powerpointin sukulaista, sähköpostia ja kuvankäsittelyä. Ilman viiveitä ainakin nuo näkyi toimivan. (samaten kuvien siirto bluetooth:lla kamerasta ja lähetys eteenpäin Nokia6x10 puhelimella)

Taitaa olla ensimmäinen Palm jossa riitäisi (ainakin melkein) tehot ajamaan AmigaDE:tä. Käyttiksen ominaisuuksien riittävyydestä en tiedä.

 

KimmoK
Maanantaina, 20. tammikuuta, 2003 - klo 11.35:   
Topic:n liittyen:

"3. We are still tweaking the eclipsis description, but we have some "cluges" running (not good enough yet to be called prototypes). We want it to be very small and we are still debating the keyboard. Fact is, SMS users manage with a telephone keypad and a touch screen can work too. We have not decided yet."

http://amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=5786&forum=1

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: