Pegasos

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Pegasos « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jari
Keskiviikkona, 18. syyskuuta, 2002 - klo 16.50:   
En ainakaan hakusanoilla löytänyt pegasos otsikkoa, siis luodaanpa nyt sitten sellainen.

Varsinainen asia oli kuitenkin se, että onko kenelläkään tietoa Pegasoksen ja MorphOS:n tai Linuxin boottaavuudesta FireWire portissa olevalta kiintolevyltä.

IDE ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta kun on jotain parempaakin tarjolla. Vai minkälaiset on kokemukset, itse en ole päässyt vielä Firewiren kanssa kosketuksiin, mutta Applen sivuillahan sitä kehutaan maasta taivaisiin.

J

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 18. syyskuuta, 2002 - klo 17.50:   
Kysyin, ei ole kuulemma vielä ajureita moiseen temppuun.

 

JoannaK
Keskiviikkona, 18. syyskuuta, 2002 - klo 19.46:   
Sen vähän mitä firewirestä olen lukenut niin ei se tiedonsiirrollisesti mikään mahdottoman erikoinen ja hieno keksintö ole. Applen kehut lienevät enimmäkseen olevan enemmän sitä perää että se on heidän keksimä nimi ja he saavat provikkaa jokaisesta vimpaimesta jossa on se. Eli heille on varmaan taloudellisesti hyväksi että se yleistyy. Kannettavissa laitteissa ja ulkoisena vaihtolevynä se on paremmin perustetavissa, mutta silloinkin joka koneessa on sisällä yksi levy josta se normaalisti boottaa.

Itse uskoisin että IDE:stä Amigisteilla on aika pahasti väärä käsitys joka johtuu siitä että kaikki Amigan (esim A1200 ja A4000) aiemmat idet on olleet niin kehnoja viritelmiä... Siis tavallisen kiintolevyn ja cdpolttimen tms. liittämiseen IDE on nykyään tehokas, luotettava ja kohtuuhintainen ratkaisu.

Tietenkin jos haluaa uhallaan maksaa ja uskoo tarvitsevansa lisänopeutta on olemassa n+1 erilaista SCSI:tä ja Ide-raideja yms. Mutta sellaisten todellinen tarve pitää kyllä nykyaikana miettiä aika tarkkaan..

Sitäpaitsi. Minkäs luulet siellä Firewire-piuhan päässä olevan jos ei saman valmistajan Ide-levyn?

--- Viite:
http://www6.tomshardware.com/storage/02q2/020426/index.html

" Western Digital uses a hard drive from its own production, creates snazzy casing for it, and equips it with an interface so that the IDE drive can be run with a FireWire controller (IEEE1394). The result is a mobile storage solution that offers a tremendous 120 GB of space and also has a connection that's fast enough, thanks to its bandwidth of up to 400 MBits/s."

"The inner workings of this drive are from the well-known WD1200BB, which offers 2 MB cache and runs at a speedy 7,200 rpm."

Ainakin tuon testin perusteella (ja loogista onkin) sama asema toimii nopeammin jos se on kytkettynä suoraan tietokoneen IDE väylään eikä välissä ole IDE-Firewire muunnoksia.

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 18. syyskuuta, 2002 - klo 20.53:   
Niinpä, Amigan oma IDE on rehellisesti sanoen surkea. Siksihän meillä on niitä IDEFlyer vermeitä vai mitä ne oli jotka sitten tarjoavat UDMA:ta jne. Nyky-IDEt on nopeuden puolesta ihan jees vehkeitä. Ehkä suurin syy siihen miksi SCSI:a kuitenkin suositaan on se että SCSI-vehkeet eivät kuluta prosessoritehoa samaan tahtiin kuin IDE levyt mikä on loistava asia varsinkin palvelimissa. Eikös jossain joskus ollut SCSI korppu-asemiakin?

 

jPV
Keskiviikkona, 18. syyskuuta, 2002 - klo 21.27:   
Niin miksi firewire tuollaiseen tarkoitukseen, johon tavallien scsi:kin kävisi ihan hyvin. Ulkoiseen scsi-liittimeen vaan kovalevy, niin voi buutata ihan kuten sisäisiltäkin levyiltä... Itsellänikin on scsi-tornissa levyjä ja romputtimia ja muuta sälää ja sen voi vaikka sammuttaa ja heittää lennosta päälle tarvittaessa jne :)

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 18. syyskuuta, 2002 - klo 21.48:   
Miten muuten on FW:n prosessoriajan kulutuksen laita?, onko se yhtä resurssisyöppö (lue 100% kuorma ja kone jumissa) heti kun yrittää jotain tehdä?

 

miksuh
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2002 - klo 20.03:   
No joo kukaan ei kiellä, että Amigan IDE on nykyään surkean hidas, mutta ihan näin tasapuolisuuden vuoksi pitää muistuttaa, että kyllä se A1200:n ja A4000:n IDE oli oikein kelvollinen sillon kun nuo koneet tuli myyntiin. Amigan IDE oli sillon nopea, monessa PC:ssä oli siihen aikaan paljon hitaampi ohjain, muistelempa vaan noita levyn nopeustestejä mitä sillon tuli tehtyä Amigalla ja koulun PC laitteilla. Siihen aikaan A1200:n IDE oli tosiaan aika kivan nopeuksinen. Tuossakin jutussa näkyy se, mitä kymmenen vuoden tauosta on seurannut.

 

Joanna
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2002 - klo 22.02:   
Juuh, onhan se aika mennyt tuossa pitkään ja kehitys ollut merkittävää vaikkapa 10 vuodessa. Mutta se on vain se taso jonka Amigalla/Amigisti näkee.. Siis ensi viikonloppuun saakka.. Sitten onkin lupa toivoa näkevänsä jotain parempaa.

 

Tuomo Möller
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 13.28:   
Mitenkä on löytyykö muita kiinnostuneita Pegasoksen ostajia?

Mikäli oikein ymmärsin niin tuossa Betatester II vaiheessa voi Pegasosksen ostaa jo varsin pian.

Itse olen valmis hankkimaan Pegasoksen välittömästi ;)

Tuomo

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 13.39:   
Itse en aio ostaa yhtä eksoottista platformia lisää vain Linuxia varten ja MorphOS:ia voin yhtä hyvin ajaa tällä nykyisellä koneella joten ei houkuta ostaa yhtä uutta konetta lisää vain sitä varten kun se ei tarjoa oikeastaan mitään miksi se olisi parempi vaihtoehto siihen hommaan varsinkin kun se oikeastaan vain asettaa lisää rajoituksia siihen mitä sillä voi tehdä.

 

itix
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 19.56:   
Pegasoksen kyllä ostaisin mutta siihen tarvitaan rahaa jota juuri nyt ei ole :)

 

PuuCeelle kangistunut
Perjantaina, 11. lokakuuta, 2002 - klo 0.02:   
Ikävä kyllä raha on se mikä puhuu...
Saattaisi olla että olisin Amigan käyttäjä edelleenkin jos olisi ollut varaa kunnon laitteisiin ja olisi ollut varallisuutta pistää peleihin&ohjelmistoihin............
Olen luvannut itselleni että joku päivä minulla on kunnon Amiga laitteisto (onhan nykyäänkin A500+512kb ram, A600, A1200+Blizzard 1230IV+50MHZ matikka+64Mb ram(mökkikoneina)), mikä vastaa lähes muita huippu laitteistoja. Kaipa sellainen kunnon kone tulee taas joskus olemaan, mutta onko sillä Amigan kanssa mitään muuta tekemistä kuin nimi?
Toivon vaan että tämä teidän toimintanne ei tule kuihtumaan vaan jatkuu..........

 

JPQ
Perjantaina, 11. lokakuuta, 2002 - klo 1.36:   
Edelliselle kirjoittajalle. Toivotaan myös se tekijä rttä kompakti 6 vakaa käyttis jos ei nimen lisäksi muuta yhteistä.

 

KimmoK
Perjantaina, 11. lokakuuta, 2002 - klo 10.12:   
Maailma kehittyy joten myös "Amigan" on kehityttävä.

Itselleni aika on rahaa ja siksi ei ole varaa pelleillä PC:llä. ;)

 

JPQ
Perjantaina, 11. lokakuuta, 2002 - klo 11.37:   
KimmoK: Minä taas arvostan hermojani ja halua
riskeerata että joudun joojoo kauppian kanssa tekemisiin.
Boogiehan on sellaisen vastakohta enkä nyt "nuoleskele".
Tottakai amigankin pitää kehittyä mutta kustomi piirisarjaa
kaipalen onniksi tuli CommodoreOne lohduttamaan.En tarkoita
että pöydällä olisi semmoinen josko koskaan tuleekaan. Mutta
osin lähmpänä amiga haavettani jo olisi ollut
AmigaOS4+Kustomipiirit (uudet,tyylin AAA+)+PowerPC

 

Jari
Tiistaina, 3. joulukuuta, 2002 - klo 16.39:   
...Priest vai miten se oli?

vieläkö oot suunnitellut sitä videokorttiasiaa amigalle? Radeon8500 AIW:n hintakin on laskenut aika roimasti sen jälkeen kun viimeksi keskusteltiin, ihme jos kohta ei tuu AIW9700. Mut mua askarruttaa toi softapuoli aika paljon, mitä alustavasti katselin linux.orgin sivuilta gfx softia niin ei niissä ollut kauheasti kehumista.

Ajattelinkin sen takia tyytyä aluksi pegasokseen ja tavalliseen näytönohjaimeen, aloitushinta kun näin tulee vähän edullisemmaksi, päivittelen sitten sen jälkeen jos ilmenee että TV ja videokaappaukset onnistuu sittenkin joskus.

Olis se kyllä mukavaa ettei sopivasta softasta joutuis maksamaan itseänsä kipeeks. Onko mitään ideaa VHI-studion tulevaisuudesta.

 

KimmoK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 12.09:   
Taitaa Voodoo3 + jokin TV-kortti olla se varmin valinta kun alkaa rakentaa uutta Amigamyllyä. Radeonien tuki näyttää olevan vähän sitä sun tätä.

Uskon VHI studion tulevaisuuteen vähintäänkin yhtä paljon kuin muihinkin asioihin Amiga maailmassa ... ja se ei ole paljon se. Mutta kuitenkin jotain.

Pidämme peukkuja pystyssä....

 

JPQ
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 14.09:   
KimmoK: TÄytyykös se AmigaOnen tai Pegasoksen Voodoo 3 olla PCI versio eli AGP versio ei kelpaa ?
PS. Jos onnistuisi ehkä joskus bisnes.

 

KimmoK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 15.06:   
Itselläni on PCI Voodoo3 kortti.
Se on sikäli hyvä että sen rinnalla voi toiseen monitoriin alkaa viritellä AGP korttia ja käytellä niitä samanaikaisesti.

Ilmeisesti AGP Voodoo3 ois karvan verran nopsempi... ... ...

 

Joanna
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 15.37:   
AGP toimii molemmissa uusissa koneissa tosin jonkun antiikki.voodoon laittamienn sinne on hieman arveluttavaa.. Halvinkin tuettu radeoni (saanee 50 eurolla) lienee 10 kertaa nopeampi :)

 

KimmoK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 16.09:   
Joanna: Juup, mutta Radeonien kanssa voi joutua tyytymään SW rendaukseen ja se lienee 10 kertaa hitaampi. Noin ainakin OS4:n kanssa. Rave3D:stä/MorphOS:n 3D tuesta ei ole luotettavaa tietoa olemassa, tietääkseni / toistaiseksi ainakaan.

 

Joanna
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 16.45:   
En itsekkään tiedä varmaksi milloin Radeon3d tuki tulee mihinkin käyttikseen (molempiin se on luvattu joskus) mutta eikös se ole jokatapauksessa aika varomatonta hanakkia osia ennenkuin kaikki alkaa olla selvää ja päätarpeet varmasti hallussa. Siis PC osien hinnat kumminkin laskee niin lujaa ettei perässä tottumaton pysy edes juosten :)

Mos:in osalta olen saanut seuraavanlaista ideaa.. Radeonien 3d on seuraavana listalla.. semmoiset kuin Woodoot, Sis305 ja 315 sekä vanhat perimediat toimii nykyisellään jo.

Itse en ole nähnyt mutta kuulemma ihmiset ovat pelanneet Q1 (ja Q2?) ihan vanhoilla plizzrdiPPC:llä ja Bvisioneillaa mossin kanssa. Siihen en uskalla ottaa kantaa kuinka ihmeellinen nautinto se on johonkin PC:seen tai Pleikka2 seen verrattuna?

Tietty jos jollakulla on jo Voodoo3 jostain olemassaolevasta amigastaan niin voihan sitäkin sitten käyttää. Mutta uuden ostamien olisi aika takaperoisen tuntuista enää tässä vaiheessa.

 

KimmoK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 17.55:   
Joanna: Vanhoissa vehkeissähän kait myös warp3d osaa tehdä sen 3d rautakiihdytyksen, esim MOS0.4:n kanssa, siis ilman mitään rave3d:tä tai natiiveja MOS 3d ajureita.

Näkyivät Aachenissa pelanneen myös Quake2:sta MUTTA pelkällä SW rendauksella pegasoksessa. On erittäin vaikeaa erottaa koskaa porukkaa kusetetaan tai ei, esimerkiksi tuon 3D rautakiihdytyksen tuen kanssa.

Juu ja olet täysin oikeassa sen raudan ostamisen kanssa... tosin Voodoo3 taitaa olla jo miltei ilmainen...

 

miksuh
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 18.15:   
Q1 on yllättävän nopea jopa 060+voodoo3 yhdistelmällä :) Siis meinaan GlQuake:a en tavallista Quakea. Warp3d ja Voodoo3:n 3d kiihdytys auttaa kivasti. Eihänn se kuake tietenkään HIRVEÄÄ vauhtia lennä, mutta kyllä tuolla HOAS:lla vielä asuessani GlQuakella jo hyvin kuritti lähiverkossa PC:llä pelaaviakin :)
640x480 resolla on yllättävän pelattava, tavallisella m68k kuakella ei olisi toivoakaan.

 

JPQ
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 18.46:   
Ja siksipä VOodoo3 AGP:stä kyselen jos saisi erään myymään omansa. Sitä paitsi mulle AmigaOne/Pegasos jos tulee hankkitua pikkupelejä ja hyötykäyttöä varten ei kolme dee hirvityksiä.

 

KimmoK
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 16.02:   
Jaa... pegasos aihetta:

Ainakin itse olin missannut sen että näyttää pegasos tulevan myyntiin IBM PPC750FX kortilla, ehkäpä jopa 800mhz kellotaajuudella... noin väittää jotkin thendicin tiedotteet (web sivut sanoo jotain muuta, mutta kuitenkin).

 

Joanna
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 16.17:   
KimmoK. Siis ibarin chippejä niissä on ollut pitkään mutta tuohon nopeuskysymykseen en tiedä varmaa. Sanotaan että peruskone on varmaan edelleen se 600Mhz .. Paremmat siitä ylöspäin :)

Se on sitten tietenkin toinen juttu milloin ja mihin hintaan niitä vaihto-CPU kortteja tulee myyntiin. Eikai se niin vaikeaa pitäsi olla jos vaan prosessoreita saa järkevään hintaa kohtuullisen määrän. Ainakin jostain jäin käsitykseen että tammikuussa pitäisi tulla jotain.

Mutta kuten aina.. Näkisi ensin niin tietäisi paremmin.

 

Joanna
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 19.29:   
Nojuu.. Pieni päivitys tähän. Ensimmäiset Pegasokset on tulleet maahan. Tätä kirjoittaessani Mr Piru Sintonen kokoaa parhaillaan omaaansa ja kertoilee matkastaan irc:ssä #amigafin.bak kanavalla. Toinen kone lienee Teemu Suikilla, tosin häntä itseään en ole tavoittanut varmistaaksni asiaa. ;)

 

KimmoK
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 20.00:   
Onko 750FX (512ktL2) 800Mhz:lla?
Entä onko kyseessä BETATESTER vai end user paketti.
Jos kyseessä jälkimmäinen, niin minkälainen IRDA kitti tuli mukana, entä mitä softia ja minkälaiset manuaalit? jah, jah, jah... ;)

(kevyttä kuolausta...)

 

Joanna
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 20.30:   
Tuo on jo April fixattu kortti eli ei mikään betatesteri .. Kone on juuri kasauksen alla eli mitään 100% varmuutta ei ole (= nämä articaS koenet ovat herkkiä hieman muisteille).

Luvallista logidumppia..


2 x 256 MB 133 sdram (näin alkuun, eli siis totaali 512 megaa)
40gig kiintari
ati radeon 8500le
zip250, benq cd-rw 48x16x48
korputin.. (turha;)
ja wanha 40x cd-rom on tuossa kans. no ihan näön vuoks ;)
sitte koppaa, poweria yms normaalia
näppis, rullahiiri yms
niin ja toi daewoo 17" lcd.. 1280x1024

 

JPQ
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 20.39:   
Joanna: Korputin on kyllä joskus tarpeen ihant totta. Muomasin ns. ylimääräiset merkit. Ja joskus myös normi CDROM asema on tarpeen kun eräät lukee levyjä paremmin kuin CDRW asemat.

 

Joanna
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 20.51:   
Juuh. siis tuo oli suoraan napsittu kirjoittajan kommenteista kanavalla.. En alkanut editoimaan kun siitä saa ihan asian irti noinkin..

Sen pääasian tietty unohdin eli listasta jäi pois tieto prossusta. Eli se on semmoinen perus- 600Mhz malli, ei mitään erikoisempaa.

 

Joanna
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 22.05:   
Ah.. löytyihän se G4 tuloajan tietolähde.. Siinä sanotaan että julkaisu olisi suunniteltu tammikuun 2003 loppuun.

http://www.morphos-news.de/index.php?lg=en&nid=155&si=1

 

KimmoK
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 22.56:   
Joanna:
Käsittääkseni Aachenissa vaihdettiin betatester koneiden emolevyt sellaisiin joissa on april piiri ja betatester koneet on edelleen betatester koneita.

Se että onko siinä Aprillia vaiko eikö ole ei ole sama asia kuin että onko se user kone vai betatester kone. Käsittääkseni pegasos + MOS1.0 paketti pitäis olla pikkasen enemmän AOS3.9 tyylinen swiss army knife eikä AROS:n tyylinen pelkkä OS vailla työkaluja + manuaaleja (eikä taannoisen amigaone paketin tapainen emolevy + 1 A4). Tähänasti pegasos betatester paketit on olleet tuon jälkimmäisen tapaisia.

Betatestereissä on kuulemma ollut mukana romppu jossa on MOS partition image, vailla kunnon installeria.

Koska Teemu ja Piru kuulunee MOS developereihin/testaajiin, luulen että kyseessä on edelleen BETATESTER paketti. Jos ei oo, niin kohtapa on viimein ja vihdoin tiedossa mitä pegasos loppukäyttäjän paketissa on mukana.

Jos se on user kone ja siinä on 600mhz prossu, niin minusta tuntuu että olen ymmärtänyt jälleen yhden tiedotteen hieman väärin: "The Pegasos incorporates the Articia and April chip with either a PowerPC™ 750FX processor or a G4 processor, operating at 800 MHz or higher." (thendic:n tiedoite)

Oletin että myös tuo G3 on 800Mhz or higher... oliko tuo muille selvä?

 

PIru
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 14.15:   
Hymh. Sanon sen verran että kyseessä ei ole mikään betatester paketti vaan ihan itse kasattu kone. Niin ja olemme develooppereita MorphOS core teamista kumpainenkin.

Hmm, ja käsittääkseni featurelistaa tulee ulos "ihan just", siinä pitäis sitte olla noista softista yms aika kattavasti.

Mutta nyt /me juoksee ostamaan muistia.. :-)

 

Joanna
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 18.54:   
Ainiin.. se featurelista..
http://www.blachford.info/morphos/morphos-full-features-list.pdf

Siinä on 24 sivua PDF:ää... monia juttuja olisi tietty voinut selitää laajemminkin mutta sitten siitä olisi tullut helposti 100 sivuinen opus.

 

Amigisti
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 21.01:   
Sormet syhyää kun luin tuosta ikonituesta. Eli 32 bittinen PNG-formaatti, eli läpinäkyvyys tuettu. Täytyy sanoa että se on loistava valinta - jotain mitä AmigaOS4:ssä ei ole ikonien suhteen.

 

JPQ
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 21.30:   
Amigisti: Todella hieno valinta varsinkin jos joskus saamme ikoni setin joka ottaa ilot irti.

 

Joanna
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 21.54:   
Niin ja selvyyden vuoksi. Featurelistassa mainiutut TurboPrint, MUI, Poseidon ja TCP stackki (jne) on kaikki virallisia, lisensoituja ja täysiä versioita. Eli niitä ei tarvitse itse alkaa rekisteröimään mistään ulkopuoliselta enää. Turboprintistä en tiedä, mutta nuo muut on ainakin käännetty MOS/PPC natiiveiksi.

 

jPV
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 22.34:   
Ja ainakin MUI ja TCP/IP-pino ovat MOS:lle viilattuja ja kehittyneempiä versioita kuin kaupasta AmigaOS:lle saatavat... eli ei pelkästään MOS/PPC natiiveiksi portattuja.

 

JPQ
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 23.01:   
jPV: Kohta meikä päätyy Pegasokseen. Tai PPC turboon jos saan nyky takkuilu pesäkkeeni toiminta kuntoon eli tuo Pegasos kuulostaa yhä enempi namilta.
Piru: Kuinkas lähellä MorphOS on AmigaOSsia siis ohjelmoijan kannalta ? (haluu tulevaisuteen ;-) )

 

jPV
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 23.52:   
Onkohan kukaan pastennu tätä linkkiä vielä tänne minnekään... http://www.osnews.com/story.php?news_id=2345
Pari nättiä screenshottia MOS:sta.

 

Esa Haapaniemi
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 9.22:   
Joanna: Turboprint on ollut ainakin käännettynä linuxille jo vuosia. Minäkin sain päivitystä tilatessani linux distron, vaikka varta vasten pyysin Amigalle tehtyä versiota. Onneksi asia vielä vanhallekin Amigalle saatiin toimimaan.

Elikä kun ohjelma on linux yhteensopiva, se varmaan tulee toimimaan myös AmigaONEssa, ellei BB vaadi exclusive lisenssejä itselleen.

 

KimmoK
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 11.07:   
Aikas hyvä featurelista, mutta toivottavasti vasta eka drafti.
(esimerkiksi OS components kappale, kuten etusivu lupailee, olisi ihan hyvä, vaikkakin se on nykyisin miltei sama kuin A-BOX components)

Minulle jäi epäselväksi mitä on paketissa todellakin mukana ja mikä on "vaan" yhteensopivaa tavaraa. (esimerkiksi frogger, turboprint ja poseidon ilmeisesti on mukana, mutta tuo featurelista ei sitä tyhjentävästi sano)
Samoin se että mitä kernel featureja voi käyttää A-Boxissa yms.

Se nyt viimeinkin on selvä että jos 3d kiihdytyksestä haluaa nauttia, Voodoo3 on ilmeisesti paras valinta, toistaiseksi.

 

J.
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 12.42:   
Mahtaakohan tuossa MOS:issa olla vakiona tuollaista MagicMenu-toiminnallisuutta kuten AOS:issa. Jos ei ole niin sen kanssa olisi pakko käyttää sitten erikseen MagicMenua mikä ei olisi kai yhtä tehokasta kuin OS-feature vakiona...

 

KimmoK
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 12.47:   
Perhana, pitäisi saada vaan oma p*rsiinsä liikkeelle jotta tulis kunnollinen (siis minua miellyttävä) featurelista... ;)

 

KimmoK
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 16.13:   
Jaa, tuo featurelista päivittyy koko ajan. (aamulla oli v. 1.1, nyt on v.1.2)

Esim nuo frogger yms. on sittenkin/nyt sanottu ihan selkeästi. Poseidonista ei vielä ole mainintaa vissiin muualla kuin liitteissä ja "planned" kappale tarvii ranskalaiset viivat otsikoidensa alle ... hetken jo luulin että MOS ei tue PS2 eikä USB hiiriä (mitä sitten) mutta se oli väärinümmarrys. 8-)

 

KimmoK
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 17.44:   
Tuleeko pegasoksen mukana minkälaiset manulaarit? AmigaOnen mukana ei näy tulleen mitään manuaaleja... ei ainakaan jos on ostanut moisen KDH:lta.

 

itix
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 18.38:   
J.: MorphOS:ssa on MagicMenu-tyyliset menut eli normaalit läpinäkyvyydet ym. löytyvät.

Myös monet muut ominaisuudet ovat nyt sisäänrakennettuna. Eli sellaiset kuin opaque window move tai offscreen windows löytyvät asetuksista ja on siellä muutakin pientä kivaa. Tosin omasta mielestäni offscreen windows on kammottava :-)

 

JPQ
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 18.50:   
Itix: offscreen windows ? onkos se että ikkuna ei näy ruudulla kerralla kokonaan ? jos on kyllähän pienessä näyttötilassa sillä jorain tekee.

 

Jon
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 20.50:   
Kun täällä nyt puhutaan molemmista systeemistä niin alkaa ahistaa kun omalla PPC-turbolla tekee kohta next2nothing. Pitää päästä avautumaan :)

Nimittäin kun OS4 saattaa toimia BlizzardPPC:llä ja Mediatorilla, mutta ei varmastikaan G-REXXillä. Kun taas MOS toiminee nimenomaan ´vain G-REXXillä. Eli unelmatilanne olisi se, että voisi käyttää molempia käyttiksiä, mikäli hyviksi osoittautuvat. Turha kai sanoakaan, että se uusista emoista, jolla voi käyttää molempia, on voittoasemissa...

Siis voiko olla typerämpää kuin 3 erilaista ja yhteensopimatonta PCI-ratkaisua?

 

JPQ
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 22.37:   
Jon: Oikeassa olet ja siksi onkin vaikea valita siis PPCTurbo vai AmigaOne vai Pegasos ? jotenkin jäänyt parempi kuva Pegaoksesta mutta täytyy yrittää jos saisi molemmat testattua ennen mahdollista ostopäätöstä. Kummalle käyttikselle on luvattu valoisampaa kaupallisella puolella siis softien suhteen ?

 

KimmoK
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 23.18:   
Softatuen osalta kartoitin viime keväänä developereiden kommentteja ja miltei jokainen developeri oli kiinnostunut tukemaan OS4:a.
(ja useasti myös MOS:a)

Tälläkin hetkellä tilanne on vielä aika tavalla saman suuntainen, tosin MOS:n hyvän edistymisen ja AOS4:n viipymisen johdosta on developereiden mietteet varmaan kääntyneet enemmän MOS myönteisiksi.

On kuitenkin ilmeisesti vain muutama developeri jotka tukevat vain jompaa kumpaa alustaa. Yleistä on tukea molempia.

 

itix
Torstaina, 12. joulukuuta, 2002 - klo 23.59:   
JPQ: offscreen windows on juuri sitä eli ikkunoita voi siirtää Windowsin tapaan näytön ulkopuolelle. Ei siitä kyllä mitään hyötyä ole, ainakaan minulle.

 

Joanna
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 0.00:   
Minkään pidemmälle menevän markkina-analyysin tekeminen tässä vaiheessa kun toista vaihtoehtoa ei ole julkaistu (tai edes kunnolla demottu) vielä on aika turhaa.

MOs:lle on tehty ohjelmia (kaupallisiakin) jo Amiga mittakaavass ihan kivasti mutta se ei ole sinällään ihme kun se on jo kummnkin kokolailla likellä valmistumista. Tässä vaiheessa jonkin OS4 pohjaisen ohjelmiston tekeminen olisi aika turhauttavaa joten...

Jollei mitään periaatteellisia esteitä (kuten Hyperionilla ilmiselvästi) ole porttaukselle niin IMHO on hyvin järkevää tehdä nyt Mos PPC versio ja pyöräyttää sitten siitä OS4:lle kunhan se tulee ja vakiintuu. Aika monet firmat ovatkin ilmoittaneet Mos versioita ohjelmistaan ja hyvin luultavaa on että kun se päivä koittaa että OS4:n saa niin tekevät versioita myös sille.

Tosin siinäkin on taas se etteivät kaikki pidä Hyperionista (ja AmigaIncistä) niin paljon että haluaisivat millään tavoin edesauttaa heidän toimintaansa. Mutta semmoisten määrä selviää sitten kun on jotain jolle voi porttauksen tehdä. Tässä vaiheessa on vielä aivan liian aikaista ennustaa.

 

JPQ
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 0.46:   
itix: eikä isossa näyttö tilassa olekkaan ja näyttäähän se rumaltakin.

 

Piru
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 9.19:   
JPQ:

MorphOS-ohjelmointi on lähes 100% identtistä amigaohjelmoinnin kanssa. Pieniä juttuja pitää ottaa huomioon esim hookkeja ja muita callbackkejä käytettäessä.

Tietysti MorphOS:ssa on myös uusia ominaisuuksia. Nämä uudet funktiot on dokumentoitu autodoc-tiedostoina. Funktioita on myös laajennettu lisäämällä uusia tageja ja/tai laajentamalla structureja, nämä on dokumentoitu kyseisissä includefileissä. Nämä täydelliset dokumentaatiot tulevat olemaan ilmaiseksi saatavilla myöhemmässä vaiheessa. MorphOS PPC natiivi morphos-gcc, morphos-ppc crosscompiler amiga-68k hostille ja tämänhetkinen julkinen SDK (ei vielä sisällä dokumentaatiota kaikista laajennuksista) on ladattavissa webistä.

Olemme myös kirjoittaneet yleismuotoisen dokumentaation MorphOS:sta ohjelmoijan näkökannasta: http://zapek.meanmachine.ch/morphos/morphos.html

Vilkaise viimeisintä Sakua, siinä on itixin tekemiä MUI-soodeja jotka kääntyvät suoraan MorphOS:lle (http://saku.amigafin.org/lehti/online/uusi/osastot/sekalaiset/muikeita.html).

Toivottavasti tämä selventää asiaa hieman.

 

JPQ
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 13.34:   
Piru: Mitäs noi hookit ja Callbackit on ?
Kielii tuo MUI koodi juttukin jo jotain.
PS. Aivan alussa

 

Jon
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 16.01:   
Luulen että Itix ja Piru osaavat selvittää tämän hieman paremmin, mutta eikös "koukku" ole sellainen funktio, jonka toiminnan voit itse määrittää, ja jota käyttöjärjestelmä kutsuu tarvittaessa. (siis eräänlainen takaisinkutsu?)

Esim. käyttöliittymäkoodissa voi tarvita koukkuja, jotta saisi haluamansa toiminnan aikaan. Joku esimerkkikoodi DeveloperCD:ltä voi valaista asiaa.

 

JPQ
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 16.51:   
Jon: niin sinne vois vilkaista.

 

miksuh
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 17.13:   
JPQ: Hiukka vaikea selittää ymmärrettävästi, mutta. Callback Hook on mekanismi, jonka avulla voi "sitoa" funktion johonkin tapahtumaan. Eli yksinkertasesti sanottuna, juuri ohjelmoijan määrittelemä funtio, jota kutsutaan tarvittaessa.

MUI:n tapauksessa esim nappulalle voi määritellä hookin, joka suoritetaan kun nappulaa painetaan.

Tai hyödyllisempänä (ja monimutkasempana) esimerkkinä MUI:n List:lle voidaan määritellä esim Construct-, Destruct- ja Display-Hook. Construct-hook:a kutsutaan sillon, kun listaan lisätään uusi rivi, Destruct-Hook:a kun listasta poistetaan rivi, DsiplayHook:a sillon kun MUI haluaa tulostaa rivin listaan.

Eli toisinsanoen. Construct-hook varaa muistin riville, Destruct-hook vapauttaa varatun muistin, ja Display-Hook muotoilee tulostuksen ja sijottaa datan oikeisiin sarakkeisiin. Ilman hookkejakin MUI:lla voi tehdä listan, mutta sillon listasta tulee vain yksisarakkeinen, eikä listassa voi olla kuin string-muotosta dataa. Display-hook:n avulla listaan saa muunkinlaitsa dataa useisiin sarakkeisiin ja vaikkapoa bitmappeja listaan.

 

miksuh
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 17.14:   
Kohta palaa hihat, kun nää selainten asetukset on tääl koululla aina miten sattuu..

 

miksuh
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 17.39:   
> Eli yksinkertasesti sanottuna, juuri
> ohjelmoijan määrittelemä funtio, jota kutsutaan
> tarvittaessa.

Tai no oikeastaan CallBack-Hook on vain viittaus funktioon ei itse se suoritettava funktio.

 

JPQ
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 19.40:   
miksuh: Niinpä ja joskus on kiva saada mailia missä skandit on miten sattuu. (en viittaa kehenkään)
Pitäis tehdä amigasta standardi sehän kuitenkin on lähimpänä standardia kaikista kolmesta.

 

KimmoK
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 11.34:   
Featurelistasta puuttuu floppy support joka kuuluisi tekemättömien asioiden osastolle.

 

JPQ
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 15.59:   
KimmoK: Ja minusta listan yläpäähän eli ekojen joukkoon. Ja oletkos ilmoittanut tästä puutteesta ?

 

KimmoK
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 16.15:   
JPQ: Ilmoittanut sille Nicholas Blackford tyypille? En oo. Mun freetime sähköposti on out of order ja työ osoitteista en viitti harrasteita paljoa postata. Ulkolaisilla forumeilla moinen hukkuu kohinaan.

Bongasin vain Bill Buck:n postauksesta että floppy ajuri on vielä/vasta työn alla.
(enkä huomannut floppy supportia feature listasta

 

Joanna
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 16.40:   
Kimmok. Floppyajuri lienee sen takia aika viimesenä koska koneissa olevalla PC-ohjaimella ei kumminkaan voisi lukea Aitoja Amigan korppuja. Eli sillä flopyllä tekee nykyisenä tietoverkkojen yms aikana aika vähän.

Juu.. ja ennekuin joku kysyy.. Se osaa ymmärtääkseni bootata kiintolevyjen lisäksi myös CD asemalta. :)

 

JPQ
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 16.40:   
KimmoK: eikä taas mun kielitaito riitä. Aikas huvittavasti asiat on ? mutta annetaan aikaa näille firmoille.

 

jPV
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 19.18:   
Jos floppyä tarvii, niin Catweasel MK3 sitten siihen :) Mun puolesta koko korppuasemaa ei enää nykyään tarvi, jos vaan cd:ltä voi buutata. En muistakaan koska olisi tarvinnut korppua muuta kuin käyttiksen asentamisen aloittamiseen.

 

JPQ
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 22.53:   
jPV: Eräät mun nykyään käyttämät ohjelmat asennetaan levykkeeltä että sillain. Ja Catweasel kylläkin ratkaisisi erään pulman eli amigan diskettien lukemisen.

 

KimmoK
Tiistaina, 17. joulukuuta, 2002 - klo 23.15:   
Itse tarvin korppuja töissä ja kotona kuukausittain. Yleensä siirtämään dokkareita tai koodifileitä läppärin ja pöytäkoneen tai verkottoman linux koneen välillä.

IMHO: ois ollut killer feature lisätä pegasos emolevyyn kyky lukea Amiga levykkeitä...

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 0.27:   
Tietääkö kukaan mahtaako noita Pegasoksia saada Suomesta ettei tarvitsisi Ruotsista tilata sitten jos/kun niitä taas saa?

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 2.26:   
Jani: Asia lienee avoinna vielä Suomen osalta mutta selvinnee jollain tavalla siihen mennessä kun niitä alkaa saada. En voi sanoa enempää mutta olen kuullut huhuja maahantuojista (tuskin sentään monesta samaan aikaan.. mutta pari nimeä ainakin on) :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 3.05:   
Joanna: eipäilen minäkin että kuka niitä voisi tuoda.;-)

 

Amigisti
Perjantaina, 20. joulukuuta, 2002 - klo 19.03:   
Onneksi markkinoilla on Pegasos. Soisi markkinoille tulevan vielä lisääkin samantapaisia systeemejä. Amiga Inc. tarvitsee kilpailijoita, etteivät ne luule valloittavansa maailmaa pelkästään vaihtamalla toimistoa uuteen paikkaan :)

 

JPQ
Perjantaina, 20. joulukuuta, 2002 - klo 19.59:   
Amigisti: Ja jo siksi kilpailu on hyvä että laatuun pakko panostaa jos haluaa menestyä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: