Haamuosioiden poisto käynnistyksestä

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2021 » Haamuosioiden poisto käynnistyksestä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 13. toukokuuta, 2021 - klo 21.47:   
Käynnistyksessä MOS koettaa mountata paria osiota joita ei ole enää koneessa, ja kyselee niiden perään. Miten tuollaisen kiusan saisi poistettua?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2021 - klo 8.30:   
Yrittääkö siis oikeasti mountata vai vaan käyttää jotain assignia, joka osoittaa osioille?

Normaalitilanteessahan, jos et ole mitään itse säätänyt, MorphOS automountta osiot, jotka se osaa mountata ja silloin ei ole väliä onko rakenne tai levyt muuttuneet.

Jos olet itse säätänyt jotain ei-automounttaavia osioita mounttaantumaan, niin olet ehkä tehnyt sen Tools/Mounter-ohjelmalla. En nyt ihan muista mihin se tallentelee mountlistit sitten, mutta mahdollisesti Devs:DOSDrivers:iin...

Jos se taas johtuu assigneista, niin ensimmäisenä kannattaa tarkastaa S:user-startup ja S:user-network-startup tiedostot, että onko siellä joku osoittamassa kadonneisiin osioihin.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2021 - klo 8.44:   
Ihan oikeasti se koitti mountata käyttäen laitenimia...

DEVS:DOSDrivers-hakemistosta löytyy tosiaan mountlist-tiedostot noille, joten asia hoitunee poistamalla ne. Olen varmaan käyttänyt Mounteria kun nuo osiot ovat USB-tikulla eivätkä tainneet tulla automaattisesti esiin...

Voisiko muuten mountlistoihin lisätä jotain, joka estäisi osioiden 'peräänkuuluttamisen' jos niitä ei löydy heti...?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2021 - klo 12.07:   
Perinteinen tapahan Amigalla on ollut siirtää pois käytöstä DEVS:DOSDriversistä SYS:Storage/DOSDriversiin, jolloin ne voi halutessaan aktivoida tuplaklikkaamalla Storagesta. MorphOS:ssa ei tainnut defaultina olla tuota käyttäjän Storage-hakemistoa, mutta sen voi luoda ja sitten se toimii ihan samalla tavalla.

En ole tainnut koskaan kokeilla, mutta toimisikohan, jos mountlistiin laittaa Activate=0 rivin, jolloin ilmeisesti mounttaus pitäisi tapahtua vasta, kun mounttia yritetään käyttää. Eli sillä ehkä voisi toteuttaa tuollaisen, että jättää ne devsiin?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: