MorphOS:n 'naamioiminen' OS 4.1:ksi...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2021 » MorphOS:n 'naamioiminen' OS 4.1:ksi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Sunnuntaina, 4. huhtikuuta, 2021 - klo 15.49:   
Huomasin muutaman vuoden takaisessa viestiketjussa tällaisen jPV:n julkaiseman kuvan:

http://jpv.wmhost.com/morphos/os41feish/OS41FEish.png

MIten tuo on käytännössä toteutettu...? Löytyykö joku valmis asetuspaketti jolla muokkauksen saisi helposti aikaan? Olen huomannut että vaikka MOS:lle on ilmestynyt paljon erinomaista softaa viime aikoina, sen käyttö on jäänyt vähäiseksi kun käyttöliittymä tuntuu OS4.1:een tottuneelle kuitenkin vieraalta... Linuxkin tuntuu jo nykyisin helpommalta käyttää kun se on niin selvästi erilainen ettei mene asiat sekaisin OS4.1:n kanssa!

Toinen syy on ollut kunnollisen levyn puuttuminen mihin tuon asentaa. USB2-tikku on toivottoman hidas... Harmi kun noita ei saa samalle levylle asennettua (joku oli MorphZonessa yrittänyt X5000:lle mutta luopui kun meni OS4.1 buuttaamattomaksi ;).

Olisiko muuten hankalaa muokata MOS:ia niin että se pystyisi tekemään alkubuuttauksen myös FAT-osiolta...? Silloin siihen voisi käyttää X5000:n BootSD:tä, kuten jo Linuxin kernelin kanssa on mahdollista.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 5. huhtikuuta, 2021 - klo 11.43:   
Kirjoittelin tuosta tutoriaalin aikoinaan:
https://library.morph.zone/How_to_Make_MorphOS_Look_Like_OS4

Kyllähän MorphOS osaa ladata boot.img:n FAT:ltä eli jos alkubuuttauksella tarkoitat sitä, niin yleisesti onnistuu, jollei sitten nimenomaan X5000:n kanssa ole joku poikkeus... sillähän oli pikkaisen erilainen buuttiproseduuri kuin muilla systeemeillä...

MorphOS osaa myös buutata itse käyttiksen FAT:ltä (System-osio), mutta kun FAT ei tue Amigan/MorphOS:n tiedostoatribuutteja, niin saattaa tulla jotain häikkää toimintaan. Esim. C-hakemiston pure-bitit ja S-hakemiston script-bitit katoavat. Ensimmäisten kanssa tuskin tulee isoa ongelmaa, kun nykysysteemit ovat tarpeeksi nopeita vaikkei käskyt menisikään muistiin, mutta skriptien kanssa saattaa tulla jotain näkyvääkin ongelmaa.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 5. huhtikuuta, 2021 - klo 13.12:   
>Kyllähän MorphOS osaa ladata boot.img:n FAT:ltä eli jos alkubuuttauksella tarkoitat sitä, niin yleisesti onnistuu,
>jollei sitten nimenomaan X5000:n kanssa ole joku poikkeus... sillähän oli pikkaisen erilainen buuttiproseduuri
>kuin muilla systeemeillä...

MIten tuolle FAT-osiolle saa myös bootloaderin asennettua? Ilman sitä boot.img ei lataudu... BootSD:lle saa tavallisen ms-dos partitiotaulun, mutta sitä ei voi käsittääkseni formatoida Amigan/MOSin RDB-levyksi. Ja MOS:n omat levytyökalut eivät 'näe' tuota BootSD:llä olevaa partitiota eikä edes levyä (MCC). Siihen pääsee käsiksi vain U-Bootin (tai Linuxin) kautta.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 5. huhtikuuta, 2021 - klo 15.11:   
Ps.Kokeilin äsken tehdä MOS:n levytyökalulla USB-tikulle (MBR) 1 GB:n FAT32-osion, jonka tikkasin buuttaavaksi, ja kopioin sille bootcyrusplus.img:n. Mutta en saanut sitä buuttamaan X5000:ssa. Tuli vain ilmoitus ettei löydy bootloaderia... Ajoin kyllä 'usb reset'-komennon ensin, joten ainakin levy oli saatavilla.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 5. huhtikuuta, 2021 - klo 16.45:   
Hmjoo... X5000:ssa oli tuo joku ylimääräinen bootloader, jota ei ole muilla koneilla... en kyllä valitettavasti osaa neuvoa sen suhteen yhtään.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 5. huhtikuuta, 2021 - klo 22.21:   
@jPV
Kiitos kumminkin yrityksestä auttaa... MOS:n ohjelmoitsijoiden tehtävähän se olisi laatia kunnollinen dokumentaatio X5000:lle, ainakin buuttauksesta ja sen vaihtoehdoista. Säästäisi kaikkien aikaa ja vaivaa kun jokaisen käyttäjän ei tarvitsisi erikseen kysellä tyhmiä tai kokeilla umpimähkään... (Vai liekö porttaus X5000:lle ollut jo puhtaasti tekoälyn tuotetta, jolloin developer-tiimikään ei itse tiedä mistään mitään...? ;-).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: