TP-link TG-3468

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » TP-link TG-3468 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 20. heinäkuuta, 2020 - klo 10.08:   
Toimiiko TP-link TG-3468 (PCI-e) verkkokortti myös MOS:n kanssa? AmigaOS:n ja Linuxin kanssa kuulemma toimii.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 12.14:   
Kortti on nyt kokeilussa koneessani... AmigaOS ja Linux toimii ongelmitta, mutta MOS ei! (vaikka tuota esim. Spectre väittää käyttäneen MOS:n kanssa)

Verkkoasetuksista näkyy että oikea ajuri (8168... ) on valittuna, ja määritelty eth0:na. Kuitenkaan verkkoyhteys ei toimi, OWB antaa vain ilmoituksen 'cannot resolve name' kaikilla osoitteilla, ja 'ping' ei löydä edes modeemia jonka kautta nettiyhteys tulee. Jos koettaa modifioida yhteysasetuksia ja tallettaa ne, koko järjestelmä jämähtää ja on pakko resetoida kone!

Mikähän ihme tässä mättää....? Luulin vihdoin saavani koottua kaikki käyttikset yhden eetteriohjaimen ja -piuhan taakse, mutta ei :-(.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 12.47:   
,,, no nyt se sitten alkoi toimia itsekseen muutaman käynnistyksen jälkeen! Kummallinen systeemi...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 17.10:   
Onko debuglogissa mitään? Muistaakseni ainakin jollain korteilla gigabitin yhteydellä saattaa välillä heittää toimimattomaksi, mutta siitä muistaakseni tulee joku rivi logiin. Ja siis tuo on ilmeisesti vain, jos on kytketty gigabitin kytkimeen, että yks vaihtoehto on kokeilla miten toimii satamegaisella kytkimellä.

Mikset muuten emolevyn verkkistä voi käyttää?

Ja tietty yks varma keino testata on buutata live-CD:ltä ja kokeilla mitä silloin sanoo kun ei mitkään aiemmat asetukset ole häiritsemässä ainakaan.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 18.48:   
Missä tuo debuglog sijaitsee...?

Emolevyn ohjain toimii kyllä MOS:n ja AmigaOS:n kanssa, mutta ei kunnolla Linuxin. Jostain syystä Linux vaatii että koneen käynnistyksen jälkeen eetteripiuhalle pitää tehdä 'deplug/replug' operaatio että yhteys ulkomaailmaan syntyy.

Sen sijaan tämä TP-Link näyttää nyt sitten lopulta toimivan kaikkien kanssa.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 19.13:   
Helpointa ehkä enabloida Debug-moduuli otsikkopalkkiin:
https://library.morph.zone/Screenbar_Modules

Sieltä sitten aina halutessaan voi kliksuttaa "Show log..." mikäli logiin on ilmaantunut jotain.

Jos siellä näkyy tällainen rivi, niin voi olla tuosta gigabitin yhteydestä johtuva:
rtl8168_eth.device: Int: RX error

Joillakin yhteys toimii tuonkin jälkeen, mutta joillakin katkaisee koko yhteyden.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 19.23:   
Ehkä sen Linuxin vois saada potkimaan nettiä alas ja ylös buutin loppuvaiheessa, että josko sellainen auttaisi ilman fyysistä johdon irroittamista?

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 21. heinäkuuta, 2020 - klo 21.42:   
Debug-moduli olikin jo valmiiksi otsikkopalkissa, en vain osannut tunnistaa ikonia... Mutta tuo "Show log.." (tai "Näytä loki") oli himmennetty, joten sitä ei voinut avata.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 22. heinäkuuta, 2020 - klo 8.46:   
Kaksi vaihtoehtoa miksi se logi ei ole avattavissa:

1) Logiin ei ole vielä tullut mitään näytettävää. Eli koita tsekata sen jälkeen kun joku ongelma on ilmaantunut tai huvikseen joskus pidemmän käytön jälkeen. Voit myös screenbarien asetuksista laittaa päälle Debug-moduulille "Activity Light", jonka jälkeen se otsikkopalkissa olevan kuvakkeen tausta muuttuu punaiseksi aina, jos logia on saatavilla.

2) Systeemi pukkaa logit sarjaporttiin muistin sijaan, jolloin ne eivät näy kyseiselle koneelle itselleen ohjelmallisesti. Logit saa näkyviin vain jos rd (= ramdebug) -optio on päällä boot-imagelle. rd on automaattisesti aina päällä Mäkeillä ja olettaisin, että myös X5000:lla, mutta jos ei koskaan missään tilanteessa näytä tulevan logeja näkyviin, niin ei se haittaa mitään lisätäkään tuota optiota buuttiargumentteihin. Defaultina tuo on pois päältä Pegasoksilla ja ehkä Efikalla, mutta uudemmilla koneilla se on aina ollut päällä... joten sen mukaan veikkaisin, että tästä ei ole kyse kuitenkaan...

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 22. heinäkuuta, 2020 - klo 16.14:   
Mitenkäs tuon rd-option pystyy lisäämään buuttiargumentteihin...? Menee se UBootin puolelle, niinkuin se yksi optio jolla sai rommin scsi-ajurin pois käytöstä?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 22. heinäkuuta, 2020 - klo 17.03:   
Juu sinne, riittää vaan ihan rd:n lisääminen johonkin väliin.

Jos ei ole muita argumentteja niin:
setenv morphosargs rd

Tai jos on esim se scsin poisto:
setenv morphosargs rd mf=symbios.device

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 22. heinäkuuta, 2020 - klo 19.49:   
Kiitos infosta!-)

Tuon TG-3468:n kanssa tullut nyt yksi kumma juttu eteen. Kortin hardware-osoite (mac) vaihtelee eri käynnistyskertojen välillä !?! Tuollaista ei ole ennen tullut eteen... Onko tuo ihan normaalia nykyisissä laajennuskorteissa? Vai voiko tuo johtua jotenkin valokuitumodeemista johon se on kytketty...?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 25. heinäkuuta, 2020 - klo 12.08:   
Jaa'a... ei luulis modeemille kuuluvan mitä hw-osoitetta kortti tarjoaa... oudolta kuulostaa ylipäätään, mutta mistäpä näistä nykyään tietää. Pika-googlauksella jotain tällaistakin löytyy https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/55130

Mulla on toisen merkkinen gigabitin PCI-e kortti PowerMac G5:ssä, mutta enpä ole tullut seuranneeksi sen mac-osoitetta... pitääpä tsekata joskus.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 25. heinäkuuta, 2020 - klo 20.59:   
Todella kummaa... Lähetin jo asiasta kyselyn valmistajalle, eivät ehtineet vielä vastata. Tuo voi ehkä olla myös jonkinlainen 'turvaominaisuus', niin ettei kortin liikennettä pysty seuraamaan helposti.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: