Odyssey 1.24 ja verkkopankit

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: MorphOS » Yleinen keskustelu » Viestit 2019 » Odyssey 1.24 ja verkkopankit « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 16. toukokuuta, 2019 - klo 11.25:   
Voisiko joku kokeilla, toimiiko S-pankin verkkopankki kunnolla MOS:n Odyssey 1.24:lla? AmigaOS:n 1.23:lla ei onnistu enää esim. tilitapahtumien listaus tai viestin lähetys asiakaspalveluun. Vielä kuukausi sitten toimi normaalisti...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 16. toukokuuta, 2019 - klo 18.10:   
Jep, lakkasi toimimasta... olin aiemmin tyytyväinen kun tuo pankki on toiminut ja ihanan kevyet sivutkin verrattuna muihin pankkeihin, annoin jopa kiitosta palautteena, mutta nyt tosiaan feilaa nuo jotkut ratkaisevat jutut :-(

Ei äkkiseltään toimi 1.24:llä, 1.25:llä eikä 1.25-JIT:lläkään... ihan kaikkia spoofauksia yms en ole vielä testannut, mutta ei kovin lupaavalta näytä.

Jos joku keksii keinon, niin olisi kiva kuulla.. pankkia voi testata kliksuttamalla tilinumeroa tuolta testisivulta: https://online.s-pankki.fi/ebank/auth/demoLogin.do?language=1&service=1

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 16. toukokuuta, 2019 - klo 21.18:   
Harmin paikka... Veikkaan että nettipankissa on muutettu javascript-koodia niin ettei Odyssey enää pysty käsittelemään sitä kunnolla. Joillain muillakin sivuilla on tullut sama vastaan. Spoofauksista siihen ei taida löydy apua.

Kokeilin myös NetSurf 3.8:aa, toimi vielä huonommin. Timberwolfia taas nettipankki ei suostu käyttämään ollenkaan, katsoo vanhentuneeksi.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 18. toukokuuta, 2019 - klo 17.12:   
Huomasin että myöskään laskujen maksu ei enää onnistu... Tiedot pystyy kyllä syöttämään, mutta laskun vahvistaminen lopuksi ei onnistu, ruudulle tulee vain koodistringi.

Laitoin jo palautetta S-Pankkiin... Toivottavasti muutkin viitisivät tehdä saman!-) Koska yhteensopivuuden rikkovasta muutoksesta ei ole tullut minkäänlaista ennakkovaroitusta, asiasta on täysin asiallista protestoida. En usko koodin yhteensopivuuden palauttaminen olisi mikään turvallisuuusongelma, koska kirjautuminenhan toimii edellleen.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 20. toukokuuta, 2019 - klo 18.35:   
Testailin vähän lisää nyt... ja näyttäisi tosiaan siltä, että tässä on kaksi erilaista ongelmaa, mutta toisen voi kiertää sittenkin..

1) Jotkut Javascriptiä käyttävät asiat, kuten se tilitapahtumien listaus, ei toimi OWB:n Javascript-enginellä nyt muutoksen jälkeen, mutta itseasiassa pankki ei vaadi Javascriptiä, joten ne toimivat kun ottaa Javascriptin pois päältä OWB:stä. Tulee vaan yksi manuaalinen klikkaus lisää, mutta tuolleen saa ne tilitapahtumat yms. esiin.

2) Ikävämpi asia on, että em. ei auta itse maksun vahvistamiseen, melkein jo innostuin, että kyseessä olisi ollut sama asia. Maksua kun yrittää hyväksyä, niin sivusto heittää selaimelle lyhyen JSON-muotoisen tiedoston. En tiedä onko se normaalia ja pitäisikö selaimen jotenkin osata käsitellä se, mutta nyt se vaan tulostuu ruudulle tai sen voi esim. tallentaa tiedostoksi jos muuttaa application/json MIME-asetuksia selaimesta. Yritin noin puolia spooffausvaihtoehdoista, mutta en saanut juurikaan muutoksia aikaiseksi.. aina tulee se JSON-pätkä, mutta mobiiliselaimeksi spoofaamalla "mobileDevice"-muuttuja muuttui falsesta trueksi, mutta eipä se mitään muutoin vaikuttanut.

Laitoitko viestiä asiakaspalveluun loggautuneena sisään vai löytyikö jotain yleisempää palautekanavaa tai suoraan jotain teknisen tuen tietoja?

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 20. toukokuuta, 2019 - klo 19.22:   
Kiitos asian selvittelystä! Tuo kertoi jo paljon asioita... Oletko muuten kokeillut adblock-asetuksen vaikutusta? Tuli yhtäkkiä mieleeni... Itselläni se on aina päällä.

Laitoin viestiä loggautuneen, Linuxin kautta. Annoin sinne myös mailiosoitteeni, jos heidän tekninen puolensa haluaisi kysyä jotain mutta ei ole ainakaan vielä kuulunut mitään.

Mikä muuten on tilanne Odysseyn (MOS version) kehittelijöiden suhteen, onko sieltä puolella mahdollista löytää apua...? AmigaOS:n puolelta tuskin löytyy apua, kehittely on ollut jo pitkään jäissä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 20. toukokuuta, 2019 - klo 20.15:   
Ei vaikuttanut adblock, mullakin se on yleensä päällä, mutta tosiaan jos joku sivu ei aukea tms, niin yleensä sen poistaminen auttaa, mutta ei nyt.

Laitoin myös raporttia MorphOS-kehittäjille... katsotaanpa tuleeko mitään kommenttia takaisin, mutta tietty vähän hankala tällainen yksittäinen tapaus, jota vaikea päästä testaamaankin (en kokeillut kuinka pitkälle demo-versiolla pääsee maksujen tekemisessä). Periaatteessa MorphOS-puolella on kuitenkin jatkuvaa hienosäätöä selaimen suhteen...

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Perjantaina, 31. toukokuuta, 2019 - klo 4.10:   
Jaa, tuntuu tuo Javascriptin päälle- ja poiskytkeminen olevan se juttu nyt. Toimii monessa paikassa ja 1.23:lla myös.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 16. kesäkuuta, 2019 - klo 12.27:   
Palasinpa testailemaan tätä vielä kerran, mutta sehän näyttääkin toimivan nyt! Eli ovat korjanneet jotain heidän päässään ilmeisesti. Sain ihan OWB:n oletusasetuksilla (ei spooffausta, javascript päällä, adblock päällä) listattua tilitiedot ja maksettua uuden maksun \o/

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 18. kesäkuuta, 2019 - klo 15.45:   
@jpv
Mukava kuulla että toimii taas! En tosin pääse itse testaamaan muutamaan viikkoon... Ehkä joku teknisen puolen työntekijä tosiaan otti valitukset huomioon. Palveluneuvojien viesteistä ei saanut mitään infoa, olivat yhtä älyvapaita kuin DNA:n asiakaspalvelussakin ;-).

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 30. toukokuuta, 2020 - klo 12.24:   
Tämä ongelma Odysseyn ja S-pankin kanssa ilmaantui minulle taas uudestaan... Voisiko joku vielä testata asian omalla koneellaan, että ongelma on tosiaan 'universaali'? Kiitos!-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 31. toukokuuta, 2020 - klo 20.22:   
Joo, samalla tavalla ongelmallinen taas kuten tuolloin aiemminkin...

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 1. kesäkuuta, 2020 - klo 9.35:   
Kiitos testauksesta! Jaksaisitko laittaa tuosta pankin asiakaspalveluun reklaamaatiota...? Todennäköisemmin reagoivat asiaan kun tulee useampi korjauspyyntö :-).

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 1. kesäkuuta, 2020 - klo 18.57:   
Ok, laitoin.

BTW. pienenä sisäpiirin huhuna, että pankin sivut toimivat uudella MorphOS:lle kehitteillä olevalla selainraakileella, että siinä mielessä positiivista tulevaisuuden kannalta, jos nämä nykyiset ongelmat jatkuvat tai yleistyvät.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 1. kesäkuuta, 2020 - klo 22.16:   
Kiitos vaivannäöstä !-)

Kiinnostava tuo uusi selain. Koskahan se voisi olla siinä kunnossa että pääsisi julkiseen testaukseen...?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 2. kesäkuuta, 2020 - klo 19.44:   
Tuli yleisluontoinen vastaus, että verkkopankki toimii paremmin tietyillä nettiselaimilla ja että onhan uusin päivitys jnejne, mutta laittavat vielä eteenpäin asiaa.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 2. kesäkuuta, 2020 - klo 21.16:   
Lupasivat minullekin laittaa asiaa eteenpäin, saapa nähdä... Esitin myös että voisivat ainakin laittaa vanhemman pankkiohjelmiston jonkun linkin kautta saataville.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: