Mitä teen?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Mitä teen? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ei oo ennen amigaa nähny
Perjantaina, 20. helmikuuta, 2009 - klo 23.19:   
Mitä teen seuraavaksi kun kytken amigaan virrat päälle?

 

Tohtori AivoTurmio
Lauantaina, 21. helmikuuta, 2009 - klo 10.53:   
Riippuu koneestasi.

Jos sattuu olemaan oikein vanha amiga, niin pitää laittaa kickstart levy ensiksi sisään (erittäin epätodennäköistä sillä vaikka olen 80-luvun loppupuolelta Amigaa harrastellut niin en ole ikinä tuollaista masiinaa oikeasti nähnyt)

Jos sitten on joku muu, niin seuraava kysymys on että onko siinä kovalevy?

Jos siinä on kovalevy niin sitten luultavimminkin kovalevyllä on workbench ja se latautunee esiin jonka jälkeen sitä voi hieman windowsmaisesti käyttää, tosin luultavimmin ilman käynnistys valikon tyyppistä ominaisuutta jos ei siinä sitten satu amidockia olemaan.

Jos siinä ei ole kovalevyä, niin sitten pistät vain jonkun disketin sisälle, niin niin kauan kuin se disketti ei ole joku Disk 2 tai isompi, niin luultavasti käynnistyy ilman sen kummempia ongelmia.

Vähän kuin konsolit, että pistetään vaan peli sisään niin lähtee itekseen lataamaan, ja samoin kuin konsoleissa niin myös amigassa diskin voi pistää ihan jo valmiiksi sisään ennenkuin edes käynnistää virtoja.

Niin ja vaikka se olisi kovalevyllinenkin versio, niin todennäköisesti boottaus on silti asetettu siten että se ensisijaisesti tarkistaa onko disketti sisällä ja jos on, niin pyrkii sen lataamaan (tämä siis normaali asetus amigoissa)

Pistä tietoa minkämallinen Amiga sinulla on niin voidaan opastaa vähän paremmin eteenpäin.

Että lukeeko siinä vaikka A500 tai A1200 jossain, vai onko se sellainen PC tyyppinen laatikko viritys, jolloin se voisi olla esim. A2000, A3000 tai A4000 todennäköisesti tai jopa ns. tornitettu A1200.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: