400mhz PPC teorisointia

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 01-06/2007 » 400mhz PPC teorisointia « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ibe U
Tiistaina, 29. toukokuuta, 2007 - klo 11.55:   
Eli jos ajatellaan amigan basic koneen tulevan saataville niin....

Millaista jälkeä saataisiin aikaan iskemällä suoraan rautaan ohjelmissa ? jaksaako kukaan enään harrastaa moista?

MIhin 400 mhz riittää, Digi-tv kortti?

DivXsät ilmeisesti pyörivät ok, mutta DVD:et taitavat vaatia vielä hiomista?

Onko Amiga Inc :llä OS4:sen sorsat vai ei, ACK on developeri eli sitä kautta ne olisivat saattaneet tulla.

 

Joanna
Tiistaina, 29. toukokuuta, 2007 - klo 13.51:   
Periaatteessa tuo laite on teholuokaltaan niin lähellä Efikaa että kannattaa katsoa mihin se suunnilleen pystyy. Ratkaisivimmat erot tuleva siitä jos jommassakummassa käyttiksessä (Mos/OS4) on videontoisto/purkurutiinit jotka osaavat käyttää graffakortin avustusta.. Tosin tietääkseni näin ei ainakaan vielä ole?

ACK:n kykyyn laitetoimittajana lienee parempi olla sanomatta muuta kuin pörssisijoituksien disklaimeria mukaillen että "aiempi kehitys ei ole tae tulevaisuudelle"

Tuohon OS4:n sorsien olemassaoloon tai saatavuuteen en pitäisi niin huolta. Tällähetkellä ongelmat ovat siinä että kuka niitä saa luvallisesti levittää ja myydä OS4:nä. Ja, ellen ole kovin väärässä niin tuon oikeusjutun jälkipyykkiä käydään vielä pitkä aika. Olisin todella yllättynyt jos juttu ratkeaisi muutamassa kuukaudessa niin että joku osapuoli saisi homman kiistattomasti hallintaansa.

 

Ibe U
Tiistaina, 29. toukokuuta, 2007 - klo 21.44:   
jep tuon divx jutun pongasin efika jutusta.

 

itix
Keskiviikkona, 30. toukokuuta, 2007 - klo 8.06:   
Ei se raudan iskeminen suoraan mitään auta kun tavalliset koodaajat eivät pysty kuitenkaan käyttämään graffakorttia suoraan.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 30. toukokuuta, 2007 - klo 10.11:   
>DivXsät ilmeisesti pyörivät ok

En yleistäisi ihan tuolla tavalla. Epäilisin, että max. 640x480 DivX-videot pyörivät ok, mutta sitä isommalla resoluutiolla (HDTV) tai tehosyöpömmällä codecilla (h.264) pakatut tuskin kovinkaan hyvin.

>mutta DVD:et taitavat vaatia vielä hiomista?

Periaatteessa luulisi tuonkin olevan mahdollista, mikäli purkaminen saadaan osittain kiihdytettyä sitä tukevalla näytönohjaimella.

Mutta tuohon tarvittavaa tietoa ei taida pahemmin olla julkisesti saatavilla, ja kun (oman arvioni mukaan) suurimmalla osalla DVD:tä katsovista amigisteista on jo joko DVD-soitin tai muu DVD-levyjä sujuvasti pyörittävä kone, niin tuolle tuskin kannattaa uhrata kovin paljoa aikaa...

 

jPV
Keskiviikkona, 30. toukokuuta, 2007 - klo 11.50:   
Niin, jos vertaa esim. Peg1:een, joka on 600MHz, mutta hitaammalla muistilla kuin esim Efika, niin ehkä sillä saa tehtyä hyvän suuntaa-antavan arvion :)

Peg1:llä pyörivät hyvin kaikki nykyään tehdyt warmuuskopioleffat. Prossukuormaa tulee siinä 50%:n kieppeillä. Esim. 672x352 resoiset menevät tuohon kastiin. Eli tämän tyyppisiin leffoihin tehot vielä riittänevät pitkään, vaikka laatua yleisesti nostettaisiinkin hieman.

Kokeilin yhtä normaalia parempilaatuista enkoodausta 720x576 resolla ja se alkoi jo olla rajoilla. Prossu kävi välillä 100% tuntumassa, mutta keskimäärin jäi kuitenkin vielä varaa.

Parit kokeilemani HDTV-tasoiset ja h.264-codecilla olevat pätkät ovat taas liikaa. Framedroppia pitää käyttää eikä sittenkään ole oikein katseltavaa.

DVD:t ovat ihan siinä hilkulla, että pyörivätkö kunnolla. Joillakin DVD:eillä framedroppia ei juuri tule, mutta toisilla taas rankastikin. En ole kokeillut uusinta mplayeriä, että vaikuttaisko siinä nyt oleva parempi bufferointi asiaan. Graffakortin tuki olisi kyllä tarpeen ja itse kyllä käyttäisin konettani niidenkin katselemiseen.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: