X11 serveri OS4:lle

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 01-06/2007 » X11 serveri OS4:lle « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ibe U
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 10.14:   
Eli näyttäisi tuovan mukaanaan Abiwordin, nettiselaimen ja muitakin ohjelmia.

MIKÄ on X11, verrattavissa ixemul.libraryyn ??

 

jPV
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 10.48:   
X11 on unixin ikkunointijärjestelmä. X11-serveri huolehtii näytöstä, johon clientit voivat avata ikkunoita. Clientit voivat toimia samalla koneella natiivina tai verkon yli toisilta koneilta.

En ole kuullut, että ainakaan mitään parempaa selainta olisi vielä portattu OS4:lle, että natiivina pyörisi. Olisi siitä varmaan isompi kohu noussut. Eli luultavastikin noita ohjelmia on ajettu toiselta koneelta, mutta näyttö siirretty OS4:lle.

X11-servereitähän on löytynyt Amigalle iät ajat. GeekGadgetsista löytyy myös jonkin verran unix-softaa portattuna 68k AmigaOS:lle, että niitä voi ajaa ihan yksinään AmigaOS:n varassa. Isoimpana projektina esim. Gimp.

Itse testailin X11-systeemiä Amigalla ensimmäisen kerran joskus vajaa 10 vuotta sitten. Ihan ok toimi esim. Netscape verkon yli ulkopuolisilta koneilta. Paljon jouhevammin kuin esim. VNC:llä.

 

densho
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 13.57:   
Tuo olisi näppärä jos voisi noita softia ajella Workbenchin puolella ikkunoissa eikä tarvitsisi erillisellä screenillä kikkailla.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 14.58:   
jPV: kyseessä on siis X11 serveri, ohjelmat ajetaan amiga os:än päällä, omilla screeneillään.

Webbi selain on totta ja ei eli Amaya, joka oikeastaan oon ?wysiwyg? html editori, eli webbiselain on tavallaan vain bonus.

 

Piru
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 17.22:   
Njoo, samaa puaskaa kuin 10v sitten.

 

jPV
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 18.29:   
Ibe U: niitä ei ajeta omilla screeneillään vaan X11-serverin screenillä.

En tiedä olisiko käytännössä mitenkään mahdollista kaapata X11:n erillisiä ikkunoita ja näyttää niitä erillisinä ikkunoina Workbenchin päällä. Sellainen tekisi käytöstä kyllä miellyttävämpää :).

No kuitenkin periaatteessa ihan mielenkiintoista, että tuollainenkin mahdollisuus on ajaa softia, mutta ainakaan itse en käytännössä jaksa sitä tehdä. Pari kertaa joskus silloin aikoinaan tuli muita selaimia käytettyä tuolleen, jos joku sivu ei toiminut Amigan selaimilla, mutta sittemmin jääny kyllä käyttämättä kokonaan.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 20.36:   
jPV: amigans.net:issä aiheesta keskustelua, ilmeisesti teoriassa mahdollista.

 

TSK
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 10.19:   
Se tais olla toi Xami jolla sai X11:sta pyöritettyä ikkunassa WB:ssä. Mutta ainakaan pikatestillä en saanut tota Cygnix:iä toimimaan ikkunassa. Ja eipähän ikkunamanagerilla tee mitään jos siihen ei saa kunnon softaa pyörimään. Mutta katotaan sitten kun CygnusEd saa Gimpin (v2.2) ja Abiwordin (v2.5) julkaistua ja se huhuttu joku webbiselain (ei Amaya). Ainakin tässä viimeisimmässä Cygnix:issä on kaikki PPC natiivia. Ikkunamanageriks on vaihdettu Enlightenment ja mukana tulee Mac X tyylinen teema.

Lainaus: "Njoo, samaa puaskaa kuin 10v sitten"
Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.

 

jPV
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 10.56:   
Xamin sai ikkunaan joo, mutta eipä sekään sitten hirveenä helpota, jos softat joutuu aukomaan siihen samaan ikkunaan :).

Ikkunamanagerihan on X11 serveristä riippumaton. Jos haluaa ajaa vain jotain yhtä ohjelmaa fullscreeninä, niin eipä kannata Enlightenmentiä laittaa resursseja syömään, ennemmin joku kevyt perus windowmanager, joka vaan hoitaa ikkunan esille :). AmiWM on hyvä, jos haluaa AmigaOS3.x gadgetit ;)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: