AmigaOne+DVI-johto

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 01-06/2007 » AmigaOne+DVI-johto « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

PR
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 13.06:   
Ostin hama-merkkisen (DVI-D)-TFT -johdon jonka Radeonista (8500LE) kytkin ViewSonicin litteään.
Johdot näytti käyvän, kuva ei näytä näyvän...
Onneks vanha toimii VGA-liittimissä, vieressä vain DVI-liitin josta kysyn jos kokemusta että mikähän vois olla vikana. (Taas;)

-Säätäjä-

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 13.26:   
Onko varma, että tuossa näyttökortin DVI:ssä on oikeasti myös DVI-D-lähtö? Yhden PC-näyttökortin olen nähnyt, jossa DVI:stä lähti vain analogista kuvaa. Sama DVI-D-kaapeli ja -monitori kytkettiin toiseen koneeseen, niin heti toimi digitaalisena, eli vika tosiaan oli kortissa ainakin tuossa tapauksessa.

Kortin manuaalia tarkemmin tutkimalla kävi ilmi, että osassa kortin "sisarmalleja" on DVI:ssä digilähtö, osassa ei, ja tuohon koneeseen oli sattunut juuri säästömalli.

 

PR
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 13.51:   
Dual display DVI luulisi riittävän ainakin pienellä googletuksella selvis. Korttiin ei kai kävisikään johto jos ei tarkoitettu. (Toivottavasti ainakaan;) Voishan nuo ohjeet lukea levyltä vielä.
Johdon ohjeissa on kyllä tarkemmin tutkien erinäköiset päät!?! auttaiskohan vaihtaa toisinpäin? DVI-D(Digital)--->DVI-I(Integrated,Analog+Digital)

Nyt ei tietty voi vaihtaa kun kone päällä.
Heh, kai tän raaskis sammuttaakin.

Tai sitten ne on myöneet liikkeessä väärää tavaraa taas vaihteeks...(Nimeltämainetsematon mutta missä on se Kummelin äijä;)

 

jPV
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 14.28:   
Mulla on toiminu sellaset 6 euron perus DVI-D kaapelit 8500LE:n ja muidenkin Radeonien kanssa. Pegasoksessa tosin.

 

jPV
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 14.31:   
Ei siis tullut edes U-Bootin kuvaa?

 

PR
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 14.38:   
Ei edes U-Boottia näkynyt.
Kokeilin cd:tä joka toimitettu Boogielta käsin Radeonin kanssa ja on ihan Ati ja kovasti toitottaa DVI:stä mitä vähää nyt IB näyttää tosta kortista.Tuskin siis koneen vika. Kun kerkiän kokeilen toisinpäin kaapelia jos se auttais.

 

tomazkid
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 16.30:   
Omien tietojenin mukaan DVI + A1 = no go.
Tarvitaan uusi sukellusvene. ;-)

 

Piru
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 16.40:   
1600 x 1200 DVI on teh rulets. hähä ;-)

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 19.21:   
Piru: Paljonkos tuollaiset nykyään maksaa, ja onko nykyisissä yhä se LCD:n tyyppivika, ettei musta ole mustaa, kun pimeässä huoneessa katsoo, vaan valoa vuotaa aina vähän läpi? Itseäni nimittäin houkuttaisi tuollainen perinteisen 4:3-kuvan muotoinen, mutta nykyistä tarkempi näyttö.

 

Joanna
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 22.07:   
Ainakin Dell:in sivuilla on myynnissä niiden FP2007 mallia, 1600*1200 resoluutio, sisäänmenot DVI/VGA/SVideo/Composite ...

Eli erittäin näppärä laite esim videopelien, videoitten, DVD:n, Amigan yms. muiden kytkemiseen (itsellä on vanhempi 2001 malli tuosta). Hinta 547 Euroa.. (sis alv)
Linkki

Muut yleisimmät mallit varmaan löytää Mbnetin hintaseurannasta.. Dellejä ei siellä ole koska sitä saa vain suoramyyntinä.

 

Piru
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 23.25:   
@Jarmo Piippo

Itse tutkailen komponettien hintoja mikrobitin hintaseurannasta, näkee hintojen kehityksenkin (se käppyrä siellä alhaalla). Nuo kaksi näyttöäni ovat LG L2000C-SF mallia: http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/34275

Musta on kyllä nykyään mustaa, eikä ainakaan näissä LG:ssä ole "valkovuotoa". Toisessa näytössä oli kirkas kuollut pikseli, vaihdatin näytön (noissa on 0 bright pixel -takuu). Mainittakoon että kuva on täysin terävä 1600 x 1200 tilassa myös VGA-liittimen kautta (mikä oli aikamoinen yllätys, aiemmassa TFT:ssä kuvan laatu riippui paljon enemmän näytönohjaimesta. Nyt myös 9200SE jossa on "lattakaapelilla" toteutettu VGA-liitin antaa täysin virheettömän kuvan). Tähän näyttöön saan siis signaalin sekä DVI- että VGA-liittimiin, ja kuvaa vaihdetaan etupaneelin painikkeesta. Näytössäni on kiinni 4 konetta (peg2, peg1, efika, PC).

Mielipiteitä näyttöjen laaduista on enemmän kuin laki sallii, mutta väittäisin että nykyään saa olla aika huonoa tuuria jos saa aivan kuraa käteen. TFT-tekniikka on kehittynyt viime vuosina huimasti. Tämä mikrobitin juttu vaikutti osaltani aikanaan ostopäätökseen. Vaikka piltti on vähän piltti, luotan kuitenkin heidän arviointikykyynsä.

 

PR
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 23.44:   
Kokeilin johtoa toisinpäin ja ei mitään.
Luovutusvoitto tuli.

Jarmo Piippo: Kiitos vinkeistä.

Tomazkid: Näin se voi sit olla ettei A1:sessä toimi?Voi tietty Radeoninkin vika olla (luulis) olkoot.

 

jPV
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 23.55:   
Itse testasin "halvinta mahdollista", kun tuntui että meikäläisen hintatason TFT:eissä on kaikissa enemmän tai vähemmän puutteita. Ostin siis alle 200e:llä BenQ:n 19" littunäytön, jossa on kuitenkin myös kaiuttimet ja DVI. Toimii hyvin kaks konetta, toinen SVGA-liittimellä ja toinen DVI:llä. Muutaman näppäilyn päässä tosin vaihtaminen. Resoluutiokaan ei ole tuo em. vaan 1280x1024.

Tässä kuitenkin näkyy tuo, että musta ei ole mustaa... harmaantuu vähän laidoilla kuva. Sitä ei normaalikäytössä huomaa, mutta esim laajakuvaleffaa katsellessa kyllä. Onneksi myös kaupassa sain testattua, sillä ensimmäisessä yksilössä olisi ollut kuollut pikseli.

Kaupoissa kierrellessäni mulle sanottiin, että TN-tekniikalla toteutettujen paneelien laatu on ihan yksilökohtaista. Eli saman mallin keskenkin saattaa vaihdella. Tässä 19":ssa on kyllä vähän kehno, sanoisin. Jotenkin vakioasetuksilla kirkkaudet löi ihan yli ja vähänkään ylempää katsellessa kuva näytti muuttuvan negatiiviksi. Piti sitten tarkkaan säädellä kirkkaudet ja kontrastit, että sai kelvollisen kuvan.

Mutta kuitenkin kun litteän terävään kuvaan tottui, niin putket tuntuivat aika hirveiltä sen jälkeen. Vaikka tyytyväisyys olikin melko kaukana ensimmäisestä ostoksesta, päätin kuitenkin hankkiutua kaikista putkista eroon ja ostin vielä toisen BenQ:n, mutta 17":n.. kun sai halavalla.. alle 150e:llä :) Siinäkin samat DVI:t sun muut. Siinä oli kuitenkin huomattavasti paremman tuntoinen paneeli kuin 19":ssa. Default asetuksilla värit olivat paljon paremmat.

Että sanoisin halpojen monitorien kohdalla olevan vielä vähän tuuripeliä, mutta ehkä rahalla saisi laatuakin :)

 

Piru
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 0.46:   
Mainittakoon vielä että tässä Peg2:ssa on Club 3D Radeon 8500LE kytkettynä DVI:llä. Ei pitäisi siis olla ainakaan näytönohjaimesta kiinni.

 

JG
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 5.23:   
Jeps ja Peg2:ssa toimii myös overlay ja PIP :)

 

tomazkid
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 13.44:   
@PR

Tietääkseni vika on UBootissa, eli tarvitaan uudempi version siitä.

Kuten Piru kirjoitti, ei se vika ole näytönohjaimessa.

 

jPV
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 14.55:   
JG: eikös ne nykyään toimi myös OS4:ssäkin :)

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 14.56:   
Hyvä että monitorien laatu on kehittynyt, kiitokset kaikille esittelyistä. :-) Minulla on kaksi vuotta ollut LG:n 17" LCD (L1730B), jonka kuvanlaatuun olen ollut varsin tyytyväinen (tuota "valkovuotoa" lukuunottamatta), siksi kyselen niin tarkasti ja epäilevästi uusista. (Ja kun olen lisäksi töissä nähnyt uudempia, mutta huonompikuvaisia.) Analogiset videotulot eivät ole välttämättömiä, kun noita aitoja videomonitoreita vielä löytyy nurkista (eniten käytettyyn onkin uusittu lähes kaikki lyytit, pitäisi kestää pitkään). Nuo Pirun LG:t vaikuttaisivat merkkikokemusten takia houkuttelevimmilta, pitää vain löytää paikka jossa saa testata omin silmin. (Ja kaksi liitäntää on tosiaan hyvä, jotta saa mahdollisen tulevan Amiga-klooninkin yhtä aikaa kiinni ja kytkimellä valittavaksi. :-)

 

PR
Sunnuntaina, 7. tammikuuta, 2007 - klo 17.39:   
Vähän lisää testasin:

Ubootissa: AGP Confiuration: Enable AGP-PÄÄLLÄ , Enable Sideband-POIS Päältä mitä nyt sitten tarkoittaa.

Monitorista MENU-Tulosignaalin Valinta-Analoginen/Digitalinen -Valitessa heittää Analogisen takaisin molempien johtojen ollessa kykettynä. Yhdellä joholla oli pimeää mut en
silloin tajunnut tota MENUA kokeilla.

Ubootista huomasin vielä "Limit memory size reported to OS" olevan päällä ja nyt 512Mb palikalla WB näyttää 371Mb vapaana kun nyt katson netissä ollessani palkkia. Limit bytes kyllä 512Mb valittu. Picasso96/monitor(not working yet-sorry) eli varmaan uudempi U-Boot sitten tarpeen.

 

Thematic
Tiistaina, 9. tammikuuta, 2007 - klo 18.51:   
Kokeilin tuota DVI:tä viimeksi silloin, kun vaihdoin Radeonia pätevämpään malliin (molemmissa on liitäntä). UBootissa näkyi, linuxissa ainakin toisella kortilla myös, silloin käytetyissä AmigaOS -versioissa ei. Nykykäyttiksellä en ole kokeillut ollenkaan, mutta ei ainakaan overlayn mainitsemisen yhteydessä lupailtu digikuvaa.

 

PR
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 20.59:   
Vähän uudemmalla Radeon 9250 on nyt ainakin varmasti DVI-lähtö ja tosiaan U-Boot näkyy mutta ennen WB:tä ei löydy signaalia joten sitä ei tueta kait WB:ssä, pitänee katella vielä asetuksia.

 

jPV
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 22.19:   
PR: kannattaa kuitenkin pitää se 8500LE ennemmin kuin 9250... 8500LE on nopeampi, jollei jotain muuta syytä sitten ole pitää tuota hämäävästi isommalla numerolla olevaa huonompaa korttia ;)

 

tomazkid
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 1.48:   
@jPV

8500LE on nopeampi, mutta sitä ei OS4-3D tue tällä hetkella , ja ei ehkä koskaa tule tukemaan.

 

Piru
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 1.56:   
No edes joku muu kun toi 9250, se on oikeesti se hitain vaihtoehto about.

 

jPV
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 10.58:   
No 7000 taitaa olla vielä hitaampi, mutta kumpaakin kannattaa tosiaan välttää. Iso ero noihin parempiin malleihin sekä 2D- että 3D-käytössä.

 

PR
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 1.27:   
No hyvinhän nuo tällaista maalaisjunttia numeroilla osaa huijata kun joku vaan kerto et toi 9250 olis 3D yhteensopivampi kun tekeekin ohjelmia sillä mutta taitaa olla samat viat mitä nyt DPlayer suostui jopa toimimaan. Olis Pirulta pitänyt neuvoja tietysti kysyä ensin...

On kuitenkin parempia puolia tässä uudessa:
64vs. 128Mb, toimii DVI (paitsi ei loppuun asti;), ei tuuletinta vaan siilisuho=ei ääntä ja kone pudotti pari astetta lämpötilaa, jos 3D toimis niin olisin ikionnellinen.

Ei vaan tuosta Warp3D:stä liikaa havaintoja et onko se vaan nyt siinä kun laittaa libraryn vai pitääkö sekin vielä ostaa koko paketti jos haluaa jotain ikivanhaa ohjelmaa käyttää/peliä pelata ja on toi Aminetikin vähän kiinni ja ja ja ... .no kokeiltu on: DSI errorsia ja ei sopivia Warp3DPPC.library v4 yms..

Harmin paikka jos A9250 onkin sitten ihan susi ostos. Saan sen vielä kyllä 10¤ palautushäviöllä vaihtaa jos jollain olis hyviä ideoita! Kiitos jos löytyy.

No sama olis toisille jos luulis että A4000 olis nopeempi kun Amiga1. (tai Pegasos tietty)

Saan siis vaihdettua kortin 49¤ -10¤ "kotitestaus lisää" koska eihän se enää uusi ole. Vielä paikallisessa kaupassa.

Mikä se sitten pitäis olla?

(Satanen lisää ehkä yläraja ja toimivuus ylinraja =1 priority;)

 

HT
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 9.41:   
Sen verran on kokemuksia DVI:stä, että riippuu myös johdosta/näytöstä kuinka toimii:

Itellä Peg2/Radeon9200(Club 3d) toimii Samsungin lcd-näytön kanssa sekä single-, että dual link dvi-piuhoilla (DVI-D), mutta lcd-telkun kanssa vain single-link piuhalla. Toisella piuhalla ei näy yhtään mitään, telkku menee vain "stand-by"-tilaan.

 

jPV
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 10.42:   
PR: No Pegasoksella toimivista korteista 9000 pro on nopein ja kaunein, sitten tulevat 9100 ja 8500(LE) (jotka ovat itseasiassa sama kortti). 7500 ei myöskään ole huono. 7000 ja 92xx ovat sitten selvästi hitaampia. Voodoo-sarjan kortitkin ovat nopeampia kuin ne. Pegasoksella on 3D-tuki kaikille, mutta tuota OS4:n tilannetta en sitten tiedä. Kannattaa selvittää.

Lisäksi Radeoneissa on pieniä eroja valmistajan mukaan. Yleensä ATI:n itsensä valmistamat ovat hivenen nopeampia kuin muiden valmistajien. Kiinassa valmistettuja ATI-kopioitakin kannattaa välttää ;) Mutta näistä tulevat erot eivät ole niin merkittäviä kuin itse mallinumeroiden erot.

Passiivijäähdytettynä joutuu tietysti tinkimään nopeudesta, mutta esim. 8500LE ei hirveän kuumana käy. Jotkut ovat käytelleet sitä myös passiivisena.

ATI:n nimeämispolitiikka on kyllä aika persuuksista. Joutuu vähän selvittämään mikä on mikäkin.. numeroinnit johtavat pientä kuluttajaa harhaan :).

Ja valitettavasti noista vanhemmista sarjoista kauppoihin jäävät vain ne hitaat halpismallit eli vain 7000 ja 92xx malleja tahtoo löytyä enää tavallisista kaupoista uutena. Tosin ei ole kovin kauaa kun Oulustakin vielä löytyi 9000 prota pari kappaletta ;) Käytettynä noita nopeampia malleja löytyy kuitenkin suht helposti.

 

PR
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 10.46:   
Asus Made in China;) (perkules)

 

Frn
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 15.24:   
Millä nuo radeonien paremmuudet on mitattu? Ainakin 3DMarkilla järjestys on ollut 8500, 8500LE, 9000PRO (ensin mainittu parempi). Liekö sitten ajurit tai 2D suorituskyky syynä?

 

PR
Maanantaina, 19. helmikuuta, 2007 - klo 3.05:   
Aivan sama, eipähän guruile kun levyjä polttaa, kuvia kattoo ja on netissä samaan aikaan. Mikä lie sit paras Radeon? Se on varmaan sitten tää;)
Amylle riittäis varmaan hitaampikin;)

 

jPV
Maanantaina, 19. helmikuuta, 2007 - klo 10.17:   
Frn: hmmm.. oisko sittenkin noin, mutta ei siinä liene suurta eroa kuitenkaan 8500 vs. 9000 pro. Tuo näyttäis vahvistavan noin teoriassa http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=22&card2=66 . Tiedä sitten miksi kaikki sanovat 9000pro:n olevan se paras :). Oisko 9000pro sitten kuitenkin yhteensopivin kaikin puolin.

Itse olen testannut lähes nuo kaikki em. kortit Peg1:ssä, mutta siinä alkaa joku muu jo rajoittaan nopeuksia, joten 7500/8500/9000 välillä ei tule enää eroja käytännössä. Hitaammat kortit sen sijaan haivaitsee jo silläkin olevan selkeästi hitaampia sekä 2D:ssä että 3D:ssä. Tuossa on jotain testituloksia http://jpv.wmhost.com/gfxcard_test_peg1.html . Uusimpia testejä en ole siihen vielä laittanut, mutta ne eivät tuo mitään uutta kuitenkaan. Nopeammat kortit pyörivät kaikki siellä samoissa luvuissa.

Pitäis tehdä joskus testit Peg2:lla. Uskon että siellä näkyy jonkinlaisia eroja noiden nopeampien välilläkin, kun muu rauta on selvästi nopeampaa kuin Peg1:ssä.

 

PR
Tiistaina, 20. helmikuuta, 2007 - klo 13.52:   
600 Mhz Pegasoksella ei paljon eroa. Paljon nopeempi on tässä. Peg2 voi olla vielä nopeempi. Nyt oli G4-800Mhz Amigasta kyse. Voi tökkiä toi AGPx2 vaikka kortti on x8. 128MbDDR ja 300+Mhz, 64Mb:tä näytti olevan noi testissä olevat. Kyllä on nyt köyhää Amypuolella mut kai se Voodoon päihittää toi Radeoni? Samahan tuo kunhan toimii, halpa kun on toi pc-rauta niin (vs.PIV tai BVision) matkat tilasin säästörahoilla joten jonkin ajan päästä Hasta La Vista. Voihan sen nopeammankin kortin ostaa mutta mitäpä sillä sitten pyörittää?;)

 

jPV
Tiistaina, 20. helmikuuta, 2007 - klo 14.32:   
Ei se muistin määrä vaikuttane hirveästi Amiga-käytössä. Enemmänkin muistiväylä... hitaammissa Radeoneissa se on 64 bittinen ja nopeammissa 128 bittinen. Ainakin joku kaupassa näkemäni 9250 oli 64 bittinen... samoin kuin esim. 9200SE, joka häviää jo nopeudessa Voodoo3:llekin. Voodoossa toki vähemmän muistia sitten ja vain 16bit tilat 3D:ssä.

 

jes
Tiistaina, 20. helmikuuta, 2007 - klo 15.57:   
Miten nvidian uudemmat geforcet (5200,5500 etc.)pärjäävät "vertailussa".

 

jPV
Tiistaina, 20. helmikuuta, 2007 - klo 16.25:   
jes: häviävät täysin 100-0, kun ei ole ajureita :)

 

Jupp3
Keskiviikkona, 21. helmikuuta, 2007 - klo 9.56:   
>Voi tökkiä toi AGPx2 vaikka kortti on x8.

Toimikos toi AGP-väylä nykyään A1:lla OS4:n alla 2x-nopeudella?

 

PR
Keskiviikkona, 21. helmikuuta, 2007 - klo 10.08:   
Miten lie saa Bittisyyden selville kun ei laatikossa/ohjeissa lue. Powered by Ati Radeon mainostaa boksissa vaan. Voishan tota testata jos sopiva ohjelma löytyis..

 

JPQ
Keskiviikkona, 21. helmikuuta, 2007 - klo 23.32:   
PR: varmaan piirillä johon kortti pohjaa löytyy netistä tai jopa kortin mallilla luulis...

 

PR
Lauantaina, 24. helmikuuta, 2007 - klo 0.11:   
Kaipa se taitaa olla se "hitaampi":

Specifications:
Package Type : Retail
Chipset : ATI Radeon 9250
Interface : AGP 8x/4x
Video Memory : 128MB
Memory Type : DDR
Engine Clock : 240MHz
Memory Clock : 400MHz
Memory Interface : 64-bit
RAMDACs : 400MHz
Max. Resolution : 2048x1536
Connectors : VGA, , Composite, DVI-D
DirectX Support : 8.1
OpenGL Support : 1.5
Compatible OS :
Windows 2000,
WIndows 98,
Windows 98SE,
Windows ME,
Windows XP

Eli ei AmigaOnessa toimi;) Tuokille muuten kiitos, 933 prossa pyörii kun uskalsin asentaa vaan. -Nopee UnelmaAmiga?-

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: