Mitä kuuluu?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 12/2005 asti » Mitä kuuluu? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Foxi
Keskiviikkona, 23. marraskuuta, 2005 - klo 17.21:   
Niin sanotusti vanhana amigistina haluaisin tiivistetyn tilanteen
siitä, että mitä nykyään kuuluu Amigalle?

 

PR
Keskiviikkona, 23. marraskuuta, 2005 - klo 21.11:   
Täällä ainakin A1OS4 hyvin ja vanha 060PIVA1200 myöskin potkii. Ohjelmia tulee uudelle omaan makuuni "sopivasti" esim AHIv6 tänään. Huonoja ja hyviä käännöksiä jatkuvasti ja vielä vain odotellaan parasta.

Ihminen on kai sitten onnellinen kun on mitä odottaa mutta luulen et jos ennen Joulua ei kaikkia, edes yhtä niistä tule mitä on odotettu niin saadaan sammuttaa nämä 24/7 hienot, nykyisin vakaat AmigaOnet!

 

Boogie
Keskiviikkona, 23. marraskuuta, 2005 - klo 21.11:   
Kannattaa lukea viimeisimmät Sakut:
http://batman.jypoly.fi/~saku/lehti/online/index.html
tai vaikka näitä ilmaiseksi jaossa olevia Total Amiga -lehtiä:
http://www.totalamiga.org/backissues1.html

Tiivistettynä: Uusia käyttisversioita sitten vuoden 2001 AmigaOS3.9:n (kuten AmigaOS4, MorphOS, AROS,..) ei ole aivan loppukäyttäjäkunnossa. Toki asia on toinen jos olet vanha ei-500:stelija, silloin voi napata vaikka PegasosII:nen MorphOS:lla ja pääsee erämaita samoaan.

 

PR
Keskiviikkona, 23. marraskuuta, 2005 - klo 21.23:   
Totta Boogie, ei vanha 20 v. käyttäjä enää jaksa selittää... Muistat kai tän koneen mikä oli esittelyissäkin? Tällä kirjoittelen. ;)

Aika paljon on vakaantunut (emuX10 yms) asennuksien jälkeen.

Siis Amigalle tarvitaan lähinnä uusi nettiohjelma
ja printtaushommat parempaan kuntoon ja muutama hyvä (auto) pelikään ei olisi pahitteeksi.

Siinä käyttäjän kokemusta ja sama koskee kaikkia Amigoita (ja klooneja).

 

Jupp3
Torstaina, 24. marraskuuta, 2005 - klo 12.39:   
Sen verran voisi vielä mainita, että mikään noista uudemmista (OS4, MorphOS, AROS) ei pysty suoraan ajamaan suurta osaa klassisista amiga-peleistä (lähinnä disketiltä boottaavat), mutta tokihan ne toimivat UAE:lla (Mutta sehän taas löytyy lähes mille tahansa alustalle)

Ja jos ylensäkin haluaa päästä halvalla, niin kannattanee aloittaa emulaatiolla. Emulaattorilla voi (tällä hetkellä) ajaa vain 68k Classic Amiga softia (eikä esim. MOS/OS4-only ohjelmia). Esim. Amiga Forever on aika helppokäyttöinen ratkaisu, joka sisältää lisensoidut ROM-imaget & AmigaOS:n, ja uusimman version mukana on myös pari DVD:tä, joilla on mm. Deathbed Vigil, joka on kuvattu Commodoren konkurssin aikaan.

AROS on ilmainen ja toimii X86-raudalla, mutta se ei tällä hetkellä kykene ajamaan 68k-softia (kuten MOS, OS4, Classic Amiga/UAE), joten softavalikoima on erittäin rajoittunut.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 24. marraskuuta, 2005 - klo 16.21:   
Ikävä kusta muitten paraatiin mutta... :)

OS4:llahan kuuluu sikäli hyvää että varmaan lähikuukausina julkaistaan "final" ja softaa portataan päivittäin. Mutta AmigaOne:lle ei kuulu kovinkaan hyvää kun niitä ei saa mistään eikä edellisen ketjun perusteella valmistetakaan enää :)

Troikan plootuun (www.troikang.com) ei paljon kannata ropojaan sijoittaa, sitä tuskin nähdään koskaan tai jos nähdään niin erittäin pienissä erissä. Ei rahaa takana :/

Garry Hare lähti kans lätkimään Amiga Incistä

 

Boogie
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 13.44:   
Hulikaani: Kuse jaloilles vaan, lämmittää kivasti näillä keleillä :)

Tuskin Foxi nyt ensi askeleilla ajatteli koneen ostaa ja jos ajattelikin, niin eiköhän se saatavuus selviä kyselemällä. Vai onko nyt lyöty Peg niin lujaa persukseen, että puskee antikaistaa väkisin, vai onko kyse ensimmäisen iskun teodraamasta ? :) Oletko nyt ihan varma ettei mitään AOS4 -värkkiä ole julkaisun aikaan ulkona, vai miten haistan tuossa tuollaista, ja oikeastaan välitätkö oikeasti (siis pos.att) onko jotain ulkona vai ei. Skriiik :)

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 15.04:   
Mitä Pegasoksella on tämän ketjun kanssa tekemistä? Käsittääkseni ei mitään, miksi edes mainita koko lootaa?

Mitä tulee Troika-lautaan, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Jos jäi epäselväksi niin esitin oman arvioni, en mitään kirkossa kuulutettua faktaa.

Välitän Amigasta, aina välittänyt. Luuletko että hillun täällä kettuillakseni? Ehei.. jos aikanaan olisi ollut kunnollinen rauta tarjolla ja myytävänä oleva käyttis niin minulla olisi Ehta Amiga(tm) pöydällä. Boottaan edelleen silloin tällöin Amiga-käyttikseen Amithlonilla tai WinUAE:lla, käytän paljon Amiga-softaa etc. .. kyllä se pieni liekki siellä vielä palaa.
Itseasiassa muistaakseni OS3.5 ja OS3.9 on juuri sinulta ostettuja.

Hieno homma jos uusi setti Microja on tulossa sopivasti OS4:n julkaisun aikaan. Ennen kuin näin todellisuudessa on, pidättäydyn epäilevällä kannalla.

Jäitä hattuun.

 

Janne
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 15.28:   
hooligan:

>Mitä Pegasoksella on tämän ketjun kanssa
>tekemistä? Käsittääkseni ei mitään, miksi edes
>mainita koko lootaa?

Koska Pegasos is teh evil!1

Tietysti. :)

Asiaan liittyen: Ehkäpä Troika-projekti poikii jotakin. Parhaita ovat usein Amiga-maailmassa olleet ne pienen rahan pienet hankkeet joilla on vaatimattomammat tavoitteet... Nähtäväksi tietysti jää tuleeko Troikasta uusi JSchonfeld-tyylinen proggis vaiko ei mittää.

 

KimmoK
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 16.05:   
Vaikka AOS4 on nyt ilman kunnollista rautapohjaa niin iki-yli-optimismia jos harrastaa niin riemuita voi siitä että AOS4 yhteensopivaa CPU corea myydään nykysiin enemmän kuin koskaan ennen ... kyllä se sopeva HAL vielä jollekin mukevalle PPC raudalle vielä tulee ...


Yksi hauska sivujuonne on tuo AOS4 PDA propaganda johon Hyperion alkoi äsken.

 

Joanna
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 16.21:   
Janne: kannattaa ohimennen huomioida että Jens (= Individual Computers) on lopettanut ainakin toistaiseksi kaiken Amiga-sälän myynnin EU:n alueelle.. Kyseessä on ilmeisesti jonkimoinen Saksan EU-byrokratiaan liittyvä sotku jonka vuoksi hänen ei ole mahdollista/laillista/kannattavaa myydä tuotteita tällähetkellä.

Linkissä mainitaan myös E3B, eli ilmeisesti sama ongelma koskettaa kaikkia Saksan alueen pikkuvalmistajia ja heidän jälleenmyyjiään.
http://www.amiga.org/modules/news/article.php?storyid=6505

KimmoK: Huomasin samaa itsekkin.. tosin viimeksi kun tuosta jutusta luin jostain niin se oli Amont (eli Rose) joka asiaa hehkutti. Saas sitten nähdä.. Ovat meinaan hirvittävän harvassa PPC PDA:t maailmassa, ja tuskin Rose tai Hyperion kumminkaan omaa alkavat nakertamaan pystyyn..

Oma veikkaukseni on että kyseessä on joku ARM-WInCE PDA jossa ajetaan jotain PearPC tyylistä PPC-prossuemua ja OS4:ää (hitaasti) sen päällä.

 

JPQ
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 19.09:   
Voih helvetia kun suututtaa jensin puolesta.

 

itix
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 19.59:   
Minua hiukan ihmetyttää, sillä tietääkseni direktiivi ei tule Saksassa voimaan vielä muutamaan kuukausiin ja siinä pitäisi olla riittävän pitkä siirtymäaika.

 

mkl
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 22.41:   
http://www.amiga.org/modules/news/article.php?storyid=6505

Ou Mai GAAAD!

 

itix
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 22.48:   
Onko kumpikaan firma valmistanut mitään erikoista viime aikoina?

 

Joanna
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 23.21:   
itix: En tiedä mitään muuta kuin tuon jutun.. Olen tullut siihen tulokseen etten edes yritä ymmärtää muiden EU maiden lakeje ja politiikkoja ... Ihan suomessakin on tarpeeksi tuskaa.

Toki on täysin mahdollista että tuo on vain se 'näkyvä syy'... Minusta olisi täysin uskottavaa että muitakin syitä voi olla takana..

 

Boogie
Perjantaina, 25. marraskuuta, 2005 - klo 23.41:   
Hulikaani: S. Hovin suulla -"Tiedetään,..". Peg vapaasti soomettuna keppi/vaarna/tappi/.. Toimi niin hyvin ettei pystynyt jättään käyttämättä :) ja eihän tuollaisia antipatioita ole kuin sinerryksessä,.. jotenkin sitä on niin väsynyt kun ei yksikään jauhos pysy kuivana (ja tietty, odottamaan isolla 0:lla) :)

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 26. marraskuuta, 2005 - klo 12.38:   
@Boogie

Itseasiassa tein ostopäätöksen kun Pegasosta sai 200 dollaria kappale, hinta oli AINOA syy sen hankkimiseen. Mielestäni todella kohtuullinen hinta uudesta ppc-emosta, käyttiksestä ja helvetin asiallisesta asiakaspalvelusta.
Ja totta, kuten mainitsit, se vanha April2-Pegasos toimi. Toisin kuin ehta värkki.

 

Boogie
Lauantaina, 26. marraskuuta, 2005 - klo 18.07:   
H: Kierrätettyjä/fixattuja Pegasoksia sai. Heleveetin hyvä AINOA syy :)

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 26. marraskuuta, 2005 - klo 18.38:   
Fiksattuja kyllä, käytettyjä ei. Ilmeisesti mielestäsi myös käytettyjen autojen ostajat ovat idiootteja?

 

Boogie
Sunnuntaina, 27. marraskuuta, 2005 - klo 18.17:   
H: Vanha kunnon autovertaus - Ostin Elite 1200:n, sain ilmaiseksi, ööh... :) eli varmaan oli sinulla enemmän syitä kuin yksi!
Tottakai kannattaa HYVÄÄ ostaa kun halavalla saa - No Excuses (CTG)!

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 27. marraskuuta, 2005 - klo 18.39:   
Kahden välillä mitä hankkisin sulle joululahjaks.. pari metriä rautalankaa vai Suomen kielen alkeet.
Tuntuu tuo lukemisen ymmärtäminen olevan taas niin kovin vaikeaa, niin kovin vaikeaa.

 

itix
Sunnuntaina, 27. marraskuuta, 2005 - klo 21.34:   
/me tahtoo liekinheittimen.

 

Boogie
Sunnuntaina, 27. marraskuuta, 2005 - klo 22.12:   
HI: Oukkidoukki ja simonoon, soomialkeet olis kliffaa. Ei tarvi lähettää, tuot vaan johonkin happeningiin :)
Luetaan nyt taas kerran kaikki uudestaan ja mietitään mikä meni pieleen.

Saadanallinen apinalauma rokkaa taustalla ja kundi svengailee kuin villihevoslauma, alla repii eteen beat 69. Yritä tässä kirjoittaa ja keskittyä johonkin. Pitäis ehkä sämplätä tätä teille niin tietäisitte mistä hellholesta posti pukkaa :)

 

KimmoK
Maanantaina, 28. marraskuuta, 2005 - klo 10.41:   
@Joanna

Se PDA juttu ...

IBM:llähän on jokin PPC405 referenssirauta PDA:ksi, se vois riittää demoiluun.
Mutta jossain oli että OS4:n "osia" oltaisiin käyttämässä PDA:ssa. Eli silloin prossuna vois olla mikä tahansa.

Aika näyttä onko se PELKKÄÄ propagandaa.

 

itix
Maanantaina, 28. marraskuuta, 2005 - klo 14.35:   
Onhan MorphOS:stakin portti MobileGT:lle, mutta aika vähän sillä on arvoa tavalliselle käyttäjälle.

 

Paati
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2005 - klo 13.01:   
No, en tiedä sopiiko tämä tähän kohtaan mutta...
Nauttikaa siitä mitä teillä *nyt* on. Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan mutta turha jäädä odottelemaan...
Maailma ei ole niin täydellinen kun miltä se lapsena tuntui -> laskekaa rimaa roimasti alaspäin.
Minä käytän kotona A1200+PPC/OS3.9 -yhdistelmää sen takia että se täyttää minun tarpeeni todella hyvin. Jos tulevaisuudessa tulee vakava puute vastaan niin katsotaan tämän jälkeen uudelleen...

 

KimmoK
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2005 - klo 15.28:   
"Nauttikaa siitä mitä teillä *nyt* on. "

Amigamaisuuksien tapauksessa "siitä mitä uutta on saatavana" sillä huomenna ei ehkä ole sitäkään, jos on teitäkään.

Elämä on. Lyhyt.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: