Hyperion haastoi Epic/Runesoftin

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 » Hyperion haastoi Epic/Runesoftin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 11.29:   
"@zErec

I think that the fact that Hyperion Entertainment has a lawsuit pending in German court against Epic/Runesoft for failure to pay invoices may have something to do with it."

amigaworld.net

XraalE kommentoi aiemmin samaa, viittasi lakijuttuun.

 

itix
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 11.42:   
Tuossa samassa threadissa zErec oli kertonut terveisiä RuneSoftilta.


Hi, I was in Leipzig/Germany at the game convention 2005.


--- A bit offtopic---
There where really cool stuff to see. I found Runesoft aka Epic Interactive.
The company behind the amiga ports of

* Simon the Sourcerer 2,
* Earth 2140 + MissionPack
* Feeble Files

They shouwed there new ports for MacOSX like Robin Hood, X2, etc.

I asked the founder if new ports for OS4 will come up in futuref.
The Manager I talked to said NO. I asked him why.

He told me
First: Bbecause of broken new Amiga hardware
Second: Tthat the marked is to small. He gave me the example of Papyrus Office.
He said that the OS4 plattform really needs a new Package and after phoneing
with Michael Garlich from Titan Computer he was told that not even for Papyrus Office there where enough order (60) placed because of many credit cards not valid etc.
Third: Lack of Hardware
Fourth: A bad relationship with Hyperion Entertainment.


(Moderaattorit huom., tuon toisen Papyrus Office threadin voinee poistaa tarpeettomana.)

 

KimmoK
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 11.48:   
most iportantly: Lack of will and Amiga spirit.

 

rrebel
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 12.34:   
und yliannostus business-tavoitteita.

 

MarkoS
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 17.37:   
Janne: "XraalE kommentoi aiemmin samaa"

Tyhmä kysymys, mutta miksi ihmisten pitäisi noteerata XraalE:n päänaukomisia?

 

Janne
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 19.15:   
MarkoS:

>Tyhmä kysymys, mutta miksi ihmisten pitäisi noteerata XraalE:n
>päänaukomisia?

Ei varmaan miksikään - muuta kuin että tuntui tietävän litigaatiosta
ennen kuin Hermans siitä sanoi ääneen.

 

Joanna
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 19.28:   
KimmoK: Jos (kuten kai yleensä) firman toiminnan tavoitteena on firman pystyssäpysyminen niin pelkkä halu tai henki ei ikuisiin riitä. Nykyinen OS4 käyttäjäkunta ei kyennyt (tuon lainatun tekstin mukaan) saamaan aikaan edes 60 tilausta siitä Papyrys-officesta (edelleen tuon mukaan: osa vähistä tilauksista oli feikkejä/vanhentuneita/väärennettyjä luottokortteja). Jossain on se raja milloin softan porttaaminen ei yksinkertaisesti ole kannattavaa.

Ja jos Hyperion olisi ollut muille parempaa kaveria aiemmin (+ mm Xraal:in mukaan) hoitanut omat hommansa kelvollisesti niin muilla voisi olla enemmän mielenkiintoa osallistua nyt ilmaistalkoisiin.

Janne: Enpä olisi kovin varma että tuota juttua edes on olemassa virallisesti. Hermans on ennekin uhonnut isoon ääneen hastavansa muita oikeuteen, eikä vielä kertaakaan ole uskaltanut/kyennyt sitä tekemään. Epäilen että termi "pending" tarkoittaa sitä että se on edelleen vain hänen päässään.

 

C=
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 22.22:   
" Nykyinen OS4 käyttäjäkunta ei kyennyt (tuon lainatun tekstin mukaan) saamaan aikaan edes 60 tilausta siitä Papyrys-officesta"

Kyse ei ole niinkään kykenemisestä, vaan aika pitkälti kiinnostuksen puutteesta ja tietynlaisesta epäilyksestä ettei sitä OS4 versiota tule vaikka kuinka porukka osottas kiinnostusta sitä kohtaan. Koko 60 esi-tilauksen rajan asettaminen tuntui monesta lähinnä vittuilulta. Kaikki tietää että Titan on puolueellinen. Monet on sanonut ettei heitä kiinnosta ostaa m68k versiota ja jäädä odottamaan sitä OS4 versiota, joka EHKÄ joskus tulevaisuudessa julkastaan, tai sitten ei. Suuri osa on ajatellut niin, että ostavat OS4 version vasta kun se julkastaan. Eli "uskon kun näen.". Porukka haluaa OS4 version eikä katteettomia lupauksia joista käteen jää vain m68k versio.

Sitäpaitsi henkilökohtasesti kiinnostusta vähentää se, että Papyrus on loppujenlopuksi aika heppoinen paketti, vaikka onkin hiukan parempi kuin vanhemmat Classic Amigan toimistoftat.

 

Seppo
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 22.29:   
Joanna: "Nykyinen OS4 käyttäjäkunta ei kyennyt (tuon lainatun tekstin mukaan) saamaan aikaan edes 60 tilausta siitä Papyrys-officesta"

AW.netista poimittujen tietojen mukaan ennakkotilauksia olisi ollut 90...kumpi osapuoli puhunee totta?

Kuten tuolla toisessa ketjussa mainitsin, aika moni Amiga-käyttäjä tänä päivänä karttaa tuollaisia pre-order-juttuja - turhan moni on polttanut näppinsä vastaavissa tapauksissa. Positiiviset käyttäjäkokemukset/demot myy paljon tuotetta paremmin kuin ennakkomainokset.

"(edelleen tuon mukaan: osa vähistä tilauksista oli feikkejä/vanhentuneita/väärennettyjä luottokortteja)."

Feikkejä, vaiko yksikertaisesti huonosti toteutetun web shopin tai käyttäjän näppäilyvirheen aiheuttamia tahattomia ongelmia? Ihmisten syytteleminen rikoksista ilman selkeitä todisteita tahallisesta teosta on ainakin minun silmissäni aika arveluttavaa touhua.

"Jossain on se raja milloin softan porttaaminen ei yksinkertaisesti ole kannattavaa."

Toisaalta, orastavilla markkinoilla pieni takkiinotto alussa voi poikia tulosta myöhemmin.

 

Joanna
Torstaina, 8. syyskuuta, 2005 - klo 23.24:   
Seppo: Niin.. no kuka noista tietää, ihmisten valehtelua on vaikea todentaa varsinkaan kun tuollaisista tapauksista ulkopuolisen tiedon saaminen on vaikeaa. Tuntuu tosiaan aika huisalta jos ennakkotilauksia olisi ollut 90 ja niitä kolmannes/yli olisi ollut virheellisiä. Yleisesti olen varsin kriittinen ennakkotilauksiin ja maksuihin koska niistä tulee liikaa sotkuja ja väärinkäytöste vaara on iso.. Mutta tuntien yli-innokkaiden ihmisten halun vääristää erilaisia kyselyitä vastailemalla keksityillä tunnuksilla (tai toisella IP:llä) ei oikein ole mitään muuta selkeää tapaa varmentaa oikeasti halukkaiden määrää.

Tuohon viimeiseen kommenttiin on erikseen pakko pyytää tarkennus.. Käytit sanoja "Orastavilla markkinoilla" ... Minun ymmärtääkseni tarkoitat tässä sitä että OS4 tulee jonain päivänä olemaan niin laajalle levinnyt että sille kannattaa tehdä kaupallisia ohjelmia? Jos näin on, niin uskallatko kertoa minä vuonna tämä mielestäsi on luultavasti tapahtumassa. (vuosi + konemkanta riittää arvioksi)

Kysyn tätä sen takia, että jos jonkin firman pitäisi ehdotukseni mukaisesti nyt tehdä ohjelmia tietoisen tappiollisille markkinoille, niin montako vuotta toivot ulkopuolisten firmojen jaksavan roikkua mukana ennenkuin rahoittajat/velkojat vaativat omiaan?

On hitonmoinen sääli etten tullut kysyneeksi tätä sammaa vaikkapa vuonna 2003 tai 2004.. olisi ollut kiva verrata tuloksia ajan kuluessa.

 

Janne
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 6.54:   
Joanna: Niin - kysymys kai kuuluu (ja yhtä lailla OS4:lle ja MOS:lle)
että ovatko nämä "orastavat" markkinat vaiko edelleen kuihtuvat tai
korkeintaan miniatyyritasolle (joksikin aikaa) vakiintumassa olevat
markkinat... Orastava on aika optimistinen sana, tosin kukapa
meistä tulevaisuutta osaa ennustaa. Mitä vaan voi tapahtua.

 

Joanna
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 10.32:   
Janne. Ja suomalaiskansallista runoutta matkien.. Tuli keväinen halla ja vei oraat...

Ennustaminen on helppoa kun ottaa riittävän rennon asenteen siihen eikä anna tosiasioiden tai markkinatalouden lakien haitata (tahallaan tai ymmärtämättömyyttään).. Esim Atheist kirjoittelee bunnyssä mitä repäisevämpiä ehdotuksia siitä kuinka OS4/A1 valtaa maailman.

Mutta minun pitänee korostaa yhtä asiaa joka saattaa jäädä sanomatta. Minä en näissä kerjuissa ainakaan tarkoituksella ole halunnut antaa vaikutelmaa että uskoisin MorphOS-markkinan olisi jotenkin merkittävästi paremmassa asemassa tai että sen tulevaisuus olisi merkittävästi varmempi. En kuitenkaan halua alkaa arvioimaan eri projektien onnistumis prosentteja tai vedonlyöntisuhteita.

 

Joanna
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 11.13:   
C: .. tunnustan olevani itse Hyvin epäileväinen koko Papyrys.officea kohtaan. Voin arvella että sen porttaamiseen MorphOS:lle oli BBRV:llä joku syy, mutta ainakaan minä en sitä tiedä, enkä ollut (ole edelleenkään) itse vakuuttunut kyseisen ohjelman rahaneteisyydestä.

Se mikä kiinostaisi, olisi saada kuulla kenen idea sen saaminen OS4:lle alkujaankaan oli ja kuka sitä projektia on tuuppinut eteenpäin? Ei olisi paljon järkeä sanoa että porttaajan, koska kyseinen taho on (ainakin täällä) julistettu OS4:n vihollliseksi.

 

Seppo
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 11.22:   
Joanna: "Tuohon viimeiseen kommenttiin on erikseen pakko pyytää tarkennus.. Käytit sanoja "Orastavilla markkinoilla" ... Minun ymmärtääkseni tarkoitat tässä sitä että OS4 tulee jonain päivänä olemaan niin laajalle levinnyt että sille kannattaa tehdä kaupallisia ohjelmia? Jos näin on, niin uskallatko kertoa minä vuonna tämä mielestäsi on luultavasti tapahtumassa. (vuosi + konemkanta riittää arvioksi)

Noh, mistä lähtien optimismi on ollut rikos? :)

Vakavasti puhuen, jotain täytyy olla piilossa horisontin takana - en usko Hyperionin puurtavan OS4:sen kanssa vain AmigaOne/CSPPC/BPPC ja sulautetut systeemit mielessään.

Raaka arvaus: Kun OS4 aikanaan valmistuu, ja uutta rautaa tulee mahdolllisesti markkinoille (Troika, Mystery Device(TM)) ja jos Pegasoskin otetaan mukaan jengiin, niin sellainen 5000-10000 OS4-käyttäjän markkinat sanotaan parin vuoden sisällä ei liene mahdottomuus.

 

JPQ
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 11.53:   
Seppo: konekanta on 10000 umpirehellistä käyttäjää ja vuosi on 2010.

 

Seppo
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 19.16:   
JPQ: yhtä umpirehellistä käyttäjää kohti löytyy yleensä ottaen 9 enemmän tai vähemmän rehellistä muuta käyttäjää. Pikakalkulaatio antaisi siis yhteensä 100000 käyttäjää vuonna 2010...ihan hyvä targetti saavutettavaksi :)

Myönnän että tuo oma arvioni on melko optimistinen. Tuossa on aika monta 'muttaa' matkassa, mutta katsotaan mitä tapahtuu ja kuka oli lopulta oikeassa :)

 

Joanna
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 19.29:   
Seppo: optimismi ei kai ole rikos.. Mutta joidenkin nettikirjoittajien kohdalla tuntuu että kyse ei ole lasien väristä ja/tai terveestä optimismista.

Suurin kriittinen kohta tuossa mielestäni on se ikuisuuskysymykseksi oleva lisenssi... Näen siihen OS4:n kannalta mahdollista ratkaisua.
- Se puretaan, jolloin mm. troika, aciill, ahd yms saavat mahdolliisuuden yrittää että onnistuuko laitteen + OS4:n myynti.
- Tai ilmenee että sitä ei ole koskaan ollutkaan.. Pystyn hyvin näkemään tilanteen että vaikka vuoden kuluttua (olettaen että troika on silloin valmiina) ilmoitetaan ettei mitään todellista Ainc-lisenssiestettä ole vaan että se on Hyperionista kiinni mille alustalle OS4 tulee.

 

Boogie
Perjantaina, 9. syyskuuta, 2005 - klo 19.53:   
Kunhan tuo Amiga OS4:nen ensin valmistuu, aloittakaa sitten uudestaan lisenssimylly.
Surffarit myrskyissä on aina kivaa katsottavaa, vaikka jälki on ikävää :) Henkiinjääneet on sitäkin polleempaa muijaa/ukkoo.

 

Joanna
Sunnuntaina, 11. syyskuuta, 2005 - klo 10.07:   
Juuh.. sitähän se on. jotkut viisastuu ja vaihtaa lajia, toiset rampaantuu loppuelämäkseen jne..

 

Matti Kuuva
Maanantaina, 12. syyskuuta, 2005 - klo 9.35:   
Aika rampoja nämä onkin.

 

JPQ
Maanantaina, 12. syyskuuta, 2005 - klo 9.55:   
Matti Kuuva: Ja osa aika Ramboja.:)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: