Hyperionin suunnitelmista yms.

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 » Hyperionin suunnitelmista yms. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 7.33:   
Tästä ketjusta löytyy jonkin verran Hyperionin kommentteja, jotka
valaissevat heidän ajatuksiaan OS4:n tulevista markkinoista.

http://amigaworld.net/m...topic_id=13423&...&order=0

 

Joanna
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 12.17:   
Täytyy sanoa että ainakin Helgis edelleen osaa innostua nopeasti uudesta ideasta... ja Ihan täysin riippumatta siitä onko idea toteuttamiskelpoinen :)

Se mikä minua vaivaa on että tietääkseni HyperionMP oli ainakin aiemmin Ben Hermans.. ja muistaakseni hänen piti jo aikaa sitten (vuosia) olla siirtynyt pois Hyperionin johdosta.. Mietin jo aiemmin että onko hänen päiväunillaan tai ehdotuksillaan mitään merkitystä Hyperionin ja OS4:n kannalta?

 

Janne
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 13.23:   
Joanna: Olen jo pitkään sanonut että sekä Amiga Inc.:in että Hyperionin suunnitelmissa TÄYTYY olla jotain mistä emme vielä tiedä mitään... muuten tuossa ei tuntuisi olevan järkeä. Joten ehkä sieltä tulee joku bisneslovi johon änkevät. :) Tai äkkistoppi. Itse veikkaisin että jotain prospekteja ainakin täytyy olla, tuskin pelkkä into tehdä OS4 valmiiksi riittäisi... Vaikka ei sekään aivan mahdotonta olisi - näyttämisenhalu siis.

Katsellaan. Ehkä keksivät jotain. Sinänsä olen samaa mieltä että ilman embedded-markkinoita tms. ei varmaan hirveästi ole järkeä kehitellä vaihtoehtokäyttiksiä... jos sittenkään. Paitsi harrastuksena ja huvin vuoksi. Who knows.

 

Joanna
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 14.43:   
Inhorealistinen kysymys kuuluu että mihin embeddediin enää tarvitaan OS4/MorphOS tyylistä kevyttä/huteraa graafista käyttistä kun kännykätkin ovat kehittyneet sille asteelle että niissä voi ominaisuuksien/puheajan kärsimättä ajaa linuxia + Javaa.

Lisäksi täytyy muistaa että jos OS4 aikoo olla kaupallinen käyttis niin siitä pitäsi saasa myös rahaa (muiltakin kuin tuhannelta Amigistilta). Ja puhelimen hintaisessa laitteessa esimerkiksi 5 Euroa säästöä käyttiksen lisenssissä/per laite on todella merkittävä asia valmistajalle.

http://linuxdevices.com/news/NS5702204359.html
(Yhdella latauksella 200 tuntia standby, 200min puheaikaa. Laitteessa Java, webbiselaimet, kamerat + muut normaalit hörhötykset, painoa 127grammaa)

 

Janne
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 15.35:   
Joanna: Asiallinen pointti. Toisaalta - eihän se vaadi kuin yhden riittävän suuren asiakkaan joka vakuuttuu jostain syystä ja ostaa riittävästi. Ihmeitä voi tapahtua. Toisaalta näillä main harvemmin. :)

En vain ymmärrä mikä voisi motivoida Amiga Inc.:iä ja Hyperionia jatkamaan... muu kuin että tähtäimessä olisi joku prospektia jossa olisi jotain konkretiaa... Ehkä se on vain hullun toive heiltä, mutta silti kuvittelisin että jotain täytyy olla kiikarissa - miksi muuten?

Sinänsä Amigan/MOSin desktop-yhteisön kannalta tämä ei tietysti ole erityisen kiinnostavaa, paitsi välillisessä mielessä.

 

Joanna
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 16.28:   
Kyllä minäkin aina välillä mietin että onko noiden firmojen touhuissa joku nerokas juju jota en vaan kertaikaikkiaan ymmärrä ja joka aiheuttaa sen että en vain näe homman bisnesarvoa.

On todella vaikea sanoa onko noista Embedded-suunnitelmista (kummallakaan taholla) mitään oikeaa hyötyä desktopille, se kumminkin edellyttää softa/rautakehityksen voimien jakamista ja taloudellinen hyöty ei ole helposti saatavilla. Sitäpaitsi kumpaakin käyttistä rajoittaa mm. kunnollisen webbiselaimen puute, koska STB-käytössäkin selain olisi hyödyksi.

No.. Oletan että ajan kuluessa näemme mitä niistä tulee (tai ei tule). OS4:n osalta näyttaisi siltä että intoa riittää ainakin 4.0:n valmiiksi tekoon asti..

 

Janne
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 17.29:   
>OS4:n osalta näyttaisi siltä että intoa riittää
>ainakin 4.0:n valmiiksi tekoon asti..

Niin, siitä lienee melko suuri varmuus. Siitä eteenpäin asia on hämärän peitossa - niin Hyperionin kuin Amiga Inc.:inkin osalta. Lurkkiiko jossain nurkan takana toivo jostain isosta asiakkaasta? Vai tekevätkö tätä silkkaa jääräpäisyyttään kun tuli luvattua (Hyperionin osalta voisi ehkä uskoa tähänkin, mutta Amiga Inc.:n ja Garry Haren osalta ei)... Aika näyttänee.

Oma veikkaukseni on, että joitain mielenkiintoisia prospekteja on kiikarissa ja ainakin yrittävät saada OS4:sta/AA:ta jonnekin myytyä embedded/tms. käyttöön.

 

Ibe U
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 20.16:   
Saattaahan tuo käyttäjien määrä desktopin osalta kasvaakkin, kun OS4:nen on valmis, tosin paketti pitäisi saada valmiimman näköiseksi muutenkin, pelkän emolevyn myyminen ja markkinoiti "uutena Amigana" karsii ison osan kiinnostuneista.

Office paketti ja kunnon netti selain, kone kauniisiin kuoriin ja hinnaksi 899€, niin jokunen tuhatta uutta käyttäjää pitäisi olla mahdollista ja jopa realistista.

Vaston omia periaatteita pistän tähän lainauksen yllä mainitusta ketjusta, pointti on miksi Amigan ei kannattaisi siirtyä x86 prossuihin.

Yes, they would. Because everybody would use Windows, anyway. The idea of having Amiga developers compete against Windows is ridiculous. If people don't get software for AmigaOS, they use the Windows counterparts. Add to this a Windows emulator running on AmigaOS/x86, and you basically kill every commercial software development. See Linux: Wine basically killed off the whole Linux games market. There are next to no Linux games compaines left. Hyperion used to do Linux ports, as well as Loki (a very big company, mind you), Tribsoft, etc.

 

itix
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 23.43:   
The idea of having Amiga developers compete against Windows is ridiculous. If people don't get software for AmigaOS, they use the Windows counterparts.

Roskaa.

Mun viime vuonna tekemät pelihankinnat:

PS2: 300e
MOS: 0e
AOS: 0e

Haloo? Missä vika?

 

tomazkid
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 1.21:   
@itix
Oliskohan vika siinä, että
AOS ja MOS eivät ole pelikoneita, PS2 on. ;)

Ainoa oma pelihankinta AOS:ille viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut Decent Freespace.

Windows:ille on tullut hankittua aika paljon pelejä,
(johtuu siitä että valitsin sen pelikoneeksi aikanaan, N64:jän sijasta),
mutta ainoastaan yksi muu softa, Dopus 6+8.

OS4:jälle on tullut ostettua kymmenkunta muuta softaa :)

 

JPQ
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 3.42:   
tomazkid: siinähän se täytyy olla tosin myönnän minä oikeasti että pelejä saisi olla enempi kaipaan esim. modernia simcityä tosin tällä hetkellä MorphOsille kun vielä ainakaan ei ole AmigaOS4 konetta...

 

Janne
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 8.09:   
itix:

>Roskaa.

Hyperionin kaverit kai tarkoittivat sitä ikiaikaista perustelua, että
jos AmigaOS pyörisi PC-raudalla kukaan ei jaksaisi ostaa
AmigaOS:lle softaa vaan ajaisivat samalla koneella Windowsia ja
ostaisivat softan sille. Maagisesti kun kone on erillinen olio ja eri
raudalla, ostavat ihmiset softansa sille eivätkä PC:lle (joka
monilla kuitenkin istuu vieressä).

Tämä on ollut Hyperionin yksi näkyvimmistä perusteluista
pitkään. Embedded-perustelut tulivat suuremmin esiin vasta
hiljan ellen väärin muista, tuo edellä mainittu oli desktop-
perustelu aikoinaan... Ajatus perustuu kaiketi Hyperionin Linux-
kokemuksiin jossa myivät 10 Amiga-käännöstä 1 Linux-
käännöstä kohden peleistään... (Mutta voihan syitä olla muitakin,
esim. etteivät Linux-markkinat olleet yhtä kiinnostuneita
pelaamisesta, Amigistit ostivat pelejä tukeakseen Amigaa ja
olisivat ostaneet vaikka rauta olisi ollut x86 jne.)

Kyllä minä henkilökohtaisesti ymmärrän Hyperionin logiikan,
sille on tietyt perustelut, mutta en väitä silti täysin olevani sen
kanssa samaa mieltä. Aika näyttää esim. onko edellä kuvailtua
vaikutusta vaikkapa Applelle (tosin eri tilanne sikäli että Applella
on kypsyneempi käyttis ja muita erottavia tekijöitä kuten
oheissoftat, todennäköisesti oma emolevydesign, ulkoinen
design jne.).

 

MarkoS
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 13.34:   
Janne: "Maagisesti kun kone on erillinen olio ja eri raudalla, ostavat ihmiset softansa sille eivätkä PC:lle (joka monilla kuitenkin istuu vieressä)."

Öh, ja maagisesti ihmiset ostaisivat softaa AmigaOS:lle, kunhan se vaan olisi PC-raudalla. ;-)

Omakohtaisesti voin sanoa, että linuxin ja XP:n käyttö samalta koneelta ei toiminut. Ei ollut mitään, mitä olisi välttämättä pitänyt tehdä linuxilla, kun taas pari ohjelmaa oli vain XP:llä. Ei ollut hauskaa kesken hommien vaihtaa käyttistä ja lopulta linuxia tuli käytetty sen verran harvoin, että unohdin tunnuksen ja salasanan ja käyttö loppui siihen. Jos asennan linuxin uudestaan asennan sen ehdottomasti toiselle koneelle.

 

Janne
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 13.52:   
MarkoS: Voithan sinä ostaa sen PC:n rinnalle myös AmigaOS:lle dedikoidun x86-koneen jos haluat, miten se tästä eroaa... :)

Ymmärrän Hyperionin logiikan, mutta en usko että se on täysin kiistaton tai välttämättä edes juuri lainkaan oikeassa - varsinkaan kun vaakakuppiin otetaan miten paljon hallaa esim. AmigaOne-markkinoille tekee juuri nyt se ettei halukkaat uA1-ostajat saa laitetta. x86:n kohdalla saatavuusongelmat todennäköisesti pienenisivät merkittävästi.

 

itix
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 19.38:   
MarkoS: "Omakohtaisesti voin sanoa, että linuxin ja XP:n käyttö samalta koneelta ei toiminut. Ei ollut mitään, mitä olisi välttämättä pitänyt tehdä linuxilla, kun taas pari ohjelmaa oli vain XP:llä."

No, tämä menee hiusten halkomiseksi moottorisahalla mutta miksi et ostanut erillistä konetta Linuxia varten? Tai vielä parempi, pyöritä sitä Linuxia PPC:llä. Eräs Genesi myy PPC-pohjaisia Linux-ratkaisuja. Väitän, että et keksi yhtään hyvää perustelua Linux/x86:n puolesta. :)

Mutta en kyllä usko että x86 jaksaisi kiinnostaa sen suurempaa ostajakuntaa kuin nytkään. Ja toisekseen, x86 on oikeasti ajurihelvetti.

 

Ibe U
Tiistaina, 28. kesäkuuta, 2005 - klo 20.46:   
Itix: Totta PPC Linux:siin kuin vain hommaa oikean raudan niin ei tule ajuri ongelmia ;) ajureita kun on sen verran vähän niin ei tule valinnan vaikeutta.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 2.09:   
>Mutta en kyllä usko että x86 jaksaisi kiinnostaa sen suurempaa ostajakuntaa kuin nytkään.

No kiinnostuneitahan on nykyäänkin enemmän kuin itse laitteen omistajia.

Väittäisin, että (OS4:n) omistajia olisi enemmän mikäli OS4 annettaisiin kääntää (ja Hyperion käännökseen suostuisi) halvemmalle PPC-raudalle (Pegasos 1&2, Macintosh...)


Monessa paikassa (foorumeilla) tunnutaan olevan huolissaan Amigan (OS4) tulevaisuudesta Eyetechin 20 vastauksen jälkeen... Pahimmat melkeimpä tyyliin, että jos Eyetech lopettaa, niin Amiga == kuollut.
Ovatko käyttäjät vain hyväksyneet, että vain Eyetechiltä saa tulla rautaa, jolla OS4 saa toimia?
Amigaworldissa oli jonkin aikaa sitten kommentti (en muista kenen) jossa todettiin, että jos Eyetech lopettaa, niin Amiga inc:n on pakko etsiä joku toinen toimittaja emolevyille. Vai oltaisiinko Amiga inc:llä niin joustamattomia, että käyttöjärjestelmän annettaisiin ennemmin "kuolla pois" kuin että esim. hyväksyttäisiin joku aiemmin hylätyistä tarjouksista? (olen kuullut ainakin kahdesta sellaisesta)

Toki tuettujen laitteiden listalla on myös ACK (joka on riippuvainen Classic Amiga hardwaresta) ja "mystery device" mutta ainakin itse epäilen, että "mystery device" on jotain muuta kuin "normaali emolevy"

 

C=
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 9.48:   
"Monessa paikassa (foorumeilla) tunnutaan olevan huolissaan Amigan (OS4) tulevaisuudesta Eyetechin 20 vastauksen jälkeen... Pahimmat melkeimpä tyyliin, että jos Eyetech lopettaa, niin Amiga == kuollut. "

Minusta kyllä suurin olsa noista puheista on lähinnä pelkkää ilkeää puhetta. jotkut TOIVOOP tuota, ei niinkään pelkää. Sitäpaitsi muutenkin taas kerran nöäyttää siltä, että enitn huolissan on ne joita koko OS4 jne ei kiinnosta.

 

C=
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 9.57:   
Jupp3: Ei nyt pahalla, mutta suurin osa noista puheista on MOS/AROS jne. käyttäjien puheita, kuten nyt sinun. Jos sä lukisit kunnolla AW.net:a, huomaisit ettei siellä ole tommosta mielialaa ollenkaan tuossamäärin kuin sanot. Ja siellähän lähes kaikki OS4:sta kiinnostuneet aikansa viettää, ei niinkään esim ANN:ssa ja varmasti ei jossain MooBunnyssä. Kuten sanoin, jotkut toivoo Amigan kuolemaa, ei niinkään pelkää.

 

rrebel
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 9.58:   
Niin, siksihän siitä täällä puhutaan ettei se kiinnosta. Miksi foorumeita edes on olemassa jos asioista ei saa puhua?

 

C=
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 10.03:   
rrebel: Kyse ei ollut siitä sako puhua vai ei, kyse oli siitä mistä siinä puheessa on kyse ja mihin sillä pyritään.

 

C=
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 10.09:   
rrebel: Tarkotin siis, että OS4:sta kiinnostuneiden mieliala ei yleisesti ole tollanen, vaan huomattavasti optimistisempi. Ne jotka piruja maalailee seinille on lähes aina MOS käyttäjiä jne, kuten nytkin jupp3.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 12.34:   
C=:

Sanotaanko vaikka niin, että oma kiinnostus OS4:ää kohtaan kasvaisi paljon, jos sen saisi halvemmalle / paremmalle hardwarelle, kuten esim. Pegasos 2:lle (jollaisen jo omistan)

Lisäksi en yrittänyt maalailla tekstilläni piruja seinille, totesin vaan, että *jotkut* OS4-käyttäjät niin tekevät, ja omasta mielestäni pahimmat "kauhuskenaariot" (Eyetech lopettaa) eivät välttämättä tarkoittaisi maailmanloppua.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 12.51:   
C=:

Niin ja mainittakoon vielä, että minäkin TOIVOISIN että Eyetech lopettaisi, jos se lopulta johtaisi siihen, että Amiga inc. myöntäisi OS4-lisenssin esim. Pegasos 2:lle.

 

Seppo
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 12.55:   
Jupp3: "Ovatko käyttäjät vain hyväksyneet, että vain Eyetechiltä saa tulla rautaa, jolla OS4 saa toimia?"

Näin AmigaOne/OS4 käyttäjänä voinen sanoa, että empä usko. Tuskin kukaan panee pahakseen, jos OS4 portattaisiin jollekin halvemmalle raudalle. Tällä hetkellä vain EyeTech on se ainoa toivo, koska esim Genesi ei näytä haluavan OS4:sta omalle raudalleen (jollei tuo "mystery device" sitten ole sitä, epäilen).

Ongelma lienee siinä, että raudantoimittajan täytyy tehdä se ensimmäinen liikku eli hakea lisenssiä Amiga Inc:iltä, ennenkuin mitään alkaa tapahtua. Eli jos OS4 haluttaisiin portata esim Pegasokselle, täytyy Genesin tehdä aloite.

 

Janne
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 14.07:   
Seppo:

>Eli jos OS4 haluttaisiin portata esim
>Pegasokselle, täytyy Genesin tehdä aloite.

Tai Amiga Inc.:in muuttaa policyään ja tehdä aloite? :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 14.09:   
Jupp3: sanoisin jos AmigaOS4 portattaisiin Pegasos2 koneelle niin
ainakin yksi käytännössä varma ostaja olisi. Voi nytkin olla jos
sopivaa rautaa saa tarpeeksi myöhään.:)

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 14.36:   
Seppo:

>esim Genesi ei näytä haluavan OS4:sta omalle raudalleen

No Genesin puolelta on monta kertaa ilmaistu halu OS4:n Pegasos versioon. Mutta ilmeisesti Genesin puolelta ei haluttu maksaa lisenssimaksua, jonka Amiga inc. vaatii.

>Eli jos OS4 haluttaisiin portata esim Pegasokselle, täytyy Genesin tehdä aloite.

No en usko että MAI teki aloitetta, jotta OS4 saataisiin portattua heidän emolevyilleen. Tässä tilanteessa aloitteen teki ulkopuolinen taho (Eyetech), enkä näe miksei sama toimisi myös Pegasoksen kanssa. Paitsi että Acill yritti, ja vastaus oli "ei".

Pari amigaworld-threadia aiheesta: 1 2

 

Joanna
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 16.47:   
Eiköhän tuo höpinä OS4:n saamisesta muille raudoille voida unohtaa ainakin lähivuosiksi. Eyetech/AmigaInc pistävät kapuloita rattaisiin minkä kerkeävät ja Hyperion on voimaton tekemään mitään asialle. Ennenkuin Hyperion ottaa aktiivisemman roolin ei muutosta tule tapahtumaan.

 

MarkoS
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 17.44:   
itix: "...miksi et ostanut erillistä konetta Linuxia varten? "

Näinhän minä teenkin tuossa joskus syksyllä (tarkemmin sanoen päivitän konettani rankemmalla kädellä ja kokoan ylijäämäosista linux-koneen). Pointtina oli, että tällä "maagisella erillisellä oliolla" voi olla vaikutusta.

Jupp3: "...Paitsi että Acill yritti, ja vastaus oli "ei"."

Enkä yhtään yllättyisi jos tämä oli se vastaus, minkä Acill halusikin saada.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 18.44:   
>Enkä yhtään yllättyisi jos tämä oli se vastaus, minkä Acill halusikin saada.

Ihan vaan sen takia, että kyseessä on Pegasos & MorphOS -käyttäjä?

 

Janne
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 18.44:   
MarkoS:

>Enkä yhtään yllättyisi jos tämä oli se vastaus, minkä Acill halusikin
>saada.

People just can't win, can they... :)

 

Ibe U
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 18.59:   
Joanna: Mä uskon että tässä tilanteessa on hyvä asia että rauta on rajoitettu, samalla uskon että jonkin ajan kuluttua olisi tärkeää vapauttaa rauta ;)

 

MarkoS
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 21.07:   
Jupp3: "Ihan vaan sen takia, että kyseessä on Pegasos & MorphOS -käyttäjä?"

Ei vaan koska Ascill on vasenkätinen juutalainen neekeri tänk juu veri mats. ;-)

En minä Ascill:ia mistään syytä tai epäile. Sitä vain on tässä vuosien varrella nähty kaiken maailman ketkuilua, ettei olisi mikään yllätys jos tässäkin olisi sellaisesta kyse.

Kuitenkin, tästä oletetusta tarjouksesta Amiga Inc:lle EI voi tehdä johtopäätöksiä puoleen tai toiseen. Liian paljon olettamista.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 21.20:   
>Kuitenkin, tästä oletetusta tarjouksesta Amiga Inc:lle EI voi tehdä johtopäätöksiä puoleen tai toiseen.

No onhan tuosta "Pegasos-porttauksesta" ollut puhetta jo pidempään, mutta lisenssiasioissa ei olla päästy aiemmin Hyperionia pidemmälle (vastaus on ollut ylensä "hommatkaa ensin lisenssi Amiga inc:ltä")

Nyt kuitenkin tarjous vietiin perille asti (Amiga inc:lle) ja vastaus (kun se tuli) oli kuulema ei. Eli mielestäni tästä voi päätellä, että Amiga inc. ei halua OS4:ää ainakaan Pegasokselle.

>Liian paljon olettamista.

Mitäs olettamista tässä on? Mielestäni juttu on selvä. Et kai vain oleta, että Acill valehtelee? :)

 

MarkoS
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 21.58:   
Jupp3: "...ja vastaus (kun se tuli) oli kuulema ei."

Tämä on uutta tietoa minulle. Olin siinä uskossa, että vastausta ei tullut.

"Eli mielestäni tästä voi päätellä, että Amiga inc. ei halua OS4:ää ainakaan Pegasokselle."

Ei välttämättä. Ehkä Amiga Inc. olisi halunnut Ascill:n sitoutuvan tähän enemmän, eri tavalla, ehkä Ascill:sta ei heidän mielestään ollut tähän jne..

 

rrebel
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 22.01:   
Ja mitään ei voi tietää koska nimeämätön firma ei kykene vastaamaan puhelimeen, vastaajan viesteihin tahi sähköpostiin yhden sanan vertaa..

hmm vai olisikohan se osa tämän acillin juonta.. hmm

 

Seppo
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 22.38:   
Jupp3: "No Genesin puolelta on monta kertaa ilmaistu halu OS4:n Pegasos versioon. Mutta ilmeisesti Genesin puolelta ei haluttu maksaa lisenssimaksua, jonka Amiga inc. vaatii."

Pelkkä halu ei riitä, fyrkkaa pitää iskeä tiskiin sen verran että alkaa tapahtua. AmigaOS ei ole Linux.

Janne: "Tai Amiga Inc.:in muuttaa policyään ja tehdä aloite?"

Ehkä. Silti, oma henk. kohtainen perstuntuma on se että:

a) Amiga Inc:llä ei ole hirveää hinkua puskea OS4:sta pöytäkoneisiin, eli ei halua kosiskella aktiivisesti asiakkaita siltä suunnalta
b) Genesillä ei ole enää merkittävää kiinnostusta sijoittaa rahaa AmigaOS/MorphOS-osastoon.

Joanna: "Ennenkuin Hyperion ottaa aktiivisemman roolin ei muutosta tule tapahtumaan."

Hyperion on vain softa-alihankkija Amiga Inc:ille, en usko, että heillä on sananvaltaa tähän asiaan.

 

MarkoS
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 22.53:   
rrebel: "Ja mitään ei voi tietää koska nimeämätön firma ei kykene vastaamaan..."

Hmmm... Miten olisi 'ei ehdi', 'ei halua', 'ei pysty' tai 'ei viitsi'? Oletuksia kaikki tyyni.

 

Joanna
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 22.55:   
Jostain syystä tuo "maksakaa lisenssiä" politiikka ei ole koskenut esimerkiksi Phase5:ttä jonka korteille tuo käyttis tehtiin ihan riippumatta tekijöiden kiinostuksesta. ... No, olisinkin ihmeissäni jos Ainc/kumppanit olisivat loogisia touhuissaan :)

Mitä tulee Hyperioinin sananvaltaan ja tähän ns. alihankintaan... niin minusta tuntuu että Hyperion/Hermans mokasi sopimuksen teossa *yhden* detaljin. Hän oletti (kuten moni muukin) että AmigaInc varmasti kaatuisi muutaman vuoden aikana ja että he sitä kautta saisivat projektin kontrollin käsiinsä (kuten hän on sanonut hyprionin kykenevän tekemään jos Ainc kaatuu).

Mutta, kuten olemme huomanneet niin Ainc on edelleen olemassa (rimaa hipoen ja ainakin minun mielestä hyvin kyseenalaisesti) Nyt he Hyperionilla ovat tilanteessa jossa he vuodesta toiseen tekevät (syystä tai toisesta, kukin saa keksiä oman arvauksena) "kaupallista" käyttistä jota he eivät voi levittää, tai myydä kenellekkään, jota ei voi esim laittaa avoimeen levitykseen tms..

Sillä voi onneksi lohduttautua että osapuolet lähtivät tuohon ilmeisesti varsin vapaaehtoisesti. :)

 

rrebel
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 23.06:   
Markos: kyllä nuo olemassa olevat yritykset yleensä edes jonkun "kiitoksia yhteydenotosta, herra/rouva/neiti smith, otamme teihin myöhemmin yhteyttä"-viestin pukkaavat. No, ehkä en vain ymmärrä tätä bisnesosastoa tarpeeksi.

 

Janne
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 23.43:   
Seppo:

>Hyperion on vain softa-alihankkija Amiga Inc:ille

Ihan sivuhuomiona - tuo lienee Hyperionin vähättelyä. OS4:n
tapauksessa ovat käytännössä PALJON enemmän kuin "vain softa-
alihankkija".

 

Jupp3
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 23.43:   
Seppo:

>Pelkkä halu ei riitä,

No joku tuossa aiemmin väitti, ettei Genesillä muka haluta OS4:ää Pegasokselle.
Toisaalta halu (tai suostumus) riittää, jos joku ulkoinen taho (AmigaOnen tapauksessa Eyetech (Alan), Pegasoksen tapauksessa Acill) hoitaa maksupuolen.

MarkoS:

>Tämä on uutta tietoa minulle. Olin siinä uskossa, että vastausta ei tullut.

Pitkään siinä kesti, mutta lopulta vastaus tuli. Hän lupasi vastauksen lähettäjälle (joku Amiga inc:ltä siis) ettei julkaise saamastaan vastauksesta (sähköpostista) enempää kuin sen verran, että tiivistettynä vastaus oli "Ei".

 

Seppo
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 12.01:   
Jupp3: "No joku tuossa aiemmin väitti, ettei Genesillä muka haluta OS4:ää Pegasokselle. "

Seison korjattuna :)

 

Seppo
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 13.16:   
Janne: "Ihan sivuhuomiona - tuo lienee Hyperionin vähättelyä. OS4:n tapauksessa ovat käytännössä PALJON enemmän kuin "vain softa-alihankkija".

Tässä ei ollut tarkoitus vähätellä Hyperionin työtä, mutta mutta koska he eivät ilmeisesti ole suorassa työsuhteessa Amiga Inc:in kanssa, niin teknisesti ottaen heidän kontrahtinsa on alihankintaa. Toki mukana on elementtejä jotka viittaavat siihen että heillä olisi enemmänkin tällainen partnership-tyylinen sopimus niin Amiga Inc:in kuin Eyetechin kanssa. Mutta tämä on puhdasta spekulointia allekirjoittaneen taholta.

 

Janne
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 17.57:   
Seppo: OK :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: