Eyetech vastailee 20 kysymykseen

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 » Eyetech vastailee 20 kysymykseen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

ajk
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 13.13:   
Nyt olisi aw.netissä jatkoa taannoiselle Garry Hare-haastattelulle.

Linkki

 

mortti
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 13.29:   
Voisiko tuosta päätellä, että tilanne on aika surkea?

 

vertti
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 14.04:   
Ei toi sitä tarkota. Alan vain sanoo rehellisesti miten asiat on: Amigan käyttäjiä on vähän ja rahaa tarvitaan ulkopuolelta. Ei toi mikään uutinen tai salaisuus ole, toi on tiedetty jo viimeiset 10 vuotta.

 

Tessu
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 14.36:   
Pahaltahan tuo kuulostaa (niinkun on kuulostanut jo viimeset 15 vuotta). Kun ei oo paalua niin ei oo paalua. Kun ei oo käyttäjiä niin ei oo käyttäjiä. Minkäs teet.

 

JPQ
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 15.14:   
Tessu: pitäis osata markkinoida oikealle asiakas ryhmälle mutta kun ei ole vielä valmista käyttistä ja perussovelluksia sille niin ongelma on valmis.

 

KimmoK
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 15.44:   
Mun mielestä tuo oli hyvin "jalat maassa" annettu jupina A1 tilanteesta ja tulevaisuuden visioista.

On hyvä ettei Alan haaveile pilvilinnoista yms.


Mutta jotain positiivista ois kyllä ollut kiva kuulla näin kesän korvalla... mut parempi kun/jos ei valehtele.

 

Piru
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 17.16:   
Hardware : 20 Questions with Alan Redhouse [amiga.org] - harvinaisen selväjärkistä kommentointia

 

Ibe U
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 22.37:   
Henk koht uskon että amiga rautaa olisi mahdollista myydä tarpeellisissa määrin jos se pakaattaisiin fiksusti, sopivan erikoinen kotelo tms.

Ei niin hurjatehoinen ja halpa rauta saataisiin kyllä näyttämään ihan kelpopaketilta.

699€ emosta on paljon mutta kyllä siitä saataisiin ihan oikea paketti hintaan 899€ joka ei taas ole mikään valtava hinta tietokoneesta.

JOS ajatellaan positiivisesti niin..

 

Joanna
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 23.37:   
KimmoK: Alan ei *ENÄÄ* haaveile pilvilinnoista.. Himpun myöhään on hänellä oppi mennyt perille mutta parempi kuin ei koskaan (Ainc tulee mieleen, se porukka ei ilmeisesti opi koskaan).

Se mitä olisin kaivannut on rehellisempi vastuun otto ja tunnustaminen. Suuri osa tekstistä meni selittäisemiseen ja itsensä kehumiseen.

 

Boogie/GE
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 23.48:   
Ibe U: Näin uskon myös - Limiittinä: Vain siinä tapauksessa, kun tuotteesta ollaan muutenkin kiinnostuneita.
Imaginäärisesti on kiva myydä tuotteita, mutta käyttis on nyt Developer Prerelease !
Positiivisesti toki, olemme myynneet µAmigaOnea: Antec Minuetilla valmiina koneena, sekä emona, joten...testattu on. Ja tottakai myös mietitään erilaisia sovellusmahdolisuuksia. But Future Depends..

 

Joanna
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 0.20:   
Jos ymmärsin AlanR:ää oikein niin ilman isoa (amigistien) ulkopuolista asiakasta ei Amiga-1:siä enää aiota valmistaa, eli sen myyminen käy varsin vaikeaksi varastojen loputtua. ?

 

Vertti
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 4.38:   
Mistä sä tuollasta päättelit? Ei ainakaan Alan mitään tuollaista sanonut. Alan sanoi ettei uusia malleja suunnitella vain Amiga markkinoille. MicroA1-I ja XC mallit on suunnioteltu ja MicroA1-I on protottu, mutta niitä ei valmisteta ilman isoja tilauksia. Missään ei sanottu ettei Nykysiä MicroA1-C ja XE koneita enää valmistettaisi. Taidat nyt "nähdä" Alanin sanomana jotain mitä haluaisit nähdä.

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 9.28:   
Eyetechin pitäisi saada tuote myyntikuntoon, en tarkoita mitään "rauta ongelmia" ;) vaan sitä että pitäisi saada aikaiseksi tietokone paketti, emolevyn sijaan.

Sillä tavalla saataisiin lisää potenttiaalisia asiakkaita.

Aika harva asiakas kysyy emoja tms, nythän tilanne on se että ne jotka eivät itse halua konettaan kasata ovat jonkin verran paitsiossa.

 

KimmoK
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 10.28:   
Saapa nähdä minkälainen on se Garry Haren härpäke jossa AOS4 pyörii...

 

Joanna
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 10.59:   
KimmoK: Ainakin on AW:ssä on Hermanssin tarjonnut lukijoille hehkutusta siitä että seuraavassa Aos4 laitteessa olisi sitten se uusi Cell-prosessori .. saas nähdä, olisihan se ainakin jotain uutta.

Ibe U: Eyetech on viidemvuodet vähentänyt omaa tekemistään ja siirtynyt pienempään väkimäärään/tilaan. Ilmeisesti he olettavat että Amiga-jälleenmyyjät tekevät heidän puolestaan kaiken tuollaisen.

 

itix
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 11.25:   
Cell... jooh. Mielestäni Ben Hermans on BBRV:mäisen vastuuton heittäessään tuollaisia kommentteja.

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 12.17:   
Joanna: Totta mutta aika iso ero olisi ostaa tietokone hintaan 899 kun emo hintaan 699 ja hei tuo 899 on aika varovainen arvio, halvemmallakin saattaisi saada aikaiseksi.

 

KimmoK
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 12.17:   
@itix

Samaa mieltä.

 

Joanna
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 12.31:   
Ibe U: jos ei laske jälleenmyyjän riskiä, takuuvastuita, tuotetukea, suomennettuja käyttöohjeita ja lukemattomia työtunteja yms. niin se lienee mahdollista.

Kannattanee kumminkin kysyä Boogieltä että mitä miltä hän on tuommoisesta ideasta, olisiko siitä oikeasti rahaneteiseksi bisnekseksi nykyraudalla/softalla, koska hänellä on kuitenkin meistä eniten kokemusta noitten laitteiden käsittelystä.

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 12.51:   
Joanna: Kirjoitin tuosta jo muutaman rivin tuohon edelliseen mutta poistin sen lopullisesta versiosta.

Tosin niissä voisi aina vedota valmistajan takuuseen.

Boogie ja Suomi ei ehkä tässä yhteydeydessä ole oikea yhdistelmä, Sori epäilys Boogie, tarkoitan tuolla sitä että niitä pitäisi saada kasattua kohtuullinen erä esim yli 500 konetta jolloin kasauskustannukset saataisiin noin 20€ / kone

mutta nopeana laskelmana nimettömän tukkurin sivuilta, niin kiintolevy ja polttava dvd olisi noin 90€, kohtalon kysymykseksi muodostuisi kotelo ja näppis ja hiiri (näppis vähintään ilman window näppäimiä)

Tietekin jokin asian kuuluva Amiga tarra, sopivan hillitty ja tyylikäs.

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 12.54:   
Mutta mutta emojen myynti pelkästään ilman asian kuuluvaa "virallista pakettiaa" on hulluutta* , varsinkin jos valitellaan vähäistä myyntiä samalla.

*just my opinion

 

Boogie/GE
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 13.10:   
Itix: Ihan sama mitä Hermans heittelee, tuossa asiassa vain Hyperionin viralliset tiedoitteet merkitsevät jotain! Näin kova luottamus on meikäläisellä nettiin ja ihmisten spekulaatioihin eri asioista :)

Joanna: Tässä eniten on merkitystä sillä, koska konetta voi alkaa myydä, eli kun AOS4 on valmiina, oheisohjelmineen kaikkineen ja sitten voidaan katsoa mitä tarjotaan mihin hintaan. Ongelmana on specifikaattinen saatavuus ja lähes päivittäin muuttuvat hinnat. Mutta....
Istun nyt kirjoittamassa poika sylissä ja hänellä on paska vaipassa, joten paras hetki on toisaalla ja (Mustan Paraatin Joren sanoin) On Mentävä !
Seuraavaksi pikkumiehellä safkaa, sitten kärppänä postille viemään ihanille, oikeille asiakkaille, pari pakettia matkaan :)

 

Janne
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 13.19:   
Jaa... Alanilla siis on/oli exclusiviteetti AmigaOneen ja OS4:seen... Se siitä avoimesta lisensoinnista. Ehkä se nyt muuttuu.

 

Janne
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 14.06:   
Ymmärrän kyllä mikä Redhousea tilanteessa risoo. Mies on varmasti sijoittanut paljon projektiin, eikä varmasti ole tehnyt sillä rahaa. Ei varmasti mitään tarkoituksellista huijausta ole ollut. Tiettyä kiitollisuuttakin voi olla aiheellista kokea Redhousea kohtaan tästä syystä, mutta ei se muuta tehtyjä virheitä eikä sitä että olisi ollut mukava nähdä niiden osalta vähän vastuunkantoa eikä täydellistä ohittamista tai vähättelyä. Takuujutut esim. välteltiin täysin. Se joka leikkiin ryhtyy...

Aika näyttää miten asia ratkeaa vai jääkö limboon. Mielenkiintoista on nähdä Hyperionin motivaatio ja sen tulokset. Minne OS4 on menossa? Onko joku bisnesrako? Entä mitä tekee taas pitkään hiljaa ollut Amiga Inc.?

 

itix
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 14.37:   
"Minne OS4 on menossa?"

Ei mihinkään. Applen ilmoituksen jälkeen desktop-touhuilta tippui pohja pois. Porttaamalla OS4:n Mac-hardikselle (edes sitten joskus, vaikka versiossa 4.5) olisi mahdollistanut jonkinlaisen pseudo-mainstream mahdollisuuden. Nyt kun Apple on menossa pois se optio on mennyttä.

Vaikka EyeTech jatkaakin/jatkaisikin A1-desktoppien tekoa niin yksi varatie on pelistä pois. Puhumattakaan siitä että Apple on tuonut ilmaista mainosta ja myönteistä mielikuvaa PowerPC:lle.

Samat ongelmat heijastuvat tietysti myös bPlaniin ja MorphOS:iin.

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 15.53:   
Itix: Tuosta olen eri mieltä, ei amigalla olisi mitään tulevaisuutta, jonkinlaisena "kakkos käyttiksenä", ihmiset pitää sitouttaa amigaan hardiksella.

Muistelisin lukeneeni joskus jonkun artikkelin BeOS: sän ongelmista jotka liityivät siihen että se portattiin "vapaille alustoille"

Marginaali käyttiksen pitää varmistaa käyttäjien uskollisuus sen vähille ohjelman toimittajille tms. muuten toiminnalta tipahtaa pohja pois, vaikka käyttäjien määrä saataisiin kymmenkertaistettua.

Porttaus applen alustoille tekisi suoran kilpailu tilanteen apple vs. amiga, jossa voittaja olisi aika selvä....

Toisaalta voisi ajatella että tuon seuraksena prossujen saatavuus saattaisi parantua ja amigan arvo xtreme / guru / haluan erottautua joukosta paranisi

PS. Mitä veikkaatte kummalla on isompi imago arvo apple vai xbox, sony ja nintendo koalitiolla.

 

KimmoK
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 16.52:   
@Ibe U

Tiiä onko tuossa rautaan sitouttamisessa yhtään mitään tolkkua. Jos se rauta ois sikalaadukasta ja kohtuuhintaista tehoonsa nähden niin siitä ei ehkä sinänsä paljon pahaa seurausta olisi.

Itse kun mieluusti käytteleisin AOS:a melkeinpä minkä tahansa puolimodernin raudan päällä.


Desktop tulevaisuudesta:

Jos PPC desktopista aiotaan saada nykyistä parempi, pitäisi IBM:n (tai jonkun kolmannen osapuolen, esim VIA) tuoda markkinoille se edullinen PPC Linux emolevy.

Kaikkissa muissa tapauksissa arveleisin PPC Desktop sektorin ikuiseksi (monen mielestä alitehoiseksi) nicheksi.

Tuskin PPC desktopit huonoimmassa tapauksessakaan kokonaan katoaa, julkaistiinhan pari vuotta sittten jopa uusia ARM pohjaisia desktop malleja intelin toimesta, desktoppien tekeminen sulautetuista PPC prossuista tuskin on sen hullunpaa.

 

KimmoK
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 16.55:   
nää vaihtoehdot on turhan kalliita AOS4 desktop platformeiksi: Linux on POWER

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 20.05:   
vaikka emo onkin kallis saadaan silti kasaan "kohtuu hintainen" tietokone ja microA on tietääkseni toiminut luotettavasti.

 

Jupp3
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 22.06:   
>Muistelisin lukeneeni joskus jonkun artikkelin BeOS: sän ongelmista jotka liityivät siihen että se portattiin "vapaille alustoille"

Jotenkin epäilen ettei BeOS:ista olisi tullut kovin suurta menestystä, jos käyttis olisi pidetty "omalla hardwarella". Ehkä se olisi tällöin kuollut vähitellen pois, ehkä ei. Tätä emme koskaan saa tietää. Mutta en usko että tilanne olisi merkittävästi nykyistä parempi.

Muistelen itsekin lukeneeni vastaavanlaisen artikkelin ja siinä suurimmaksi ongelmaksi mainittiin Microsoftin lisenssiehdot (Koneella pakko olla Windows, johon bootataan defaultina tms.)

Tiedä sitten olisiko tilanne nykyään erilainen "monopoliaseman väärinkäyttö" -oikeudenkäyntien jälkeen...

 

itix
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 22.25:   
"Muistelen itsekin lukeneeni vastaavanlaisen artikkelin ja siinä suurimmaksi ongelmaksi mainittiin Microsoftin lisenssiehdot (Koneella pakko olla Windows, johon bootataan defaultina tms.)"

Se on totta. Joku PC-valmistaja olisi halunnyt myydä x86-rautaa pelkällä Windowsilla mutta Microsoft esti sen omilla uhkauksillaan.

Toisaalta BeOS:n PPC-puoli tyssäsi BeBoxin HW-vikoihin (kuulemma).

 

itix
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 23.33:   
Typotys++

Tuskin Microsoftilla on mitään Windowsia vastaan ;)

 

TSK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 4.25:   
Alan puhui ainakin sen verran suoraan että olen odottanut tässä Jannelta respectiä asiaa kohtaan kun hän on sen perään jo monta vuotta kuuluttanut.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 8.28:   
TSK: Suoraan? Annoin yllä respectiä sille mille koen syytä antaa. Kuten yritykselle:

"Ymmärrän kyllä mikä Redhousea tilanteessa risoo. Mies on varmasti sijoittanut paljon projektiin, eikä varmasti ole tehnyt sillä rahaa. Ei varmasti mitään tarkoituksellista huijausta ole ollut. Tiettyä kiitollisuuttakin voi olla aiheellista kokea Redhousea kohtaan tästä syystä..."

Siellä on syytä kunnioittaakin asioita, mutta kun laitetaan asia siihen skouppiin että Alan itsekin kertoi sopimuksensa tarkoituksen olleen mm. estää MorphOS:n lisensoimista AmigaOS:ksi yms. ekslusiviteetteja (jotka sinänsä on bisneksen kannalta ihan ymmärrettäviä), karisee asiasta "silkka hyvän tekemisen tahto" kun miettii mitä olisi voinut olla jos Eyetech/MAI ei olisikaan ollut tiellä. Ehkä meillä olisi nyt paremmin toimiva Pegasos II hardisalustana tms.

Mutta edellä mainitustakin huolimatta, kyllä minä voin respectiä antaa hyvästä yrityksestä. Ja annankin. Kuten sanottua, Alan Redhouse on joukosta kuitenkin minun silmissäni yksi vähiten ryvettyneistä - McEwenit, Buckit ja Hermansit menevät kyllä negaskaalalla edelle. Mutta ei se muuta sitä että paljon typeryyksiäkin tuli hyvän yrityksen nimissä tehtyä, eikä hyväkään yritys ole syytä painaa kaikkea muuta villaisella.

Alanin kommenteissa Artician ongelmista, aiemmista harhaanjohtavista lausunnoista yms. ei kannettu mitään vastuuta tai myönnetty yhtikäs mitään. En minä tiedä miksi siitä respectiä pitäisi antaa. Samaa vanhaa kiertelyä ja kaartelua kommenteissa.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 9.03:   
Janne: Tuossa pistää silmään, estää MorphOS:sän lisenssoiminen Amiga OS:säksi... Eiköhän Alanin tarkoitus ollut suojata yrityksen liike toiminta.

Eli tuskin Morph OS oli sopimuksen syy, on suoranaista vääristelyä sanoa näin, "Siellä on syytä kunnioittaakin asioita, mutta kun laitetaan asia siihen skouppiin että Alan itsekin kertoi sopimuksensa tarkoituksen olleen mm. estää MorphOS:n lisensoimista AmigaOS:ksi"

This was in order to protect our respective large investments in the A1/OS4 project from sudden changes of mind by Amiga Inc. In particular, as Amiga Inc were desparately short of cash at that time, both Ben and I were concerned that financial pressures may force Amiga Inc to unilaterally decide, for example, to allow MorphOS to be rebranded as OS4

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 9.11:   
Ibe U:

>Eiköhän Alanin tarkoitus ollut suojata
>yrityksen liike toiminta.

Toki. Olisin varmasti itse tehnyt Alanin tilanteessa aivan samoin.

Siksi sanoinkin: "(jotka sinänsä on bisneksen kannalta ihan ymmärrettäviä)".

Mutta tämä vain osoittaa kyseessä olleen bisneksen ja sitä myöten silkka hyvä tahto katoaa kuvasta.

Jos Alan olisi vain "tehnyt suuren lahjan" yhteisölle niin voisi respectiä antaa epätäydellisestä suorituksesta paljon enemmän, mutta kyllähän kaikki tietää ettei siitä ollut kysymys.

AmigaOne-projekti lähti liikkeelle bisneksenä siinä missä muutkin. Se, ettei riski ilmeisesti onnistunut tai tuottanut ei tee siitä sen enempää lahjaa. Vain epäonnistunutta bisnestä.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 9.55:   
Hyvä tahto katoaa kuvasta.... sori ei ymmärrä... respectiä olisi siis saannut jos Amiga inc olisi epätoivoissaan myynnyt kaiken jollekkin firma x:sälle ja jättänyt eyetechin ja hyperionin tyhjän päälle????? Marttyyri siis vain saa respectiä???? Yritys/ihminen joka tekee jotain jonka tekemiseltä kesken projektin viedään pohja???

Tuohan on ymmärrettävää paitsi bisneksen, niin myös omantunnon arvon, oma työn kunnioituksen, muiden kunnioituksen ja amiga käyttäjien kannalta.

Siis MorphOS mainitaan yhtenä esimerkkinä tokihan A inc olisi voinnyt myydä kaiken tuohon liittyvän ihan kenelle vain joka olisi tarjonnut aiheesta edes jotain.

A inc pauhua on ollut täälläkin paljon, syytöksiä petoksesta tms. mutta jos joku varautuu etukäteen siihen niin sitä EI ymmärretä,,, menee yli

as Amiga Inc were desparately short of cash at that time...

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 10.06:   
Ibe U:

Tässä keskustelussa on niin monta kommenttia heitetty vastineeksi muille keskustelijoille että irralliset sanat voivat tuntua omituisilta. Kaikilla vastineillani oli kuitenkin kohde ja toivon että ainakin viestin kohde ymmärsi mihin viittasin. :)

TSK peräänkuulutti minulta respectiä Alanille suorasta puheesta. Jatkoin aiheen pohdiskelua että minkä verran pitäisi Alani respectata ylipäätänsä hyvästä tsempistä AmigaOne-projektissa... Totesin että jonkin verran, mutta myös ettei projekti lähtenyt liikkeelle minään lahjana yhteisölle (ja että yhteisön jäsenet ovat maksaneet siitä Amiga Inc.:n kuponkien ja korkeiden hintojen sekä korjaushardisten ostamisena paljon muutenkin)... vaan bisneksenä. Joten sitä on myös syytä arvioida bisneksenä.

Ja koska kyse on bisneksestä eikä mistään lahjasta yhteisölle (vaikka sitten huonoa bisnestä olisikin), niin kyllä mielestäni sitä on syytä myös arvioida edes jotakuinkin vastaavalla asteikolla. Pointtini lähinnä oli, että asiaa voi arvioida liiketoimintana - eikä esim. silkkana lahjana yhteisölle jolloin lahjasta ei olisi syytä purnata...

 

Ibe U
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 10.13:   
Janne: OK mutta tuo MorphOS veto oli huono

 

Boogie
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 12.57:   
Janne: Ota sormi pois tuolta :) Sattuu ! Sinulla se sitten aina lipee tuonne samaan paikkaa.
Eikös tuo ole herran puheessa vain esimerkki siitä, että lisenssi AmigaOS:stä olisi mennyt ties minne. Eli juuri kuten IbeU kirjoittaa; myyty vaikka Tulip:lle Hollantiin. M siis oli esiM, pidä se siinä.
Ymmärrän kyllä, miten asiat olisivat mielestäsi menneet aivan toisin, mutta tarvitaan Luojan kättä, tai vähintäänkin aikakone. Muuten tuo menneisyysspecu - miten olisi käynyt JOS - laskee per'suksilla asvalttimäkeä (ja ISOa)!

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 13.58:   
Boogie:

Saanko siteerata T_Bonea. Menee osin asian sivusta, mutta T_Bonella on myös pointti yleisestä asennoitumisesta kritiikkiä kohtaan Amiga-yhteisössä.

"You should be annoyed at the "Barrier to success", not the people who point to the "Barrier to success" and say, "Hey, look! there's a Barrier to success! We need to do something about it, because, well, it's a barrier to success!"

The barrier is there. There's conflicting information as to weather it's solvable or not (even from the same company), but it's not the people recognising the problem that are the problem, or even causing it.

As regards to the other post and your amazement to the response, well, when people who have nothing to DO with the problem are blamed for it, expect people to get defensive.

If people want to look for someone to blame, why is it the costomers, rather than someone with the power to actually work on the problem?"

 

Ibe U
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 14.33:   
Janne: Hei .... mm. tarkoittaa että MorphOS olisi jo neuvotellut Amiga OS:än ostamisesta ja a inc:hin kanssa silloin kun eyetech ja hyperion aloittivat työnsä. Esimerkiksi tarkoittaa sitä että pidettiin mahdollisena sitä että Amiga inc myy oikeudet rahapulassaan tässä tapauksessa esimerkkinä käytettiin MorphOS:ää

Tekstistäsi sai sen kuvan että Eyetech alkoi projektinsa jotta Morph OS:stä ei tulisi virallista Amiga OS:ää tuollaiset sanamuodot kuvaavat vain omaa asennoitumistasi.

MISTÄÄN asiakkaiden syyttämisestä tms. ei ole kyse ja käsittääkseeni et ole edes asiakas, potenttiaalinen sellainen ehkä? Mutta suuri osa AmigaOne:n ostajista on aivan tyytyväisiä asian tilaan.

Voit kuitenkin osoitta mielipiteesi jättämällä tuotteen ostamatta, ne jotka ovat ostaneet / tai päättäneet ostaa tuskin haluavat kuulla negatiivisistä mielipiteistäsi kuin max pari kertaa.

Aiheesta olisi ehkä mukavampi keskustella Morph Os puolella muiden saman mielisten kanssa, jolloin ne jotka haluavat miettiä positiivisessä hengessä asioita voivat tehdä sen rauhassa omalla osastollaan, siihen lienee oikeus.?

Toinen onneton juttu on noiden lainauksien tuominen tänne ja irroittaminen asiayhteyksistään kuten yllä oleva. Ymmärrän sen siellä mistä se on peräisin, mutta tähän keskusteluun sen tuominen pointtina saa kaikki muuta vaikuttamaan tyhmiltä sinisilmiltä jotka eivvät halua kuulla pahaa sanaa Amiga vastaan.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 14.49:   
Ibe U:

>Tekstistäsi sai sen kuvan että Eyetech alkoi
>projektinsa jotta Morph OS:stä ei tulisi
>virallista Amiga OS:ää tuollaiset sanamuodot
>kuvaavat vain omaa asennoitumistasi.

Ei, ei tietenkään asia mennyt näin. Mutta se oli yksi esimerkki asiaan liittyvistä tapahtumista, jotka kielivät siitä ettei Eyetech ollut vain epäitsekäs laupias samarialinen auttamassa yhteisöä. Bisnestähän he rakentelivat. Ei siinä ole mitään pahaa, mutta ei myöskään mitään hirvittävän kiitollisuutta aiheuttavaa.

>MISTÄÄN asiakkaiden syyttämisestä tms. ei ole
>kyse ja käsittääkseeni et ole edes asiakas,
>potenttiaalinen sellainen ehkä?

T_Bonen viesti oli tuosta ei-asiakkaita syyttävästä ketjusta AmigaWorldista. Kuten Boogielle sanoin, se ei ole täysin relevanttia tässä. Ja ei, en ole Eyetechin asiakas (ellen nyt sitten aikoinaan ole ostanut jotain, mutta AmigaOnea en omista enkä kyllä pidä itseäni edes potentiaalisena ostajana enää). Itse olen tässä enemmän katsomossa.

>Ymmärrän sen siellä mistä se on peräisin, mutta
>tähän keskusteluun sen tuominen pointtina saa
>kaikki muuta vaikuttamaan tyhmiltä sinisilmiltä
>jotka eivvät halua kuulla pahaa sanaa Amiga
>vastaan.

Voi olla että ne aiheuttavat hämmennystä. Ihan aiheellinen pointti, kiitos siitä. Se oli enemmän Boogielle, koska hän oli aihetta sivuten (puhuimme OS4:n sitomisesta hardikseen toisessa ketjussa hänen kanssaan) kommentoinut aikaisemmin. T_Bone vain sanoi osuvasti.

Tuntuu että puolet ajasta missaamme täällä kyllä toistemme pointteja ja se kärjistää asioita joiden kärjistymiseen ei juuri olisi syytä. :)

Henk. koht. en kyllä pidä itseäni mitenkään MorphOS-henkisenä ihmisenä. Buckista olen saanut jotakuinkin tarpeekseni ja OS4 on teknisesti samalla tasolla mielestäni pääosin jo. Pegasos on mielestäni laadukkaampi hardis kuin AmigaOne. Arvostan sinisen puolen saavutuksia niiltä osin kuin koen että on arvostettavaa. Sama koskee punaisen puolen saavutuksia. Mielestäni silti MorphOSia parjattiin pitkään syyttä - se oli todella kauan OS4:sta valovuosia edellä.
Ei toki enää juurikaan ja monessa OS4 on edellä.

Sen historian tunnemme toki kaikki.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 14.54:   
njah ... mua kyllästyttää ... bugi siellä, kakka PR täällä ... olkoon ...

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 14.55:   
Sanottakoon muuten sen verran, että en itse koskaan hirveästi miettinyt tuota Amiga x86:lle -argumenttia. Tiedän että Hyperion vastusti sitä "kakkoskäyttis"-perusteluilla. Tiedän myös että moni oli sitä mieltä että olisi pitänyt mennä x86:lle... Itse en oikein asiaa muista läpi ajatelleeni.

Ehkä nykyhetken valossa x86 olisi ollut se oikea valinta. Pisteet niille jotka sitä ehdottivat jo kauan sitten. Harmi että Amithlon meni metsään.

 

Boogie
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 15.19:   
Janne: Kritiikki on kritiikkiä, mutta samojen asioiden uudelleen ja uudelleen esiintuominen on jankuttamista. Vai onko niin, että kun negaatiot (miten itse asian negatiiviseksi käsittääkin!) tuo esiin joka kohdassa, silloin pyrkii nimenomaan vaikuttamaan siihen, ettei kukaan vahingossa ohittaisi tätä omaa näkökantaa.
Ymmärrätkö minun näkökantani, minä tosiaankin ymmärrän sinun, mutten käsitä miksi jatkat kuin jokin kone, joka saa 13L bensaa ja kipinän jokaisesta AmigaOne/AmigaOS -aiheesta ?
:) Enkä sano tätä pahalla, vaan täynnä ihmetystä,
huomaathan tutun harakkametallin Alan-artiklassa ja huomaat miten...Se vie mukanaan, vai :)
Varmasti molemmat, sekä PegasosMOS, että AmigaOneAOS -käyttäjät ovat oikeasti väsyneet vänkäyksiin.
Taas en ehdi tässä miettimään 100%:n ilmaisua, vaan menen vaihtamaan nyt pojan paskavaipan, joka on nyt odottanut puolet tämänkin miettimisestä/kirjoittamisesta - Brown Inkvisition RuleZ ok.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 15.33:   
Boogie:

>Kritiikki on kritiikkiä, mutta samojen asioiden
>uudelleen ja uudelleen esiintuominen on
>jankuttamista.

Onhan se sitäkin. Tosin yleensä minun tapauksessani kipinä tulee jostain muualta kuin itsestäni. En (ainakaan aina :)) pompi täällä kerran viikossa hokemassa jotain, vaan yleensä kommentoin jotain ilmiötä maailmalta tai jotain keskustelua täältä, joka tuo mieleeni jonkun pointin joka on mahdollisesti käsitelty aikaisemminkin mutta soveltuu mielestäni asianomaiseen keskusteluun.

Mutta kyllä minä ymmärrän, ja ennenkin olen ymmärtänyt, myös kyllästymisen saman asian jauhamiseen. Yleensä se ärsyttää niitä jotka eivät käsiteltävästä asiasta pidä, ne jotka pitävät niin eivät ehkä huomaa jankuttamista. Aikoinaan ne ärsyyntyvät olivat PC-käyttäjiä Windows 3.1 -aikaan jotka eivät kestäneet kuunnella kuinka hyvä AmigaOS moniajoineen oli silloin. Taitaa olla niin että et olisi kritisoinut kirjoituksiani silloin? :)

Asian laitaa selittää myös se, ettei näihin asioihin joita yleensä kritisoin ole tullut minkäänlaista päätöstä. Asiat ovat edelleen auki. Artician ongelmat. Amiga Inc.:n velat. Genesin hölmöydet (hei, siteerasin MorphOS.netin velkalkistan päivitystä viimeisimpänä linkkivinkkinäni Saku-foorumissa). OS4:n lisessihömppä. Kaikki nämä ovat asioita, jotka ovat kesken. Harvemmin kommentoin loppuun asti käsiteltyjä aiheita.

Kuten silloin Windows 3.1 -aikaan, jolloin uskoin AmigaOS:n paremmuuteen (ja uskon edelleen että AmigaOS oli silloin parempi - ja väärinymmärretty ulkomaailman silmissä), jatkan edelleenkin uskomista siihen mihin uskon. Perusteluni ovat esillä aina kun keskustelen. Kättäni saa vääntää, kyllä se taipuu aina kun joku työ hyviä pointteja pöytään. Ei mielipiteeni ole valmis. Se on valmis muutettavaksi, mutta vain hyvästä syystä. Tai ainakin fantsusta syystä.

 

TSK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 19.30:   
Kommentoin tohon kun jotkut haluaisivat AOS4:n ties mille laitealustalle että jos Eyetech ei olisi antanut rahaa Hyperionille OS4:n kehityksen jatkamiseen niin Hyperionia sitoisivat tässä asiassa vain heidän, Eyetechin ja Amiga.incin keskinäiset sopimukset. Mutta koska tuon Alanin antamien vastausten mukaan he antoivat rahaa jotta AOS4:n kehitystyö jatkuisi niin se antaa heille liiketointa harjoittavana yrityksenä kaikki oikeudet odottaa ja vaatia saavansa rahansa takaisin ja nimenomaan vielä korkojen kanssa. Eli tämä sitoo Hyperionin kiinni Eyetechiin vielä noita sopimuksiakin tiukemmin. Tämä siis omana mielipiteenäni asiasta tietämättä laeista ja lakiteknisistä tulkinnoista tämänkaltaisissa asioissa yhtään mitään. Eli OS4:n saaminen jollekin muulle laitealustalle kuin A1:lle ei tosiaankaan ole kiinni pelkästään A.incin lupapolitiikasta vaikka tosin Hyperionin hemmot itse yleensä sanoo tässä asiassa että ottakaan yhteyttä A.inciin ja kysykää niiltä. Olisi liikekumppanin pettämistä yhtäkkiä lisensoida koko käyttis toiselle alustalle. Toisaalta voihan sitä toimia härkisti ja haistattaa pitkät Eyetechille sillä perusteella että mitäs olitte niin tyhmiä että annoitte rahaa hyvässä uskossa.

 

Joanna
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 19.49:   
Tietämättä paljonkaan OS4+A1 syntyyn johtaneista sopimuksista ja lehmänkaupoista on tässä vaiheessa jo tullut hyvin selväksi etteivät eri osapuolet ole edes julkisuudessa lainkaan samoilla linjoilla mihin heidän 'yhteistyötään' tulisi kehittää. Tai että onko sitä yhteistyötä enää olemassakaan?

En tiedä mihin tulkintaan esimerkiksi perustuu se että HyperionMP (Hermans) toistuvasti toitottaa Awe.netin foorumeilla sitä että he tekevät tulevan OS4:n Cell-prosessorille ja että he (nyt?) suuntaavat voimavarat Embedded-käyttiksen tekoon (koska OS4 desktoppi ei ole markkina). En edes enää tiedä onko hän yleensä missään asemassa sanomaan mitään Hyperioniin tai OS4:ään liittyvää.

Minun ainakin olisi kiva tietää oliko tuollainen linjaus olemassa jo aiemminkin vai onko tämä Embedded-idea syntynyt joskus viimeaikoina. Ainakin minulle oli aiemmin jäänyt käsitys että OS4:n piti olla ja kehittyä Desktop-käyttiksenä?

 

Jon
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 21.28:   
Voitko Joanna osoittaa linkin viestiin jossa HyperionMP väittää että OS4 tullaan näkemään Cell-prosessorilla?

 

Joanna
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 21.48:   
Jos kyseisiä viestiketjuja ei ole poistettu AW.netistä niin niiden pitäisi löytyä..

Ketju 1
sivun viimeinen viesti.. HyperionMP puhuu Cell-pohjaisesta AmigaOne laitteesta.

Ketju 2
Sivun toinen viesti.. HyperionMP kehuu edelleen Cell-prosessoria ja selittää kuinka siinä on hyvät multimediamarkeettiominaisuudet ja kuinka hyvä sillä olisi ajaa AmigaOS:aa..

Riittääkö? Tiedän että linkit ovat pitkiä mutta haluan että niissä näkyy kokonaan minne ne osoittavat ettei tulla syyttämään vääristelystä.

[Edit: Linkit kaikesta huolimatta lyhennetty, alkuperäinen linkki on edelleen siellä takana. Layout menee lukukelvottomaksi joillakin selaimilla muuten. --Moderaattori]

 

Jon
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 21.57:   
Kyllä osa noista on varmaan sattunut omiinkin silmiin, mutta pitääkö päiväunelmointi ottaa julkistuksena? No, ehkä Hermansin olisi syytä vaieta.

"Bingo! All in good time ofcourse, not running before we can walk."

 

Ibe U
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 22.19:   
Toisaalta Hermansillakin on oikeus spekuloida ja fantasioida amiga foorumeilla.

 

Joanna
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 22.23:   
En olekaan väittänyt uskovani Hermansin puheita. Olen jo aikaa sitten oppinut ettei hän läheskään aina tiedä mitä selittää :)

Kysymys on enemmänkin siitä että onko tuollaisia juttuja (ja varsinkaan OS4:n muuttumisesta Embedded käyttikseksi) hyvä heitellä muutenkin epätietoisten ja toivoisten ihmisten eteen?

Ainakin minua kiinnostaisi oliko tarkoitus tyynnytellä väkijoukkoa, keksiä hurrattavaa tai muuten vaan aiheuttaa hämäännystä että tosiasiat pääsisivät unohtumaan? Vai onko koko Cell-tarina vain viatonta Huru-ukon höpinää joka pitää jättää omaan arvoonsa?

 

TSK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 23.38:   
Miks ihmeessä toi cell-juttu ei vois koskaan toteutua ?

Toisaalta Hyperionin hemmot sanoo että uskovat tulevaisuuteensa niin miksi emme uskoisi muutkin.

 

Boogie
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 0.19:   
Ibe U: Mitään fyysistä, tai organisaatiollista estettä koota vaikka 1000 konetta ei ole.

Joanna: Kovinkaan vakavasti ei tunnustelevia keskusteluforumikirjoituksia voi ottaa. Noita huomattavasti parempana HyperionMP:ltä pidän löpinä #99:siä.

Jos Cell-AOS materialisoituu lähikuukausina lupaan syödä pääni (tai ainakin osan) ja alan harjoittelun hetimmiten tänä yönä, nyt. Ollappa Ior Bockin notkeus !

Janne: Win3.1 - Aivan varmasti, jos argumentit olisivat multiploituneet samaan tyyliin :)
On ikävää, että AmigaOS on mielestäsi vain Win3.1:stä parempi. Kuule, tämä on lähes sydänvereni seisauttava loukkaus :)

No niin lapset, nyt nukkumaan, Uni-Jukka kutsuu.

 

JPQ
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 0.28:   
Boogie: se on ymmärtämättömyyttä tuo väite josta loukkaanuit.:)

 

Ibe U
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 0.59:   
Boogie: Tarkoitin vain että et saa myytyä suomessa sellaista määrää.

Janne: Mulla aika negatiivinen käsitys Genesin tarkoituksista, hyödyllisyydesta amiga skenelle tms. en silti pomppaa uusi sukupolvi genesi osastolle aina kun siellä on jokin uutinen.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.18:   
>On ikävää, että AmigaOS on mielestäsi vain
>Win3.1:stä parempi. Kuule, tämä on lähes
>sydänvereni seisauttava loukkaus

En minä nyt välttämättä niinkään menisi sanomaan. Tarkoitin vain, että Windows 3.1 -aikana etenkin Amigan ja PC:n käyttisten tasoero oli sen verta polarisoitunut (mm. moniajon osalta)... ja Windows 3.1:n seurana käytettiin siis paljon myös DOSia... että on helppo katsoa taaksepäin ja todeta että ainakin se väittely oli perusteltua. Harva tiesi kuinka hyvä Amiga oli ja se oli sääli.

Voimme toki vertailla Amigaa ja esim. myöhempiä Windowseja, mutta mitä pidemmälle menemme siinä niin sitä enemmän myös Windowsista alkaa löytyä hyvää. Amiga oli kuitenkin kymmenisen vuotta lähes vailla kehitystä (vain varsin vähäistä) samalla kun Windows (ja MacOS X) porskuttivat isolla rahalla eteenpäin.

 

JPQ
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.20:   
Janne: windows pahenee vain ei se parane ehkä hieman vakaampi tms.
mutta koko ei anna anteeksi noita. Eli pitää huomioida miten iso on
windows siihen nähden mitä se oikeasti voisi olla.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.21:   
Ibe U:

>Toisaalta Hermansillakin on oikeus spekuloida
>ja fantasioida amiga foorumeilla.

Toki. Se on vain yksi suurista synneistä joista BBRV:tä on yleensä (osin ihan aiheellisestikin) kritisoitu. Parempi sekin kyllä kuin fantasioida Amiga-tapahtumien keynote-speakeissa McEwen-tyyliin. Ei minua ainakaan haittaa.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.22:   
JPQ: Niin, Windowsista varmasti löytyy yksityiskohdista heikkouksia, mutta käyttäjäkokemuksen kannalta se on kehittynyt hurjasti niistä Windows 3.1 / DOS -päivistä.

MacOS samoin X:n myötä on noussut arvostuksessani suuresti.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.39:   
Alan muuten kommentoi täällä uutta AmigaOne-tuotantoerää.

[Edit: Rikkinäinen linkki korjattu. --Moderaattori]

 

Palle
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.57:   
Joo ei nykyistä windowssia ja AmigaOS:aa kannata alkaa edes vertailemaan. On *vähän* eri lähtökohdat. Kyllähän +20V:n kehitystyön ja muutaman miljardin taalan panostuksen jälkeen pitääkin alkaa syntyä pätevää käyttistä (niinkuin Win2000/XP ovat).

 

Joanna
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 12.26:   
Tuosta Jannen postittamasta linkistä kannattaa ottaa huomioon että Alanin kuvaamansa korttihinnoittelu on aikalailla kaukana todellisuudesta. Koneiden asetuskulut piirilevyjen piensarjojen kokoamiseen ovat jopa suomessa *PALJON* pienemmät (ero on lähes 10* ) joten hänen petustelunsa hinnoille ei tuolta osin ole pätevä. (*)

Eli joko hän liioittelee u-A1 korttien teon kuluja antaakseen sankarillisen vaikutuksen (Heroic effort, Be thankfull etc) tai sitten asianomainen alihankkija käyttää hänen osaamattomuuttaan hyväksi.

Lopputulos.. Ilmeisesti siis kortteja on teossa mutta edes AlanR ei tiedä milloin ne oikeasti valmistuvat. No, lohduttavaa siltä kannalta on että seuraava oletettava ostoryntäys (jos näillä markkinoilla voi tuota sanaa yleensä käyttää) tulee sitten kun Hyperion julkaisee OS4.0:n valmiin version.


(*) Jos hinnat olisivat olleet tuota luokkaa ei ITI (muutaman työntekijän firma ilman pätkääkään lainarahaa) olisi koskaan pystynyt valmistuttamaan niitä kaikkia 68k, PowerPC yms kortteja joita reilun viiden työntekovuoteni vuoden aikana saimme aikaan..

Ulkomuistista isoimmat asiakaskäyttöön saakka menneet kortit:
- 68k, vuosien varrella 6 revisiota, joista viimeistä valmistettiin muutama sarja...
- MPC555 kolme kehitysrevisiota,
- Mpc850 neljä/viisi varianttia,
- MPC5200 kolme korttivarianttia
+ muuta sälää kuten 8-mikrokontrollerikortteja, Lon-kortteja, PCI-104-Radeon näytönohjain yms

 

MarkoS
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 13.07:   
Joanna: "...että Alanin kuvaamansa korttihinnoittelu on aikalailla kaukana todellisuudesta"

"(and before anyone starts quoting these numbers out of context they are just for illustration)."

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: