AmigaONE-aiheinen kysely

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 » AmigaONE-aiheinen kysely « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jon
Torstaina, 14. huhtikuuta, 2005 - klo 14.54:   
Kliks

 

hooligan/dcs
Torstaina, 14. huhtikuuta, 2005 - klo 15.18:   
Vastasin vaikkei tuolla saadakaan minkään valtakunnan totuutta selville. Tainnut jo pari kertaa muuttua valinnatkin siitä mitä ensiksi äänestäneet saivat eteensä :)

 

Joanna
Keskiviikkona, 4. toukokuuta, 2005 - klo 22.14:   
Enpä muuttotouhuissani viitsinyt alkaa vastaamaan ja tuskin sillä tiedolla että en ole aikeissa ostaa A1:stä olisikaan ollut sen suuremmin iloa tai uutisarvoa.

Tulokset on postitettu näemmä ainakin Ann.lu:hun, ilmeisesti myös muille sivustoille.
Linkki

 

Janne
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 9.55:   
Liittyen Alan Redhouseen ja hänelle osoittettuun 20
kysymykseen ja niitten viivästymiseen sekä Redhousen Kiinan
matkaan gary_c:llä oli ihan hyvä teoria:

"Maybe there's something coming up that will improve the
situation somehow, that he's waiting for so he can answer the
questions in a better atmosphere. Well, that's definitely wishful
thinking, but I kind of hope it's true, for his sake and for his
customers. If there isn't something ahead that will make things
look better, then his delays only make the situation worse. Of
course it could be that he thinks things can't really get any
worse, so there's nothing lost by putting it off."

Mielestäni MAIn tilanne (oikeusjuttu, web-sivujen katoaminen,
hardisongelmat, Articia P:n jatkuva viivästyminen) täytyy olla
huolestuttava Eyetechin kannalta. Toisaalta Hyperion ja Amiga
ovat vihjailleet että OS4 pyörii myös jollain muulla PowerPC-
raudalla, ehkä Eyetech ja kumppanit ovat virittelemässä jotain
uutta partnershippia MAIn tilalle. Sekin tietysti mahdollista.

Tai sitten kaikki on menossa ihan metsään. :)

 

MarkoS
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 11.32:   
Janne: "Liittyen Alan Redhouseen ja hänelle osoittettuun 20 kysymykseen ja niitten viivästymiseen..."

Samaan asiaan liittyen selvennettäköön tota viivästymistä, että varsin aikaisessa vaiheessa, maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa, Alan kertoi vastaavansa kysymyksiin joskus toukokuun puolivälissä. Tai oliko se puolivälin sijaan alku tai loppu; en muista varmuudella ja kun ei tuolla AWN:ssä näytä olevan hakua, enkä tuota viestiä nyt löytänyt. Taisi olla ihan ensimmäisessä tiedusteluketjussa, kun ei vielä tiedetty, että kysymyksiä ei oltu edes lähetetty Alanille. Pointtina kuitenkin se että noista ulkomaan foorumien keskusteluista voi saada virheellisen käsityksen, että vastaaminen olisi koko ajan siirtynyt seuraavalle päivälle.

Oikeusjutusta sen verran, että ei ole näkynyt niiden joita se kiinnostaa spekuloivan, liittyykö siihen muita oikeusjuttuja
tai onko Eyetech edes Main puolella.

 

Janne
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 12.05:   
MarkoS: Fair enough. Mutta gary_c:n pointti on tietysti edelleen validi - ehkä Eyetechillä on jotain syytä puhua asioista vasta toukokuun puolivälissä tms. Ehkä siellä on jotain uutisia tulossa.

Spekulaatiota kaikki tyyni. Kunhan halusin tämänkin pointin tuoda keskusteluun täällä.

 

KimmoK
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 16.11:   
"Tai sitten kaikki on menossa ihan metsään."

Ei voi, siellä on oltu jo sangen pitkään :-)


Positiivisena juttuna olen hoxinut että seuraavan AOS4 päivityksen jälkeen kovalevyjen DMA siirrot on kaikkien käytettävissä.
Yhden asian osalta polku siis kääntyy metsän reunamaita kohti, poispäin syvimmän metsän pimennosta. Toki kuvioon sopisi hemmetin hyvin se että viimein kun A1 HW saadaan toimimaan niin hyvin kuin se voi toimia, sen korvaisi joku uusi rauta.

 

KimmoK
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 16.15:   
Buck puhui muinoin HW:n lisensoimisesta muille HW valmistajille, olisi ihan mukeva jos Eyetechin tuottama peggy korvais Teron raudan A1 koneissa, vaikkapa valmistettuna jollain aasialaisella puljulla, vaikkapa sinistä peggyä korkeampaan hintaan, kunhan laatu ja takuu ois sinistä peg2 tasoa tai parempi.

 

Janne
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 18.25:   
>Positiivisena juttuna olen hoxinut että
>seuraavan AOS4 päivityksen jälkeen kovalevyjen
>DMA siirrot on kaikkien käytettävissä.

Ovatko? :) Eikös monta kertaa "seuraavassa versiossa ei ole ongelmia" ole osoittautunut aika harhaanjohtavaksi niin AmigaOnen kuin Linux-tuen kuin yms. kanssa. Mihin perustuu tieto?

 

Janne
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 18.27:   
Ihan hyvää pointtia Bernieltä:

"Or, to put it in a few more words... OS4 is.

Any OS that had its consumer availability estimated at 4 months from first announcement, and has since been in development for 40+ months, with no end in sight, is not a sufficiently firm foundation on which one could try and sell proprietary hardware with "features" that prevent it from running any of the more established OSes should the seemingly-never-ending OS4 story end in failure.

Also, anyone advocating hardware on the back of an OS which ships with a network driver for said hardware which causes serious problems for users, and which apparently has been fixed for beta testers for ages, has to explain to potential customers why that fix has not yet been made available to ordinary people like, say, those prospective customers. And has to provide some rather strong assurances about future handling of such situations --- assurances that Alan simply can't make, because he doesn't control any of the software releases.

OS4, for all its lateness, might be great when it's done. And for all the posturing of KMOS, and all the vague non-statements of Hyperion, OS4's future development might be safe and secure for the next 20 years. Maybe there is a Russian billionaire injecting hundreds of thousands of dollars into it each day, who knows. But face it, right now, and to Joe Schmoe, OS4 is an unfinished OS with severe backwards compatibility problems, a history of massive misjudgement by the developers, far-from-optimal update policy, no market to speak of which would make future development worthwhile, and a hardware dongle which comes with its own bag of issues. Add to that the confussion about ownership, IP rights and future development rights, and describing OS4 as a "dubious" OS for selling large quantities of uA1s into China is being generous."

 

Joanna
Torstaina, 19. toukokuuta, 2005 - klo 21.08:   
MarkoS: En tiedä liittyykö oikeusjuttuun (Socle vs. Mai) mutta aiemmin (muutama kk sitten) oli Mai:n Ftp-palvemilella julkisesti saatavilla sen tapaista sisäpiiri-tietoa joka viittaisi siihen etteivät kaikki (ex?)työntekijät ole olleet tyytyväisiä firman toimintaan. Liekö sitten ollut kyseessä maksamattomat palkat/irtisanomiset tai mitä, en tiedä.. Mutta jäljet viittaisivat tuonsuuntaiseen työntekijöiden kostoon.

Janne: Pidän tuota Bernien kommenttia aika osuvana arviona tilanteesta. Koetin itse aikoinaan selittää Friendeneille ettei OS:n porttaus prossulta toiselle olisi mikään 3kk juttu vaan se vie vuosia...

 

Joanna
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 7.25:   
Ah.. yllä mainitsemaani vuotoon ja sen taustasyyhyn mahdollisesti liittyen..

Sivusto kuuluu semmoiselle kuin "U.S. Department of Labor: Office of Administrative Law Judges ", eli lienee paikallinen työaikoja/palkkoja valvova elin?

Pdf-tiefosto päätöksestä

viraston kotisivu http://www.oalj.dol.gov/

 

Piru
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 9.52:   
toimiva PDF-linkki, edellinen on vain osa urlista

 

Janne
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 10.05:   
Joanna: Tuo on siis joku ihan uusi oikeusjuttu josta ei ole kuultu ennen? Soclen oikeusjuttuhan on erikseen, mutta tuosta päätöksestä voisi päätellä että kyse on palkkojen maksamattomuudesta ja niihin liittyvistä korvauksista.

Mitäköhän MAIssa tapahtuu ja mitä Eyetech/Alan puuhailee Aasiassa? Mielenkiintoisia aikoja. :)

 

Joanna
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 14.51:   
Piru: kiitos.. Kämmäsin näemmä linkin lyhennyksen kanssa (ilmeisesti nuo URL:ssa ollet sulut sotki jotenkin) .. No, se löytyy pääsivun kautta myös kun laittaa kohtaan "Employer/Respondent:" Mai logic ja suorittaa haun.

Janne: En tiedä yhtään sen tarkemmin.. Linkki on Moobunnystä, jonne joku sen oli postannut hieman aiemmin. Tarkistin ennen tänne laittamista että näyttäisi aidolta Us-valtion dokumentilta aidolla us-gov palvelimella.

Ainakin Alan (tai joku jolla on hänen tunnuksensa AW:nettiin + oikeude webbisivujen muuttoon... oletan että Alan) on näemmä tullut senverran takaisin että on laittanut keskenkoottuja Tornitus-vermeitä myyntiin merkittävällä alennuksella.... Eli jotain eloa on nähtävissä.

 

Janne
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 16.22:   
Eyetech muuttaa:

http://www.eyetech.co.uk/addbar.php?Address=/NEWS/FREEB001.HTM

 

Joanna
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 21.16:   
Palatakseni hetkeksi otsikkoon.. Voikos tuosta kyselystä oikeasti tehdä johtopäätöksiä? Otanta on/oli pieni eikä ainakaan minulla ole käsitystä miten hyvin vastauksien oikeellisuus on varmennettu. Eli että onko "kannatuspostituksia" kuinka paljon ja kuinka paljon vastaajista seisoo lompakkoineen puheidensa takana kun aika tulee.

Senverran ilmeisesti voinee päätellä että Micro-A1 ei ole ollut hirmuisen suosittu.. On vaikea uskoa että uA1 ostajat olisivat olleet merkittävästi epäaktiivisempia osallistumaan kyselyyn kuin SE/XE omistajat (tietenkin joillakin on molemmat?). Pollitulosten mukaan SE/XE on myynyt noin 2.5* niin paljon kuin uA1, eli tämä rajoittaisi Mikromallin määrän jonnekkin 500 kpl alle.

Toinen mitä näkyy on että kolmannes OS4:ää vielä odottavista toivoisi saavansa sen BPPC:lle tai Sharkille (tai ACK:n kortille joka lienee vielä enemmän vaporia kuin Shark)... 2/3 ilmoittaa että hankkinee OS4:n tullessa (tai 12kk) AmigaOnen.

Asia jota ei käsittääkseni ollut kysytty (en kyselyä nähnyt) olisi mitä ihmisten vastauksille ja kiinnostukselle tapahtuisi jos OS4:n saisi esim Pegasokselle tai Macille.. mutta nykytiedon valossa kumpikaan ei ole ajankohtainen valinta.

 

Ibe U
Perjantaina, 20. toukokuuta, 2005 - klo 21.25:   
Olen sitä mieltä että tässä vaiheessa kun kaikki on vielä "levällään" on hyvä ratkaisu keskittää rauta yhteen hankkijaan, tietysti toivoisi että raudan markkinat vapautuisivat. Tosin kunka moni (kukaan) olisi siitä kiinnostunut.

Vanhoihin tai uusiinkaan mäkkeihin en usko koska.. tekisi amiga os:tä kakkos käyttöjärjestelmän. Älykkäämmätkin perustee oli olemassa ;) mutta kahden kaljan jälkeen ei ajatus luista.

 

Piru
Lauantaina, 21. toukokuuta, 2005 - klo 16.03:   
Ilmeisesti Eyetech muutti jo:


Quote:


Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
Apache/1.3.33 Server at www.eyetech.co.uk Port 80




 

Janne
Tiistaina, 31. toukokuuta, 2005 - klo 17.20:   
Mistä Wiffy puhuu? :)

amigaworld.net

"You'll see."

 

tomazkid
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 7.30:   
Se on kai se salainen vehje josta Hyperion on hinttaillut.
Xbox, matkapuhelin, Pegasos, tms. saa siitä varmaan tietoa "when it's done".

Mitäs nyt on AW-netille on tapahtunut, kun ei toimi?

 

Janne
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 8.27:   
tomazkid: Veikkauksia - liittyykö "salainen vehje" Eyetechiin (ja 20 kysymyksen vastauksen viivästymiseen) vaiko nimenomaan ei liity Eyetechiin?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 8.40:   
ANN:ssä on holiday break ja AW:ssä on "uutispimento"???

Paluu amiga.org:n??

 

KimmoK
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 8.41:   
koostelinkit vihjeisiin, kiitos .... aaah... Amigamualiman huhut, ne on sit jänniä!!

Niillä kait sitä elettiin koko 90 luku ???

 

KimmoK
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 8.47:   
Salaisista vehkeistä:
- about vuosi sitten Garry puhui mobiilihärpäkkeestä jonka mobiilipiiriin (Sony?) AOS4:sta oltaisiin sovittelemassa (tjsp)
- AInc:llä on ollut reference designeja (by Dean Brown) no net on varmaan lepäämässä ikiunessa (RIP)
- A1 ja nykyinen ArtisiaS on hemmetin aikansa elänyt (RIPieces), jospa VIIMEIN tulis päivitystä...?
- jospa nyt tuliskin vain uA1i
- jospa nyt tuliskin vain 1.33Ghz G4
- jospa ... joo

 

KimmoK
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 8.49:   
elkää katsoko mutta MAI:n sivut näyttää "vain" web serverin hakemiston ... http://www.mai.com/

 

Ilkeä
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 8.52:   
pitipä piruuttaan imasta talteen kaikki vähänkään mielenkiintoiselta vaikuttavat filet ... 8]

 

Ilkeä
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 10.13:   
mutta ei siellä mitään mielenkiintosta ollu

 

Piru
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 10.55:   
@KimmoK
http://www.wrongpla.net/news/article154.html


:)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 11.41:   
AW toimii taas.

Wiffyn kommentista ... melua tyhjästä voisi olla todennäköisin taustavoima.

Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ja tipahduksen jälkeenkin kannattanee puoli vuotta olla jalat maassa (a'la NokiaMediaTerminal & AmigaDE)

 

Janne
Keskiviikkona, 1. kesäkuuta, 2005 - klo 14.48:   
EntilZha OS4:stä:

"Does anyone think it MIGHT be this year, or do you all think next?

No, it's going to be this year."

amigaworld.net

 

Joanna
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 0.59:   
Kimmok: näyttää siltä että joku keskimääräistä tumpelompi on yrittänyt siirtää Mai:n sivuja toiselle serverille. Ilmeisesti ei oikein ole hänellä hanskassa tuo webbisivujen teko/siirto.

Sitä minä tosin tässä ihmettelen että: Miksi yleensä pitää ne sivut esille laittaa noin puolikuntoisina.. Onko noiden tarkoitus olla jonkinmoinen 'todistus'(*) siitä että firma on yhä edelleen hengissä? Valitettavan heikolta näyttää jos edes www-sivuihin ei löydy osaamista (omatoiminen ja itseoppinut harrastelija saisi parempaa/nopeammin aikaan) ...

Wiffystä en osaa ainakaan minä sanoa.. Jos oletetaan että se vaitoehtoinen OS4-alusta ei ole Pegasos tai Mac niin realistiset vaihtoehdot pöytäkoneeksi on aika vähissä. Tietenkin se voi teoriassa olla esim STB tai muu kummallinen laite, mutta.. No, sen näkee kun aikaa kuluu, jos jotain tulee niin eiköhän siitä toitoteta suureen ääneen.

Janne: eikös se vastaus ole (lähes) aina kysyttäessa ollut jotain linjalta 'hyvin pian' tai 'uskoisimme että täksi jouluksi'???


(*) uskonvahvistus tai mikälie sisäpiirijuttu.. Ainakaan tuollainen touhu ei ole firman katu-uskottavuudelle hyvä asia.

 

tomazkid
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 1.05:   
@Joanna
kyllä EntilZhan vastaukseen varmaan voi luottaa, onhan se ensimmäinen kerta vuosiin, kun tulee näin suora vastaus :)

 

Jupp3
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 1.43:   
>Jos oletetaan että se vaitoehtoinen OS4-alusta ei ole Pegasos

Acill tarjoutui maksamaan lisenssin & porttauksen Pegasos 2:lle. Amiga inc:n vastaus oli lyhyt ja ytimekäs "Ei."

 

tomazkid
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 1.56:   
Saiko Acill edes vastauksen?

Ymmärsin että Amiga Inc ei edes vastannut hänelle.

 

itix
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 4.32:   
"Sitä minä tosin tässä ihmettelen että: Miksi yleensä pitää ne sivut esille laittaa noin puolikuntoisina.. Onko noiden tarkoitus olla jonkinmoinen 'todistus'(*) siitä että firma on yhä edelleen hengissä?"

Tuskinpa sillä eivät nuo ainakaan vakuuta. Huono veppisivu on huonoa mainosta 24 tuntia päivässä. Paremminkin tuntuu siltä että putiikki on kutistunut yhden miehen toimistoksi joka tuskin edes tietää että niitä veppisivuja tutkii nyt koko Amiga-kansa.

Redhouse on pitänyt viime aikoina matalaa profiilia mikä ei ainakaan vahvista kuvaa MAI:n elinvoimasta. Hiukan on Genesin viime vuoden touhujen makua.

Vaikea vain uskoa että MAI nousee. MAI:n ainoa asiakas on EyeTech jonka volyymit ei riitä MAI:n tukemiseen. Linux-puolella Teron on susi mutta sen sijaan että olisivat korjanneet rikkinäisen Artician ne menivät suunnittelemaan Teron Minin jossa on ne samat ongelmat Linuxin kanssa. Ei ole lupaavaa että pikkuinen bPlan jossa ei taatusti ole montaa työntekijää pystyi analysoimaan Articia S:n bugit mutta MAI Logic ei yhtään. Gerald Cardahan kävi aikoinaan paikan päällä selvittämässä Articia-ongelmia joka sekin oli hukkaanheitettyä aikaa.

Ihme että MAI Logic on pysynyt pinnalla näin pitkään.

 

itix
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 4.48:   
MooBunnystä sain poimittua seuraavan linkin: http://www.mai.com/Art/board_biz_model.jpg

En edes muistanut että EyeTech oli MAI:n jälleenmyyjä USA:ssa ja Euroopassa. Shinden näyttäisi olevan voimissaan mutta niiden veppisivuista (http://www.shinden.co.jp) ei ota erkkikään selvää.

 

Joanna
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 13.00:   
Itix: Eyetechilla oli/on ainakin aiemmin kuulemani mukaan monopoli kaikkiin Teroneihin (myös Unix-käyttö) euroopassa, se että heillä olisi ollut myös samanlainen sopimus USA-markkinoista on minulle yllätys.

Se mikä tuossa kaaviossa ihmetyttää on se että jos kerran Kiinaa hoitaa joku kolmas firma (Primer) niin miksi AlanR laukkaa kerta toisensa jälkeen kiinaan myymään koneita?


Siellä Mai:n palvemilella on muitakin mielenkiintoisia kuvia..

Kuva jostain laitteesta joka näyttää Teronilta tungettuna PCI-korttipaikkaan.. Eikai tämä vaan ole se mystinen SharkPPC jota Elbolx aikoi alkaa myymään Classix+PCI väyläkorttien omistajille?
http://www.mai.com/Art/mightron1.jpg


Aikataulukartta koneista (roadmap) josta näkyy mitä oli suunniteltu ja mitä piirimallia (S,Sa,P) missäkin olisi pitänyt olla.
http://www.mai.com/Art/Teron_roadmap.jpg

Aikataulusta (luultavasi tehty alkuvuonna 2003 koska TeronPX (eli AmigaOne-XE) oli kuvan mukaan saatavilla) näkee että siihen saakka kun kyse oli vain Articia-S pohjaisista koneista se on pitänyt kutinsa kokolailla hyvin (vaikka Teron-mini taisikin olla korttitason korjausten vuoksi aikalailla myöhässä).

Ratkaiseva poikkeama kartasta tapahtui kun 2003 lopulla olisi pitänyt saada aikaan Teron PX1 ja PX2 (joissa on Ariticia Sa ja Articia P piirit). Tietääkseni kumpikaan laite ei ole päässyt tuotantoon saakka.. Myöskään Mai:n sivuilta ei löydy kummastakaan valokuvaa tms..

 

itix
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 14.40:   
"Kuva jostain laitteesta joka näyttää Teronilta tungettuna PCI-korttipaikkaan.. Eikai tämä vaan ole se mystinen SharkPPC jota Elbolx aikoi alkaa myymään Classix+PCI väyläkorttien omistajille?"

En usko. Olen nähnyt vastaavanlaisia kortteja Inguardin sivuilla. Inguard teki Articia S-pohjaisia PCI-kortteja johonkin specifiseen Linux-käyttöön tjsp.

Tuo Inguard on muuten mennyt nurin. Tai ainakin niiden kotisivut (www.inguard.com) ovat kadonneet. Googlella törmäsin yllättäin tähän.

 

itix
Torstaina, 2. kesäkuuta, 2005 - klo 14.51:   
Yksi mielenkiintoinen linkki lisää. Inguardin Google Cache.

"MAI is a member of the Atum Business Group, which consists of the Taipei-based Atum Technology Corporation (Atum), Fremont-based Inguard Incorporated (Inguard), and MAI itself."

Atum Business Group (www.atumtech.com) on kadonnut.

 

TSK
Perjantaina, 3. kesäkuuta, 2005 - klo 20.27:   
>Linux-puolella Teron on susi mutta sen sijaan että olisivat korjanneet rikkinäisen Artician ne menivät suunnittelemaan Teron Minin jossa on ne samat ongelmat Linuxin kanssa.

Ainakin Elwoodilla Linux toimii 100%:sti korjatulla XE-emolla ! Linkki keskusteluun.

 

Joanna
Perjantaina, 3. kesäkuuta, 2005 - klo 22.13:   
Itix: Atumtech.com domaini on myynnissä ja Inguardin domaini on expiroitunut (eli jätetty uusimatta, tieto Networksolutions:in whois-palvelusta).

TSK: Jos 100% toimivuuden takeeksi riittää (kuten linkittämässäsi postituksessa sanotaan) se että yksi käyttäjä on testannut viisi kertaa että yhden (saman) tiedoston MD5 tarkistussumma on oikea ollaan aika heppoisilla puheilla liikenteessä...

En sano etteikö se korjaus saata vähentää virheiden esiitymistä (tekihän Blanin April-1 myöskin niin) mutta koko ide-dms yms ongelman korjaajaksi en tuota viritelmää pidä uskottavana.

(sivuhavainto)
Otetaan aika.. kauanko menee että tämä katoaa Aw.netistä :)
amigaworld.net

 

itix
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 9.49:   
TSK: "Ainakin Elwoodilla Linux toimii 100%:sti korjatulla XE-emolla ! Linkki keskusteluun."

Epäilen. Mites ethernet DMA tai PCI DMA? Pelkkä IDE DMA fixi ei riitä. Puhumattakaan muista Artician ongelmista. Articia S häviää joka osa-alueella Marvellin Discoverylle.

 

itix
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 15.15:   
Potkitaan se kuollut hevonen uudestaan: eli Elwood ei ilmeisesti tehnyt kunnollista testiä. Mutta ettei menisi pelkästään negatiiviseksi niin annan tunnustusta Hyperionille että onnistuivat kiertämään Artician rajoitukset softalla.

 

Janne
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 18.26:   
Kuinkakohan monta kertaa kuulemme sanat: Nyt AmigaOne (micro,
XE tai joku uusi) viimein toimii DMA 100 %, ei ole ongelmia... vain
kuullaksemme hieman myöhemmin että ei se toimikaan.

Alkuperäisen version jälkeen SE:stä sanottiin että se korjaa
ongelman, sitten XE:stä, sitten IDE-fixin (ehheh) kanssa toimii
kunnolla, sitten MicroA1 viimein toimii kunnolla...

Ja käy ilmi ettei Articia toimi kunnolla missään. Paitsi Pegasos April
2:ssa. Eikä sekään ole immuuni Artician kranttuudelle muistipiirien ja signaalilinjojen pituuden suhteen. No MAI without April indeed...

 

Janne
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 20.04:   
Joanna:

>Otetaan aika.. kauanko menee että tämä katoaa Aw.netistä
>http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?
>topic_id=12754&forum=14

"Error - The forum/topic you selected does not exist. Please go
back and try again."

:)

 

MarkoS
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 20.29:   
Huoh, onko tämä taas niitä iltoja kun Janne vetää punkkua ja riehuu saku-foorumilla? ;-)

Jos joltain jäi näkemättä kyseinen elämää suurempi postaus, niin siinä oli linkki moobunnyn viestiin
Alan Redhouse 2002 We need Linux sales to survive

 

Jon
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 21.19:   
Se viesti on täällä.

Ketkä sitten jaksaa tuota skeidaa pyöritellä vuodesta toiseen.

/me goes back to coding.

 

Janne
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 22.21:   
MarkoS:

>Huoh, onko tämä taas niitä iltoja kun Janne vetää punkkua ja
>riehuu saku-foorumilla? ;-)

Ei kai... En ole vetänyt punkkua tai mitään muutakaan. :)

Kyllähän minä vierailen Saku-foorumilla muiden saittien ohella
useamman kerran viikossa. Tämä on kiva paikka.

 

Janne
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 22.49:   
MarkoS:

>Alan Redhouse 2002 We need Linux sales to survive

Niin, onhan noita ihan huvittava lueskella jälkiviisauden kera.
Selviöhän se on että AmigaOne epäonnistui aika pahasti - siitä
piti tulla Linux-ratkaisu (siis Teronista) myös siinä missä OS4-
ratkaisu. Vasta kun Linux ei alkanut toimia alettiin julkisesti
puhua vain OS4:stä...

Aika näyttää mitä AmigaOnen käy, mutta veikkaanpa että
ainakin Articia S -pohjaisten tuotteiden osalta No Mai without
April kävi toteen. Saa nähdä sitten mitä Eyetech, Hyperion, Mai
tms. vetävät hihastaan vai vetävätkö. Vaikuttaako Applen
mahdolliset x86/PPC-siirrot asioihin mitenkään jne.

 

Ibe U
Lauantaina, 4. kesäkuuta, 2005 - klo 23.45:   
Hmm en usko applen siirtyvän intel laitteisiin,m eikös apple edelleenkin ole osakkaana PPC tuotannossa.

MicroA on kyllä tainnut toimia A OS4:sen kanssa suht 100%, aika monia ei kiinnosta linux ollenkaan, siis näistä potenttiaalisista amiga asiakkaista, Amigan vain pitäisi löytää jokin pieni segmentti* johon se voisi tukeutua oli se sitten mikä vain, tuolla tarkoitan lähinnä sitä että "Aina pitää olla suunnitelma"

*Nykyiset amiga käyttäjät eivät riitä pitämäään OS4:sta yllä tarvittaisiin jokin markkina rako. Samalla tarvittaisiin julkisuutta tms.

Janne: Mitä kirjottaisit A OS4:sta jos joku pyytäisi artikkelin, siis näin teoriassa?

 

Janne
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 11.58:   
>Mitä kirjottaisit A OS4:sta jos joku pyytäisi artikkelin, siis näin
>teoriassa?

Ibe U:

Hyvä kysymys - lähtökohtaisesti varmaankin kieltäytyisin
jutusta, koska aihe on jossain määrin henkilökohtaisesti vaikea...

Mielestäni OS4:ssä on Amiga-yhteisön mittakaavassa PALJON
hyvää, paljon sellaista jota odoteltiin vuosia ja saatiin vain
lupauksia. Nyt on saatu muutakin kuin lupauksia. Respectiä
Hyperionille ja muulle tiimille - ihan oikeasti. Paljon.

Vaan silti, aikaa on kulunut niin paljon että OS4:n menestystä on
vaikea nähdä kun kilpailijat ovat niin kovia (Windows ja MacOS
ovat kehittyneet paljon), toisin kuin vielä 90-luvun puolivälissä.

Toinen ongelma on hardis ja sen problematiikka, sekä siihen
liittynyt julkinen sanasota. Mai vain ei herätä luottamusta
minussa ja niin kauan kuin OS4 on sidottu siihen... ei hyvä.

 

Boogie/GE
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 18.52:   
Jauhaa, vanha mylly jauhaa,
kunnes tuuli laantuu, sammuu aallot taivahan :)

Alan tarvitsee Linux:n, yhäti. Linux toimii - mutta saisi toimia paremmin. AOS4:sta ei ole sidottu mihinkään, se ei ole valmis. Hik.

 

Janne
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 19.01:   
Boogie:

>AOS4:sta ei ole sidottu mihinkään, se ei ole valmis.

Ei toki ole ikuisesti sidottu, mutta toistaiseksi sitä ei saa muulle
hardikselle eikä muita suunnitelmia ole julkistettu - niinpä OS4
on toistaiseksi sidottu MAIn tuotteisiin.

Toivon hartaasti että tämä muuttuu. MAIn ja AmigaOnen
nykytilassa en tosin näe muuta mahdollisuuttakaan... Pakko
muuttua ellei Hyperion heitä pyyhettä kehään.

Harmi että oltiin näin pitkään uppiniskaisia.

 

JPQ
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 19.04:   
Boogie: eihän linuxkaan ole valmis eihän? (pelokkaalla äänellä
esittynä)

 

Boogie
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 22.15:   
Janne: Tuossa olet täydellisen Harhassa. Vai eikö CyberStormPPC ja BlizzardPPC olekaan hardista ? Tuossa viedään taas asioista tuntematonta 10-0.
Uppiniskaisia :) Up in wha-hat ? Mielestäni on oleellista ja merkittävää se, ettei käyttis ole valmis, Se on fakta, Muu fantasiaa a'la MyCow. :)

JPQ: Linux ei ole valmis ikinä, Ja distrot paisuu kuin hyperpullataikinat - Komiaa!

 

Janne
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 22.56:   
Boogie: No, ensinnäkään Cyberstorm/Blizzard-versioita ei ole
vielä julkaistu (joten kuluttajan kannalta edelleenkin AmigaOne
on ainoa rauta jolle OS4:sen saa)... ja vaikka ajateltaisiin vain
julkistettua roadmappia, jolla Cyberstorm/Blizzard-versiot
kiistatta ovat (uskon kyllä että ne tulevat sieltä), eivät ne
juurikaan ole merkittävä asia koska ne eivät edusta
tulevaisuuden tai edes nykyhetken suuntaa. Ne ovat classiccia.

Edelleenkin, tällä hetkellä, OS4 on sidottu MAIn kohtaloon. Jos ja
kun powers that be irroittavat OS4:n MAIsta, olen tyytyväinen.
OS4:ssa on toki HAL ja sitä kautta asia on mahdollista jos tahto
ja toteutus saadaan kohdalleen. (Toki on myös mahdollista että
MAI saa korvattua Articia S:n jollain paremmalla, mutta kaiken
tapahtuneen jälkeen sittenkin olisi mielestäni parempaa että OS4
olisi saatavilla myös jollekin muulle tuoreemmalle hardikselle.)

Seahundilla on hyvä kamppis asiaa sivuten. Taisin jo vuosia
sitten pistää siihen nimeni. Olisi hyvä jos OS4 olisi saatavilla
usealle eri alustalle.

Mitä uppiniskaisuuteen tulee... Mielestäni Amiga-yhtiöiden olisi
tullut olla avoimempia muille hardiksille jo vuosia sitten ihme
lisenssiviritysten sijaan. MAI-kuvion piti "taata laatua" ja ties mitä.
Höpsis kuten historia on osoittanut. Seehund oli oikeassa...

 

rrebel
Sunnuntaina, 5. kesäkuuta, 2005 - klo 23.49:   
Kyllä linux on varsin valmiilta tuntunut kaikki nämä vuodet mitä tätä olen käytellyt. Niin dualina kuin ainoana, kuten viimeiset viisi vuotta tällä koneella.

Mitäs "pahaa" distrojen paisumisessa? Ei niitä kaikkia ohjelmia tarvitse asentaa, vaikka vaihtoehtohan se sekin tietenkin on.

 

JPQ
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 2.59:   
Boogie: ei niin olekkaan ja toiseksi ei käyttiksen kuulukkaan olla koskaan valmis.:) Eli jos tulee uusia ominaisuuksia se on ok jos kasvu siinä yhteydessä on järkevää luokkaa. Ja jokainen joka on koodannut tietää miten järkevä luokka menee jos 10% prosenttia nopeampi tulostus veisi 2megaa/printterimalli lisää tilaa niin en näkisi järkeä jos otamme esimerkin mutta jos 20kt niin se olisi ok.

 

Ibe U
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 8.17:   
Janne: Se että OS4:nen on kesken on varmaankin hyvä syy sitoa se johonkin teittyy rautaan, erillaisten bugien tms träkkäys on oleellisesti helpompaa niin, samalla Hyperion voi keskittyä "pidemmälti softan kehitykseen", eikä siis käyttiksen rautapohjaisten ongelmien korjailuun, useammall eri alustalle . Tässä kohtaa tuo on tietysti saivartelua, mutta lähtökohtaisesti valinta on ollut oikea.

Se että rauta ongelmia on ollut on eri asia, sen vuoksi käytän termiä "lähtökohtaisesti" ;)

 

Janne
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 9.15:   
Ibe U: Nii-in. Jos ainoa syy olisi tekninen, niin olisin ehkä samaa
mieltä. Taustalla kuitenkin se Amiga Inc.:n taannoinen älyvapaaksi
osoittautunut lisenssipolitiikkarummutus...

Ainoa ongelma ei siis ole että valittiin huono pilottihardis, vaan
myös se että kehiteltiin lisenssipolitiikka joka vähensi OS4:n kykyä
levitä hardikselta toiselle. Hyperionin mukaan Amiga Inc. sanelee
edelleen mille hardikselle OS4 voidaan portata lisenssipoltiikkansa
mukaisesti... vaatien mm. sitoutumista hardiksen toimittajalta.

 

KimmoK
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 12.28:   
Jälkiviisautta... tuskin olisi ollut nykyistä huonompi lopputulos jos olisi valittu ensimmäiseksi uudeksi HW plattikseksi jokin hyllytavarana saatava piirisarja, ilman AGP:tä.

Raudan kummallisuudet ei olisi aiheuttaneet ylimääräistä päänvaivaa, linuxit ois toiminut paremmin, jne.

Mutta moinen jälkiviisaus lienee turhaa... as usual.

 

Boogie
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 12.29:   
Janne1: Julkaistu ei ole valmista versiota AmigaOne:llekaan, vain Developer PreRelease. Betatestaajilla CSPPC ja BPPC, AOS4:nen on ollut jo aikoja. Käyttikseen kuuluu myös oheisohjelmat ja niiden sovitus/testaus käsittääkseni on vielä kesken.
Tulevaisuuteen katsovana miehenä tuntuu Kontiot juuttuneen pahasti mutaan :)

Janne2: Kehitystyö on ollut nopeampien koneiden myötä nopeampaa, Hyperionilta löytyy tehokkaimmat AmigaOne:t tälläplaneetalla. Siksi näin.
Sekä vielä kerran: AmigaOnet ovat siis toimineet ja toimivat! Sanomastasi kun saa sellaisen kuvan, kuin'ei junalla pääse Turkuun (Huom. Lause on vertauskuva, eikä sillä ole mitään yhteyttä kirjoittajan todellisiin ambitioihin eri kaupungien suhteen).

Ibe U: Juuri näin. Kehitysalustan nopeus oli myös valintakriittinen juttu, eikä tässä (käsittääkseni) olla petytty.

 

KimmoK
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 12.30:   
@Janne

Jos Amiga -nimen lisenssoiminen olisi oikeasti tuottanut ongelmattoman HW:n ja takuun niin siitä olisi vähemmän purnattavaa.

Mutta enpä tiedä onko AInc lisenssipolitiikka enään nykyisin minkään esteenä, oikeasti. Vois luulla että Hyperionin ja Genesin yhteistyö voisi siltikin olla pitkässä puussa (nuo vain esimerkkinä).

 

MarkoS
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 13.21:   
Janne:"Kuinkakohan monta kertaa kuulemme..."

Eikös se Elwood ole käyttäjä käyttäjien joukossa ja kyseessähän oli foorumipostaus, eikä mikään uutinen.

"No MAI without April indeed..."

Ehkä sille korjaukselle olisi pitänyt antaa nimeksi April3, niin kaikki olisivat tyytyväisiä. :-)

"Vasta kun Linux ei alkanut toimia alettiin julkisesti puhua vain OS4:stä..."

Jos näin on tapahtunut, niin mitä pahaa siinä on?

"...jo vuosia sitten ihme lisenssiviritysten sijaan. MAI-kuvion piti "taata laatua" ja ties mitä. Höpsis kuten historia on osoittanut."

Nyt en kyllä ymmärrä, miten MAI-kuvioiden ongelmat johtuvat Amigan lisensoinnista.

"Seehund oli oikeassa..."

Olikohan jokin alitajuinen lipsahdus kun otit Seehundin puheeksi uppiniskaisuuden yhteydessä. :-)
En tiedä missä Seehund mielestäsi on ollut oikeassa, mutta ihan rehellisesti, onko Seehund mielestäsi saanut tempauksineen ja jääräpäisyyksineen jotain hyvää aikaiseksi?


"...vaatien mm. sitoutumista hardiksen toimittajalta"

Ja mitä pahaa tässä on?

 

Ibe U
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 15.46:   
Enpä usko että kukaan muu olisi asiaan sitoutunut. Sitten tilanne olsi eri kun OS olisi valmis tms.

Kirjoituksista on aistittavissa että jotkut eivät ole lukeneet johdantoa tai ainakin pahasti "oikolukeneet"

Siellähän selviää esim miksi mai ei ole korjannut niitä ongelmallisia lautoja, heh 3900$ tuen kanssa :)Olisivat Beeta testaajat jääneet aika vähiin.

 

Ibe U
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 16.17:   
Heh aw netissäkin on muutamia jotka uskovat että jos rauta vapautettaisiin, niin valmistajia ryntäsi pilvin pimein tunkemaan halpoja amiga PPC emoja markkinoille.

Aika nöyrän olosta tekstiä siitä pisteet.

 

itix
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 18.08:   
"My point is that, Amigaone owners have had to pay for the additional cost of the license to Amiga inc. If AOS4 gets ported to the Peg at no cost to peg users, I don't think A1 owners will be pleased and to be honest and neither will eyetech after all the hard work they have put into it"

MorphOS-fanaatikkona tuen Mikey C:n kommenttia 100%.

 

Janne
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 14.17:   
MarkoS:

>Janne:"Kuinkakohan monta kertaa kuulemme..."
>Eikös se Elwood ole käyttäjä käyttäjien
>joukossa ja kyseessähän oli foorumipostaus,
>eikä mikään uutinen.

Ja...? Silti asiaa siteerataan kuin faktaa tässäkin ketjussa:

"Ainakin Elwoodilla Linux toimii 100%:sti korjatulla XE-emolla !"

Olemme aika monta kertaa ties mistä syystä kuulleet että "nyt se AmigaOne toimii 100%" ja sitten ei olekaan toiminut...

Epäilenpä edelleen. Tosin ihmettelen, pakkohan se on joku päivä saada kuntoon jollain tavalla. Tai kai sitten ei.

>"Vasta kun Linux ei alkanut toimia alettiin
>julkisesti puhua vain OS4:stä..."
>Jos näin on tapahtunut, niin mitä pahaa siinä
>on?

Se että syyt Linuxin vähättelylle ovat eri kuin mitä nyt tykätään antaa. Syy on se, ettei se toimi. Mutta sanotaan että OS4:ää vartenhan tämä kaikki tehtiin... Vaikka Linux oli tärkeä osa suunnitelmaa alusta saakka. Kunnes huomattiin ettei Articia S:n kanssa Linux toimi kaikissa tilanteissa aivan täysin kunnollisesti...

Historian uudelleenkirjoittaminen on pahasta. Yleensä se jää voittajille mutta näillä markkinoilla myös häviäjät tuntuvat tekevän sitä. :)

>"...jo vuosia sitten ihme lisenssiviritysten
>sijaan. MAI-kuvion piti "taata laatua" ja ties
>mitä. Höpsis kuten historia on osoittanut."
>Nyt en kyllä ymmärrä, miten MAI-kuvioiden
>ongelmat johtuvat Amigan lisensoinnista.

Eivät ne siitä johdu, toki. Mutta Amiga-lisenssoinnin ongelmallisuus korostuu MAIn ongelmien myötä. Lisäksi se todistaa että Amigan laatuvarmistukset yms. olivat vain markkinointihöpöä eivätkä todellinen syy. Alan Redhousen 20 kysymyksen vastaus paljastaakin osan todellista syytä: Eyetechillä oli yksinoikeus AmigaOneen. En moiti Eyetechiä sen neuvottelemisesta itselleen, mutta moitin Amigaa huonosta lisenssipolitiikasta tai ainakin sen harhaanjohtavasta kuvailusta julkisuudessa.

>"Seehund oli oikeassa..."
>Olikohan jokin alitajuinen lipsahdus kun otit
>Seehundin puheeksi uppiniskaisuuden
>yhteydessä. :-)

Niin... kaipa se uppiniskaisuus on toisen periksiantamattomuutta. Seehund oli oikeassa, tosin. Ei Amigan lisenssipolitiikka tehnyt mitään muuta kuin hallaa. Tosin ehkei Amigalla ollut vaihtoehtoa jos Eyetech väänsi kättä sopimuksilla ja rahoituksella. Näitä asioita ei kuitenkaan ennen tätä päivää oltu kerrottu julkisuudessa, vain höpötystä laadunvarmistuksesta ja ties mistä. MAIn vaikeudet yms. mielestäni jos mitkä alleviivaavat Seehundin viestin lähtökohdan oikeellisuutta: jos nyt OS4 olisi useammalle alustalle, tai edes vapaasti portattavissa, ongelmat olisivat vähäisempiä.

>En tiedä missä Seehund mielestäsi on ollut
>oikeassa, mutta ihan rehellisesti, onko Seehund
>mielestäsi saanut tempauksineen ja
>jääräpäisyyksineen jotain hyvää aikaiseksi?

En tiedä. Olisi voinut jos mieli olisi hankkeen kohteella muuttunut aikaisemmin. Kyllä minä uskon kansalaisaktiivisuuteen, nimilistojen keräämiseen yms. Osa demokratiaa kai sekin. Ei tietysti Amiga ole demokratia, vaan bisnes, mutta mielestäni hänen petitionista oli varsin osuva ja toi yhden näkökulman selvästi esille.

>"...vaatien mm. sitoutumista hardiksen
>toimittajalta"
>Ja mitä pahaa tässä on?

Se on täysin epärealistinen lähestymistapa niin niche-OS:lle kuin AmigaOS on. OS4:n pitäisi Seehundin petitionin mielestä olla hallinnollisesti avoin porttauksille minne vaan (missä teknisesti ja markkinamielessä nähdään perustelut), kun se ei nyt ole Amiga Inc.:n julkilausuman ja sittemmin myös Eyetechin myöntämän sopimuskohdan mukaisesti. On utopiaa kuvitella että laitteistotoimittajat yleisesti sitoutuisivat erikseen lisensoimaan OS4:n. Parempi että OS4:n tekijät valitsisivat hardikset ja tekisivät ne niille valmistajasta riippumatta.


KimmoK:

>Jos Amiga -nimen lisenssoiminen olisi oikeasti
>tuottanut ongelmattoman HW:n ja takuun niin
>siitä olisi vähemmän purnattavaa.

Totta. Jos lisensoinnin seurauksena olisi syntynyt vaikkapa Applen tyylistä laatuhardista ja kuluttajavalmis paketti, olisin eri mieltä. Mutta kun MAI ei ole tuonut sellaista lisäarvoa.

 

Janne
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 14.20:   
Ibe U:

>Heh aw netissäkin on muutamia jotka uskovat
>että jos rauta vapautettaisiin, niin
>valmistajia ryntäsi pilvin pimein tunkemaan
>halpoja amiga PPC emoja markkinoille.

Mutta Pegasokselle voisi varmaan portata aika helposti jos halua olisi...?

 

Ibe U
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 20.07:   
Saako Pegasosta vielä?? ja käsittääkseeni jokainen myyty emo on myyty tappiolla? Ei kuullosta sellaiselta jolla on tulevaisuutta.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 21.33:   
jos hommaat linkin sellaiseen kommenttiin missä sanotaan että kaikki Pegat on myyty tappiolla, minä lupaan hoitaa sulle linkin mistä sellaisen saa tilattua. Deal?

 

TSK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 4.14:   
Ensinnäkin nyt kiehahti !

> Silti asiaa siteerataan kuin faktaa tässäkin ketjussa

>Syy on se, ettei se toimi.

Onko sinulla Janne AmigaOne ja siihen asennettuna PPC-Linux kun tunnut esittävän täällä tuommoisia väitteitä kuin faktaa ???

Ensinnäkin minä laitoin tuon kommentin Elwoodin viestistä vastauksena itix:in väitteelle: >">Linux-puolella Teron on susi mutta sen sijaan että olisivat korjanneet rikkinäisen Artician ne menivät suunnittelemaan Teron Minin jossa on ne samat ongelmat Linuxin kanssa." (Vasta nyt huomasin että itix puhuu Teronista eikä A1:stä. Hups ! Mutta puhuu Articiasta kuitenkin.)

Toisaalta kommentoin kyseistä väitettä noin laimeasti koska jäin itsekin odottelemaan että Elwood tekisi koneellaan laajempia testejä. Muuten olisin kommentoinut tiukemmin riippuen tietenkin testien tuloksesta. Tai mahdollisesti perunut kaikki puheeni.

Valitettavasti itselläni ei ole XE:tä eikä microA1:stä eikä L:ää asennettuna eikä ylimääräistä luotettavaa kiintolevyä johon sen asentais joten en voi testata itse Linuxin toimivuutta A1:llä.

Sitäpaitsi kannattaako tästä aiheesta enää edes puhua ollenkaan.

Mitä väittelyyn Linuxista tulee niin eiköhän jokainen joka sen A1:lle tai Pegasokselle haluaa niin haluaa näin pääasiassa siksi että näiden emojen valmistusmäärät saataisiin suuremmiksi. Itselläni on se käsitys että parhaat Linux-distrot saa vain ja ainoastaan x86:lle ja että ppc-versiot laahaavat kaukana jäljessä. Ja eiköhän kaikki ole samaa mieltä että x86-puolella on parempi teho-hinta-suhde kuin A1 tai Pegasoksella niin ettei nämä emot kiinnosta muita kuin Amiga-fanaatikkoja kuitenkaan. Itse en enää edes välitä koko Linuxista niin en kaipaa sitä ollenkaan ppc:lle. A1:n ostin vain ja ainoastaan OS4:sta varten.

Ja sitten tämä yksi aihe. Jotkut ihmiset tuntuvat kuvittelevan että vapaus aina kaikissa asioissa on pelkästään hyvä juttu. Esim. muistaakseni Applelle oli kloonikokeilu aika huono juttu. Eikä vapausajattelu sovi kaikkeen.

Ja sitten yksi aihe mikä ärsyttää. Eli kaikenlaiset nojatuoli-amatööri-analyytikot/insinöörit/asiantuntijat kuvittelevat aina tietävänsä kaikki asiat kaikista parhaiten ja paremmin kuin kukaan sen alan kouluja käynyt ammattilainen tahi alalla toimiva henkilö.

 

itix
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 4.33:   
"Ja eiköhän kaikki ole samaa mieltä että x86-puolella on parempi teho-hinta-suhde kuin A1 tai Pegasoksella niin ettei nämä emot kiinnosta muita kuin Amiga-fanaatikkoja kuitenkaan."

Unohdit PPC-fanaatikot. Tuolla FreeNoden #pegasosppc-kanavalla on läjä ihmisiä jotka eivät ikinä ole Amigaa käyttäneet eivätkä käytä.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 8.32:   
TSK:

>Onko sinulla Janne AmigaOne ja siihen
>asennettuna PPC-Linux kun tunnut esittävän
>täällä tuommoisia väitteitä kuin faktaa ???

Ei.

Mielestäni on ihan yleisesti hyväksytty ja tunnustettu fakta kauttaaltaan ettei Linux ole toiminut AmigaOneissa kunnolla Artician "ominaisuuden" vuoksi (liittyen siis cache coherencyyn).

Vuosi toisensa jälkeen olemme kuulleet "fixeistä" jotka ovat korjanneet kaiken ja "nyt se toimii". Vain kuullaksemme muutamaa kuukautta myöhemmin että, öö, ei se toimikaan ja suurin osa käyttäjistä ei edes uskalla kytkeä DMA:ta päälle. Tähän minä vain viittasin, en sen enempään enkä vähempään.

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, ja toitottanut sitä täälläkin, että uskon Artician ongelmien ratkaistavan softalla tavalla tai toisella. Tai ainakin olin uskonut. En voinut kuvitella että ne olisivat niin vakavia että vuosia olisi mennyt. Mutta on mennyt ja edelleenkään ei ole selvää mikä toimii ja mikä ei. MicroA1:nkin kanssa on ongelmia.

Ehkä MicroA1 todella korjaa cache coherencyn hardisfiksillä tai joku softafiksi tulee, mutta kiistatonta varmuutta tästä ei vieläkään tunnu olevan. Se että joku taas kerran sanoo "se toimii 100%" muutaman testin jälkeen ei historian valossa ole tae mistään. Liian monta kertaa on sanottu että "nyt se toimii" tai "seuraava versio toimii varmasti".

Yhdistävä tekijä on kautta linjan ollut ongelmallinen Articia S.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 8.38:   
TSK:

>Ja sitten tämä yksi aihe. Jotkut ihmiset
>tuntuvat kuvittelevan että vapaus aina kaikissa
>asioissa on pelkästään hyvä juttu. Esim.
>muistaakseni Applelle oli kloonikokeilu aika
>huono juttu. Eikä vapausajattelu sovi kaikkeen

Proprietary-laitteille on paikkansa. Olen samaa mieltä. Mielestäni Applejen sulkeutuneisuudella on hyvätkin puolensa, koska Appleissa itsessään on lisäarvoa myös hardiksessa. Ne ovat mageita. Amiga-puolella tällaista lisäarvoa ei ole ollut aikoihin, joten vapaus olisi perustellumpaa.

Ellei sitten oikeasti tehtäisi "Amigaa", jossa hardiksessakin on joku juju. Joku syy miksi se on suljetumpi systeemi...

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 8.43:   
TSK:

>Ja sitten yksi aihe mikä ärsyttää. Eli
>kaikenlaiset nojatuoli-amatööri-
>analyytikot/insinöörit/asiantuntijat
>kuvittelevat aina tietävänsä kaikki asiat
>kaikista parhaiten ja paremmin kuin kukaan sen
>alan kouluja käynyt ammattilainen tahi alalla
>toimiva henkilö.

Eikös sitä ole tehty jo Commodoren ajoista? :) Tai aina. Kaikkihan "me tiedämme" kuinka pieleen Commodorea johdettiin. Vai tiedämmekö. Perustuu sekin vain insinööri/yhteisönäkemykseen usein ilman mitään asiantuntemusta tai riittävää tietoa. Maailmansivu on täynnä mielipiteitä, jotka ovat puuttellisin tiedon ja/tai taidoin muodostettuja. Katsotaan vaikka iltalehtiä tms.

Sitä kutsutaan julkiseksi keskusteluksi. Ei se itsessään ole paha asia. Jokainen voi päättää millä tavalla sen huomioi tai siihen ottaa osaa.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 8.57:   

Täällä ihan hyvää kommentointia vaikka alustus onkin aika omituinen.

Alla pari poimimisen arvoista pointtia, jotka taustoittavat nykytilaa mielestäni hyvin. OS4:sta arvostetaan, mutta hardisvalinnat saavat mielestäni aiheellista kritiikkiä - vaikkakin näissä esimerkeissä kahta erilaista:

DrBombcaster:

"Your attitude is arrogant and insulting. Those who have refused to buy into the AmigaOne project have shown nothing but reasonable caution.

What else can they be expected to do when those of us who did buy AmigaOnes have been treated like scum. We ended up paying large amounts of cash for hardware that turned out to be bug ridden crap and those who had the temerity to complain about it were subjected to evasion, deception and finally indifference by Eyetech.

Add in supply problems, incompetant dealers, lack of models and an OS that for a long time moved forward like continental drift, and I don't blame anyone for keeping their cash firmly in their pocket.

The AmigaOne line has failed because they were simply not good enough products. Had the initial platform for OS4 been stable, well-designed, flexible hardware supported by a company that understood the concept of professionalism and two-way loyalty, then I'm certain sales would have been many times higher.

OS4 is a very nice operating system, and I personally look forward to running it again some day, once it is available on better hardware. I just hope Hyperion can find a way to make it a success despite the AmigaOne debacle."

T_Bone:

"And you're going to lay the blame on the people who couldn't buy, rather than on the people who created the REASONS we couldn't buy? What about the people who ostrasised anyone who pointed out those reasons?

Did we not yell loud enough? Did you listen to us when we did? You ignored us, now you think it's our fault? You thought you could do without us, and that what we wanted didn't matter, and now you want us to ignore what we want just so you can have what you want? You can't exclude us and blame us at the same time.

For at least 6 years I've been saying I'd pay ANY PRICE ASKED for an x86 AmigaOS, because I don't want to be trapped on hardware again and again. When one became available, I gladly paid the ~$150 for Amithlon. It scratch my itch. I was willing to pay again for Umilator, which was supposed to cost more, but sadly it never became available. there was opportunity there for big money had that itch been scratched. There's more markup potential in a $150 OS than Hyperion is probably getting per OS install.

It's not MY fault Hyperion have other plans for the OS. it's not MY fault OS4 was locked into hardware...

I *DID* the responsible thing and voiced my opinion LONG BEFORE the current product became available. It's not MY fault it was ignored. What *should* we have done?
My offer is still available. I'll still PAY ANY PRICE for the product I want. If it's not offered to me, well, I can't be blamed."

 

Ibe U
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 10.01:   
hmm, nuo pointit ovat ihan yhtä hyvä kuin ketjun aloittanutkin pointti, roskaa kaikki.

Totuus on siellä jossain noiden välissä.

 

TSK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 19.01:   
Janne: Joo täytyy myöntää että varmaan meillä kaikilla on mielipide Commodoren johtamistavasta kuten itsekin olen tainnut joskus sitä julkisesti kommentoida vaikka itse en olekaan yhtään yritystä koskaan johtanut. Mutta se mikä tässä on ärsyttänyt on se että miksi jankuttaa samoja loppuun kommentoituja asioita vuodesta toiseen. Ja se kiehautti veren että toiselta foorumilta ei saisi lainata toisen ihmisen kommentteja koska täällä ollaan kys. asiasta eri mieltä. Ja myönnän senkin kun viime yönä katselin tuon kys. AW.netin ketjun läpi uudelleen että joudun myöntämään että ainakaan sen ketjun perusteella en osaa sanoa että toimiiko se Linux nyt siinä micro-mallissa vai ei loppujen lopuksi. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä että jos haluaa jostain asiasta täyden varmuuden niin pitää hankkia kys. laite ja ohjelmistot itselle ja testata kaikki asiat itse. Foorumien ihmisistä kun ei aina tahdo saada täysin selvää. Tunteita on selvästi paljon mukana.

DrBombcraterista juoruan sen verran että tyyppi uhosi eräällä suljetulla keskustelualueella ettei enää koskaan osta mitään tuotetta Eyetechiltä.

Mutta yksi kysymys on että voiko pienille "enthusiast"-markkinoille suunnatulta tuotteelta vaatia liikaa. Itse ajattelin jo noin pari vuotta sitten että amigistit vaatii aivan liikaa täydellisyyttä kaikilta asioilta.

 

Boogie
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 0.45:   
Itix: Joka junaan löytyy aina joku värikäs pipo päässä ja sitten on vielä näitä asemalla maleksijoita.

Janne: Eikös nuo lainaukset puolustautuneet vain NYT ostat AmigaOnen tai ET ole AMIGISTI -aihetta vastaan. Eli pahalaatuinen syy-yhteydestä irroittaminen on käsissäsi (lääktlslt).
Lue tämä ja katso AmigaOne-omistajien kirjoitusmääriä (Posts eli Poustaukset) AW-forumille, ihan vain tajunnanlaajennukseksesi ! Oikeasti konetta käyttävät tuntuvat vähemmän notkuvan forumeilla.
Mitä ja mistä tämä ilmiöinen kertoo ?

 

tomazkid
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 4.55:   
@Boogie

Hehe, olen kai sitten se musta lammas siinä joukossa mitä kirjoitusmääriin tulee ;)

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.27:   
Boogie:

>Eli pahalaatuinen syy-yhteydestä irroittaminen
>on käsissäsi (lääktlslt).

En varsinaisesti tarkoittanut poimintoja kommenteiksi tähän keskusteluun. Tarjosin linkin myös itse ketjuun. Ajattelin vain, että nuo pari siteerausta herättivät minussa ajatuksia ja nostin ne esiin. Kritiikistä päätellen ehkei olisi pitänyt, vaikken itse täysin tähän kritiikkiin osaa yhtyäkään.

>Oikeasti konetta käyttävät tuntuvat vähemmän
>notkuvan forumeilla.

Ei kai se nyt ole ylläri että ristiriitaiset aiheet herättävät aina enemmän keskustelua kuin puhtaasti positiiviset? Tai ehkä niitä AmigaOne-omistajia vain on vähemmän kuin muita? En kyllä tiedä mistä muusta tämä ilmiö voisi kertoa...

Sopisiko Amiga-yhteisön sisäisessä punasini-itsetuhossa sentään siteerata Apulantaa? :)

"Pahempi toistaan kumpikin on
Ja kuinka nyt ne tappaa toisiaan

Sokeina toistaa lausetta samaa
Kuinka ne on tässä oikeessa

Rumempi toistaan kumpikin teko
Eikä niitä tekemättömiksi saa

Eikä ne huomaa kumpikin on
Vain pahempi toistaan"

Juu juu, sovellettavissa myös minuun joskus. Ei taida kukaan olla täysin immuuni täälläkään.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.35:   
TSK:

>Mutta yksi kysymys on että voiko
>pienille "enthusiast"-markkinoille suunnatulta
>tuotteelta vaatia liikaa. Itse ajattelin jo
>noin pari vuotta sitten että amigistit vaatii
>aivan liikaa täydellisyyttä kaikilta asioilta.

Niin, no näkisin asiassa kaksi puolta:

a) Amiga on kuitenkin lähtökohtaisesti edustanut teknistä edistyksellisyytä. Sen takiahan kaikki sellaisen 80-luvulla hankkivat, kun se oli kotitietokoneista paras. Vuosien jälkeen joidenkin voi olla vaikea perustella itselleen miksi jokin keskinkertaisuus nyt kävisi Amigasta. Tämä on yksi näkökulma.

b) Toisaalta, jos ja kun perustelee itselleen että nykytila on mikä on ja siksi uusi Amiga väkisinkin on PC-maailman nykytasoa vähätehoisempi ja että käyttöjärjestelmä on se mikä merkitsee, jäävät silti jäljelle Articia S:n ja AmigaOnen layout-ongelmien jälkipyykki. Kukaan tuskin odotti että hardiksen kanssa olisi niin paljon ongelmia kuin on ollut. Eli laite on paitsi äärimmäisen keskinkertainen tehoiltaan (jos edes sitä), lisäksi hardis on ongelmallinen.

Se vain ei ole voittajayhdistelmä. En tiedä voiko siinä enää ihmisiä perfektionismista syyttää, kyllä em. miinukset voivat muutenkin nousta häiritseviksi saakka.

Toki Amigan hardiksessa oli omat kipupisteensä myös Commodoren aikaan, mutta ainakin Amiga vielä edusti jotakuinkin edistyksellistä teknologiaa (etenkin 80-luvulla se oli sitä oikeasti), käyttis oli vielä paljon muita vastaavia edellä (MacOS korjasi kunnolla tilannetta vasta X:ssä, Windows jossain 95:n ja 2000:n tietämillä), eivätkä hardisongelmat loppujenlopuksi olleet niin pahoja kuin tällä kertaa...

 

Ibe U
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 17.39:   
Janne: Näkökohtana vain, minulle amiga edustaa harrastusta ja tietysti toivon sille jatkuvuutta, jos odottaa että rauta ja softa pätkivät muut 10x niin pettymys on varma.

 

Ibe U
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 17.40:   
TSK: samaa mieltä

 

Boogie
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 19.40:   
Janne1: Jep, ja poimit juuri tuollaista A1SE Dr.Bombcasteria :) Ultimate choice.
C'mon mies, Oikeasti, kerro kuinka paljon A1/AOS4-käyttäjät notkuvat Pegasos/MOS -forumeilla, Nada, Zero, ø, kyllä se on Vice Versa! Eli ihan silkan sinisilmäisyyden tuossa lävitses nään - Tuo oli hint siitä että AW:nkin (ns.) täyttävät oikeasti muut kuin AmigaOne -omistajat - Olisko niin että creatiivinen ihminen tekee töitä, eikä jauha p:tä.

Janne2: A. Menneisyys oli pelikeskeinen juttu, nykyisyys on käyttiskeskeinen.
B. AmigaOneSE:kin toimii, se ei ole käyttökelvoton, eli rikki. Vioista on enemmän henkistä vaivaa kaikkien natkuttajien takia, kuin muuta. Vai miten kummassa PegII ja AmigaOne toimivat vierekkäin kuin kaksi (eriväristä) marjaa, tuskinpa AOS4 on MOSsia niin paljon tehokimpi, että hukkaa hyvän hardiksen edut :)
Joten ole hyvä ja hommaa tuollainen vanha paska A1SE jostain nettihuutokaupasta ja todenna nuo jutut. Jopa minäkin menen mielelläni testaamaan jotain mistä on puhe, tai ainakin yritän saada ensikäden (en suustasuuhun, tai Furum-shittiä) tietoa asiasta.
En ymmärrä ketä haluat tuolla väsyttää, mutta kerro (joskus aikaisemmin kysyin, että yritätkö vakuuttaa Amiga-omistajat siitä miten tyhmiä ovat; rauta on p:tä, käyttis on ihan p:stä ja jälkeenjäänyt ja..) ?
Jotenkin Amiga-forumin pitäisi olla positiivinen paikka, tai sitten pitää mennä itseen ja miettiä miksi kaikki on niin h:watin negatiivista.

 

Ibe U
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 19.54:   
Boogie: Joo ei oikein jaksais jauhaa / kuunnella /lukea negatiivistä arsea, kokoajan.

Kohtahan vois aloittaa tuolla toisella osastolla jauhamisen, ihan vapaalla mielikuvituksella, ehkä ymmäretäisit sitten mitä tarkoitan.

Jos jotain flametuksen tapaista tapahtuu täällä on se amiga henkisten riesa ei genesi tyyppien.

 

Ibe U
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 19.56:   
Joannalle, Itixselle ja Hooliganislle kiitokset neutraalista ja asiallisesta ja parhaimmillan tukevasta ja positiivisestä suhtautumisesta.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 21.50:   
Boogie:

>Janne2: A. Menneisyys oli pelikeskeinen juttu, nykyisyys on
>käyttiskeskeinen.

Sitäkin. Mutta Amiga 80-luvulla oli oikeasti saamarin hyvä kone
kaikilla mittapuilla, niin käyttikseltään kuin hardikseltaan.
Mikään kotitietokone ei de facto päässyt edes lähelle, vaikka
Atariin usein vertailtiin... Silloin Amigasta oli syytä olla ylpeä.

En vain ole löytänyt samoja perusteita olla nyky-Amigasta ylpeä,
en tosin sen enempää Pegasoksestakaan (tosin se ei sentään ole
kärsinyt epävarmuusongelmista julkisuudessa yhtä paljoa, mutta
ei sekään juuri lohduta kun muu maailma menee ohi 100-0).

Jos jotain, niin minun arvostukseni on siellä Amigassa sellaisena
kuin se muistetaan kultavuosiltaan. Nykyisestä en viitsisi samalla
sivulla keskustella. Amiga oli oikeasti hyvä.

Mutta kyllä minä ymmärrän että porukka haluaa harrastaa ja
Amiga edustaa harrastuksena edelleen hyviä juttuja. Mikäs siinä.
Ei se minua häiritse. Mutta yritin vain edellä selvittää minkä
vuoksi moni muukin ajattelee kuten minä eikä laula Amigan
glooriaa. (En kyllä laula Pegasoksenkaan.)

Apple... no niin, se sen sijaan... :)

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 21.53:   
Ibe U:

>Kohtahan vois aloittaa tuolla toisella osastolla jauhamisen, ihan
>vapaalla mielikuvituksella, ehkä ymmäretäisit sitten mitä
>tarkoitan.

Sanottakoon vielä kerran, että minua ei kyllä suin surminkaan
sinisten leiriin kannata sijoittaa. Jos johonkin niin geneeristen
skeptikkojen naavapartakerhoon. :)

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 21.59:   
Boogie:

>Joten ole hyvä ja hommaa tuollainen vanha paska A1SE jostain
>nettihuutokaupasta ja todenna nuo jutut.

Oletko oikeasti sitä mieltä että SE:ssä ei ole hardisongelmia? Sehän
lienee kaikkein kiistattomin ongelmiltaan... kukaan ei tunnu enää
kiistävän niitä. Suurempi kysymys kai kuuluu kuinka laajoja ovat
fixatun XE:n ja MicroA1:n ongelmat, jos ovat. Niistä on paljon
vähemmän ristiriidatonta tietoa. Vai onko SE:n susisuus suuri julkinen
valhe? :)

Ja miksi DrBombcasteria ei saisi siteerata? Mieshän oli aikoinaan suuri AmigaOne-fani kunnes AmigaOne-SE-kokemus muutti mielen. Eikö se ole relevanttia? Eikö edes AmigaOnen omistaja saa olla kriittinen?

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 22.19:   
Alan kommentoi lisää MicroA1-aikataulua täällä:

http://amigaworld.net/modules/news/article.php?
storyid=2346&start=0

 

Ibe U
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 22.36:   
Janne: Mutta yritin vain edellä selvittää minkä
vuoksi moni muukin ajattelee kuten minä eikä laula Amigan glooriaa.

Tuo on tullut selväksi jo kiusaantumiseen asti.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 22.59:   
Ibe U: Hyvä. :) Mutta jostainhan se keskustelu saa jatkoponttaan. En
minä kokisi tarvetta perustella itseäni ellei joku kyseenalaistaisi
sanomisiani. Hyvä jos pointti tuli selväksi. Ei toki tarvitse olla
samaa mieltä, kuten et varmasti olekaan. :)

 

Boogie
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 23.14:   
Janne1: Commolla oli pitkään resursseja, liiankin kanssa :)
Janne2: Jaa-a, kyllä tuo lisäys velkalistaan info on se harvinainen -blue aikoihin.
Janne3: Tavallaan. SE:tä on aika monta käytössä ja pääosin se toimii, kunhan muisti ja laitteet ovat toimivia (ja järjellä valittuja), näissä on välillä haksahdettu ja se on aiheuttanut turhia valituksia, jotka sitten on äkkiä forumeilla nitinä-toiseen-potenssiin. Kaikkien piti tietää mihin astuivat. Tästäkin on ollut kirjoitusta ns. muutamia kertoja. Ota myös huomioon se että osa SE-omistajista on hankkinut koneen käytettynä ja tämä taas aiheuttaa uudenlaisia purkauksia, varsinkin kun uusio lukee taas kaikenlaisia asioita emostaan. Itsekin tässä alkaa ihmetellä, olisi kannattanut meidänkin jättää SE päivittämättä, niin ei olisi net-tiedon varassa :)
Tottakai saa olla kriittinen ja taas tulen tähän mitä kysyin edellisessä replyssä. Kun laitetaan kuvitteellisesti Pegasos1 (aprillia tai ei) ja AmigaOneSE rinnakkain - miksiköhän eivät redsit eivät ole bluesien forumeilla kitisemässä haitoista (kiintolevyvirheitä etc..)?
Ja tiedän kyllä mitä tapahtui, emot vaihdettiin,janejane.. Ei nyt aleta tässäkin mennä piiri pieni pyöriin, roundnround. Vaan tarkoitan sitä, että oletko huomannut ja merkillepannut AOS-käyttäjiä (tai edes ex-Amigisteja) provosoimassa MOS-sivustoilla?
Se mielikuva, mitä huhumyllyjä lukemalla syntyy, ei ole todellisuutta, vaan peilitalomeinikiä. Juuri edelliseen viittasin sillä, kuinka hassua on AmigaOne -omistajien vähäinen kirjoitusaktiviteetti näille palstoille.
Tästä AmigaOne-XE ja µAmigaOne-C toimivuudesta puhuisin vasta sitten kun AmigaOS4 on valmis. Itse vertaan aina näitä uus-Amigoita A1200/A4000 -koneisiin ja siinä ollaan vihdoinkin edempänä.
Linux:sta sen verran, että developer-resurssit on A1:llä AOS4:ssa ja ainakin minulle hyvä näin (x86 rulez Ok).
Muuten, tuo Linux ei toimi A1:llä on outo juttu, se kun toimii, mutta tottakai saisi toimia paremmin, eiköhän sitä verrata suoraa x86-pohjaisiin, joissa on tehoa. Eli toimii, mutta saisi toimia nopeammin, uudemmalla distrolla,... Tämäkään ei sinulle uppoa, vaikka muutama on maininnut (kuka olisi se vakuuttava henkilö sanomaan)?
Vai valehteleeko jokainen AmigaOne-omistaja Linux-käytöstään (vai oletko jotenkin vahingossa ohittanut maininnat A1/Linux/Debian/Gnome/KDE/YDL..)?
Dr. Bombcaster olisi ollut tyytyväinen kun olisi saanut uuden XE, tai nano-koneen tilalle, maksamatta senttiä lisää, muu ei sopinut ja nyt kun asia meni ohi, hänelle ei ehkä sovi enää mikään. Katsoin tuon Profilen, muttei sytytä mitään lamppua fanituksesta?!

Onkohan AmigaOS4 kuin valtava mätäpaise, joka pian puhkeaa? Joko tartuttamaan tautiaan, tai sitten haava paranee siististi, tuskin edes arpea jättämättä :)

 

TSK
Perjantaina, 10. kesäkuuta, 2005 - klo 1.08:   
AAARRGGHHHH ! Mulla oli pitkä viesti tänne kun kone teki yhtäkkiä "recoverable alert":in ja hävitti koko tekstin. Mikään ei kaatunut kuitenkaan. No lyhyesti sitten.

Otetaan seuraavaan Saku-tapahtumaan paljon koneita mukaan ja testataan porukalla itse mikä toimii ja mikä ei niin ei tartte kinata foorumeilla.

Btw. Mulla on SE ja OS4 toimii nätisti keskeneräisenäkin. Linuxista on välitä tällä hetkellä. Ja minunkin mielestäni koneiden toimivuutta voi vertailla vasta kun OS4 on täysin valmis.

Älkääkä nyt sentään mätäpaiseeseen verratko mitään. Minä olen kärsinyt niistä jo kolme vuotta eikä vieläkään tiedä koska pääsee lopullisesti eroon !

Toivottavasti noihin Commodoren munauksiin ei tarvitse enää palata.

Janne: >"geneeristen
skeptikkojen naavapartakerhoon" <- toi oli hauska kommentti :)

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 10. kesäkuuta, 2005 - klo 6.15:   
IMHO pojat alkaa lämpeemään turhan kovalle asteluvulle. Soon vähän niinku töissäkin... kavereita ei tarvii olla, mutta toimeen pitää tulla.

 

Jupp3
Perjantaina, 10. kesäkuuta, 2005 - klo 17.21:   
Jos sanon oman mielipiteeni asiasta:

"Amiga-puolella" saattaa olla enemmän valittamisen aihetta raudasta, mutta se ei tarkoita, että siitä TÄYTYY valittaa. Varsinkaan jos ei itse omista kyseistä laitetta.

Tietenkin jos löytyy uutta huomautettavaa niin ehkä silloin, mutta tällä hetkellä kyllä tulee melkoinen "deja vu" -tunne :)

 

Moderaattori
Sunnuntaina, 12. kesäkuuta, 2005 - klo 12.34:   
Keskustelu jatkuu seuraavassa ketjussa.