AmigaOne ja valmistusmäärät...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 03/2005 asti » AmigaOne ja valmistusmäärät « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Mortti
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 0.07:   
Osaisikohan joku päätellä millaisia määriä AmigaOne-lautoja pitäisi valmistaa, jotta niiden hinta putoaisi oleellisesti? Nykyisiä hintoja tuskin kukaan pitää niin kilpailukykyisinä, että Amigan olisi mahdollista kasvattaa käyttäjäkuntaansa merkittävissä määrin.

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 9.36:   
Ehkä joku meidän elektroniikka-alalla oleva osaa sanoa paremmin, miten piirien hintaa pudotetaan tilausmäärän kasvaessa.

Monesti voisin itse sanoa, että tämä on melko tapauskohtaista. Riippuu siitä, miten a1-lautojen eri osien hinnat painottuu. Joistakin hinta putoaa määrän kasvaessa varmasti paljonkin enemmän kuin toisista. Se missä määrin koko laudan valmistuskustannukseen kyseinen osa kuitenkaan vaikuttaa, onkin jo toinen juttu.

Itse en niinkään paljon keskittyisi tähän, vaan tiukkoihin neuvotteluihin ja hyviin sopimuksiin. Sillä saadaan eniten hintaa pudotettua. Ainut paha on ryhtyä pikkuruisena amigafirmana ryhtyä kädenvääntöön mikropiirijätin kanssa. Sen tietää, kuka siinä rahat käärii.

 

Joanna
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 11.33:   
Lyhyesti vastattuna (oltuani 5 vuotta myytaman työntekijän firmassa joka teki asiakaskohtaisia piensarjoja mm. PPC mikroprosessoreiden pohjalta).. Nykyisen A1:n asiakaskunnalla ja myyntikanavilla ei valmistusmäärän aiheuttama hinnanmuutos ole oleellinen tekijä. Syyt hintaan ovat ihan muualla.

Matti: Olisitko hyvä ja kertoisit kuka on se "Paha mikropiirijätti" josta maalaat mörköä seinalle?

 

Mortti
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 12.01:   
Mikä muu sitten voisi laskea hintoja kilpailukykyisemmälle tasolle, jos ei valmistusmäärät? Hyvät sopimukset komponenttivalmistajien kanssa, kuten Matti edellä ehdotti? Minua kiinnostaa lähinnä, kuinka realistista edes on, että hinnat putoavat ja asiakaskunta nousee sille tasolle, että Amigan kehittäminen ylipäätään on mielekästä? (Paljonkohan tämä olisi, 100 000 käyttäjää?)

Tosin nykyisellään ongelmat ovat muuallakin kuin vain hinnoissa. Asiakaskunnan laajentaminen on näillä nykyisillä tuotteilla mahdotonta jo raudan ilmeisen huonon laadun ja hitauden takia. :( OS 4 kiinnostaisi, mutta ei huonossa raudassa.

 

Janne
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 12.08:   
Joanna: Mielenkiinnosta - kuinka suurista valmistuseristä pitäisi nykyisten n. 1000 kpl vuodessa (arvaus) sijaan puhua vuositasolla että määrä alkaisi vaikuttaa dramaattisesti hintaan?

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 16.58:   
Janne:

Prosessorien hinnat lienevät määräävin tekijä...sitten on myös emon valmistus ja testauskustannukset. Siis jos puhutaan puhtaasti valmistusmääristä ja komponenteista.


Mortti:

Oliko BeOSilla 500000 käyttäjää? Se ei riittänyt x86 markkinoilla. PPC-markkinoilla se oli riittävä määrä, tai näin ainakin sanotaan.

Montako A1 käyttäjää tarvitaan ? Riippuu, moniko propellihattu kiinnostuu aiheesta :)

Hidasta ja huonoa rautaa? uA1 laatua ei ole vielä punnittu.

Keväällä/kesällä lienee nopeampia prossakortteja tulossa (?)

Periaatteessa kiinnostavan näköinen:

http://www.garycvl.dsl.pipex.com/images/OddTeron.png

Täältä, viesti 75 ja siitä vähän eteenpäin...

Jos tuollainen tulee, siinä on ilmeisesti vähemmän PCI-paikkoja, on myös huhuttu AGP8X slotista, vaikkei siitä juuri iloa liene.


Miikka

 

Janne
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 18.10:   
Miikka: Jos MAIlla oikeasti on joku business plan ja rahoitus sille,
niin kohta pitäisi tulla uutta NB:tä ulos... joten en ihmettelisi
lainkaan jos Teron PX2 ilmestyy AmigaOne XC:n nimellä joku
päivä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 18.28:   
Sen näkee sitten kun se tulee... Valokuvilla on ennekin myyty Amigisteille tavaroita joita ei olla saatu toimitettua moneen vuoteen siitä kun tuote on julkaistu.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 19.15:   
x86 ongelma on myös se että se ei sido käyttäjiä Ohjelmiin / käyttiksiin, (kuin windowsiin) valittavana on runsas määrä erillaisia käyttiksiä ja ohjelmia.

 

itix
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 19.54:   
"x86 ongelma on myös se että se ei sido käyttäjiä Ohjelmiin / käyttiksiin"

Ja PPC sitoo???

 

Joanna
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 20.38:   
Eiköhän se sitouttamisen ongelma ole jossain muualla kuin X86/PPC:ssa Amigan tapauksessa. Siis jos he olisivat kehdanneet, niin ihan samalla tavalla olisivat voineet julkaista jonkun 'kotitarve-viritys-X86' koneen. (*)

Eyetech olisi voinut ostaa jonkun halvan PC-raudan.. ja Hyperion laittaa siihen muun maailman kanssa epäyhteensopivan Bios:in ja kutsua sitä Amigaksi. Ei yhtään teknisesti sen vaikeampaa kuin mitä nyt tehtiin myynnissä olevan Amiga.onen kanssa.

Mutta.. tuosta keskustelu menee vaihtoehtoisten tulevaisuuksien puolelle.. eli aika pitkälle spekulaatioon.


(*) Tavallaan.. AmigaInc teki sen jo kerran aiemmin.. hehän myivät virallista AmigaDE kehityskonetta joka oli tavallinen PC lisättynä heidän katteillaan.

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 21.02:   
Joanna:

No, tuolla kuvalla ei ole tekemistä Amiga inc:in tai eyetechin tai hyperionin kanssa. Se on MAIn tuotoksia ja kuva on myös MAI:n kehitysosastolta peräisin.


Miikka

 

Boogie-baby/Gentle Eye
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 21.55:   
x86 tallaajalle - tavalliselle - EI OLE tällä hetkellä muita käyttiksiä kuin Ms_Döf-vaihtoehdot, onhan tämä jo nähty.
Hintapolitiikka sukaa-sukaa, Amigan pitäisi tietenkin maksaa vähemmän kuin halpis-pc:n. Miksi verrata vaihtoehtoja kalliimpiin pc-koneisiin. Tavallisella common-sensellä varustettu näkee huomattavan eron Abit BE7:n versus Intel SE7500CW2SCSI Clearwater:n välillä - Thanks Heaven for That. Eli meri on vettä ja maa on multaa ja taivas on big-blue :)
Kysehän on erilaisista vaihtoehdoista ja jotkut onnelliset voivat valita, siis pystyvät vielä valitsemaan. Go Cell® gogogo!

 

itix
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 22.02:   
No taas vaihteeksi aiheeseen liittyen.

Jos koneiden hinta halutaan alas niin varmaan aluksi pitäisi pyrkiä tasaiseen myyntivirtaan. Esimerkiksi 200kpl kuukaudessa jolloin joka kuukausi voitaisiin tehdä uusi erä. Tällöin saataisiin toimituksille selkeä aikataulu ja jos koneita alkaa mennä enemmän on tuotantokapasiteettia helppo nostaa. Tasainen myynti helpottaa myös komponenttien tilaamista.

Yksi ongelma on että suuret erät vaativat rahoitusta. Esimerkiksi tuhannen laudan erä sitoo rahaa PALJON.

 

Joanna
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 22.08:   
Miikka: Ainakin minä olen lähtenyt siitä että tästä eteenkinpäin mahdollisesti myyntiin saakka tulevat laitteet ovat samaa kehitystyötä kuin ne aiemmatkin.. Jos se nyt huhuttu laite (xc?) tulee myyntiin kohtuuhintaisena ja toimii muutenkin kuin OS4:n kanssa niin Mai:lla on mahdollisuuksia jatkaa ja sitä kautta Eyetech tulee saamaan uudempia laitteita.

Laitteen tulevaa myyntiä arvioidessa kannattaa muistaa että Articia-P on piirinä itsessään ainakin pari vuotta myöhässä aiemmin ilmoitetusta. Toivotaan että aika on mennyt hyödylliseen tuotekehitykseen ja testaukseen. Tällä alalla tuotteen myöhästyminen useammalla vuodella yleensä aiheuttaa sen että markkinat sulkeutuvat edestä.

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 23.27:   
Itix:

Tasainen myynti helpottaa myös toimitussopimusten tekemistä ja myös rahtisopimuksia. Ehkä jo muutaman sadan laatikon toimituksilla kuukaudessa pääsee pieneen säästöön. Kaikki arvostavat jatkuvuutta. Jopa yritysjohtajat, jotka toisen kautta potkivat ihmisiä persuuksille ja aiheuttavat epävarmuutta ... :) Ai sarkasmia iltapalaksi ...

Suunnittelutyö tietysti jakaantuisi useamman kappaleen kesken. Tiedä sitten, ketä nuo laudat suunnittelee ja piirtää.

Ylipäätään MAI:n "tuoteperhe" alkaa olla melko laaja. Kunnianhimon puutteesta ei voi syyttää. En oikein näe uA1-I:n funktiota, ainakaan loppukäyttäjillä. Olisikohan ollut halvempaa/käytännöllisempää/saman hintaista yhdistää parhaat puolet molemmista u-laudoista ? Tai ehkä heillä on todella halvat suunnittelija/piirtäjä/piirilevyjen valmistaja/emo-tehdas jne. Kaikki tuotteenvaihdot yleensä maksaa. Ainakin luultavasti uA1 laudat olisi ollut halvempia valmistaa, suuremmat erät kahden mallin sijaan jne.

Raha taitaa olla ongelma. En tiedä, minkä verran e-tech on toimittanut uA1 lautoja, ei kovin montaa sataa kuitenkaan. Ja vaikka Alanilla olisikin myyntitili MAIlle (??), se ei silti pelasta mitään. Yksi virheliike myynnin arvioinnissa ja e-tech on historiaa :) . Kaikesta huolimatta se olisi kyllä sääli. Ilmeisesti Alan tarvitsee myös jonkin verran rahaa elääkseen. Kultakaivos se ei liene.

Joku "tiesi" kertoa, että uA1:ä tulee jo kuluvan kuun vaihteessa uusi kierros. Joten tämän mukaan Alan pelaa varovaisesti.

Joanna:

Samaa mieltä. MAI:lla on tuossa tilaisuus osoittaa, että virheistä on opittu. Ylipäätään jos mitään ei opita, niin se on ennenpitkää adios ... tämä nyt vain ihan yleensä. Se olisi vähän surullista kyllä.

No, sitten voitaisiin portata OS4 peggyyn, mutta tuskin bill lisenssistä rahaa maksaisi kellekkään :) . Jep, peggy on varsin sexy lauta, vähän kyllä laskee kiinnostavuutta se, että AGP on vain 1X. Tämä siis ei ollut hyökkäys vaan mielipide.


Jonkin otaksuman mukaan siinä (xc) tulee olemaan (ehkä...) 5 PCI paikkaa + AGP . Luulen, että tuo 100 MHz PCI-X otaksuma johtuu siitä, että kyseisessä laudassa FSB:n on tarkoitus olla 200 MHz (alussa se oli 166MHz FSB, ainakin dokuja on päivitetty). Katsoin itse ArticiaP:n speksejä ja siellä luki 133 MHz PCI-X. No, tuo on detalji, ei lopulta mikään maailman loppu, vaikka olisikin 100 MHz.

Outo juttu, että laudassa on PCI-X, joka viittaa servereihin ja 100 Mbs eth, joka viittaa pöytäkoneeseen.

Voihan se muuttua Gbs ethiin. Otetaanpa rauhallisesti, ettei tule liian montaa muutosta kerralla, voipi tulla pukeja ... ;)

Huomionarvoista on se, että VIA686B on vihdoin vaihdettu. Siinä on ilmeisesti jokin ikävä ominaisuus, jotka on vaikea tappaa kokonaan pois.


Joo ... tässä on nyt vähän tuon AGP:n kanssa markkinointi-ongelma. En ole tosiaan seurannut aivan tarkkaan ATIn uusia X-sarjan kortteja, mutta esim. 9800 sarjan GPUsta on sanottu, että niitä toimitetaan tänä vuonna joko hyvin vähän tai ei lainkaan. Siis Suomessa on sanottu.

Mutta koska Suomessa tuntuu olevan jonkinlainen mafia maahantuojien keskuudessa, voi olla, että tuo pitää paikkansa vain täällä. Mene ja tiedä. Sen tiedän, että maahantuojilta on melko toivotonta yrittää saada mitään, mikä ei ole listalla.

Joka tapauksessa AGP nähtävästi kuihtuu pois melko nopeasti. Kävin intelin sivuilta hakemassa AGP-speksejä (henk.koht. mielenkiinto). En löytänyt, kaikki johtivat lopulta PCI-e spekseihin ... tuollaista lempeää markkinoiden ohjailua ... :)


Kaikille:

Minun Linux-testailut vähän hyytyvät. En sano mitään lopullista vielä. Täytyy testata Linux-Linux verkossa myös.

Alkutuntuma on, että OS4 ajurit toimivat melko hyvin tai erittäin hyvin. Linux jää toimivuudessa jälkeen (bug). Ja pidetään mielessä, että tämä on SE-lauta.

Sen verran, että muistin olen saanut testattua ja muisti ihka oikeasti toimii kunnolla ja oikein. Ei siis luku/kirjoitusvirheitä. Ajoin linuxilla melko intensiivistä ja monipuolista testiä.

Kiinnostaisi saada joltain uA1 omistajalta verrokkia, mutta pitää selvittää pari juttua ensin joltain linux kernel hepulta.


Miikka

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 23.44:   
Janne:

En tiedä MAIn rahoituksesta, toivottavasti kaikkia oppirahoja ei revitä amy-käyttäjien selästä... :) (huono vitsi...)

Nähtävästi tuo on XC tai esi-XC.

Alan on ilmoittanut, että XC:n ilmestyminen riippuu uA1:en myynnistä. Eli sillä on jotain tekemistä tämän jäljellä olevan user-basen rahojen kanssa :)

Mitä tapahtui Marvellin 970 NB:lle ? Siitä oli yhteinen lehdistötiedote IBM:n kanssa. Onko se vain jäljessä vai syökö apple totuttuun tapaan kaikki desktop koneisiin varatut G5-prossat ? Eli ei kannata tehdä juuri nyt ?

Joskus oli myös hypetystä siitä, että IBM oli kiinnostumut OS4:stä, onko ketään kuullut pihaustakaan tästä, vai onko se jo poissa laskuista/oliko koskaan laskuissa ?

No, G5 on tullut, G4-kone tuskin kiinnostaa kovin paljoa.

Miikka

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 23.45:   
Add:

Edelleen ihmettelen. Miksi joku uskalsi vuotaa ulkopuoliselle kuvan tuosta XC-emosta ja miksi samainen heppu uskalsi levittää sen nettiin ...

Ellei ollut tarkoituksellista.

Miikka

 

Jupp3
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 0.03:   
>No, sitten voitaisiin portata OS4 peggyyn, mutta tuskin bill lisenssistä rahaa maksaisi kellekkään .

Maksaakos MAI mitään Amiga-lisenssistä? Arvaisin, että ei...

Samalla tavalla joku "kolmas osapuoli" voisi lisensoida Pegasos 2 emolevyjä AmigaOS4 -käyttöön, ja rahoittaa lisenssin jonkin verran kalliimmalla hinnalla itse tuotteelle.

>Jep, peggy on varsin sexy lauta, vähän kyllä laskee kiinnostavuutta se, että AGP on vain 1X.

Sehän lisäisi paljon kiinnostavuutta, jos MorphOSille olisi saatavilla sellaisia pelejä / ohjelmia, joille AGP väylänopeudella olisi oikeasti merkitystä :)

Kannattaa suhtautua kriittisesti tietoon Pegasos 2:n AGP:n väylänopeudesta. Jotkut ovat esimerkiksi laskeneet nopeudeksi 1/2x (perustuen virheoletukseen, että AGP-väylä olisi kytketty PCI-väylään)

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 0.50:   
JUPP3:

Lisenssimaksun maksaa tällä hetkellä kai etech...

Kaipa peggyn voisi saada rahalla pyörimään OS4:en kanssa. Riippuu Ainc+hyperion+etech naimissaolo asteesta ... :) JA siitä, myisikö bbrv niitä kyseiseen käyttöön ...

No, OS4 puolella on joitain pelejä tulossa/olemassa, jotka voivat hyödyttää AGP:tä. JA jos siitä real3D:stä tulee totta, niin on kiva käyttää sitä 3D kiihdytyksellä jollain suht hyvällä kjortilla.

Ei ole mikään kukkea tulevaisuus millään värillä. OS4/MOS kärsivät molemmat epävarmasta tulevaisuudesta, wintoosasta saa pahoja näppyjä ja linux on hankala hallita, ainakin ulkopuolella x86 maailman.

AGP-PCI nopeus riippuu siitä, millaiseen PCI-väylään :) Marvellissa on kivoja PCI-X väyliä.

Kaikenlaista juttua on liikkunut peggyn AGP nopeudesta. Joku väitti sen olevan AGP 2.0. AGP 4X siis.

Väitetty 1/2X AGP ? Minä en ainakaan ... No, katselin Marvellin dokuja ja tulin tulokseen, että se on tn. 1X , ehkä 2X. Siis ilman sidebandia.

1X, 2X ja 4/8X on vähän erilaisia keskenään. 1X on yksinkertainen 32bit/66MHz. 2X on 32/66, mutta dataa siirtyy nousevasta ja laskevasta reunasta. 4/8X ovat vielä monimutkaisempia, dataa siirtyy 4/8 per peruskello. KAikki ovat kuitenkin 66 MHz peruskellolla. Ei tarkempaa tietoa 4/8X, olivat poistaneet speksit. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Kaikki PCI/PCI-X siirtävät dataa vain nousevasta (tai laskevasta emmmämuistanyt...) reunasta. Tämä vaatii vähän yhteensovittamista siltapiiriltä.

Hauskaa oli lukea 64bit/133MHz PCI-X:n speksit. abs max 1056 Mb/s, nom. 528 Mb/s. Ei mitään hulluja "meidän väylä siirtää aina maksimin ..." :)

No, koko AGP on hieman sumea väylä, joten virheitä sattuu. Myös ilmoitetut nopeudet ovat aina teoreettisia maksimeita, ei kovin luotettavia.

Minulla on G3-SE:ssä AGP 2.0 Universal socket, mutta se ei silti ole kuin agp 2X, joka tukee 1,5 ja 3,3 v jännitteitä :)

Voitkos valaista kiinnostunutta, millainen siltapiiri siinä on marvellin ja AGP-socketin välillä ??

off-topicer iski jälleen ... anteeksi. Onneksi nimi näkyy helposti, niin voi hyppiä yli...

Miikka

 

itix
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 0.52:   
"Jep, peggy on varsin sexy lauta, vähän kyllä laskee kiinnostavuutta se, että AGP on vain 1X. Tämä siis ei ollut hyökkäys vaan mielipide."

Joidenkin mukaan Pegasos 2:n AGP 1x on hitusen nopeampi kuin Articia S:n AGP 2x.

"Ylipäätään MAI:n "tuoteperhe" alkaa olla melko laaja. Kunnianhimon puutteesta ei voi syyttää."

En oikein jaksa uskoa MAI:n elinvoimaan. Peg1, Teron PX/CX, AmigaOne SE/XE... MAI:n olisi ehkä kannattanut jo silloin kaksi vuotta sitten kuunnella mitä Gerald Garda sanoi ("no mai without april").

"Mitä tapahtui Marvellin 970 NB:lle ?"

Ei NB, vaan System Controller.

 

itix
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 0.59:   
"No, OS4 puolella on joitain pelejä tulossa/olemassa, jotka voivat hyödyttää AGP:tä. JA jos siitä real3D:stä tulee totta, niin on kiva käyttää sitä 3D kiihdytyksellä jollain suht hyvällä kjortilla."

En pidä kovin todennäköisenä. Kunnollinen 3D-peli vaatii pari tusinaa palkattua tekijää. Vapaa-ajalla tehtynä siitä tulee ikuisuusprojekti joka venyy ja venyy. Ajurit ovat toinen ongelma sillä jo 2D-puoli laahaa perässä...

"Kaikenlaista juttua on liikkunut peggyn AGP nopeudesta. Joku väitti sen olevan AGP 2.0. AGP 4X siis."

AGP 2.0 mutta 1x :)

 

Joanna
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 1.24:   
Miikka: Ainakin BBRV on sanonut että he myyvä pegaksoksi vaikka OS4 käyttöön kunhan saavat rahat raudasta. Eli ei pitäisi olla heistä kiinni... Mutta kuka kokeilisi käytännössä?


Marvell:in tuotteista ja tuotekehityksesä.

Lienen niitä harvoja täällä joilla on yleensä ollut (luvallisesti) saanti Marvellin siltapiirien tarkkoihin dokumentteihin, eli semmoisiin monisatasivuisiin papereihin joiden pohjalta oikeasti pystyy kortin tekemään piirin ympärille. Ja sekin vain NDA:n kanssa.. eli en mielelläni kommentoi mitään sellaista jonka en varmasti tiedä olevan julkista.

Käytännössä voin kumminkin sanoa sen ettei Amigan lähistöllä ole yhtään firmaa josta uskoisin pystyvän tekemään G5 laitetta (esim marvelin chipillä) lähiaikoina. Bplan käsittääkseni kykenisi venymään siihen osaamisen puolesta, mutta en usko että heillä on rahoitusta mihinkään sen kokoluokan projektiin mitä tuollainen olisi. Muista taas.. No.. :)

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 1.38:   
Itix:

Vaikea sanoa mitään ... mistä tämä tieto on peräisin ??

Ylipäätään vaikea sanoa mitään tähän no mai w/o april, juttuun. Jossain vaiheessa alkoi roiskua niin paljon juttua, ettei enää tiennyt, kehen uskoa. On asioita, jotka puoltavat sitä. Linux ainakin.

OS4 itse tuntuu tulevan juttuun aika hyvin ilman korjailupiirejä, ELLEI uA1:ssä ole sellaista ... sanotaan, että se toimii linuxin kanssa.

Se 686B vaatii erityistarkkailua, sen lisäksi cache-coherency vaaditaan linuxiin, jollei kierretä softalla. plus muuta. Ainakin AONEn perusteella on tosi vaikeaa sanoa, missä mättää linukalla. Kuten sanoin, OS4 kuitenkin toimii ainakin näiden juttujen kanssa.

En osaa sanoa tuohon sitä enkä tätä. Se on sekasotku.

-cache c
-686b erityisyydet
-686b undoc ominaisuudet
-hw viat ...
-Articia päivitykset
-jotain muuta ??

Tältä istumalta vaikea sanoa mitään :) Mä vaan yritän käyttää tätä... :)

Ja jossain vaiheessa tosiaan ihmiset olivat jo niin värisokeita, että ei tiennyt mihin suuntaan katsoa :) Kaikki heittivät lokaa ja peetä toisten niskaan olan takaa.

Nyt koko markkina on tässä pisteessä, että se ei juuri enää kiinnosta ketään, joten ainakin rahan takia pelaajat ovat poistuneet. Se oli ongelma pitkään.

Osaatko heittää pikaseen G3/G4 L2 muistin leveyden, montako bittinen väylä ?


Miikka

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 1.40:   
lisäys:

Sanotaaan, että uA1 toimii linukan kanssa ilman pätsejä.

Miikka

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 1.48:   
Joanna:

No, se on ihan ok sitten. Hyvä olla jokin takaportti, jos juttuja alkaa menemään pyllylleen. Hyperrion on laittanut jo niin pajon paukkuja OS4:een, että sitä ei tuosta vaan voi heittää hukkaan.

Vahinko, että koko homma meni tappeluksi siniset vs punaiset ja päinvastoin. Oli aika liki, etten lopettanut koko amy-touhuja siihen. Ymmärrän, miksi miksuh otti itseensä, ann-jutut on usein aika sairasta keuhkoamista. No, tn. suurimmat trollajat eivät omista ja käytä pc:tä kummempaa.

Onneksi sentään monet developerit jättävät tappelut sikseen.

BPlan varmaan kykenee, eikös se ole ent. Phase5 suunnilleen ?

Jos dokut on riittävän hyvät, niin eiköhän se siitä rakennu :) Hinta voi olla kova.

Yksi juttu on se, mikä korpeaa tässä SUURESSA JAKAANTUMISESSA, että hw-ohjelmoijia tuntuu olevan niukalti OS4 puolella.

Miikka

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 2.20:   
Itix:

Tarkoitin lähinnä 3d pelien portteja...en niin kaista ole, että uskoisin tulevan mitään natiiveja kovin helposti.

System Controller jotenkin puolustaa nimeään Discovery-piireillä, mutta 970 on mun mielestä jo kokolailla NB :)

Joanna:

Kukahan kokeilisi käytännössä ... ??? Olen itse niin kaista, että jos rahaa olisi, voisin kokeilla. Mutta en heti usko, että kovin nopeasti tässä tilanteessa tulee porttia toiselle koneelle. Ainakaan niin kauan, kun MAI hengittää ja OS4.0 on kesken.

Muutamia ajatuksia (seliseli ...)

OS4:en kehitys on ollut tuskaisen hidasta. Heittivät alkuperäiset suunnitelmat romukoppaan ja laajensivat melko paljon OS 4.0:aa, siellä on jo 4.1 ja 4.2 ominaisuuksia.

Kehitys jonkin verran nopeutuu, kun OS4.0 on valmis.

Toisaalta aikovat kirjoittaa homman uusiksi from scratch ... ainakin joltain osin sitä on tehty jo. Taas hidasta.

Eli siinä vaiheessa, kun 4.0 on valmis, joku ehkä uskaltaa tehdä liikkeen. Mutta voi olla, että monet pelkäävät bbrv:n arvaamattomuutta. Mikä on jatkuvuus, genesi voi jatkua, mutta mitä tekee bbrv ? Jos se saa hepulit, leipä voi loppua amiga-emojen välittäjältä ... :)

Jos MAI kaatuu, niin vaihtoehdot on laajentaa a12k/a4k koneita, mikä on aika kuollut ajatus, jopa sharkilla tms... tai sitten mennä marvell pohjaisiin koneisiin, mikä ei ole siinä tilanteessa yhtään huono juttu.

Kiinnostava ajatus. Miten raudan kehittyminen sopii OS4:en kehitysnopeuteen. Moniko on tajunnut, että AGP on kuollut? Ei moni... ainakaan suomesta ei kovin kauaa enää saa kummoisia AGP kortteja. Ja jos tulee Atin X sarjan AGP kortteja, ketä tekee taas uudet 3d-ajurit ja millä ajalla ?

Kysyin siitä 970 piiristä lähinnä sen takia, että siinä vaiheessa genesi hyppää G5:een ja OS4:en kehitysnopeudella se rauta on vanhaa, jos siitä ruvetaan vääntämään 64 bit käyttistä. No, menee se 32 bittisenäkin.

Minun mielestä tämä on yksi aika keskeinen asia, jos kuvitellaan, että OS4.x tulee pärjäämään desk-topeissa...kehitysnopeus OS vs rauta.

Jotenkin naiivin sairaasti edelleen ajattelen, että joku tulevaisuus voisi olla amigalla vähän laajemmassakin kaavassa.

Toisaalta, ehkä desk top ei kiinnosta amiga inciä, mutta kun minua ei kiinnosta PDA:t, amiga kahvinkeittimet tai pesukoneet ... yhtään.

Ainiin ... NOVA menee ekaan betaan joskus keväällä. Friedenin suusta. Toivottavasti tajuavat vaihtaa nimen sille, espanjaksi "no va" on sama kuin ei kulje/ei toimi.

Meksikossa myytiin chevrolet nova:aa nolla kappaletta, nimen takia ... samaten mitsubishi pajero on montero...

Eikun hyvää yötä kaiken värisille käyttäjille, sinisille, punaisille, keltaisille, ruskeille, valkoisille, vihreille jne ... :)

Miikka

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 2.22:   
Itix:

Jos/kun snap-driverit tulevat, 2D puoli on kunnossa. 3D on eri juttu.

Miikka

 

Piru
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 2.35:   
@Miikka

AGP-väylän toteutuksen käytännön nopeus on helppo testata: Selvitetään missä näyttömuisti sijaitsee, tehdään ohjelma joka kirjoittaa sinne tietyn määrän dataa (toki mahdollisimman nopeasti), lasketaan kulunut aika. Jaetaan kokonaisdatan määrä kirjoitukseen kuluneella ajalla.

Pegasos2 AGP 1X kirjoittaa käytännössä 220-240 MB/s (teoreettinen maksimi ~264MB/s).

Mikäli AmigaONE (mikä tahansa Articia-pohjainen malli) todella toteuttaa mainostetun AGP 2X -nopeuden, pitäisi tuloksen olla lähemmäs 500 MB/s (teoreettinen maksimi ~528MB/s). Odotan mielenkiinnolla tuloksia mistä tahansa AmigaONE-laitteesta, linux tai OS4.

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 2.46:   
Piru:

Tee softa niin mä voin testata ?? Ja joku muu uudemmalla laitteella (voin lähettää jollekin) ??

Siis jos se on mahdollista ??

Mä olen ihan käsi koodaamaan. Enemmän kuin kiinnostunut opettelemaan ja tilaan tossa kohtapuoleen dev cd:n amylle.

Jossain vaiheessa tulee se aika, kun pitää ryhtyä kysymään, että mitä on myyty ... juuri nyt ei kannata pitää kovaa meteliä ja keikutella venettä. Ihmiset on vielä vähän hermona ja trolleja ei kannata ruokkia... :) Ei punaisia, sinisiä, eikä niitä pahimpia, eli värittömiä.

Olen aika varma, että monet anon trollit trollaavat tilanteen mukaan kaikkia vastaan saadakseen aikaan tappeluita ja me jäljellä olevat kärsimme. Se on suoraan sanottuna paskaa...

Yksi asia voi tulla vastaan. uboot vaikuttaa kaikkeen timing stuffiin ja sen käpriminen olisi kivaa.

Tosta joskus lisää ... kaikkiaan kokkeja on liian vähän ja kuten sanottu, hw-ohjelmoijia ei ole yhtään liikaa tällä hetkellä.

Miikka

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 2.48:   
Piru&muut

Väsään jossain tulevaisuudessa melko pitkän kirjeen kehittäjille. Asiallisen tietysti.

Siksi kiinnostaa aika monen jutun testaaminen.

Miikka

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 2.51:   
Piru:

Sori arroganttisuuteni ... :)

Miikka

 

Piru
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 4.07:   
@Miikka

simplewritespeed.c

Tässä se yksinkertainen testi. Huomaa että ainakin tuo BASE pitää selvittää ja sorkkia tuohon soodiin, tai muuten tapahtuu kauheita. Huomautan vielä että kyseessä on yksinkertainen, mutta porttaantuva testi. Jotta tulokset olisivat mahdollisimman oikeita, tulisi testi ajaa ilman häiritseviä taustaprosesseja, ja mieluiten suurella prioriteetilla (changetaskpri 5, nice -20 tms).

Jos tätä ajaa linuxissa niin näyttömuisti lienee kirjoitettavissa vain 'root' käyttäjänä.

 

itix
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 4.24:   
"Kysyin siitä 970 piiristä lähinnä sen takia, että siinä vaiheessa genesi hyppää G5:een ja OS4:en kehitysnopeudella se rauta on vanhaa, jos siitä ruvetaan vääntämään 64 bit käyttistä. No, menee se 32 bittisenäkin."

AROS taitaa pyöriä 64-bittisenä jo? Harmi vain että siitä puuttuu binääriyhteensopivuus...

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 5.17:   
Piru:

Ok, vau, kiitos !! :)

Näyttää melko helpolta kääntää. Yritän tuossa tuonempana, täytyy yrittää päästä nukkumaan pikkuhiljaa.

Kaivan jostain graffakortin muistialueen, löytynee aika helposti.

Saako sitä executablea levittää ??

Kyselen sitten, jos se herjaa kovasti.


Itix:

Joo ... tietyllä tavalla tuo olisi yksi keino selvitä. En tiedä, onko se kokonaan käännetty 64 bit softaksi. Siellä on ollut aika hyvä meininki päällä. Ja ihan nimimiehiäkin, georg steger muistaakseni ainakin.

Koska amigan käyttis aika hyvin emuttaa miltei mitä hyvänsä, olisikohan mahdollista kääntää lennossa 68k koodi x86 koodiksi ??

Ja ajatus johtaa toiseen, kuinkakohan siirrettävää se koodi on.

Minkä verran muuten MOS on open-sourcea ?? Ilmeisesti aika paljon tärkeää koodia on sulki ??

Alkaa vähän hajoamaan moneen suuntaan. No, jotain tästä kyllä jää jäljelle, se on varma :) Toivottavasti muutakin kuin hyvät muistot.


Käykää katsomassa, jos kiinnostaa:

http://www.starflight3.net/download_files

Siellä on starflight I ja II tarjolla. Alkuperäisistä levyistä adf imaget ja ihan laillisesti. Löytyy myös PC ja MAC versiot.

Myös StarflightIII projekti, joka näyttää vähän kuolleelta.

Pelasin tuota joskus sormet verillä. Ihan käsittämättömän hieno space/discovery peli... :)

Tai ainakin silloin oli ... siitä on jo vähän aikaa.

Miikka

 

Piru
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 10.24:   
@Miikka

"Saako sitä executablea levittää ?"

No sehän on public domainia, eli toki saa. Toisaalta koska tuossa on absoluuttinen grafiikkamuistin osoite ja koko, niin nämä executablet sitten mahdollisesti eivät toimi oikein ja/tai kaatavat koneen jos graffakortti/käyttisversio muuttuu. Eli kannattaa harkita kahdesti exejen levittämistä.

Lisäksi levitys vain lähdekoodimuodossa ainakin poistaa epäilykset jonkinlaisesta manipuloinnista.

 

Jupp3
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 10.28:   
>olisikohan mahdollista kääntää lennossa 68k koodi x86 koodiksi ??

No eivätkös Amithlonin ja UAE:n JIT-kääntäjät tee juuri noin? :)

>Minkä verran muuten MOS on open-sourcea ??

Graafinen käyttöliittymä (eli "workbenchin vastike") julkaistiin GPL-lisenssin alaisena.

 

itix
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 19.18:   
Miikka:

"Joo ... tietyllä tavalla tuo olisi yksi keino selvitä. En tiedä, onko se kokonaan käännetty 64 bit softaksi."

Kait se toimii nykyään 64-bittisenäkin, muistaakseni tuota varten AROS tuntee IPTR tietotyypin. Lähdekoodin saatavuus on AORS:n paras puoli - käyttiksen voi milloin tahansa kääntää omalle koneelle optimoiduksi.

"Minkä verran muuten MOS on open-sourcea ?? Ilmeisesti aika paljon tärkeää koodia on sulki ??"

Ainoastaan Ambient. Intuition ja dos.library (ja useimmat shell-komennot?) ovat AROS-koodia ja AROS saa käyttöönsä niihin tehdyt parannukset. Tjsp.

-> Aiempaan viestiin:
"Ylipäätään vaikea sanoa mitään tähän no mai w/o april, juttuun. Jossain vaiheessa alkoi roiskua niin paljon juttua, ettei enää tiennyt, kehen uskoa."

Jos cache coherency olisi ollut SE/XE-laudoissa olisi Linux saatu toimimaan kunnolla heti alussa ja muita HW-bugeja olisi päästy tappamaan paljon aikaisemmin. Toisaalta ei kai kukaan halua uskoa kilpailijaa.

--
Threadin varmaan voisi nappaista poikki jostain alusta... niin paljon offtopiccia tullut. Jos moderaattori(t?) ystävällisesti jaksavat :)

 

Miikka
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 21.04:   
Itix:

No, ehkä AROS saa siinä tapauksessa jalansijansa, jos kaikki muu kaatuu alta. Ei se huono idea ole, mutta kehitystyö on hidasta ollut.

"Jos cache coherency olisi ollut SE/XE-laudoissa olisi Linux saatu toimimaan kunnolla heti alussa ja muita HW-bugeja olisi päästy tappamaan paljon aikaisemmin. Toisaalta ei kai kukaan halua uskoa kilpailijaa."

Puhut ihan täyttä totta. CC ongelma ei ole linux-puolelta vieläkään poistunut kokonaan. Syytä en tiedä, ehkä se yksinkertaisesti on hyvin hankala hoitaa softalla.

Käsittääkseni ArticiaS on kokenut muodonmuutoksia Peg1 jälkeen, mutta minkälaisia, siitä ei ole tietoa. Ainakin ihan ensimmäiset proto-A1:et olivat eri piirillä.

Aika nopeasti selviäisi, jos käytännössä pääsisi käyttämään XE emoa pariksi päiväksi.

Ja luulen, että koko porukalta meni hyvin kauan, ennenkuin tuo moniongelma paljastui yksityiskohtiaan myöden. Luultavasti ja toivottavasti se on nyt hoidossa.

Silloin kun alussa ajelin linuxia, sen jäljittäminen oli käyttäjän penkiltä täysin mahdotonta, koska mikään ei toiminut kunnolla :)

Nyt näyttää siltä, että SE:n osalta USB tuskin tulee koskaan kuntoon, mutta SIL-kortilla ainut ongelma OS4 puolella on ethin satunnainen pätkiminen. Tämä lienee softalla hoidettavissa. Samasta ongelmasta kärsii myös muut emot, ainakin jossain mitassa. Ero Linuxin alkutaipaleen ja nykyisen OS4:en välillä on kuitenkin huima.

Sitten ei ole kirkossa kuulutettu, etteikö näistä SE-laudoista löytyisi ongelmia PCIn ajoituksista.

Tämä Ainc Genesi sota on kyllä mustinta osaa koko Amigan historiassa, heti commodoren konkurssin jälkeen seuraavana. Sen juuret lienevät jo aika kaukana menneisyydessä, muistaakseni bbrv ajautui törmäyskurssille jo Quick Pakin aikoihin, jonka jälkeen Quick Pack menetti oikeutensa tai kiinnostuksensa valmistaa A4000T konetta. Jolla oli jenkkimarkkinolla kysyntää vielä silloin.

Jos amigasta pitäisi jossain vaiheessa kirjoittaa historiallinen kirja, nimi kuuluisi jotenkin "Mailman parhaat koneet ja käyttäjät, Johdon toistuvat raskaan sarjan epäonnistumiset

Periaatteessa Petron arvo nousee, pystyi kuitenkin pitämään riidat aisoissa.

Siis kyllä tämä jotenkin hakee vertaistaan. Alkuperäinen emoyhtiö on kuollut 10 vuotta sitten ja yhä jämistä tapellaan. Ja tällä alalla 6 kk on pitkä aika ...

Off-topic jatkuu ...

Miikka

 

itix
Torstaina, 10. helmikuuta, 2005 - klo 22.03:   
"Käsittääkseni ArticiaS on kokenut muodonmuutoksia Peg1 jälkeen, mutta minkälaisia, siitä ei ole tietoa."

Joitain jumitus-bugfixejä siihen on tullut tietääkseni. Jotain kyllä kertoo se että oma vanha korjaamaton (pre_april) Pegasos 1 tykkäsi jumiutua ihan milloin sattuu. Sittemmin olen päässyt käsiksi uudempiin MorphOS-komponentteihin ja esimerkiksi ethernet/ide-jumi poistui (HUOM!) mutta tietynlainen ennalta-arvaamattomuus vaivasi jatkuvasti. Ehdinkö kirjoittaa viestin loppuun vai jämähtääkö koko paska ennen Send-napin painamista... Sittemmin Peg2 tuntui ihan luksukselta kun reset-nappulaa ei tarvitse hakata koko ajan :)

Mutta kyllä sillä ArticiaS-pohjaisella perus-Pegasoksella tuli kirjoitettua kymmeniä tuhansia rivejä koodia kuitenkin.

"Nyt näyttää siltä, että SE:n osalta USB tuskin tulee koskaan kuntoon"

No USB-viat eivät ole maailmanloppu.

"Tämä Ainc Genesi sota on kyllä mustinta osaa koko Amigan historiassa, heti commodoren konkurssin jälkeen seuraavana. Sen juuret lienevät jo aika kaukana menneisyydessä, muistaakseni bbrv ajautui törmäyskurssille jo Quick Pakin aikoihin"

No BBRV:n toilailut ovat vain väline sodassa. Pohjimmiltaan - kuten monesti olen todennut - kaikki on perua vanhasta PowerUp vs WarpUp -sodasta.

"Periaatteessa Petron arvo nousee, pystyi kuitenkin pitämään riidat aisoissa."

Petron vikana vain on ettei hän saanut mitään aikaan... Heinz Wrobel teki scsi.device-päivityksen jolla saatiin tuki isoille yli 8GB:n kiintolevyille. Heinz Wrobelinkin kanssa tuli törmäyskurssi kun hän teki kilpailevan NSD-standardin TD64-standardia vastaan.

Ehkä syynä on oikean emoyhtiön poissaolo. Uusia standardeja rakennettiin omasta aloitteesta ja lähes jokaiselle piti tehdä myös kilpaileva systeemi. Ainoastaan AHI on säilynyt tältä vitsaukselta, ehkä siksi että ARTAS kuivui kokoon...

 

Ibe U
Perjantaina, 11. helmikuuta, 2005 - klo 8.04:   
Amigan mahdollisuudet saattaisi olla jonkinlaisissa multimedia kokoon panoissa, aika moni käytännön juttu ei enään ole kiinni koneen tehosta vaan ohjelmien käytettävyydestä, saadakseen sijaa tavallisten tallaajien keskuudesta.

Esim digiTV-kortti ja amiga saattaisi olla aika hyvä yhdistelmä hyvällä softalla varustettuna.

PC:hen verrattuna etu olisi yksinkertainen BOOTTI-aika, kuka jaksaa odottaa että tv käynnistyy 5 min, tai kun haluaa lopettaa pitää valita "sammuta" valikosta pelkkä napin painallus ei riitä.

Amigan nyky tehot riittävät hyvin tuollaisen toteutukseen toimivaksi, DVD, mpg, mp3 purku/pakkaus "nauhoitus" niinkuin moni sanoisi.

Showshifter ohjelma on paras/monipuolisin tällä hetkellä, mutta sen konffaaminen menee tavalliselta ihmiseltä yli hilseen varsinkin jos haluaa saa tv-ohjelma tiedot näkyviin ja ohjelmoidut ajastukset käyttöön.

Multimedia-PC:t on pieni kohde ryhmä, mutta sellaisen vertaaminen DVD soittimeen ei toimi.

Aina kannattaa odottaa että amiga iskee takaisin ;-)

 

Ibe U
Lauantaina, 12. helmikuuta, 2005 - klo 0.40:   
jaapa... iso osa amiga harastusta on aina ollut se että amiga tulisi takaisin ja iskisi PC miehille luun kurkkuun..

Moneen vuoteen NYT se on teoriassa mahdollista,,, ja porukka keskittyy olemaan realisteja..

 

Joanna
Lauantaina, 12. helmikuuta, 2005 - klo 1.20:   
Hmm.. näkee selvästi että olen harrastanut Amigaa eri aikana... Silloin aikoinaan (noin 88-95) Amiga oli muutakin kuin unelmointia ja menneiden aikojen kaipuuta, se oli jotain muutakin kuin muisto menneestä.

 

TSK
Lauantaina, 12. helmikuuta, 2005 - klo 1.40:   
Niinhän se on nytkin (jotain muuta) !

 

itix
Lauantaina, 12. helmikuuta, 2005 - klo 2.09:   
Erona vain on että Amiga joutuu aloittamaan nollasta eikä sillä ole HW- tai SW-etumatkaa.

 

JPQ
Lauantaina, 12. helmikuuta, 2005 - klo 9.47:   
itix: kyllä powerpceen tehon kulutus ja jähdytys puoli HW etumatka ja
käyttis on SW etumatka.:)

 

Janne
Lauantaina, 12. helmikuuta, 2005 - klo 11.24:   
@Joanna

>Hmm.. näkee selvästi että olen harrastanut Amigaa eri aikana...
>Silloin aikoinaan (noin 88-95) Amiga oli muutakin kuin
>unelmointia ja menneiden aikojen kaipuuta, se oli jotain
>muutakin kuin muisto menneestä.

Niinpä. Amiga oli oikeasti hyvä ja siksi sitä kannatettiin ja
suosittiin. Muut lieveilmiöt ovat vasta 90-luvun alun jälkeisten
tapahtumien seurausta.

 

Fabio
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 8.11:   
Siis Amigan käyttis on parempi kuin windows. Jos moderniin käyttikseen kuuluu että se täytyy uudelleen asentaa puolen vuoden välein tai ylipäätään koskaan, kadottaa nettiasetukset jos on yön yli päällä, tarttee muistinsuojauksen (vain koska ihmiset eivät osaa ohjelmoida ohjelmia jotka tulisivat keskenään toimeen eivätkä oleta olevansa ainoa ohjelma joka on käynnissä)... niin mieluummin vanhanaikainen käyttis joka toimii vuoden varmasti ja käynnistyy muutamassa sekunnissa eikä minuuteissa (säästyy aikaa ja rahaa, tuottavuus nousee kun ei tartte odottaa koneen käynnistymistä).

 

Matti Kuuva
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 8.22:   
Moni täälläkin haluais antaa kannatusta ja tukea, muttei kukaan jaksa ikuisesti pettymyksiä. Luulenpa, että oikeasti aika moni vielä ostopäätöksensä tekemättä jättänyt tekisi sen jos oikeasti olisi hyvä emolevy ja käyttis.

 

Matti Kuuva
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 13.47:   
Olipa outoa lukea oma viesti. Sävy ei pitänyt olla noin negatiivinen. Tarkoitin että moni on aika sekaisin taas kun kuviot romuttui. Siitä huolimatta minusta on huomionarvoista tämä, jonka toistan:

Luulenpa, että oikeasti aika moni vielä ostopäätöksensä tekemättä jättänyt tekisi sen jos oikeasti olisi hyvä emolevy ja käyttis.

 

Joanna
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 14.32:   
Matti: Tuossa tummennetussa lauseessa on perää, vaikka onkin hyvin vaikea arvioida kuinka hyvä raudan+softan pitäisi itse kullekkin olla että kaupat syntyisivät ja käyttäjä olisi tyytyväinen.

Itse tosin lisäisin ostoon vaikuttaviin seikkoihin myös muitten osapuolien tekemien softien tulon. Mutta.. kuten aiemmat, tämänkin arviointi on aika yksilöllistä.

 

Janne
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 16.45:   
Emme voi voittaa kun kommentit on tätä tasoa:

"Yes, i will never overclock an AmigaOne again! I also know that it is actually quite unneccessary because AmigaOne uses its hardware to its fullness 100%, while a PC with even the latest hardware, only uses 10% of its capabilities..."

Olisiko jo aika että Amiga-yhteisö oikeasti ajattelisi realistisesti muusta maailmasta. :)

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 16.54:   
@Janne

Enemmän hymyilytti, and I quote, "A couple of times, the FAN has fallen off the CPU..." .. kunnon tumpelo =)

 

Ibe U
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 17.52:   
Aika monessa asiassa ei enään ole kyse raudasta, vaan softasta.

g3/g4 riittää moneen tarkoitukseen jos vain softa puoli olisi ok.

KÄyttis alkaa vaikuttamaan aika hyvältä, nyt vain open office ja kunnon selain niin asiat vaikuttavat huomattavasti paremmalta.

hmm PC käyttää kyllä aika lailla resursseja turhaan raskas käyttis ja rutiinit, mutta kyllä se suurin teho syöppö on virus turva, amigalla sitä huolta ei ole ollut samoissa määrin.

 

Miikka
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 18.01:   
Hooligan:

Joskus tuntuu, että Helgis ymmärtää tietokoneista yhtä paljon kuin kana sateliitista :)

 

itix
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 18.25:   
No sitten kun Mozilla Firefoxin kaltaista hidasta bloattisoftaa aletaan porttaamaan ollaan taas siinä pisteessä että tehot ei riitä.

Käyttiksen "keveys" ei muuten aina ratkaise sitä miten nopeasti joku sovellus toimii. Esimerkiksi GCC on nopeampi Linuxilla...

 

Miikka
Maanantaina, 14. helmikuuta, 2005 - klo 19.56:   
Itix:

Eipä niin, koska jopa win kykenee data-streamiin aika kivasti. Joskin kaikki muu on hidasta.

vrt. Amiga datatypet streamissa, ei kovin hyvä.

Hassua, @Rogue taas sanoi, että OS4 gcc on nopeampi kuin linux x86 :ssa . Mutta joutuu käyttämään pääasiassa linukkaa, koska jokainen kernel kääntö vaatii resetin.

 

Matti Kuuva
Tiistaina, 15. helmikuuta, 2005 - klo 9.01:   
Joanna: Riittävän hyvä olisi varmaankin, että suurinpiirtein kaikki emolevyn tarjoamat palvelut toimisivat niinkuin pitää, lähinnä vakaus. OS-puolella nykyinen taso jo riittää, kunhan on tieto, että tuote kehittyy kohti "final" versiota.

Olen aivan varma siitä, että muuta ohjelmistoa alkaisi tulla riittävällä vauhdilla tuon jälkeen. Itseasiassa joitakin developereita ei kiinnosta tehdä ohjelmia alustalle, joka ei toimi riittävän hyvin ja jolle ei ole tulossa päivityksiä.

 

KimmoK
Tiistaina, 15. helmikuuta, 2005 - klo 15.55:   
@itix

"Käyttiksen "keveys" ei muuten aina ratkaise sitä miten nopeasti joku sovellus toimii. Esimerkiksi GCC on nopeampi Linuxilla..."

Lienee 99.99% kehittyneen kovalevycachen ansiota?

 

Joanna
Torstaina, 17. helmikuuta, 2005 - klo 23.39:   
Miikka " Yksi juttu on se, mikä korpeaa tässä SUURESSA JAKAANTUMISESSA, että hw-ohjelmoijia tuntuu olevan niukalti OS4 puolella."

Ainakin yksi tunnettu A1-hw-harrastaja on ilmeisesti lopettanut aktiviteettinsä jo jonkin aikaa sitten. OleEgil ainakin sanoi ann.lu:ssa ettei ole koskenut AmigaOneensa sitten OS4:n asennuksen ja että kone on ollut sammuksissa työpaikalla. linkki

 

Miikka
Perjantaina, 18. helmikuuta, 2005 - klo 0.51:   
Joanna:

Jep, se on esi-SE ja lienee aika toimimaton kapine. Olegil taitaa olla enempi linux-miehiä...

 

Boogie/GE
Lauantaina, 19. helmikuuta, 2005 - klo 0.08:   
Ole-Egilin AmigaOneSE oli Göteborgissa 21-22.9.2002 ja silloin kone toimi vielä mitä mainioimmin Debianilla, katselin käyttöä tuntikausia. Verkko oli myöhemmin se ongelma O-E:llä, pientä muutakin itse-aiheutettuun... mutta siitä siten joskus intiimimmeissä jutskaluissa!

 

Miikka
Lauantaina, 19. helmikuuta, 2005 - klo 1.23:   
Kolviako käytti ihan itse ... ;)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: