Micro amigaone c

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 03/2005 asti » Micro amigaone c « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Fabio
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 12.21:   
Ostin eilen Boogielta tuon consumer version. Mistäs johtuu kun u boot tutkii ide bus0 se kestää aika kauan. Sitten oletettavasti käynnistys cd:ltä pysähtyy siihen kun pitäis wb:n ladata ja ruutuun tulee perinteinen "laita levyke asemaan" animaatio siksi kun wb ei tunnista cdromppua asemaa.

 

ajk
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 13.53:   
Rasittava vastaus, tiedän, mutta oletko kokeillut toisella CD-asemalla? Voihan siinä olla jotain muutakin vialla mutta tämmöiset olisi aina hyvä sulkea pois...

 

Fabio
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 14.08:   
Juu tänään haen lainaan Boogielta toisen aseman.

 

Seppo
Torstaina, 20. tammikuuta, 2005 - klo 23.21:   
Fabio: Mitenkäs sinulla on ne laitteet kytkettynä?

Muistelen että minulla oli tuota samaa vikaa - korjaantui muistaakseni sillä kun tuon CDROM:in pisti secondary väylään masteriksi...

Menipäs pahasti muistelemisen puolelle... :)

 

deeq/RNO
Perjantaina, 21. tammikuuta, 2005 - klo 0.16:   
Itseasiassa, itselläni kone vaatii että DVD-asemassa on jokin levy sisällä että boottaus onnistuu :) Jossei levyä löydy asemasta ei koko asemaa löydy ja kone boottaa tuohon kickstart ruutuun.
Testasin tavallisella cd-rom asemalla ja sillä tuntui toimivan mainiosti. En sitten tiedä onko ubootissa jotain asetusta jolla tuon saa toimimaan. Toinenkin DVD-RW asema odottelisi tuossa kokeilua, mutta en ole jaksanut testata :)

 

Fabio
Maanantaina, 24. tammikuuta, 2005 - klo 8.02:   
Ongelma ratkesi sillä, että käänsi ide kaapelin toisin päin eli pitkä osuus emolevyn ja kovalevyn välille ja lyhyt osuus kovalevyn ja cd aseman välille, kuten jossain oli neuvottu en muista missä, luultavasti intuitionbase comissa. Myös tuo ide laitteiden tunnistus nopeutui jopa niin että kovalevy ei ihan ehdi käynnistyä kunnolla vaan joskus saattaa u-boot valittaa ja joutuu tekeen ide resetin ja käyttään boota komentoa käsin.

 

miksuh
Maanantaina, 24. tammikuuta, 2005 - klo 11.01:   
Fabio: No juuri noinhan se pitää tehdä kaikkien nykysten IDE-laitteita käyttävien tietokoneiden kohdalla. Ongelmia tulee koneella kuin koneella jos kytkee ne toisin päin.

 

Fabio
Maanantaina, 24. tammikuuta, 2005 - klo 11.42:   
Mites tuon serialin sais käyttöön, eli mistä sais ulkoisen serial liittimen.

 

Joanna
Maanantaina, 24. tammikuuta, 2005 - klo 15.06:   
Hmm.. EIkös uA1:ssa ole normaali 9-pinninen sarjaportti kuiten PC:ssä jne?

Jos ei ole, vaan kortilla on joku piikkirima tms, niin sitten siihen pitänee itse tehdä kaapeli ellei mukana tullut sopivaa?

 

Fabio
Tiistaina, 25. tammikuuta, 2005 - klo 8.18:   
Mulla on ainakin vaan se piikki rima emolevyllä, ei ulkoista liitintä. Sitten nyt asensin os4 uudelle kovalevylle ja esim. amitradecenter 1.4 rupesi kaatuun kun vanhalla kovalevyllä se vielä toimi, ja aikaisempi versio valittaa ettei voi käynnistää mui application, mikähän on muuttunut (grim reaperissä on dsi tai isi aiheuttaa jotain en muista mitä tarkalleen). Tuli muuten mieleen että täytyy kokeilla korottaa stackkia, koska grim reaper valittaa muistaakseni stack is out of bounds

 

Joanna
Tiistaina, 25. tammikuuta, 2005 - klo 9.35:   
Osassa PC:stä on myös semmoisia piikkirimoja lisäsarjaporteille joten PC:siin käyviä johtoja saa joistain tietokoneliikkeistä/huolloista, mutta niiden johdotuksiin on ainakin pari eri tapaa joten semmoisen osto menee hankalaksi.

Yleensä niissä on 10 paikkaa joista yksi kulmassa oleva on tukittu.. Eli emolla pitäisi olla semmoinen liitirivi joissa toisessa on 4 ja toisessa 5 piikkiä.

 

Fabio
Tiistaina, 25. tammikuuta, 2005 - klo 9.53:   
No se ei ole enää kovin tärkeää kun vaihdoin puhelinta, olisin käyttänyt kännykkää sähköpostin lukuun ja pieneen surffailuun. Täytyy kokeilla jos hankkis gprs modeemin, kun tässä uudessa puhelimessa ei ole sisäänrakennettua modeemia.

 

Fabio
Torstaina, 27. tammikuuta, 2005 - klo 15.28:   
Lyhyesti mitä tarvitaan linuxin asentamiseen, siis riittääkö Ross Vumbaca:n boot cd ja ensimmäinen cd debian woody:sta asennukseen ? ja tietenkin kaikki mahdollinen ohjeistus, intuitionbase:stä on jo tulostanuut kaiken materiaalin mitä siellä on asiaa koskien.

 

Thematic
Torstaina, 27. tammikuuta, 2005 - klo 19.21:   
Ainakin A1XE:llä menee noin.

 

Boogie/GE
Torstaina, 27. tammikuuta, 2005 - klo 19.45:   
Odota oma distro µAmigaOnelle, varsinkin jos koneessa on Gx-prossa. Tai ota yhteyttä Ross:iin ja pääsenet testaamaan µ-distroa :) XE-distron installaation jälkeen µAmigaOne on uskomattoman jähmeessä, johtuen siitä ettei osaa käsitellä emolla olevaa Radeonia oikein!
Erinäisiä sekalaisia 'ratkaisuja' on liikkeellä, mutta suosittelen ehdottomasti kontaktia ja testiä, tai odottamista.

 

Boogie/GE
Perjantaina, 28. tammikuuta, 2005 - klo 0.26:   
Ah, olin myöhässä - Again, 22's päivä:
Ross: This time, it has the "750GX patched" kernel. It has been uploaded in place of the old one.
http://members.optusnet.com.au/amigaone/
Eli ota ja laita CD:lle tuo Debian Install ISO 2.4.26. Ja sitten netistä Debian r4 Woody.

 

Fabio
Perjantaina, 28. tammikuuta, 2005 - klo 7.52:   
Juu otin tuon 750Gx patched version ja ensimmäisen levyn debian woodysta ja hyvin onnistui. Täyty vain muuttaa tuolla intuitionbase:ssä olessaan ohjeessa ollut a1boot.conf muotoon linux /boot/vmlinuz-2.4.26 ja sitten palauttaa a1multiboot valikko samassa osoitteessa olleen uboot ohjeen mukaan jolloin pääsi takaisin normaaliin käynnistys järjestykseen. Nyt mulla on n. 250 Mt boot partition koko mutta sinne ei mahdu juuri mitään joten mites sais lisättyä uuden partition jonne menee muu linux vai onko helpompaa vaan suurentaa boot partitiota johonkin 5 Gt ? Tällä hetkellä ensin on kolme amiga partitiota ja sitten linux ja swap partitio, ja täytyykö tuo boot partitio olla alle 8 Gt rajan jotta maconlinux toimis ja mitä muuta siihen tarvittaisiin varmaan osx mutta mistä sen sais muuta kuin macistä, ei varmaan myydä erikseen.

 

Boogie/GE
Perjantaina, 28. tammikuuta, 2005 - klo 10.05:   
Partitioinnissa en osaa auttaa.
Vanhempaa X(+9 samassa paketissa omalla CD:llään, parempi vaihtoehto silloin jos ajaa myös vanhemmalla systeemillä) -pakettia on meilläkin varastossa :) Tampereella uusinta on saatavana vaikkapa Teiskontieltä VAR-Importilta. http://www.varimport.fi

 

ajk
Lauantaina, 29. tammikuuta, 2005 - klo 0.03:   
@Fabio

Minulla homma on järjestetty niin että on pieni kerneli-osio (~20 megaa), swap-tila (1GB) ja sitten kaksi varsinaista linux-osiota. Ensimmäinen on muistaakseni parikymmentä gigatavua ja sillä on kaikki ohjelmat, kirjastot yms. systeemidata (plus vähän varatilaa, iso levy kun on). Toisella on sitten /home (tämä siksi että jos käyttis joskus sekoaa, voi linuxin asentaa uusiksi ja kaikki käyttäjäkohtaiset asetukset ym. säilyvät) ja /storage, jolle on tungettu kaikki muu. Toimii varsin näppärästi näin.

 

Fabio
Maanantaina, 31. tammikuuta, 2005 - klo 8.26:   
Onko kone hiukan alitehoinen vai miksi tuntuu gnome ja kde kovin hitaalta ja asennus kesti melkein 4 tuntia vaikka ainoastaan x ja desktop enviroment asennettiin vai onko tuo Gx tuki vielä puutteellinen. Tuon 4 tunnin asennuksen tein ilman ide=nodma asetusta a1boot.conf tiedostossa.

 

Boogie/GE
Maanantaina, 31. tammikuuta, 2005 - klo 12.45:   
On alkua Gx:lle, muistaakseni myös näyttö emolla on betabetabeat, eli testitavaraa vielä :-(

 

Fabio
Keskiviikkona, 2. helmikuuta, 2005 - klo 14.38:   
Vika on väärässä kernel versiossa, eli intuitionbase:ssa olevassa guidessa on linkki sivulle jossa on vanha kerneli. Nyt pitäis olla oikea versio, täytyy vaan odottaa, että pääsen kotiin kokeileen josko sais tän uuden kernelin asennettua.

 

Fabio
Torstaina, 3. helmikuuta, 2005 - klo 7.50:   
No nyt se toimii niinkuin pitää, eli nyt se käynnistyy 10 sekunnissa kun aikaisemmin se kesti minuutin

 

Fabio
Maanantaina, 7. helmikuuta, 2005 - klo 8.01:   
Tuli ongelma eteen. Muutaman kerran poisuin Linuxista shutdown -rn now komennolla kunnes ext3 sekos. Enää ei toimi, siis uudelleen asennus onnistuu mutta kun boottaa kovalevyltä niin aina löytyy jotain virheitä eikä homma enää toimi kunnolla, edes ext2:lla.

 

Fabio
Tiistaina, 8. helmikuuta, 2005 - klo 14.25:   
Mikäs tuo debian-30r4-powerpc-binary-1_NONUS.iso on ja mitä eroa on debian-30r4-powerpc-binary-1.iso ja debian-update-3.0r4-powerpc-1.iso välillä

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 3.56:   
Fabio:

Hassua, juuri installoin sen ja luin selityksen ... :)

Liittyi joihinkin juttuihin, jotka ovat laillisia täällä, muttei jenkeissä. Salauskoodeja vai mitä ?

Joko sait sen ext3 partition toimimaan ??

Miikka

 

Fabio
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 8.05:   
En ole enää viitsinyt yrittää, kun kaikkea mahdollista olen jo kokeillut. Partitiossa ei pitäisi olla mitään vikaa koska kokeilin myös formatoida sen kunnolla (ei quick format) amigan ffs:lle eikä valittanut virheistä. Ei pitäisi myöskään johtua dma:sta koska kokeilin myös ide=nodma asetuksella. Tuolla ext3:lla se valitti jotain journal juttuun liittyvää. ext2 meni asennus paremmin koska pääsin base config:n saakka mutta se jäi lyhyeksi, eli hyppäs joidenkin kohtien yli. Muistaakseni yleisin virhe liittyi perl:n. tätyis joku joka on asentanut debianin saada katsomaan sitä mutta ei taida olla lähellä ketään.

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 11.28:   
Miikka:

Omituista ... olisikohan niin, että jokin tärkeä file on kirjoittunut väärin CD:lle ?

Hait varmaankin Rossin uusimman kernelin osoitteesta:

http://amigaone-linux.sourceforge.net/download.php

Otin sen ja poltin 3.04:en ekan cd:n ja asensin loput netistä. Toimii ihan ok.

Imutin itseasiassa cvs:llä kernelin sorsat eilen. En tosin ole vielä rakentanut uutta.

Miikka

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 11.31:   
Fabio:

Ahas ... kannattaisi aina lukea koko ketju läpi :)

Tuolla onkin eri osoite kernelille.

Miikka

 

Fabio
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 14.25:   
Ensimmäisellä kerralla asensin väärällä kernelillä mutta toimi muuten. Myöhemmin asensin oikean kernelin ja sen pari kertaa käytin ja sitten sekos eikä ole enää onnistunut asennus, oikealla eikä väärällä kernelillä.

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 16.06:   
Fabio:

Onko sinulla samalla kovalla linux ja OS4 ?? Ilmeisestim jos käytät Amiga multiboot optiota ja a1boot.conf juttua.

Käyttäisin itse eri kovalevyjä, jos omistaisin useampia.

Voisit koittaa seuraavaa. Poista linux partitiot media toolboxilla ja partitioi uudestaan se/ne joksikin muuksi. Muuta myös kokoa. Formatoi amigalle. Boottaa. Partitioi seuraavasti linukalle (jos haluat...).

Pystytin aiemmin NAS-serveriä (ja peiliä sille) enkä oikein tiennyt, mitä asentaisin ja kokeilin vähän kaikkea, eri linukka server-distroja, win embedded server editionia tjsp. Lopulta sain sen kovan sekoamaan niin hienosti, ettei sinne asentunut enää mitään yhtään mistään ja se ei enää formatoitunut kunnolla. No, kiikutin sen kovan kotiin, löin amigaan kiinni ja partitioin ja formatoin sen amigalla. Kiikutin takaisin töihin ja asensin SME-serverin ilman ongelmia.

Takaisin asiaan, eli kovalevyyn...

Itselläni on kolme ekaa partitiota SFS:ää, sitten on yksi ihan pieni partitio, joka oli joku, ei väliä mikä (kas, se on muuttunut media toolboxissa LNX/00 partitioksi...). Ja yksi isompi,jossa on itse linux (LNX/00) ja lopussa pieni (SWP/00). Mikään alieneista ei ole automount/bootable.

heitin kernelin dd:llä tuonne neljännelle partitiolle.

Sitten kirjoitin uboottiin linuxille rimssun root=/dev/hda5 jne kaikki kilkkeet joita tarvitaan.

Asetin uboottiin myös boottipartition linuxille 0:4

Sorry ... ei pääse tarkastamaan uboottia, koska kirjottelen amigalla tätä. Kyllä ne sieltä löytyy.

Tämä on se vähemmän sofistikoitunut tapa multibootata amigan ja linukan välillä. Minulla on talletettuna uboottiin asetus amiga multiboot. Se boottaa suoraan OS4:een. Jos haluan bootata linukkaan, keskeytän bootin, menen menuun ja valitsen linux-boot (amiga multibootin sijaan). Poistun siten, että asetukset ovat voimassa vain sen kerran. Kone boottaa tämän jälkeen linukkaan.

En saanut linuxia näkymään multibootissa ja tein tuolla tavalla sen sitten. SLB:tä en siis käytä linuxin boottaamiseen, OS4:en kyllä.

Tässä nyt yksi tapa tehdä se. Ajatuksena se, että saisit mahdolliset roskat poistettua kovalta/linux-partitioilta. On kyllä totta, että sen pitäisi tehdä formatointi kunnolla (jopa quick riittää) linux-asennuksen yhteydessä. Joskus sinne jää kakkaa ...

Olen myös käyttänyt taannoin ide=nodma optiota perusasennuksen yhteydessä. Nyt en enää kykene, koska sil-kortin ajuri ei sitä tottele vaan se täytyy hoitaa halutessaan hdparmilla. Tosin ajelen kyllä dmalla nyt, en ole sitä poistanut. Kyllä se ryhtyy aikaa myöten kertomaan, jos siitä on haittaa...

Jos sait jotain kiinnostuksen kipinää, pistä jatkoa ...


Miikka

 

Miikka
Keskiviikkona, 9. helmikuuta, 2005 - klo 16.08:   
tarkennus

Siis formatoin sen amylla formatoidun sitten uudestaan linuxille ...

Miikka

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: