AOS4 ja netti (ADSL)

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 03/2005 asti » AOS4 ja netti (ADSL) « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

PR
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 0.54:   
Olisko kellä kokemusta asiasta.

Itselläni on Elisan ADSL "Classic" koneessa joka toimi heti ensimmäisestä päivästä Miamin(reg!) kautta mut OS4 koneessa ei saa yhteyttä kun vaihtaa samasen modeemin johdon A1:sen perään.

Tuttua ei ole kun addnetinterface, eth3com.device, yms novice jutut. Jos joku on saanut toimimaan niin olisin kiitollinen avusta.

(Kaikista enkkuvinkeistä ei kai niin hyötyä?:)

Olen Wizardia huonolla menestyksellä yrittänyt
johon on heti laitettava manual kun autom. ei sitä jummarra. Sit on vielä se Login ja Password kysymys viimeisenä jos oliskin asetukset oikein.
Oliskohan se siinä,en aikasemmin logannut mihinkään.

Yhteys siis Elisa ADSL 512Kilogrammaa joka toimii Miamissa ainakin DHCP asetuksilla (ei pysyvää
osoitetta). T: PR

 

jontsa
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 7.28:   
Valitsit wizardista todennäköisesti pppoe yhteyden lähiverkkoyhteyden sijaan eli siinä etusivulla piti valita muistaakseni Router.

Käy ensin poistamassa vanhat yhteydet devs:netinterfacesista ja kokeile sitten uudestaan. Voit laittaa lähiverkkoyhteyden asetukset paikalleen myös prefs/internetin kautta wizardin sijaan.

 

Seppo
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.24:   
Itse sorruin aikanaan samaan virheeseen, eli tuon Jontsan ohjeen pitäisi auttaa :)

Toinen mikä kannattaa tarkistaa on se ettei tuota addnetinterface-riviä ole startup-skripteissä kahdessa paikassa (wizard muistaakseni tuuppaa moisen rivin user-startup:iin) - yksikin kerta riittää :)

 

Thematic
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.49:   
Ei sitä kannata kai pitää koko startupissa, ainakin minulla toimi paljon paremmin, kun vasta wbstartupissa addaillaan. Se jumiutui välillä.

 

Seppo
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 11.11:   
Thematic: Minulla se "addnetinterface..."-rivi on ollut koko ajan tuolla startup-sequencessa, eikä ongelmia ole ollut.

Ei kai sitä periaatteessa tarvitsisi laittaa mihinkään startup:iin? Itsellä on AmiDockissa luotuna kaksi nappia joilla toisella saa koneen verkkoon (addnetinterface) ja toisella offline-tilaan (netshutdown).

 

jontsa
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 11.17:   
kyllä sen voi huoletta pitää startup-sequencessa jos haluaa netin auki joka käynnistyksessä. Katsoo vain että siellä on tarvittavat >NIL: jne komennot.

 

Thematic
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 13.09:   
Seppo: Kyllä se on parasta olla automaattinen, harkitsin myös selaimen suoraan käynnistämistä, mutta sen verran AmiDockin päälle näemmä ymmärretään.

 

Seppo
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 14.31:   
Thematic: Selvennykseksi sanottakoon, että minulla siis netti aukeaa käynnistyksessä, mutta voin noilla kahdella napilla katkaista ja uudelleenavata netin jos haluan/tarvitsen ilman että minun tarvii avata shell-ikkuna ja näpytellä ne komennot sinne.

Aika harvakseen noita tarvii, lähinnä jos IBrowse tykkää kyttyrää jostain web sitesta ja heittää Grim Reaperit kehiin (eikä sen jälkeen saa enää yhteyttä mihinkään). Tuolloin netin katkaisu ja uudelleenkäynnistys yleensä palauttaa IB:n ruotuun :)

 

Breed
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 14.49:   
Toi IBrowse meinaa minulla kaatuilla harva se hetki, näyttäis siltä että ongelmat liittyvät kuvien lataukseen, jos kuvien latauksen ottaa pois päältä niin selain pysyy ihan hyvin pystyssä.
Noihin verkkoasetuksiin liittyen, tuo Wizard ei minulla toimi ollenkaan, Prefs:n kautta olen pistänyt IP:t kohdilleen ja hyvin vorkkii.
Sen verran vielä että kun IBrowse kaatuu niin samalla kuolee myös nettiyhteys, Aweb taasen on toiminu ihan moitteetta.

 

Seppo
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 15.30:   
Breed: Sama vika rahikaisella, elikkä tuon IBrowsen töksähtäessä ei enää saa ladattua sivuja tai imutettua filejä. Mutta yleensä tuohon auttaa se että ajaa shellistä netin alas (netshutdown) ja sitten käynnistää sen uudestaan (addnetinterface). Näin ei tarvi bootata konetta tuon takia.

 

PR
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 18.38:   
Kiitokset kaikille neuvoista ja varsinkin Boogielle joka vielä antoi step-by-step avut.

Muuten kaikki olis pitänyt toimia vaan asetukset
oli laitettava Prefs/Internet -kautta.

Eikä vieläkään toiminut ennen kuin poisti Devs:Internet/Routes -filen.

Sitten varmaan AWebiä lataamaan. Ibrowse on reg. versio ja toivottavasti seuraava päivitys tulee,
kunhan on valmis:)

 

Piru
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 19.00:   
IBrowse kippailee? Versio 2.3 pelaa täällä ainakin varsin mainiosti, kaatuilematta.

 

Boogie/GE
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 23.38:   
Eli fiksuna MOS core-ohjelmoijana ajat sitä Pegasoksella, MOS:lla ja AOS4 funktioiden uudelleenkäärijällä ja sillä sitten toimii moitteettomasti, muttei otsikon alla ?!
Wow ;-)

 

jontsa
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 8.32:   
Joo IB toimii täälläkin ongelmitta.

Muistaakseni IBrowsesta ja sen kirjastoista tuli samassa paketissa versiot usealle 680x0 prosessorille. Kokeile käyttää 68020 versioita niin voi toimia paremmin.
Kannattaa kanssa vaihtaa sen omat image dekooderit ulkoisiin (datatyypit).
Niin ja kannattaa päivittää 2.3:n mukana tullut preferences custom class. Päivitys löytyy täältä.

Muistan (joskus kauan sitten) testanneeni että javascript-kirjaston 040 versio kaatuili OS4:n alla mutta 020 versio toimi ok ja MOS:lla taas 020 versio kaatuili mutta 040 versio toimi OK :)
Mutta tästä on sen verran aikaa että tilanne voi olla jo muuttunut.

 

Seppo
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 11.59:   
jontsa: Grim Reaperit joita saan liittyy yleensä IBrowseNetwork:iin ja useimmiten 'ignore errors' nappi antaa jatkaa ilman muita ongelmia.

Käytössä minulla on 68020-versio, javascript.library on versio 2.1 .

 

hooligan/dcs
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 12.10:   
Juu kyllä mullakin on IBrowse 2.3 toiminut Amigalla, Amithlonilla, IBrowsella ja Mossella.. eli ei siinä pitäisi olla vikaa.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 12.11:   
ibrowsella=WinUAElla

takaisin nukkumaan :)

 

Boogie/GE
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 14.19:   
Jontsa: Miten tuo AmiSSL vaikuttaa asiaan (paketissa tulee 000, 020-040 ja 060 libs:t) onko siitä tietty versio(2.2 tai 2.3)/libraryt sopivin AOS4:lle ?

 

jontsa
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 14.46:   
Boogie/GE: Tuohon en osaa vastata kun en ole testannut. Epäilen että minulla käytössä 020 versio ja eikä ole ollut ongelmia.

 

PR
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 2.47:   
Täällä IB2,3 toimii ihan hyvin. Grip Reaper on kyllä tullut kerran mutta ei vaikuttanut nettailuun vähään aikaan. Lopulta kaiken surffailun ja ohjelmien ajon jälkeen tapoin jonkun ohjelman ja tuli liki se "sininen syvä ruutu niinkun pc:ssä" eli hiirikin jumahti.

IB sivuilta ei tällähetkellä saa ladattua AmiSSL2 suojausta. Toivottavasti on väliaikainen kun ei muuten pääse Nordeaan. (Ja selitäpäs se sitten laskun perijälle:))

Sitten offtopickia; mitenköhän SB128 kortin saa AHI:n kautta toimimaan... Taitaa olla se sama ongelma kun allekirjoittaneella oli taas elikkä Testiääni kuuluu mutta muuten ei demoissa ja muissa mitään. SB128.devicet on asennettu. AHI ei ollut kyllä minun ystävä tossa PabloPicassossakaan.

Huomenna (eli tänään) uusi yritys.
A1 rulez! Pyörii AMP2 ohjelmalla mpg:t yms varmaan paremmin kerrankin kun naapurin pc:ssä, ja Amigalla!

 

Thematic
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 3.39:   
Minulla se OS4:n alla ilmoittaa "Can't open javascript.library" tms., ja olen sitten ottanut JS:n pois käytöstä. Mutta se oli ennen päivityksiä, kaikki pre-CD:ltä, pitäisikö yrittää uudelleen?

 

jontsa
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 8.38:   
Thematic: kannattaa ehkä kokeilla snoopdossia jos se kertoisi miksi kirjasto ei aukea.

 

deeq/RNO
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 9.56:   
Itsellä oli myös hieman ongelmia IBrowsen kanssa, mutta korjaantuivat suurimmaksi osaksi kun vaihdoin 020 versioon.
(Joo, ei ollut fiksua kopioida suoraan vanhaa IBrowse hakemistoa vanhalta koneelta jossa oli 060 :) )

Netti tai IBrowse tuntuu pätkivän samalla lailla kuten Breedillä ja Sepolla.

 

miksuh
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 13.10:   
Ei nyt ihan tähän liity, mutta.. Sais kyllä todellakin tulla uusi webbiselain Amigalle, suhteellisen säälittävää, että yhtä pirun ADSL modeemia ei saa konfiguroitua yhdelläkään Amigan selaimella :P Oli pakko konffata se PC:llä Firefoxin kautta, kun muuten ei onnistunu.

Konffaukssen tekemiseen tarvitsi JavaScriptuä, mutta näköjään jokaisessa Amiganselaimessa se on sen vereta puutteellinen että ei onnistunu :P

IBrowsella ja AWebillä asetukset kyllä pysty tekemään ja kaikki toimi ihan hyvin siihen asti kun piti painaa save settings nappia. Koko namiskaa ei tullu lainkaan näkyviin. JavaScript oli kyllä päällä. Voyagerilla nappi kyllä tuli näkyviin, mutta klun sitä paino ni mitään ei tapahtunu :P

Noph onneksi se onnistu PC:n kautta, nyt on purkki konffattuna ja valmiina odottamassa kahen viikon päästä tapahtuvaa töpselin kytkentää.

 

miksuh
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 13.10:   
Niin OS4:n IBrowsesta en osaa sanoa kuinka hyvin toimii, Classic Amigalla toki noin siis.

 

miksuh
Perjantaina, 7. tammikuuta, 2005 - klo 13.19:   
Tai höm ainiin eihän vielä kai olu OS4 nativea IBrowsea :)

 

Boogie/GE
Lauantaina, 8. tammikuuta, 2005 - klo 11.57:   
MiksuH: Jep, ei natiivia vielä, numerointi muuttunee silloin 3:lle.
Deeq: Tämä pätkiminen lie Roadshow:n hommia, jotenkin tuntuu siltä ja kun/jos osuu sopivasti IB-linkinnostoon toiselle browserille - hops, down we go.
Normisti lopetan ensin kaikki IB:n keskeneräiset, netshutdown ja sitten addnetinterface. Taas mennään. µAmigaOnella minäkin taas kirjoittelen, mukava olla hiljaisuudessa välillä, tuo oma A1200:nen pitää yli 10x melun tähän MinuetµAmiga-C:hen verrattuna - Harmony & Peace & Love :)

 

PR
Lauantaina, 8. tammikuuta, 2005 - klo 18.34:   
Boogie/GE: Täällä huristaan ja kovasti! Suljin yhden roottorin tornista mutta tähän tottuu..
Netti tai Ibrowse toimii todella luotettavasti.
AMISSL2 on vain lataamattomissa Iospiritin kautta,
Tästä löytyi jotain, katsotaan rebootin jälkeen toimiiko salatut sivut..

http://www.bigfoot.com/~TheAntony/AmiSSL

 

Thematic
Lauantaina, 8. tammikuuta, 2005 - klo 19.03:   
Ei toimi, koska IB vaatii sen kakkosversion. Muistaakseni amigaworld.net -foorumilla oli linkki siihen, siis jonnekin muualle kuin Iospiritiin.

 

PR
Lauantaina, 8. tammikuuta, 2005 - klo 22.44:   
Jep, huomattu on ja nyt ei toimi edes koko kone.
En suosittele antamaani linkkiä. Kiva taas kirjotella A1200T -koneella...

VAROITUS! ÄLÄ LATAA AmiSSL 1 versiota OS4:lle(?)

Voi olla muukin vika mutta täällä tilttas sen jälkeen.

 

Boogie/GE
Sunnuntaina, 9. tammikuuta, 2005 - klo 0.54:   
PR: Osaatko bootata A1:n CD:ltä ? Jos et niin tässä CD:ltä bootin ohje:
http://www.os4.co.uk/
Ja kohta installation CD. Minne asti kone nyt menee ?
AmiSSL:n downaat näin: Käynnistä IB, ota project valikosta 'About IBrowse, klikkaa IBrowse 2.3, vasen yläkulma - Saavut http://www.ibrowse-dev.net/
Huomaa keskellä, ylhäällä: Download IBrowse 2.3 and AmiSSL v2 (huomaa kaikkea muutakin IB-kivaa).
Muistaakseni linkki on IOSpiritin sivulle ja toimii. Jep, testattu ja toimii (

 

Thematic
Sunnuntaina, 9. tammikuuta, 2005 - klo 1.24:   
Kyllä AmiSSL 1 on ihan toimiva OS4:llä, AWebPPC:n kanssa. Mutta kuinka hyödyllinen, sehän ei ssl v3:a taida tukea?

 

deeq/RNO
Tiistaina, 25. tammikuuta, 2005 - klo 17.54:   
Tuosta IBrowsen kaatuilusta vielä.. Se toinen Frieden kertoilee AmigaWorldissa että kippailut johtuvat suurimmaksi osaksi huonosta tuesta GX-prosessoreille.

"If that is on the micro, then this is due to the 750GX CPU. Support for the GX was not really finalized and the machines where originally to ship with the older 750FX. We're working on that issue."

Noh, aika hyvin on tähän AWebbiinkin tottunut, vaikkei mm. tabeja löydykään, kohtuu nopea tämä ainakin on.

 

Boogie/GE
Tiistaina, 25. tammikuuta, 2005 - klo 21.16:   
näin ajattelinkin, nopeastihan joutuivat herrat tekemään AOS4DPR UPD-CD:n µAmigaOne:eille. Täytyy käyttää tuota AWeb:ia toistaiseksi enempi :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: