Alchimiessa kerrottu selitys IDE-onge...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 03/2005 asti » Alchimiessa kerrottu selitys IDE-ongelmille III « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Moderaattori
Torstaina, 16. joulukuuta, 2004 - klo 4.33:   
Keskustelua jatkettu edellisestä ketjusta.

 

miksuh
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.33:   
Mikään hirveän suuri ongelma toi ei ole, mutta hyvä tietää silti.

 

miksuh
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.40:   
Hmm tarkemmin lukien toi ei kai koske Marvell piiriä emolevyllä, vaan adapterikorttia, joka käyttää Marvell siltapiiriä.

Iski vaan toi marvell nimi silmään aluksi.

 

miksuh
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.41:   
PATA->SATA adapteri siis ilmeisesti. Noniin jospa tää olis cika postauys näin putkeen :)

 

itix
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.43:   
Maxtor nyt onkin kakkaa :)

Olisi kyllä kiva saada Pegasokseen SATA-tuki suoraan emolle. Vielä nyt SATA on himpun verran kalliimpi mutta niiden hinta laskee koko ajan ja PATA käy harvinaisemmaksi sekä kalliimmaksi.

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.52:   
Jep. PATA kattilaa soimaa sano metsämies ku kannon nokkaan puukon nakkas.

 

KimmoK
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.58:   
@miksuh

Aivan, ei sittenkään kosketa peggyä.

@itix

Kakkaa on milloin mikäkin, riippuen keneltä kysyy. Fakta lienee se että eri kovalevyt on kakkaa eri vuonna. Mulla on Conner joka on kakka, Westerndigital, Fujitsu, Seagate samaten. Mutta minulla on myös Seagateja jotka ei ole kakkoja ja uusin on Maxtor mm. siksi kun ostohetkellä seagatet oli 50% valmistusviallisia ja RAID toimimattomia (tulevaisuuden varaus tuo RAID). Maxtor ei ole minulla vielä osoittautunut kakaksi, mutta vähällä käytölläkin se on (se on muuten eka 7200 rpm levy minulla, muut on viileitä max 5400rpm levyjä).

 

itix
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 13.04:   
Vielä:

"are often shipped with a SATA-IDE HD adapter card using Marvell bridge chips"

Eli toisella adapterilla voi toimia eri tavalla. Marvellin piirit ovat laadukkaita mutta niissäkin voi olla bugeja joskus.

Mutta hyvä homma tuo SATA-ajuri A1:lle. Kun melkein jokainen kuitenkin ostaa PCI IDE-ohjaimen niin hyvä että tarjolla on enemmän vaihtoehtoja ja parempia standardeja.

 

Jupp3
Lauantaina, 30. lokakuuta, 2004 - klo 12.59:   
>Eli toisella adapterilla voi toimia eri tavalla. Marvellin piirit ovat laadukkaita mutta niissäkin voi olla bugeja joskus.

Eikä kyse ole aina välttämättä suoranaisesti adaptorin bugista. Voihan olla esim. etteivät tietyt kovalevyt noudata standardeja 100% tarkkuudella.

 

Tekevälle sattuu
Sunnuntaina, 31. lokakuuta, 2004 - klo 2.12:   
Siis täällä nuijitaan kympillä A1:sen DMA feetsuja ja tehdään Aprilistä "suuri" ratkaisu DMA ongelmiin. Pegasos I verkkokortti ei siltikään käytä DMA:ta ollenkaan, kiintolevystä en tiedä. DMA toki toimii linuxissa JOS rajataan muisti 256Mb, muuten seuraa kaatuilua/lockupppeja. April piiristä huolimatta Pegasos I kärsii IDE:n kaatumisesta/jostain rankaan siirtoon liittyvästä ongelmasta joka ilmenee lockupppina. Joten eiköhän vain odotella ja katsota mitä fixejä/purkkauksia aika tuo mukanaan.:)

PS. Välillä vain tuntuu että toiset värittävät värityskirjaa ainoastaan yhdellä värillä.:)

 

Moderaattori
Sunnuntaina, 31. lokakuuta, 2004 - klo 2.32:   
Nämä nimettömät ja/tai "hauskoilla" nimimerkeillä jätetyt viestit alkavat vähitellen riittää. Pakkorekisteröinti ei ole kiva juttu, mutta se pitänee tehdä, mikäli tämä meno jatkuu. Valituksia tulee ja rekisteröintiä toivotaan. Onko aivan pakko?

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 31. lokakuuta, 2004 - klo 10.30:   
>April piiristä huolimatta Pegasos I kärsii IDE:n kaatumisesta/jostain rankaan siirtoon liittyvästä ongelmasta joka ilmenee lockupppina.

Tuo kyllä korjattiin vuosisata sitten. Mutta hyvä yritys kummiskin.

 

Joanna
Sunnuntaina, 31. lokakuuta, 2004 - klo 12.08:   
Sattuu kaikille.. Esim Nvidian Nforce 4 Piirisarja (AMD athlon64) on jo revisioitu pari kertaa (= 03 tulossa) kun siinä ei tahdo nopeat väylät toimia kunnolla.

http://www.theinquirer.net/?article=19313

Tuossa artikkelissa ei ole linkkiä Nvidian viralliseen dokumenttiin mutta siinä mainitaan mm ettei Hypertransport (Cpu-väylä) toimi täydellä nopeudella (5*, eli 1000MHZ) vaan ainoastaan 4*. Tämän piti olla korjattu versioon 02 mutta se ei näemmä onnistunut.. Lisäksi siinä nykyisessä on jotain häikkää PCI-Expressissä.

Vanhempi uutinen saman piirisarjan ongelmista. noin kuukauden takaa
http://www.theinquirer.net/?article=18849

......

Eli kysymys ei ole siitä tuleeko virheitä vaan kuinka pian ja miten sen korjataan. Ja kyllä, kyllä niitä muitakin seurataan... ei vain tuota yhtä.

 

Janne
Maanantaina, 1. marraskuuta, 2004 - klo 8.07:   
Tekevälle sattuu: Mielestäni Pegasos II oli suurin ratkaisu Artician ongelmiin. :) Tästä lienevät kaikki samaa mieltä. April oli väliaikaisratkaisu, kohtuullinen sellainen, mutta kallis. Mistään mainitsemistasi kaatumisongelmista en ole kuullut April II:n kanssa. Auttaisi tietysti nähdä jotain linkkejä jonnekin suuntaan. MorphOS:n IDE-lockup-ongelma toisen portin kanssa käsittääkseni korjattiin.

Mutta kieltämättä, April yritti korjata sudeksi monien toteamaa northbridgeä, joten aika vaikean paikan edessä oli... :) Vitsi. Olennaisinta kai lienee Genesin kannalta, että he tekivät parhaansa Artician kanssa, vaihtoivat ihmisten emot kahdesti uusiin, ja lopulta siirtyivät toisen valmistajan tuotteeseen - Marvelliin. Asiaa ratkottiin aivan eri innolla kuin toisessa leirissä. Carda saa tästä pieteetistä kiitokseni.

Edes AmigaOne-XE ei kuitenkaan vieläkään käytä hardware cache coherencyä. Siksi Linux- ja OS4-ajurit toteuttavat coherencyn softalla. Marvellilla ja Aprilin kanssa tämä kuitenkin toimii. Jotain miettimisen arvoista. Saas nähdä miten asia on MicroA1:ssä ratkaistu. Olettaisin että se on jotenkin ratkaistu - onhan tässä jo pari/kolme vuotta ollut aikaa...

Edelleen stabiliteettiongelmia AmigaOne-XE:n kanssa:

amigaworld.net

Ilmeisesti tässä tapauksessa ongelma on kuitenkin nimenomaan prosessorin vääräksi tehtaalla asetettu volttimäärä.

Itse en ole kuullut mistään stabiliteettiongelmista Pegasos II:n kanssa. Articia-porukat sen sijaan painii edelleen ongelmiensa kanssa - oli sitten syyt teknisesti missä tahansa.

En minä vaan tiedä mitä tässä voisi muuta todeta. Toinen leiri kohtasi ongelmat, kehitti ratkaisut (täydellisiä tai ei), vaihtoi pari kertaa ilmaiseksi ihmisten emolevyt uusiin, vaihtoi uuteen piirivalmistajaan ja tarjosi vielä edullisen upgrade-polun uuteen emolevyyn. Joka kaiken järjen mukaan näyttäisi toimivan kuin junan vessa.

Toisella leirillä on hyppylankaa ja pari-kolme vuotta vanha emo joka ei vieläkään toimi kunnolla kaikkien fiitsujensa osalta. Missä on board sound? Entä eth/IDE-yhteispeli? Tai hardware cache coherency? Linux-tuki?

Minä pysyn silti Macissani. Se on kuitenkin paras. :)

 

KimmoK
Maanantaina, 1. marraskuuta, 2004 - klo 16.58:   
"Pegasos I verkkokortti ei siltikään käytä DMA:ta ollenkaan,"

mjaa, empä ollut kuullut tuosta, mielenkiintoista. Linkkejä?

Toimiikohan peg1 firewire DMA:lla? Entä USB?

"kiintolevystä en tiedä."

Toiminee DMA:lla jos koneessa April2.

"DMA toki toimii linuxissa JOS rajataan muisti 256Mb, muuten seuraa kaatuilua/lockupppeja."

Empä muistanut moista (tai siis hämärästi). Onko tarjota linkkiä?
(taisi olla AOS4 pre betassakin tuontapainen muistinrajoite, bugi kylläkin friedeneiden)

"April piiristä huolimatta Pegasos I kärsii IDE:n kaatumisesta/jostain rankaan siirtoon liittyvästä ongelmasta joka ilmenee lockupppina."

Menneen talven lumia? Linkki?

" Joten eiköhän vain odotella ja katsota mitä fixejä/purkkauksia aika tuo mukanaan.:) "

Harmittaa kun aikaa palaa tuhottomasti, kuten luikkaalla kelillä ylämäessä, kesärenkailla. Ajotaito siinä kyllä karttuu, toivottavasti siitä on hyötyä tulevaisuudessa. Gardan tyylisiä velhoja kasvaa (punavalkoruutuisten) kärpässienten alla. tiutautiutautilitali


@Janne
"Aprilin kanssa tämä kuitenkin toimii."

Toimiiko? (en ole tullut ottaneeksi selvää ... jos kaikki laitteet eivät käytä DMA:ta niin korju on vain puolinainen)

"Missä on board sound? Entä eth/IDE-yhteispeli? Tai hardware cache coherency? Linux-tuki? "

Mini emoissahan se. ;) (TOIVOTTAVASTI, edes)

Kun ne jossain saadaan toimimaan ja testisoftat valmiiksi (=AHI) niin hommat helpottuvat heiman.

uA1c näyttäis muuten olevan todella kranttu Powerin suhteen, saapas nähdä....

Yksi tapa millä Genesi välttää ongelmat on siinä että se estää käyttäjiä peeloilemasta kaiken maailman CPU asetuksilla (ja he itse osannevat laittaa ne asetukset OIKEIN). Peggyjen CPU:t on lukittu tiettyihin taajuuksiin ja jännitteisiin, homma pelaa, tosin ylikellottajat voivat mussuttaa.

"Minä pysyn silti Macissani. Se on kuitenkin paras."

Njah, mutkumutkurutkurutku seijjoooooamiKa!

 

Jupp3
Maanantaina, 1. marraskuuta, 2004 - klo 17.06:   
>Mistään mainitsemistasi kaatumisongelmista en ole kuullut April II:n kanssa.

Kyseessä saattaisi olla MorphOSin bugi joka ilmeni IDE-väylän "kaatumisena" ja vain käytettäessä kumpaakin IDE-väylää (Eikä siis aina silloinkaan...)

Ratkaisuna oli ohjelma joka "resetoi" IDE-väylän ja vähän myöhemmin MorphOS-päivitys, joka korjasi kyseisen bugin. (ongelma oli siis vain käyttöjärjestelmässä, eikä ilmennyt esim. Linuxilla)

Pegasos 1 vs AmigaOne-vertailuissa kannattaa muistaa että lähes kaikissa AmigaOneissa on uudempi Articia (vanhemmalla versiolla varustettuja taidettiin myydä alle 10kpl, ja hyvä niin...)

Eli jos Articiassa ei olisi ollut mitään (vakavempaa) vikaa, miksi MAI olisi tehnyt piiristä uudemman version?

Yhtenä ongelmana oli ainakin Cache Coherencyn puute (joka tosin ei vieläkään toimi), mutta saatettiinhan kyseisessä päivityksessä korjata (onnistuneesti) joitakin muitakin ongelmia...

 

KimmoK
Maanantaina, 1. marraskuuta, 2004 - klo 17.37:   
@Jupp3

Muistelen että siinä mm. parannettiin muistien yhteensopivuutta (Alanin puheiden mukaan).

 

itix
Maanantaina, 1. marraskuuta, 2004 - klo 18.46:   
Vanhemmissa Peg1:ssä on myös se ethernet/IDE-jumitus... Se ilmeisesti fixattiin April HW-fixissä (mutta ei välttämättä Artician vika).

 

KimmoK
Tiistaina, 2. marraskuuta, 2004 - klo 16.31:   

Joe "Floid" Kanowitz


"Via craptastrophe" :)

 

Janne
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 17.43:   
Täällä muuten tosta core voltagen vaihdosta:

http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/32126

 

Janne
Torstaina, 25. marraskuuta, 2004 - klo 8.55:   
Kenties hyppylankakorjaus on tulossa?

"Some hours of Amiga chatting later, a small group of us moved on to the home of Justin Hemming's (LiveWire Systems) where minor AmigaOne surgery was being performed. Suffice it to say, my AmigaOne-XE board is now fully working as advertised except for the sound. Complete information on the procedure should be available shortly from your dealer. I'm quite certain some individuals will not believe the patched XE works as it should but my beliefs don't require them to."

http://amigaworld.net/modules/news/article.php?storyid=1899

Äänen korjaamisesta ei vielä mitään tietoa.

 

Jupp3
Torstaina, 25. marraskuuta, 2004 - klo 11.41:   
>Äänen korjaamisesta ei vielä mitään tietoa.

Eikös tuosta ole sanottu, että "ei tule toimimaan" jo pitkään?

Ja tuo äänipiirihän löytyy vain vanhimmista malleista, uudemmissa ei ole koko piiriä emolevyllä. Vähän hankala korjata sellaista, mitä ei ole :)

 

Janne
Torstaina, 25. marraskuuta, 2004 - klo 12.13:   
>Eikös tuosta ole sanottu, että "ei tule
>toimimaan" jo pitkään?

Eli sitä ei korjata eikä korvata mitenkään? (Kyse on vanhemmista malleista ainoastaan, ei uusista.)

 

tomazkid
Torstaina, 25. marraskuuta, 2004 - klo 14.10:   
@Janne

""Eli sitä ei korjata eikä korvata mitenkään? (Kyse on vanhemmista malleista ainoastaan, ei uusista.)""

Uudemmissa XE:issä otettiin se piiri pois.

Se on SE malleissa ja vanhemmissa XE malleissa.

Mulla on se piiri :)

Näin puoltoista vuotta myöhemmin, olen tätä mieltä:

Se piiri ei koskaan tule toimimaan ja korvauksen tai korjauksen voi unohtaa... :(

 

KimmoK
Torstaina, 25. marraskuuta, 2004 - klo 15.00:   
Arvaan taas että:
- hyppylankapätsin tarvetta ei tulla korvaamaan mitenkään (mutta ehkä boogie järjestää A1 tinaustalkoot/bileet Saku2005:n yhteyteen)
- äänipuolellakaan ei hyvityksiä tule audioslotin tai äänipiirin toimimattomuudesta (joko VIA:n AC97 lähtö on kytketty väärin emolle tai sitten se vaatii jotain reverse engineeringiä ennen kuin sen AC97:n saa toimimaan VIA:ssa) muistelen lukeneeni että ääiniipirn elvytyksellä on prioreetti ö eli kukaan ei enään tee sen eteen mitään.

 

ajk
Torstaina, 25. marraskuuta, 2004 - klo 15.16:   
Tuskinpa kukaan piti sen integroidun äänen olemassaoloa niin tärkeänä asiana että sen vuoksi olisi jäänyt kone ostamatta... jos joku vanhemman levyn omistaja sitä vaatii niin eiköhän Eyetech/jälleenmyyjä jonkun vastaavan äänikortin suostu lähettämään :)

 

Pekka Nissinen
Tiistaina, 30. marraskuuta, 2004 - klo 0.51:   
@tomazkid

"Se on SE malleissa ja vanhemmissa XE malleissa."

Pienen korjauksen mainitsisin tuohon viestiisi, SE:ssä ei ollut integroitua äänihommelia - ei liittmiä eikä sitä codekki piiriä. ;) Niiden piti kehitellä jotain siihen SE:n AMR-paikkaan mutta siitä ei ikinä sitten tullut mitään. Kokeilihan Ole-Egil:kin väsätä sitä omaa äänikorttia siihen AMR-slottiin, mutta ei saanut sitä ikinä alustamaan piiriä oikein, aivan kuten noiden XE:eidenkin integroidun äänipuolen kanssa.

 

Janne
Sunnuntaina, 2. tammikuuta, 2005 - klo 22.37:   
Täällä porukan kokemuksia tosta fixistä:

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=9355&forum=2

 

Joanna
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 1.26:   
Hmm.. DaveP maalaa historiaa uusiksi minkä kerkeää. Elämäntehtävänsä kullakin, tosin tuo ei taida enää toimia kun ihmiset eivät enää usko sokkona.

IMHO Coder:illa on pointti.. Hän osti valmiin konepaketin kesällä 2002. Eikä se vieläkään toimi suurelta osin. Asuessaan Thaimaassa (= kaikana jälleenmyyjistä) kaikki tulli/posti yms kulut lankeaisivat hänelle vaikka hän on maksanut tuhansia euroja tuosta laitteesta.

 

Janne
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 8.07:   
Joanna:

"...And I'm sure XE owners who've already shelled out for a
sound card to replace the broken on-board sound, and bought
UDMA cards to replace the dodgy on-board UDMA controller,
are going to be thrilled to have to buy a hub to fix problems
with the USB ports..."

Puuh.

Hyperion porttaamaan OS4 Pegasokselle, thänks.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 10.22:   
@Janne

>Hyperion porttaamaan OS4 Pegasokselle, thänks

Mitäpä sitä turhaan.. mikromalli kuulemma toimii moitteetta.

 

Janne
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 12.14:   
>Mitäpä sitä turhaan.. mikromalli kuulemma
>toimii moitteetta.

Toivottavasti. Myös Linuxin kanssa?

Pegasos II on silti parempi hardware-wise ominaisuuksiltaan. Toki MicroA1:n etu on vielä pienempi koko niille joille siitä on iloa/hyötyä.

Sanotaan näin, että jos DCE:tä moitittiin huonosta huollosta niin ei Eyetechkään ihan hirveästi pisteitä ole kotiin aiheella kerännyt.

 

KimmoK
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 12.35:   
En ole hokannut testituloksia kuinka uA1 tykittelee Linuxilla. Mitään ongelmia EI PITÄISI olla (poislukien että powerit pitää valita jotenkin huolella), mutta kukaan länsimainen ei välttämättä ole koettanut bootata linuxia tuossa mini A1 mallissa.

Ei olisi tietenkään paha asia jos AOS4 portattaisiin pegasokselle, kuitenkaan.
(voi siitä kyllä teoriassa poikia ongelmia, en usko etteikö Ralph jotain kapulaa koettaisi AOS4:n rattaaseen nakella, kuitenkin, mutta moinen taas vain mun omaa fiilistä, ainakin AmigamainenMOS saisi kaikki fixit ennen AOS4:sta ja siksi ympäristö olisi epäsuotuisa AOS4:lle)


muuta A1:stä:
... tämmöiset Eyetechin postaukset:
http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/23311

End-user warranty will be 12 months from date of customer invoice, except
in Europe (EC), where the statutory warranty is 24 months.The European
price will be adjusted to reflect the higher cost of warranty provision for
the extended period. Warranty will be on a return-to-base basis (ie each
party carries the cost of their outward carriage) and will exclude any
damage caused by overclocking, use of non-recommended hardware, cpu fan
failure, self attempted repairs etc. Where repairs are fond to be non
warranty items (eg no fault found or user caused damage) full carriage
costs plus an engineering and handling cost will be charged.

Vetää heidät ikävään valoon, näin jälkikäteen...

 

Janne
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 13.47:   
>En ole hokannut testituloksia kuinka uA1
>tykittelee Linuxilla. Mitään ongelmia EI
>PITÄISI olla

Tuota nyt on sanottu AmigaOnesta jo niin kauan että uskotaan kun nähdään. :)

Mutta eipä silti, kyllä se ihan mahdollista on että ongelmat on korjattu MicroA1:ssä.

Ihmettelisin oikeasti jos näin monta vuotta menisi ilman että MAI saa homman toimimaan.

 

Joanna
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 14.41:   
KimmoK: Kyllä takuu on ollut olemassa koko ajan samoin kuin Eyetehillä vastuu korjata suunnitteluvirheet korteista.. He ovat vain vältelleet vastuutaan viimeiset kaksi vuotta väittämällä ettei laitteissa koskaan ole mitään vikaa.

 

KimmoK
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 15.59:   
uA1:lle ei ole muuten jaossa sellaista IDE ajuria joka käyttäisi emolevyn VIA piirin DMA:ta. Sellainen kuulemma on ollut beta testaajilla kuitenkin jo pitkään.

Saapa nähdä onko tuo emolevyn IDE DMA se kulmakivi jonka jälkeen tilaus lähtee...

 

itix
Maanantaina, 3. tammikuuta, 2005 - klo 17.16:   
"Saapa nähdä onko tuo emolevyn IDE DMA se kulmakivi jonka jälkeen tilaus lähtee..."

Odota vielä vähän aikaa. XC tulee ihan kohta...

 

Janne
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 11.17:   
Tietääkö Stefan Burström jotain asiasta?

"Why don't you get a uA1 board and try for yourself and you'll see what I am talkign about? Pegasos + April 2 somewhat fixed the cache coherency thing and I am quite sure that a similar, but more compatible solution was used on the uA1 board. (Otherwise, Linux wouldn't run unmodified as I said)"

http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1104699848&category=forum&start=101&109

No MAI without April-like solution? :)

 

KimmoK
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 11.52:   
No MAI without Amigans. :)

 

Janne
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 12.18:   
Kommentoidakseni maailmalla vellovaa keskustelua... Mielestäni on kyllä järkyttävää historian uudelleenkirjoittamista väittää että Earlybirdejä myytiin jotenkin beta-hardiksena. Vain firmware ja OS4:n puute olivat kesken, ja tämä kerrottiin, mutta hardiksesta puhuttiin aina valmiina ja kaikista ongelmista joita Genesi yms. keskustelut nostivat pintaan vaiettiin/kiistettiin täysin.

Vikoja tulee aina, mutta niihin pitää suhtautua oikein: tiedottaen ja korjaten. Nyt tämä on mennyt Amiga-maailman tapaan farssiksi jossa paitsi Amiga Inc., Hyperion (joka on osallistunut AmigaOne-puolustukseen) ja Eyetech (jolla ennen oli hyvä maine) ovat ryvettyneet pahemman kerran.

Total quality experience indeed.

Eipä silti - TOIVON todella että MicroA1 todellakin on ottanut opikseen kaikista näistä jutuista ja toimii viimeinkin hyvin. Harmi että siinä vaaditiin toista tuhatta beta-testaajaa jotka luulivat ostavansa valmista hardista.

Ainoa mikä yhteisön sisällä pitää hommaa balanssissa on tietysti se, että se toinen kilpaileva hardis, joka oikeasti on laadukas, kärsii piip-päisestä manageerauksesta.

 

Janne
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 12.30:   
Ilmeisesti HW cache coherencyn puute sitten oli tosiaan Artician bugi joka ei XE:llä toimi sitten millään (vaan joudutaan kiertämään softalla mistä seuraa Linuxissa ongelmia) ja MicroA1:ssä se on korjattu hardikseen jotenkin... ei välttämättä samalla tavalla kuin April-II mutta jotenkin muuten?

 

Joanna
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 13.00:   
Janne: Tuotahan se on ollut alusta saakka. Se vain näyttää julkeammalta sitämukaa kun tarinoiden ja tosielämän väilinen ero kasvaa. Ainoa millä voi lohduttautua on se että osa laitteita ostaneista on kehdannut avata suunsa ja alkaa vaatimaan tilanteen korjaamista.

uA1-C:tä en aio enää kommentoida.. se on senverran kaukana mistään mitä itse aikoisin ostaa etten viitsi (= ole kuukausiin viitsinyt) seurata sen kehitystä. Tutkin sitä (tai sen seuraajia) sitten kun OS4 alkaa olla oikeasti ns. valmis ja sille saa muutakin natiiveja ohjelmia kuin GCC:n ja SDL_portattuja pelejä.

 

KimmoK
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 14.34:   
@Joanna

"uA1-C:tä en aio enää kommentoida.. se on senverran kaukana mistään mitä itse aikoisin ostaa etten viitsi (= ole kuukausiin viitsinyt) seurata sen kehitystä."

No se lienee rationaali ratkaisu VAIN jos on AOS4:sta kiinnostunut.

"...ja sille saa muutakin natiiveja ohjelmia kuin GCC:n ja SDL_portattuja pelejä."

TROLLI TROLLI !! :) :O :)

 

miksuh
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 14.51:   
"TROLLI TROLLI !!"

Juu vähintäänkin. Ensin myöntää ettei seuraa kehitystä eikä ole kuukausiin seurannut ja sitte laukoo tommosia "totuuksia" :P

Mut en kyllä ole yhtään yllättyny tässä tapauksessa.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 15.19:   
@Miksuh

Joannahan sanoi nimenomaan ettei seuraa mikroa1 tilannetta. Hän kommentoi softatilannetta, jota tottakai seuraa silmä kovana 24/7 =)

 

miksuh
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 15.27:   
"jota tottakai seuraa silmä kovana 24/7 =) "

No ei kyllä siltä vaikuta :)

 

Joanna
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 16.58:   
Vastauksistanne voisi saada käsityksen että tilanne on sitten oikeasti parantunut viimekuukaisina ja sille saa n+1 ajantasaista kaupallista softaa? Ihan lyhyesti.. Mitä ne on?

Ja, olen tosissani. Se syy miksi luovuin Pegaosksesta oli sovellustarjonnan heikkous (vaikka Mos:in puutteilla oli siihen osasyynsä). Ja ainakin senveran mitä olen seurannut, niin OS4:n tilanne on ohjelmistotarjonnan osalta huonompi, ei parempi kuin Mos:in.

 

miksuh
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 17.05:   
Kukaan ei ole väittämässä, että OS4:lle olisi enemmän softaa kuin Windowsille tai jotain. Mutta sun väitteesi pelkästä GCC:stä ja SDL porttauksista on täyttä roskaa.

Mua ei kiinnosta alkaa tässä kaivelemaan linkkejä jne kun on muutakin tekemistä, mut jos väöhän oliit seurannu uutisia ni kyllä pitäs tietää että OS4:lle on softaa. Kaupallisista nyt yhtenä esimerkkinä Audio Evolution.

Ja siis kyllä, kyllä sitä softaa on ilmestynyt myös OS4:lle siinä missä MOS:lle.

 

miksuh
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 17.07:   
"Ja ainakin senveran mitä olen seurannut, niin OS4:n tilanne on ohjelmistotarjonnan osalta huonompi, ei parempi kuin Mos:in. "

Ton SDL kommentin perusteella et iole kyllä seurannu yhtään.

 

KimmoK
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 17.12:   
@Joanna

"oikeasti parantunut viimekuukaisina"

Kaiken aikaahan se paranee, kun se ei huonontuakaan oikeastaan voi. Jep, antiTrolli! :O

"sille saa n+1 ajantasaista kaupallista softaa? "

Trolli! :)

"Ja, olen tosissani. Se syy miksi luovuin Pegaosksesta oli sovellustarjonnan heikkous .... "

Ok, fair enough!

"Ja ainakin senveran mitä olen seurannut, niin OS4:n tilanne on ohjelmistotarjonnan osalta huonompi, ei parempi kuin Mos:in."

Nyt puhut asiaa ilman trollinsiementä. :)


AOS4:lle ei saane kaupasta muuta natiivia kuin ehkä Audio Evolutionin, mutta muutamasta muusta natiivista kaupallisesta saa AOS4 specifiset päivitykset. Natiiveja muita on tulossa Pagestream , Dopus5, ym. Ja niitä natiiveja kauppojen ulkopuolelta saa muutakin kuin SDL porttaukset.
(myönnetään että intuitionbasesta ei saa selvää mitkä on SDL portteja. No 100% varmuudella DiskMaster ei ole SDL porttaus.

WOS/PUP yhteensopivuus puuttuu edelleen, se lienee suurin yksittäinen syy miksi AOS4 on MOSsia softan lukumäärässä perässä ... sen lisäksi että developerit sai AOS4:n vasta reilu puoli vuotta sitten.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 17.46:   
>No 100% varmuudella DiskMaster ei ole SDL porttaus.

Toimii muuten 100% naftisti OS4emulla, tiedoksi joilla ei ole/halua Magellania käyttää.

 

Joanna
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 17.51:   
Miksuh: Jos AE4 oli ainut jonka sait irti niin eipä ollut paljon painoa väitteissäsi. Pistäs nyt pikkuisen edes yritystä hommaan ja kaiva edes pari mainitsemisen arvoista ohjelmaa joista edes hyvällä uskolla voisimme kuvitella että en tiennyt vaikkapa vuosi sitten.

Katsoin IntuitionBasen listaa.. 320 riviä sisältäen nippukaupalla SDL.-pelejä, ikoneja/ikonipakkeja (eli ei edes ohjelmia), ainakin viisi (5) eri versiota Angbandista jne..

Ei sikseen .. Angband on hyvä peli :)

Kimmok: Niinpä. Näiden asioiden vuoksi (mukaanlukien sinunkin mainitsemasi OS4:n viipyminen joka on haitannut ohjelmien kehitystä) olen ajatellutkin katsoa sitä joskus myöhemmin. Nykyisessä tilassaan sillä ei olisi minulle käyttöarvoa, ankä viitsi sijoittaa siihen 1000 eukkia (tai 800) vain lelutakseni AmigaOS:n PPC versiolla.

 

miksuh
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 18.33:   
Joanna: Ihan oikeesti, mulla ei ole minkäänlaista kiinnostusta alkaa sulle luetteleen yhtään mitään, koska sä olet sen tyyppinen ihminen että se ei kertakaikkiaan kannata. Sä olet kuitenkin vähän ajan päästä taas väitämässä ettei ole mitään muuta kyuin SDL ja GCC porttauksia.

Mulla on oikesti muutakin tekemistä.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 19.24:   
@Miksuh

Älä nyt taas ota niin vakavasti. Joanna tarkoittaa (mielestäni) että OS4 depot koostuu lähinnä kahden minuutin recompileista kuin varsinaisista (eli _varsinaisesti_ sille tehdyistä) OS4 softista. Ei sen kummempaa, koko käyttis ei ole edes varsinaisesti julkaistu niin mitä sitä suotta vänkäämään vastaan? Tuskin kukaan odotti että muutama kuukausi pre-rellun jälkeen on saitit täynnä donattavaa softaa.

 

Jon
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 19.42:   
Pöh. Angbandit eivät olleet 2 minuutin recompileita mun BPPC:llä :) Lisäksi alkuperäisisissä koodeissa oli bugeja.

Nethack oli tuskallinen makefilen kasaamisen kanssa. Ehkä viisaampi olisi käyttänyt Linuxia tai Cygwiniä.

 

Jupp3
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 20.21:   
Janne:

>Ilmeisesti HW cache coherencyn puute sitten oli tosiaan Artician bugi joka ei XE:llä toimi sitten millään (vaan joudutaan kiertämään softalla mistä seuraa Linuxissa ongelmia) ja MicroA1:ssä se on korjattu hardikseen jotenkin...
>ei välttämättä samalla tavalla kuin April-II mutta jotenkin muuten?

Pegasos 1:tä suunniteltaessa ei Artician cache coherency-bugista ollut mitään tietoa. April 1 ja 2 päivitykset suunniteltiin sellaisiksi, etteivät ne vaatisi muutoksia emolevylle. "Siistimpi" korjaus on helpompi & halvempi tehdä kun hardwaren bugit ovat tiedossa jo etukäteen, ja tarvittavat korjaukset voidaan ottaa huomioon jo kehityksen alkuvaiheessa. (Näin siis MicroA1:n tapauksessa)

Ja onhan MicroA1:n Articia uudempi kuin Pegasoksessa, joten voi hyvinkin olla, että "korjattavaa on vähemmän"

 

Boogie/GE
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 20.31:   
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sain hyviä fiboja koottuani µAmigaOne-koneen. Siis samanlaisia mitä A1200:sta sai. Eikä kaikki vielä ole kohdallaan. Levy on vanha Ibari (AOS4DPR asennettu valmiiksi AmigaOneXE:llä), Linux ei huvita viivan vertaa, mutta kai se pitäisi taas asentaa, että voisi kommentoida :) Varmaan samanlaisia hyviä fiilareita on syntynyt MOSsareille Pegasoksista (cream on) !
Paljon on edessä, ja vaikka meikäläisellä downgrade=True, silti olo on onnellinen, eli:
Positive Attitude, kammoon. Ette kyllä usko kuinka moni nykyinen, aktiivinen Amiga-käyttäjä on ihmetellyt tämänkin palstotuksen meininkiä. Muutama on sanonut, ettei kerta kaikkiaan voi enää lukea näitä, kun tulee niin huono olo. JOS ei ole mitään positiivista asiaa, eikä omista, eikä KÄYTÄ minkään valtakunnan Amigamaista ®K.K. konetta ja käyttistä, niin hmmmm.. low profile ja asiallisuus olisi good company -stuffia ja näitä juttuja jaksaisi lukea. Ja kun on kiinnostunut Amigamaisuuksista, kannattaako ne aktiivikäyttäjätkin (saati sitten satunnaiset) käydä fukkaamassa pois täältä ?!

 

JPQ
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 21.57:   
Boogie/GE: muista en tiedä mutta täällä ainakin on syntynyt samoja
fiboja joita kyllä syntyi muutaman muunkin investoinnin kanssa. (Ei
ATKta eikä pelikonsoleita...)

 

Janne
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 21.58:   
Boogie: Minun mielestäni Amiga-yhteisössä on viimeinkin monen vuoden jälkeen aika paljon realismia ja se on hyvä asia. Ei sellainen feel good -hymistely mitään auta. Ei enää. Johan sitä 10v tehtiin. Tämäkin palsta kuvaa hyvin tätä päivää. Jos kehitys on kehittyäkseen, ja sen täytyy jotta millään tällä olisi merkitystä reaalimaailman mittakaavassa, kyllä mielialat ja yhteisön henkikin sen myötä muuttuu paremmaksi. Todellisuuden kohtaa joka tapauksessa paremmin kun tuntee sen.

Jos tästä palstasta tulee paha mieli tai olo, kertoo se mielestäni vain siitä pahasta tai hyvän puutteesta mitä täällä/Amigassa on. Ei hätää - eiköhän se muutu sitä mukaa kun hyvää tulee lisää. Ja jos hyvää ei tule lisää, niin ei tälläkään palstalla liene hirveästi väliä.

Sinänsä miksuh on ihan oikeassa että OS4 saa uutta softaa koko ajan. Toisaalta Joanna on aivan oikeassa hänkin (ei hänen kommenttiaan osaa väärin lukea muuta kuin erityisen herkällä hipiällä) - ja mielestäni on vain realismia todeta asian laita. Ei tässä auta itseään pettää - Amigalla on pitkä tie edessä ja yhteisöllä samoin jos tästä mitään merkittävää halutaan rakentaa.

Turha herkkyys sikseen. Ensimmäinen askel ongelman ratkaisussa on tunnistaa ja hyväksyä se. AA-kerhossakin ymmärtääkseni aina kerrotaan ensimmäiseksi että on alkoholisti. Amigists anonymous, anyone?

Minusta on hienoa että OS4 vetää puoleensa kehittäjiä. Ja jos MicroA1 on oikeasti viimeinkin hyvä paketti, hienoa! Oikeasti. Mutta en näe mitään hyötyä tukahduttaa keskustelua vaikeistakin aiheista.

Tämä yhteisö jos mikä on keskusteluterapian tarpeessa. Mikäs sen parempaa kuin antaa kehityksen tukahduttaa kritiikki ja paha olo. Toivotaan että niin käy...

...mutta siihen saakka jatketaan keskustelua, OK? :)

 

Patte
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 22.44:   
Pisteet Boogie:lle (tilaan sinulta koneen heti kun OS4.x on julkaistu)!
Positiivisia asioita kiitos ja ei enää mitään lapsellisia "mun Pegasos/AmigaOne/MorphOS/OS4.x on parempi kuin sun lälläällää" -meininkiä...

 

Boogie/GE
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 23.05:   
Hymistelyä vuodesta 1994 (C=RIP), vai ? :) Muistaakseni tässä varrella on tapahtunut aika paljon. Phase5 PPC:t, AmigaOS3.5 ja 3.9, PCI:t. Omistajakin on vaihtunut muutaman kerran, iloksemme.
- Olen heikosti seurannut miten Ataristien on käynyt, mutta tuskinpa heillä tällaista mersyä on ollut ;-) Eikö ?
Eli harvinainen juttu ja kummallinen yhteisö, kannattaa siinä sitten pienestä vastoinkäymisestä vetää sinappia nenään.
Hooligan, oliko sinulla ennen ST, vai muistanko väärin ;-)

Olen käyttänyt vain Amigaa. Jos tätä on viitsinyt vähänkin laajentaa (esim. näyttökortti, SCSI-levyt,..), on saanut käsityksen siitä miten nämä käytössä toimivat - Jos tällaisen 060-käyttiksellä toimivan A1200:n laittaa nyky-pc:n rinnalle ja näitä kahta testaa ennakkoluuloton inuniitti, niin ei hän keksi, että toinen on vuodelta kivi (eihän tätä ole keksineet muutamat insinööritkään).
Uskoisin, että meillä Amigisteilla ei todellakaan ole mitään hätää ollut, lähinnä se onneton koneiden ja käyttiksen kaipuu tuntuu kourivan niitä, jotka eivät (laajennettuja) koneita (pääsääntöisesti) käytä.
Ja herkkyys, sitähän pitää löytyä !
Ja jos pidät minua herkkänä, niin joo-o, kyllä on tullut valvottua muutama yö, ihan vaan tämänkin forumin löysimpien takia - Kun on herkkä, ei tuu uni. Silti olen tuskin vetänyt peistä esiin ja ryynännyt näppikselle, eli on aika hyvät toleranssit.

 

itix
Tiistaina, 4. tammikuuta, 2005 - klo 23.14:   
Esimerkkiä miten paljon toisaalla on tapahtunut kahdeksassa vuodessa: SkyOS. Pistää miettimään.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 0.02:   
@Boogie

Spectrumisti, Amigisti ja Pegasoisti henkeen ja vereen. Hated ST =)

 

Joanna
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 1.18:   
(anteeksi muut.. tämä on pakko lisätä)
Miksuh: *Jos* rauhoittuisit hetken, lukisit kirjoittamani kommentin niinkuin sen olen kirjoittanut, ennen tunnevuolaan tajunnanvirran aloittamista, keskustelu välillämme voisi onnistua. Ymmärrän että lähtökohtamme ovat erilaiset mutta ainakin mielestäni omalle mielipiteelleni on myös oikeus ja perustelu olemassa.
(takaisin yleiseen kommenttiin)

Pelkästään Amiga A1200:sta (erilaisilla virityksillä varustettuna) käyttäneelle uA1-C/os4 on aivan varmasti merkittävä askel eteenpäin, sitä tuskin kukaan kiistää (kuten myöskään viime vuosien ongelmia ja viivästymisiä). Mutta sellaiselle, joka on viimeisten 20 vuoden aikana käyttänyt likimain kaikkia mahdollisia vimpaimia/käyttiksiä (macOs lienee itselläni vähimmällä) se tuntuu loikalta menneisyyteen.

(jätän raudan kommentoinin tässä väliin... oletan että lopullinen OS4 on suunnilleen yhtä ketterä käyttää kuin Mos jolloin 800Mhz G3 on ihan riittävä)

Todellinen ongelma on käyttökelpoisen ja nykypäivän tasoisen softan löytämisessä. Tiedän että joillekkin Mame ja ne mainitut SDL-pelit ovat avainasemassa mutta olen jo aikaa sitten siirtynyt (nykyisellään vähäisessä) pelaamisessani PS2:n käyttöön (toimii myös DVD-soittimena). Eli en halua mitätöidä SDL:pelejä (+ porttaamiseen mennyttä aikaa/vaivaa), totean vain ettei niillä ole ainakaan minulle merkitystä laitteen käytön/oston kannalta.

Nykyaikaisista hyötyohjelmista puhumme monella kohtaa vähintään viiden vuoden aukosta, paikkapaikoin lienee kymmenen vuotta varsin realistinen arvio. Nolointa vertailussa lienee se että sellaiset 'kuolleet käyttikset' kuten BeOS ja OS/2 (joita kumpaakin käytin aikanaan) ovat paremmin ajantasalla kuin Mos/Os4 (mm Selainporttauksissa + toimistopaketeissa).

Tiedän.. Voisin ostaa sen toiseksi koneeksi.. Mutta ainakaan minulla semmoinen järjestely ei toimi. Kokeilin aikoinaan BeOS/Windows multiboottia (ja myöhemmin Pegasos + win2k koneita rinnakkain) enkä pidä siitä että pitää joko bootata konetta eri käyttikseen tai vaihtaa koneelta toiselle vain sen takia ettei saa tehtyä sitä mitä tarvitsee tehdä. Esimerkeistä toimiva ja standardeja tukeva Webbiselain (sanokaa mitä haluatte Amigan selaimista.) lienee ilmeinen.

Pitänee lisätä että on paljon hyviäkin ohjelmia.. Kuten vaikka SimpleMail ja AmIRC .. ne ajavat hyvin sen paikan mihin niitä tarvitaan ja tekevät sen mitä pitää. Muitakin on/oli mutta koska Mos:in käytöstäni on jo yli puoli vuotta olen pikkuhiljaa unohtanut mitä kaikkea kivaa sille sai (Pagestream 5 näyttäisi ainakin windowssidemona ihan kivalta, samaten Pixel32:ssa on potentiaalia).

Ja kuten sanottua.. Tilanne muuttuu ajan kanssa, ja vaikka jotkut ovatkin innokkaita ennustamaan ruusuista tulevaisuutta kehoittaisin varomaan ruusujen piikkejä. Näissä asioissa on liian paljon epävarmuutta ja aiempi historia on opettanut olemaan kohtuullisen varovainen paremman ajan odottelussa.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 8.43:   
Joanna: Amiga on HARRASTUS, ei asiallinen työskentely ympäristö. JOS Amigalla haluaa tehdä jotain tehdään se harrastuksen vuoksi jotta voimme todistaa että se onnistuu Amigallakin.

Vertailu mihinkään muuhun käyttöjärjestlmään tms. on järjetöntä.

Kommenteista tulee mieleen, epäilys harrastatko oikeasti amigaa vai vain erillaisilla foorumeilla kriittisten mielipiteiden esittämistä?

 

Janne
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 8.45:   
>Hymistelyä vuodesta 1994 (C=RIP), vai ?
>Muistaakseni tässä varrella on tapahtunut aika
>paljon. Phase5 PPC:t, AmigaOS3.5 ja 3.9, PCI:t.
>Omistajakin on vaihtunut muutaman kerran,
>iloksemme.

On toki tapahtunut... I was there, too. :)

Mutta etenkin omistajanvaihdoksiin on liittynyt paljon feel good -juttua. Aina on uskottu. Ja uskoa uusittu. Minäkin. Sama on hiljattain tapahtunut Amiga Inc.:n ja AmigaOnenkin kanssa. Aina kun ongelmista puhuttiin, ne vaijennettiin -kunnes enää ei voinut vaieta. On ilo nähdä AW.netissäkin porukalta realistisempaa suhtautumista nykyisin esim. AmigaOne-asioihin.

Joku kutsuu sitä ehkä negativisimiksi, mutta minulle tuo realismi on kaiken tämän jälkeen todella tervetullutta ja... tervettä. Ei se auta meitä pätkääkään että hyväksymme kaiken tapahtuneen ja yritämme aina löytää siitä hirveästi positiivista, ja tukahduttaa kaiken negatiivisen. Sillä vain huijaamme itseämme.

Eipä silti. Kyllä postiivisiakin asioita on kuten luettelit ja jollaiseksi esim. OS4 ilman muuta lasketaan. MicroA1 toivottavasti myös - aika näyttää onko siinä opittu virheistä. (Eipä silti, "vähän" köykäinen hardikseltaan se on "Amigaksi" jos "Amiga" tarkoittaa jotain yhtä edistyksellistä kuin aikoinaan...).

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 9.54:   
Boogien kommenteista virinnytta ajatusta....


Olen kaivannut enemmän positiivisia postauksia AOS4 ja A1 käyttäjiltä.

Hieman on tuntunut että pessimismi yms. näillä foorumeilla on ajanut heitä pois. Toivottavasti olen väärässä, ja he ovat vain kiireisiä jossain tuottavassa AOS4 touhuilussa??

Ei mikään ihme jos satunnainen vierailija kuvittelee että mitään positiivista ei ole tapahtunut A4000 julkistuksen jälkeen.


Kiitos kaikille heille jotka on viittineet positiivisilla Amigamaisuusjutuilla yhteisöämme piristellä näillä foorumeilla. Kunniamaininnan antaisin myös JPQ:lle kun on viittinyt esim. MOS seikkailuistaan kysymyksiä sun muita tänne foorumille nakella, kivempia nekin seurata kuin jokin ANN hömppä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.02:   
@itix
"Esimerkkiä miten paljon toisaalla on tapahtunut kahdeksassa vuodessa: SkyOS. Pistää miettimään."

Äkkivilkaisulla näytti aika surkealta. Esim MOS softatarjonta näyttäisi olevan paljon edellä SkyOS:a...

Mitäköhän tarkoitit?

 

Janne
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.02:   
>Hieman on tuntunut että pessimismi yms. näillä
>foorumeilla on ajanut heitä pois.

Sinä kutsut pessimismiksi, minä kutsun käsittelemättä/ratkaisematta oleviksi asioiksi. :) Esim. tuo totuus AmigaOnen/Artician bugeista on asia joka minun ja kaiketi joidenkuin muidenkin mielestä pitäisi jollain tasolla selvitä ennen kuin siitä voidaan täysin tyytyväisiä olla...

Eipä silti, kunnioitan kyllä sitäkin mielipidettä että pysytään positiivisissa asioissa. Itse vain koen tärkeäksi saada selvyyttä myös vaikeampiin kysymyksiin. Koen että tämän foorumin tapa tuoda monista eri lähteistä kaikki tieto suht asiallisen keskustelun keskelle on auttanut suuresti selvittämään sitä "isoa kuvaa" yhteisöstämme.

Paljon helpompi täällä on yrittää ruotia asioiden todellista tilaa kuin ANNissa, AW.netissä tai Moobunnyssä koskaan olisi...

To each his own, I guess.

 

Janne
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.15:   
>Äkkivilkaisulla näytti aika surkealta. Esim MOS
>softatarjonta näyttäisi olevan paljon edellä
>SkyOS:a...

Ehkä sitä, että SkyOS on huomattavasti modernimman oloinen käyttis kuin mikään AmigaOS-varianteistamme ja sille on Mozilla Thunderbirdin kaltaista softaa...?

 

Janne
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.18:   
Ibe U:

>Vertailu mihinkään muuhun käyttöjärjestlmään
>tms. on järjetöntä.

Kenties.

Mutta minusta on sääli että vuonna 1985 ja siitä monta vuotta eteenpäin Amiga oli paitsi hardikseltaan myös käyttikseltään maailman aatelia. Se oli oikeasti ihan saamarin hyvä tietokone hardiksen ja softan osalta.

Mitä Amiga on tänään? Pahasti ajasta jälkeen jäänyt systeemi, jonka ainoa merkittävä vahvuus on se kulttipalvonta jota se herättää? Se jos mikä on sääli. Että Amigasta itsessään on tullut tarkoitus ja päämäärä - ei siitä kuinka hyvä se on suhteessa muuhun maailmaan...

Mutta eipä silti, allekirjoitan kyllä sen, että Amiga voi olla monelle silti hyvä harrastus (kuten vaikka C64-virittely) eikä siinä ole mitään vikaa tietenkään!

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.23:   
@Joanna


"Pelkästään Amiga A1200:sta (erilaisilla virityksillä varustettuna) käyttäneelle uA1-C/os4 on aivan varmasti merkittävä askel eteenpäin, sitä tuskin kukaan kiistää (kuten myöskään viime vuosien ongelmia ja viivästymisiä). Mutta sellaiselle, joka on viimeisten 20 vuoden aikana käyttänyt likimain kaikkia mahdollisia vimpaimia/käyttiksiä (macOs lienee itselläni vähimmällä) se tuntuu loikalta menneisyyteen."

Enpä voi tuohon yhtyä. Platformien erilaisuus tekee vertailusta vaikean.
AOS on esim. joidenkin toimintojen älykkyydessä vielä yhden valovuoden edellä kaikkia mainstream käyttiksiä.

Esim. W2000 on sellainen menneisyyden tök-tök-tökkivä muinaisjäänne (sulavuus yhtä hanurista kuin Win3:lla) että AOS:a tulee ikävä.

"Todellinen ongelma on käyttökelpoisen ja nykypäivän tasoisen softan löytämisessä."

Jos ei vanhoja AOS sovelluksia koe käyttökelpoisiksi niin silloin kyllä voi olla kova uupelo "käyttökelpoisista" softista.
Mutta esim. minulle esim. Dopus4 tuntuu edelleen paljon käyttökelpoisemmalta tiedostohallinnalta kuin Windosin Explorer.

"Nykyaikaisista hyötyohjelmista puhumme monella kohtaa vähintään viiden vuoden aukosta, paikkapaikoin lienee kymmenen vuotta varsin realistinen arvio."

Ja joissain asioissa voimme olla jopa ajan tasalla. (playereissä, GCC, ehkä sivuntaitossa, meileissä)
Esim tekstinkäsittelyssä, kuinka moni meistä tarvitsee jotain sellaista mitä kymmenen vuotta vanhat FinalWriter, Word2 tai word6 ei tarjoa?
(meillä töissä word6 olisi 100% riittävä taso, kaikki sen jälkeen on pakkopullaa M$ tuen takia)

"Nolointa vertailussa lienee se että sellaiset 'kuolleet käyttikset' kuten BeOS ja OS/2 (joita kumpaakin käytin aikanaan) ovat paremmin ajantasalla kuin Mos/Os4 (mm Selainporttauksissa + toimistopaketeissa). "

Voi olla. AOS3 koneissa ei ole ollut vääntöäkään 15miljoonan koodirivin sovellusten ajamiseen. AOS4 on ollut alle vuoden tarjolla sovelluskehittäjille ( !!!! ) .

Esim nuiden toimistosoftien kanssa porukka tekee oikeasti hommia, eikä pelkkiä porttauksia.

Ja toisaalta, mielestäni IB ja Aweb on ainakin pari vuotta sitten olleet minulle kivenpia surffilautoja kuin nuo mainstream tahmabrowserit, saako niitä BeOS:lla tai OS/2:lle vielä???

"Tiedän.. Voisin ostaa sen toiseksi koneeksi.. Mutta ainakaan minulla semmoinen järjestely ei toimi. Kokeilin aikoinaan BeOS/Windows multiboottia (ja myöhemmin Pegasos + win2k koneita rinnakkain) enkä pidä siitä että pitää joko bootata konetta eri käyttikseen tai vaihtaa koneelta toiselle vain sen takia ettei saa tehtyä sitä mitä tarvitsee tehdä. Esimerkeistä toimiva ja standardeja tukeva Webbiselain (sanokaa mitä haluatte Amigan selaimista.) lienee ilmeinen."

Minä en saa windows koneellakaan kaikkea haluamaani tehtyä (enkä varsinkaan haluamallani tavalla). Ja Amigalle sminulla on (miltei) kaikki jo valmiina. Jos esim jokin pankin weppipalvelu ei toimi amigan selaimilla, silloin toki pitää olla jokin keino ajaa netscapea ( esim 100% nopeuden Mac emulaatio, niinkuin ennenkin ).

Mutta joo. Keskivertokäyttäjälle webbiselainta varten emulaation tai VNC:n virittely voi olla yhtä suuri este kuin minulle jokin windos pöljyys.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 10.34:   
@Ibe U

"Amiga on HARRASTUS, ei asiallinen työskentely ympäristö. JOS Amigalla haluaa tehdä jotain tehdään se harrastuksen vuoksi jotta voimme todistaa että se onnistuu Amigallakin."

Aisiallista työskentely ympäristöä on sangen harvalla.

Onko asiallista että viikottain työpäivä pitää keskeyttää käyttöjärjestelmän tietoturvapäivityksen vuoksi?
Onko asiallista että käyttöjärjestelmä rajoittaa ajettavien sovellusten lukumäärää?
Onko asiallista että käyttäjän reaaliaikainen palveleminen ei ole käyttöjärjestelmän keskeinen prioriteetti?

Mielestäni ei, siksi edes windows ei ole asiallinen työskentely-ympäristö, esim Nuukian softainssille.

(muista käyttiksistä löytynee käyttökohteesta riippuen erilaisia asiattomuuksia)

"Vertailu mihinkään muuhun käyttöjärjestlmään tms. on järjetöntä."

Riippuu vertailusta. Amigamaisuuksien harrastuksessa MOS ja AOS on vahvoilla. :) :D :)


Mutta joop. Juuri tämmönen jappasu on se mitä nää foorumit ei kaipaa. Anteeksi.

 

Joanna
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 11.15:   
Ibe_U: Vertaisin tätä vaikkapa valokuvaukseen harrastuksena.. Jos ostaisin 20 eukilla vanhan 6*6 kokoisen kameran niin hyväksyn (ja jopa osin odotan) että sitä pitää itse räpeltää kasaan ja että kameran korjaus/säätö on vähintään yhtä iso ajanviete ja hupi kuin kuvien otto ... Mutta kun hankin *uuden* yli 1000 eukin laitteen, sen pitäisi toimia edes kohtuudella silloin kun sen ostaa (eikä kahden vuoden kuluttua + viidellä korjauksella).

Ymmärrän että joitakuita viehättää Buginen Betakäyttis (AmigaOS 1.4 Alpha oli varsin mielenkiintoinen, kun se tuli Developereille) mutta olen senverran monta vuotta tehnyt työkseni PPC+Betasoftien kanssa leluamista ettei se ainakaan lähiaikoinan innosta harrastuksena. *JA* jos haluan oikeasti Retroilla niin minulla on nurkissa erilaisia 8-bittisiä (kuuslankkua, Apple II.sta yms + pelikonsoleja) jotka toimii.


KimmoK: Ehkä tuossa onkin minun ongelmani.. Amiga oli monta vuotta sivussa joten minulla ei ole jäänyt niitä 3-5 vuotta vanhoja ohjelmia joita ajaa. Mutta... JOS OS4/Mos käyttäjiä aiotaan koskaan saada enempää kuin muutama tuhat, pitää pystyä tarjoamaan ohjelmat myös niille joilla ei ole aikaa/intoa juosta kirpputoreilla/kierrätyskeskuksissa etsimässä vuosia sitten kehityksensa lopettaneita tuotteita.

Enkä ole sanonut etteikö esim OS4:n softatuen tilanne muuttuisi vaikka vuodessa tai kahdessa (jota jatkuvasti mm KimmoK toistaa) mutta se on sen vuoden/kahden päästä sitten. On helppoa mennä ennustamaan että parin vuoden päästä on enemmän ohejlmia kuin nyt...

AmigaDE on läheltä löytyvä esimerkki siitä mitä tämänkokoiselle projekteille voi tapahtua (DE:llä oli jopa parempi rahoitus) kun homma ei toimi. 2001 puhuttiin paljon siitä mihin kaikkealle se tulee ja miten paljon ohjelmia sille saa parin vuoden sisällä... Ja mikä onkaan ollut tosielämä vuonna 2003 tai nyt 2005...

 

Ibe U
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 11.24:   
Positiivistä asennetta kaivataan, mutta ensin olisi tunnustettava tosiasiat.

Amiga firmoilla ei ole varaa ja resursseja palvella asiakasta niin kuin main stream firmoilla, itse en sellaista edellytäkkään. Tässä taas voidaan ajatella onko tuossa ollut mitään järkeä julkaista tuote jolle ei ole varaa tarjota kunnolista tukea?? Itse näen sen harrastuksen vuoksi hyvänä asiana ja ehkä tämän kehitys työn seurauksena Amiga on taas joskus vertailu kelpoinen tietokone.

AmigaOne:n IDE tms ongelmista jauhaminen on turhaa, jos tuota korjattaisiin takuun piikkiin niin saataisiinkohan korjattua n 1/3 koneista ja sen jälkeen AmigaOne olisi kokonaan ilman hardis tukea. Eyetech konkkaan jee jee. Pitää kuitenkin muistaa että suurin osa AmigaOnen ostajista on varmasti saannut ajan kanssa paljonkin mukavia kokemuksia ja jännitystä.

Tässä vaiheessa kannattaisi heitää realismi koppaan ja siirtyä sinne missä siihen on varaa Windows/MacOSX tai jatkaa oma harrastustaan.

Nyt kun pitkästä aikaa on mahdollista saada uusia amiga käyttäjiä, niin kaikelainen loan heittely "asiallisen kritiikin nimissä" on haitallisempaa kuin siitä seuraava hyöty, jota ei mielestä ole vielä näkynyt.

Kannattaisi siis keskittyä oleennaiseen, on PPC natiivi käyttis ja rauta ja jopa yrityksiä jotka rajallisilla resursseillaan yrittävät rakoa niihin liittyviä ongelmia. Yrittäen samalla pitää yllä positiivistä fiilistä, mikä ei pitkästä aikaa ole niin kaukaa haettu kuin näitä foorumeilta lukiessa vaikuttaa.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 11.40:   
"On helppoa mennä ennustamaan että parin vuoden päästä on enemmän ohejlmia kuin nyt... "

Niin, niin. Varsinkin jos/kun nyt on vain YKSI kaupallinen AOS4 softa. Sanoisin että mahikset on enemmän kuin 50/50 että softien määrä ei vähene. :)

(en tietenkään väitä että vielä kahdenkaan vuoden päästä AOS:lle olisi kaikki tarvitsemasi ohjelmat, tuskin on)

AOS4+A1 on pervoilukäyttis pervoille AOS fäneille. Se ei ole normaali huippu PC vaikka maksaakin saman verran. (viitaten kameravertaukseesi)


@all

Päivänselvästä asiasta on turha vääntää peistä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 11.43:   
@Ibe U

Realistiset odotustasot kun asettaa niin elämä on kivenpaa.

Jos odottaa että AOS4 täyttää kaikki tietotekniset tarpeet yhtä hyvin kuin puucee kahden vuoden päästä, pettyy 100% varmuudella.


Peuhataan sen kanssa mikä on realismia. Tai haaveillaan vailla todellisia odotuksia.

 

Seppo
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 14.41:   
KimmoK: "Jos odottaa että AOS4 täyttää kaikki tietotekniset tarpeet yhtä hyvin kuin puucee kahden vuoden päästä, pettyy 100% varmuudella."

Riippuu itse kunkin tarpeista - ainakin minun tarpeet OS4 täyttää hyvin pitkälti jo nyt...surffailemaan pääsee, pankkiasiat hoituu, romput palaa, kuvia (niin eläviä kuin kuolleita) voi katsella...ja käyttis on vakaa kuin kivi.

Aika hyvä suoritus 'bugiselta betalta' :)

 

itix
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 16.32:   
Vettä myllyyn.

Tuo voi olla jotain muutakin (rikkinäinen sii680 esimerkiksi) joten ennen isompia arvailuja parempi odottaa muiden kokemuksia.

 

itix
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 16.43:   
Jaaha, sanoo kyllä että md5sum toimii Linuxista oikein.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 16.54:   
@IbeU

>AmigaOne:n IDE tms ongelmista jauhaminen on turhaa, jos tuota korjattaisiin takuun piikkiin niin saataisiinkohan korjattua n 1/3 koneista ja sen jälkeen AmigaOne olisi kokonaan ilman hardis tukea. Eyetech konkkaan jee jee.

Olen täysin samaa mieltä, veit sanat suusta. En millään YMMÄRRÄ miksi suurin osa ihmisistä vaatii Genesiä maksamaan maksamattomia palkkoja kun se todennäköisesti veisi firman konkkaan. Parempi olla noudattamatta sääntöjä ja porskuttaa eteenpäin like nothing happened.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 16.55:   
@Seppo

Sanoinkin "kaikki" tietotekniset tarpeet, ihan tarkoituksella.

Olen varma että AOS4 ois nykyiselläänkin mulle paljon mieluisampi kuin mikään win/Linux härpäke ... voisin jopa yrittää työt sillä tehdä ... kautta masokisten kommellusten ... mutta firman politiikka ei salli.

@itix

Kappas, koetit saada keskustelun takaisin itse aiheeseen. :)

Jep. A1:stä tulee ikuisesti seuraamaan DMA bugin varjo.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 17.02:   
Hooliganilla on pointia.

Johonkin pitää vetää raja. Muutoin Amigalandiassa ei takuu toimi enään koskaan.

A1 MK3:n tulee toimia moitteettomasti (ne ei enään ole edes earlybirdejä) tai se pitää saada kuntoon takuuseen !

Jos Eyetech pettää, markkinoille tulee kysyntää takuuasiat ja laatuasiat paremmin hoitaville AOS yhteensopivan HW:n valmistajille.


@Boogie
Minkämoista ohjetta olet Eyetechiltä saanut takuuasioihin liittyen?

 

Seppo
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 17.55:   
KimmoK: "Sanoinkin "kaikki" tietotekniset tarpeet, ihan tarkoituksella."

No eihän sellaista konetta olekkaan joka tuommoiseen "kaikkeen" pystyisi - joten sinänsä olisi aika utopistista odottaa että Amigasta sellainen tulisi... :)

 

itix
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 18.27:   
Lisää sadetta:http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=9458&forum=14

"* The HDD LED is always iluminated after the machine freezes due to USB issues."

Alkaako kenenkään Pegasos-omistajan mielessä vilkkua punainen guru meditation -laatikko? :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 19.02:   
Vielä hieman offtopicia:

Tuli eteen eräs joka työssään käyttää Amigaa ja Pegasosta: http://www.sabrina-online.com/cat_aprints.gif

Cecilia taitaa olla toinen esimerkiksi kelpaava.... muitakin löytynee.

@itix

Nuilla äijillä on A1SE. Niitä pitää ymmärtää, aivan kuten pre April2 Peg1 omistajiakin.

uA1 koneissa en vielä ole kuullut USB ongelmista.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 19.06:   
ja joissian A1 koneissahan (XE?) oli vissiin konkat siellä missä piti olla vastukset ja siitä koitui USB hot swap/-plug ongelmia.

Se asia taidettiin jo jappasta aiemmin.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 19.18:   
@Janne

about positiivi: "kunnioitan kyllä sitäkin mielipidettä että pysytään positiivisissa asioissa."

Toki negatiivisistakin saa ja pitää jutella. Peräänkuulutan vain että AOS4 omnistajat saisivat hieman enemmän pälpättää täällä kokemuksistaan. (toivottavasti positiivisia)

about SkyOS: "huomattavasti modernimman oloinen käyttis kuin mikään AmigaOS-varianteistamme"

Enpä huomannut. Milloin käyttis on modernimman oloinen? Mikä tekee siitä modernimman?

Koetin vilkaista nopsaan mitä softaa sille on ja sivulla mainittu tarjonta oli hyvin köyhää. Koskahan sille on eka SDK tullut?

about Amiga tänään: "Mitä Amiga on tänään? Pahasti ajasta jälkeen jäänyt systeemi, jonka ainoa merkittävä vahvuus on se kulttipalvonta jota se herättää? Se jos mikä on sääli."

Tottakai se on sääli. Mutta mehän emme sille mitään voi, varsinkaan jos me ei sille mitään edes tehdä.

Harrastekone ja käyttis se on. Työkseen sitä voi EHKÄ käyttää jos työ on esim piirretty aikuisviihde.

 

itix
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 19.20:   
No tuossa tuli lähinnä mieleen ne Pegasoksen IDE-jumit joita oli sekä ykkösessä että kakkosessa. Sittemmin se saatiin kuriin softalla.

 

itix
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 19.28:   
KimmoK & SkyOS:

No kyseiselle nichelle sattuu olemaan Mozilla Firebird joka on vielä kaukainen unelma meille muille. Screenshoteissa näkyy myös niitä SDL-pelejä joita on ahkeraan portattu Amylle ja Mossille, kuten esimerkiksi OpenTTD ja Foobilliard. Ja Foobilliard tarvitsee vieläpä OpenGL:n myös. Omaa softaa on aika vähän mutta porttauksia löytyy vaikka millä mitalla.

Ja tuossa käyttiksessä on mitä ilmeisimmin MP ja kunnon threadit ym ym ym ... Ja HW-tuki on paljon paljon laajempi...

 

Jupp3
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 20.02:   
itix:

>Ja tuossa käyttiksessä on mitä ilmeisimmin MP ja kunnon threadit ym ym ym ...

Se on helppoa lisätä vaikka mitä ominaisuuksia kun tekee uutta käyttistä, eikä tarvi huolehtia taaksepäin yhteensopivuudesta.

Ja epäilisin että SkyOS:n(kin) kohdalla on kiinnitetty huomiota myös siihen, että sille on helppo portata softaa.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 20.08:   
>"* The HDD LED is always iluminated after the machine freezes due to USB issues."

>Alkaako kenenkään Pegasos-omistajan mielessä vilkkua punainen guru meditation -laatikko?


Katos pentele.. vanha IDE-bugi =)

 

Boogie/GE
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 20.50:   
Takuuasiat: Meillä on (Eyetech:lle toimitettuina ja siellä virhetarkastettuina) vuoden takuu. Ukkosen, ym.. Force Majour -tapausten takia on minullakin kotivakuutus, joka sitten auttaa omien, kytkettyjen koneiden kanssa (tosin tähän mennessä ovat vain yksi faxi ja yksi 56-modeemi hajonneet ukkosella). Onnettomuus ja virhekytkentätapauksissa korjauskustannukset lankeavat omistajalle. Me kustannamme kuljetukset sinne ja takaisin, sekä tarkastamme tuotteen virhekuvauksen, ennen palautusnumeron hankkimista.

Tietenkin AmigaOne-emoilla on erilainen oma hyvityspolitiikkansa (sekä meillä, että Eyetech:llä) vaihdettaessa uusiin AmigaOne -malleihin. Tässä Eyetech on meidän pienten jälleenmyyjien puolella.
Amigalla tuo jälleenmyyntiarvo tuntuu olevan aivan oma lukunsa. Yllättävää kyllä, mutta käytettyjä AmigaOneja, jopa SE-malleja kysellään meiltä jatkuvasti.

Eiköhän noiden muutaman AW:n SE-omistajankin olisi syytä katsoa miten lopullinen AmigaOS4:nen toimii, ennenkuin valittavat kaikista asioista. Ottakaa myös huomioon, että SE-koneita on käytössä melkoinen määrä ja AW:llä valittajina on käytännössä aina nuo muutamat (käytä searchiä). Jonkinlaista 'ei toimi kellään' todellakin odottaa, eikä sitä, että 'tällä hepulla ei toimi tämäkään'. Itse jätän omaan arvoonsa suuren osan AW-pulpetta, koska mukana on kaikennäköistä porukkaa kommentoimassa, eivätkä kaikki AmigaOne:a omista.

Btw. Kimmo: Tuo sx on näköjään se mega-kaupallinen ala ;) 4'ever - Let's move there. Miten hubaa se olisikaan kuvata rax-makroja maksullisille sivuille :)

 

Janne
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 22.32:   
KimmoK:

>>about SkyOS: "huomattavasti modernimman oloinen käyttis
kuin
>>mikään AmigaOS-varianteistamme"
>Enpä huomannut. Milloin käyttis on modernimman oloinen?
>Mikä tekee siitä modernimman?

"..it supports features such as multiprocessor support (SMP),
virtual memory, memory protection, multitasking and threading
etc. Additionally, SkyOS has a built-in GUI system named
SkyGI..."

"...Optional OpenGL rendered windows... Hardware acceleration
for various graphic cards like ATI, NVidia, Chips&Techs..."

"...The entire SkyOS GUI and core system supports UTF8. From
the time you press a key on the keyboad (UTF8) to the final step
(rendering UNICODE TrueType characters), all text and
characters are handled in UTF8. Because of this, you can type
and view text in any language like english, german or even
chinese..."

Mielestäni kuvaus SkyOS:stä yksinkertaisesti vaikuttaa paljon
modernimmalta kuin OS4, MOS tai AROS yhteensä. Sorry.

Softavalikoima toki on pieni. Muistuttaa kovasti OS4:sta tosin
paikoin... :)

"- AbiWord
- GIMP
- GTK
- SkyKruzer (KHTML based WebBrowser)
- GNU Compiler collection
- Bochs
- Perl
- SDL
- Quake I/II
- VideoLan
- SkyDeveloperStudio"

 

Janne
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 22.34:   
KimmoK:

>Nuilla äijillä on A1SE. Niitä pitää ymmärtää, aivan kuten pre
>April2 Peg1 omistajiakin.

Ööö?????

Sillä erolla että A1SE:tä ei vaihdettu ilmaiseksi uuteen April 1 ja
sitten April 2 Pegasokseen...!? Vaan porukalla on edelleen se
sama vanha buginen A1SE. Pre-April Pegasokset myytiin vaihdon
jälkeen uudestaan / annettiin pois ilmaiseksi niin että kaikki
tiesivät tarkalleen mitä ostavat.

Mielestäni A1SE:tä ja Pre-April Pegasosta ei voi mitenkään
verrata... ellei nyt ihan niihin ihan eikoihin dev-lautoihin joita oli
pari hassua...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 23.26:   
@Janne

"Mielestäni A1SE:tä ja Pre-April Pegasosta ei voi mitenkään verrata..."

Kyllä voi.

Samalla tavalla suuri osa omistajista on omasta tahdostaan & tietoisesti tyytyneet bugiseen rautaan. SE on buginen kuten pre april2 pegasos1 ... (paitsi ehkä bugisempi, heh)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. tammikuuta, 2005 - klo 23.31:   
SkyOS...

OK

Itse asiassa en kerinnyt vilkaista featurelistaan asti. Kuvankaappaukset oli niin lapsellisen näköisiä... ja softatarjonta naurettava. (paisti abiword ja mammuttibrowser)

Itsekin uskoin joskus tämmöiseen featurelistaan...
* High Super/Usermode switch speed
* Low interrupt latency
* IntThreads and Int PCode abstraction
* Memory protection
* Symmetrical multi processing (SMP)
* Task/Thread and Clan/Chief model
* Resource tracking
* Asynchronous message system
* Virtual memory (optional)
* Recursive Memory Management
* Distributed computing
* No access to Kernel structures
* Clean design with an elegant API
* Micro/pico kernel mixture

 

itix
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 0.10:   
Jep. http://www.mail-archive.com/vapor-announce@vapor.com/msg00027.html. Toteuttaminen vanhan AmigaOS APIn päälle on eri asia. Applella oli hyvä syy kuopata kaatuileva MacOS ja tehdä kokonaan uusi OSX.

 

Joanna
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 3.18:   
Ibe_U: Tämä 'keskustelu' alkoi siitä kun minun kimppuuni pompittiin vain sen takia että kehtasin mennä sanomaan ääneen oman mielipiteeni siitä ettei laite minusta ole minulle hankkimiseltaan ajankohtainen.

Se voi hyvinkin olla muille, joilla on sen suhteen erilaiset tavoitteet ja odotukset.

Seppo: Onhan se nyt jo aika pitkällä. Ohjelmaksi joka luvattiin/myytiin käyttäjille 2-3 vuotta sitten. Mutta jos tuollaiset pikkuseikat (kuten linuksin pakkokäyttö vuosien ajan) eivät haittaa niin mikäs siinä.. Itse odotan että he saavat sen siihen kuntoon mitä oli luvattu (ja hoitavat vastuunsa) ennenkuin isommin innostun.

KimmoK: Se mikä minua ihmetyttäää esim tuossa USB-tunnustus-ongelmassa on ettei tuonkokoisia typeryyksiä pitäisi päästä edes ensimmäisestä sisäisestä betasta läpi. Sellaisen olisi huomannut jo ensimmäisestä (ei-julkisesta) Teronista *JOS* joku olisi viitsinyt testata. Ymmärrän kyllä että kortin tekijät/tilauttajat (Mai, Eyetech yms) ovat amatöörejä mutta *JOSSAIN* välissä heidänkin olisi jo pitänyt tajuta että kannattaisi etsiä edes hieman ammattitaitoa apuun.

No, voimme elää toivossa että asia on tajuttu ja että uudemmat kortit ovat paremmin valmiita ja että asiat paranevat tästä eteenpäin. Sen näkee aikanaan.

 

Janne
Torstaina, 6. tammikuuta, 2005 - klo 10.16:   
KimmoK: Olen edelleen eri mieltä Pre-April Pegasoksen ja A1SE:n vertailusta:

1) Pre-April Pegasoksen ostajat tiesivät sen olevan käytetty, buginen ja siksi halpa/jopa ilmainen. A1SE:n ostajat maksoivat paitsi normaalin hinnan, eivät tienneet etukäteen mistään vioista - päinvastoin kaikki ongelmat kiistettiin. Näin ollen jos joku tyytyy kohtaloonsa ovat lähtökohdat aivan toiset: toinen tiesi asiasta etukäteen, toinen ei.

2) Kaikki AmigaOne-SE:n omistajat eivät todellakaan ole tyytyväisiä tilanteeseen kuten jopa AW.netissä on alettu keskustella.

Ollaan nyt edes tästä avoimia: Genesi hoiti takuut ja korjausvaihdot ammattimaisesti ja kuten piti. Eyetech on kierrellyt vastuutaan minkä kerkiää. Genesilla on sitten muita hoitamattomia vastuita kyllä muualla.

 

Moderaattori
Lauantaina, 8. tammikuuta, 2005 - klo 21.32:   
Keskustelua jatketaan seuraavassa ketjussa.