Alchimiessa kerrottu selitys IDE-onge...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 » Alchimiessa kerrottu selitys IDE-ongelmille II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Moderaattori
Lauantaina, 16. lokakuuta, 2004 - klo 16.38:   
Keskustelua jatkettu edellisestä ketjusta.

 

Janne
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 12.34:   
miksuh: Agreed.

 

Joanna
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 12.52:   
Janne: sitäpaitsi .. JOS vika olisi ollut siinä Via:n piirissä ja sen toimimattomuudesta olisi tiedetty aikaa sitten (kuten jotkut nyt väittävät) niin Eyetech/Mai on mielenkiintoisessa tilanteessa. Nähdäkseni se tarkoittaisi että he ovat vuosien ajan tietoisesti myyneet rikkinäistä tavaraa.

Sen Vian piiri olisi pitänyt vaihtaa hetimiten kun vikaa ilmeni.. Eli joko he eivät ole tienneet ongelmista (=outoa) tai eivät ole korjanneet tilannetta (=epäilyttävää).

Eipä Pegasos sarjakaan täydellinen ole ollut mutta toimii Pegasos 2:ssa sentään ethernetit, Ide DMA, Usb ja AC97 ilman virityksiä linuxeissa moprhos:n lisäksi. (ykkösten linux tukea en muista) Lieneekö toisella Via-piirillä tekemistä asiaan...

Miksuh: Tässä olen samaa mieltä kanssasi.

 

miksuh
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 14.06:   
Jos Eyetechistä tuntuu, että emolevyjen vaihtaminen tulee kestämättömän kalliiksi, niin mikäänhä ei periaatteessa estä yrittämästä kattaa kustannuksia sillä, että korjaavat ne vialliset emot luotettavasti, jos mahdolista, ja myyvät ne sitten normaalia halvemmalla nimenoman korjattuina emoina. Tolla tavalla sais edes osan menetetyistä rahoista takas.

 

Janne
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 14.15:   
miksuh: Toki - tuo on mahdollista.

 

Joanna
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 14.36:   
Miksuh: aika pitkälle sama mitä Genesi teki Pegasos 1:sten vanhempien versioiden kanssa.. siis niitä ei tosin koskaan alettu korjaamaan koska se olisi ollut liian kallaista vaan ne mallista riippuen joko myytiin halvalla tai annettiin ilmaiseksi halukkaille Developereille.

Muistaakseni ITIX:illä on ainakin yksi semmoinen ilmaiseksi saatu PreApril kone?

 

KimmoK
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 19.09:   
Olispa hienoa jos Eyetech suostuisi vaihtamaan emot. Ehkä kannattaa odottaa että kaikkille emolevyn karvoille on ajurit ja niitä on käytetty.
Sitten pankista lainaa ja KAIKILLE uudet emolevyt.
Vanhat juotellen kuntoon ja jakoon developereille / uudelleen myyntiin / multimeedio kioskeihin.
(tai sitten konkataan + uusi nimi niinkuin pikkufirmoilla on sangen yleisenä tapana)

 

tomazkid
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 1.01:   
Alan Redwood on nyt kirjoittanut kommenttin amigaone-owners foorumissa Amigaworld.net:illa.

 

Joanna
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 1.31:   
Kuulin siitä, ja sain jopa linkinkin. Mutta eipä se näy kun ei ole rekisteröintiä sinne.

Alan tekeisi kyllä oikein kertoessaan siitä laajemmin mahdollisimman pian. Mutta ymmärrän toissalta myös sen että hän haluaa ensin kertoa uutiset niille joita se eniten koskee.

 

itix
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 3.12:   
Joanna: Joo, mulla on Genesiltä saatu ilmainen pre-April Pegasos. DMA on vähän epäluotettava (etenkin jos ethernetti käy kuumana) mutta ihan kiva kapistus kuitenkin... Odotellaan nyt sitä ODW:tä...

Mitä tulee noihin A1:n IDE-pulmiin niin tuskin Eyetechin kannattaa alkaa niitä vaihtamaan/korjaamaan. Niitä on maailmalla jo niin paljon että varmaan järkevämpää lähettää ilmainen PCI IDE-kortti tms.. Toisaalta käyttäjätkään tuskin haluavat että kone on poissa viikkokausia...

Jos ajatellaan Suomen lainsäädäntöä niin tuo IDE DMA-bugi on jo riittävän iso syy vaatia rahansa takaisin/vaihtaa emolevy, mutta jos itse olisin A1-omistaja niin tuskin siitä viitsisi alkaa rettelöimään... Nimittäin Eyetechiltä kyllä loppuu rahat jos he nyt emolevyjä alkavat vaihtamaan/korjaamaan.

 

Janne
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 9.41:   
Musta on edelleen tosi jännää että Eyetech päätti pitää tästäkin asiasta lausunnon vain rajatun joukon tiedossa. En ymmärrä mitä tällainen turha salailu edistää. Ymmärtäisin jos kyse olisi beta-tuotteesta ja siten kehitysvaiheen/NDA:n yms. alaisesta asiasta, mutta kyse on julkisesta tuotteesta.

Vähän sama kun Microsoft vaatisi että nähdäksesi tietoturvatiedotteet sinun pitää todistaa omistavasi Windows.

Joku tietysti vastaa että "ethän sä tartte sitä tietoa jos et omista A1:stä". No minä henk. koht. en varmasti tosiaankaan tarvitse sitä tietoa (mitä nyt olen kiinnostunut), mutta joku A1:n ostamista harkitseva voisi tarvita. Lisäksi tämä salamyhkäisyys vain lisää epätietoisuutta ja jättää enemmän tilaa trollaukselle. Mutta niinhän se on, että tiedotuksen tiukassa kontrollissa pitäminen on ollut punaisen leirin tapa jo Amiga Inc.:n päivistä saakka. Eyetech on omaksunut saman tyylin.

Mielestäni tyyli on väärä, turha ja vahingollinen. Lisäksi kun katselee millaisen reaktioin ANN.lu:ssa takemehomegrandma:n kertomus AmigaOnen ostosta sai... Mikey C yms. etunenässä väittämässä miestä valehtelijaksi yms. kun tämä oli ostanut AmigaOnen. Jee jee, tervetuloa AmigaOne-omistajaksi. :)

 

Joanna
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 10.54:   
Janne: Suurin haitta tässä on se että tällätavoin AlanR (eyetech) voi väittää asiakkailleen ihan mitä haluaa. Kukaan (tai monikaan) asioista ymmärtävä ei pääse sanomaan että hän bluffaa.

Toisekseen tuo on haitallinen sen vuoksi, että se antaa todella huonon kuvan firmojen toiminnasta niille jotka eivät *vielä* ole Aone ostajia. Ja jos he todella aikovat Aonea pitää niin heidän pitäisi 10 tai 100 kertaistaa AmigaOne käyttäjien määrä hyvin pian. Tuhannelle (*) ei kannata käyttistä tai ohjelmia tehdä

Tiedän että vannoutuneimmat Amigafanit (joihin kuuluu iso osa jo A-1 ostajista) eivät todennäköisesti välitä millä menetelmillä lopputulos syntyy, kunhan vaan se Amiga valmistuu joskus. Mutta uskoisin että potentiallisesta käyttäjäkunnasta löytyy paljon niitä joiden mielestä pitäisi noudattaa voimassaolevia lakeja ja asetuksia

Itix: Kassoo nyt.. Voisihan se olla hyvä ele, vaikei todellakaan täyttäisi lain vaatimuksia.

(*) noin.. Oli muistaakseni Friendenien arvio siitä paljonko OS4 levyjä oli painettu/lähetetty.

 

Joanna
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 11.12:   
(unohtui edellisestä)

Tuo Mikey-C osoittaa hyvin sen minkälaisia ihmisiä on jäänyt hyörimään Amigan ympärille (Amiga laajassa merkityksessä).. Hänellä ei ole mitään virallista asemaa liittyen AmigaOne tilanteeseen, mutta kumminkin hän esiintyy kaikkivaltaisena ja kaikkitietävänä ajatuspoliisina ympäri nettiä.

Eyetechin ja Hyperionin pitäsi jossain vaiheessa tajuta että tuollaisten 'avustajien' toimista heikentää myyntiä eikä paranna sitä. Siis heillä ei yksinkertaisesti ole varaa siihen että kiinnostuneita ihmisiä ajetaan pois vain sen vuoksi että näillä kenties on ensinnä ostettuna Pegasos.

Sanottakoon tasapuolisuuden nimissä että on näitä ongelmalapsia myös toisella puolella.. Mutta heidän erittelynsä ei kuulu tähän ketjuun.

 

ajk
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 11.19:   
Eiköhän tässä pääasia ole että sitten kun valmista OS4 / A1-pakettia ryhdytään myymään, ongelmia ei enää ole. Juuri nythän he ei myy noita vaillinaisia XE-emoja yhtään enempää. Harmillista vaan kun MAI:n / VIA:n tuki on ilmeisesti näinkin nihkeää, ei varmasti ainakaan nopeuta ongelman perinpohjaista selvittämistä.

Tuolla owners-foorumilla ei kuitenkaan esitetty vielä mitään lopullista, uskoisin että kun aika on kypsä ja emoja tulee taas myyntiin, hommasta kerrotaan tarkemmin.

 

itix
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 1.43:   
Näköjään tuo HW fixi on niin monimutkainen ettei sitä kannata tehdä olemassa oleville laudoille.

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 3.42:   
itix: no jos se on jotain samantapaista kuin April-2 niin eipä semmoista jälkiasennuksena sinne laita koska silloin nähdäkseni pitäisi katkoa piirilevyliuskoja ja laitella osia väliin.

Ensiasennus taas edellyttää emolevyn muuttamista ja osittaista uudelleensuunnittelua, tosin samalla ehkä he voisivat viimeinkin päästä siitä VIA piiristä eroon...

Ajan kanssa... jos niillä on nyt olemssa HW fixi joka toimii niin voi olla että MAI oppii tekemään sen muutoksen itse Articia piiriin ...

 

JPQ
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 4.13:   
Joanna: mitäs ongelmaa tuossa Viassa on ? onko jotain vikaa viassa jos
mitä...
PS: en ole jaksanut pahemmin seurata siksi kysyy hän.

 

Janne
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 21.37:   
flyingmice.com

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 21.39:   
Oletan että tämä linkki Moobunnystä poistetaan piakkoihin enkä aio sitä tekstiä tänne kopida ainakaan tässä välissä.. Varsinkaan kun en tiedä onko se aito AlanR postaus.

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 21.40:   
Kas :)

 

MarkoS
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 21.40:   
Joanna: "Janne: Suurin haitta tässä on se että tällätavoin AlanR (eyetech) voi väittää asiakkailleen ihan mitä haluaa. Kukaan (tai monikaan) asioista ymmärtävä ei pääse sanomaan että hän bluffaa."

Ööö.. Ja tähän ollaan päästy loistavalla kehäpäätelmällä, että kukaan asioista ymmärtävä ei hankkisi itselleen AmigaOnea? ;-)

Pitäähän toi Joannan sanoma kutakuinkin paikkansa, mutta onko se tämän "salailun" päämäärä? Ehkä tarkoitus on vain rajata keskustelu niiden kesken, joilla mitä todennäköisemmin on intressinä saada ongelmat ratkaistuiksi?

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 22.10:   
MarkoS: Ihmistuntemuksen alkeita on se että jos joku on alkanut jostain asiasta valehtelemaan niin mitä pidempään valhe kestää sen ikävämpää ja hankalampaa on siitä luopuminen ... Ja samaten myös seuraukset ovat sitä pahemmat kun asia syystä tai toisesta kaatuu niskaan...

Lopputuloksena valheet kertautuvat pinoon edellisen päälle kunnes korttitalo ei enää pysy pystyssä. Ja se on sama, oli sitten kysymys uskottomuudesta parisuhteessa, rahan pimittämisestä urheilujärjestöltä tai vaikkapa valehtemisesta maksaville asiakkaille

Tuota Jannen linkkaamaa juttua (oletan että ylläpit poistaa lähettämäni duplikaatin) lukiessa kannatta muistaa että nämä nykyiset 'sankarilliset ongelmanratkaisijat' ovat juuri niitä samoja ihmsiä jotka ovat viimeiset vuodet pistäneet päätä pensaaseen.

Genesillä olisi (ilmeisesti.. itse en ole sitä riittävästi kokeillut) ollut tarjota (=myynnissä) toimiva ratkaisu jo pari vuotta sitten. Mutta Mai ei ole halunnut yhteistyötä koska se olisi tarkoittanut ongelmien tunnistamista.

 

Janne
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 22.26:   
Joanna: Edelleen on epäselvää miksi A1:llä ei toimi cache
coherency. Muilta osin A1-leiri pitää kiinni siitä ettei Articiassa
itsessään ole vikaa? Tuossa Moobunnyn viestissä asiaa ei
kommentoida. Jos cache coherency toimii MicroA1:ssä mutta ei
A1-XE:ssä, voi olla että levylle on lisätty jotain Aprilin tyylistä.

Nämä VIA-ongelmat ovat sitten ihan bonusta ilmeisesti, eli eivät
suoranaisesti liity Articiaan? Koska OS4-tiimi ilmeisesti myöntää
että OS4:n DMA-ajurit eivät käytä hardware cache coherencyä
(jonka siis April mm. korjaa Pegasos I:llä) kun se ei A1-XE/SE:llä
toimi...

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 22.36:   
Janne: Ainakin oma näkemykseni tähän lähtee siitä että A1 leiri on niin tiukasti sidoksissa Mai:n kanssa ettei heillä ole varaa sanoa mitään mikä ei ole Mai:n hyväksymää. Ja Mai:n kanta on alusta saakka ollut ettei heidän piirissä ole mitään vikaa... edes silloin kuin piiristä tehtiin korjattu painos genesin luovutamien April-1:n tietojen perusteella.

 

Janne
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 7.49:   
Joanna: Jos hardware cache coherency toimii MicroA1:llä, ovat ehkä osanneet tehdä sitten Aprilia vastaavat toiminnot - tai vaihtoehtoisesti vain moganneet jotain A1-XE:llä ja bPlan oli tehnyt saman "mogan" aikoinaan - esim. joku Artician "ominaisuus" oli dokumentoimatta...

Edelleen ihmetyttää mikä on se Ben Hermansin mainitsema "ominaisuus" jota bPlan ei osannut käyttää. Jos kerran OS4:n (ja kaiketi myös Linuxin A1:llä) DMA-ajurit joutuvat luopumaan hardware cache coherencystä...

Siinä olen samaa mieltä, että MAIn salailupolicy sopii hyvin linjaan A1-leirin muiden jäsenten kanssa. :)

 

KimmoK
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 9.36:   
@Joanna
"A1 leiri on niin tiukasti sidoksissa Mai:n kanssa"

Jep. Mai pohjaiset on ainoa maksava AOS4 asiakas tällä hetkellä.

@Janne
"Edelleen on epäselvää miksi A1:llä ei toimi cache
coherency."

Mielestäni se ei ole enään epäselvää. Se ei toimi ArtisiaS:ssä ilman "vippaskonsteja". Tiiä sitten onko syynä Artisian herkkyys joillekin häiriöille vai onko developer dokumentaatiot bugisia vai onko piiri oikeasti rikki. Mielestäni sormi osoittaa joka tapauksessa niin järkkymättä kohti Mai:ta että tämänkin jupinan voisi päättää.

"mikä on se Ben Hermansin mainitsema "ominaisuus" jota bPlan ei osannut käyttää."

Ehkä tuon voi jo jättää historiaan ihan sillä syyllä ettei Ben Hermans ymmärrä asiasta mitään. Yritti ehkä viitata Artisian kykyyn tehdä rinnakkaisia DMA toiminteita.

Olisi mielenkiintoista toki tietää mitä April tekee. Tekeekö se hardware cache coherencyn ... no ilmeisesti tekee.

@All

Olen pettynyt Eyetechin tapaan yrittää luikerrella vastuusta. Ei kaikki suinkaan ole älynneet ostavansa "untested" tuotetta (vaikka ilmiselvääkin se ois pitänyt olla). Enpä tohdi olla ihan ensimmäisten joukossa sitä uA1I malliakaan ostamassa... kaikki pieni präntti pitää lukea suurennuslasin kera.

((Jos kerta aikaisempi A1 myynti on mahdollistanut AOS4:n niin yksi minimihyvitysvaihtoehto ois A1SE ja A1XE emojen omistajille ilmaiset AOS päivitykset, ikuisesti.))

 

Joanna
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 10.50:   
KimmoK: tuossa hyvitysvaihtoehdossa on minun nähdäkseni pari perusongelmaa..

A) Maailamssa on jo nyt ainakin tuhannen (*) (ex-)Amigaharrastajaa jotka yhä odottavat ilmaista OS4:nsä. (+ ne muut... joille luvattiin kaikkea ihan muuta.. ja Kmos ja ...) Eli moniko enää uskoisi tuollaiseen tarjoukseen?

B) Eyetech ei (ainakaan mitä muistan Hyperionin asiasta sanoneen) koskaan ole antanut rahaa OS4:n kehitykseen vaikka myikin yli kaksi vuotta laitteita joiden hintaan se OS4 tulee/tuli kaupantekijäisinä.

C) Ilmaiset 'ikuiset' päivitykset tuhoavat Hyperionin 'kaupallisen käyttiksen' kehitykseltä lopunkin pohjan pois. Eivät he voi tehdä tulevia päivityksiä saamatta edes *JOSKUS* rahaa palkanmaksuun.


Tietenkin joku voi sanoa että C) kohdalla ei ole merkitystä kun myynti kasvaa vaikkapa sataantuhanteen koneeseen.. Totta, mutta niinkauan kun puhutaan tuhansista (ja Amigamarkkinoilla se lienee realistisin määrä) tuo tekee liian *ison* loven OS4:n kehitysbudjettiin.

Esim Apple (jolla sentään on miljoonia asiakkaita ja Ipod.n tapaisia hittituotteita) velkoo jokaisesta revisiosta OSX:ää noin 100E +alv .. 10.1, 10.2, 10.3, jne.. Hyperionin pitäisi lähteä samaan että heillä olisi oikeasti varaa palkata ihmisiä ja maksaa nykyisille edes kohtuullinen korvaus vuosien työstä.


(*) tunnustan unohtaneeni lukumäärän.. ehkä se onkin vain hyvä ettei muista enää mitä 2001 tapahtui.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 10.50:   
Veit jalat suusta. Se MicroA1 olis voinut olla ihan passeli kun hintakin meni reilusti alle mitä veikkasin. Mutta en tässä kyllä ensimmäisten joukossa ole sitä hankkimassa.. nyt on jo niin monta mallia tullut ja kaikissa on jotain ongelmia, ei voi millään luottaa että MikroA1 olis VIAton.
Toisaalta mikä kiire sitä olisi muutenkaan hommata kun OS4 tulee joskus 2005, toivottavasti.

 

KimmoK
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 12.15:   
@JoannaK
"A) ... Eli moniko enää uskoisi tuollaiseen tarjoukseen?"

Melkein kaikki. :)
Mutta oikeasti, hyvittäminen ilmaisilla AOS4:lla ei olisi hemmetin kallista, vaikkakin syö tulevaa myyntiä.

Semmoinenkin tuli mieleen että... jos miniA1 on eyetechille edullisenpi, vaihtaisivat rikkinäiset emot niihin, fiksaisivat XE emot ja/tai myisivät pienellä tappiolla jonnekin.

"B) Eyetech ei (ainakaan mitä muistan Hyperionin asiasta sanoneen) koskaan ole antanut rahaa OS4:n kehitykseen vaikka myikin yli kaksi vuotta laitteita joiden hintaan se OS4 tulee/tuli kaupantekijäisinä."

Missähän noin on sanottu?
Itse olen lukenut päinvastaista muutamaan kertaan. (mutta ei minullakaan linkkiä ole tallessa)

"C)"

Se riippuu... niinkuin jatkoitkin. Ensimmäinen tuhat olisi kai joka tapauksessa tarkoitus olla vain alkusoittoa. Pitkässä juoksussa toivottavasti merkityksetön.
Mutta ehkä ne "ikuiset" päivitykset ois liikaa. Jokin "kertakorvaus" ois parempi.

 

Janne
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 13.34:   
Hyperionmp:

"@NicoPPC

The AOne is not more offically broken than the Pegasos I was with or without April I and/or II which did terrible things to it when it came to memory performance.

In any case, it is now clearly demonstrated that DMA works nicely on the A1 and that there are no Articia related problems.

All problems revealed by the XE have been corrected in the upcoming Micro A1 boards -C and -I."

amigaworld.net

 

Joanna
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 13.42:   
Hooligan: Fanituotteeksi hinta alkaa olla siedettävä. Mutta ei tuolla hinnalla ns. normmaleja ihmisiä vakuuteta. Kokolailla rinnastettava tuote on Via Epia Nemiah (1GHz prossulla) joka maksaa noin 150 USD tällähetkellä. (256MB DDR-ram palikan kanssa alle 200 USD)

Ainoat kohdat joista uA1 on paperilla parempi on näyttöpiiri (Radeon) ja luultavasti myös UA1:n CPU on tehokkaampi, mutta ne eivät riitä ostajille perusteluksi yli 3* kalliimmalle hinnalle.. Varsinkin kun kaikki muut ominaisuudet on sitten Epian puolella... (2 100mbit ethernettiä, FIrewire, usb2, Tv-out/sp-dif) jne..

Tietenkin joku sanoo että sille EI saa OS4:ää (enkä ole sanonutkaan että saisi).. Mutta OS4 on itsessään pienryhmän Fanituote, eikä suurelle osalle ostajista ole merkittävä asia ostospäätöstä tehdessä. Epialle kumminkin saa Linuxit ja WIndowssit, ja niille taas sen miljuuna ohjelmaa joita voi tarvita.

KimmoK: riippuu siitä mihin tähdätään. Pitkässä juoksussa pitäisi päästä oikeille markkinoille. Aktiivien Amigaharrastajien määrä ei kumminkaan ole niin iso että sen varaan voisi laskea monenkaaan vuoden myyntiä.

 

itix
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 14.14:   
"Semmoinenkin tuli mieleen että... jos miniA1 on eyetechille edullisenpi, vaihtaisivat rikkinäiset emot niihin, fiksaisivat XE emot ja/tai myisivät pienellä tappiolla jonnekin."

Ei tule onnistumaan. Tuo fixaus ei onnistu pelkällä hyppylangalla ja purukumilla.

Rahaa from eyetech to hyperion:
"Missähän noin on sanottu?"

Joo minä taisin sanoa (ainakin).

 

KimmoK
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 15.10:   
@Joanna
"Fanituotteeksi hinta alkaa olla siedettävä. Mutta ei tuolla hinnalla ns. normmaleja ihmisiä vakuuteta."

Jos ottaa järjen käteen niin mikä muka olisi se hinta millä normaali ihminen vakuutettaisiin?
Realistisesti?
Niin kauan kuin hinta on plus merkkinen niin kukaan normaali ihminen ei AmigaOS tuotetta osta.
Mutta jos emolevyn mukana tulee €10 silkkaa rahaa niin jopa alkais myynti käydä. :)

Pitää löytää lisää hulluja tai vähintäänkin hassuja ihmisiä joita huvittaa kikkailla premium hintaisen AOS:n kanssa. (hullumpiakin harrastuksia lienee)

90 luvun loppu ja 2000 alku osoitti että Amiga nichessä voi softantekijät elää jo silloin jos softan ostajia on muutama tuhat.


Jos vertaillaan linuxissa:
"Kokolailla rinnastettava tuote on Via Epia Nemiah (1GHz prossulla) joka maksaa noin 150 USD tällähetkellä. (256MB DDR-ram palikan kanssa alle 200 USD)"

Millä perusteilla myisit normaaleille ihmisille esim 150USD miniTeron emolevyn Linux käyttöön? Kaikkihan olisi keskimäärin paremmin kuitenkin siinä x86 emossa?

Totuushan on se että meidän ei kannata yrittää mitään kyhätä "normaaleille" ihmisille niin kauan kuin ei ole tarjota jotain merkittävää mitä x86:lla ei ole (palatkaamme asiaan 5 vuoden päästä kun on kyhäilty jotain speciaalia).


"Pitkässä juoksussa pitäisi päästä oikeille markkinoille. Aktiivien Amigaharrastajien määrä ei kumminkaan ole niin iso että sen varaan voisi laskea monenkaaan vuoden myyntiä."

Vaihtoehdot on huonot.
Genesi yrittää synnyttää PPC linux markkinat jotta MOS raudan myyntiä saisi kasvatettua. (boing pallolla ratsastaessa alkoi pallosta ilma jo loppua, nyt Buck ratsastaa vaippaikäisenpingviinin selässä) Entäs sitten kun se linux pääsee vaipastaan ja saa muitakin rautavalmistajia? Ei järin tervettä nostaa markkinoille kilpailevaa käyttöjärjestelmää rahoittaakseen omaa käyttöjärjestelmää tai sanotaan että yhtä sairasta kuin mikä tahansa muukin.

Se joka ostaa PPC:n linux koneeksi on vähintäänkin hassu ihminen.


MUTTA onneksi on hulluja jotka kaltaisilleni hulluille tekee sairaita hilavitkuttimia, muutenhan voisi päätyä selväpäiseksi ja sortua siksi (muihin) huuumeisiin....


@itix
"Ei tule onnistumaan. Tuo fixaus ei onnistu pelkällä hyppylangalla ja purukumilla."

No tämä "tai myisivät pienellä tappiolla jonnekin" onnistunee kuitenkin. Ostithan sinäkin miltei samanlaisen rikkonaisen pegasoksen.

 

rrebel
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 18.13:   
"Se joka ostaa PPC:n linux koneeksi on vähintäänkin hassu ihminen. "

.. Millä perusteella?

 

Joanna
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 20.21:   
KimmoK: Itix ei ole ainakaan minun tietääkseni koskaan ostanut Pegasosta, vaan se mitä hänellä on jonkin aikaa ollut on Ilman-april-fixiä oleva malli jonka sai *Ilmeiseksi* Genesiltä.

Realistisesti: Linuxilla: Jos tuolle uA1:lle saa ajantasaisen, täyden ja kunnolla tuetun linuxin (mielellään pari) niin kyllä semmoiselle käyttäjiä ja kokeilijoita löytyy vaikka hinta olisikin hieman Epiaa korkeampi.. Itse sanoisin että 300-400e hintaan sitä vielä menisi (ilman AMigaOS:aa), koska PPC kumminkin kiinnostaa ihmisiä vaihteluna X86:lle.. Hirvittävän vaikea on sanoa minne saakka ihmisten uteliaisuus riittäsi, 699€ lienee kumminkin liikaa koska se kummikin tarvitsee lisukkeita toimiakseen (ja 900E saa pienimmän uuden macin).

AmigaOS4:.. Veikkaukseni on että jos nykyiset aktiivit unohdetaan, niin muille sitä tuskin menee paljonkaan hinnasta rippuumatta. Onhan tietty niitä jotka muistaa vanhan Amigan vaikka kuinka, mutta jos tälle uudelle laitteelle ei ole edes kourallista tämän päivän tasoa olevia natiiveja pelejä (UAE:tä ja muita emuja voi ajaa PC:ssäkin) saatavina niin hankalaa se on.

 

KimmoK
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 1.12:   
@rrebel

Eikö? Jos x86 laudan saa halvemmalla, ne on monipuolisenpia, nopeanpia ja little endian linux softaa löytynee sille moninkertaisesti enemmän jne jne.

Lasken hassutteluksi esim. halun peuhata PPC koodauksen kanssa.

 

rrebel
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 1.28:   
Kuten Joanna sanoi, aika moni tahtoo vaihtelua, sekä kokemusta/jne muistakin alustoista kuin x86:sta. Vaihtoehdoista pidetään milloin mistäkin syystä ja niitä katsellaan.

Toki menekkiä olisi heti enemmän jos PPC-lautoja saisi halvemmalla, mutta eivät nämä enää mitään mahdottomia ole.

 

Joanna
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 1.40:   
KimmoK: Joissain projekteissa PPC on oikeasti parempi vaihtoehto... Esim silloin kun käännetään koodia PPC-prosessoreille sulautettuihin Linux-purkkeihin. On paljon helpomnpi testata binäärejä yms kun molemmissa koneissa on samat kirjastot, samat versiot, sama Byte-ending yms..

Jos tilanne olisi firman (josta siis olen eronnut) kanssa mennyt toisin olisimme alkaneet myymään Pegasoksia PPC-kehittäjille, eli ihan ammattikäyttöön. Jo vuosi sitten huomasimme että markkinoita olisi jonkinverran, mutta useammasta syystä johtuen (mm. Geneisin tuotantovaikeuksista) emme koskaan lähteneet sitä tekemään.

 

JPQ
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 4.49:   
KimmoK: jo nyt on minusta hasutttelua jos haluaa leikkiä x86 tai
muulla oikeasti obsolete raudalla.
Joanna: Tarkoitit kait kylläkin kaikissa eikä joissakin.

 

KimmoK
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 10.09:   
@Joanna

"Joissain projekteissa PPC on oikeasti parempi vaihtoehto... Esim silloin kun käännetään koodia PPC-prosessoreille sulautettuihin Linux-purkkeihin. On paljon helpomnpi testata binäärejä yms kun molemmissa koneissa on samat kirjastot, samat versiot, sama Byte-ending yms.. "

Kyllä kyllä. Tuossa tapauksessa esim A1:n hinta ei olisi ongelma. Meilläkin on nuita IBM:n evaluointikortteja ja PowerMaceja tuohon tarkoitukseen. Ei haittaisi jos joitain Applea avoimenpia ja IBM:n evaluointilautoja edullisenpiakin oisi tarjolla... kuulemma siinä A1:ssä toimisi myös tuo IBM:n riscWatch, toimiiko muuten moinen pegasoksessa?
Mutta saatavuusongelmat ja nuo DMA kujeet on iso ongelma raudan vakavasti ottamiselle.

 

Joanna
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 21.39:   
KimmoK: niinpä.. JOS se Aone-rauta olisi kunnossa ja sille saisi pari/kolme standardilinuxia helposti asennettavina paketteina (mieleellään Distron tekijöiltä itseltään kuten Pegasokselle) niin muutama sata euroa hintalisää esim Epiaan verrattuna ei olisi este myynnille PPC tuotekehitykseen. Mutta ei se missäntapauksessa saisi sitten maksaa enempää kuin Mac+Linux paketti tai Freescalen markkinoima ODW paketti (= valmiiksikasattu ja asennettu Pegasos2 pohjainen tuote)

Yleisesti asiaan liittyvä ja selkeä kommentti AdmV:ltä .. (apua.. olen taas samaa mieltä hänen kanssaan)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 6. lokakuuta, 2004 - klo 9.49:   
Onko linkkiä freescalen ODW sivuille. Voisin spammata intranettiin...

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 6. lokakuuta, 2004 - klo 14.23:   
Freescalen ODW linkkautuu tänne.

 

Janne
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 8.35:   
Jotain ajatuksiani

 

Janne
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 8.42:   
Lisää IDE-ongelmia

Hyperionmp: "Insufficiently high CPU voltage seems to be one of the common causes. Many A1's were apparently shipped with the voltage of the CPU set to low. This did not manifest itself on earlier versions of OS 4, possibly because the kernel introduced dynamic power management."

 

Janne
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 8.45:   
Lisätietoa voltageista täällä

 

Janne
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 8.52:   
Ja lisää

 

Joanna
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 10.11:   
Janne: tuo jonka topic-ID = 7448 on harvinaisen asiallinen ketju.. Sen jutun kirjoittaja (Stefan Gulliard) tuntuisi tietävän aika pitkälle mitä on tekeillä ja mistä puhuu. Ei turhaa selitystä siitä että "tätä sattuu vain muutamalle" vaan hyviä ideoita miten ongelmista pääsee eroon.

 

Janne
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 10.46:   
Joanna: Agreed. Guillard tuntuu myös halukkaalta puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä ja julkisesti. Näin pitäisi muidenkin toimia. Ehkäpä tällä tavalla ongelmat alkavat ratkeamaan.

 

Joanna
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 11.14:   
Ainakin ihmiset tietävät realistisemmin mitä odottaa. Esim OleEgil ei (ainakaan viimeksi kun luin) saanut tätä Betaupdatea toimimaan koneessaan. Syytä en tiedä mutta se rysähti oikein perusteellisesti. Ja OleEgil on sieltä osaavasta päästä käyttäjiä.

 

miksuh
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 11.49:   
Ole Egilin kohdalla taisi olla kyse siitä ettei seurannut U-Boot päivitysohjeita jne tarpeeksi tarkkaan, sattuu sitä kokeneemmillekin :)

 

Joanna
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 11.52:   
Ah.. :)

 

miksuh
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 12.02:   
Hiukka näkyy olleen yleensä ongelmia ton päivityksen kanssa, tosin aika suuri osa ilmeisesti epäyhteensopivuusongelmia alkuperäsen pre-releasen ja päivityksen komponenttien välillä. Eli jos jotain jääny päivittämättä ni tullu ongelmia.

 

ajk
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 12.58:   
Yksi aika yleinen juttu on ollu WBStartupiin siirretyt commodityt yms. Updaten installeri toki päivitti uudet versiot niiden alkuperäisiin paikkoihin, mutta WBStartupiin saattoi jäädä mitä hyvänsä vanhoja versioita.

 

tomazkid
Perjantaina, 15. lokakuuta, 2004 - klo 15.29:   
@Joanna

Ole-Egil käytti väärää komentoa UBootissa...;)
Niin kuin miksuh kirjoitti:
Sattuu sitä kokeneemmillekin.

 

Janne
Keskiviikkona, 20. lokakuuta, 2004 - klo 13.09:   
Kaverilla on pointtia...

On Tuesday, Oct 19, 2004, Christophe Decanini wrote:
> There are tons of embarassing comments in this thread:
>
> "Posted by Ben Hermans/Hyperion (134.58.253.129) on 10-Dec-2002 23:25:39
> In Reply to Comment 33 (David Scheibler):
> Actually they do.
>
> They claim that the Teron CX/PX is fully functional.
>
> I can only agree."

Thanks Christophe for this "gem" (reference). So, are we sure that the EarlyBirders knew that the HW they were buying was not properly tested, possibly faulty, and that they would have had to buy additional cards by themselves? I wouldn't bet on this, seeing this kind of public comments.
If I had bought one, I would have expected it to be "fully functional". But facts are twisted to the point that now "everyone knew they were not finalized development boards"...

Kind regards,
Andrea

Eyetechin pitäisi tarjoutua korjaamaan emot...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 20. lokakuuta, 2004 - klo 14.14:   
@Janne

Lainauksesi perusteella Ben Hermans voisi vaikka auttaa asiassa.

 

Joanna
Keskiviikkona, 20. lokakuuta, 2004 - klo 15.56:   
Eiköhän Hermans ole jo 'auttanut' ihan tarpeeksi vuosien varrella.

Janne: Pitäisi.. Ehkä, mutta pystyisivätkö he siihen ja mitä se maksaisi?

 

Joanna
Keskiviikkona, 20. lokakuuta, 2004 - klo 16.29:   
Ihan mielenkiinnosta.. Kun nyt kerran puhutaan emolevyjen korjauksesta... Pari vuotta sitten täällä oli samasta kortista tämänverran..
http://saku.bbs.fi/discus/messages/2525/2541.html?1040956021

Kannattanee lukea. Tunnustan itse jo ehtineeni unohtaa osan tuossa mainutuista asioista.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 20. lokakuuta, 2004 - klo 18.15:   
Auts... ja joulu painaa päälle TAAS ... Onkohan "jotain" ei oota taas kaupan ... taas saa pukki turpiin auts auts ...

Vaan eipä nyt tilanne ole niin paha. Sehän on parempi kuin about kymmeneen vuoteen. Uutta rautaa JA käyttistä on myynnissä, ainakin kaikkein rohkeimpien ja kovanenäisinmpien pukkien säkin täytteeksi.

(pukki saapuu varmuuten vuoksi piipaa-autolla)

 

Joanna
Torstaina, 21. lokakuuta, 2004 - klo 0.33:   
No, tänä vuonna on kumminkin enemmän uutta kuin aikoihin, OS4 on valmiimpi kuin kertaakaan aiemmin. Saas sitten nähdä mitä kaikkea jouluun mennessä eri firmat saavat valmistettettua.

 

KimmoK
Torstaina, 21. lokakuuta, 2004 - klo 10.16:   
On muuten porukoilla yllättävän paljon ihmettelyä vielä Sil0680 kortinkin kanssa. Monet saa 0% CPU usaget tehtyään läjän tweakkauksia ja joillain CPU usage pomppaa joskus 30%:n.

Plug and playstä ei voi vielä puhua.

 

Janne
Torstaina, 21. lokakuuta, 2004 - klo 10.37:   
KimmoK: Total quality experience.

 

Joanna
Torstaina, 21. lokakuuta, 2004 - klo 20.20:   
KimmoK: Ota tuosta sitten tolkkua... Tuntuu olevan perusasioiden hallinta hukassa monellakin jotka noiden laitteiden kanssa yrittää tulle toimeen. Lueskelin Amiga.one listaa yahoosta ja näyttäisi että paljon sekaannusta noiden kanssa on ihmisillä.

Paras 'tutkittu' tulos mitä olen lukenut on se että joku väittää Sil ohjaimella saadun siirto nopeudeksi yli 150MB/sekunnissa. Eli paljon enemmän kuin mihin Ata133 tai PCI väylä edes teoriassa pystyvät.
http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/31882

 

Joanna
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 1.49:   
Mitä muuten tulee siihen väitteeseen että kaikki tähänmennessä toimitetut AmigaOne-koneet olisi myyty raudan testaamista varten .. Eyetech_in oma ilmoitus 15-maaliskuuta-2002

"The AmigaOneG3-SE is now production ready and orders for discounted developer/dealer/OS4 beta-tester boards/systems are now being taken (but only until by midnight on Sunday 24th March GMT 2002) for delivery in April. This closing date is necessary so that we can assess the volume required in this initial production run and place the order with the manufacturers. Purchasers of these boards will also be able to obtain a discount on the full user version of OS4.0 when it is released.

If you have previously applied for beta-tester or dealer status YOU MUST REAPPLY as we no longer require beta testers for the A1 board itself, only for OS4 and applications that run (or should run!) under it. Please order via our website here. If you are a dealer, please mention this on your order, and a dealer price will be forwarded to you.

The main production run will be timed so that boards are ready at the same time as the consumer release of OS4, probably in May 2002. "

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 6.44:   
@JoannaK

>Paras 'tutkittu' tulos mitä olen lukenut on se että joku väittää Sil ohjaimella saadun siirto nopeudeksi yli 150MB/sekunnissa

Nooh.. pilkkuvirheitä ;)

 

Janne
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 7.48:   
Eyetech kirjoittaa kyllä karkeasti historiaa uudestaan väittäessään että "kaikki tiesivät että earlybirdit ovat keskeneräisiä"... oli aivan selvää ja kaikkien huulilla että hardware on valmis, vain software/firmware oli kesken. Pari vuotta myöhemmin kun on board sound ja on board IDE DMA/ethernet on osittain rikki niin on tietysti hirveän kätevää väittää toisin...

Joku anonyymi ANNissa palautti mieleeni taas aika hyviä lainauksia vuosien takaa...

Posted by Anonymous (217.167.139.121) on 22-Oct-2004 00:17:12
In Reply to Comment 82 (JoannaK):
Some more key phrases with regards to the topic at hand, in addition to what people have pointed out earlier in eg comments no. 33 & 47 to 49:

"The AmigaOneG3-SE is now production ready..."

"... we no longer require beta testers for the A1 board itself, only for OS4 and applications ..."

"A limited number of developer/dealer AmigaOneG3-SE boards will be available for delivery in April to those placing orders by midnight on Sunday 24th March GMT. These will be fully functional and tested boards identical to those produced in the first production runs."

From the PR of 01 nov 2002:

"AmigaOneG3-SE and AmigaOne-XE Earlybird Systems now on sale!"

"... us holding back shipments of the consumer version of the Amig gaOneG3-SE. That is until now!"

"This design [TeronPX/A1-XE] is now ready to go into production alongside the AmigaOneG3-SE."

 

Joanna
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 12.02:   
Juuri tuo lause "These will be fully functional and tested boards identical to those produced in the first production runs." oli minulle suuri ihmetys..

Tosin se on jälkiviisaudesta tunnustettava että kyllä minä ainakin menin heitä uskomaan suurelta osin silloin maaliskuussa 2002.

Mutta.. en sentään ihan kaikkea.. (13.4.2002, kirjoitusvirheet historiallisia)
"Personally I don't belive OS4 will become ready (*) for anytime soon. That's why I did not order AOne board from Preorders. I'm not interested running yet another variant of linux (and UAE) on my desktop so I decided to wait and see whan will become available, and more importantly WHEN?

Joanna

(*) Ready = Usefull, more or less stable and ready to everyday use."

Tosin.. Jos nyt kysytään että mitä silloin tarkoitin tuolla "anytime soon" niin en rehellisesti sanoen kehtaa väittää että olisin osannut veikata valmistumista *näin* kauaksi tulevaisuuteen.

 

Joanna
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 12.43:   
Löytyi... Ensimmäinen sähköpostini jossa selkeästi mutta kohteliaasti olen huolissani Eyetehille siitä että he myyvät ihmisille tavaraa testaamatta sitä ensin itse.

http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/17101

 

murrur
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 13.04:   
Mikä pakko niitä menneitä on kaivella ?

 

-
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 13.33:   
Eikös tässä voisi kaivella vielä A1200:n PCMCIA portin reset-ongelmat ja mistä ne johtuivat ja kenen oli vika?

 

Janne
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 14.05:   
Joanna:

>Löytyi... Ensimmäinen sähköpostini jossa
>selkeästi mutta kohteliaasti olen huolissani
>Eyetehille siitä että he myyvät ihmisille
>tavaraa testaamatta sitä ensin itse.

Eyetech väitti tosiaan eka niitä developer-koneitakin joita myytiin identical to final. Sitten kun ne piti korjata April 1:stä vastaavalla korjauksella, väitettiin että Earlybird on se final-hardis.

Ja nyt kun Earlybirdeissä on vikaa, väitetään että... No, ymmärtänette yskän.

Hei, Genesi teki oikein: vaihtoi vialliset emot uusiin ja myi uudelleen vialliset emot kertoen reilusti että nämä ovat viallisia, mutta niille voi olla jotain käyttöä... Eyetechin ei tarvitse tehdä muuta kuin sama tai korjata emot muuten.

Ei mitään "kaikki tiesivät ettei laite ollut valmis" -roskaa. Väittivät aiemmin ihan muuta.

Se on vastuunkantoa, ei sen kummempaa. Jos ei ole varaa, niin myöntäisivät sitten vaikka sen.

@murmur

>Mikä pakko niitä menneitä on kaivella ?

Mitä mennyttä on AmigaOne-XE:n ongelmissa - nehän ovat erittäin ajankohtainen aihe. Tottakai on relevanttia tutkia käsitelläänkö ongelmaa oikein valmistajan taholta. Eihän sitä nyt pari vuotta sitten voi väittää yhtä, myydä viallista laitetta ja pari vuotta myöhemmin väittää toista... asiat pitää korjata.

Ei kukaan meistä kuluttajana odottaisi yhtään vähempää jos ostaa viallisen laitteen.

Ja kysymys on nyt paljon enemmästä kuin A1200:n PCMCIA-paikan epästandardiuksista.

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 14.24:   
@Janne

No niin mutta nyt onkin kysymys Amigasta. Kaikki on sallittua.

 

Janne
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 15.00:   
>No niin mutta nyt onkin kysymys Amigasta.
>Kaikki on sallittua.

Sorry, mä AIIIINA unohdan... :(

 

KimmoK
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 15.07:   
@Janne

"Genesi teki oikein: vaihtoi vialliset emot uusiin ja myi uudelleen vialliset emot kertoen reilusti että nämä ovat viallisia, mutta niille voi olla jotain käyttöä... Eyetechin ei tarvitse tehdä muuta kuin sama tai korjata emot muuten."

Jep jep. Olen sinisenä kateudesta.

"Jos ei ole varaa, niin myöntäisivät sitten vaikka sen."
Tuokin olisi jo hyvä juttu. Neljänneksi "paras" vaihtoehto.

1) Vaihtaa emolevyt
2) Toimittaa IDE kortit ilmaiseksi
3) Antaa ruhtinaallinen hyvitys vaidossa uuteen emoon
4) Sanoa että, sori, son särki mut meillei oo varaa korjata aikaisempia, ostakkee uus, please.


JOS tulisi jokin vaihtoehtoinen PPC emolevy AOS4 käyttöä varten tarjolle, Eyetechille ei jäisi montaa asiakasta.

Amiga sertifikaatti onkin sertifikaatti raudan laaduttomuudesta, jos sama meno jatkuu...

 

Janne
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 15.09:   
KimmoK: Total quality experience. (We just didn't tell you we meant poor quality, but everyone knew that of course without saying.) :)

 

hooligan
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 15.21:   
Toisaalta kun ei ketään kiinnosta penätä oikeuksiaan niin mielestäni Eyetech tekee viisaasti olla tekemättä mitään.

 

Janne
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 16.54:   
hooligan: Niin, kaipa se PR-tappio on aika pieni kun markkinat
ovat näin pienet... Ihmisillä on tapana antaa anteeksi kun aikaa
kuluu tarpeeksi (vrt. T-paidat). Ei se eettistä ole, mutta,
raadollista kyllä, voi onnistua taktiikkana...

 

itix
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 17.19:   
Jos Genesi olisi sanonut että "ostakaa IDE-kortti" niin firma olisi nuijittu perusteellisesti maan rakoon.

Toisaalta Eyetechin kannalta se on ihan ymmärrettävää... tuskin sielläkään ollaan tilanteesta iloisia. Onko kukaan edes huomannut että mA1 on myöhässä? (Eyetechin taannoinen tiedote.) Ensi viikon jälkeen alkaa jo marraskuu.

Sekin vielä että Eyetech ehti jo tehdä uuden erän XE-boardeja joissa on tuo vanha DMA-ongelma. Saa nähdä miten niille käy. Ja onko mA1-C samanlainen bugikasa?

 

Joanna
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 21.31:   
murmur: Yksi hyvä tapa oppia on katsoa omia (ja muiden) virhetä ja koettaa olla tekemättä niitä uudelleen. Kävin samalla läpi kaikki postitukseni tuolle listalle ajalta maliskuulta lokakuulle 2002.

: ... *JOS* Commodore olisi elänyt, tuokin olisi varmaan tutkittu/korjattu, kuten niin monta muutakin asiaa Amigaoissa. Nyt lienee hieman liian myöhäistä sen kanssa.

Itix: Monta hyvää pointtia joissa on pohdittavaa joksikin aikaa...

 

MarkoS
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 22.31:   
itix: "Jos Genesi olisi sanonut että "ostakaa IDE-kortti" niin firma olisi nuijittu perusteellisesti maan rakoon. "

Öh, samalla tavalla kuin "porukka" yrittää nyt polkea eyetetechiä maan rakoon? Kamoon hei, meistä on moneksi.

 

Janne
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 23.00:   
MarkoS: Genesi olisi ansainnut tulla poljetuksi maanrakoon.
Polkijat vain olisivat olleet eri henkilöitä kuin nyt Eyetechiä
polkevat. :)

Redhouse vaikuttaa kunnolliselta kaverilta. En keksi muuta syytä
kuin haukkasivat nyt niin ison palan, että tuntuu vaikelta tai
mahdottomalta taloudellisesti "to do the right thing".

Moraaleilla on tapana taipua kun niiden noudattamisesta tulee
vaikeaa. Voisi tapahtua kenelle tahansa meistä...

 

Joanna
Perjantaina, 22. lokakuuta, 2004 - klo 23.14:   
MarkoS: Itse en ainakaan olisi sallinut tuollaista Genesiltä. Onneksi he eivät koskaan edes yrittäneet mitään tuollaista.

Tällähetkellä näyttäisi ettei asiaa aiota hoitaa keskitetysti vaan se jää asiakkaiden ja jälleenmyyjien vastuulle.. Ainakin tällähetkellä MrHardware Computers myy noita Ide-ohjainkortteja.

 

itix
Lauantaina, 23. lokakuuta, 2004 - klo 4.11:   
MarkoS: No, mitä itse tekisit jos omistaisit pre-April Pegasoksen? "Ei sillä DMA:lla niin väliä", vai?

 

Janne
Lauantaina, 23. lokakuuta, 2004 - klo 11.31:   
Joanna: Aika moni jälleenmyyjä on nähnyt tämän tilaisuutena
tehdä hieman kauppaa - moni lienee ostanut tuollaisen kortin
sen enempää mukisematta. Eipä heitä voi siitä moittia, haluavat
kalliin laitteensa toimimaan ja hinta on aika pieni.

Sen sijaan Eyetechiä voi moittia siitä että suosittelivat oikeasti
ihmisiä ostamaan tuollaisen kortin sen sijaan että olisivat
tarjonneet selvästi ratkaisua ongelmaan tai ainakin ilmoittaneet
että älkää ostako korttia vielä, me ratkaisemme ongelman pian
(ja sitten jos ei muuta keksitä niin tarjonneet kortin ilmaiseksi
kaikille).

 

MarkoS
Lauantaina, 23. lokakuuta, 2004 - klo 12.37:   
Itix, turha sitä on mennä jossittelemaan, mitä minä tekisin, kun kuitenkin oikeasti tekisin toisin. :-) Pointtina oli se, että kyllä Eyetechiäkin poljetaan maanrakoon. Sitä vain on tapahtunut niin kauan, että sitä melkein pitää normaalina ja alkaa "porukoiltakin" jo jalat väsymään. Tuskin tilanne paljon erilainen olisi, jos poljennan kohteena olisi Pegasos ja Genesi. Polkijat olisivat osittain eri henkilöitä ja tuskinpa Pegasoksen omistajat olennaisesti eroavat AmigaOnen omistajista. Osa tyytyisi hiljaisesti osaansa ja osa pitäisi älämölöä.

 

miksuh
Lauantaina, 23. lokakuuta, 2004 - klo 13.14:   
Ei millään pahalla, mutta mä en todellakaan ymärrä tota, että noita juttuja pitää jauhaa kokoajan. Eikö tääkin ole käsitelty jo miljardi kertaa ? Miksi ne pitää jatkuvasti ottaa puheeksi ?

 

miksuh
Lauantaina, 23. lokakuuta, 2004 - klo 13.35:   
Siis ei siinä ole mitään pahaa, että asioista puhutaan ja yritetään oppia virheistä, mutta musta se ei auta mitään, että kierretään ympyrää ja kaivetaan menneet virheet jne esiin uudestaan ja uudestaan.

Asiat alkaa kuitenkin pikkuhiljaa korjaantua ja musta olis enempi syytä edes yrittää kattoo eteenpäin eikä taaksepäin. Paikalleen ympyrää kiertämään jääminen ei auta ketään.

 

Joanna
Sunnuntaina, 24. lokakuuta, 2004 - klo 8.41:   
Miksuh: Tuo lienee yksi tapa nähdä asioita. Mutta minun mielipiteeni ainakin on että jos hetkeäkään toivoo että AmigaOne:sta (+ sitäkautta OS4:stä) tulee enemmän kuin tuhannen (nyt) / kahdentuhannen (tulevaisuudessa) fanin lelu niin asiat pitäisi oppia hoitamaan oikein.

Ja se taas edellyttäisi vastuullisuutta sekä käyttäjiltä että valmistajilta. Ja sitä että käyttäjäkunta pitää firman ruodussa jos sillä itsellään ei ole selkärankaa tehdä asioita oikein.

Mutta, ehkä tämä ei ole muilla tavoitteena?
(tuosta saisi oman keskusteluketjun aikaan?)..

 

Jupp3
Sunnuntaina, 24. lokakuuta, 2004 - klo 12.17:   
Menneisyyden kaivelemisesta...

Mielestäni väitteet tyyliin "everyone knew they were not finalized development boards" ovat mielestäni lähinnä haaste, että "kuka löytää arkistoista parhaan virallisen tiedonannon, jossa väitetään toisin"

(Mutta eiköhän nuo ole jo kaivettu kaiken kansan nähtäville...)

 

Janne
Sunnuntaina, 24. lokakuuta, 2004 - klo 14.29:   
miksuh:

>Paikalleen ympyrää kiertämään jääminen ei auta ketään.

Eyetechin AmigaOnen tapauksessa ongelma on, että he
kiertävät itse kehää - ongelmia ensin väitetään ettei ole, sitten
ne ilmestyvät ja sitten väitetään että kaikki tiesivät että ongelmia
voi olla... ja sitten kierrellään vastuuta tavalla tai toisella.

Jupp3:lla on pointti - jos Eyetech ei olisi väittänyt että "everyone
knew", joka on täysin absurdi ja virheellinen väite heidän
aikaisemman PR:nsä valossa, tätäkään keskustelua ei ehkä
tarvitsisi käydä.

Miettikää miten toisin asiat olisivat jos Eyetech olisi sanonut "we
are sorry for the current troubles, we are investigating and will
get back to you with a fix as soon as possible - rest assured, if it
can't be fixed in software, we will do our best to fix it
otherwise".

Mutta Eyetech ei tehnyt niin, eihän...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 9.39:   
Ainakin osa vanhoista A1:stä voi olla korjattavissa, mutta "Still lots of testing left to be done".

Mielenkiintoista, kuten tavallista.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 9.43:   
Don Cox:
"I think congratulations are in order if you have really cracked it. From what you posted in Another Place, it seems to be a matter of cutting a few tracks and soldering in a few patch wires. If so, any competent electronics technician should be able to do it.

Let's hope the tests come out well."

(kunhan ei olisi siellä hyppylankojen päässä kannibalisoitu peg1.) :) :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 9.50:   
Lisätiedot AW:ssä osa1 ja osa2

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 11.48:   
Toivotaan.. se mahdollistaisi XE korttien paremman käytön. Mutta, kuten ennenkin: Sen näkee sitten kun sitä on testattu kunnolla.

 

Janne
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2004 - klo 14.31:   
Kunhan korjaavat. Ja on board sound samoin.

 

ajk
Torstaina, 28. lokakuuta, 2004 - klo 0.33:   
Sitä ääntä tuskin korjataan, eihän sitä koko piiriä vissiin enää ole uudemmissa tuotantoerissä.

 

KimmoK
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 9.47:   
Lisää LOHTUA, vaikka se VIA IDE DMA ei toimisikaan.

SERIAL ATA

http://amigaworld.net/modules/news/article.php?storyid=1841
Thanks to Max Tretene (Soft3) and Libero Moschella (AT), OS4 has got a new harddisk driver, which handles the Serial ATA PCI boards based on the Silicon Image SiI3112A chip.

A bit faster than parallel ATA, a bit cheaper than the SiI680.

Kind regards,
--
Stéphane Guillard

 

miksuh
Perjantaina, 29. lokakuuta, 2004 - klo 12.22:   
Jos joku aikoo tehdä vastaavan Pegasokselle, niin kannattaa ottaa huomioon tämä:

"Motherboards using the SiI3112A Serial ATA controller are often shipped with a SATA-IDE HD adapter card using Marvell bridge chips. Depending on the hard drive used, there are some configurations that need to be set properly or they may not work.

Ø When using the Marvell SATA-IDE adapter with a Maxtor ATA133 HD, there is a compatibility issue between the Maxtor drive and the Marvell bridge chip that does not allow it to operate at ATA133 when using SATA. You must make sure that the Marvell SATA-IDE adapter is configured for ATA100/UDMA5. If it is set for ATA133/UDMA6, the hard drive will not work.

Ø When using Western Digital Parallel (IDE) HDs for SATA through an adapter card, the WD drive must be set to single-drive configuration. Most hard drives have two settings: Master/single and slave. WD drives have three settings: Single, Master (dual drive) and Slave (dual drive). The master/slave configuration settings on the WD drive only work when used in Parallel ATA when two drives are sharing the same IDE channel. If a WD drive is configured as a master, the drive will wait for the slave HDD to complete its diagnostics before continuing. Since SATA only allows one drive per channel, setting the WD drive to “Master” will cause a system hang because the drive will wait for a non-existent slave drive to respond. For more information on jumper settings for WD drives please visit the Western Digital website."

http://12.24.47.40/display/2n/kb/article.asp?aid=10430&s=1

 

Moderaattori
Torstaina, 16. joulukuuta, 2004 - klo 4.31:   
Keskustelua jatketaan seuraavassa ketjussa.